Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 13:29   #2941
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale się rozkręciłaś Kupują ludzie?
Kilka par sprzedałam ale szału nie ma W sumie to najważniejsze dla mnie było, żeby mi sie wróciło to co zainwestowałam. Udało się
To co nie zejdzie będzie na prezenty

Iwa będę wyszywała na kanwie, nici raczej DMC bo dziewczyny na wątku polecają. Kanwę już mam, muszę się po nici wybrać do pasmanterii i do dzieła.
A! Jeszcze czasu na to potrzebuję a z tym ostatnio gorzej.

Wczoraj miałam odpisac ale mi Radek nie pozwolił, jak tylko odpale komputer to zaraz mały szatan mi się na fotel wspina i nie dość, że nic nie widze to jeszcze mi wciska na klawiaturze co popadnie.
Mogę siąść spokojnie tylko jak śpi.

83Monia a cóż to za przypadłość "miesięczna"? @?
Mi się spóźnia Ale to nie "TO"

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Wczoraj poćwiczyłam z Chodakowska parę minut, niedługo.
Później po schodach nie mogłam zejść. Zakwasy mam po około 7 minutach ćwiczeń

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

My niestety walentynki spędzamy osobno

Brumek wyobraź sobie, że my mamy 36m2 Moi największym marzeniem jest się stąd wyprowadzić. Ale mi wystarczy 250 tyś, gdzie tam 1,5 miliona

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Dobra, biorę się za Avon póki Radek śpi i mi nie roznosi kosmetyków po całym mieszkaniu
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:36   #2942
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

ja sie zastanwiam czy nie iesc do kina w ramach "powalentynek" - bedzie westerplatte, maz lubi takie klimaty a i ja z checia objem sie popcornuu

lili - a w klubie jestes?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:43   #2943
zanetaa88
Zakorzenienie

Monia ostatnio zjadłam cała pakę z Biedronki Ja zaprosiłam męża na drogówkę,ale wolał coś zjeść i posiedzieć w restauracji.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:46   #2944
Kajool
Zadomowienie

zaneta na te sprawy polecam nasiona siemienia lnianego, dodatkowo naturalne kwasy omega 3.

Dziecko wcina mamine kopytka. Zaraz tez idziemy odebrac buty, bo jak kurier byl, to spalismy.
Stary 2013-02-13, 13:47   #2945
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lili - a w klubie jestes?
Już nie. Chyba od końca grudnia
Stary 2013-02-13, 13:54   #2946
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej mamusie, przyjmujecie marnotrawnych ?

U nas z dnia na dzień więcej problemów... tak że nie mam siły pisać, ani ochoty smęcić Wam za uszami...
Czytam na bieżąco

Buziaki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:58   #2947
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Lili no ja też działam szydełkiem praktycznie tylko jak dziewczyny już idą spać wieczorem
w dzień to zawsze ważniejsze rzeczy na głowie

Agu oby problemy się skończyły!

Ala poszła spać a ja muszę jakieś drugie danie zrobić.
jeszcze chyba od razu ciasto na pizze przygotuję to byłoby na kolację

najchętniej to bym się pod kocyk położyła

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:09   #2948
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kilka par sprzedałam ale szału nie ma W sumie to najważniejsze dla mnie było, żeby mi sie wróciło to co zainwestowałam. Udało się
To co nie zejdzie będzie na prezenty

Iwa będę wyszywała na kanwie, nici raczej DMC bo dziewczyny na wątku polecają. Kanwę już mam, muszę się po nici wybrać do pasmanterii i do dzieła.
A! Jeszcze czasu na to potrzebuję a z tym ostatnio gorzej.

Wczoraj miałam odpisac ale mi Radek nie pozwolił, jak tylko odpale komputer to zaraz mały szatan mi się na fotel wspina i nie dość, że nic nie widze to jeszcze mi wciska na klawiaturze co popadnie.
Mogę siąść spokojnie tylko jak śpi.

83Monia a cóż to za przypadłość "miesięczna"? @?
Mi się spóźnia Ale to nie "TO"

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Brumek wyobraź sobie, że my mamy 36m2 Moi największym marzeniem jest się stąd wyprowadzić. Ale mi wystarczy 250 tyś, gdzie tam 1,5 miliona

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Dobra, biorę się za Avon póki Radek śpi i mi nie roznosi kosmetyków po całym mieszkaniu

pogrubione - ja też / mi też.

A ty konsultantką avonu jesteś?
Też kiedyś byłam, za gówniarza. ( na mamę) długów narobiłam i się skończyło.
W klubie cie nie ma... hm..

A mi się skrócił cykl i dostałam @ po 24 dniach. Zbaraniałam. Pierwszy raz takie klocki

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

U nas z dnia na dzień więcej problemów... tak że nie mam siły pisać, ani ochoty smęcić Wam za uszami...
Czytam na bieżąco

Buziaki
co się dzieje?
Stary 2013-02-13, 14:34   #2949
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
pogrubione - ja też / mi też.

A ty konsultantką avonu jesteś?
Też kiedyś byłam, za gówniarza. ( na mamę) długów narobiłam i się skończyło.
W klubie cie nie ma... hm..
Jestem Kiedyś jak Ty na mame prowadziłam, chyba przez 7 lat. Teraz mam juz od 3-4 lat już na siebie

Na fb też mnie nie ma. Wyskakuje mi tylko rozmowa do której zostałam kiedyś zaproszona.
Ledwo ogarniam wątek. Za dużo czasu mi schodziło przy komputerze, musiałam to jakoś ograniczyć, zwłaszcza ja tż nie ma.
Radek mi ciągle przeszkadzał i tylko się na niego wkurzałam.
Stary 2013-02-13, 14:52   #2950
83monia
Zakorzenienie

klikacie moze?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:00   #2951
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny i angina ostra... znowu. 3 antybiotyk. siedzę i wyję. 3 antybiotyk w ciągu m-ca.
I lekarka powiedziała ( bo pytała czy zdrowi w domu wszyscy, w sensie czy jakieś dzieci może przynoszą choroby ), że to przez babkę, bo już chyrla 4 tydzień i że ona obstawiała by gruzlicę. I przez to tak chorujemy.

Dziewczyny przenieść się na dąbrówkę na jakiś czas? mama mówi bym przyjeżdzała, ojcem się nie przejmowała, bo małemu i mi nigdy nie przejdzie.

Jak powiedziałąm babci o gruzlicy, bo pojechała prześwietlić płuca, że ją zawiozę to nie, bo ją już w nocy nie dusi...a w dzień cały czas.

Jechać? zabrać swoje manatki i jechać? jestem cała zawyta
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:15   #2952
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

jedź!
Zdecydowanie. Racja, że tam nigdy z choroby nie wyjdziecie, a poza tym może trochę psychicznie odpoczniesz. Ja wiem, że ojciec, ale w takim dużym domu nie ma możliwości żeby go unikać w jakiś sposób?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:26   #2953
Natka_
Zakorzenienie

Dobry

U nas znowu bielusieńko, zima chyba za nami przyjechała
Mieliśmy iść na sanki, ale mam dzisiaj lenia i nie chciało mi się nas ubierać

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aaa, i nie ma ktoś spadku na zbyciu? Albo wolnego 1,5 mln zł? Chętnie bym przygarnęła Ma dość tego mieszkania, marzy mi się coś większego, ale taka ilość kasy poraża na samą myśl. Bo ja się boję kredytów...
Też chętnie przygarne
I bardzo dobrze Cię rozumiem, ja też mam dosyć tego mieszkania. Bardzo fajnie mi się tu mieszka, jednak brakuje tego pokoju dla Domka. Takiego, który będzie tylko jego.
Dlatego tak strasznie nie mogę doczekać się tego naszego domku. Tam każdy z nas będzie miał swój kąt

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

A u nas znowu pod gorke, znowu problemy w rodzinie, az mi sie wyc chce.
Kochana, co się stało?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej kochane
ja znowu nie umiem się zebrac do pisania
siedze z mlodym w domu
niby tylko katar i kaszel ale bylam z nim u lekarza bo kaszel nie fajny
jeszcze dzis go wykuruje w domu (od pon) a jutro mam nadzieje do zlobka
moze jakis obiadek na walentynki zrobie dla tz bo na wyjscie czy prezent kasy nie ma
Ajć te choróbska

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
hej mamuśki
Umordowana jestem jak koń po westernie, przynajmniej dziś w domu siedzę ale pisząc pracę, więc żaden to odpoczynek. Ostatnie dni nawet nie miałam jak napisać, więc pewnie połowy zaznaczonych rzeczy mi ni zacytowało...

Chyba sobie jednak musimy walentynki odpuścić, w tygodniu nie ma czasu, a w najbliższe soboty TŻ idzie do pracy na 24h, więc lipa. Dziś też dopiero wróci z pracy, wczoraj pojechał. Zostaje jakiś wieczór w domu
Nie forsuj się tak
Jak Adaś?

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
a mnie w gardle drapie :/
Ciepła herbatka z cytrynką

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
H

Wróciliśmy do domu i noc od razu o niebo lepsza. Kiedyś Hania całkiem dobrze spała u rodziców, a ostatnio budzi się tam milion razy. Nie wiem jaka jest tego przyczyna- może za dużo wrażeń? Do tego zrobiła się płaczliwa, nie chce sama się bawić i tylko krzyczy "opa", żeby nosić ją na rękach. Do rodziców i teściów nie dociera, że nie można jej na wszystko pozwalać.

Teściowie uparcie Nam proponują, że zabiorą Hanię na 5-dniową majówkę nad morze. Hania ani jednej nocy nie spędziła u nich w domu, a oni nie rozumieją czemu się nie zgadzam. (do tego długa podróż bez Nas,nowe miejsce) Po powrocie z takich wczasów pewnie mielibyśmy małe diablątko, a nie dziecko patrząc jaki wpływ mają na nią dziadkowie.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

AAAA zapomniałam się pochwalić, że Hania jest już 7 dni bez smoka, więc mogę już chyba powiedzieć że odsmokowanie się udało !
Dzisiaj wyrzucę wszystkie skrzętnie pochowane gumowe zatyczki.
Ahhh te dziadki...
Nawet dobie nie wyobrażam, żeby któreś z dziadków zabrało Domka na urlop

Za odsmoczkowanie
Ja dzisiaj odcięłam końcówkę smoka. Tż mówi, że jestem straszna

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

my na walentynki idziemy na kolację do pobliskiego zameczku babcia zostanie z naszą pociechą
Fiu fiu
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:28   #2954
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny i angina ostra... znowu. 3 antybiotyk. siedzę i wyję. 3 antybiotyk w ciągu m-ca.
I lekarka powiedziała ( bo pytała czy zdrowi w domu wszyscy, w sensie czy jakieś dzieci może przynoszą choroby ), że to przez babkę, bo już chyrla 4 tydzień i że ona obstawiała by gruzlicę. I przez to tak chorujemy.

Dziewczyny przenieść się na dąbrówkę na jakiś czas? mama mówi bym przyjeżdzała, ojcem się nie przejmowała, bo małemu i mi nigdy nie przejdzie.

Jak powiedziałąm babci o gruzlicy, bo pojechała prześwietlić płuca, że ją zawiozę to nie, bo ją już w nocy nie dusi...a w dzień cały czas.

pewnie ,ze jedz !!!!!!
zdrowie i Twoje i Igorka najwazniejsze
tym bardziej ze mama jest za Waszym przyjazdem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:35   #2955
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Czytam na bieżąco

Buziaki
Pewnie!
Pisz, smęć

Cytat:

Jedź, bo nigdy nie wyzdrowiejecie!! Ojca olej, unikaj, cokolwiek

Domek dzisiaj popisał kanapę długopisem
Od tygodnia pochłaniają go klocki lego, może budować, układać nawet przez godzinę. Uwielbia je. Właśnie zamawiam mu kolejny zestaw bo tych ma za mało

I wiecie co? Bycie mamą to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało, uwielbiam jak ten mały skrzat się bezinteresownie do mnie przytula, całuje
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:46   #2956
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Któraś haftuje/wyszywa krzyżykiem?
ja. kiedyś baaaaardzo dużo- wiele obrazków zrobiłam, zakładek kartek swiatecznych, urodzinowych i innych pierdół. teraz z braku czasu nie bardzo. ale zaczęłam wyszywac bieżnik świąteczny dla mojej mamy. za rok na gwiazdkę w prezencie dostanie. taki mały skromny z motywem duńskich serc( wzór podebrany od teściowej). Marzy mi sie zrobienie kopii obrusu, który ona ma. Zrobiła go jej mama i wychawtowane sa na niej elfy świateczne-nieodłączny element duńskich świąt. jest bajeczny i własnie tak chcę by Emil kojarzył sobie święta z bajecznym obrusem. nie wiem tylko jak ją zaczarowac, żeby mi pożyczyła ten obrus na kilka miesięcy(jest do niego strasznie przywiązana, bo zrobiła go jej mama, jako ostatnią rzecz)
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

Lili krzyżyki są fajne
zacznij sobie od najprostszych wzorów
na początek najlepiej to chyba na kanwie wyszywać - tak mi się wydaje i nie kordonkiem a muliną - ja ją zawsze przy haftowaniu na pół dzieliłam: z 6 nitek 3 robiłam
ja po 2, ale 3 ładniej kryje. i równiez proponuję zaczac od kanwy.
Cytat:
oczywiście!!!. czekam na kolejnego posta z drogi do rodziców albo od rodziców. a szanowny tatuś niech się wypcha
Cytat:

my tez
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:57   #2957
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:

hehe, ja tez na pierwszy raz zastanawiałam sie czy lepiej nie turlac sie ze schodów zamiast schodzenia
zrobiłam cały, byłam meega dumna i przeszczesliwa, pełna pozytywnych myśli, ale zakwasy na 3 dni.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
klikacie moze?
klikniete

Cytat:

Moze lepiej pojedź, zmiana otoczenia pewnie wpłynie korzystnie na małego i Ciebie.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pewnie!
Pisz, smęć

Jedź, bo nigdy nie wyzdrowiejecie!! Ojca olej, unikaj, cokolwiek

Domek dzisiaj popisał kanapę długopisem
Od tygodnia pochłaniają go klocki lego, może budować, układać nawet przez godzinę. Uwielbia je. Właśnie zamawiam mu kolejny zestaw bo tych ma za mało

I wiecie co? Bycie mamą to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało, uwielbiam jak ten mały skrzat się bezinteresownie do mnie przytula, całuje
Oj tak.
Mój Karol dzisiaj jak mu powiedziałam że mam auke bo pan lekarz mi zabka musiał zlikwidowac, to całował mnie po policzku a całował.
Jakby rozumial

Karola znowu wzięło na drewniane, ma po Bartku sporo lego duplo ale jakoś go nie ciagnie, woli zwierzątka. A z kanapy to ja odkurzaczem pioracym sciągałam, albo ta magiczna gąbka, a jak skórzaną Bartek zalatwił u tesciów i nic nie pomagało to zmywaczem do paznokci na koncu sie odwazyłam i o dziwo, zeszło.

No właśnie, odnosnie zeba. Musze Wam powiedzieć że znieczulenie pusiło i tragedi nie ma, owszem - dziąsło jest obolałe i opuchnięte. Ale da sie wytrzymać, bez tabletek.
Pewnie gdyby mi musiał nacinać, to tak wesoło by nie było.

Zjadłam sledzika w sosie śmietanowo cebulowym, wypiłam kawe, i nic sie nie dzieje, więc chyba juz gorzej nie będzie.

Coś chcialam jeszcze napisać ale zapomnialam

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-13 o 16:07
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:57   #2958
patik87
Zakorzenienie

Marina jedź!! ( i mam nadzieję że tam zostaniesz, i nie bdziesz musiała wracać do teściów)
Stary 2013-02-13, 16:16   #2959
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

Jedź koniecznie! A Twój mąż będzie mógł do Was dołączyć?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 16:40   #2960
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Blondynka, ten na polnej ma złe opinie? Bo ogólnie u nas uważa się go za najlepszego w Poznaniu, i ogólnie za jednego z lepszych w Polsce, nie wiem jak to sie ma na porodowce, ale niemowlaki podobno maja kompleks badań, no i np od nas z Kalisza jak cos z maleństwem nie tak, to samolotem od razu na polna, nie gdzie indziej.
A jak nie masz nic pozytywnego do opisywania, to mozesz zawsze sie wyzalic
to jest szpital wojewódzki dlatego tak wszyscy z okolic jadą.
ja Oliviera rodziłam w sw.rodzinie tam miałam lekarza i położną.Ale mój B się urodził 3 tyg przed terminem wtedy gin i położna byli na urlopie.A na dodatek na oddziale nie było miejsc więc pozostała Polna
w Raszei też miejsc nie było.
lekarz mi mówił że jeśli coś jest nie tak to tylko wiozą na Polna moja mama pracowała w prywatnej klinice i tez na Polna wozili
Nawet z Marzeną się na polnej spotkałyśmy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 16:40   #2961
Kajool
Zadomowienie

Marina jedz!
Stary 2013-02-13, 16:44   #2962
anka_1984
Raczkowanie

Witam się ze Świebodzina!

Przepraszam, że nie odniosę się do postów, ale nie mam za bardzo kiedy, jednak jestem na tyle uzależniona od wizaz-u, że czytam raczej na bieżąco.

U mnie kolejny tydzień delegacji i niestety następny też będe na wyjeździe Na szczęście zarowno w ubegłym jak i w tym tygodniu wyjeżdzałam we wtorek, więc "tylko" 3 noce poza domem.

Mały dzielnie znosi moją nieobecność, gorzej ze mną. Babcia z mężem sobie świetnie z nim radzą. Znaczy mąż narzeka, że mały się budzi się w nocy, ale wtedy mówię, że mogę zawsze zrezygnować z pracy...

W pracy mamy roboty co nie miara, codziennie wieczorami muszę coś kończyć, poprzedni tydzień i weekend nocami uczyłam się na egzamin z prawa podatkowego Pochwale się Wam, że dzisiaj miałam wyniki i zdałam:h appy: Jestem taaaaka szczęśliwa, bo po egzaminie w grudniu, na który tyle się uczyłam i niezdałam trochę załamkę złapałam

Zdjęcia dzieciaczków cudowne!

Walentynki - spędzamy osobno , ja z kolegami z pracy idziemy gdzieś na piwko, a mąż przed tv - przynajmniej tak myślę.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
to jest szpital wojewódzki dlatego tak wszyscy z okolic jadą.
ja Oliviera rodziłam w sw.rodzinie tam miałam lekarza i położną.Ale mój B się urodził 3 tyg przed terminem wtedy gin i położna byli na urlopie.A na dodatek na oddziale nie było miejsc więc pozostała Polna
w Raszei też miejsc nie było.
lekarz mi mówił że jeśli coś jest nie tak to tylko wiozą na Polna moja mama pracowała w prywatnej klinice i tez na Polna wozili
Nawet z Marzeną się na polnej spotkałyśmy
Ja też rodziłam na polnej, ale zdecydowanie nie wspominam tego najlepiej!
Za to Panią, która tam jest doradcą laktacyjny, uważam za super babkę!
Marzenka - miałaś na myśli wysoką blondynkę po 40-ce?

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2013-02-13 o 16:57
Stary 2013-02-13, 16:56   #2963
Marina1
Zakorzenienie

dzięki moje kochane! spakowałam nas i jadę.
Teściowa była i powiedziała, że babcia ma alergię ( tak - 40 stopni, itd. ha ha ha)
Dobra, jadę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 16:58   #2964
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
dzięki moje kochane! spakowałam nas i jadę.
Teściowa była i powiedziała, że babcia ma alergię ( tak - 40 stopni, itd. ha ha ha)
Dobra, jadę
Słuszna decyzja!
Stary 2013-02-13, 18:38   #2965
iustyna1
Wtajemniczenie

marina masz neta mobilnego? chyba nam słonce nie znikniesz?
dobrze, że się zdecydowałas. tz z wami będzie mieszkał?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:14   #2966
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Marina słuszna decyzja. Ojca olewaj i unikaj ile sie da. Przynajmniej sie wyleczycie.

Anka a widziałas Jezusa ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:58   #2967
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Marinko słuszna decyzja! Zdrówka!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:59   #2968
zanetaa88
Zakorzenienie

MARINA i słuszna decyzja, bo nie daj Boże skończyło by sie to szpitalem. Babka moze wtedy przemysli sprawę.

Moje paznokcie sa takie jakies falowate,
Zamiast piękne równe to na całej płytce mam fale- wkurza mnie to :/

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 20:48   #2969
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o nauce czytania metodą Glenna Domana?
Stary 2013-02-13, 21:28   #2970
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

"Gejów" mamolki

nawet nie próbuje cytować....

ale tak w mega skrócie:
marzenko brawa za odsmoczkowanie, my zabieramy sie w weekend
brumciu mnie też wkurza brak możliwości zmiany i kredyt który wraz z kursem walut urósł sobie do niebotycznej kwoty
nasze mieszkanko choć duże to urządzone dla pary lub ewentualnie 2+1 mały człowiek, przy 2 będzie porażka.
a tak BTW przejeżdżałam wczoraj niedaleko Warszawy i wirtualnie posyłałam buziole
Marinkodobrze że uciekłaś

a tz na wyjeździe?
iustyna jak dziś Kuba

mało mnie ostatnio
ale zagubiłam się w mojej czasoprzestrzeni
na nic nie mam czasu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości