MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 09:09   #2311
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jestem jestem
wczoraj koło 1:00 2 mocne skurcze i się skończyło
dziś na razie cisza, ale mnie mdli od rana :/ na razie nic nie jadłam
czy nie od skurczy się zaczęło u liwki hihih
piątek zajęty już Leonikowa chyba się pisała na piątek

dobre lece na wizyte, ciekawe czy zrobi usg i ile mój maluch już ma
4kg?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:11   #2312
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
to i my się witamy dziś w skończonym 36 tc! Od jutra 37..

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Więc witam się w 38 tygodniu
I idę Was poczytać

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
ktoś rodzi, bo tak jakoś nudno

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj wizytę. Wszystko pozamykane, długie i w porządku. Synuś waży 1659g i teraz się zastanawiam czy nie jest jakiś malutki, bo wydaje mi się, że Wasze dzieciaczki jakieś większe na tym etapie ciąży Poza tym dostałam ochrzan za kilogramy, przez 4 tyg przytyłam 4kg i lekarz powiedział, żeby to było ostatni raz, bo maksymalnie to tak 2-2,5kg powinnam. Kurczę, od początku przytyłam 11kg, to naprawdę tak dużo? No nic, żegnajcie słodycze

Zostało mi 3 strony do nadrobienia, więc lecę czytać dalej.
za wizyte

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

. ja zaraz lece na 11.20 na wizyte to ciekawe czy mi ginka powie kiedy urodze
i tez przydadza sie kciuki

a i zapomniałam dziś rowno 38tydzień od jutra 39!!!
za wizytę i za tygodnie coraz bliżej już
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:17   #2313
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, u mnie w szpitalu wymagane jest aby mieć do wyprawki dla maluszka Oilatum lub Balneum, nie pozostawia to wyboru nam mamusiom. Czy tylko u mnie tak jest?
U nas tylko położna powiedziała by wziąć balsam lub oliwkę i maść na odparzenia. Nie ma konkretnej firmy. Czasami mówią, że np. Linomag jest super, ale jak przyjdę z Ziają no to przecież nic się nie stanie

Wiesz, ja widzę, że co szpital to inne wymagania. Ja biorę podkłady, a inni mają je zapewnione przykładowo. Nie ma co sie stresowac Chyba, że przed wejściem na oddział porodowy pytają "Oilatum ma?! Nie ma?!! To nie rodzi!"

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:26   #2314
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ale zakręcony ten wczorajszy dzień !!!!!!
przez te słodkie fotki tak jakoś lepiej mi sie zrobiło - nie boje się tak bardzo ....

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Obudziłam się z ogromnym parciem na pęcherz (to nie był mały) tak mi się strasznie chciało siku że jak biegłam (dosłownie) do łazienki to patrzyłam czy już nie sikam pod siebie i mało nie płakałam z bólu... tak mnie strasznie to bolało.... nie wiem czy to zapalenie .... nie sikam duzo ale też nie po kropelce.... tak myśle że może mały tam leżał całą noc ??? Jezu tak mnie bolało jak sikałam że myslałam że urodze zaraz !!!! zobaczymy jak będzie w dzień. Dziewczyny czy można coś brać jak się pęcherz przeziębi ??? Załamka ....
ja bym poszła do lekarza .
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zacytuje, bo ja tez mialam dzisiaj ciulowa noc
poklocilam sie z mezem i pol nocy nie spalam
(czasami tez zastanawiam sie, za kogo ja do cholery za maz wyszłam )
, ja też sie wczoraj z moim pokłóciłam ..... i to bardzo ....
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
oglądacie Dzień Dobry tvn? Jest reportaż o kobietach, które będąc w ciąży, dowiedziały się, że ich dzieci są nieuleczalnie chore. Kobieta opowiada o tym, jak urodziła i wiedziała, że jej dziecko lada moment umrze. Straszne
nie oglądam tv (rzdko )a przy takich tematach bym padła ......
Cytat:

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A my lubimy taki zboczuchy Jak bedziesz miała jakieś fajne to dawaj je tu do nas. Mam nadzieję że śmiech nie powoduje skurczy
.
raczej nie bo ja bym miała juuuuż dawno ....
Cytat:
I idę Was poczytać

Cytat:
Ja miałam wczoraj wizytę. Wszystko pozamykane, długie i w porządku. Synuś waży 1659g i teraz się zastanawiam czy nie jest jakiś malutki, bo wydaje mi się, że Wasze dzieciaczki jakieś większe na tym etapie ciąży Poza tym dostałam ochrzan za kilogramy, przez 4 tyg przytyłam 4kg i lekarz powiedział, żeby to było ostatni raz, bo maksymalnie to tak 2-2,5kg powinnam. Kurczę, od początku przytyłam 11kg, to naprawdę tak dużo? No nic, żegnajcie słodycze
nie porównujmy tej wagi dzidziusiowej tak namietnie - ważne ,że w tabelach jest mniej-więcej ok.... jedną będą duuuże a inne kruszynki ..... to i tak nie przekłada się na przyszłość - ważne aby zdrowe .
nie przytyłaś dużo
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Bez słodyczy wytrzymałam tydzień - potem wymiękłam... i jak narkoman na głodzie faszerowałam się dżemem

Cytat:

za wizyte !

Cytat:
Tak, muszę mieć do szpitala i w tym myją dziecię, a później to jest do zwrotu. Jeśli chodzi o ciuszki, to też jest lista dokładna ile i czego trzeba mieć. Szpitalne dają tylko te podkłady poporodowe itp., ale ja już wiem, że wolę mieć swoje, bo miałam wątpliwą przyjemność oglądać te szpitalne
a skąd jesteś ? to dziwne ,że mają takie wymagania .... tym bardziej ,że te kosmetyki mało nie kosztuja .....
u mnie używają nivei i niczego nie wymagają .....
Stary 2013-02-13, 09:27   #2315
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Na wszelki wypadek zajrzałam na koniec, czy dziś jakieś niespodzianki nas czekają, ale widzę, że na razie cisza.
Na wczorajszej wizycie gin powiedział, że chyba jeszcze rodzić nie będę, jutro jadę na KTG.
I idę Was poczytać

Cytat:
za wizytę

Cytat:
nie dam głowy uciąć ale jedna sieć , jedno IP

Co do IP to tak samo mi się wydaję.
I za kolejny tydzień
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:32   #2316
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No i kupilam takie tam jak sol fizjologiczna, gaziki itd. Myslalam, ze moze sa gaziki w jakichs wiekszych opakowaniach :/ A t tylko po 3 szt w opakowaniu... Czy Wy nabylyscie jakies sprytniejsze ?
ja też mam takie gaziki po 3 szt.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oto sie wita z wami JASMINE
cudowna

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej OC, dzięki za zainteresowanie Tyle się dzisiaj dzieje na forum, że sobie czytam i myślę jak to będzie, jak maleńka będzie już z nami
U lekarza szału nie było, powiedział, żebym narazie się nie martwiła, że musimy to monitorować, za 2 tygodnie mam iść na usg znowu do tego samego specjalisty, co wczoraj byłam i będziemy obserwować jej wzrost.
Okazało się, że ja schudłam 1kg od ostatniej wizyty przez tą dietę cukrzycową. Zbadał mnie, wszystko pozamykane ładnie, dojrzałość łożyska 2 stopień. Rozmawialiśmy o cc, pokazałam mu wyniki okulistki i innych badań, no i prawdopodobnie będę miała cc 9 lub 10 kwietnia. Ciśnienie ciągle mam dość wysokie, przy granicy 140/90. No, ale zobaczymy jeszcze.
Generalnie powinnam mieć lepszy humor, ale ciągle mi smutno i płakać mi się chce, martwię się bardzo. Czasem schizuje i przesadzam, ale jeszcze w mojej najbliższej rodzinie jest dwójka autystycznych dzieci i nie daje mi to spać po nocach, tak się denerwuję. W sobotę mam ślub, a w ogóle o tym nie myślę, tylko martwię się o małą. Musi do mnie w końcu dotrzeć, że wszystkie wyniki są prawidłowe, tylko ta waga trochę mniejsza i może to nic nie znaczy, ale jak sobie to martwienie z głowy wybić
bzinka dość dużo masz teraz na głowie ale spokojnie wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Co do szybkiego porodu to nie wiem czy macie co zazdrościć bo primo tz pojechał po rzeczy do domu i nie zdarzył na czas... Znieczulenia też nie zdążyli mi dać chociaż nie powiem próbowali... Więc wyszło bez... Mała przez sondę jest karmiona. I najgorsze że nie może być przy mnie... No nic. Kasia dzięki za rzucenie zdjęcia ja idę odpocząć (;

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Aha Jaska waży 2195g ale nie mierzyli jej.
Aguś jeszcze raz gratuluję dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś zaczynamy 35 tydzień
padłam wczoraj więc zdjęcia dodaje dzisiaj z rana
Śliczna z Ciebie mamusia

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Obudziłam się z ogromnym parciem na pęcherz (to nie był mały) tak mi się strasznie chciało siku że jak biegłam (dosłownie) do łazienki to patrzyłam czy już nie sikam pod siebie i mało nie płakałam z bólu... tak mnie strasznie to bolało.... nie wiem czy to zapalenie .... nie sikam duzo ale też nie po kropelce.... tak myśle że może mały tam leżał całą noc ??? Jezu tak mnie bolało jak sikałam że myslałam że urodze zaraz !!!! zobaczymy jak będzie w dzień. Dziewczyny czy można coś brać jak się pęcherz przeziębi ??? Załamka ....
biedulko bez wizyty się nie obejdzie ale furagin myślę, że spokojnie będziesz mogła brać w ulotce pisze, że nie jest wskazany w pierwszym trymestrze

Cytat:

Cytat:
Jeszcze raz ogromne gratulacje dla naszych pierwszych wątkowych mamuś Prześliczne maleństwa Życzę Wam dużo zdrówka i szybkich powrotów do domu.

Zostało mi 3 strony do nadrobienia, więc lecę czytać dalej.

Cytat:
Wiecie co, u mnie w szpitalu wymagane jest aby mieć do wyprawki dla maluszka Oilatum lub Balneum, nie pozostawia to wyboru nam mamusiom. Czy tylko u mnie tak jest?
u nas w szpitala musimy mieć dla maluszka pampersy, chusteczki i krem do pupy (obojętnie jaki) no nieźle sobie wymyślili a jak kogoś nie stać na kupno oilatum bądź balneum masakra:confuse d:

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:33   #2317
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
A u mnie leci 30 tydzień. Byłam dziś na usg i wyszło że Matylda ma o 2 tygodnie za mały brzuszek w stosunku do reszty ciałka
Strasznie się martwie ale na szczęście w czwartek ide do gina i mam nadzieję, że się wyjaśni
a póki co siedzę i płacze jak gupia.... zjadłam porcję lodów, miche truskawek, marsa..... buuuuuuuuuuuu długa noc przede mną.....
,spokojnie wszytko bedzie dobrze . Lekarze też lubią mówić na wyrost - było tu kilka takich sytuacji ...trzeba myśleć pozytywnie .... mi lekarze powiedzieli ,że mojemu małemu brzuszek nie chce sie napełniac i wszystko się wyjaśni po porodzie ...- bardzo mnie to stresuje ale staram sie byc nastawiona pozytywnie i wierzyc ,że bedzie dobrze ....
Tobie też życze samych pozytywnych myśli i rozwiąznia sprawy na wizycie , za to aby bylo dobrze .
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś zaczynamy 35 tydzień

śliczne foty !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 09:36   #2318
Leonikowa
Rozeznanie

no nic dziewczyny idę dalej prasować te pieluchy tetrowe ale robię to pierwszy i ostatni raz

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:36   #2319
myaja
Rozeznanie

dziewczyny...

moi rodzice - oboje - właśnie DOSTALI WIZĘ DO USA na 10 lat !!!

tym samym, 01.06.2013' - tj. w dniu ślubu mojego brata będą mogli być z nim... szkoda tylko, że to tyyyyyle kasy pochłonie...
masakra... ...

teraz się zastanawiam, czy i my nie pójdziemy... jeśli mąż nie znajdzie pracy... to trzeba będzie się znów zbierać za granicę...
przecież nie będziemy siedzieć na dopach i liczyć na cud...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:43   #2320
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ktoś rodzi, bo tak jakoś nudno
buahhahahah
jakaś chętna?!

Cytat:
Wszystko pozamykane, długie i w porządku. Synuś waży 1659g

Cytat:
... i jak narkoman na głodzie faszerowałam się dżemem
to faktycznie
moja babcia cukier w kostkach pochlaniała jak nie było słodyczy

Cytat:

luuudyyy.... kolejne emocje przed nami

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
no nic dziewczyny idę dalej prasować te pieluchy tetrowe ale robię to pierwszy i ostatni raz
oj, chyba nie ostatni

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

dla mnie te wizy to jakaś loteryjka... raz dostałam na rok, raz na 8 miesięcy... boshe kiedy zniosą to ustrojstwo????

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-02-13 o 09:43 Powód: lit.
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:47   #2321
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jest za malutki... u nas na wątku jest przegląd przez wszystkie rozmiary dzieciaczków! Mamy kruszynki (które są w normie), mamy średniaczków i mamy grubaśne kuleczki
Oj tam grubaśne, dobrze zbudowane klocki raczej :P a kiedy masz jakieś usg.

A no i pytanie do dziewczyn z terminem w okolicach 1 kwietnia - kiedy pierzecie ? Ja bym chciała przeciągnąć temat jeszcze gdzieś do 10 marca.. a Wy ?

Cytat:
Jakieś chore zasady i pewnie układ - producent - oddział. Ja bym na przekór przyszła z jakąś inną firmą.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
,spokojnie wszytko bedzie dobrze . Lekarze też lubią mówić na wyrost - było tu kilka takich sytuacji ...trzeba myśleć pozytywnie .... mi lekarze powiedzieli ,że mojemu małemu brzuszek nie chce sie napełniac i wszystko się wyjaśni po porodzie ...- bardzo mnie to stresuje ale staram sie byc nastawiona pozytywnie i wierzyc ,że bedzie dobrze ....
Tobie też życze samych pozytywnych myśli i rozwiąznia sprawy na wizycie , za to aby bylo dobrze .
Tak to jest zawsze coś.. , jak nie za mały, to za duży, ciąża jest spoko - ale stresująca

maya jeśli chodzi o ścisłość to w pl dostaje się promesę wizy, ostateczną decyzję podejmuje urzędnik na lotnisku.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

aa zapomniałam Dragusia za tyg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 09:49   #2322
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Lunao, śliczne fotki brzusia

Jaśka zaś prześliczna jest. Trzymam za nią kciuki

Mieliśmy wczoraj z mężem wieczór zwierzeń - opowiadał mi o swoich dziewczynach Ale wariat się wstydził jakby miał o co, hehe. Zareagował dość dziwnie jak stwierdziłam, że zacznę się pakować do szpitala, bo jego zdaniem mam jeszcze czas. A dziś muszę poprasować pranie od małego i ogarnąć jakoś pokój teściów, bo TŻ chyba z remontem ruszy. Mam nadzieję, że tak będzie No i, że nie urodzę przy tym sprzątaniu....
hehe ja juz od wczoraj tez mam taka lekka manie - mialam dzis pomalowac wneke przy oknie, bo maly obszar a wkurzjacy przed tym jak TZ bedzie reszte scian malowal, ale w nocy po przemysleniach uznalam, ze nie bede moze zbyt wariowac, bo jeszcze przesadze i zacznie sie wczesniej

... W ogole w nocy mialam faze, ze wody mi sie sacza No wiedzialam, ze po wczorajszym dniu, nie bedzie latwo

A propos tych wod, to chyba to akurat mozna sprawdzac papierkiem lakmusowym?
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:51   #2323
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

oj kochana, ja też tak mam i to nie przeziębienie, tylko dzidzia tak napiera... ja w nocy wstaję co godzinę i też mam taki ból, że ledwo biegnę
jak coś kup sobie Furaginę, można w ciąży
i łykaj wit c - zakwasza
No ja wstaje raz w nocy, i rano od razu lece, teraz w nocy nie wstałam a rano ten straszny ból. Miałam kiedyś przeziębienie i to nie było tak jak teraz. Tak mi sie wydaje że mały zrobił sobie poduszke w nocy z mojego pęcherza.
Zobacze jak bedzie dzis w dzień. W środe mam wizyte więc najwyżej ją przyspiesze.
Dziękuje za odpowiedź.
Ide dalej spać.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:

biedulko bez wizyty się nie obejdzie ale furagin myślę, że spokojnie będziesz mogła brać w ulotce pisze, że nie jest wskazany w pierwszym trymestrze
Wizyte mam za tydzien, jeżeli dzis w dzień sie nie poprawi to ją przyspiesze.
Dobrze że można brać w ciąży bo nie zamierzam się męczyć z tym bólem.
Dziękuje za odpowiedz
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:57   #2324
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
A no i pytanie do dziewczyn z terminem w okolicach 1 kwietnia - kiedy pierzecie ? Ja bym chciała przeciągnąć temat jeszcze gdzieś do 10 marca.. a Wy ?
Ja mam 7.04 i tez sie zastanawiam kiedy... myslalam, ze w 2 tyg 9 mieisaca, tylko, ze ja dostalam ciuszki jeszcze od kumpeli, naprawde fajne i zadbane, tylko na tych bialych,w okolicy szyjki sa takie zoltawe plamki, od karmienia, ktore podobno spiora sie bez problemu, wiec moze zrobie wlasnie w 35 TC to pranie odplamiajace, a potem wlasnie w 2 lub 3 tyg dokladne wszystkie + prasowanie Boje sie, ze bedzie zakurzone - z drugiej jednak strony jest jeszcze cale pranie kocykow, poscieli itd itp jak teraz sobie mysle, to chyba suszarke przez dobre 3 tyg wyciagnieta bede miec A do tego np buciki??? Co myslicie? Jeju normalnie wlasnie sobie uswiadomilam, co to bedzie za ogrom

Ale apropos prania - wlasnie przyszly do mnie majtki poporodowe Hartmana - je tez trzeba wyprac co ??
Stary 2013-02-13, 09:57   #2325
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mój mąż też
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 09:58   #2326
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj się ofuknął, bo powiedziałam mu, że tak długo seksu nie ma więc pewnie mnóstwo energii się w nim kumuluje no to dlaczego nie wykorzysta jej na tapetowanie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Też tak myślałam w poniedziałek, ahh te nasz chłopy...
Ale teraz już jest dobrze, pogodzeni i szczęśliwi więc myślę że jedna dobrego mężula wybrałam
no najczesciej to chwilowe ja w takich sytuacjach mam ochote udusic golymi rekami.. ale pozniej mi przechodzi

ahhh no i chlop sie przeprosil.. napisal mi maila zawsze to cos

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Mialam straszna noc od 1 do 4 latalam jak glupia a to siku a to buuu jeszcze jakbym cos zjadla nie tegos ... Ehhh widac taki moj "koncowy" urok ciazowy.

Cytat:
kolejna ustawia sie w kolejce
Cytat:
Jutro wizyta u gin i henna
No i piątek mogę rodzić

i nie zapomnij jeszcze okna umyc
Stary 2013-02-13, 10:00   #2327
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
u

Któraś Lublinianka pisała o polowaniu na ciuszki po ciuchlandach. Ja w poniedziałek byłam na Diamentowej,
Co do komisu to ja byłam na Romera, taki nie pozorny, w podpiwniczeniu domu prowadzony.

D
Już kilka razy mielismy tamw stapic na DIamentową i zawsze czasu nie było, a na ROmera moze się wybiore, sa tam wóżki i foteliki?
3mam kciuki za brzuszek malenstwa, mzoe akurat nie napiło sie za duzo i mały wyszedł...U mnie tez są zawsze rozbieznosci.

U mnie wielka radośc w Domu Gucia, Gucio gumę ma do żucia!- czytaj ZUS przelał pieniadze, ale wydaje mi się, ze jakos maławo...z 400zł mi brakuje, ale pewnie za luty jeszcze nie policzyli...wazne, ze jest kasa i można wyprawke wykonczyc
Za to moja mamusia mi z rana humor popsuła i do płaczu doprowadziła, nie mozę by za rózowo nigdy... Nic to ide buszowac na allegro i czekam na wieści o narodzinach
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:01   #2328
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
ja też mam takie gaziki po 3 szt.

cudowna

bzinka dość dużo masz teraz na głowie ale spokojnie wszystko się ułoży

Aguś jeszcze raz gratuluję dużo zdrówka dla Was

Śliczna z Ciebie mamusia

u nas w szpitala musimy mieć dla maluszka pampersy, chusteczki i krem do pupy (obojętnie jaki) no nieźle sobie wymyślili a jak kogoś nie stać na kupno oilatum bądź balneum masakra:confuse d:
U nas to nic nie mozna miec dla malce - ewentualnie mozesz sobie przytargac chusteczki nawilzane - bo nie wiem, czy tam odliczaja czy co A tak wszystko od nich. Ale Oilatum to w ogole polozna na poczatek odradzala... zeby nie od razu z grubej rury zaczynac i przyzwyczaja cialko.
Stary 2013-02-13, 10:07   #2329
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w poniedziałek część poprałam, dzisiaj prasuję pomału. A resztę też stopniowo będę już prać.
Stary 2013-02-13, 10:07   #2330
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U mnie wielka radośc w Domu Gucia, Gucio gumę ma do żucia!- czytaj ZUS przelał pieniadze, ale wydaje mi się, ze jakos maławo...z 400zł mi brakuje, ale pewnie za luty jeszcze nie policzyli...wazne, ze jest kasa i można wyprawke wykonczyc
Za to moja mamusia mi z rana humor popsuła i do płaczu doprowadziła, nie mozę by za rózowo nigdy... Nic to ide buszowac na allegro i czekam na wieści o narodzinach
Gratulacje za przelew A z tymi mamami chyba tak juz jest. nikt tak dobrze nam nie zyczy i tak mocno nas nie kocha jak one i nikt nie potrafi nas doprowadzic tak szybko do pasji jak one Przynajmniej u mnie tak jest.

Heh ostatnio bym sobie wyobrazila co by bylo, gdyby trzeba bylo rodzic z matka Boze, mysle, ze albo polozne pouciekalyby z oddzialu, albo mama by wyleciala, albo ja w trakcie porodu ucieklabym przez okno na przescieradle - dobrze by sie chyba nie skonczylo A jak to powiedzialam ze smiechem mamie - to powiedziala ze ona by nawet nie chciala Taaa jasne Ale i tak kocham ja strasznie, niedlugo dowiemy sie jak to jest
Stary 2013-02-13, 10:14   #2331
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
za wizyte
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
za wizytę
Cytat:
Dziękujemy
Cytat:
Wiesz, ja widzę, że co szpital to inne wymagania. Ja biorę podkłady, a inni mają je zapewnione przykładowo. Nie ma co sie stresowac Chyba, że przed wejściem na oddział porodowy pytają "Oilatum ma?! Nie ma?!! To nie rodzi!"

Cytat:
nie porównujmy tej wagi dzidziusiowej tak namietnie - ważne ,że w tabelach jest mniej-więcej ok.... jedną będą duuuże a inne kruszynki ..... to i tak nie przekłada się na przyszłość - ważne aby zdrowe .
nie przytyłaś dużo
Ja się zestresowałam tą wagą małego, bo szwagierka wypaliła do mnie z tekstem, że co tak mało waży
Cytat:
a skąd jesteś ? to dziwne ,że mają takie wymagania .... tym bardziej ,że te kosmetyki mało nie kosztuja .....
u mnie używają nivei i niczego nie wymagają .....
Nie chcę podawać dokładnej miejscowości, bo mam schiza, że ktoś ze znajomych mnie rozpozna na forum, ale ogólnie to taki szpital na zapupiu. Nie rozumiem tych ich wymagań.
Cytat:
No dokładnie. Dla mnie to jest chory wymysł.
Cytat:
Jakieś chore zasady i pewnie układ - producent - oddział. Ja bym na przekór przyszła z jakąś inną firmą.
Właśnie tak też mam zamiar zrobić, tym bardziej, że nie mam w planach używać ani jednego ani drugiego do kąpieli dziecka, więc czemu niby mają mi to narzucać.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ale Oilatum to w ogole polozna na poczatek odradzala... zeby nie od razu z grubej rury zaczynac i przyzwyczaja cialko.
No właśnie też o tym słyszałam i ja nie chcę tego stosować. Coś czuję, że nie będę miała lekkiego pobytu w szpitalu

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:14   #2332
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Ja mam na 7 i też się zastanawiam. Ale mam nadzieję, że w marcu będzie ładna pogoda i chociaż kilka słonecznych dni, bo chcę uprać i powiesić na dworze, żeby je fajnie wiosenny wiaterek przewiał. A jak będzie w praktyce, to nie wiem

Lecę się szykować do lekarza - mycie, golenie itd.
Ostatnio miałam wpadkę u lekarza Tego dnia, kiedy miałam umówioną wizytę, miałam dużo na głowie - zalatana byłam. Wszystko ładnie, pięknie - proszę się przygotowac do badania, ja się rozbieram, patrzę i myślę sobie " o k***a - zapomniałam ogolić nogi" . A miałam faktycznie dość spory "zarost" cóż mogłam zrobić - z kamienną twarzą poddałam się badaniuale mi było głupio

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:20   #2333
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
To od jutra mozesz rodzic i jestes w terminie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 10:22   #2334
myaja
Rozeznanie

tzn. wiecie oni dostali 'możliwość' wizy na 10 lat
debilne takie to wszystko...
tzn. że przez 10 lat mogą wjeżdżać do usa, ale ile dokładnie mogą pozostać na ich ziemi to zależy tylko i wyłącznie do Pana na lotnisku ...
standard to ok. 6 msc... ale znam i takie osoby które pomimo możliwości wjazdu na 10 lat wracane były z lotniska prosto do pl ... głupota...

grunt, że Brat nie będzie sam w tym wielkim dniu!!!

Cytat:

ObserwujeCie

ja planuje od 08.03.2013 iść na zwolnienie... jeszcze mnie wszyscy straszą, że urodze wcześniej... a termin przesunął się na około 27.03
więc od 10.03 WIELKIE pranie!!!
w przeciągu 3 dni mam cholernie ambitny plan wyprania WSZYSTKIEGO dla Ali łącznie z pokrowcami dla wózka, zabawkami, ciuszkami, bucikami - WSIO ale mąż się zobowiązał do ścisłej współpracy hahaha...
tylko teraz błagam o nadejście upałów i wiosny z wielką pompą cvo by mi to wszystko pięknie poschło...
Stary 2013-02-13, 10:22   #2335
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękujemy

Ja się zestresowałam tą wagą małego, bo szwagierka wypaliła do mnie z tekstem, że co tak mało waży

Nie chcę podawać dokładnej miejscowości, bo mam schiza, że ktoś ze znajomych mnie rozpozna na forum, ale ogólnie to taki szpital na zapupiu. Nie rozumiem tych ich wymagań.

No dokładnie. Dla mnie to jest chory wymysł.

Właśnie tak też mam zamiar zrobić, tym bardziej, że nie mam w planach używać ani jednego ani drugiego do kąpieli dziecka, więc czemu niby mają mi to narzucać.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

No właśnie też o tym słyszałam i ja nie chcę tego stosować. Coś czuję, że nie będę miała lekkiego pobytu w szpitalu
A sprobowalabym chyba udac glupia Albo, ze mnie nie stac - tylko gorzej jak dadza Ci ze swoich zapasow No ale z drugiej strony przez te 2 dni moze sie tak nei przyzwyczai? Tylko kupowac to specjalnie :/ Jak nie chcesz w tym myc, tez bezsens :/
Stary 2013-02-13, 10:23   #2336
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
to faktycznie
a to mi jeszcze trochę brakuje do jedzenia cukru może dlatego, że nie mam w kostkach :P a może nie jestem jeszcze tak wielkim narkomanem... tylko mały ćpunek słodyczowy ze mnie :P

Cytat:
dla mnie te wizy to jakaś loteryjka... raz dostałam na rok, raz na 8 miesięcy... boshe kiedy zniosą to ustrojstwo????
zniosą jak umrze jeszcze jakaś setka polskich żołnierzy walczących "za kochane USA" !!!

Cytat:
Oj tam grubaśne, dobrze zbudowane klocki raczej :P a kiedy masz jakieś usg.
Dla mnie chyba jednak kuleczka brzmi lepiej niż klocek
USG mam już w piątek - troszkę mam cykora czy z tymi wodami jest OK, czy znów mało... Chciałabym wrócić do troszkę aktywniejszego trybu życia niż przez te 2 tyg obstawiam wagę kuleczki na min. 2600

Cytat:
ja na pewno po 1 marca... tydzień 4-10 marca wygląda ciekawie

Cytat:

U mnie wielka radośc w Domu Gucia, Gucio gumę ma do żucia!- czytaj ZUS przelał pieniadze

ALLELUJA!
Ja nadal czekam... jak się jest na macierzyńskim to już systematycznie wypłacają? ? ?
Wkurzam się bo kilka tysiaków mam w zawieszeniu w ZUS... ani coś kupić, ani dorzucić do oszczędności... do duszy!!!
Jeszcze OC na autko się kończy i znów klniemy z mężem, że nam się zachciało mocnego silnika i koni mechanicznych

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:24   #2337
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

tylko teraz błagam o nadejście upałów i wiosny z wielką pompą cvo by mi to wszystko pięknie poschło...
Tez licze na szybsza wiosne, ale chyba plonne nadzieje, w TV mowili, ze zima bedzie lekka ale dluga .... Czyli jak pamietam zawsze w polowie marca jezdzilismy na narty do Czech i snieg zazwyczaj byl, to jak teraz ma byc dluga zima, to boje sie, ze zakroi na kwiecien
Stary 2013-02-13, 10:25   #2338
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam na 7 i też się zastanawiam. Ale mam nadzieję, że w marcu będzie ładna pogoda i chociaż kilka słonecznych dni, bo chcę uprać i powiesić na dworze, żeby je fajnie wiosenny wiaterek przewiał. A jak będzie w praktyce, to nie wiem

Ostatnio miałam wpadkę u lekarza Tego dnia, kiedy miałam umówioną wizytę, miałam dużo na głowie - zalatana byłam. Wszystko ładnie, pięknie - proszę się przygotowac do badania, ja się rozbieram, patrzę i myślę sobie " o k***a - zapomniałam ogolić nogi" . A miałam faktycznie dość spory "zarost" cóż mogłam zrobić - z kamienną twarzą poddałam się badaniuale mi było głupio

ja się opamiętałam ostatnio o 23ciej (budząc się z kamiennego snu ) że jutro mam wizytę i sruuuuu... do łazienki budząc przy tym połowę domostwa...
mąż wyskoczył z łózka za mną jak poparzony (nie wiem chyba myślał że zaczynam rodzić ale że w 32 tygodniu ?! ) ... i maszynka poszła w ruch.. nogi i okolice bikini - obrzezanie trwało 35 minut a ile się oklnełam przy tym to moje
Stary 2013-02-13, 10:26   #2339
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wreszcie no to teraz szalej z wyprawką

Cytat:
Ja wczoraj przeprowadziłam akcję golenie, zmęczyłam się jak bym cały dzień po górach chodziła
Stary 2013-02-13, 10:26   #2340
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja nigdy .....
Cytat:

tym samym, 01.06.2013' - tj. w dniu ślubu mojego brata będą mogli być z nim... szkoda tylko, że to tyyyyyle kasy pochłonie...
masakra... ...
gratuluje
Cytat:
za kase !
dla mamuśki .......
Cytat:
eeeeee to udawaj głuchą ..... ja jak mnie pytają (zwłaszcza jedna pańcia o tym samym terminie ) ile mój mały waży - odpowiadam "PRAWIDŁOWO" - i koniec , nie mam zamiaru brać udziału w wagowej rywalizacji- zwłaszcza ,że to kompletnie bezsensu ,no bo co bedziesz mieć "dużego ' dzidziusia tzn ,że lepszy od niby "małego" ? To w ogóle nie ma znaczenia ,ważne aby było zdrowy ... nie tatułuje się na czole wagi z która przychodzimy ani nie przedstawiamy się " cześć jestem ania i miałam przy porodzie 3200 - a ty?"
A tacy podważacze naszego dobrego samopoczucia zawsze się znajdą w każdym temacie ....typu " ale masz mały brzuch ....","ale masz ogromny brzuch " ,"nie za mało przytyłaś " ,"....nie za dużo .." .... " jeszcze nie urodziłaś " a po porodzie " ...jeszcze nie urodziłaś ? "
Cyrki się zaczną po porodzie wyliczanki-przeliczanki ile dziecko je ,śpi i czy biega po urodzeniu .......
A szpital przedziwny .... takich rzeczy chyba nie można wymagać ......

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości