|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
A tak z innej beczki, dużo z Was decyduje się na znieczulenie?;-)
Początkowo chciałam cc, ale teraz wolę urodzić siłami natury ze znieczuleniem. Edytowane przez szczesliwa25 Czas edycji: 2013-02-14 o 09:45 Powód: literówka |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ash ty tego 22.02 masz się zgłosić o 9.00 na karową?
![]() bo ja właśnie też się zapisałam. kurde. zdołowana jestem przez ten cukier... wszamałabym szokobasa na poprawę humoru |
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym, ale na SR dopytam jak to wygląda, czy się dopłaca i ile.
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki dla koleżanki mam nadzieję, że będzie mieć standardowe wymiary bo nie chciałabym jej takiej ogromnej urodzić
|
|
#2106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie z tym spaniem coraz ciężej, śpię na lewym, prawym i czasem na plecach a i tak niewygodnie. Ostatnio ręce mi drętwieją, szczególnie w nocy, też tak macie? |
||
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chyba wzięła,a le jak to się skończy to nie wiem. Niestety nie w każdym szpitalu dają...
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie i to są rzeczy, które personel może dla Ciebie zrobić jeśli wie, że sobie tego życzysz (o ile nie trafisz na jakieś małpy ), myślę,że warto ![]() Te dzieci rosną niedawno z przerażeniem sobie uświadomiłam, że szwagierki mała, ukochana chrześnica męża w lipcu skończy 5lat!! A dopiero była dzidziusiem Cytat:
Cytat:
teraz mam o tyle fajnie, że raz na dwa tygodnie (czasem raz na tydzień) mam mikrodermabrazję w szkole zrobioną, fajny peeling i maskę choć przez ciążę mam ograniczone zabiegi i tak fajnie jest ---- Cześć walentynki Ja się obudziłam z okropnym bólem gardła, chyba się przejdę do apteki po tantum verde - bo można, prawda? Jutro gin, więc może jeszcze coś innego mi zaradzi. Zła jestem Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło Mężu ma dziś ostatni dzień L4 :party: (wiem, drań ze mnie ale chyba oboje mamy już siebie dość - miesiąc siedzi w domu non stop Śpi jeszcze, więc super prezent mu zostawiłam na łóżku |
|||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w walentynki
![]() Na początek trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Nadrobię was i siadam do kilku list. Policzyłam dziś i obserwuję 20 aukcji z czego 4 BARDZO mnie interesują. też tak myślę ![]() dziś jest 28 tc i 6 dni, czyli 29 tc czyli jutro zaczynamy 30 |
|
|
|
#2110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte! Będzie dobrze Cytat:
Tworzą sie bardziej z włosów pod spodem, a na wierzchu są raczej proste. Jak na zdjęciu poniżej. Ale co mi szkodzi, popróbować mogę, a tylko zdrowsze będą ![]() Cytat:
za szkołę rodzenia i matę. Jest piękna. A propos wiesiołka, to się niedawno pozbyłam całego opakowania, bo stwierdziłam, że ani w ciąży ani w okresie karmienia nie będę go brać. A tu taka niespodzianka Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-14 o 09:56 |
||||
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za SR a mata urocza ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój "mały" chyba będzie niezbyt mały i nie wiadomo czy nie dostanę skierowania na cc... Cytat:
No Justi-ile można siedzieć z TŻtem w domu? Kinga - mata super ![]() ------------- Dzień dobry i wszystkiego naj z okazji walentynek.
|
|
|
#2115 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wooow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie!!!
Cytat:
Właśnie się zastanawiałam nad tymi zabiegami kosmetycznymi - ale to już po porodzie. Peeling robię sobie taki domowy, a toników nie używam i używać nie będę. Moja twarz ich nie toleruje. Dziś mam ambitny plan rozpisać sobie co kiedy robię (peelingi, maseczki, na ciało, twarz, stopy). Trzeba znów zadbać o siebie. A co! I jeszcze pytanie co ten peeling kawitacyjny daje? trądziku raczej nie mam, jak już to wągry. Twarz mam raczej gładką. Jedynie koloryt nie taki jak trzeba i skóra jest jakaś taka zmęczona. |
|
|
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez bicia przyznaję, że jak my spędzamy za dużo czasu razem to jest źle A to jabłko wczoraj sama miałam ochotę wtrąbić bo ładnie pachniało ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
W efekcie oczyszczenia skóra robi się bardziej delikatna, jest wygładzona, a przede wszystkim pozbawiona wszelkich zanieczyszczeń i może swobodnie oddychać. Jest po prostu dobrze dotleniona. Staje się bardziej zaróżowiona, rozjaśniona, wygląda młodziej. Zabieg kawitacyjny pozwala przygotować skórę do tego, aby mogła lepiej wchłaniać stosowane kremy i odżywki. źródło: http://www.peeling-kawitacyjny.net.pl/efekty.php Z tym, że nie ujrzysz efektów po jednym, dwóch zabiegach (choć piszą, że tak ale to kłamstewko |
||
|
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super, będziemy miały wspólną posiadówę w poczekalni. Babka przez telefon mówiła mi, że mniej więcej do 13 będa mnie trzymać. To się pewnie nagadamy za wszystkie czasy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No musimy oszczędzać na wyprawkę w końcu
|
|
|
#2120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę dziś do babci, powinna mieć jeszcze miód od wujka, taki prawdziwy to mi da... mam nadzieję Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
z tym interesem chodziło mi o to, że ktoś kto to wymyślił nieźle kombinuje - jak sprzedać owoc o wartości 50gr za 3zł |
||
|
|
|
#2121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za matę, jest śliczna ![]() Cytat:
i źle mi się śpi jak jest zbyt suche powietrze..można też wieszać na grzejniki takie pojemniczki z wodą, albo zwyczajnie mokre ręczniki, o ile grzejniki są ciepłe ![]() Cytat:
![]() znieczulenie też bym chciała, ale wiadomo że różnie to bywa i zobaczymy jak będzie w moim przypadku Cytat:
ja zawsze się napalę na różne zabiegi, kremy itp. ale jakoś zapału mi nie starcza.. taka szkoła by mi się przydała ![]() 2. Można, leć do apteki i kupuj. Kuruj się też miodem 3. |
||||
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie mezus przyjechal dostalam bkiet roz i perfumki ACHHH pieknie pachnaa
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
mój kolega pracuje w firmie gdzie szyją i sprzedają bieliznę. Zapytałam czy mają staniki do karmienia. Zaproponował mi taki http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...t,3162p,6k,0z/ co by TŻ był zadowolony
![]() diabli dzięki, muszę faktycznie wypróbować tą ziaję. Mleczka mi odpowiadały. Z vichy miałam raz krem ale mi nie odpowiadał, żel do buzi też był średni. Ale może zły wybrałam. nuna przesadzasz z tym niejedzeniem. Masz ochotę to jedz. Po co się katować. Wtedy Ci się jeszcze bardziej chce. Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to samo mi mówili że do ok. 13-14 będą trzymać. ale co tam będą nam robić to nie wiem ![]() a wiesz że wczoraj przeczytałam ze cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc? ![]() szczesliwa ja jak mnie nie skierują na cc to ja tam chcę mieć znieczulenie tylko to założenie mnie przeraża trochę - wczoraj mieliśmy na sr tłumaczone jak to sie odbywa.
|
|
|
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki no i ja też polecam TANTUM VERDE w aerozolu |
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a enzymatyczny bym się bała.A próbowałaś firmę AA? Ja uzywam z tego płyn micelarny i praktycznie tylko tym myję twarz, no chyba, że mam makijaż to mam jeszcze płyny 2fazowe. Jak będziesz kupować taki płyn czy inny to powąchaj, ja tak robię bo wolę bezzapachowy albo delikatny zapach, a kiedyś trafiłam na taką serię mocno zapachową to komuś oddałam.
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć Ty i tak jesteś w grupie ryzyka jednak ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
a kawitacja to delikatny peeling ale używa się prądu i dlatego nie można w ciąży
|
||
|
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

ale wierze w polowkowe. najwyzej bedzie Nel
gratki dla koleżanki
Ślub 27. X. 2012

za zakupy
Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło
zaciśnięte! Będzie dobrze 

a enzymatyczny bym się bała.