|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
chyba bym to samo zrobiła. Grunt to sie nie przejmować i robić swoje zamowilam ten pas, ciekawa jestem............ kiedy ta wiosna bedzie dziewczynyy, ja chce juz bociana zobaczyc, albo nie bo jak ostatnio widzialam to sie okazalo ze dzidzia bedzie brakuje mi kopniaków dobrze ze mam filmiki to sobie czasem patrze
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pojawiły sie dosłownie na samym końcu ciąży wokół pępka. Może jutro dodam fotke brzucha to sobie zobaczysz jak to wyglada. Bijkora- super opis i mądra z ciebie dziewczyna
|
|
#1893 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się bo dłuższej przerwie. Chyba was nie nadrobię, nie mam tyle czasu :/. Kubus strasznie wymagający ostatnio, jak zaczyna jeść z cyca o 11 to do 17 ssie co 15 min. Po takim codziennym maratonie to na nic juz nie mam ochoty i siły, nawet obiad jem na raty lub w biegu. Jednak są efekty, dzisiaj skończył 4 tygodnie i przybrał 800 gram od wagi wyjściowej
czyli plan został wypełniony idealnie. Z takich ciekawostek z piątku na sobotę dorobilam się zastoju pokarmu i juz myślałam, że na pogotowiu się znajdę i dostanę antybiotyk, wszystko dobrze się skończyło, ale do tej pory ciągle mam problem z lewą piersią.
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
eff, dawaj fote, nie marudz
![]() TZ NARESZCIE wykorzystany, wlasciwie to on bardziej chcial niz ja ![]() Moze jakies skurczyki w koncu do mnie zawitaja...?
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-13 o 23:01 |
|
|
|
#1895 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.ceneo.pl/11522228 Polecam Cytat:
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Bożżżż, ja to marzę o tym, żeby nareszcie normalnie wykorzystać TŻa, a tu jeszcze 5 tygodni do końca połogu, ahhh... Niech leci szybko.
No i trzeba wreszcie wybrać metodę antykoncepcyjną, bo w ciąży było wygodnie, ale ciąża się skończyła, a drugiej nie chcemy, dopóki nie będę inżynierem. Bijkora, bardzo dobrze, że dałaś jej w twarz. Pamiętasz, jak kiedyś rozmawiałyśmy przez PW - mówiłam Ci, żebyś chodziła z głową w górze, bo ludzie to ludzie, zawsze będą gadać i kij im do tego, to Twoje życie. Ja też jestem młoda, 4 dni po ostatniej maturze dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale nigdy nikt mi nie dał do zrozumienia, że komuś przynoszę wstyd... A jakby dał, to bym na pewno jakoś się odwdzięczyła temu komuś... Ludzie potrafią być okropni i trzeba im odpowiadać tym samym.
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Ewadylewska, to chyba rodzilysmy na tym samym lozku
|
|
|
|
#1898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
C chodziłam sobie po szkole,elegancko odpicowana, w bluzeczkach podkreslających brzuszek i w sumie byłam bardzo z siebie dumna i mojej ciąży ![]() Ale nigdy bym nie pomyslała ze to może kogoś hmmm...gorszyć
|
|
|
#1899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za skurczykiCytat:
Ja na samym poczatku od teściowej usłyszałam że moja ciąża to wstyd i zgorszenie bo nie mieliśmy wtedy z TŻ ślubu. :/
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka, ale głupie podejście, z całym szacunkiem oczywiście...
Nie rozumiem tego... Przecież dziecko nie przymusza do ślubu... Ja to nigdy nie zrozumiem tych ślubów na ostatnią chwilę, bo kobieta jest w ciąży... |
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Ewa,Bijkora super opisy. SILVER 3mam kciuki i wierze,ze z Darunia wszystko bedzie ok.
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, Bijkora: świetne opisy!
Bijkora: należało się dziewczynie ![]() Lenova, Delicjanka : odnośnie brzuchów. Zauważcie że my wszystkie miałyśmy CC - mamy rozciągnięte mięśnie brzucha teraz. Trzeba nam trochę więcej czasu. Przeczytajcie koniecznie to i sprawdźcie u siebie: http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Rozstęp_....-t900427.html (niestety żeby zdjęcia widzieć trzeba się zarejestrować, ale to chwila, a dużo obrazuje ich obejrzenie). Ja mam ten rozstęp mięśni póki co - ale jestem w okresie połogu, więc ponąć może tak być. Ale to by wyjaśniało odstający dół brzucha. Czytam Was na bieżąco, z tym, że nie mam się czasu odnosić. Bokeh, Black : świetnie wyglądacie <3 I jeszcze na dobranoc: |
|
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Ewa i Bijkora, super opisy, łezka się kręci w oku
Black, Bokeh ale brzuszki ![]() Cytat:
mnie też zrobiły się na sam koniec przy pępku, a co gorsza mam wrażenie że codzień jest ich coraz więcej, nie wiem czy istnieje szansa że one chociaż będą mniej widoczne? bo pod światło to masakra, takie głębokie bruzdy... mam wrażenie ze wyglądają okropnie, ehh... Nie wiem czy jest sens czymś to smarować, Black jesteś ekspertką od kosmetyków, jak sądzisz?Silver trzymam kciuki oby wszystko było dobrze Debrah Słodziutka jest ![]()
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-02-14 o 00:42 |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Co ile Waszw dzieciatka budza sie w nocy?? Czesto placza?
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie. Najpierw co 2 godziny, ale teraz wydłuża sobie przerwy miedzy posiłkami i może spać nawet 5 godzin ciągiem w nocy. Czasem się przebudza lekko to wystarcza podejść, po główce poglaskac, dac poczucie bezpieczeństwa i śpi. Najgorzej jeśli są kłopoty brzuszkowe ale one zwykle męczą mała wieczorem a nie w nocy. a jak z twoim dzieciem?
|
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Moja ma dopiero tydzien, ale najpierw to co 1-2 godziny, teraz co 2-3 w nocy, a w ciagu dnia tez nawet 5 godzin potrafi spac. Teraz jadla godzine temu,zasnela i nagle ryk, wstalam pobujalam i chyba spi...nie wiadomo czemu ten placz, to dla mnie najgorsze.
A dajesz pic, wode, czy herbatke koperkowa?bo pisza zeby nie dopajac ale moze pic jej sie chce??
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Mój budzi sie co 3-4 godz idealnie na porę karmienia. Czasem nawet przesypia mi 5-6 godzin ale to jak jest czymś wymeczony.
Teraz akurat pojadl wiec następna pobudka podejrzewam że bedzie koło 4-5ej. Rzadko płacze,chyba że go brzusio boli. A tak to istny anioł. Yellow-myślę że bez sensu jest traktowanie tych rozstepow czymkolwiek (w dodatku teraz). Wszystko jest jeszcze dość świeże więc i te bruzdy powinny sie troche jeszcze zmniejszyć. Ale to natura musi zregenerować skórę a nie specyfiki. Z resztą w żadne tam cudowne kremy nie wierzę. Skóra z rozstepami jest po prostu rozciągnięta wiec już tak do końca nie wróci do swojej formy sprzed ciąży,jedynie te rozstepy mogą sie zmniejszyć,ale niestety nie wchłonąć.
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile z Was karmi mlekiem modyfikowanym?
YellowSheep - balsam z witaminą E najlepiej, o jak najbardziej naturalnym składzie, ewentualnie olejki. Musisz się liczyć z tym, że rozstępy nigdy nie znikną, ale można je wybielić i będą mało widoczne... Najlepiej zacząć pracować nad nimi od razu. Częste masaże i wcieranie dobrego balsamu zmuszą skórę do pracy i poprawią jej ukrwienie, dzięki czemu będzie się szybciej regenerować. |
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
A dopajacie woda brzdace?
|
#1910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
widzę, że jeszcze śpicie Cytat:
fajny opis ![]() Cytat:
![]() co do jedzonka to ja też mam ostatnio straszny apetyt. Cytat:
![]() bardzo pozytywny opis, miałaś super lekarza ![]() Cytat:
Ale bardzo dobrze, że dostała w pyszczek, może na drugi raz się opamięta. Cytat:
![]() debrah śliczna Niunia powiem Wam, że już nie mam siły, wszystko mnie boli, zapuchnięta jestem jak słoń, chodzę jak kaczka, brzuch mam tygrysa, męczę się nawet jak leżę |
|||||
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) dziekuje![]() ale ta niunia jest ladniutka! ![]() moja na poczatku budzila sie w nocy co 3 h. pozniej co 5 a teraz kima 6-7h ciągiem. Chyba ze jej cos dolega-brzusio. Ale tak jak u Debrah, u nas tez sa wieczorne harce. niee daje, chociaz ostatnio wypila 10 ml herbatki bolal ja brzuszek i jej troszku dalam(juz nie wiedzialam jak jej pomoc mojej bidulce), ale tak to nie. Jak karmisz cycolem, to nie ma takiej potrzeby chyba zemm ale to nie wiem jak to jest. Cytat:
) ja tez nie moglam lezec, najlepiej mi bylo na krzesle obrotowym, na szczescie mega wygodne i czasem nawet drzemałam na nim, w zasadzie ostatnie dni spedzilam na nim wiekszosc czasu.
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, przyszłam się przywitać
Miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Nancykenator, te ostatnie dni to istna tragedia dla ciała, ja już nie mogłam znieść tego wszystkiego... I jeszcze te ciągłe pytania "Urodziłaś?" - ehh... Ale już niedługo, nasze 2paki, już niedługo.
Swoją drogą, proponuję wziąć się za rodzenie. Od mojego porodu nie pojawił się żaden news na czerwono, a to było już tydzień temu. Postanowiłam, że będę walczyć o karmienie piersią. Te sutki mnie mordują, ale mam nakładki silikonowe i będziemy dzisiaj próbować z nimi. |
|
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Black, ja karmię mm, Ewa ja daję herbatkę Mai tak raz na dwa dni.
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczescie takiego problemu nie mialam,a szczerze to balam sie ze bede miec, bo cycki przeciez mialam male i nie sadzilam ze beda sie nadawac do karmienia
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie!
cos czarno i czarno na tym naszym forum, zadnej czerwieni a dzis przeciez Walentynki ![]() gerls, bierzcie sie do roboty, super data na narodziny cudne! dla niektoryh to na dzien dobry ![]() ![]() Cytat:
co do dopajania to ponoc jest tak ze przy kp nie trzeba a przy mm jest wskazane. ja karmie mieszanie i herbatke podaje przynajmniej raz dziennie ladne te staniki z tego Allesa, tez musze sobie ze 2 kupic bo mam tylko te zwyklaki materialowe. po domu ok ale gdzies na wyjscie wolalabym cos lepsiejszego przywdziac bo w tym to wydaje mi sie ze brzuch mam wiekszy niz cycki jakos takie plaskie te piersi sie wydaja, zero sexapilu |
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe... ciekawe...trzymam kciuki za Twoje karmienie piersią, na pewno Ci się uda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1918 |
|
BAN stały
|
To ja się zgłaszam do rodzenia dzisiaj na ochotnika !!
![]() Tylko nie wiem czy moja córcia też ma takie plany Pisałam Wam, że wczoraj zaczął mi odchodzic czop. No to dzisiaj rano już na bank cały wypadł, bo był duuuuży Ale bóle dalej marniutkie bardzo.Dzisiaj o 13 30 mam ktg u położnej w poradni. A jak tam pozostałe dwupaki? Jak się czujecie kochane? Ja zawsze rano budzę się zawiedziona i mówię do TŻ "no nieee, znowu nie urodziłam w nocy"
|
|
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
brawa
zapomnialam ze mialas cc ![]() Cytat:
![]() ok to juz nie marudze i zaraz wstawie ![]() slicznosci Cytat:
mam nadzieje ze ruszy w dol jeszcze moje dziecko budzi sie co 2 - 2,5 h, placze bo glodne, je i czasem zasypia od razu a czasem niestety marudzi pewnie przez brzuszek - u mnie niestety przewaznie w nocy tak jest ;/ nie Cytat:
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no i to zdjecie brzucha wstawiam
![]() nawijka a moze TY pochwalilabys Nam sie brzuszkiem przy koncowce ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Teraz często słysze gratulacje i słowa podziwu zarówno od dziewczyn jak i od chlopaków. A usłyszałam tez ze przyniosłąm wstyd w szkole. I usłyszałam to od dziewczyny która 2 tygodnie przed tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży, usunęła swoją. Taka córeczka bardzo bogatych rodziców.Dostała za to w twarz. A było to w ta niedzielę, na imprezie postudniówkowej na którą się wybrałam. Tak sobie pomysłałałam ze pewnie ma wielkie wyrzuty sumienia i takim plotkowaniem i docinkami je zagłusza. Jakoś to sobie rekompensuje.
chyba bym to samo zrobiła.

i koniecznie daj znać po badaniach
w dodatku w ciągu tygodnia przytyłam 2 kg.
i mądra z ciebie dziewczyna 

C
6 5 4 3 2 1

bo pod światło to masakra, takie głębokie bruzdy... mam wrażenie ze wyglądają okropnie, ehh... Nie wiem czy jest sens czymś to smarować, Black jesteś ekspertką od kosmetyków, jak sądzisz?