Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 10:25   #2131
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Can, Sharp dziękuję za poradę "aspirynową" Mój kwiatek odżył Nawet płatki się podniosły z takich opadniętych.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:27   #2132
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
też niekoniecznie choć Ty i tak jesteś w grupie ryzyka jednak

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Dlaczego? To najbezpieczniejszy peeling i zalecany dla cer wrażliwych i naczynkowych

a kawitacja to delikatny peeling ale używa się prądu i dlatego nie można w ciąży
a gdzieś wczoraj w necie przeczytałam o tym cc i cukrzycy i sama się zdziwiłam

a na gardło to jeszcze herbatka z lipy z miodem mniam
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:28   #2133
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? To najbezpieczniejszy peeling i zalecany dla cer wrażliwych i naczynkowych
Może na twarz bym nałożyła, ale na brzuszek bym się bała teraz, bo nie wiem ile z tego sobie przeniknie. Jednak to chemia.

Stary 2013-02-14, 10:29   #2134
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Sharp zarazilas sie allegro? dobrze, ze ktos czuwa, kiedy mnie nie ma
nie nie, zarażona to ja zawsze byłam. Ale teraz mam "błogosławieństwo" TŻta

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Sharp, ale sklepie tez nie wiesz jak przechowywane podczas transportu czy gdzies w magazynie...a pieluchy, sporo znajomych mowi, ze hurtowo oplaca sie kupowac na allegro. te wieksze rozmiary, bo promocje w sklepach nie wychodza tak korzystnie. ale masz racje, ze 1 kiedy ma to byc jedna, dwie paczki to nie warto bo na all, to kupuje sie np. czteropak.
w sumie masz rację. Tak sobie w nocy pomyślałam że kobietka której moja mam bawi dziecko wszytsko kupuje na all- zwłaszcza kaszki. Właśnie muszę sobie zapisać nazwę bo są pyszne

Mysia dzięki za info o olejowaniu. Ja kiedyś dodawałam olejek rycynowy do odżywki i było ok. Po kokosowym miałam łupież a innych nie próbowałam. Czyli muszę jakiś delikatny szampon kupić

Co do czynszu moi rodzice mają mieszkanie 60 coś m i płacą czynszu 680 zł - za dwie osoby.
A tutaj gdzie ja mieszkam też jest sporo. A to przecież małe mieściny.
Stary 2013-02-14, 10:30   #2135
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
a na gardło to jeszcze herbatka z lipy z miodem mniam
albo z sokiem malinowym
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:31   #2136
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Może na twarz bym nałożyła, ale na brzuszek bym się bała teraz, bo nie wiem ile z tego sobie przeniknie. Jednak to chemia.
Ja sobie robię i nic mi nie jest ale na twarz. Na brzuch zwykły peeling drobnoziarnisty raz w tygodniu

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
albo z sokiem malinowym
właśnie - któraś pisała o prawdziwym soku malinowym w aptece miałam sobie zapisać i zapomniałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:32   #2137
Kinga_20
Zakorzenienie

lonely udało mi się kupić używaną za 65 zł z przesyłką, ale widzę na all nowa kosztuje 99 zł z przesyłką

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:32   #2138
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie robię i nic mi nie jest ale na twarz. Na brzuch zwykły peeling drobnoziarnisty raz w tygodniu
Też robię takim zwykłym brzuszek, ale gdzieś czytałam w necie, że bardziej zalecają już teraz enzymatyczny. Jakoś to do mnie nie przemawia, już wolę na samą gąbkę się przerzucić niż enzymy.

Stary 2013-02-14, 10:33   #2139
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a wiesz że wczoraj przeczytałam ze cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc?
A to ciekawe czemu może nam wyjaśnią tego 22-go. Ty masz pewnie większe szanse na cesarkę niż SN, jaky nie bylo. Jeśli jednak chcesz SN to mam nadzieję, że się uda

Dobra, lecę na razie laski. Muszę coś na zupkę kupić: dziś ogórkowa Może zahaczę o lumpka, jak dobrze pójdzie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:33   #2140
xal
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie - któraś pisała o prawdziwym soku malinowym w aptece miałam sobie zapisać i zapomniałam
To Ash podawała, ale to już dawno było ...

Stary 2013-02-14, 10:34   #2141
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też robię takim zwykłym brzuszek, ale gdzieś czytałam w necie, że bardziej zalecają już teraz enzymatyczny. Jakoś to do mnie nie przemawia, już wolę na samą gąbkę się przerzucić niż enzymy.
A to tego nie słyszałam Robię na tyle delikatnie, że nic nie powinno się stać

---
nic, ubieram się i spadam do apteki i do babci, chyba się nawet na obiad załapię

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:36   #2142
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego moje walentynki w dwupakach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona
kciuki masz zapewnione
Stary 2013-02-14, 10:37   #2143
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, dużo z Was decyduje się na znieczulenie?;-)

Początkowo chciałam cc, ale teraz wolę urodzić siłami natury ze znieczuleniem.
nie chcę znieczulenia
chcę urodzić sn i bez żadnych dodatków..

mam nadzieję,że mnie nie potną chcę naturalnie i już

nikt nie chce cieżarówki zatrudnić,nawet na zlecenie, na nic
przecież nie będę na nich rzygać,wychodzić co 5min i śmiać się przez łzy..
matko

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:38   #2144
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj z okazji walentynek jak już mówiłam idę zmienić kolor włosów, trzymajcie kciuki żebym jutro nie biegała ściągać kolor ))

Ahh... i piękna ta kocykowa krówka - to chyba diabli wyszukała na allegro, dodałam do obserwowanych, kupię dla Stasia
kciuki za wlosy! ponie zapomnij sie pochwalic forumowym kolezankom.

krowka tez fajna kiedys myslalam, ze chce zeby mala miala jedna ulubiona maskotke/przytulanke taka "na zawsze" - dla mnie takim pocieszycielem byl pluszowy mis. ale teraz ogladajac te wszystkie piekne przytulaki ciezko bedzie wybrac jedna...pewnie bedzie jak u chrzesniaka, ktory zanim zasnal mial rytual i znosil wszystkie miski do lozka, kazdego wczesniej sadzal na nocnik, pozniej sam siadal, no i szli cala paczka spac karmic tez trzeba bylo kazdego po kolei z tego wesolego przedszkola

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Diabli a jaz chcialam pisac ze powodzenia zycze hehe a Ty sie poddalas hiii a i dziwilam sie ze tak pozno sie decydujesz u mnie w labolatorium w przychodni trzeba byc przed 8 na glukozie heheh
moje laboratorium jest czynne do 17 i mozna sobie przyjsc kiedy ci sie podoba. morfologie ostatnio robilam kolo 12, bo wstalam niewiele wczesniej o 7-8 rano jest pelno starszych ludzi, pozniej juz pusto, a dla mnie to naprawde bez roznicy, bo chodze pozno spac, a sniadanie jem czasem pozniej niz Nuna obiad

Kinga, na co napar z malin i wiesiolek? sliczna mata!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:39   #2145
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Poczułam się wywołana, więc jeszcze szybko napiszę: Sok nazywa się Premium Rosa (albo Polska Róża, to ta sama firma) i widziałam go w aptekach i sklepach ze zdrową żywnością. Zaraz lecę do almy to zobaczę czy tez mają i Ci napiszę

Cytat:
Ja ciało ścieram rękawiczkami z rosmana: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...azu-ciala.html
i ostatnio peelingiem cukrowym z lawendowej farmy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:39   #2146
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak przeliczyć te Twoje jednostki.
Ja miałam na czczo 71 a po 2 godzinach 65. Ginekolog powiedziała, że dobrze, że nie przerósł 140, a taki mały spadek ok. Kurde, jak dla mnie nie ok ...
Ja zawsze jestem "niedocukrzona".....ciągl e mi spada ..tzn.. nie żebym się tym przejmowała czy jakoś specjalnie kontrolowała ale moja mama ma lekką cukrzyce(po wyciętej tarczycy sprzed lat) i ma te sprzęty do odczytu cukru..i czasami jak jest u mnie to sobie badam w różnych godzinach dnia ..nie zważając na posiłki (z cukrem czy bez) i zawsze mam malutko..
około 60..70 ..po nawet słodkiej kawie czy tonie słodyczy....
po glukozie w ciążach też mi spada po za normę..i tak już mam
teraz po prostu wiem dlaczego tak bardzo ciągnie mnie przez całe życie do "cukru"...dla mnie to jak narkotyk...źle się czuje jak nie zjem czegoś słodkiego ..czasem nawet w nocy muszę wstac i jak nic w szafkach nie znajdę to łyżeczkę cukru do buzi włożyc muszę!!!
lekarz szczególnie też nie zwraca na to uwagi..jak on to mówi
"taka moja uroda"

a tak w ogóle to witam się
wszystkiego co najlepsze dla Walentynek
ciężka noc dzisiaj u mnie...w ogóle nie mogłam spac..mały też..i ten w brzuchu i ten koło brzucha
wiercili się na zmiane.....nie wiem o co chodziło ale męczyliśmy się bardzo....
a tż spał i głośno chrapał

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:39   #2147
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Co do czynszu moi rodzice mają mieszkanie 60 coś m i płacą czynszu 680 zł - za dwie osoby.
A tutaj gdzie ja mieszkam też jest sporo. A to przecież małe mieściny.
sporo. my mieszkanie mamy metrażowo podobne, też 2 osoby, a ponad 100 zł mniej i to jeszcze gdy do czynszu doliczy się fundusz remontowy
Stary 2013-02-14, 10:40   #2148
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

z tym interesem chodziło mi o to, że ktoś kto to wymyślił nieźle kombinuje - jak sprzedać owoc o wartości 50gr za 3zł
no to się zrozumiałyśmy

Cytat:
Can, Sharp dziękuję za poradę "aspirynową" Mój kwiatek odżył Nawet płatki się podniosły z takich opadniętych.
super, że się udało

Ja mam matę jeszcze po małej podobną do tej
luvable-friends-mata-edukacyjna-kwiatek_0_b.jpg
tzn w formie kwiatka , żeby mi dziecko nie uciekło zbyt łatwo z niej
Moja różni się tym, że ma jeszcze zamontowaną karuzelkę z melodyjkami.
Tzn. mam nadzieję, ze jeszcze ją mam bo pożyczyłam siostrzeńcowi dla jego małej
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:40   #2149
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym, że nie ujrzysz efektów po jednym, dwóch zabiegach (choć piszą, że tak ale to kłamstewko ). Musi być seria, koniecznie
seria czyli ile? 5? 10? 15?

xal firma AA mi nie odpowiada. Płyn micelarny miałam z ziaji i byłam zadowolona.
Ogólnie codziennie używam dwufazowy do zmycia makijażu (o ile się maluję), żel do twarzy z avonu, krem bambino. A teraz mam zamiar się pilnować i robić chociaż raz w tyg peeling, maseczkę, drugą maseczkę. Dlatego właśnie chce sobie rozplanować co kiedy robię. Kiedyś miałam taką rozpiskę i było ok

Co do brzucha to raz w tyg robię peeling kawowy. Fajnie się później oliwka/balsam wchłania.
Stary 2013-02-14, 10:41   #2150
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A to tego nie słyszałam Robię na tyle delikatnie, że nic nie powinno się stać

---
nic, ubieram się i spadam do apteki i do babci, chyba się nawet na obiad załapię
Chodzi o to, że później naczynka są mniej wytrzymale Jak znajdę gdzie to było to podeślę, ale chyba Diabli podawała link do dbania o siebie w ciąży i tam? Poza tym w TV było o pielęgnacji brzuszka w ciąży i też robili peelingiem enzymatycznym, że łagodniejszy.

Ja się muszę zebrać do sklepu bo mi się ziemniaki skończyły. Jakoś dowlokę te 2,5 kg z biedrony. Nie chcę jechać autkiem bo spacer mi się przyda.

Stary 2013-02-14, 10:41   #2151
Mysia mysz
Zakorzenienie

aaaa przyszedł nowy stanik 70F, mam troszkę luzu ale za miesiąc i tak będzie za mały:P szkoda, że drugi który zamówiłam przysłali zły:/

uwielbaim staniki z damy kier, na allegro płącę 30-50 zł a cycki super trzymają

teraz mam ten
http://allegro.pl/dama-kier-biust-cl...020201883.html

koleżanka zamówiła piękny ten
http://allegro.pl/dama-kier-biust-no...015905727.html

tym samy to już trzeci zestaw staników w ciąży, ja przecież zbankrutuje:/

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-02-14 o 10:42
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:42   #2152
candace1
Zakorzenienie

A i co do znieczulenia podczas porodu sn to tylko dodam, że przedłuża poród, bo nie wiesz kiedy masz przeć (podobno) i dziecko jest ogłupiałe (podobno).
Tak mi kiedyś lekarz tłumaczył.
No i jak się zdecydujecie to przed rozwarciem 7cm bo wtedy już nie dają.
Najlepiej na etapie 5cm maxymalnie
Stary 2013-02-14, 10:43   #2153
Kinga_20
Zakorzenienie

A napar z liści malin i wiesiołek żeby był lżejszy poród, zmiękczają szyjkę macicy Położna mówiła, że od razu widać jak pacjentka przyjeżdża na IP czy piła liście malin czy nie.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:43   #2154
nuna2
Zakorzenienie

troszkę mi przykro... mąż był w sklepie i nawet czekolady nie kupił
Stary 2013-02-14, 10:45   #2155
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
aaaa przyszedł nowy stanik

koleżanka zamówiła piękny ten
http://allegro.pl/dama-kier-biust-no...015905727.html

tym samy to już trzeci zestaw staników w ciąży, ja przecież zbankrutuje:/
Przepiękny
Stary 2013-02-14, 10:47   #2156
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sporo. my mieszkanie mamy metrażowo podobne, też 2 osoby, a ponad 100 zł mniej i to jeszcze gdy do czynszu doliczy się fundusz remontowy
no sporo, ja nie wiem jak np ktoś ma emeryturę najniższą to co czynsz opłacić rachunki a życie za co?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A napar z liści malin i wiesiołek żeby był lżejszy poród, zmiękczają szyjkę macicy Położna mówiła, że od razu widać jak pacjentka przyjeżdża na IP czy piła liście malin czy nie.
a gdzie takie liście można dostać?

nuna na pocieszenie mój też by nie kupił i jeszcze powiedziałby "to czemu nie mówiłaś że chciałaś" faceci

Mysia już przeglądam Twoje staniki
Stary 2013-02-14, 10:51   #2157
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heloł z rana, piję capuccinko i trochę Was nadrabiam.

Wczoraj byliśmy na SR, prowadziła zajęcia położna z 15-letnim doświadczeniem oraz osoba, która jak się okazało odbierała poród mojej przyjaciółki, która urodziła sn dziewczynkę ponad 4,3kg nie popękała, nie była nacinana Było trochę o porodzie, co nas może denerwować w szpitalu jak się zacznie poród, od momentu przyjścia na IP - jak sobie radzić ze stresem, który jest wtedy nie wskazany. Dostałyśmy zalecenie żeby od 36 tc pić napar z liści malin - 1 litr przez cały dzień oraz wcinać olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Ogólnie jestem strasznie zadowolona, TŻ też widzę wkręcił się i bardzo mu się zajęcia podobały.

Zakupiłam matę edukacyjną FP Taką jak w załączniku Miało nie być różu, ale ta jedna rzecz może być różowa

Dzisiaj walentynki, więc przygotuję jakieś słodkości dla męża i dzień spędzimy sobie razem, nie kupujemy sobie prezentów w ten dzień.
super ta mata, też muszę się za jakaś rozglądnąć gdzie kupiłaś i za ile?
ja zastanawiam się nad tą matą
http://allegro.pl/fisher-price-w2621...031196896.html
tylko jeszcze muszę poczytać o niej, trochę droga, ale dostaliśmy leżaczko-bujaczka z fp od rodziny za darmo więc można teraz zaszaleć
Stary 2013-02-14, 10:53   #2158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z innej beczki, dużo z Was decyduje się na znieczulenie?;-)

Początkowo chciałam cc, ale teraz wolę urodzić siłami natury ze znieczuleniem.
nie myslalam o tym a to trzeba sie okreslic wczesniej?

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

kurde. zdołowana jestem przez ten cukier...
wszamałabym szokobasa na poprawę humoru
jak w tej reklamie...zamien kluseczki na figure laseczki! znajdz zamiennik szokobasa

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
albo Staś
duuu...paaa bedzie Nela i mu tego nie wybacze! Nelaf? skoro jest Zyraf

Pawiku, a u Was juz na 100% Nela? czy jeszcze myslicie?

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki,
no właśnie z tym spaniem coraz ciężej, śpię na lewym, prawym i czasem na plecach a i tak niewygodnie.
Ostatnio ręce mi drętwieją, szczególnie w nocy, też tak macie?
mnie jeszcze nic nie dretwialo. nie lykam magnezu, w sumie nospy tez jeszcze nie zazylam ani jednej w ciazy tylko raz apap (na bol glowy od zatok). poza tym nic poza kwasem foliowym witaminami i na poczatku luteina i duphastonem.

Cytat:
Żołwikowy kocyk kupiłyśmy z koleżankami gdy inna urodziła córeczkę, słodki jest
moze tez znajomym zaproponuje zrzute na hipcia (chociaz rozowy :P)

Cytat:
O właśnie i to są rzeczy, które personel może dla Ciebie zrobić jeśli wie, że sobie tego życzysz (o ile nie trafisz na jakieś małpy ), myślę,że warto
jasne, zasugerowac mozna. jesli polozna bedzie fajna to mysle, ze bez problemu powinni zgodzic sie na takie "niewielkie" wymagania. w sumie nie sa to jakies cuda na kiju iw stylu butelki pepsi tuz po urodzeniu lozyska albo kosz bialych roz przy lozku

Cytat:
Te dzieci rosną niedawno z przerażeniem sobie uświadomiłam, że szwagierki mała, ukochana chrześnica męża w lipcu skończy 5lat!! A dopiero była dzidziusiem
tez mnie to przeraza. najstarszy bratanek skonczy niedlugo 12 lat! pamietam jak biegalam do bratowej na patologie ciazy cale wakacje i jak sie urodzil taki malutki slodziak! kurcze, teraz to juz wielki facet i ciezko mi sie z tym pogodzic.

Cytat:

Mężu ma dziś ostatni dzień L4 :party: (wiem, drań ze mnie ale chyba oboje mamy już siebie dość - miesiąc siedzi w domu non stop ).

Śpi jeszcze, więc super prezent mu zostawiłam na łóżku Wczoraj z głupoty w Almie kupiłam jabłko z napisem "I love you" całe 3 złote wydałam, niech zna moje dobre serce :cojest:
widzialam te jablka w carrefourze, ale bez ceny faaajne.

Sharp - ja juz poklaszcze za 30 tydzien! jeszcze troszke i sie rozpakujesz
oj ja tez mam sporo aukcji z cyklu "must have"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:56   #2159
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Mysia już przeglądam Twoje staniki
jakbyś zamawiała to celuj w swój rozmiar
ja noszę teraz 70e/f a jak się zmierzyłam to mam w biuście 94/pod biustem 82, co wg tabeli na stronie alles daje mi 80b
Stary 2013-02-14, 10:56   #2160
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja zawsze jestem "niedocukrzona".....ciągl e mi spada ..tzn.. nie żebym się tym przejmowała czy jakoś specjalnie kontrolowała ale moja mama ma lekką cukrzyce(po wyciętej tarczycy sprzed lat) i ma te sprzęty do odczytu cukru..i czasami jak jest u mnie to sobie badam w różnych godzinach dnia ..nie zważając na posiłki (z cukrem czy bez) i zawsze mam malutko..
około 60..70 ..po nawet słodkiej kawie czy tonie słodyczy....
w tą stronę to fajnie

Mysia śliczny ten stanik

nuna trzeba było złożyć zamówienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości