Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 08:33   #2071
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jak post to i postne biedne nalesniki...
oj tam oj tam, mięsa nie miały:p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:38   #2072
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Dzien dobry od 7 nie spie z mysla o glukozie ide, a co! najwyzej gin mnie wysle jeszcze raz :P chce to miec z glowy. juz teraz wydaje mi sie to wielkim wyzwaniem, bo w brzuchu burczy, obie z Nelka marzymy o sniadaniu...a co dopiero po 30 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzień dobry walentynki moje
U mnie powtórka z wczoraj... Jeszcze przed 6. wstałam zrobić śniadanie... Przez głód nie jestem w stanie zasnąć jak mąż wyjdzie do pracy, a ostatnio sporo chodzi na pierwszą zmianę. Ale może jakoś w dzień nadrobię, zobaczymy
Ale dostałam z rana książkę ( Życie Pi, filmu w końcu nie widziałam, zobaczymy czy mi się książka spodoba) i czekoladki Lindor w malutkim serduszku. Mój biedny mąż kupił, zanim dostałam wyniki glukozy
Ale też jest dobry, zapomniał zedrzeć cenę - 4 czekoladowe cukiereczki za 12 zł będę się miała z czego nabijać jak wróci ;P
film Zycie Pi, hmm magiczny i do polowy mozna ogladac z zachwytem. pozniej juz mnie meczyl, za bardzo poniosla kogos wyobraznia czulam, ze momentami jest naciagany w strone avatara i innych takich "magicznych" (most do Terabithii). po ksiazke pewnie tez siegne z ciekawosci
mniam! Lindor! ♥♥♥
serduszka - wlaczasz klawiature numeryczna, naciskasz alt i 3. http://zapytaj.onet.pl/Category/007,...awiaturze.html

Cytat:
Jest piękna! I ta małpka Choć TŻ się czepia, że dżungla azjatycka bo jest tygrys
Zdjęcie zróbmy! (a Nelcia ma taką samą? Już nie pamiętam Choć bliźniaczki będą z nich marne : Nela pewnie z bujną czuprynką, a Sofia łysa po rodzicach
Tak moja siostra upolowala ja kiedys z mysla o Milence ale urodzil sie Szymek. szukam w wiekszym rozmiarze, bo jestem w niej zakochana. a wlosy...zobaczymy patrzac na nasza dwojke czupryne powinna miec, najwyzej beda dwujajowe

Cytat:
Nel nie przejdzie: http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...nach&Itemid=58
Ale jestem pewna, że to baba
nie wybaczylabym dla chlopca nawet zadnej opcji nie bylo...kiedys daaawno podobal nam sie Marcel

Cytat:
A oni mają w tej hurtowni sprzedaż wysyłkową
Z kocyków też bym małpę brała! Nasza Sofcia będzie taką małą małpką więc bym wszędzie jej szukam towarzystwa
zalozylam konto na ich stronie http://blanca-baby.pl/ i chyba normalnie mozna zamawiac jak ze sklepu internetowego. na stronie wybor poscieli jak dla mnie sredni, oczy mi wyszly jak zobaczylam ile tego tam maja. chyba zrezygnuje z ikei i kupie posciel u nich (bedzie latwiej z wymiarami).
a tetre zawsze moge kupic i wyslac prosto do Ciebie tylko najpierw sama ja pomacam.

noooo gdzie ten tz, obiecal, ze skoczy rano na chwile do pracy i wroci po nas zebysmy na glukoze skoczyli we trojke umre z glodu! to bedzie ciezki dzien. juz sobie zapakowalam bulke i serek wiejski "na po"

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a mezowi to wieczorem heheh
maz musi poczekac na swoja kolej. Banka ma innych mezczyzn do obdarowania w pierwszej kolejnosci
a syn pewnie swojego misia wreczy jakiejs kolezance
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:39   #2073
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet kiedyś próbowałam się wczytać we włosomaniaczki, ale tam jeszcze większy pęd niż u nas ale parę rad sobie wzięłam do serca. Zwłaszcza zwłaszcza te dotyczące szamponów Dziewczyny tam też polecały mi pielęgnację dla kręconych bo mam lekko falowane włosy i może dałoby się wydobyć bardziej ten skręt co by mnie cieszyło, bo uwielbiam loki ale jakoś nigdy się za to nie wzięłam na dobre. Dzięki za linka, poczytam sobie
ja miałam rozwalający się skręt od połowy głowy i mega puszenie, teraz mam loki od czubka najtrudniej zacząć bo jets tego mnóstwo i trochę trzeba popróbować żeby znależć swoje kosmetyki Na syzbko możesz zacząć wycierać włosy po myciu tetrą zamiast ręcznikiem, wyciskać nigdy trzeć i nie czesać - myślę, że zobaczysz efekty
Stary 2013-02-14, 08:41   #2074
maarchewka
Zakorzenienie

maż nastawił budzik na 7 rano.. oczywiście budzik zbudził mnie a ten spał dalej.. To ja poszłam, zrobiłam herbatkę, wyciagnęłam naczynia ze zmywarki, wstawiłam nowe, pozmywałam co się nie dało wstawić, przygotowalam mu jedzenie do pracy i zdążylam się z nim pokłócić, że się tłukę rano a on nie może spać..
i na koniec stwierdził, ze mu sie nie chce iść do pracy i nie idzie

Wojtek
Stary 2013-02-14, 08:41   #2075
Ashyshqa
Zakorzenienie

Marchewka, otworzyłam Twoją wyprawkę i przeniosłam się w przestrzeni do pracy Szacun, pełna profeska
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:43   #2076
diabli
Zakorzenienie

wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 72633_429913707088751_167589664_n.jpg (34,0 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-02-14, 08:48   #2077
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
maż nastawił budzik na 7 rano.. oczywiście budzik zbudził mnie a ten spał dalej.. To ja poszłam, zrobiłam herbatkę, wyciagnęłam naczynia ze zmywarki, wstawiłam nowe, pozmywałam co się nie dało wstawić, przygotowalam mu jedzenie do pracy i zdążylam się z nim pokłócić, że się tłukę rano a on nie może spać..
swieta mu sie pomylily, to nie prima aprilis tylko walentynki chociaz prezent wymyslil faaaajny! caly dzien razem

Cytat:
Marchewka, otworzyłam Twoją wyprawkę i przeniosłam się w przestrzeni do pracy Szacun, pełna profeska
mowilam, ze dla mnie Marchewa to profesjonalistka wszystko dopina na ostatni guzik.

ps. Nela ma czkawke. dopada ja chyba zawsze jak napije sie wody z gazem
Stary 2013-02-14, 08:54   #2078
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
swieta mu sie pomylily, to nie prima aprilis tylko walentynki chociaz prezent wymyslil faaaajny! caly dzien razem

mowilam, ze dla mnie Marchewa to profesjonalistka wszystko dopina na ostatni guzik.

ps. Nela ma czkawke. dopada ja chyba zawsze jak napije sie wody z gazem
własnei mnie zdenerwował męzu.. bo najpierw powiedział, że nie może nie iśc do pracy w walentynki..
A dzisiaj rano nagle ten budzik i że on jednak musi iść i zaraz wstaje.. to ja w glowie wszystkie plany przestawiam...
a jak już przestawiałam obudzilam się i wszystko porobiłam to stwierdza, ze wraca do pierwotnego planu..
kurde za 15 minut muszę wychodzic a jeszcze w piżdżamie jestem..

Wojtek
Stary 2013-02-14, 08:59   #2079
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
1. od 7 nie spie z mysla o glukozie ide, a co! najwyzej gin mnie wysle jeszcze raz :P chce to miec z glowy. juz teraz wydaje mi sie to wielkim wyzwaniem, bo w brzuchu burczy, obie z Nelka marzymy o sniadaniu...a co dopiero po 30 tygodniu

2. film Zycie Pi, hmm magiczny i do polowy mozna ogladac z zachwytem. pozniej juz mnie meczyl, za bardzo poniosla kogos wyobraznia czulam, ze momentami jest naciagany w strone avatara i innych takich "magicznych" (most do Terabithii). po ksiazke pewnie tez siegne z ciekawosci
mniam! Lindor! 
serduszka - wlaczasz klawiature numeryczna, naciskasz alt i 3. http://zapytaj.onet.pl/Category/007,...awiaturze.html

3.Tak moja siostra upolowala ja kiedys z mysla o Milence ale urodzil sie Szymek. szukam w wiekszym rozmiarze, bo jestem w niej zakochana. a wlosy...zobaczymy patrzac na nasza dwojke czupryne powinna miec, najwyzej beda dwujajowe

4. zalozylam konto na ich stronie http://blanca-baby.pl/ i chyba normalnie mozna zamawiac jak ze sklepu internetowego. na stronie wybor poscieli jak dla mnie sredni, oczy mi wyszly jak zobaczylam ile tego tam maja. chyba zrezygnuje z ikei i kupie posciel u nich (bedzie latwiej z wymiarami).
a tetre zawsze moge kupic i wyslac prosto do Ciebie tylko najpierw sama ja pomacam.
1. Szalona! Jak szłam na glukozę to o 7 już byłam w laolatorium. Wiedziałam, że muszę zjeść najpóźniej przed 10 ( a jak wiemy, nie wyszło mi to na zdrowie, śniadanie nie miało okazji się wchłonąć i ostatecznie 1. posiłek zjadłam o 17 Ale i tak wolałabym się nie skazywać na głód jeszcze dłuższy przed glukozą.)
2. Ciekawe czy w książce też będzie przegięcie. Dam znać jak moje odczucia. A lindorki chętnie Ci oddam I dzięki za info co do serduszek, zawsze mnie to zastanawiało i zawsze zapominałam sprawdzić
3. Dwujajowe też mogą być, będziemy kombinować fotkę
4. Zaloguję się, popatrzę i ewentualnie u Ciebie zamówię

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja miałam rozwalający się skręt od połowy głowy i mega puszenie, teraz mam loki od czubka najtrudniej zacząć bo jets tego mnóstwo i trochę trzeba popróbować żeby znależć swoje kosmetyki Na syzbko możesz zacząć wycierać włosy po myciu tetrą zamiast ręcznikiem, wyciskać nigdy trzeć i nie czesać - myślę, że zobaczysz efekty
O, a tetrę i tak wkrótce będę miała Najbardziej przeraża mnie to nieczesanie ale może się uda. Popróbuję, teraz i tak siedzę w domu więc straszyć mogę ewentualnie rybki i panią listonosz

Cytat:
Dobry! A co mu, że tak urlop trwoni Chyba rzeczywiście chce ten dzień spędzić z żonką
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:04   #2080
lonely_lady
Zakorzenienie

kurdeeeeee
nadrabiam Was od 7.30 i nie mogę nadrobić tak mi coś zamula.....

kilka cytatów przetrwało
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
olejowania raz próbowałam, ale miałam jakiś dziwny kosmetyk i po kilku próbach wylądował w koszu
a co do kosmetyków do buzi ... zrobię tu reklamę Yves Rocher jakoś bardzo pasują mi ich kosmetyki. najpierw żel do pyszczka, koniecznie z peelingiem, moje ulubione to jakikolwiek YR albo Dax z minerałami morskimi. na dzień jakiś lekki krem nawilżający (YR, Lirene w musie matujący albo emulsja Olay), a na noc mocniej nawilżająca emulsja YR. pod oczy jakiś krem nawilżający (teraz mam FlosLek), no i co parę dni maseczki - uwielbiam serię Bielenda Professional - zwłaszcza glinkę białą albo zieloną i peeling arbuzowy
na szczęście od kilku lat mam w miarę ładną buzię, w sensie że nic mi nie wyskakuje już, ale za to multum przebarwień, wągrów itp :/ staram się raz do roku zrobić mikrodermabrazję w 3 seriach.
jestem pełna podziwu, nieźle dbasz o cerę

Cytat:
coraz bardziej muli mi komputer.. chyba zbliża się nieuchronny czas kiedy trzeba będzie zrobic format dysku..:mu r:
jak ja tego nie lubię robić..
no właśnie mi też
ale to chyba też wina antywirusa, bo coś się uaktualnia

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A to mało czy duzo według Ciebie? Ja mam teraz 26% i nie grzejemy w pokoju.
bardzo mało, wilgotność powinna być nawet do 60%
my mamy nawilżacz i staramy się utrzymać wilgotność ok 40-50%

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
miałyśmy te same jednostki
no właśnie widziałam. Tylko u mnie dziwnie troszkę bo spadł poziom glukozy, a nie wzrósł
a co do witaminek to będziesz zadowolona
ja kupuję duże opakowania (90sztuk chyba) bo troszkę taniej wychodzi

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Co do kremu, bambino to gó*** a nie krem, zwłaszcza dla dorosłej osoby Wybierz się do apteki i poproś o próbki - bioderma, lrp - coś sobie dobierzesz, są drogie ale są dobre no i coś pod oczy w ogóle przeciwzmarszczkowych powinno się używać zanim zmarszczki wyjdą kup sobie też tonik i niezwłocznie po umyciu buzi przetrzyj ją a później osusz - zapobiega to przesuszaniu skóry
peeling co najmniej raz w tygodniu, na to jakaś maseczka, możesz się skusić na mikrodermabrazję (koszt około 100zł ale efekty super) - dla oczyszczenia twarzy raz w miesiącu wystarczy ale nie można podczas mrozów i latem... albo peeling kawitacyjny (około 40zł za zabieg) ale tego nie można w ciąży i tak około 5ciu zabiegów
tak jak pisałam, przejdź się do apteki i poproś o próbki

Wróciłam
Obkupiłam się w ross - dla chętnych... Tołpa przeciw rozstępom znów w promocji za 38.99zł

Kupiłam też trochę bodziaków dla Bartka w Smyku, w sumie ostatnia szansa była bo już bardzo przebrane wszystko
Później kawka i ciacho z koleżanką i aż mi lepiej
nie no podziwiam Was że Wam się chce tak dbać o cerę
ale chyba też muszę zacząć
za zakupy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:04   #2081
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no powiedzmy, że patrząc kompleksowo, to niedużo zostało - zaczęliśmy kwiecień/maj zeszłego roku i już w domku jest ciepło - zawsze coś teraz są szykowane sufity i ściany, niektóre już zagruntowane, będzie można niedługo zacząć malowanie. płytki najpierw w łazienkach, żeby można było pomontować wszystkie kible itp... to trochę zajmie. a potem w innych pomieszczeniach płytki i parkiet... potem schody... jakieś światła trzeba też wymyślić. kuchnia zamówiona... mój małż nie bierze urlopu, jedzie po pracy na budowę i tyra dalej - strasznie mi go żal
ale koniec już powoli widać - koniec budowy, początek spłacania kredytu-giganta
łeeee to zdążycie myślałam, że macie dopiero stan surowy
ale Wam zazdroszczę marzy mi się domek. Całe życie mieszkałam w domku, ciekawe czy kiedyś i my z Tż się dorobimy

Cytat:
fajne uczucie, co? mnie tez zaskoczyla pani w autobusie jakis czas temu. mnie to sie ciagle wydaje, ze w tym zimowym plaszczu brzucha nie widac fakt, czuje, ze jest opiety (szczegolnie jak wsiadam do samochodu), ale przed lustrem nie widze zeby brzuch rzucal sie w oczy (czarny wyszczupla ). dzisiaj spotkalam sasiadke, ktorej nie widzialam dluzszy czas i tez od razu mowi "no wlasnie widzeczemu nie pracujesz!" (bo spotykalysmy sie glownie w porze "do" i "z" pracy).
byłam miło zaskoczona
ale też troszkę zmieszana. A pod kurtką może by nikt brzucha nie zauważył, ale było tak strasznie gorąco w kościele, że zdjęłam szalik i rozpięłam kurtkę. Jak wywaliłam brzuchol to wszyscy się gapili

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a co do kuracji kwasowej do gęby to radzę poczekać do jesieni - teraz, w ciąży, skóra jest już ze względów hormonalnych bardzo podatna na przebarwienia. po porodzie pewnie będą nam szalały znów hormony i się okaże, na jakim typie cery stanie... do jesieni będzie można zdecydować, jaki kwasiorek najlepiej będzie pasował i upora się z problemami. wiele dziewczyn zaczyna od prostych, w miarę łagodnych toników migdałowych albo od kremów z serii effaclar la roche albo avene triacneal itd... ale to mówię - temat na za parę miesięcy
to za parę miesięcy zgłosimy się do Ciebie po recepty

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mam z babyono hipcia

Cytat:
dziekujemy! "a ja rosne i rosne"
polowkowe bylo 16.01 (21 tydz i 4 dni) 422g.
dzisiaj 13 lutego i waga 876 (albo 867?)
w miesiac dwukrotnie zwiekszyc mase - juz wiem skad ta anemia! mala pijawa na mnie pasozytuje
Wiktoś i Nelcia lecą podobnie

Stary 2013-02-14, 09:06   #2082
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry! A co mu, że tak urlop trwoni Chyba rzeczywiście chce ten dzień spędzić z żonką
pracuje tam na pół etatu i stwierdzil, że już wszystkie godziny w tym miesiącu wyrobił i mógłby tam iść w celach czysto relaksacyjnych..

Idę na gimnastykę, a wy ćwiczcie mięśnie KEGLA!

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:08
Stary 2013-02-14, 09:08   #2083
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
hmm czy ja wiem. znajoma zostala w ciazy sama. do teraz mieszka z rodzicami (maly ma 3lata). wywalczyla w sadzie alimenty (400zl), skonczyla studia, zaczela prace w przedszkolu i nie jest w stanie wynajac mieszkania i utrzymac sie.

druga znajoma ma 2 corki (juz w gimnazjum), na kazda 500zl alimentow. ten tysiac oddaje na wynajem mieszkania plus czynsz (1050zl). ze swojej wyplaty oplaca reszte rachunkow i na jedzenie czesto juz jej brakuje. wywalczyla dziewczynom darmowe obiady w szkole, wiec tez troche na jedzeniu oszczedza.

oczywiscie nie zniechecam Cie, po prostu wiem, ze ciezko jest z jedna pensja...my bez wynajmu samych rachunkow mamy 1000zl miesiecznie (nie liczac paliwa). jedzenie to tez spory wydatek.

ja za to mam znajomą która ma niewielkie alimenty,prace i sama wychowuje synka, ma pomoc ze strony mamy ale daje radę

ja po prostu nie widzę opcji byśmy mieszkali wszyscy razem, moja siostra ma szkołę, tata pracę, nie będą przeze mnie zarywać nocy.
pieniądz rzecz nabyta, zawsze się zdobędzie, i nawet jak ma być ciężko, to będzie.. z czesem wszystko się ogarnie..
jest drogo, nawet bardzo ale co zrobić? plus,że auta nie mamy a mieszkanie z opłatami i czynszem to 1500pln.

nie będę siedzieć i płakać,że się nie da ale kombinować by się dało.. jak nie wyjdzie to wtedy się pomyśli.. ale jak jest o co walczyć,jak ma się marzenia nawet tak maleńkie,że nikt ich nie widzi to jest o co walczyć.. i będę walczyc..
choćbym miała ze spuszczoną głową wrócić do rodziców po paru miesiącach, spróbuję
co pomarudze to moje..ale będzie tak,jak ma być.

poza tym witam się po paru godzinach snu,od 5tej leżałam w łożku nie wiedząc co ze sobą zrobic
zrobiłam sobie naleśniki,a raczej coś co je przypomina i wciągnęłam z powidłami i bita śmietana... zasłodziłam sie na dobre

znów miałąm te okresowe bóle.. i chyba zaczynam się nimi przejmować bo co rano to samo.. a gin dopiero 20go

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:11   #2084
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry walentynki moje

U mnie powtórka z wczoraj... Jeszcze przed 6. wstałam zrobić śniadanie... Przez głód nie jestem w stanie zasnąć jak mąż wyjdzie do pracy, a ostatnio sporo chodzi na pierwszą zmianę. Ale może jakoś w dzień nadrobię, zobaczymy
Ale dostałam z rana książkę ( Życie Pi, filmu w końcu nie widziałam, zobaczymy czy mi się książka spodoba) i czekoladki Lindor w malutkim serduszku. Mój biedny mąż kupił, zanim dostałam wyniki glukozy
Ale też jest dobry, zapomniał zedrzeć cenę - 4 czekoladowe cukiereczki za 12 zł będę się miała z czego nabijać jak wróci ;P

Miałam ta książkę w domu z biblioteki ale się nie skusiłam. Byłam wczoraj właśnie w bibliotece i niestety ale z tego co chciałam nic nie było...Cóż pozostaje albo kupować ksiażki albo kupić w końcu czytnik ebooków. Choć Tż twierdzi, że kupi mi na urodziny, ale ja uważam, że to drogi prezent.

Cytat:
wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje
Widziałam to wczoraj i nawet wysłałam bratu bo on się urodził 14 listopada.

Ale się wkurzyłam...Tż przychodzi z pracy po 6 i ja zawsze się budzę, a później nie mogę zasnąć, jak już mi się udaje to po 7 i jak na złość telefon o 8 dzwoni. Nosz kurde. Wiec lece do tego tel, żeby Tż nie obudził i co "Państwa numer został wylosowany w konkursie..." Jak się wkurzyłam. Wiem, że ta pani bogu ducha winna ale powiedziałam jej że jest godzina 8 rano i niektórzy o tej godzinie jeszcze śpią. Zmieszała się, przeprosiła i rozłączyła. Czy oni nie mają umiaru??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:11   #2085
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

O, a tetrę i tak wkrótce będę miała Najbardziej przeraża mnie to nieczesanie ale może się uda. Popróbuję, teraz i tak siedzę w domu więc straszyć mogę ewentualnie rybki i panią listonosz

ja się przerzuciłam na mikrofibrę bo bardziej elegancka jak wyjeżdżam TŻ mi kupił ręcznik taki z mikrofibry jak leciałam do stanów co do nieczesania, ja nie używam dużo żelu więc nie mam posklejanych włosów więc mi to nie przeszkadza wcale, tylko jak nie czeszesz włosów to pryz myciu ich wychodzi strasznie dużo, można się przestraszyć:P
Stary 2013-02-14, 09:15   #2086
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja za to mam znajomą która ma niewielkie alimenty,prace i sama wychowuje synka, ma pomoc ze strony mamy ale daje radę

ja po prostu nie widzę opcji byśmy mieszkali wszyscy razem, moja siostra ma szkołę, tata pracę, nie będą przeze mnie zarywać nocy.
pieniądz rzecz nabyta, zawsze się zdobędzie, i nawet jak ma być ciężko, to będzie.. z czesem wszystko się ogarnie..
jest drogo, nawet bardzo ale co zrobić? plus,że auta nie mamy a mieszkanie z opłatami i czynszem to 1500pln.

nie będę siedzieć i płakać,że się nie da ale kombinować by się dało.. jak nie wyjdzie to wtedy się pomyśli.. ale jak jest o co walczyć,jak ma się marzenia nawet tak maleńkie,że nikt ich nie widzi to jest o co walczyć.. i będę walczyc..
choćbym miała ze spuszczoną głową wrócić do rodziców po paru miesiącach, spróbuję
co pomarudze to moje..ale będzie tak,jak ma być.

poza tym witam się po paru godzinach snu,od 5tej leżałam w łożku nie wiedząc co ze sobą zrobic
zrobiłam sobie naleśniki,a raczej coś co je przypomina i wciągnęłam z powidłami i bita śmietana... zasłodziłam sie na dobre

znów miałąm te okresowe bóle.. i chyba zaczynam się nimi przejmować bo co rano to samo.. a gin dopiero 20go
Podziwniam Cię. Ten Twój upór w dążeniu do celu, praktycznie nie zniechęcanie się mimo, że jest Ci bardzo cieżko. Chciałabym choć w połowie miec coś takiego w sobie jak ty. Bo ja na ogól jestem realistką ( Tż twierdzi, że to pesymizm ), ale cały czas twierdzę, że damy sobie radę ( z budową domu ), a Tż niby optymista ale ma dni, że twierdzi, że projekt za duży bo tyle pieniędzy. Życzę Ci jeszcze więcej Twojej siły.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:17   #2087
lonely_lady
Zakorzenienie

ufff nadrobiłam.. zajęło mi to aż dwie godziny a dużo nie miałam..

Teraz mogę się z Wami przywitać kochane, tak Wyjątkowo walentynkowo

lecę się ogarniać bo czas biegnie na moją niekorzyść, zajrzę później

Stary 2013-02-14, 09:19   #2088
nuna2
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego moje walentynki w dwupakach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona
Stary 2013-02-14, 09:21   #2089
diabli
Zakorzenienie

kurcze, faktycznie zrobilo sie za pozno na te glukoze juz sie z tz nie umawiam, bo mnie robi w konia. odpuszczam, pojde jutro. a skoro juz wstalam wczesniej zjem sobie sniadanie, umyje lebek i bede sie obijac
Stary 2013-02-14, 09:22   #2090
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ja już się nie mogę doczekać aż skończę pracę i pojadę na zakupy po lody. jeszcze obiad muszę jakiś wymyślić w miedzyczasie, więc jak ktoś ma jakieś szybkie propozycje to jestem otwarta
ja mialam zrobic podudzia w piekarniku z pieczarkami , ziemniaczki i groszek z marchewka ale maz zmienil nam plany hehe
Cytat:
Dzien dobry od 7 nie spie z mysla o glukozie ide, a co! najwyzej gin mnie wysle jeszcze raz :P chce to miec z glowy. juz teraz wydaje mi sie to wielkim wyzwaniem, bo w brzuchu burczy, obie z Nelka marzymy o sniadaniu...a co dopiero po 30 tygodniu

film Zycie Pi, hmm magiczny i do polowy mozna ogladac z zachwytem. pozniej juz mnie meczyl, za bardzo poniosla kogos wyobraznia czulam, ze momentami jest naciagany w strone avatara i innych takich "magicznych" (most do Terabithii). po ksiazke pewnie tez siegne z ciekawosci
mniam! Lindor! ♥♥♥

Tak moja siostra upolowala ja kiedys z mysla o Milence ale urodzil sie Szymek. szukam w wiekszym rozmiarze, bo jestem w niej zakochana. a wlosy...zobaczymy patrzac na nasza dwojke czupryne powinna miec, najwyzej beda dwujajowe

nie wybaczylabym dla chlopca nawet zadnej opcji nie bylo...kiedys daaawno podobal nam sie Marcel

zalozylam konto na ich stronie http://blanca-baby.pl/ i chyba normalnie mozna zamawiac jak ze sklepu internetowego. na stronie wybor poscieli jak dla mnie sredni, oczy mi wyszly jak zobaczylam ile tego tam maja. chyba zrezygnuje z ikei i kupie posciel u nich (bedzie latwiej z wymiarami).

noooo gdzie ten tz, obiecal, ze skoczy rano na chwile do pracy i wroci po nas zebysmy na glukoze skoczyli we trojke umre z glodu! to bedzie ciezki dzien. juz sobie zapakowalam bulke i serek wiejski "na po"

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

maz musi poczekac na swoja kolej. Banka ma innych mezczyzn do obdarowania w pierwszej kolejnosci
a syn pewnie swojego misia wreczy jakiejs kolezance
a tak tak jak tylko wstalam to polecialam do syna hehehhe nie moj synek nic od mamusi nie odda heheh

a co zmiany planow to maz chcial mnie zabrac do kina poki mlody w szkole ale ze wszystkieseanse dla doroslych w kinach sa poobiedzie, to idziemy walentynkowo cala rodzinka na Ralph demolka synka zwolnimy ze szkoly, a potem do jakiejs restauracyjki na obiadek hihhh
i ciekawe co tam za prezencik ma maezus dla Bani hehehehe

Udanego Walentego zycze Wam dzieczynki :P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:22   #2091
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wiktoś i Nelcia lecą podobnie
ile Wiktorek wazyl na ostatniej wizycie?
Stary 2013-02-14, 09:23   #2092
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
powodzenia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:25   #2093
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!!
I ona od razu zacznie od ciuszków 68 cm
mój młodszy brat jeszcze grubszy, a przy tym tylko 53cm długi, i też te 56-62 ciuszki były mu za małe... co w sumie nie dziwi. grubas jeden nie zapomnę mojego rozczarowania i ryku, jak go zobaczyłam przez szybę! mamie było strasznie przyrko...
Cytat:
łeeee to zdążycie myślałam, że macie dopiero stan surowy
ale Wam zazdroszczę marzy mi się domek. Całe życie mieszkałam w domku, ciekawe czy kiedyś i my z Tż się dorobimy

to za parę miesięcy zgłosimy się do Ciebie po recepty
nie no, jak by był stan surowy, to za cholerę byśmy się nie wyrobili... samo schnięcie wylewki ile trwa, a też zanim się je zrobi, to musi być instalacja elektryczna, ogrzewanie - wszystkie rury i kabelki. niby szybko to idzie, ale zorganizować wszystko czasowo na styk się raczej nie da, co chwila zastoje po tydzień, dwa, cztery...

a co do porad kwasowych - ja nie wiem, czy w ogóle ode mnie jakiekolwiek kosmetyczne rady będziecie chciały, ja "zwykłych" kosmetyków to od lat już nie stosuję. jestem zboczona na punkcie składów i nie kupiłabym niczego bez sprawdzenia, co jest w środku ale trzeba przyznać, że mojej gębie takie podejście baaaardzo służy

Ashyshqa jak ty masz fale, to ale już na wątek dla zakręconych!!!!!!!!!!!!!! !! jakie cuda tam się robią z włosami, Mysia ma rację
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:26   #2094
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
powodzenia
dzieki, ale widok kanapki wygral z wizyta w laboratorium spozniony tz dal mi tylko motywacje, zeby to jednak przelozyc...
Stary 2013-02-14, 09:27   #2095
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Podziwniam Cię. Ten Twój upór w dążeniu do celu, praktycznie nie zniechęcanie się mimo, że jest Ci bardzo cieżko. Chciałabym choć w połowie miec coś takiego w sobie jak ty. Bo ja na ogól jestem realistką ( Tż twierdzi, że to pesymizm ), ale cały czas twierdzę, że damy sobie radę ( z budową domu ), a Tż niby optymista ale ma dni, że twierdzi, że projekt za duży bo tyle pieniędzy. Życzę Ci jeszcze więcej Twojej siły.
uwierz,że miewiam bardzo,bardzo kiepskie dni..
i optymistka chyba nie jestem.. raczej się wkurzam,że nie jest tak jak chcę i na złość chcę by było jeszcze lepiej :P
koniec końców wychodzi na to samo..

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego moje walentynki w dwupakach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona
przeczytałam w dupkach

szyjka będzie idealna

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:36   #2096
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
do 15 jeszcze sporo czasu, ale juz sciskam kciuki grzecznie lezalas to musi byc dobrze.

sniadanie zjedzone, teraz czas na domowe spa
Stary 2013-02-14, 09:38   #2097
szczesliwa25
Rozeznanie

axella optymistka nie optymistka, ja tam jak już mówiłam również Cię podziwiam

Nie udzielam się, ale codziennie dzielnie śledzę i wiem wszystko tzn pewnie prawie wszystko co się u Was dzieje

dzisiaj z okazji walentynek jak już mówiłam idę zmienić kolor włosów, trzymajcie kciuki żebym jutro nie biegała ściągać kolor ))

Co do czynszów, ja również uważam że spóldzielnie szaleją - u nas w małej miejscowości (20tyś mieszkańców) czynsz w mieszkaniu z wielkiej płyty przy niespełna 60 metrach to prawie 500zł. Mamy mieszkanie w Warszawie - które wynajmujemy - potwierdzam to okropny okres na szukanie lokatorów - 53m - całodobowa ochrona, codziennie firma sprzątająca, ogród zimowy na dachu z placem zabaw dla dzieci, garaż i wszystkie inne udogodnienia gdzie płacimy czynszu 420zł.

Ahh... i piękna ta kocykowa krówka - to chyba diabli wyszukała na allegro, dodałam do obserwowanych, kupię dla Stasia
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:39   #2098
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!!
I ona od razu zacznie od ciuszków 68 cm
Wielkolud.
Cytat:
bardzo mało, wilgotność powinna być nawet do 60%
my mamy nawilżacz i staramy się utrzymać wilgotność ok 40-50%
W sypialni mam 35%. Teraz przywlokłam obydwa termometry do jednego pokoju i porównam wyniki. Tylko się zastanawiam jak to podnieść skoro mam zakręcone kaloryfery. Chyba zacznę włączać nawilżacz taki do prądu. Albo rurki z pionu owinę mokrą szmatą

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:39   #2099
banka26
Zakorzenienie

Diabli a jaz chcialam pisac ze powodzenia zycze hehe a Ty sie poddalas hiii a i dziwilam sie ze tak pozno sie decydujesz u mnie w labolatorium w przychodni trzeba byc przed 8 na glukozie heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:40   #2100
Kinga_20
Zakorzenienie

Heloł z rana, piję capuccinko i trochę Was nadrabiam.

Wczoraj byliśmy na SR, prowadziła zajęcia położna z 15-letnim doświadczeniem oraz osoba, która jak się okazało odbierała poród mojej przyjaciółki, która urodziła sn dziewczynkę ponad 4,3kg nie popękała, nie była nacinana Było trochę o porodzie, co nas może denerwować w szpitalu jak się zacznie poród, od momentu przyjścia na IP - jak sobie radzić ze stresem, który jest wtedy nie wskazany. Dostałyśmy zalecenie żeby od 36 tc pić napar z liści malin - 1 litr przez cały dzień oraz wcinać olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Ogólnie jestem strasznie zadowolona, TŻ też widzę wkręcił się i bardzo mu się zajęcia podobały.

Zakupiłam matę edukacyjną FP Taką jak w załączniku Miało nie być różu, ale ta jedna rzecz może być różowa

Dzisiaj walentynki, więc przygotuję jakieś słodkości dla męża i dzień spędzimy sobie razem, nie kupujemy sobie prezentów w ten dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fisher-price-mata-t4909.jpg (30,6 KB, 16 załadowań)

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości