|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
nawijko tym bardziej bedzie smiesznie z centymetrem ktory nie ogarna brzucha:P
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
A wydaje mi się, że w Twoim przypadku tak czy siak musisz mieć skierowanie najpierw od pediatry. |
||
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Dziś po raz drugi wybrałam sie na miasto bez mojego szkraba(musiałam),jeny tak sobie myślę że człowiek w tym domu może zdziczeć(patrząc na mnie jaką radość mi sprawiło wyjście poza dom ale brakowało mi synka i ciągle myślałam co tam u niego-matczyna nadgorliwość). Lady- ja niestety też nie mam takiej sesji jak dziewczyny. Przez tą codzienną pogoń nie zdążyliśmy z mężem. A podobnie jak u ciebie (chyba) póki co nie planuje potomstwa ![]() Ide czytać bo cały dzień mnie nie było.
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś do kurczaka dodałam trochę przyprawa do kurczaka. Mam nadzieję, że Małej nie zaszkodzi.
![]() Dziś środa popielcowa. Jecie mięso ???? Ja mam wyrzuty że jem, ale kompletnie zapomniałam Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-13 o 15:08 |
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale musimy jakos zaslonic napis OBI hahah ![]() Dobra, sesja jutro o 18. Jak dotrwam, bo dzis juz zdazylam okna umyc
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
My na razie robimy tak: kura wysmarowana olejem, posypana przyprawą złocita do kurczaka + curry i wsadzam ją na butelkę napełnioną 1/3 piwem, trochę piwa na spód pokrywki na której to stoi i do piekarnika i się noramlnie piecze. Z tego piwa to podejrzewam że nie zostaje nic, jak to się robi w 180 stopni.
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piszę tak na szybko pochwalić się, że po 2 miesiącach wreszcie dostałam macierzyński. Już myślałam, że będę musiała się z nimi sądzić, a tu zdziwienie przelew przyszedł prawie 11 tyś za 1,5 miesiąca macierzyńskiego.
PS. Nie odzywam się ostatnio, bo muszę się uczyć, a przy Oli to naprawdę nie zawsze możliwe. Wczoraj i przed wczoraj nadrabiałam was od piątku i teraz w chwili odpoczynku sobie podczytuję. Mam z 50 stron do nauczenia, a a jest ostatni termin jak nie zaliczę to będę się bronić za rok. A gośc jest dośc upierdliwy i naprawdę muszę umieć, a egzamin ustny - To co lubię najbardziej.Liczę na wasze kciuki w sobotę o 13.30
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, z curry nie wiem. Generalnie mało przypraw można używać. Ja tylko sól używałam, teraz zaczęłam dodawać pieprzu trochę, ale miesiąc nam już minął, więc będę wprowadzać więcej produktów. Mam listę co można jeśc i z przypraw jest tak: sól, majeranek, kminek, anyż, koperek, natka pietruszki. edit: wsadzasz ją na butelkę napełnioną 1/3 piwem, - na taką zwykła szklaną z piwa wsadzasz ??? Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-13 o 15:17 |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o zakupie niani i monitora oddechu (jesli o nianie chodzi to oczywiście chodzi mi o te dziewczyny którym faktycznie może się przydać- nie te z Was mieszkające - a w bloku a w domu, gdzie jest ogród itd).
Cały czas z TŻ zastanawiamy się czy jest to wyrzucona kasa czy własnie nie- a zastanawiamy się nad http://allegro.pl/anglecare-ac-401-m...993614657.html Proszę pomóżcie- podzielcie się opinią
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-13 o 15:16 |
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki zaciśnięte oczywiście..... ![]()
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 26 czyli wczoraj ![]() Piękny ![]() Cytat:
Oby to nic poważnego, ale skonsultuj.Bokeh - mała cudna! Masakra, ale produkujecie, trudno was nadrobić, zwłaszcza że młody wczoraj był masakrycznie zajmujący, ewidentnie się męczył z kupą i bączkami. Kupiliśmy espumisan, od szpitala mamy dicoflor. Musiałam mu dać wczoraj mm 60ml cały dzień na cycu i denerwował się strasznie.Pozdrowienia od Michałka |
|||
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki zacisniete! daj znac jak poszlo ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- piekne fotki Cytat:
eh ta polska sluzba zdrowia
|
||
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzis z malutką pierwszy raz na dworzu, na spacerku, bo tak to na balkonie z nią siedziałam. Nie da się chodzić w tym sniegu. Chodniki nie odsniezone, samochody stoją tez na chodnikach, porazka. Chyba poczekam az ta menda snieg stopnieje. . . . dobrze ze mam balkon
|
|
|
#1815 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny
![]() Już wiem doskonale jak się czułyście - te wszystkie przeterminowane. Frustracja jest przeogromna. A wiecie co..dzisiaj zobaczyłam rano na papierze śluz zabarwiony krwią. Potem jeszcze 2 razy był jak byłam w toalecie. Tylko co z tego? Nic Równie dobrze mogę urodzić za tydzień mimo iż czop chyba zaczyna odchodzić. Hmm..a Wy po jakim czasie po odejściu czopa urodziłyście?
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-13 o 15:25 |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas, 12 godzin tak około.
Bo zauważyłam go w okolicach 20:00, a urodziłam o 8:15.
|
|
|
|
#1819 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobotę mi odszedł, troszkę w niedzielę i w niedzielę urodziłam. |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze czy to nie wyrzycony pieniądz??
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję egzaminu, ustny to tak dużo zalezy od widzimisię tego kto pyta. Oczywiście kciuki będą
![]() Cytat:
![]() I tak kurczaka nabijam na butelkę po/z piwem, robię dziurę w szyji żeby jak się piwo zagotuje wypływało na kurczaka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1824 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Black, Aga podobają mi się bardzo Wasze odpowiedzi ![]() Tylko bóli u mnie poza okresowymi brak
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Coś czuje że mi czop nie odejdzie ![]() Ilkas jesteś z Wrocławia gdzie będziesz rodzić?
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sobote odeszly mi wody, a w niedziel Nadia przyszła na swiat![]()
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po planowanym cc - wody Wam same odeszły? Czy przebijali pęcherz w szpitalu? Czy może podczas zabiegu?
|
|
|
|
#1828 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też wydaje się dziwne, że nie kazali Ci sprawdzić jeszcze raz. Nam powiedział, że 90 % wad bioderek to wady rozwojowe a nie wrodzone. I trzeba sprawdzić jak się rozwijają jak dziecko skończy 3 miesiące i jak ma 6 chyba. Mi tak mama zaniedbała bioderka i teraz jedną nogę trochę krzywię.
|
|
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Co jest? Dlaczego dzieci się nie rodzą?
Co to za przerwa techniczna?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

ale brakowało mi synka i ciągle myślałam co tam u niego-matczyna nadgorliwość). 
22.05.2008
14.08.2011
- To co lubię najbardziej.

,płakać mi się chciało bo bolały nawet jak już małą odstawiałam od piersi.O przystawianiu nie wspominając bo jej szczęka z imadłem lub kombinerkami mi się kojarzyła.
eh ta polska sluzba zdrowia

6 5 4 3 2 1