|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2162 |
|
BAN stały
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprosimy o wrzucenie na "łizażu" pamiatkowej foty (moze byc brzuchow ))Sharp - tylko jak w tym staniku wkladki ulokowac? |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie brałam i nie zamierzam brac znieczulenia...lubię przeżywać porody w zupełnej naturalności ..czuc każdy etap..fazę i ten wyjątkowy "stan" ![]() ![]() w takim razie proszę może na później zostawia przyjemności..mój też nic jeszcze mi nie dał..tylko smsem życzenia przesłał bo w pracy jest.. ale na kwiatki liczę jak co roku
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze wiedzieć,dziękuję
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Justi- miałam Ci pisać o tym soku z malin bo pamiętałam jak Ash pisała, ale widzę że już Ci odpowidziała
![]() Mysia- ale śliczny ten stanik co koleżanka zamówiła Kinga - dzięki, w takim razie warte uwagi te malinki i wiesiołek może nie zapomnę ![]() :Nuna: - może Mężu nie kupił czekolady bo nie chce Cię kusić łakociami na pewno jeszcze Cię miło zaskoczy ![]() Wjechałyście mi na ambicję pisząc o tych wszystkich kremach, zabiegach, peelingach.... Moja pielęgnacja wygląda tak: jak mam suche usta to zastosuję balsam do ust ![]() jak mam suche dłonie czy stopy to sporadycznie posmaruję kremem włosów nie farbuję, do fryzjera prawie wcale nie chodzę. Podcinam tylko w domu końcówki. Ale za to nakładam odżywkę, maseczkę, czasem olejek Lubię się malować więc do demakijażu stosuję tonik / mleczko/ płyn miceralny nie używam praktycznie żadnych kremów ![]() Lubię dbać o paznokcie, ale mam naturalne, nigdy nie robiłam tipsów czy innych wynalazków, ale mam setki lakierów i odżywek do paznokci ![]() Oczywiście zdarzy mi się potraktować ciało jakimś balsamem do ciała, ale nie mam do tego zapału. Jedynie teraz w ciąży regularnie smaruję brzuszek oliwką a na dniach zamierzam się przerzucić na krem z tołpy, który leży już jakieś 2 miesiące albo dłużej chyba pora to zmienić i wziąć się za siebie
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Noł problemoł
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
no koleżanki śliczny stanik, ale ponieważ teraz wymieniam prawie co miesiąc to kupuje nudne jeden biały, jeden czarny byle tylko przechodzić i żeby był uniwersalny i wygodny, po porodzie sobie taki sprawie jak mi się cycki ustabilizują:P
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justi, sok malinowy polecala Ash. tez o nim myslalam, ale mama podrzucila mi swoj wlasny z malin i jezyn Ash&Aaś, mnie sie wydaje, ze oni Wam tam znow beda robic krzywa. moze taka 3-godzinna? bo o takiej tez slyszalam. na pewno w piatke (!!!) bedzie Wam razniej
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Na all jest cała masa tych mat używanych w rozsądnych cenach
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Oki lecę do sklepu, nie nadrukujcie za dużo
|
|
|
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eheh nie no będzie u Was babeczka jak nic ![]() Póki co od dłuższego czasu jest Nelka i też tak mówimy z TŻ, a czy na 100% to powiem Ci jak mała się urodzi i wyrazi zgodę , przecież musi się jej podobać imię Diabli - będziecie dawać małej jakieś drugie imię?
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam drugiego i dobrze mi z tym.
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo... dziś nie poszłam --- Cześć Zaczynamy 25 tc !!!
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za kolejny tydzień
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie wyjdzie Nela, to może Alan - prawie jak Nela od tyłu
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Witam się Walentynkowo
Widze,że szalejecie z postami od rana Co do spedzania dzisiejszego dnia, to my z Tż specjalnie go nigdy nieświetowaliśmy, bo uważamy,że to taka moda na to świeto przereklamowana, wiec nigdy niechodziliśmy do restauracji, do kina czy gdzie kolwiek, poprostu standardwo w domu przed tv ewentualnie z lampką wina i oglądanie komedii dziś pewnie tez obejrzymy coś w tv, o ile tż wróci z pracy o "normalnej" porze z pracy, czyli przed 20 bo to u niego ostatnio graniczy z cudem no ale cóż, zarabia na rodzinę wiec jak mus to mus![]() Dziś mam ostre postanowienie posprzatania na błysk mieszkanka łacznie z wypolerowanie podłóg co by błyszczały, bo niecierpie smug na panelach , ale pewnie jak zaczne sprzatać podłogi, to stanie na odkurzaniu i zwykłym umyciu bez zwijania dywanu![]() A na obiadek kasza gryczana z sosikiem z miesno-warzywnym i z ogórkami kiszonymi produkcji mojej mamy (kwasiory takie że aż świeczki w oczach stają jak mówi moja koleżanka- poprostu z domowego ogródka z duża ilościa chrzanu, liści dębu i czarnej porzeczki i czosnku i dlatego takie mocne ) a wieczorem pewno zgaga bedzie jak niweim co, ale to dopiero wieczorem
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale planuje pojsc jutro... za 25 tydzien!
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków ja używam z Biochemii Urody różne serum, głównie, różane i antyoksydacyjne, hydrolaty, La Roche Posay krem nawilżający Hydraphase UV i wodę termalą i serum Flavo c zamiennie z tymi z BU. |
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za 25t
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam drugiego imienia i jak byłam młodsza to było mi przykro z tego powodu, że inne dzieci mają
nawet mój rodzony brat ma a ja nie ponoć byłam tak niegrzeczna na chrzcinach, że ksiądz stwierdził, że nie da i tyle ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Biorę się za gotowanie zupy brokułowej
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej to lubię kombinować jakby to brzmiało czytane od tyłu (np Jaruś mi się nie podoba bo od tyłu jest siuraj
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze nowe zdobycze
![]() cz.I 1. Rampers z kameleonem ![]() 2. Komplecik Miki z H&M, r.68/74 3. Bluzeczka Early Days, r.74 + białe spodenki, r.68 (1, 2 i 3 - zestaw upolowany za 30 zł już z wysyłką) 4. Bluzeczka Elmo, r.74 5. Ogrodniczki Elmo, r.74 ( 4 i 5 - komplecik nowy, za 23 zł już z wysyłką) 6. Ręcznik żyrafka z kapturkiem (chyba 70x70) + grzebyk + szczoteczka (Wszystko zamówione z Oriflame, wybrałam sobie z rabatu )7. 2x czapeczka + 2x niedrapki 8. BabyOno, przytulanka Hipcio (7 i 8 kupione na allegro u JustineX, za wszystko 38,30 zł już z wysyłką) |
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Może mu coś o naszych wynikach glukozy za dużo mówiłaś?
ode mnie słodki buziak dla Ciebie, to nie czekolada, ale przynajmniej nie tuczy ![]() Cytat:
![]() Na co dzień płyn micelarny i krem nawilżający Gdzieś leży peeling do twarzy i maseczka, peeling raz w tygodniu użyję na pewno ale maseczka ![]() Do ciała zwykły balsam (jak jest potrzeba) i peeling do brzuszka no i mazidła na rozstępy. A, krem do rąk czy kredka do ust ochronna to też jak potrzeba.
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zapału do tych balsamów i innych smarowideł tylko teraz smaruję brzuch, cycki i uda tym palmersem![]() Cytat:
Atena ja też mam nadzieję że mąż mi wróci przed 20... bo ostatnio coś kiepsko u niego z punktualnym wracaniem z pracy
|
||
|
|
|
#2190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 25 tydzień....Ja jutro 23 zaczynam aż sama musiałam zerknąc na suwaczek bo już się pogubiłam ![]() Cytat:
![]() właśnie zaczynam....od załadowania zaległego prania...i opanowania góry (pietra z trzema pokojami holem i łazienki) potem dół...nie wiem czy czasu mi dziś starczy ale zapuściłam trochę kąty
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

gdzie kupiłaś i za ile?

na razie próbuję leczyć się domowymi sposobami, aptekę mam nadzieję że ominę
No to super, będziemy miały wspólną posiadówę w poczekalni. Babka przez telefon mówiła mi, że mniej więcej do 13 będa mnie trzymać. To się pewnie nagadamy za wszystkie czasy 

w takim razie proszę 

może nie zapomnę 

Musisz ratować honor Asiek na wątku bo już 3-em z nas wyszła za wysoka. Ty się nie daj!
brawa za kolejny tydzień
ode mnie słodki buziak dla Ciebie, to nie czekolada, ale przynajmniej nie tuczy