Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 09:43   #2101
szczesliwa25
Rozeznanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

A tak z innej beczki, dużo z Was decyduje się na znieczulenie?;-)

Początkowo chciałam cc, ale teraz wolę urodzić siłami natury ze znieczuleniem.

Edytowane przez szczesliwa25
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:45 Powód: literówka
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:45   #2102
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Ash ty tego 22.02 masz się zgłosić o 9.00 na karową?
bo ja właśnie też się zapisałam.

kurde. zdołowana jestem przez ten cukier...
wszamałabym szokobasa na poprawę humoru
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:46   #2103
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja nawet nie zapytalam czy Nela jest nadal dziewczynka w sumie moj gin do dzisiaj plci mi nie podal ale wierze w polowkowe. najwyzej bedzie Nel
albo Staś
Stary 2013-02-14, 09:47   #2104
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

Chciałabym, ale na SR dopytam jak to wygląda, czy się dopłaca i ile.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:53   #2105
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!!
I ona od razu zacznie od ciuszków 68 cm
wow gratki dla koleżanki ciekawa jestem ile moja Nela już waży mam nadzieję, że będzie mieć standardowe wymiary bo nie chciałabym jej takiej ogromnej urodzić
Stary 2013-02-14, 09:54   #2106
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pytałam lekarkę i mówiła najlepiej na lewym, jeszcze mogę jak wygodnie, ale przykładowo na plecach mogę mieć problem z oddychaniem jak się dziecko nie tak ułoży.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja śpię na lewym i na prawym, nie daję rady całej nocy na jednym, budzę się i mnie boli wszystko ... ale nie czuję się osłabiona, nie mam mroczków, więc chyba jest ok
Cześć Kobitki,
no właśnie z tym spaniem coraz ciężej, śpię na lewym, prawym i czasem na plecach a i tak niewygodnie.
Ostatnio ręce mi drętwieją, szczególnie w nocy, też tak macie?
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:54   #2107
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym chyba wzięła,a le jak to się skończy to nie wiem. Niestety nie w każdym szpitalu dają...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:54   #2108
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zachorowalam na te http://www.zoobies.pl/katalog.html (hipcio, krokodyl )
ale cena mnie dobija http://allegro.pl/zoobies-maskotka-p...020192962.html

mnie podoba sie punkt, ze chcialabym aby wszystkie czynnosci odbywaly sie przy mnie, a jesli to niemozliwe, to zeby dziecku mogl towarzyszyc tata albo o poczekaniu z odcieciem pepowiny az przestanie tetnic...albo zeby personel informowal mnie/osobe towarzyszaca o wszystkich zabiegach jakie chca wykonac zanim to zrobia :P albo ze baaardzo chcialabym, zeby osoba towarzyszaca mogla byc przy cesarce no i zeby nie dokarmiali dziecka bez mojej zgody.
aaa i zachwycil mnie podpunkt "prosze o przygaszenie swiatel i wyciszenie w chwili gdy dziecko bedzie wychodzilo na swiat"
tyle wyczytalam

slodki jest nadal, ale to juz 5letni chlop jeszcze troche i szkola...a niedawno byl bablem, ktory topil sie we wszystkich ciuszkach :P podobaja mi sie te spodnie po pachy
Żołwikowy kocyk kupiłyśmy z koleżankami gdy inna urodziła córeczkę, słodki jest

O właśnie i to są rzeczy, które personel może dla Ciebie zrobić jeśli wie, że sobie tego życzysz (o ile nie trafisz na jakieś małpy ), myślę,że warto

Te dzieci rosną niedawno z przerażeniem sobie uświadomiłam, że szwagierki mała, ukochana chrześnica męża w lipcu skończy 5lat!! A dopiero była dzidziusiem
Cytat:
no dobra, to dla wszystkich Walentynek na sniadanie...
dla kocich mam tez cos mam...
i dla mam tak ogolnie!
♥♥♥♥♥♥♥♥

Cytat:
wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nie no podziwiam Was że Wam się chce tak dbać o cerę
ale chyba też muszę zacząć
za zakupy
ee w sumie to nie jest jakieś super dbanie teraz mam o tyle fajnie, że raz na dwa tygodnie (czasem raz na tydzień) mam mikrodermabrazję w szkole zrobioną, fajny peeling i maskę choć przez ciążę mam ograniczone zabiegi i tak fajnie jest

