Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 13:45   #4921
isabelka00
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX

Cytat:
Napisane przez lilly_rose Pokaż wiadomość
Włączyłam filmik z makijażem KasiD i na początku myślałam, że to faza PRZED a nie po wykonaniu makijażu

Basia może dodawać znajomych na fb. Zaprosiłam ją kilka dni temu i wszystko działa. Może jakieś osoby się od niej 'wypisały' i zrobiły miejsce nowym
mając na uwadze cały profesjonalizm i to, że Kasia się ładnie wysławia muszę przyznać,że malowanie nie do końca jej wychodzi... troche a 'la szusz
Stary 2013-02-13, 13:53   #4922
daab123
Zakorzenienie

Nie wiem czy gdzieś był tu podany ale polecam kanał fryzurowy LuxyHair
http://www.youtube.com/user/LuxyHair?feature=g-subs-u
Dziewczyny mają świetne, proste pomysły na ułożenie włosów

Razem od 07.01.2011

daab123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:11   #4923
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
mając na uwadze cały profesjonalizm i to, że Kasia się ładnie wysławia muszę przyznać,że malowanie nie do końca jej wychodzi... troche a 'la szusz
dokładnie

mnie też to trochę denerwuje, że wypowiada się jakby była jakims autorytetem w dziedzinie kosmetologii
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:13   #4924
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CATUS Pokaż wiadomość
Nie potrafię porównać polskiej służby zdrowia z amerykańską, bo po prostu mam o tej drugiej zbyt szczątkową wiedzę. Ale w Polsce wcale nie jest tak różowo, że chorując np na raka dostajesz od ręki kompleksową opiekę i leczenie. U mnie w rodzinie teraz mieliśmy 2 przypadki raka -w obu przypadkach dotyczył one dwóch facetów, którzy przez jakieś 30 czy 40 lat płacili składki ( można sobie policzyć ile to pieniędzy się nazbiera przez ten czas). I mój tato miał szczęście, bo trafił pod dobrą opiekę, wszystko mu zrobili na czas, teraz cieszy się dobrym zdrowiem, ale już wujek z powodu kolejek itd musiał na operacje czekać PÓL ROKU! Niestety już nie żyje.

Co do porodów, to u mnie w mieście są dwa szpitale na NFZ z porodówką - w obu zaraża się maluszki i mamy gronkowcem. Mojego młodego też zarazili. Trafiłam na oddział z 10 dniowym dzieckiem, przy piersi, sama w połogu, zarazona przecież nie z własnej winy, do dobrego klinicznego szpitala i co? 10 dni cisnęłam się z 2 innymi mamami i noworodkami w maleńkiej salce - co lepsze, wszystkie miałysmy do dyspozycji do spania...drewniane krzesła. Dodam, że jedna z mam była kilka dni po cesarce.
Miałam wówczas anemię (po porodzie), więc pomijając to jak koszmarne to były warunki dla kogoś, kto ledwo ma siłę chodzić, potrzebowałam też zastrzyków, niestety- w szpitalu tym nikt nie chciał mi ich zrobić (a mogła to zrobić byle pielęgniarka), bo to nie ja byłam ich pacjentką, tylko dziecko. I musiałam codziennie załatwiać opiekę do dziecka w szpitalu, by sama móc lecieć do przychodni w kompletnie innej części miasta, by tam mi ktoś głupi zastrzyk zrobił.

Sorry za offtop, ale chwalić polską służbę zdrowia może chyba tylko ktoś kto ma wybitne szczęście, albo miał z nią niewiele do czynienia...
Kliniki ginegologiczne nalezy omijać szerokim łukiem, na prowincji jest inny swiat, bardziej w strone niemieckich szpitali, które uważam za ideał.
Leczenia p/nowotworowego tez nie ma od razu ale na prowincji na operacje raka czeka sie miesiąć, na chemię max 2 tygodnie.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:20   #4925
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ani1982 Pokaż wiadomość
wiesz, ja dość sporo i poważnie w życiu chorowałam i mogę powiedzieć, że bywa różnie; znam lekarzy wybitnych i to zarówno ze względu na wiedzę jak i podejście do pacjenta; znam również wyjątkowe szuje; to trochę taka loteria...
co do amerykańskiej służby zdrowia to wiem tylko tyle co usłyszę w tv i na yt więc nie mam prawa się wypowiadać; jeśli nissiax nie była w kraju już kilka lat to też ma marne pojęcie bo przez ten czas dość sporo się zmieniło...
Z tym się zgadzam. Kiedyś szpitalne korytarze były wypełnione po brzegi łózkami z pacjentami bo się nie mieszczono w salach, a wewnątrz wyglądały niemal jak opuszczony Beelitz-Heilstätten Sanatorium w Niemczech. Teraz w grudniu wiele szpitali świeci pustkami (żeby nie było, że to w związku ze świętami- byłam w ponad 30 szpitalach między 1 a 18. 12. 2012. w róznych województwach z przyjacielem, który robi projekt)- wiele oddziałów było wręcz opustoszałych, skończyły sie limity- a sale odnowione, czyste..ale papieru toaletowego w WC jak zwykle brak co do różnic kwotowych- jakby nie patrzeć tam szpitale są lepiej wyposażone, najnowszy sprzęt nie kosztuje 20.000$ (oczywiście mówię o najnowocześniejszych) ale są to miliony $$, ale kolejne koszta to ich użytkowanie. Jak ktoś utnie sobie palca to lepiej jak zrobi sobie to w Polsce, ale jak zachoruje/ zrobi sobie coś w pracy to lepiej żeby było to w USA bo odszkodowanie przynajmniej będzie rzeczywiście skorelowane ze szkodą (w PL ludzie często muszą się aż prosić o rentę, jej przedłużanie..kasa słaba..). Jak trzeba przeprowadzić specjalistyczną operację to ludzie jakoś z PL lecą do USA czy nawet do Niemczech, bo jeszcze w Polsce nie ma warunków by to przeprowadzić, czy to ze względu na brak sprzętu czy ludzi, którzy mogliby się podjąć takiego ryzyka bądź nie mają do tego kwalifikacji. Ale jak ktoś choruje na coś standardowego to lepiej wrócić z USA do ojczyzny.

Poza tym, nie wiem czy to prawda, ale czytałam gdzieś, że szpitale często nie przyjmują sprzętu jakie dostają z WOŚP bo nie stać ich na eksploatację, albo biorą by potem sprzedać i spłacić zadłużenie placówki. Fajnie, że przybywa nam ładnych, estetycznych szpitali, które już nie straszą wyposażeniem ala wczesny Gierek, szkoda tylko, że pomimo płacenia składek przez lata, tak czy siak żeby dostać się do lekarza specjalisty czy na prosty zabieg trzeba odstać w kolejce (nawet prywatnie) kilka tygodni, miesięcy czy lat (o zgrozo!). To jest bardziej niż smutne, bo w wielu przypadkach to po prostu skazywanie na śmierć albo kalectwo. U nas też chyba kuleje profilaktyka, ale to jest wina nierzadko pacjentów.

Co do Nissiax- ja ją lubię oglądać, ze względu na to, iż jest miła w odbiorze (= jest ładna + nie straszy dziwnym make upem + nie mówi chaotycznie) oraz jestem jej w stanie zaufać co do polecanych rzeczy. Jak ktoś co miesiąc ma nowego ulubieńca (to jest super krem, na pewno kupię ponownie, jest genialny..a 4 tyg. potem jest: o! to jest mega produkt, jestem zadowolona w 100% a w ulubieńcach roku nie ma ani jednego z tych oh! ah! produktów to jest coś nie tak). Dzięki temu, że często wspominała o wodzie Uriage i ja się skusiłam i jestem zadowolona. Gdyby nie jej rekomendacje pewnie bym została przy tańszych, zwykłych wodach termalnych, a izotoniczy Uriage jest duuużo lepszy.

Edytowane przez bentkuff
Czas edycji: 2013-02-13 o 14:25
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:17   #4926
ani1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość

Co do Nissiax- ja ją lubię oglądać, ze względu na to, iż jest miła w odbiorze (= jest ładna + nie straszy dziwnym make upem + nie mówi chaotycznie) oraz jestem jej w stanie zaufać co do polecanych rzeczy. Jak ktoś co miesiąc ma nowego ulubieńca (to jest super krem, na pewno kupię ponownie, jest genialny..a 4 tyg. potem jest: o! to jest mega produkt, jestem zadowolona w 100% a w ulubieńcach roku nie ma ani jednego z tych oh! ah! produktów to jest coś nie tak). Dzięki temu, że często wspominała o wodzie Uriage i ja się skusiłam i jestem zadowolona. Gdyby nie jej rekomendacje pewnie bym została przy tańszych, zwykłych wodach termalnych, a izotoniczy Uriage jest duuużo lepszy.
to prawda; ona nie jest zmienna jak trzcina na wietrze; jest konsekwentna; od miesięcy pokazuje podobne i te same rzeczy co z jednej strony jest nudne ale z drugiej świadczy o tym, że mówi prawdę; a tak w ogóle to pamiętam ją ze studiów ))))
ani1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:57   #4927
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ani1982 Pokaż wiadomość
to prawda; ona nie jest zmienna jak trzcina na wietrze; jest konsekwentna; od miesięcy pokazuje podobne i te same rzeczy co z jednej strony jest nudne ale z drugiej świadczy o tym, że mówi prawdę; a tak w ogóle to pamiętam ją ze studiów ))))
studiowałyście razem?
Stary 2013-02-13, 15:57   #4928
sylwoha
Zakorzenienie

i jak na studiach, fajna byla?>
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 16:02   #4929
ani1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
i jak na studiach, fajna byla?>
studiowałyśmy kosmetologię w Poznaniu w szkole która wtedy nazywała się Wyższa Szkoła Zawodowa Pielęgnacji Zdrowia i Urody; była rok niżej ode mnie; kojarzę ją tylko z widzenia, była raczej nierzucająca się w oczy, cicha i skromnie choć ładnie wyglądająca; zbyt wiele wizualnie się od tego czasu nie zmieniła
Stary 2013-02-13, 16:24   #4930
patisia123
Zakorzenienie

Kolejny filmik Szusz , tematyka walentynkowa http://youtu.be/P9zqgDjRIzY
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 16:45   #4931
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
od tych walentynek nie dobrze mi się robi
Stary 2013-02-13, 16:49   #4932
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
a w makijażu mówiła stanowcze NIE czerwonym ustom
Stary 2013-02-13, 17:09   #4933
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Porównując z filmem Karoliny:
http://www.youtube.com/watch?v=Ph6503Un-sA
to Szusz naprawdę się nie da słuchać... To "yyyy" jest nieznośne.
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:24   #4934
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez Rossonera Pokaż wiadomość
dokładnie mam to samo zdanie co Ty!
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:26   #4935
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Tak zrozumiałam kilka wypowiedzi, ale szczerze nie chce mi się ich teraz szukać :P
Tak samo odczytałam niektóre posty, że kiedyś niesiax była taka swojska bo mówiła "som" i wtedy była fajniejsza
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:26   #4936
Enaffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Tak za dużo już tego...
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:35   #4937
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossonera Pokaż wiadomość
oj tak jak się raz zwróci na to uwagę to się już tylko to "yyy" słyszy
muszę przyznać, że Karolinę dobrze się ogląda choć mi osobiście się nie podoba, jakiejś sympatii we mnie nie wzbudza, to jej filmiki są dość ciekawe, sprawnie zrobione, w przyjemny sposób mówi - niczym nie drażni po drodze
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:37   #4938
marynka42
Zakorzenienie

jak się nie malować w walentynki

http://www.youtube.com/watch?v=Xy_sEoyVECI
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:51   #4939
ani1982
Raczkowanie

po nagrodach u Szusz jasno widać jak wiele dostaje od firm...
Stary 2013-02-13, 17:55   #4940
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
przeczytałam nieesia i sie przestraszyłam .
boże, za bardzo żyję tym yt chyba

swoją drogą komentarz:

W szpitalu. Pierwszy raz na oddziale. Niestety szpitale w PL musza sie jeszcze bardzo mienic aby dorownac tym w USA

mnie zirytował. u mnie w mieście na niektórych oddziałach (nefrologia np) jest nawet ładniej niż w ny. wszystko nowe, czyste, nowoczesne. nie lubię takich uogólnień :sciana:

agnieszka już mi drugi raz podpada z tymi porównaniami, pierwszy raz to było z tymi owłosionymi małpkami (bo w usa sobie golą włosy na rękach).
Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Rany, napisała że jest na oddziale, jakby od razu nie mogła że tylko odwiedza A ja już jakieś wypadki mam w głowie, żałuję dziewczyny etc.

Mnie irytuje tylko "Maffyyyn", ale ciągle jest jedną z moich ulubionych na YT
nissiax chyba nie ma znajomych w tych Stanach , żyje tylko tym twitterem i bierze już przykład z Azjatyckiego Cukru ,krytykuje Polskę mimo że lata siedzi w innym kraju i nie ma pojęcia jakie tu zmiany nastały .

Cytat:
Napisane przez Miluuu Pokaż wiadomość
Ona pisala w komentarzach ze nie jest profesjonalna wizazystka tylko amatorka :p
Nie czytałam komentarzy , myślałam że ona jest wizażystką bo nie raz mówiła że kupiła coś tam w kilku odcieniach czy więcej pędzli, bo maluje inne osoby .
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:58   #4941
pendeloquee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
jak się nie malować w walentynki

http://www.youtube.com/watch?v=Xy_sEoyVECI
Potworny makijaż, nawet ja nie mając jakiejś wielkiej wprawy w malowaniu lepiej rozcieram na sobie granice cieni niż ta "makijażystka". W dodatku wygląda jakby się wyżywała na tych modelkach. Naciąganie powieki
107,8 - 105 - 100 - - 95 - 90 - 85 - 80

Moja biżuteria
Zapraszam na mojego bloga
pendeloquee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:56   #4942
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
muszę przyznać, że Karolinę dobrze się ogląda choć mi osobiście się nie podoba, jakiejś sympatii we mnie nie wzbudza, to jej filmiki są dość ciekawe, sprawnie zrobione, w przyjemny sposób mówi - niczym nie drażni po drodze
Karolina ogólnie ma płynną wypowiedź tzw. gadane.
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:00   #4943
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pendeloquee Pokaż wiadomość
Potworny makijaż, nawet ja nie mając jakiejś wielkiej wprawy w malowaniu lepiej rozcieram na sobie granice cieni niż ta "makijażystka". W dodatku wygląda jakby się wyżywała na tych modelkach. Naciąganie powieki
Mnie już nic nie zdziwi , w moim mieście w Sephorze też pracują beztalencia a do tego syf ,kiła i mogiła jak to się mówi .
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:01   #4944
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dziewczyny, jaki nick m tutaj miała Mała czarna z yt?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:05   #4945
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki nick m tutaj miała Mała czarna z yt?
diella

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:18   #4946
akasha84
Zadomowienie

Najlepsze jest to, że zarówno Szusz jak i Stylizacje to singielki (chyba, ze mnie coś ominęło) a mądrują się na temat walentynek i kuszenia facetów makijażem i zapachem - chyba są mało skuteczne :P
Stary 2013-02-13, 19:19   #4947
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że zarówno Szusz jak i Stylizacje to singielki (chyba, ze mnie coś ominęło) a mądrują się na temat walentynek i kuszenia facetów makijażem i zapachem - chyba są mało skuteczne :P
obie mają facetów, Karolina od niedawna

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:21   #4948
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
diella
aaa dzięki, ja byłam pewna ze coś podobnego jak na yt kiedyś
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:25   #4949
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

piękny make-up
http://www.youtube.com/watch?v=3P2bwPfbdww
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:28   #4950
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceciii Pokaż wiadomość
obie mają facetów, Karolina od niedawna
ja myślalam, że tylko Karolina

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ona to ma wszystko ładne to nie fer
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości