|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
U mnie ostatnio dało minimalny rezultat czyli rozwarcie które się pojawiło ale dzisiaj rano znowu odprawiłam TŻ do Niemiec i d.pa w planach ma przyjachać dopiero jak zacznie się akcja. Tak w ogóle jak nie urodziłam do tej pory to chciałabym poczekać do niedzieli.
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
litllesweetangel ,Wisienka_0809 wy tez młodziutkie jesteście, no nie ? rocznik `92 ?
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
hej lale !
![]() Ale macie piękne brzuchy!!! I te płaskie i okrągłe może ja też dzisiaj wrzucę swój pociążowy ![]() Iffonka, a ile ma z tych Niemiec do domu? Jakbym ja mojemu dała znać pół godziny później niż dałam to by nie zdążył na poród U nas nocka masakra, co godzinę Mały płakusiał i serce mi się kraja, bo normalnie łezki w kącikach biedactwo moje aż ma!!! Ehh.... A kupy jak nie było tak nie ma, pewnie dlatego......Szajka, przeczytałam Twoją ostatnią notkę na Dzieciologii i oplułam monitor
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no faktycznie ładny ten brzusio Twój...no w porównaniu z moim wielkoludem.....
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
9 godzin jazdy samochodem, tak więc raczej na 100% nie zdąży i jestem nastawiona na samotny poród. Czy na porodówce można mieć komórkę i z niej korzystać?
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-14 o 11:48 |
|
|
|
|
#1956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno dziecko przed porodem, dzieci ruszają się mniej, u mnie jest zupełnie odwrotnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że u mnie będzie pewnie cc,więc nawet jak mi wody odejdą (możliwe to przy położeniu miednicowym??) to On nie zdąży dojechać...![]() Cytat:
:P
|
||||
|
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
Hej, mam teraz chwilkę, bo Mały mi zasnął, więc zaglądam. Wstawiłam na barszcz, liczę, że uda mi się go ugotować zanim Krzychu się obudzi.
Za nami dobra noc, Krzysiu jadł dwa razy o 22.30 i potem dopiero o 3 nad ranem a pomiedzy spał, także noc superaśna, czuję się wyspana, potem po rannym karmieniu standardowo nie spał więc musiałam go zabawiać ale potem leżał grzecznie w łóżeczku i o 7 poszedł spać na godzinkę. Nigdy wczesniej zanim miałam dziecko nie powiedziałabym, że o 3 czy 4 rano czuję się wyspana a teraz już organizm tak się poprzestawiał i przyzwyczaił, że jak tylko Krzysiu od tej 23 śpi grzecznie do tej 3 czy 4 to czuję się mega wyspana Jak to się wszystko w życiu zmienia. Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej pierwszy raz od porodu. Macica wróciła do właściwych rozmiarów, obkurczyła się prawidłowo, natomiast co do naciętej rany krocza przy porodzie no to nie tak do końca ładnie tzn. nie jest źle, no ale rozejście się szwów i powolne gojenie poskutkowało tym, ze nie do konca się to tak zagoiło jak powinno, no ale cóż, mam ćwiczyć zaciskanie pochwy tak często jak sobie o tym przypomnę no a co do współżycia mamy jeszcze celibat jeszcze nia przynajmniej dwa tygodnie noi Pani doktor uprzedziła mnie, że te pierwsze razy po porodzie mogą być różne i mogę się nawet spodziewać krwawienia Nie uśmiecha mi się to jak o tym pomyślę, ale mam nadzieję, że wszystko z czasem wróci co normalności w tej sferze.
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteśmy z sobą 5 lat a od 3 TŻ pracuję na stałe w polsko-niemieckiej firmie. W związku z czym ciągle ma jakieś delegacje, w ciągu miesiąca średnio 2 tygodnie jest w polsce.
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ostatniej kontroli w szpitalu tez mi kazala cwiczyc te miesnie, ja to bym rozgraniczyla pytanie na: czy moge korzystac i na czy bede w stanie korzystac ![]() 1-raczej tak 2-a to juz różnie z tym bywa
|
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bijkora co za dziewucha! dobrze zrobiłaś Ja mam jeszcze mały worek na dole, jeszcze mi się brzuch nie wchłonął do końca ![]() Michał dziś kończy 4 tygodnie Ale to leci. Noc mieliśmy kiepskawą, budziły go bączki, rano też od 6 do 10 nie umiał zasnąć i popłakiwał. Właśnie powoli się budzi. Mam nadzieję że zje i będzie spał dalej.Bishonka Daj znać jak malutka, dalej kaszle? |
||
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż w sumie to przez ostatnie trzy miesiące też jest około 2tyg w domu![]() Ale mimo wszystko czuję niepokój jak wyjeżdża, szczególnie teraz, przed samym porodem. Powiedzcie mi czy robię dziecku krzywdę jak śpię na prawym boku nie na lewym?? Zasypiam na lewym i budzę się na prawym, więc się pewnie "przetaczam" w nocy ![]() Naszykowałam już pokój dla Niuni i pokaże Wam mój brzuchol, zdjęcie sprzed tygodnia. Wrzucam zdjęcia.
|
|
|
|
|
#1962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
pokoik i brzusio sliczne
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziękuję
|
||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Byla u nas wlasnie polozna, maly znow przytyl az za duzo, w 8 dni 600g takze powiedziala ze jak marudzi albo steka to wlasnie z przejedzenia no ale jak mu tu nie dac jak glodny i sie upomina
ogolnie wszystko super no i polozna tez super kobietka
|
#1966 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, kochana malusia
A ja nagrałam swoją Dorkę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=z2IqU...ature=youtu.be |
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni, bo zwyczajnie nie miałam czasu! Musiałam jeździć na zajęcia do Krakowa, a poza tym mieliśmy kłopoty z brzusiem. I teraz tak: zdjęcia pyszczulka, które wstawiałam i o których sadziłam że to trądzik - nie. Mały ma skazę białkową
Sądziliśmy że te zaparcia, to wina Bebilonu i zmienisliśmy na Hipp Bio Combiotic. Zaparcia były spowodowane podobno właśnie skazą. My sądziliśmy inaczej, tym bardziej, że po zmianie mleka już następnego dnia Mały walnął sam kupsko. Po wizycie u lekarza dostaliśmy receptę na Bebilon pepti 1. Tak więc teraz siedzą mi dwa opakowania 800 g Bebilonu i Hippa. Z każdego dwa razy butlę zrobiliśmy? Szkoda mi tego wyrzucać bo to jest dobre. Oddam, jesli któraś chce A wydaje mi się że skaza się wzięła z bawarek, bo Klaudusia dała się słuchać teściowej żeby ich pić dużo na laktacje. Jestem niemal pewna że tu leży wina, bo poza tym w ogóle mleka nie piłam, nie jadłam płatków. Ser nie codziennie i nie w ilościach hurtowych, podobnie z jogurtami ale dostaliśmy recepte na maść więc mam nadzieję że będzie ok. To teraz mi się dopiero jadłospis ukrócił ![]() a co to dziewczyny za przestój w rodzeniu?! |
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-02-14 o 12:42 |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39228906]
A ja nagrałam swoją Dorkę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=z2IqU...ature=youtu.be[/QUOTE] Jaki słodziak, ma piękne oczy! |
|
|
|
#1971 |
|
Konto usunięte
|
Hope, ale jeśli dziecię skazowe to i tak by to wyszło prędzej czy później. Czasem nawet jest tak, że piersiowe dziecko, któego mama je nabiał, jest ok, a potem w momencie odstawienia wyłazi skaza. Pocieszę cię, że mija - Agata miała, jakoś koło 10mca życia przeszła na bebilon zwykły i ok było.
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Fewcia, świetne fotki |
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39229097]
Fewcia, świetne fotki Dziękuję
|
|
|
|
#1974 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wczoraj to tylko kawałki śluzu takiego rozciągliwego z małymi nitkami krwi na wkładce. Ale dzisiaj jak rano poszłam do toalety to już znalazłam w muszli takiego sporego glutka co wyglądał jak galaretka i był podbarwiony krwią. sory za opis w każdym razie jeśli takiego byś miała to nie da rady nie zauważyć, uwierz mi chociaż nie zawsze musi on być z krwią i nie zawsze odchodzi, bo czasem dopiero przy samym porodzie.My dzisiaj z mężem zrobiliśmy sobie wolne od pracy Powiedział że to może nasz ostatni dzień taki razem..i że spędźmy go jakoś fajnie póki co zaraz się zbieramy na to ktg.jak wrócę to wstawię Wam zdjęcie mojego brzuchola skoro wszystkie lutówki się już chwalą to co mi tam ![]() fewcia śliczny pokoik Lubcia kurczaki..szkoda że się nie spotkamy w szpitalu.. |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, najważniejsze że wiesz co to i jak leczyć. bez nabiału można żyć
Trzymam kciuki
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, slodziak z tej twojej Dorotki. ja mialam w planach kupic jakas kamerke i nagrywac malego i co... i nic. nie mam nawet jedengo nagrania
ale za to nadrabiam fotkami. na 1 urodzinki zamierzam zrobic malemu fotoksiazke
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieszkamy w domu z moim rodzicami więc nie jestem sama i mogę być spokojna. Mam doła, właśnie rozmawiałam z TŻ i nie pokłóciliśmy się ale jest na mnie zły, zrobiłam coś bez jego wiedzy na co on się nie zgadzał, powiedział że nie może na mnie liczyć i że on też nie będzie wszystkiego ze mną ustalał i będzie robił rzeczy bez mojej wiedzy. super a dzisiaj walentynki - jestem beznadziejna, chce mi się płakać.
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
przegladam te staniki z allesa. co eden to ladniejszy, i wez tu cos wybierz....
zastanawiam sie tez czy wziac jeden na probe czy od razu trzy-bialy czarny i jakis kolor
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39229097]Hope, ale jeśli dziecię skazowe to i tak by to wyszło prędzej czy później. Czasem nawet jest tak, że piersiowe dziecko, któego mama je nabiał, jest ok, a potem w momencie odstawienia wyłazi skaza. Pocieszę cię, że mija - Agata miała, jakoś koło 10mca życia przeszła na bebilon zwykły i ok było.
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Fewcia, świetne fotki szaja a masz jakiś specjalny jadłospis z tamtego okresu?
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, przejdzie Mu na pewno. I nie mów tak źle o sobie, bo to na pewno nie jest prawda! Napisz Mu smska że Go kochasz i lody stopnieją ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

6 5 4 3 2 1

Aż zatęskniłam za swoim
Podobno dziecko przed porodem, dzieci ruszają się mniej, u mnie jest zupełnie odwrotnie 
Nie uśmiecha mi się to jak o tym pomyślę, ale mam nadzieję, że wszystko z czasem wróci co normalności w tej sferze.

Tylko pozazdroscic figury