----

Cześć walentynki
Ja się obudziłam z okropnym bólem gardła, chyba się przejdę do apteki po tantum verde - bo można, prawda?
Jutro gin, więc może jeszcze coś innego mi zaradzi. Zła jestem Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło

Mężu ma dziś ostatni dzień L4 :party: (wiem, drań ze mnie ale chyba oboje mamy już siebie dość - miesiąc siedzi w domu non stop ).

Śpi jeszcze, więc super prezent mu zostawiłam na łóżku Wczoraj z głupoty w Almie kupiłam jabłko z napisem "I love you" całe 3 złote wydałam, niech zna moje dobre serce :cojest:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:55   #2109
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam w walentynki
Na początek trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Nadrobię was i siadam do kilku list.
Policzyłam dziś i obserwuję 20 aukcji z czego 4 BARDZO mnie interesują.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja nie piszę, nie wierzę że ktoś się tym przejmie w szpitalu
też tak myślę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
sharp - który dziś tydzień i dzień wg Twoich obliczeń?
dziś jest 28 tc i 6 dni, czyli 29 tc czyli jutro zaczynamy 30
Stary 2013-02-14, 09:55   #2110
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
pracuje tam na pół etatu i stwierdzil, że już wszystkie godziny w tym miesiącu wyrobił i mógłby tam iść w celach czysto relaksacyjnych..

Idę na gimnastykę, a wy ćwiczcie mięśnie KEGLA!
Przyjemnej gimnastyki i dzięki za przypomnienie o Keglu. Bez Twojego dopingu pewnie byśmy wcale nie ćwiczyły

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
[/COLOR]bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona
zaciśnięte! Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ashyshqa jak ty masz fale, to ale już na wątek dla zakręconych!!!!!!!!!!!!!! !! jakie cuda tam się robią z włosami, Mysia ma rację
Te moje fale jak nie fale Tworzą sie bardziej z włosów pod spodem, a na wierzchu są raczej proste. Jak na zdjęciu poniżej. Ale co mi szkodzi, popróbować mogę, a tylko zdrowsze będą

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heloł z rana, piję capuccinko i trochę Was nadrabiam.

Wczoraj byliśmy na SR, prowadziła zajęcia położna z 15-letnim doświadczeniem oraz osoba, która jak się okazało odbierała poród mojej przyjaciółki, która urodziła sn dziewczynkę ponad 4,3kg nie popękała, nie była nacinana Było trochę o porodzie, co nas może denerwować w szpitalu jak się zacznie poród, od momentu przyjścia na IP - jak sobie radzić ze stresem, który jest wtedy nie wskazany. Dostałyśmy zalecenie żeby od 36 tc pić napar z liści malin - 1 litr przez cały dzień oraz wcinać olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Ogólnie jestem strasznie zadowolona, TŻ też widzę wkręcił się i bardzo mu się zajęcia podobały.

Zakupiłam matę edukacyjną FP Taką jak w załączniku Miało nie być różu, ale ta jedna rzecz może być różowa

Dzisiaj walentynki, więc przygotuję jakieś słodkości dla męża i dzień spędzimy sobie razem, nie kupujemy sobie prezentów w ten dzień.
za szkołę rodzenia i matę. Jest piękna. A propos wiesiołka, to się niedawno pozbyłam całego opakowania, bo stwierdziłam, że ani w ciąży ani w okresie karmienia nie będę go brać. A tu taka niespodzianka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (85,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:56
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:56   #2111
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem, chciałabym chyba bez znieczulenia ale to wszystko zależy od bóli, nie jestem w stanie teraz zadecydować

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki,
no właśnie z tym spaniem coraz ciężej, śpię na lewym, prawym i czasem na plecach a i tak niewygodnie.
Ostatnio ręce mi drętwieją, szczególnie w nocy, też tak macie?
Tak, czasem mi drętwieją

Stary 2013-02-14, 09:56   #2112
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
własnei mnie zdenerwował męzu.. bo najpierw powiedział, że nie może nie iśc do pracy w walentynki..
A dzisiaj rano nagle ten budzik i że on jednak musi iść i zaraz wstaje.. to ja w glowie wszystkie plany przestawiam...
a jak już przestawiałam obudzilam się i wszystko porobiłam to stwierdza, ze wraca do pierwotnego planu..
kurde za 15 minut muszę wychodzic a jeszcze w piżdżamie jestem..
lubi cię zaskakiwać

Cytat:
Wszystkiego najlepszego moje walentynki w dwupakach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:59   #2113
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj byliśmy na SR, prowadziła zajęcia położna z 15-letnim doświadczeniem oraz osoba, która jak się okazało odbierała poród mojej przyjaciółki, która urodziła sn dziewczynkę ponad 4,3kg nie popękała, nie była nacinana Było trochę o porodzie, co nas może denerwować w szpitalu jak się zacznie poród, od momentu przyjścia na IP - jak sobie radzić ze stresem, który jest wtedy nie wskazany. Dostałyśmy zalecenie żeby od 36 tc pić napar z liści malin - 1 litr przez cały dzień oraz wcinać olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Ogólnie jestem strasznie zadowolona, TŻ też widzę wkręcił się i bardzo mu się zajęcia podobały.

Zakupiłam matę edukacyjną FP Taką jak w załączniku Miało nie być różu, ale ta jedna rzecz może być różowa

Dzisiaj walentynki, więc przygotuję jakieś słodkości dla męża i dzień spędzimy sobie razem, nie kupujemy sobie prezentów w ten dzień.
za SR a mata urocza

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
edit: no dobra, zrobiłam plan zajęło mi to dwie minuty przy pomocy kreatora a zaszkodzić nie zaszkodzi fajne punkty są o tym, czy chcę żeby dziecko było ciągle ze mną na sali poporodowej, czy zgadzam się na szczepienia, że chcę wyjść do domu najszybciej jak to możliwe jeśli stan zdrowia mój i dziecka na to pozwala.
dobra decyzja

Stary 2013-02-14, 10:00   #2114
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze urodziłąm sn i bez znieczulenia więc się nie nastawiam na znieczulenie w ogóle.
Ale mój "mały" chyba będzie niezbyt mały i nie wiadomo czy nie dostanę skierowania na cc...

Cytat:

Cześć walentynki
Ja się obudziłam z okropnym bólem gardła, chyba się przejdę do apteki po tantum verde - bo można, prawda?
Jutro gin, więc może jeszcze coś innego mi zaradzi. Zła jestem Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło

Mężu ma dziś ostatni dzień L4 :party: (wiem, drań ze mnie ale chyba oboje mamy już siebie dość - miesiąc siedzi w domu non stop ).

Śpi jeszcze, więc super prezent mu zostawiłam na łóżku Wczoraj z głupoty w Almie kupiłam jabłko z napisem "I love you" całe 3 złote wydałam, niech zna moje dobre serce :cojest:
Tantum verde można
No Justi-ile można siedzieć z TŻtem w domu?

uśmiałam się. Mój dostał ode mnie takie samo jabłko

Kinga - mata super
-------------
Dzień dobry i wszystkiego naj z okazji walentynek.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:02   #2115
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
można

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wooowja pojutrze zaczynam 29 tc

Cytat:
ja się postaram bez znieczulenia

Cytat:
cudna
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:02   #2116
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
będziecie jutro moimi walentynkami???:lo ve:
no pewnie!!!

Cytat:
peeling co najmniej raz w tygodniu, na to jakaś maseczka, możesz się skusić na mikrodermabrazję (koszt około 100zł ale efekty super) - dla oczyszczenia twarzy raz w miesiącu wystarczy ale nie można podczas mrozów i latem... albo peeling kawitacyjny (około 40zł za zabieg) ale tego nie można w ciąży i tak około 5ciu zabiegów
dzięki za rady.
Właśnie się zastanawiałam nad tymi zabiegami kosmetycznymi - ale to już po porodzie.
Peeling robię sobie taki domowy, a toników nie używam i używać nie będę. Moja twarz ich nie toleruje.
Dziś mam ambitny plan rozpisać sobie co kiedy robię (peelingi, maseczki, na ciało, twarz, stopy). Trzeba znów zadbać o siebie. A co!

I jeszcze pytanie co ten peeling kawitacyjny daje? trądziku raczej nie mam, jak już to wągry. Twarz mam raczej gładką. Jedynie koloryt nie taki jak trzeba i skóra jest jakaś taka zmęczona.
Stary 2013-02-14, 10:06   #2117
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tantum verde można
No Justi-ile można siedzieć z TŻtem w domu?

uśmiałam się. Mój dostał ode mnie takie samo jabłko
Dzięki to polecę bo nie wytrzymam A stosowałaś może kiedyś? Lepszy spray czy tabletki?

Ja bez bicia przyznaję, że jak my spędzamy za dużo czasu razem to jest źle ja potrzebuję tej połowy dnia pobyć samej w domu

A to jabłko wczoraj sama miałam ochotę wtrąbić bo ładnie pachniało ale trzeba przyznać, że niezły interes

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
I jeszcze pytanie co ten peeling kawitacyjny daje? trądziku raczej nie mam, jak już to wągry. Twarz mam raczej gładką. Jedynie koloryt nie taki jak trzeba i skóra jest jakaś taka zmęczona.
Peeling kawitacyjny jest najnowszą metodą oczyszczania zanieczyszczonej skóry. Pozwala na dokładne usunięcie nadmiaru sebum z porów oraz mieszków włosowych, jak również pozbyciu się zrogowaciałego naskórka, zaskórników i wągrów.

W efekcie oczyszczenia skóra robi się bardziej delikatna, jest wygładzona, a przede wszystkim pozbawiona wszelkich zanieczyszczeń i może swobodnie oddychać. Jest po prostu dobrze dotleniona. Staje się bardziej zaróżowiona, rozjaśniona, wygląda młodziej.
Zabieg kawitacyjny pozwala przygotować skórę do tego, aby mogła lepiej wchłaniać stosowane kremy i odżywki.

źródło: http://www.peeling-kawitacyjny.net.pl/efekty.php

Z tym, że nie ujrzysz efektów po jednym, dwóch zabiegach (choć piszą, że tak ale to kłamstewko ). Musi być seria, koniecznie

Stary 2013-02-14, 10:06   #2118
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Co Ty mówisz, też jesteś na wtedy zapisana? No to super, będziemy miały wspólną posiadówę w poczekalni. Babka przez telefon mówiła mi, że mniej więcej do 13 będa mnie trzymać. To się pewnie nagadamy za wszystkie czasy

Cytat:
[SIZE=3]Jutro gin, więc może jeszcze c[SIZE=3]oś innego mi zaradzi. Zła jestem Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło
Kurcze, to i tak długo dałaś radę bez infekcji Tantum Verde możesz, poz tym znasz już nasze sprawdzone sposoby naturalne. Zaaplikuj sobie wszystko na raz i zaram będziesz znów na chodzie. Trzymam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:07   #2119
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki to polecę bo nie wytrzymam A stosowałaś może kiedyś? Lepszy spray czy tabletki?

Ja bez bicia przyznaję, że jak my spędzamy za dużo czasu razem to jest źle ja potrzebuję tej połowy dnia pobyć samej w domu

A to jabłko wczoraj sama miałam ochotę wtrąbić bo ładnie pachniało ale trzeba przyznać, że niezły interes
Lepszy spray mam go w domu cały czas bo i ja i mała stosuje jak trzeba.

No musimy oszczędzać na wyprawkę w końcu
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:10   #2120
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kurcze, to i tak długo dałaś radę bez infekcji Tantum Verde możesz, poz tym znasz już nasze sprawdzone sposoby naturalne. Zaaplikuj sobie wszystko na raz i zaram będziesz znów na chodzie. Trzymam
To wszystko przez te zmienne pogody teraz
Idę dziś do babci, powinna mieć jeszcze miód od wujka, taki prawdziwy to mi da... mam nadzieję
Dzięki

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Lepszy spray mam go w domu cały czas bo i ja i mała stosuje jak trzeba.

No musimy oszczędzać na wyprawkę w końcu

z tym interesem chodziło mi o to, że ktoś kto to wymyślił nieźle kombinuje - jak sprzedać owoc o wartości 50gr za 3zł

Stary 2013-02-14, 10:11   #2121
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

a w jakim celu spożywanie tego wiesiołka i malin ?
za matę, jest śliczna ile daliście?

Cytat:
Wielkolud.
W sypialni mam 35%. Teraz przywlokłam obydwa termometry do jednego pokoju i porównam wyniki. Tylko się zastanawiam jak to podnieść skoro mam zakręcone kaloryfery. Chyba zacznę włączać nawilżacz taki do prądu. Albo rurki z pionu owinę mokrą szmatą
ja mam nawilżacz elektryczny. Jestem alergikiem, astmatykiem i źle mi się śpi jak jest zbyt suche powietrze..
można też wieszać na grzejniki takie pojemniczki z wodą, albo zwyczajnie mokre ręczniki, o ile grzejniki są ciepłe

Cytat:

ja od początku bardzo bym chciała urodzić naturalnie
znieczulenie też bym chciała, ale wiadomo że różnie to bywa i zobaczymy jak będzie w moim przypadku

Cytat:
1.ee w sumie to nie jest jakieś super dbanie teraz mam o tyle fajnie, że raz na dwa tygodnie (czasem raz na tydzień) mam mikrodermabrazję w szkole zrobioną, fajny peeling i maskę choć przez ciążę mam ograniczone zabiegi i tak fajnie jest
2.Cześć walentynki
[SIZE=3]Jutro gin, więc może jeszcze c[SIZE=3]oś innego mi zaradzi. Zła jestem Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło
3.Śpi jeszcze, więc super prezent mu zostawiłam na łóżku [SIZE=3] Wczoraj z głupoty w Almie kupiłam jabłko z napis[SIZE=3]em "I love you" całe 3 złote wydałam, niech zna moje dobre serce :cojes
1. Fajnie, że masz taką możliwość ja zawsze się napalę na różne zabiegi, kremy itp. ale jakoś zapału mi nie starcza.. taka szkoła by mi się przydała
2. Można, leć do apteki i kupuj. Kuruj się też miodem
3.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:12   #2122
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

hhehe u Nas w miescie nie ma co sie decydowac bo w 1 szpitalu tylko daja
Cytat:

nununu zadnych szybkobasow

wlasnie mezus przyjechal dostalam bkiet roz i perfumki ACHHH pieknie pachnaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:12   #2123
sharpnowaja
Zakorzenienie

mój kolega pracuje w firmie gdzie szyją i sprzedają bieliznę. Zapytałam czy mają staniki do karmienia. Zaproponował mi taki http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...t,3162p,6k,0z/ co by TŻ był zadowolony faceci

diabli dzięki, muszę faktycznie wypróbować tą ziaję. Mleczka mi odpowiadały. Z vichy miałam raz krem ale mi nie odpowiadał, żel do buzi też był średni. Ale może zły wybrałam.

nuna przesadzasz z tym niejedzeniem. Masz ochotę to jedz. Po co się katować. Wtedy Ci się jeszcze bardziej chce.

Cytat:
ee tam chandra. bez sensu teraz rodzic, zimno, snieg, ciapa. szoda ladnych wozkow na ten syf wyjedziemy na wiosne, zrzucimy grube ciuchy. sloneczko bedzie swiecilo. na laweczkach bedziemy sie opalac..."w maju jak w raju". pomysl o tych kwitnacych jabloniach, magnoliach, buzia juz teraz mi sie cieszy, a jeszcze obok bedzie maluszek. teraz to wole pod kocem polezec i jeszcze nadrobic filmowe zaleglosci
rozmarzyłam się
Stary 2013-02-14, 10:14   #2124
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a w jakim celu spożywanie tego wiesiołka i malin ?

1. Fajnie, że masz taką możliwość ja zawsze się napalę na różne zabiegi, kremy itp. ale jakoś zapału mi nie starcza.. taka szkoła by mi się przydała
2. Można, leć do apteki i kupuj. Kuruj się też miodem
3.
W celu przyśpieszenia porodu dlatego musimy uważać na soki z liści malin i wiesiołka wcześniej

dzięki zaraz się ubieram i lecę

Stary 2013-02-14, 10:17   #2125
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Co Ty mówisz, też jesteś na wtedy zapisana? No to super, będziemy miały wspólną posiadówę w poczekalni. Babka przez telefon mówiła mi, że mniej więcej do 13 będa mnie trzymać. To się pewnie nagadamy za wszystkie czasy

no of kors że też na 22.02 i to samo mi mówili że do ok. 13-14 będą trzymać. ale co tam będą nam robić to nie wiem
a wiesz że wczoraj przeczytałam ze cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc?

szczesliwa ja jak mnie nie skierują na cc to ja tam chcę mieć znieczulenie tylko to założenie mnie przeraża trochę - wczoraj mieliśmy na sr tłumaczone jak to sie odbywa.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:19   #2126
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała poród sn ze znieczuleniem. ale zobaczę co mi z tego chcenia wyjdzie

Cytat:
Cześć walentynki
można ja polecam jeszcze syrop prawiślazowy albo z babki lancetowatej. mi lekarka powiedziała że można, choć na opakowaniu zaznaczono że zawiera minimalne ilości alkoholu

Cytat:
Stary 2013-02-14, 10:20   #2127
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
W celu przyśpieszenia porodu dlatego musimy uważać na soki z liści malin i wiesiołka wcześniej

dzięki zaraz się ubieram i lecę
aa już kumam dzięki
no i ja też polecam TANTUM VERDE w aerozolu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:22   #2128
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Na tej całej kosmetycznej chemii się nie znam, ale to jakiś mocniejszy peeling więc sprawdź czy można w ciązy. Przeczytałam gdzieś, że peelingów mechanicznych w 3 trymestrze nie bardzo, bo są bardziej kruche naczynka a enzymatyczny bym się bała.
A próbowałaś firmę AA? Ja uzywam z tego płyn micelarny i praktycznie tylko tym myję twarz, no chyba, że mam makijaż to mam jeszcze płyny 2fazowe. Jak będziesz kupować taki płyn czy inny to powąchaj, ja tak robię bo wolę bezzapachowy albo delikatny zapach, a kiedyś trafiłam na taką serię mocno zapachową to komuś oddałam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:24   #2129
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no of kors że też na 22.02 i to samo mi mówili że do ok. 13-14 będą trzymać. ale co tam będą nam robić to nie wiem
a wiesz że wczoraj przeczytałam ze cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc?

szczesliwa ja jak mnie nie skierują na cc to ja tam chcę mieć znieczulenie tylko to założenie mnie przeraża trochę - wczoraj mieliśmy na sr tłumaczone jak to sie odbywa.
też niekoniecznie choć Ty i tak jesteś w grupie ryzyka jednak

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Na tej całej kosmetycznej chemii się nie znam, ale to jakiś mocniejszy peeling więc sprawdź czy można w ciązy. Przeczytałam gdzieś, że peelingów mechanicznych w 3 trymestrze nie bardzo, bo są bardziej kruche naczynka a enzymatyczny bym się bała.
A próbowałaś firmę AA? Ja uzywam z tego płyn micelarny i praktycznie tylko tym myję twarz, no chyba, że mam makijaż to mam jeszcze płyny 2fazowe. Jak będziesz kupować taki płyn czy inny to powąchaj, ja tak robię bo wolę bezzapachowy albo delikatny zapach, a kiedyś trafiłam na taką serię mocno zapachową to komuś oddałam.
Dlaczego? To najbezpieczniejszy peeling i zalecany dla cer wrażliwych i naczynkowych

a kawitacja to delikatny peeling ale używa się prądu i dlatego nie można w ciąży

Stary 2013-02-14, 10:24   #2130
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam. i nie lubię jak od samego rana mąż mnie zagaduje-potrzebuję spokoju na wybudzenie się totalne

Cytat:
mój kolega pracuje w firmie gdzie szyją i sprzedają bieliznę. Zapytałam czy mają staniki do karmienia. Zaproponował mi taki http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...t,3162p,6k,0z/ co by TŻ był zadowolony faceci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości