|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Przepuklinę pępkową też mamy.Pediatra dała skierowanie żeby skonsultować z chirurgiem dziecięcym i że jakieś plasterki podobno się przykleja. W poniedziałek mamy wizytę. Cytat:
U mnie pępek schował się zaraz po porodzie no ale tak jak u innych dziewczyn nadal jest bardzo ciemny i krecha też nie znikła a to już 6 tygodni po porodzie. Synkowi wylazła jakaś wysypka, w okolicy uszu i na jednym policzku. i na małżowinach takie suche placki. Do tego zauważyłam że kupy mają taką jakby żelowo-śluzową konsystencję. Podejrzewam nietolerancję laktozy, odstawiłam od razu mleko i jego przetwory, zobaczymy czy się poprawi. Jutro mamy szczepienie to zapytam pediatry co ona na to. Co do seksu...ja już po. Na razie na drugi raz się nie skuszę...bolało mimo że naprawdę byłam nawilżona i gotowa. No i później przez cały dzień wejście do pochwy bolało i piekło przy sikaniu Jak ja tak miałam po cc to co mają dziewczyny po sn wolę nie myśleć...Pierwszy raz to przy tym pikuś był...
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pępka to będzie patrzył za 3 tygodnie na szczepieniu, a jak dalej będzie to będziemy kleić plasterkami. |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczeta, czy karmiac piersia mozna pic swiezo wyciskany sok z marchewki z jablkiem???
|
#1775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pazury juz mam takie ze ho ho ![]() Matko kochana! Black wogóle nie widać ze byłaś w ciąży, dałabym grube dolce zeby wyglądac jak ty Potem wstawie swoj, bo wlasnie odzyskalam swoj aparat, ale moj brzuch przy twoim wygląda słabo..
|
|
|
#1776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic mnie nie bolało nie ciągnęło, a hormony tak buzowały ze sama atakowałam TZ niecałe 3 tyg po cc.
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i żeby włosięta na nogach rosły w takim tempie jak w ciąży to było by super bo mi wystarczy raz na tydzień się pogimnastykować i nóżki gładziutkie
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się chciała przywitać....póki co nie na czerwono ![]() no byłam w szpitalu- no i szyjka się tam coś zaczyna ruszac-więc jak nic sie nie wykluje to w pt znów ktg-a w drodze powrotnej kupiłam tż piwko- niech ma ostatnie i czipsy i w biedrze naleśniki z serkiem na dziś i colęęęę- rozpusta w biały dzień-ostatnie /ni dzień/dni Aha to do Fewci -położna mnie dzis zapytała ile przytylam- mówię że 23 kg (a w ostatnich dwóch tygodniach aż 5) a ona na to: wcale nie tak dużo, obrzęki Pani ma? (w sensie czy spuchłam)- mówię jej: "tak baleroników pare mi się porobiło"- a to proszę się nie przejmowac- wcale nie tak dużo.... i troszkę mi się polepszył humor ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- aha i któraś pytała o zwolnienie po cc??? Nie ma czegoś takiego że najpierw ZLA a potem macierzyński- lekarz wystawia Ci zaświadczenie do macierzyńskiego od dnia porodu- bez względu na to jak rodziłaś... skąd pomysł żeby dorzucać po cesarskim 2 tyg zwolnienia?? Dostajesz macierzyński i tyle..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-13 o 13:39 |
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Kolega TZ jest fotografem i w zwiazku z tym kilka dni temu (rychlo w czas
) zaproponowal nam sesje zdjeciowa TZ jest jak najbardziej na TAK, ja sie troszke cykam (niefotogeniczna jestem strasznie). Ale posiadanie takiej pamiatki zdecydowanie przekonuje mnie do tego pomyslu.Sesja ma sie odbyc dzis lub jutro, wiec siedze i przegladam zdjecia. Nie wiem co ze soba zabrac... |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, my robiliśmy sobie sami w domu, jakieś 2 tygodnie przed urodzeniem się małej i polecam! Te ostatnie dni z brzusiem są na wagę złota, bo brzuchollo ogromny i tak naprawdę nie masz pewności, kiedy szkrab zechce wyjść - może lada chwila.
Weź ze sobą jakieś wygodne i ładne ubranie, w którym będziesz się czuła kobieco i komfortowo, bo Twoje samopoczucie podczas sesji jest najważniejsze. Zrób sobie delikatny, rozświetlający makijaż, podkreślający oczy. No i uśmiechaj się, to najważniejsze, a sesja będzie piękna.
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na jednej stronie było napisane że warzywo "absolutnie bezpieczne" więc zjadłam,później przeglądałam inne stronki i było napisane że to zakazane. A jecie np naleśniki? Ja zastanawiam się czy nie zrobić ale z kolei to smażone i tak się waham :/ Moja mała też ma kupy takie wodniste,zielono zółte ale położna powiedziała że przy cycu to norma. |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-13 o 13:50 |
|
|
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
nafiyqa łapaj może Ci się coś takiego spodoba
![]() Ja chciałam takie zdjęcia ale już nie zdazyłam ![]() Taż miałam taką sesję chyba w 33tc.Polecam świetna pamiątka
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny...zobaczcie znalazłam bawełniane body- nówki sztuki w super cenie!! http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6490772
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, piekne macie te zdjecie!!!
Ja zaluje, ze nie zrobilismy, tym bardziej, ze raczej w ciazy juz nie mam zamiaru byc. Illusion - straszysz W pt mam wizyte u gina, booooje sie ;(
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kryzys....Mała wisi na cycku co godzinę...położna powiedziała, że po miesiącu tak często jest..... i żebym nie podawała butli bo to potrwa 2-3 dni...Zuza marudna strasznie ...od 6 rano spała 1,5 h....no nic, dam radę
Zuza dziś kończy miesiąc |
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Ktora z mam uzywa witaminki D w kropelkach?
skonczyly mi sie kapsulki i teraz mamy kropleki. jak je podajecie? prosto w pyszczek czy tak jak w ulotce-na lyzeczce razem z mlekiem? i ile kropelek dziennie? |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z ciuchami moze byc problem, bo wlasciwie w niewiele rzeczy juz wchodze... Cytat:
![]() Naszykowalam juz buciki, skarpetki, zdjecia usg, czapeczke, koszulke z napisem. W tasiemke tez sie zaopatrze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jak sie czujesz.... ale mówie CI korzystaj teraz póki możesz jakiejś wyjście zakupy itp bo potem to nieprędko :PMoja niunia śpi a ona zasypia przy mnie więc jak nie śpi głęboko i ja wstane to kicha ![]() Tak mówicie o zakupach ja niemożność wychodzenia z domu rekompensuję sobie zakupami online, właśnie zrobiłam zzamówienie na stronie stradivariusa ![]() Zajadam aktualnie ryż z jabłkiem dosypałam ciutkę cynamonu dam znać jak to potem u nas .... też wrzuce zdjęcie brzucha w sumie mam podobny jak black niby z wyglądu taki jak miała przed ciążą (ciut grubszy) tylko taki miękki czuć że ta skóra taka nie napięta jak przedtem, już chciałabym coś móc z tym zrobić. no i zdjęcie niuńki z dziś AHA jeszcze mam pytanie odnośnie USG bioderek. My jedno mieliśmy w szpitalu i następne w 4-6tg i szczerze nie wiem jak to załatwić z NFZ.... bo wiem że moge za $ u mnie w przychodni lub w szpitalu gdzie rodziłam ale z NFZ tez podobno tylko nie wiem jak wyszukać te placówki które to robią na fundusz
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam na usg bioderek w 3 tygodniu i lekarz powiedział, że dobrze, że tak szybko , że on woli tak niż w 4-6 tygodniu. Mała zaspała w końcu. Robię obiad
|
|
|
|
|
#1797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, skończyłam matematykę finansową i pedagogiczną.![]() I ja i ja! Cytat:
kg znikną pewnie.Z drugiej strony są kobiety które tyją ponad 40 kg i jakoś to zrzucają...Cytat:
Cytat:
A co do stroju to na samą sesję wystarczy koszula, w której zapnieszs się w biuście My też robiliśmy sami własnymi siłami w domowych warunkach, ale super pamiątka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak z ciekawosci zapytam - gdzie pracujesz po tych studiach?
|
|
|
|
|
#1799 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ktg miałam już dwa razy i w sumie mnie uspokaja to że słysze jak to małe serduszko bije o lekarz potwierdza że wsyztko ok. Cytat:
Cytat:
ja miałam półtora tyg temu i dzisiaj będa foty, strasznie zawracałąm dupe fotografowi żeby znalazł czas bo chciałam miec taką pamiątkę.Cytat:
i bardzo chciałam z imieniem coś jak Bokeh ale nie wiedziałam skąd takie klocki wziąść, i foto podsunął pomysł i ze scrabli układaliśmy imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytam jeszcze raz odnośnie jedzenia: taki kurczak ala na piwie ( oczywiście bez piwa) pieczony w o\piekarniku moze być, albo "kiełbasianka" - mięso jak na mielone zapieczone w słoiku ???
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh super brzucho - juz plasciutki
mowilam, ze bedziemy laski po porodach! ![]() A Hania sliczna <3 Moje dziecie najadlo sie jak baczek i czkawunia meczy ![]() Black, wiesz, tyle, ile nerwow i stresu mnie kosztowala ta ciaza..... od poczatku do konca, tak przerazliwy strach o Malenstwo....... no i ten porod - wczoraj powiedzialam mezowi, ze kobiety, ktore sie drugi raz swiadomie decyduja na to wszystko to masochistki oczywiscie bez obrazy dziewczyny podziwiam Was, ale ja drugi raz sie na to nie zdecyduje. Wczesniej chcialam dwojke, nawet trojke dzieci, teraz jak bedziemy chcieli to na pewno nie droga naturalna ale do tego bardzo dluga droga.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Jak ja tak miałam po cc to co mają dziewczyny po sn wolę nie myśleć...Pierwszy raz to przy tym pikuś był...

spodnie, rozmiar za male, wczoraj w nie weszlam i sa idealne

6 5 4 3 2 1
nic mnie nie bolało nie ciągnęło, a hormony tak buzowały ze sama atakowałam TZ niecałe 3 tyg po cc.

no i żeby włosięta na nogach rosły w takim tempie jak w ciąży to było by super bo mi wystarczy raz na tydzień się pogimnastykować i nóżki gładziutkie 

wiem jak sie czujesz.... ale mówie CI korzystaj teraz póki możesz jakiejś wyjście zakupy itp bo potem to nieprędko :P

22.05.2008
14.08.2011
podziwiam Was, ale ja drugi raz sie na to nie zdecyduje. Wczesniej chcialam dwojke, nawet trojke dzieci, teraz jak bedziemy chcieli to na pewno nie droga naturalna