![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Ja dopiero testuję Shalimar EDT i muszę powiedzieć, że nawet na mnie, zagorzałej wielbicielce wszystkiego co świeże i ogórkowe
![]() ![]() ![]() ![]() Stella klasyczna, bardzo podobna do Stelli in Two Peony tyle że nie taka ostra ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Zajrzałam dzisiaj do GC:
Romance RL - porażka, najpierw zalecało odświeżaczem do toalet, później stęchlizną Promesse - myslałam że po ciekawym początku - słodycz wymieszana z ożeźwiającą trawą cytrynową, chyba, będzie równi ciekawa dalsza część, ale niestety pojawiła sie metaliczna nuta, za którą nie przepadam, co prawda nieco przygaszona, ale ciągle jednak wwiercała się w nos. Czyli skreślam |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
A ja po dniu spędzonym w oparach Ysatisa
![]() Wącham- nic nie czuję tej Mahory, tylko jakiś niezydentyfikowany uogólniony zapach- wszystko wtarłam w gąbkową podkładkę pod mysz, która była przesiąknięta innymi jeszcze zapachami. Bez sensu to zrobiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testowałam cały dzień Ninę Love in Paris. Piękny, nowoczesny zapach kwiatowy,.... tak mówili najbliżsi jak mnie obwąchiwali. Może i kwiatowy on jest, ale bez wątpienia ja nie czuję żadnych kwiatów, może na początku gryzącą nutę zmoczonej, świeżej i mokrej bielizny pranej w proszku Persil, potem wymoczonej w zmiękczającym płynie do tkanin o zapachu brzoskwini. Później zapach ewoluuje i czuć świeżą roztartą nać selera i mokrych liści pomidora. Końcowa faza jest dla mnie zaskakująca ponieważ wychodzi z tego zapachu gorycz, słodka gorycz rozgniecionego kminku i pod koniec juz pachnę jak ...świeżo upieczony chleb kminkowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja zawsze testuje na wierzchu dłoni - trudniej zetrzeć i łatwiej wąchać ![]() ![]()
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Dotarła do mnie dziś długo wyczekiwana przesyłka z fioleczkę 5 ml Lily of the valey Penhaligon's.
Natychmiast rozerwałam kopertę - ze z ceregieli i wysupłałam maleńką buteleczkę z folii bąbelkowej. Bardzo byłam ciekawa co poczuję. Jak bardzo byłam zaskoczona, kiedy po upuszczeniu kilku kropelek na nadgarstek poczułam .......... KONWALIE !!!!! Naprawdę nie wierzyłam, że to możliwe. Czekałam na ten zapach a jednocześnie bałam się rozczarowania. A ten zaskoczył mnie , poczułam się jakbym właśnie wyszła do ogródka przed domem po świeżą wiązankę konwalii do wazonika. Poczułam zapach jaki przepełnia nasz ogród kiedy konwalijki zaczynają kwitnąć, cały dzień nosiłam te konwalie ze sobą, jeszcze do teraz czuję powiew konwaliowego wiatru. Jeśli Violetta tak samo oddaje fiołki jak ta woda konwalijki to od dziś Penhaligon's jest moją NAJULUBIEńSIEJSZą marką perfum !!!!! jUż NIEDłUGO SIęO TYM PRZEKONAM - NIECH TYLKO DOTRą DO MNIE PRóBECZKI Z QUALITY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
A co sadzicie o nowym guccim PH II
... przyznam szczerze, że nie testowałam go dokładnie (szybki psik na blotter i tyle)....ale zapach wydaje mi sie idealnie współgrać z nowym flakonem... jak na pierwsze testy - porażka http://www.allegro.pl/item175364558_...ml_nowosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Wiec ja jestem dziwo nr 2. Testuje dokladnie tak samo, jeszcze czasami w zgieciu lokciowym. Z mojego nadgarstka wiekszosc zapachow ulatnia sie blyskawicznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
niecnotliwa dziewica
|
Testuję sobie (na wierzchu dłoni, bo klienci dziwnie patrzą jak wącham nadgarstek) upolowane w ciemno na straganiku Lalique Flora Bella. Strzeliłam, bo podobały mi się nutki, ale nie myślałam, że efekt jest aż tak przyjemny dla nosa
![]() ![]()
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje Ci się bardzo wodna, ta Flora bella? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś testuję nowo przybyłe Giordani White Gold z Oriflame i wyglądam tak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też testuję na wierzchu dłoni - nie wiem czemu ale tak mi wygodniej. Właśnie rozpakowałam paczkę z Quality - i testuję zaczęłam od Yerbamate i ... tutaj siętroszkę rozczarowałam, chociaż sama nie wiem czego oczekiwałam ....ale nie dokładnie to jest to co sobie wyobrażałam ... czuję jakąś nutę , która strasznie dominuje - jest mocno wytrawna - taka świdrująca w nozdrzach. Próbuję się dowąchać co to takiego ale .... nie mogę załapać, mimo iż jestem pewnoa, ze mam to w głowie ....to musi być jakaś przyprawa tylko jeszcze nie wyselekcjonowałam która. narazie zapach nosze od 15 minut i wciąż niucham łapkę, zaczekam aż całkiem sięrozwinie i wtedy zobaczę. A mam jeszcze trochę tego testowania .... hehheheh ... najbardziej ciekawa jestem tych fołeczków ... z podziwu nad Lily of the Valey do tej pory wyjść nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Własnie po raz kolejny obwochuje kapciocha (dzięki Kasiu) ..... nie, jednak nie czuję sie z tym zapachem zbyt dobrze, czuję wyłącznie suche, odymione kadzidło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię go i chyba ze mną zostanie na lato, ciekawa jestem ogromnie jak będzie nad morzem się nosił ![]() Ja natomiast przetestowałam sobie miniaturę L'or - ![]() Zupełnie nie wiem co to za dół, ale dół poważny bo niewiele mi się podoba. Piękny obiektywinie DV odrzucił mnie po jednym psiku ![]() Eh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
To znowu ja ... wkurzyłam się. Oczywiście na siebie bo nie dość ze przez swoją niecierpliwość narozrabiałam ... potłukłam drogocenną próbeczkę penhaligon'sa - Violetta - to jeszcze na palcach, którymi ich dotykałam nie czuję ani gramika fiołka tylko geranium !!!!
Chciałam jąpróbowac jutro na spokojnie, dziśtylko podniuchnąć i klapa ..... jestem zła zła zła Czy to mozłiwe, ze VP jkest taki geraniowy ?? Ma niby nutę geranium w głowie - ale powinna sięjużulotnić, a ona trwa i trwa i trwa ....Gdzie te fiołki ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Wtajemniczenie
|
Być może Twoja skóra podobnie jak moja trwale wiąże geranium... Ja miałam identyczny problem z klasycznym Paris - geranium było i było... i było... a róże i reszta były "na przyczepkę"
![]() ![]()
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do l'ora...to akurat ten zapach nigdy mi sie nie podobał, tylko zawsze nie potrafiłam zdefiniować co z nim jest nie tak, masz rację....mydlinki. Przepraszam wielbicielki....ale co nos to nos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w temacie - testowałam Oh la la Azzaro ![]() To dokładnie to, czego (z nielicznymi wyjątkami) w perfumach nie lubię - mocno pudrowe, kwiatowe, duszące ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
E, zdaje się Black Cashmere, w skrócie kaputek
![]()
#955 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może .. pewnie wąłśnie tak jest Minęło już 2 godziny a ja dopiero zaczynam odrobinkę wyczuwać woń fiołków. Ale to nieszczęsne geranium wciąż gdzies tam pobrzmiewa. Chyba to nie będą moje ulubione perfumki, tym bardziej,mz ę ja wogóle geranium nie lubię ( nigdy nie lubiłam ). A szkoda, jakoś tak się nastawiłam .... buuuu zobaczę jeszcze Violetta di Parma - bo strasznie chcę fiołki .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj właściwie już testuję Mahorę, nie wcieram jej w jakieś podkładki.
I mogę napisać tylko jedno- ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
A na tobie tez jest sucha?Ja tez dzis testowalam i na mnie zrobila sie maksymalnie paczulowo-ambrowo orientalna... mokra i przyprawowa. Tlusta jakas.
![]() Nat
#959 |
Zakorzenienie
|
a ja od kilku dni testuję NR edt i
![]() ![]()
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To cieszę się bardzo, trwałość ten zapach ma powalającą. Dorównuje niejednemu flakonikowi z górnej półki, po intensywnych zakupach i bieganiu po mieście wciąż go mocno wyczuwam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.