Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 10:32   #1741
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
A z innej beczki - w poniedziałek byliśmy z tż u gina i podczas usg trafiliśmy na moment kiedy mały sikał spał i sikał lekarz zrobił nam fotę na pamiątkę, będzie miał co oglądać jak urośnie. Cały dzień przed wizytą mu mówiłam że będziemy go z tatkiem oglądać i tak nas olał
za wizytę ale na fajny moment trafiliście
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:32   #1742
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Kochane co to za badanie które robicie na tą glukoze???
To jest badanie krzywej cukrowej czy jakoś tak. Chodzi o to, że na czczo możesz mieć dobry poziom cukru a po jedzeniu za wysoki, czyli cukrzycę ciążową. Biorą krew jak przychodzisz, wypijasz słodki ulepek i czekasz 1 czy 2h i znowu badają.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:34   #1743
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To jest badanie krzywej cukrowej czy jakoś tak. Chodzi o to, że na czczo możesz mieć dobry poziom cukru a po jedzeniu za wysoki, czyli cukrzycę ciążową. Biorą krew jak przychodzisz, wypijasz słodki ulepek i czekasz 1 czy 2h i znowu badają.
i to każdy takie badanie przechodzi czy muszą być wskazania???
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:36   #1744
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
jakie to pocieszające
to chyba zależy od osoby. Niektóre dziewczyny pisały o szarym mydle. Ja chyba zostanę przy swoim bambino- na inne mam uczulenie. Ewentualnie to szare mydło. Plus chce sobie kupić zasypkę dermatplu żeby ewentualna rana szybciej się goiła. No i do podmywać się będę zwykła gazą bo gąbką można się podrażnić a ręką się tak dobrze nie umyjesz. Zwłaszcza że może np będzie Cię musiał myć TŻ bo sama nie dasz rady.
hardocore nie wiem czy on da radę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w stanie chyba agonii .
po babcię musiało przyjechać pogotowie w.szpitalu okazało się że to wylew. szybko do wam do szpitala w łodzi. operacja. jeszcze nie wiem.co i jak. nie mamy z tata odwagi zadzwonić. pół nocy spędziliśmy na pogotowiu bo moje ciśnienie i taty to była zgroza. jestem wrakiem człowieka. boję się o dIecko . babcią była najważniejsza.osoba w.moim życiu wylewi wylewjest dalej. nie wytrzymam i nie przeżyje gdyby coś .... dziewczyny nie umiem sobie pomoc noego umiem pomoc dziecku jestem jak nacpana . chociaż wam się wyzale
Kochana pisz i płacz ile wlezie.. Musisz to wyrzucić z siebie.. Nie umiem Ci pomóc, ale jeśli pisanie Ci pomoże to my będziemy czytać i i Cię wspierać i przytulać wirtualnie.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Muszę wam się przyznać, że w ciąży bardzo zaniedbałam moją wiarę... Wiem, że część z Was jest wierząca, część nie, ale tolerancyjne z Was babki więc na pewno mnie zrozumiecie. Wiara zawsze (no może odkąd sama dokonuję wyborów )była ważnym elementem mojego życia, a ciąża jakoś totalnie przesłoniła mi te kwestie. Przez ciągłe komplikacje rzadko bywałam w kościele, a w domu też nie starałam się pielęgnować tego... I źle mi z tego powodu. Mam nadzieję, że Wielki Post pomoże mi powrócić do równowagi. Więc czas posypać głowę popiołem i spojrzeć w Górę
A właśnie sie mialam pytać o ile to nie za bardzo osobiste pytanie.. a twój mężul jest katolikiem??

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry

kurdeeeeeeee
ale się wkurzyłam, właśnie odebrałam list z clubu shell..
mieliśmy strasznie dużo punktów za paliwo, jak patrzyliśmy na katalog to za to chcieliśmy wziąć leżaczek bujaczek z Fisher Price i zostałoby nam jeszcze kupa, kupa punktów na inne (te droższe) rzeczy.
A oni napisali, że od września do grudnia nie zebraliśmy iluś tam punktów i straciliśmy członkostwo klubu
Co za ŚWINIEEEEE !!!!
swinie jedne!!! skandal po prostu!! Mogli poinformować wcześniej, że jak nie zrobicie zakupów to wam punkty przepadną a nie tak post factum..

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja kupiłam w gapa kids i myszka sklep

A jeszcze zapytam - naprawdę myślisz, że jest sens kupować płyn do mycia butelek? w nim przecież tez jest jakis detergent tak jak w normalnym, cyz nie ma???
Właśnie nie wiem.. Sugerowałam się koleżanką która teraz ma 3 miesięczne chyba już dziecko.. I ona mi napisała, że do mycia butelek używa tylko tego płynu, bo mleko jest tłuste i ciężko by było normalnym umyć i że ten też jest bezpieczniejszy.. ale ja tam nie wiem..

Rozumiem, że te wszystkie prania będziecie robić w jakimś płynie dla niemowląt?? Loweli czy coś??

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
ja mam dużo dłuższą listę, ale z tego co policzyłam to najtaniej wyszło mi kupowanie u rodzyneczki. Po doliczeniu przesyłki i wszytskie tak mi wyszło. Na pewno jeszcze będę patrzeć. Z tym, że ja będę robić zakupy u 3 sprzedawców.
Pościel, wypełnienie i chyab rożek u belbina
Koce i okrycia kąpielowe u my-baby-love

Dziewczyny mogę was prosić o link do tych biustonoszy z wkładkami bo chyba najwyższy czas kupić??
bo to dużo zależy co dokładnie kupujesz..ja chciałam kupić rzeczy do szpitala dla mnie i kosmetyki.. A takie większe rzeczy - kocyk, ręcznik, pościel itp to kupię w marcu prawdopodobnie.. Jeszcze czekam co mi bratowe spakowały po swoich szkrabach bo może sporo tych większych rzeczy będę miała.. ale jeszcze sprawdzę te rodzyneczki, chociaż wydaje mi się, że sprawdzałam..

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

co do dzisiejszego spania to całkiem dobrze, tylko samotnie
chyba gdzieś mi przepadła, a gdzie męzu?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:39   #1745
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam wstawiam do wazonu i tyle, jak uschnie to uschnie, znaczy, że nadeszła na kwiatka pora
ja mam tak samo

Cytat:
krzywa cukrowa. to się robi po 24tc
Stary 2013-02-13, 10:40   #1746
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
każdy między 24 a 28tc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:40   #1747
szczesliwa25
Rozeznanie

Wydaje mi sie ze powinien kazdy, ja mam wizyte za 3 tyg i mam byc z wynikami s
A synek ktory sika - cudo! To was maly zalatwil
Jutro mam calodzienna wizyte u kosmetyczki i fryzjera - i mimo ze nic nadzwyczajnego to jakos ciesze sie bardziej niz przed ciaza
Motylku - moja babcia niedawno tez przeszla wylew, ale wszystko jest jak najbarfziej ok
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:42   #1748
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja się napalałam już od listopada
wrrrrr....

no trudno nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem

Któraś prosiła o link do tych sportowych staników. Sama tego akurat nie testowałam, ale dziewczyny wczoraj wrzucały ten
http://allegro.pl/stanik-bezszwowy-t...932744206.html
To ja! Dziękuję Ci bardzo

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

bo to dużo zależy co dokładnie kupujesz..ja chciałam kupić rzeczy do szpitala dla mnie i kosmetyki.. A takie większe rzeczy - kocyk, ręcznik, pościel itp to kupię w marcu prawdopodobnie.. Jeszcze czekam co mi bratowe spakowały po swoich szkrabach bo może sporo tych większych rzeczy będę miała.. ale jeszcze sprawdzę te rodzyneczki, chociaż wydaje mi się, że sprawdzałam..
No właśnie ostano gadałam z koleżanką ( tą co ma 3 miesieczne dziecko ) że ten pomysł baby schower jest fajny bo tak na prawdę każdy kto Cię odwiedza przynosi Ci coś do ubrania, albo jakieś kosmetyki czy kocyk. Tyle, że to już jest mniej więcej miesiac po porodzie. Wiec i tak musisz cześć kupić. Ja np myślę o tych kocykch. Chcę mieć 3 jeden gruby i 2 cięnkie. No i właśnie kupować czy czekać...ona mi mówiła, że jeden gruby dostała od szwagierki przed porodem to już wiedziała, że jakiś ma. Nie kupowała i 2 cienkie też dostała później. Ale przecież muszę mieć jakiś żeby chociaż okryć dziecko jak wyjdziemy ze szpitala. I tak na prawdę nie wiem co dostane i później bede miała 5 kocyków...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:48   #1749
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny nie dołujcie mnie nawet.... Ja się modlę, żeby w terminie urodzić!!! Ojciec wysłał mi paczkę z ciuchami, ale przyjdzie dopiero po Świętach!!! Coś tam kupiłam, ale tak to czekam na ciuszki od niego....
Oby paczka szybko przyszła

Cytat:
Ja tam trzymam kciuki za nas wszystkie żeby nie było niespodzianek i każda urodziła w terminie
W terminie czyli 5.06.2013 nie chciałabym urodzić Chciałabym albo kilka dni przed albo jak po terminie to przynajmniej po 8.06.2013 Ale chcieć to ja sobie mogę, zobaczymy kiedy Ptyś zechce się zjawić Mam tylko nadzieję, że nie będzie to w czasie jak tatuś będzie na zleceniu

Cytat:
Ooooo w Walentynki glukoza Mam nadzieję, że zapałacie do siebie miłością odwzajemnioną Powodzenia Kochana!
To się okaże jutro ale dzięki

Cytat:
Może gdzieś w regulaminie drobnym druczkiem to napisali.. ale kto by się tam wczytywał tak dokładnie..
zawsze dużo jeździliśmy i dużo tankowaliśmy... ale faktycznie od września jak już w ciążę zaszłam przystopowaliśmy z wycieczkami...
Przejadę się na Shell i podpytam czy da się coś jeszcze z tym zrobić..

Kurde, wkurzyłam się. Myślałam, że dostaniemy ten leżaczek FP

Jenny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Ty lepiej sprawdz jak to jest tam u Was i szybko zamawiaj leżaczek... żeby Ci nie przepadł tak jak mi
Może jeszcze uda się coś z tym zrobić No i dzięki za troskę Nie wiem czy pisałam (nie kojarzę) ale leżaczek mamy już w domu , teraz czekam na karuzelkę z FP - wczoraj zamówiłam z payback.

A co do punktów payback to powinni przysłać jakiegoś maila, że ktoś może stracić X punktów w terminie X; ale z drugiej strony można to sobie sprawdzić na ich stronie

---
Dostaliśmy niedawno telefon, że papierki w robocie są już gotowe; więc szykujemy resztę i zbieramy się na spotkanie. Odezwę się pewnie popołudniu/wieczorem. Miłego dnia

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
chyba gdzieś mi przepadła, a gdzie męzu?
Mąż chodzi ostatnio cały czas na nocki, czyli 2-10...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:51   #1750
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To ja! Dziękuję Ci bardzo

No właśnie ostano gadałam z koleżanką ( tą co ma 3 miesieczne dziecko ) że ten pomysł baby schower jest fajny bo tak na prawdę każdy kto Cię odwiedza przynosi Ci coś do ubrania, albo jakieś kosmetyki czy kocyk. Tyle, że to już jest mniej więcej miesiac po porodzie. Wiec i tak musisz cześć kupić. Ja np myślę o tych kocykch. Chcę mieć 3 jeden gruby i 2 cięnkie. No i właśnie kupować czy czekać...ona mi mówiła, że jeden gruby dostała od szwagierki przed porodem to już wiedziała, że jakiś ma. Nie kupowała i 2 cienkie też dostała później. Ale przecież muszę mieć jakiś żeby chociaż okryć dziecko jak wyjdziemy ze szpitala. I tak na prawdę nie wiem co dostane i później bede miała 5 kocyków...
no ja mam podobnie, co się napalę na ubranka to się wstrzymuje, bo może tych ubranek będzie dużo - w koncu po dwójce dzieci.. a jeszcze jest siostra TŻta która też ma teraz niemowlaczka ale z grudnia, więc w maju już wyrosnie z większości rzeczy.. i siostra TŻta powiedziala, że ona teraz wszystkie rzeczy pooddaje po dziecku bo to jej już trzecie i nie chce kusić losu.. a ona czwartego dziecka już nei chce bo i tak nie może (miała 3 cesarki) i też już by chciała robić coś innego (ma 40 lat)..Ale też nie wiem czy ona mi je pooddaje czy komuś innemu.. Nic nie mówiła, że nam coś da.. a mi było głupio pytać... Bo to taka rodzina z kasą więc pewnie teściowa bedzie mówiła, żebyśmy sobie wszystko nowe kupili bo jak to używane..

Dlatego chciałam kupić te produkty których na pewno nie dostanę bo sie zuzywają - kosmetyki, jakieś higieniczne przybory, rzeczy do porodu itp..

Dobra spadam na gimnastyke bo się znowu spóźnie i mnie nie wpuszcza

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-13 o 10:52
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:52   #1751
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Jutro mam calodzienna wizyte u kosmetyczki i fryzjera - i mimo ze nic nadzwyczajnego to jakos ciesze sie bardziej niz przed ciaza
no to masz jutro super dzień ja ostatnio tylko podcięłam włosy, a czuję się o niebo lepiej
Stary 2013-02-13, 10:56   #1752
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na razie do każda to miała. Jak nie dostaniesz do 28 tygodnia to się upomnij.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:01   #1753
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Śnieg pada i leniwiec mi się włączył, a kwiaciarnia daleko
Spróbuję aspirynę, bo kojarzę, że kiedyś wsypywałam coś z kwiaciarni i efektu nie było ...
swoją drogą jak kwiatek zaczął już więdnąć to nie wiem czy mu pomożesz..
Mój Mężulek uwielbia mi dawać kwiaty, w sezonie są to tulipany, tak standardowo róże, a od kiedy jestem w ciąży przynosi mi po 3 gerbery- jako symbol naszej trójeczki
Ale mówi mu, żeby nie tracił pieniędzy i nie kupował bo te kwiatki teraz krótko stoją. Więc troszkę przystopował i teraz przynosi mi tak raz w miesiącu a nie co tydzień

Jak przynosił róże przed zimą to zawsze stały tydzień ale ja za każdym razem jak dostanę kwiatki przycinam końcówki ostrym nożem, pod dużym skosem i przed wlaniem wody dobrze myję wazon. A wodę wymieniam co 2 dni

Cytat:
widzę, że dziewczyny już Ci wytłumaczyły. Chyba każdy je musi zrobić bo to badanie sprawdza czy nie masz cukrzycy ciążowej. Robi się je między 24 a 28 tc

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:04   #1754
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Mężulek uwielbia mi dawać kwiaty, w sezonie są to tulipany, tak standardowo róże, a od kiedy jestem w ciąży przynosi mi po 3 gerbery- jako symbol naszej trójeczki
Ale mówi mu, żeby nie tracił pieniędzy i nie kupował bo te kwiatki teraz krótko stoją. Więc troszkę przystopował i teraz przynosi mi tak raz w miesiącu a nie co tydzień

Jak przynosił róże przed zimą to zawsze stały tydzień ale ja za każdym razem jak dostanę kwiatki przycinam końcówki ostrym nożem, pod dużym skosem i przed wlaniem wody dobrze myję wazon. A wodę wymieniam co 2 dni
ja kwiatki dostaję bardzo rzadko na własne życzenie - wolę czekoladki a jak już mąż przyniesie mi kwiatka, to wsadzam tylko do wazonu, i wyrzucam jak uschnie. czekoladki lepsze
Stary 2013-02-13, 11:07   #1755
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie nie wiem.. Sugerowałam się koleżanką która teraz ma 3 miesięczne chyba już dziecko.. I ona mi napisała, że do mycia butelek używa tylko tego płynu, bo mleko jest tłuste i ciężko by było normalnym umyć i że ten też jest bezpieczniejszy.. ale ja tam nie wiem..

Rozumiem, że te wszystkie prania będziecie robić w jakimś płynie dla niemowląt?? Loweli czy coś??
jak zwykły płyn umyję patelnię z oleju to mleka nie umyje?

Ja pierwsze pranie robię w płatkach mydlanych a później w Loveli a później się zobaczy, bo może nie będziemy cudować

Cytat:
każdy
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:08   #1756
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w stanie chyba agonii .
po babcię musiało przyjechać pogotowie w.szpitalu okazało się że to wylew. szybko do wam do szpitala w łodzi. operacja. jeszcze nie wiem.co i jak. nie mamy z tata odwagi zadzwonić. pół nocy spędziliśmy na pogotowiu bo moje ciśnienie i taty to była zgroza. jestem wrakiem człowieka. boję się o dIecko . babcią była najważniejsza.osoba w.moim życiu wylewi wylewjest dalej. nie wytrzymam i nie przeżyje gdyby coś .... dziewczyny nie umiem sobie pomoc noego umiem pomoc dziecku jestem jak nacpana . chociaż wam się wyzale
Motylku musisz dac rade, bedzie dobrze, najwazniejsze jest pozytywne myslenie my jestesmy z Toba
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Banka! za 28 tc! To wkraczasz w III trymestr!

Motylku, tak mi przykro.... Nie wiem co powiedzieć, bo na pewno przeżywasz ogromne cierpienie... Jesteśmy z Tobą myślami cały czas

Sharp Jestem pewna, że ze wszystkim spokojnie zdążysz i na luzie urodzisz w 39tc
A tych marcówek jeszcze nie zdążyłam oblukać, nie miałam kiedy...

Teraz też zmykam się ubierać, robić miksturę olejowo-masłową na wieczorne miksowanie śmietanki na brzuchol i lecę do kościoła.

Muszę wam się przyznać, że w ciąży bardzo zaniedbałam moją wiarę... Wiem, że część z Was jest wierząca, część nie, ale tolerancyjne z Was babki więc na pewno mnie zrozumiecie. Wiara zawsze (no może odkąd sama dokonuję wyborów )była ważnym elementem mojego życia, a ciąża jakoś totalnie przesłoniła mi te kwestie. Przez ciągłe komplikacje rzadko bywałam w kościele, a w domu też nie starałam się pielęgnować tego... I źle mi z tego powodu. Mam nadzieję, że Wielki Post pomoże mi powrócić do równowagi. Więc czas posypać głowę popiołem i spojrzeć w Górę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja dalej chodzę w przedciążowych ciuchach. tylko w tych bardziej obcisłych koszulkach zaczyna być widać zaokrąglający się brzuch

za 28t

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam!

Banka gratki 28tc

Wszystkim dziewczynom gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni z maluszkami

Motylku nie wiem co powiedzieć Przytulam mocno Ciebie i Twoją rodzinę!!! Oby wszystko było dobrze!

Wszystkie nowe zdobycze zakupowe prześliczne!

Vil co u Ciebie???

Co do czkawki to mój Tymuś ma nadzwyczaj często Czasami jak szaleje aż za bardzo to mówię do niego: Tymek weź się ogarnij bo za chwilę zaś czkawki dostaniesz i na co Ci to

Co do pakowania torby to na początku kwietnia w okolicach 32 tygodnia ciąży chce być już spakowana. To moja 3 ciąża,nigdy nic nie wiadomo...

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski
Wpadam do was na chwilke powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko ok, Natalka rośnie ma teraz ponad 700g a biegnie nam teraz 25 tyd wiec chyba dobrą ma wage, bo w 19 tyg miała 260 g. Serduszko 140 uderzeń, moje ciśnienie 108/68 , a waga niespełna 65 więc jakieś 6 kg na plusie, a w ciągu miesiaca przytyłam 3 kg. Ginka jest pozytywnie zaskoczona,że pomimo ponad 3 tygodniowej kuracji antybiotykami niemam stanu zapalnego Za miesiąc kolejna wizyta, no i glukoza przedemna, może w przyszłym tyg pójde.

Doczytałam,że mamuśki z wczesnej wiosny zaczeły rozpakowywanie, pewnie u nas za miesiać pomału się zacznie

Marchewka trzymaj się, całuje
Banka za 28 tyg

Kobietki nadrobie wiecej wieczorkiem, mam dziś troszke na głowie spraw do załatwienia Miłego dzionka
za wizyte i za kg
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Banka gratuluję 28tyg

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Motylku, wy to macie rok... ale wierz, że nie cały taki będzie - początek trudny, ale powoli się wszystko ułoży i do porodu już będziesz mogła z uśmiechem jechać (no, oby!!! ja ciągle się łudzę, że jest to możliwe...)
przytul się do męża, taty, mamy - daj się i małą ululać troszkę, może ciśnienie opadnie. i wypłacz się kochana

ja zaczynam dzisiaj 25. tydzień... kurde, a mojego nowego domciu ani widu ani słychu! znaczy się widu, widu, ale totalnie nieskończony! ja nie mam pojęcia ile reszta robót może trwać i czasem sobie tak rozmyślam, czy jest możliwe, że zdążymy...
za 25 tc
Cytat:
Dzień dobry

mieliśmy strasznie dużo punktów za paliwo, jak patrzyliśmy na katalog to za to chcieliśmy wziąć leżaczek bujaczek z Fisher Price i zostałoby nam jeszcze kupa, kupa punktów na inne (te droższe) rzeczy.
A oni napisali, że od września do grudnia nie zebraliśmy iluś tam punktów i straciliśmy członkostwo klubu
Co za ŚWINIEEEEE !!!!
wlacz, ja bym raban zrobila

dziewczyny trzymac kciuki za chwile przychodzi pasiapsiolka i nalozy mi ta farbe -rozjasniacz LOREAL PREFERNCE trzymac kciuki zeby rude, zielone, albo zolte nie wyszly
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:10   #1757
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem zmęczona jakbym wcale nie przespała jakiś 10godzin

kawyyyyyyyy!
dzień dobry poza tym..

lonely-wiem,co czujesz z tymi punktami, nam też zabrali,wyzerowali wszyyyyystkie punkty.. i też o tym leżaczku lub blenderze myśleliśmy
ale żeby wcześniej powiedzieć to nie

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Motylku musisz dac rade, bedzie dobrze, najwazniejsze jest pozytywne myslenie my jestesmy z Toba

za wizyte i za kg

za 25 tc

wlacz, ja bym raban zrobila

dziewczyny trzymac kciuki za chwile przychodzi pasiapsiolka i nalozy mi ta farbe -rozjasniacz LOREAL PREFERNCE trzymac kciuki zeby rude, zielone, albo zolte nie wyszly

hej hej, rudy nie taki zły :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:11   #1758
niunka045
Zadomowienie

Ok dzięki dziewczyny będę się upominać jakby co. Jak narazie jesteśmy w 26 tygodniu
Przyszła mi paczucha z podkładami butelką itp
i jeszcze dwie z ubrankami ale jeszcze nie rozpakowałam
Za to obfociłam te ubranka co mam juz poprane i poprasowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0770.jpg (78,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0771.jpg (121,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0772.jpg (118,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0773.jpg (138,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0774.jpg (113,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0775.jpg (114,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-02-13, 11:12   #1759
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
a fioletowe mogą być?
Stary 2013-02-13, 11:16   #1760
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Ok dzięki dziewczyny będę się upominać jakby co. Jak narazie jesteśmy w 26 tygodniu
ładneparę bodziaczkow widziałam w sklepach
już pierzesz? A zamierzasz prać jeszcze bliżej porodu?
Ja może metki poobcinam, żeby już się coś ruszyło
Stary 2013-02-13, 11:16   #1761
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

totalnie zapomniałam że miałam Ci wstawić fotkę !!!
w załączniku jest. Tylko musisz mieć lekki dystans bo myłam włoski w poniedziałek wieczorem i jestem tak jak pisałam ciemną szatynką malowałam gdzieś 2-3 tygodnie temu. Jak wyjdą żółte albo pomarańczowe to polecę Ci maskę potrzymasz 15 minut i będziesz miała piękny blond
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0778.jpg (68,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-02-13, 11:19   #1762
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
ładneparę bodziaczkow widziałam w sklepach
już pierzesz? A zamierzasz prać jeszcze bliżej porodu?
Ja może metki poobcinam, żeby już się coś ruszyło
już poprałam mam takie próżniowe worki to tam je wkładam odkurzaczem powietrze i leżą sobie ładnie w szafie nie będzie mi się chciało z brzuchalem prasować
Stary 2013-02-13, 11:19   #1763
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za paczuchę i ubranka
Stary 2013-02-13, 11:23   #1764
Elusiek
BAN stały

Cytat:

a gdzie je zamawiałaś?
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:27   #1765
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
już poprałam mam takie próżniowe worki to tam je wkładam odkurzaczem powietrze i leżą sobie ładnie w szafie nie będzie mi się chciało z brzuchalem prasować
tez mam te próżniowe worki, ale jeszcze nie używałama z nich wyjmie się ciuszki takie świeżutkie?
Stary 2013-02-13, 11:35   #1766
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
tez mam te próżniowe worki, ale jeszcze nie używałama z nich wyjmie się ciuszki takie świeżutkie?
ja zawsze swoje letnie rzeczy wkładam no i teraz małego Mi moje jeszcze płynem do płukania pachną ogólnie to świetna sprawa jest tym bardziej w mieszkaniu gdzie jest mało miejsca

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
a gdzie je zamawiałaś?
Paczuchę u sprzedawcy
http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926
ubranka są ze smyka mothercare i z pepco kilka rzeczy
Stary 2013-02-13, 11:35   #1767
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja zawsze swoje letnie rzeczy wkładam no i teraz małego Mi moje jeszcze płynem do płukania pachną ogólnie to świetna sprawa jest tym bardziej w mieszkaniu gdzie jest mało miejsca
sprawa genialna
o ile nie ma się w domu kotów

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:40   #1768
niunka045
Zadomowienie

a to moje zdobycze allegrowskie które przyszły dzisiaj
Jeszcze cała suszarka czeka do prasowania i trochę mam pochowanych po to 68, 74. Chyba naprawdę trochę przesadziłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0782.jpg (83,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0783.jpg (62,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0784.jpg (64,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0785.jpg (83,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0786.jpg (69,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-02-13, 11:41   #1769
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
sprawa genialna
o ile nie ma się w domu kotów
My mamy tylko pieska na szczęście
Stary 2013-02-13, 11:42   #1770
vil84
Wtajemniczenie

Motylku, trzymaj się mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, duuuużo zdrówka dla babci wiem, jak się czujesz, jakby coś się stało mojej babci z Gliwic to ...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nie nie! poczekam aż vil się już popakuje
a tak serio to trochę mnie przeraziły te mamusie marcowe i chyba zacznę
to się możesz pakować, ja mam torbę spakowaną
nie no, nie wszystko ale przy tym jak wygląda moja ciąża to od pierwszego pobytu w szpitalu mam popakowane niektóre najpotrzebniejsze rzeczy jak koszulka, ręcznik, kosmetyczka, coś do czytania, bielizna, sztućce, kubeczek itp. teraz dorzuciłam na wszelki wypadek podpaski poporodowe, podkłady i majtki poporodowe. dziecięcych rzeczy na razie nie pakuje a torba nas dwa razy uratowała przy krwawieniach jak nie mieliśmy głowy do szukania rzeczy i pędziliśmy do szpitala.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Vil co u Ciebie???
Co do czkawki to mój Tymuś ma nadzwyczaj często Czasami jak szaleje aż za bardzo to mówię do niego: Tymek weź się ogarnij bo za chwilę zaś czkawki dostaniesz i na co Ci to

u mnie baaardzo ciekawe życie ostatnio - wstaje, kąpie się, jem śniadanie, kładę się, idę siku, kładę się ... masakra. ale skurczy nie mam dużo po fenoterolu za tydzień wizyta, jakby się cudem okazało że szyjka zatrzymała się i nie skraca to zacznę coś w domu robić, teraz mam postanowienie leżeć ile się da przez dwa tyg. a na koniec lutego będzie 32 tydzień, w miarę bezpiecznie już
Przemuś ma codziennie czkawki

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski
Wpadam do was na chwilke powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko ok, Natalka rośnie ma teraz ponad 700g a biegnie nam teraz 25 tyd wiec chyba dobrą ma wage, bo w 19 tyg miała 260 g. Serduszko 140 uderzeń, moje ciśnienie 108/68 , a waga niespełna 65 więc jakieś 6 kg na plusie, a w ciągu miesiaca przytyłam 3 kg. Ginka jest pozytywnie zaskoczona,że pomimo ponad 3 tygodniowej kuracji antybiotykami niemam stanu zapalnego Za miesiąc kolejna wizyta, no i glukoza przedemna, może w przyszłym tyg pójde.
gratki

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
W kostce? Zamęczysz się z nim w szpitalu. Jest też takie w płynie
w płynie mam w domu, ale ogólnie wolę mydła w kostce nie przepadam za żelami pod prysznic itp, wolę mydło, jakoś się fajniej spłukuje i szybciej.

Cytat:
Co za ŚWINIEEEEE !!!!
też bym się wkurzyła

Cytat:
Ciekawe kiedy Vil zacznie, bo ona pierwszaz resztą łóżeczko juz złożone to tylko pranie zrobić i gotowe
część wstępnie już wyprana
ale bardzo wstępnie, wyprane w naszym proszku, i nie prasowane jeszcze, postanowiłam wyprać na wszelki wypadek jakby maluch się szybciej pchał na świat. pod koniec miesiąca jak będziemy robić zakupy to kupimy dziecięcy proszek i płyn do płukania, i będzie się prało, a jak będę "na chodzie" to poprasuje
ogólnie większość rzeczy mamy już przygotowane, jakbym miała teraz rodzić (tfu tfu) to mąż przepierze szybko ciuszki i parę wyprasuje, rzeczy typu pampersy, kosmetyki dla maleństwa mamy, szpitalną wyprawkę też, łóżeczko czeka ... prowizorka jest czekamy na mebelki (mąż musi załatwić transport i przewieść od rodziców), tylko nadal nie mamy wózka i fotelika - po wizycie za tydzień albo podjedziemy do smyka pooglądać, albo na ślepo zamówimy na allegro navingtona

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:43
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości