|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
W torcie to blaty mi wyszły takie klapciate ,najpierw urosły w piekarniku a później oklapły ![]() ja swój posmarowałam dodatkowo dżemem porzeczkowym zanim położyłam masę bałam się że będzie za mdły |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pracy to za dużo pisania, nadal siedzi w pracy od 8, więcej się dowiem jak wróci. mam nerwa bo do końca nie wiem o co chodzi... Ja nie mam kiedy się wpakować do wyrka jutro na 15 do pracy ![]() Nie mam nastroju do pisania, nie chcę Wam tu smęcić bo widzę, że Wy humorzaste Idę spać bo nie wiem co mnie w nocy czeka.Dodatkowo mnie martwi jej NIC niejedzenie. Ona nie weźmie NIC do ust. jakby miała jadłowstręt. Tylko pije mleko... Nawet syropy pije po wielkich prośbach, a zawsze sama sie dopomina. na szczęście sporo pije... ech...
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no ja tez nie wiem
. Jeszcze mam nadzieje ze szafka nie dojdzie , czy cus heheNataszka hehe juz ci chyba kiedyś o tym pisałam , wpisz w Google znieczulenie komputerowe i wyskocza ci linki , nawet filmiki, ja z tele pisze to nie skopiuje linka bo automatycznie you tube mi wchodzi .Asiulek może ja gardło boli, albo przez chorobę nie je, nie martw sie , najważniejsze zeby Piła, jak chce mleko dodatkowo to git , zawsze cos z niego dostanie. No co ty wariujesz , pisz jak cos , no bez przesady przecież nikt cie nie oleje i nikogo tym nie wkurzysz czy cos . Miłej nocki . A raczej przespanej . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-13 o 22:05 |
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-02-13 o 22:17 |
||
|
|
|
#4175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To samo było z kaszką na MM Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To takie urodzinki to dość drogi biznes . Dlatego ja nie robiłam dzieciom do tej pory Szymkowi w tym roku dopiero zrobię .
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że mleko pije to nim się tez trochę "naje" |
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Ania no pewnie tak , nie orientuje sie w cenach .
U nas za tydzień Dora w wesołym miasteczku- kulkach , chyba pojedziemy , o ile pogoda pozwoli i tz pojedzie z nami bo sama ni bata z moja banda czubow akurat młody bedzie miał tydzień wolnego od szkoły .Muszę cos wykombinowac bo po ścianach będę chodzić jak mi bedą bardache razem robic. Tak to do 15.30 młody w szkole a mały spokojny, jak młody wróci to jest Meksyk Mam nadzieje ze jest kilka bajek nowych w kinie to pól dnia zleci . |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Ania,zacytuje sama siebie:Ja polecam kupno kielkownicy za 20-30zl i tam nie ma zabawy z gazami,a mozna jednoczesnie 3 rodzaje kielkow hodowac,no i malo miejsca zajmuje,latwo przeplukac wszystko,samo sie odsacza.
1 namaczasz nasiona na kilka godz.w przegotowanej,letniej wodzie 2 po tym czasie przeplukujesz je czysta,przegpt.woda 3 bierzesz jedna z tacek kielkownicy(wygooglum sobie jak to wyglada),dajesz tam nasiona,odstawiasz 4 2-3 ra:zy dziennie wlewasz w tacke wode,ktora scieka sobie do podstawki i tyle Na kazdym opakowaniu kielkow wszystko jest opisane,ile dni beda rosly,jak czesto przeplukiwac itd. Po wyrosnieciu przekladasz do pojemniczks i myk do lodowki gdzie mogs siedziec max 3 dni. THE END
|
#4179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U nas to nie pomaga, wierci się strasznie, jęczy, stęka, gada przez sen... do tego Tż chrapie
Cytat:
Cytat:
Pół blachy to wcale nie jest dużo ![]() Cytat:
Cytat:
to dopiero zacofanieJa też zastrzyków nie lubię w dziąsła. Takie grzebanie w ramach kanałowego to tylko chwila na otwarcie i podczyszczenie, później zakładają lekarstwa i trucizny. Przy następnej wizycie praktycznie nic nie czuć a jak czuć to kolejna porcja trucizny. Cytat:
. Spokojnie się nie stresuj tym jedzeniem dojdzie do siebie i będzie jadła. Najważniejsze że pije.Jak dla mnie to zawsze możesz smęcić
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Jestem niewyspana. Tz wrocil po 22, potem jeszcze dlugo rozmawiaj przez tel, potem ze mna. Ja nie moglam spac przez katar, mala steka i jeczy przez sen wiec chodze ja dogladac bo wiecznie odkryta lezy. Takze slabo dzis spalam. Co do tz pracy to koles ktory nic nie robil, byl bezczelny narobil balaganu. Kierownik chcial go zwolnic. On wkoncu sam sie zwolnil. Niestety u nich w pracy nie tak latwo. kazali mu pojechac do centrali do poznania, a on tam nagadal glupot zeby sie zemscic, ze kierownik chce otworzyc swoja firme i przejac klientow. A ze tz jest zastepca i dobrze zyje z kierownikiem to jego tez podejrzewaja. Teraz sa u nich w firmie i maja przesluchania. Tz jest wykonczony. Niewiadomo jak to sie skonczy. A to wszystko to sciema. Na kompie napisze wiecej bo na tym telefonie szlag mnie trafia. Zbieramy sie do lekarza. Ja juz tez mam kaszel
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
To u nas też wesoło - Igor chory, Patryk chory i siedzimy w trójkę w domu. O 11 mamy lekarza. Pochlastać się można - Igor nic nie je trzeci dzień, dzisiaj dopiero napił się soku. A nieznośny taki, że hoho. Patryk stwierdził, że nie ma siły iść do kuchni na śniadanie. Bosz... czuję się jak urobiona Matka Polka. Kalina, żeby było wesoło, też nieźle szaleje. Ostatnio już myślałam, że na porodówce skończymy. Przez godzinę miałam skurcze co 5 minut, nawet nieco bolesne - przeszły. Wesołych Walentynek ![]() No właśnie - wieczorem z A. idziemy do kina. Przynajmniej przez 2 godziny będę wolna od dzieci.
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mgła u nas duża, kiepsko świat widać. O niewyspaniu już nic nie mówię bo siły nie mam. Asia bidulka Kontrola z przesłuchaniem nic przyjemnego. Kierownik i Tż chyba mogą myć spokojni jak tylko mają potwierdzenie na lenistwo prawie byłego kolegi, m.in. raporty z jego "pracy" Megi bidulka II Dwójka chorych dzieciaków i trzecie szalejące w brzuchu ... Może to te skurcze braxtony coś tam ? Może lepiej żeby sam A z dzieciakami do doktora pojechał a Ty odpoczywaj.
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nogi to Ty jeszcze pozaciskaj chociaż do marca ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Isia właśnie sie przewróciła z plecków na brzuszek!juppi
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo dla Isi
![]() Asiulek,Megi zdrówka! ja jutro mam konsultacje z Danielekiem u chirurga z siuśkiem mam nadzieję,że powiedzą narazie ok Ja dołączam do zmartwionych,Danielek dzisiaj o 5 rano zarzygał mi całą pościel,ale umyłam go,przebrałam wszystko i poszedł spać,mama teraz dzwoniła,że go brzuszek jeszcze boli ![]() wczoraj przesadził chyba z kolacją bo sporo zjadł jak na niego albo mu coś usiadło na żołądku,wogóle jestem zła bo on teraz jedzie na 2 domy u mamy i piętro niżej u cioci i pewnie wszędzie mu coś wciskają do jedzenia i bidulek nie strawił Szalonych Walentynek dla tych co obchodzą! Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-14 o 10:51 |
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Isi
![]() Zdrówka dla Danielka
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Kierownik zwolniony. Tz zostaje. Tyle wiem z sms. Izz- wlasnie te wyniki czarno na bialym ich nie interesuja. Tz zawsze na I miejscv a potem dlugo, dlugo nikt. Premie z centrali dodatkowe itp. A wczoraj mieli to w powazaniu
![]() My po wizycie u lekarza. Mamy zmiany na oskrzelach i pierwszy w zyciu antybiotyk. Za 3 dni kontrola. No to mamy walentynki
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek
Zdrówka dla Werci i CiebieMegi zdrówka dla Was wszystkich Bao brawo dla Isi ![]() Tylkooliwka dla Danielka też zdrówka
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu zdrówka dla Werci
Z pracą szkoda gadać wszędzie tak samo. Pracujesz, pracujesz, wycisną jak cytrynę i jak się coś dzieje to mają Cię w dupie
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kierownika zwolnili???No, to jakaś niezła jazda-czyżby był w coś wplątany? To teraz twój TZ kierownikiem zostaje?
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Wercia, oby szybko antybiotyk zadziałał faktycznie walentynki macie świetne
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że tz zostaje... Co za masakra To tak jak u mojego tz-a przekręty w poprzedniej pracy, sprzedaż zawsze największą miał, premie też a zwolnili to bo nie był dziewczyną i kierownikowi cycków nie pokazywał... No i też wkręcili mu jakies telefony na 0-700 z firmowego choć udowodnił że nie ma takiej opcji...
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Sara zamówiłaś już barwniki ? Ja już czekam.
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam
wczoraj użyłam czerwonego do bezyLibra ale z tego co czytałam o tej bezie to ona właśnie powinna oklapnąć. Moja też oklapła troche. Ja zrobiłam w kształcie serca i dodałam czerwonego barwnika. Zaraz biore się za robienie kremu. Przez ten katar straciłam smak, mam zamiar zrobić tą sałatke z mango i jeszcze coś na kolacje, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie bez smaku;/ Asia zdrówka dla Was takiego kataru jak mam teraz to w życiu jeszcze nie miałam. Nos kropie co 2-3 godziny a i tak nie wiele to daje. Zresztą Zosia też ma tak zawalony, nic nie pomaga. Śmiałam się dzisiaj że to chyba jakiś zmutowany katar
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę jutro czatować w domu bo mamy domofon zepsuty i nie wiem czy kurier się będzie mógł dostać do nas.
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek - tyle dobrego, że tż zostaje. Oby na stałe. I zdrowiej szybko. No i miałam o ubrankach napisać - fajne Ale obecnie mam kryzys ubrankowy i patrzeć już na nie nie mogę. Zapełniłam kilka szuflad i półek i mam dość. Muszę odpocząć od wszystkich dzieci i tej tematyki.Sara - daj znać, jak Tobie podeszło to ciasto. Szykuje się na nie na urodziny Igora. Do tego marchewkowe i nie wiem, czy jakiś tort czy już nie. To marchewkowe wygląda tortowo dość i jest przepyszne. No i współczuję kataru - wiem, jak może wykończyć. Bao - no to masz już duże dziecko! Zaraz zacznie raczkować, ząbki i chodzenia i zanim się obejrzysz będzie taka jak Kuba. Niesamowicie po cudzych dzieciach się widzi, jak czas leci. My po lekarzu - wg niej jakiś wirus paskudny. Więc Nurofen i jakiś nowy przeciwwirusowy i coś na katar. Standard. Igor też ma mutancki katar - dosłownie leje się z tego małego nosa niesamowicie. Niemożliwe, że tyle tego tam się produkuje.
|
|
#4198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dr pediatra powiedzila,że nie jest źle i że ona nic by z tym nie robiła,ale zobaczymy co specjalista powie,właśnie Danielkowi też jakby z jednej strony już się tak trochę zwija czyli odchodzi ,gorzej z drugiej,ale nigdy nie miał jeszcze infekcji ,bo słyszałam,ze przy takim stanie jest o nią łatwo ![]() Asiulek to może teraz tż będzie kierownikiem i nie ma tego złego.... a tak z innej beczki zła jestem bo kolejny tydzień zleciał i nic się nie wyjaśniło,ocipieje z tymi bankami,miałam po cichu nadzieję,że mi prezent na walentynki zrobią a tu lipa
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-14 o 14:44 |
|||
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Isi za pierwsze przekręcania ![]() Asiulek - , dużo zdrowia dla Ciebie i Werci.Cytat:
Oliwka - mam nadzieję że to tylko zwykła niestrawność i będzie OK. Jak czytam o tych problemach z siusiakami to cieszę się że mam dziewczynki. Od samego czytania o tych skórkach jakies takie dreszcze mam.
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

jutro na 15 do pracy 
Idę spać bo nie wiem co mnie w nocy czeka.
. Jeszcze mam nadzieje ze szafka nie dojdzie
, czy cus hehe
, wpisz w Google znieczulenie komputerowe i wyskocza ci linki , nawet filmiki, ja z tele pisze to nie skopiuje linka bo automatycznie you tube mi wchodzi .
w sumie to nick tak na szybko wymyślony, taki jktóry chciałam to był już zajęty i tak jakoś samo wyszło z tą sarą

Pół blachy to wcale nie jest dużo