|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() to Ty jesteś chętna na dzisiaj to nie będę wchodzić Ci w paradę i rezerwuję sobie 21 luty mam wtedy ktg to akurat |
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.... nieśmiało się przywitam... na czarno...
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
mój budzi sie srednio co 3 godz, z tym, ze po wieczornej kapieli i jedzonku od kilkunastu dni przesypia nwet do 5
![]() dzisiaj tez piekna nocka była, mamusia wyspana, synus oczy jak piątaki ![]() co do placzu to Bartulo NIE PŁACZE w ogóle..... jak sie w nocy obudzi to robi takie hehehehehehe i hmmmmmmmmm, zaplakał tylko chyba 4 razy w ciągu dnia przez te 6 tygodni, ale to był "silnie głodny" a mama akurat byla niedostępna..... Silver- kciuki zacisnięte, przesyłam pozytywe wibracje Dziweczynki- piękne opisy, zawsze sie wzruszam i przypomina mi sie moj poród.... Bijkora- należało sie i dobrze zrobiłas- z chamstwem trzeba po chamsku ![]() tez musze sobie jakis wyjsciowy cycunoś kupic bo po domu podobnie jak Pstryczek smigam w bawełanianych zwyklakach, jakos te piersi wyglądaja nieelegancko pod ładną bluzką ![]() na razie uciekam, ponosic brzdąca czekamy na czerwone niusy, nie obijac sie lutówki, bo to juz połowa miesiąca
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zadna z nas cie nie pobije, no chyba ze ktorejs po porodzie brzuch sie zapadnie
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to wtedy złość i zniecierpliwienie sięgają zenitu a do tego mnóstwo telefonów i smsów czy już po wszystkim Wstawiam moje zdjęcie jeszcze z grubym brzuchem
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ty zawsze na hormony możesz zwalić jakby pretensje miała, hehe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wiecie, jakoś od zawsze mam zdanie, że jak mi córa któraś zaciąży wcześnie - to trudno, damy radę, to nie koniec świata a są przecież gorsze "nieszczęścia" - i nie ogarniam takiego dramatyzowania rodziców "życie sobie zmarnowałaś", na przykład. Pewnie, że wpadka w żadnym wieku (bo jak 30latka dziecka nie chce a nagle zaciąży to też wpadka) nie jest komfortowa chyba, ale jak się ma partnera, rodzinę, czyli jakąś podstawę - będzie ok. Cytat:
Ja pamiętam, jak z Agatką byłam, to u mnie jedna 17latka zaciążyła, w gimnazjum. Termin miała 3 tygodnie wcześniej niż ja i sobie brzuchy porównywałyśmy na korytarzu ![]() Co 3-4h, płakać to nie, no chyba, że za długo pierś wyciągam ew. stękanie gdy kupa/bączki idą, czasem przy bączku krzyknie głośniej.Raz, przedwczoraj, gdy brzuszek bolał i krzyk taki że aż się spociła, 10ml wypiła przegotowanej mineralnej. Cytat:
![]() A smarujesz swoim mlekiem sutki też? Cytat:
-------------------------- Fajna noc dzisiaj - mała usnęła nakarmiona o 19:30, wstała przed północą, zjadła, potem o 3:30 i dopiero o 7:30 ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Lubcia, ale mi się teraz dziwnie patrzy na duży brzuch ale obiektywnie rzecz biorąc nie masz ogromnego, mam wrażenie?
|
||||||
|
|
|
#1929 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie to też jest chore, ale są ludzie i ludziska i oni zawsze znajdą powód do gadania, moja kuzynka zaszła w ciążę mając 19 lat, ślubu nie brała od razu bo stwierdzili że nie mają kasy, a po za tym są młodzi i różnie jeszcze może być (ich związek był burzliwy), no to po wsi już było gadanie czego to ślubu nie biorą skoro dziecko w drodze. Po jakimś roku wzięli cywilny o którym tylko najbliższa rodzina wiedziała. Ślub kościelny robili 2 lata temu gdy ich Oliwka miała 3 latka - to znowu było gadanie że szpanują robiąc tak duże wesele (ponad 200 os), bo powinni zrobić cichy. Tak że ludzkie gadanie nie zna granic, a najlepsze są starsze pochorowane panie które są głuche, ślepe i ledwo chodzą bo one wiedzą wszystko Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją walkę o kp Cytat:
Ja też się zgłaszam tym bardziej że u mnie pogoda straszna zimno i deszcz pada Ja już nie wiem czy mam leżeć, siedzieć czy chodzić bo w każdej pozycji jest mi źle, do tego jest mi na przemian niedobrze i pali mnie zgaga
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samo wspomnienie brzucholca lezka sie kreci w oku
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkie chętne na dzisiaj? Jak zaczniecie się tak na hura rozpakowywać to oczopląsu od czerwonych niusów dostaniemy a tak poważnie to jak Wy się rozpakujecie to ja tu sama zostanę no i jeszcze fewcia
|
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio to jeszcze mi sporo brakuje do brzucha sprzed no ale chyba jeszcze czas na to Cytat:
![]() Dziewczyny a Wy sie tak nie zglaszac tylko rodzic
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam o tych wszystkich sytuacjach z dzieciaczkami już rozpakowanych mam, to też bym tak chciała...Cytat:
W najlepszym przypadku na 25 lutego I już nikt nie będzie pamiętał że ktoś został w dwupaku ![]() Co do ludzkiego gadania, macie rację,nie uniknie się tego. Ludzie są okropni, podli! Ale ważne jest to co my same myślimy. Każdy ma swój rozum i robi jak uważa. A ciąża w wieku 17, 18 czy 19 lat to już nie jest jakiś ewenement! Jakby miała 14 i zaszła w ciążę, to można siętroszkę zdziwić ewentualnie Także bijkora dobrze zrobiłaś z tą dziewczyną A niech ma!s i l v e r trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze... |
||
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak juz wszystkie się rozpakujemy to przechodzimy do odchowalni mam nadzieje ze nadal bedziemy wszystkie ze soba pisac ) zrobilam zdjecie mojego brzucha... ale nie wstawie bo strasznie wygląda
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciała/musiała zamieszkać z chłopakiem (nieciekawa sytuacja w domu rodzinnym) ale że na wsi to wszyscy wszystko wiedzą i jak to tak mieszkać z chłopakiem bez ślubu, namówili ich żeby się pobrali (tylko ślub cywilny wzięli). Na początku love straszne, ona zaczęła studia on no cóż za wiele nie robił. Z tej wielkiej miłości pojawiło się dzieciątko i zaczęły się schody, bo ona studiuje, pieniążków nie bardzo ma kiedy zarabiać zresztą przecież dzieciątko, mąż to do pracy za mniej niż 2-3 tys to nie pójdzie, bo przecież on taki fachura, że musi sobie liczyć. Byli blisko rozwodu. No i któregoś dnia zawitał do nich ksiądz po kolędzie i namówił ich na ślub kościelny (akurat chcieli ochrzcić dziecko a bez ślubu kościelnego to ksiądz nie bardzo chciał chrzcić), nagadał im, jak to potem będzie im cudownie, jaka sielanka będzie. No więc, żeby nie było gadania (bo jak nie będzie ślubu kościelnego to i dziecko nie będzie ochrzczone) to zdecydowali się na ten ślub. Po ślubie jak łatwo zgadnąć lepiej nie było, ona nie pracowała on też, pieniądze pożyczali po rodzinie, ogólnie dobrze nie było. W końcu on wyjechał za granicę, żeby trochę pieniążków zarobić, popracował trochę, przyjechał na jakieś święta, no i znowu miłość wielka ich złapała, pojawiło się drugie dzieciątko. A on co? Wrócił do Polski, bo ludzie we wsi zaczęli gadać, że on wyjeżdża a żona sama siedzi, nie wiadomo co jej do głowy strzeli (że może innego sobie znajdzie). I teraz ona siedzi, nie pracuje on tak samo. Sytuacja jest jeszcze bardziej beznadziejna, ciągle się kłócą ale jak to się rozejść czy coś, co ludzie we wsi powiedzą?
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
To straszne co piszesz. Ale wiecie co, my Polacy mamy mentalność "co ludzie powiedzą". Nie chcę generalizować, ale sądzę,że jakieś 80% ludzi ma właśnie takie podejście. Niestety...
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tymi czopami to tak sprawa stoi ze roznie wyglądaja, ale w miom przypadku to był taki gęsty, sliski rózowawy sluz.U innych dziewczyn było podobnie.Cytat:
Też mieszkam na wsi, jeszcze nie doleciało do mnie to co ludzie mówią, ale żeby brać ślub tylko z tego powodu zeby zamknać im japy,to nigdy sie nie zdecyduje. Dobrze ze w domu nikt nic mi na ten temat nie mówi,a wręcz przeciwnie, mama wczoraj mi powiedziała ze ślub mam wziasc wtedy kiedy mi sie podoba i czy to bedzie za rok czy za 5 to moja sprawa, obyśmy byli szcześliwi Chociaż teściowa sama sobie coś ustala i mi tak pierdzieli. Była u nas w odwiedzinkach 3 dni temu i wyskoczyła z tymi planami. " Dziecko najlepiej ochrzcić we wrześniu, wtedy weźmiecie ślub, będą 2 imprezy w jednym" A to dobre
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bijkora mądra z Ciebie dziewczyna, sama będziesz wiedzieć kiedy brać ślub ![]() a teściową się nie przejmuj, tacy ludzie będą się wtrącać cały czas, bo przecież oni wiedzą lepiej... Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-14 o 10:31 |
|
|
|
|
#1939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To był mój plan ale nic się nie dzieje więc pewnie nie będzie walentynkowego dziecka u mnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedy ta wiosna bedzie dziewczynyy, ja chce juz bociana zobaczyc, albo nie bo jak ostatnio widzialam to sie okazalo ze dzidzia bedzie brakuje mi kopniaków dobrze ze mam filmiki to sobie czasem patrze [/QUOTE]Kurde Deli obcieło mi się cytowanie Ciebie, ale odnośnie tego bociana to my z sąsiadmi w wigilię życzylismy sobie "w kazdym kątku po dzieciatku" i trafiło na mnie i na ich najstarszą córkę, więc coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze wczoraj miały byc foty z sesji to sobie fotograf nagrał nie to co trzeba i czekam dalej
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na szczęście nikt Was na siłę do niczego nie zmusi, sami musicie powiedzieć "tak"
|
||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to raźniej ![]() Już mogłyby się pojawić jakieś czerwone wieści ![]() --- Ale mi Mała zrobiła psikusa. Ogólnie jest bardzo skręconym dzieckiem i wierci się i kopie 24/dobę. A dzisiaj cisza... Więc postanowiłam Ją pobudzić troszkę, zjadłam pomarańczę i już żałuję Trzeba było korzystać ze spokoju
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała się wtrącić- i powiem że nigdy nie zrozumiem tego-że para bierze ślub bo dziecko będzie. Jak się kochają i ma być dobrze-będzie dobrze i bez ślubu- jesli nie są siebie pewni-nie warto do razu brać ślubu bo po co?? Jesli jednak wpadli a bardzo się kochają to dzieciątko przyspiesza im ślub...i też dobrze-ważne jest co się czuje i jacy ludzie nas otaczają. Moja mama zawsze miała problem z teściową- a ja byłam też z "wpadki
" tyle, że mój tata bardzo kochał mamę- choć był jeszcze jak ten "fircyk w zalotach"-musiał szybciej poprostu dorosnąć-ale moja babcia(teściowa mamy) jak dowiedziała się że mama w ciąży wcale nie bardzo była za ślubem (mimo że mocno wierząca)- i pierwsze co powiedziała to że "przecież Wojtuś taki młody i musi jeszcze pożyć sobie"- na szczęćie tata miał swój rozum....
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-14 o 10:51 |
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to co, na porodówkę śmigać! ![]() [/QUOTE] I d*pa. Zadnych czerwonych newsow ode mnie nie bedzie, porodowki tez, ba, skurczy nawet nie bylo! Jedynie co to przez cala noc czulam bol CHYBA jak na okres - takie hmm ćmienie w dole brzucha. Jak chodzilam to przechodzilo, a jak sie kladlam to wracalo. Cytat:
Tylko pozazdroscic figury ![]() A wstawie Robilam kilka dni temu. Ciemne, ale mam nadzieje, ze cos dojrzycie na nim ![]() Cytat:
![]() Lutowki gdzies sie musza zalic na swoje pierwsze problemy z malenstwami
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-14 o 11:18 |
|||
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem jak się tak nie rusza to aż się boję i go trochę zaczepiam albo piję wodę (po wodzie też daje czadu) albo kładę się na lewym boku ![]() neti dobrze, że Twój tata miał swój rozum, za to współczuję Twojej mamie teściowej
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-14 o 11:00 |
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi na to, ze u mnie podobnie niestety
|
|
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż zatęskniłam za swoim Ale jak sobie przypomniałam jak cięzko było na końcu to mi przeszło
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dzień się dopiero zaczął
![]() Cytat:
![]() a odnośnie żalów to nawet lepiej, że jesteśmy ostatnie, Wy już wszystko wiecie, będziecie znać odpowiedzi na wszystkie nasze pytania
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejszej nocy Olenka spala od 21 do 23.15, od 24 do 3, od 4 do 7 i o 9 znowu w kime poszla. Nocki mamy coraz lepsze, ale tylko dlatego, ze nadal wybudzam ja w dzien co 2 godziny.
Nie, jedziemy tylko na cycku Cytat:
Zaraz przyjdzie polozna szwy mi sciagnac, a potem moze na spacerek pojdziemy, bo jest dosc cieplo i nie ma wiatru. POMOCY!!! Dziewcyny, ktore duzo w ciazy przytyly, leci wam ta waga? U mnie spadlo 8 kg i waga stoi. Nie wiem czy to chwilowe, czy mam zaczac plakac???Mam do zgubienia jeszcze 16kg i jestem troche podlamana.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2013-02-14 o 11:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

to wtedy złość i zniecierpliwienie sięgają zenitu a do tego mnóstwo telefonów i smsów czy już po wszystkim
ślub 28.04.2012

na samo wspomnienie brzucholca lezka sie kreci w oku
no i jeszcze fewcia 
A niech ma!
6 5 4 3 2 1
22.05.2008
za skurczyki
Tylko pozazdroscic figury