Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 14:44   #2311
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qrde ... my wczoraj znów debatowaliśmy - navington czy jedo - od miesiąca nie umiemy się zdecydować tzn mąż woli navingtona, mi też pasuje pod względem rozmiarowym i wagowym, bo będę dużo jeździć komunikacją miejską z wózkiem, ale spacerówka w navingtonie mnie nie przekonuje, i kółka podobno nie za dobre są ... z kolei jedo to prawie ideał ale cięższy ... postanowiłam zaczekać do niedzieli aż mama przyjedzie i się jej poradzić i zamówimy w ciemno bez oglądania w sklepie
ja też będę jeździć komunikacja i szczerze to nie ma tragedii z tym ciężarem coś co mnie upewniło w wyborze wózka to zawieszeneie że tak powiem jest mięciutkie podczas gdy navington jest strasznie sztywny. No i wyszła jeszcze z Jedno ta nowa linia memo ulepszona także już wogóle się nie zastanawiam. W Jedo świetna spacerówka i ogólnie bardziej mi się podobał wizualnie, wszytsko ładnie odszyte materiał we wnętrzu też porządny. Navington jest lekko taki jakby plastikowy. Jedo ma super fajne amortyzatory i jak się rusza dół góra wózkiem to tak miekko fajnie chodzi co jest idealne nasze polskie chodniki i tak jak np u nas przy kanałku całość wyłożona kostką a wózek po kostce sunie, co pozwolił mi sprawdzić sprzedawca na białołęce Ogólnie to się zachwyciłam tym wózkiem będę ćwiczyć bicepsy
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:45   #2312
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez candace1
Powiem tylko tyle, że po porodzie zaczynamy się pocić jak smoki - szczególnie podczas karmienia i jeden prysznic dziennie to jak dla mnie za mało
to po tym bycie czystym i pachnącym brzmi jak ideał
ja jak jest gorąco biorę ok. 3 pryszniców dziennie, bo nie cierpię się lepić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:45   #2313
xal
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie z jedo fyn jest ten problem, że są jakieś nowe serie itp, więc musimy zamawiać teraz, bo i tak czeka się kilka tygodni a jakbym urodziła pod koniec marca po odstawieniu tabletek to już teraz ostatni moment ...
nie wiem, może jak u lekarza okaże się że szyjka się nie skróciła to podjedziemy gdzieś obejrzeć ... ale w SCC w Smyku chyba nie ma navingtonów? myślimy żeby do tego Fido podjechać, ale tam na stronie też nie ma wymienionych navingtonów ...
Navingtona widziałam w Fido w Belgu, może jeszcze mają? W razie co to też widziałam w Będzinie koło nerki jakbyś chciała koniecznie oglądać.
W Jedo Fyn się nie łapię bo faktycznie są różne serie i nie wiem czym się różnią. Standardowo się czeka około 2 tygodnie. Ja muszę na koniec kwietnia mieć nosidełko, żeby bąbelka do domu przywieźć, na resztę mogę czekać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:46   #2314
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
właśnie z jedo fyn jest ten problem, że są jakieś nowe serie itp, więc musimy zamawiać teraz, bo i tak czeka się kilka tygodni a jakbym urodziła pod koniec marca po odstawieniu tabletek to już teraz ostatni moment ...
nie wiem, może jak u lekarza okaże się że szyjka się nie skróciła to podjedziemy gdzieś obejrzeć ... ale w SCC w Smyku chyba nie ma navingtonów? myślimy żeby do tego Fido podjechać, ale tam na stronie też nie ma wymienionych navingtonów ...
Ja oba oglądałam w takim sklepie dudek na białołęce ale warto jechać i się przymierzyć bo każdemu co innego pasuje
Stary 2013-02-14, 14:47   #2315
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Gdyby nie to, ze dziś trochę nadzienia z mężowskiej tarty mi skapnie to bym przyjechała na ten Sląsk i Naleśniki pewnie zjem za jakieś pół roku, nie prędzej
A na pełnoziarnistej mące? Ja robię 1/3 maki 2000, więcej to już męzowi nie pasuje ... dodaję otręby pszenne i otręby owsiane. To chyba nie podnosi cukru. A nadzienie z sera białego też chyba nie podniesie ... może Ci pozwolą raz na tydzień taką zdrową wersję?

Stary 2013-02-14, 14:47   #2316
Aaś
Zakorzenienie

sharp do torby do szpitala jeszcze warto wrzucić taką wodę w sparyu do odświeżenia się w trakcie akcji jak już nie raz było powiedziane na tych porodówkac jest straaaasznie gorąco
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:48   #2317
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
ja też będę jeździć komunikacja i szczerze to nie ma tragedii z tym ciężarem coś co mnie upewniło w wyborze wózka to zawieszeneie że tak powiem jest mięciutkie podczas gdy navington jest strasznie sztywny. No i wyszła jeszcze z Jedno ta nowa linia memo ulepszona także już wogóle się nie zastanawiam. W Jedo świetna spacerówka i ogólnie bardziej mi się podobał wizualnie, wszytsko ładnie odszyte materiał we wnętrzu też porządny. Navington jest lekko taki jakby plastikowy. Jedo ma super fajne amortyzatory i jak się rusza dół góra wózkiem to tak miekko fajnie chodzi co jest idealne nasze polskie chodniki i tak jak np u nas przy kanałku całość wyłożona kostką a wózek po kostce sunie, co pozwolił mi sprawdzić sprzedawca na białołęce Ogólnie to się zachwyciłam tym wózkiem będę ćwiczyć bicepsy
no właśnie dokładnie to samo przemawia u mnie za tym modelem - mimo że nie widziałam na żywo, ale dużo czytałam o tych dwóch wózkach jedo się jakiś taki stabilniejszy wydaje, i ma świetną spacerówkę, a w navingtonie jakaś taka delikatna jest, jak będziemy przesadzać na zimę to mam wrażenie że dzieciaczek zamarznie bo nie ma żadnej ochrony ...
czyli oglądałaś obydwa, tak? hmm ... to może faktycznie zamówimy już dziś w ciemno ....

qrcze, mam ochotę na nesquika ... ale Przemek ma takie adhd od godziny że lepiej nie ryzykować większego

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:52
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:48   #2318
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Powiem tylko tyle, że po porodzie zaczynamy się pocić jak smoki - szczególnie podczas karmienia i jeden prysznic dziennie to jak dla mnie za mało i gdybym się chciała jeszcze umalować to bym chyba wykitowała ze zmęczenia
Ale.. widziałam jak dziewczyna po porodzie malowała sobie paznokcie, więc da się? Da!
faktycznieno nic to się zepnie włosy w koczka i się będzie jak upocone sumo aż cała woda zejdzieale w połączeniu z makijażem to musi wyglądac szczególnie upiornie
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:50   #2319
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi też, ale przy dużym biuscie te róze jeszcze bardziej powiększają. a u mnie to i tak tylko cycki i brzuch widać..
Ona podobno jest krótka wiec z dużym brzuchem nie wchodzi w grę..

Cytat:
przyszła trochę wymięta więc muszę wyprasowac, ale jakość wygląda na ok..
Ja wzięlam L, ale jest taka na styk w biuście... Nie jest jakaś super rozciagliwa w tym miejscu.. Obecnie mam E80..Przed ciążą nosiłam rozmiar 38...Tylko kupuj bliżej komunii, bo jeszcze cyce Ci się mogą powiększyc, a w tej sukience to akurat tylko rozmar w cycach chyba jest różny pomiędzy rozmiarami..
Wiem wiem, tyko chciałam wiedziec jaka jakość

Cytat:
A co odżywek to oczywiście wszechstronna gloria i również niezastąpiony kallos latte do tego jedwab na końcówki i jest bajka aktualnie ich nie obcinam chociaż powinnam ale strasznie chce zapuścić
Też używam kallos latte. Chciałam zmienić i zastanwiam się nad tą czerowną
http://allegro.pl/nc-kallos-maska-ke...010332373.html

Miał ktos może??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:50   #2320
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dokładnie to samo przemawia u mnie za tym modelem - mimo że nie widziałam na żywo, ale dużo czytałam o tych dwóch wózkach jedo się jakiś taki stabilniejszy wydaje, i ma świetną spacerówkę, a w navingtonie jakaś taka delikatna jest, jak będziemy przesadzać na zimę to mam wrażenie że dzieciaczek zamarznie bo nie ma żadnej ochrony ...
czyli oglądałaś obydwa, tak? hmm ... to może faktycznie zamówimy już dziś w ciemno ....
Wiesz co, poszukaj sobie czym się różnią poszczególne modele Jedo Fyn od siebie. Navington do mnie nie przemawia ... 2 koła piankowe i spacerówka co się nie rozkłada ... ale to Twoja decyzja.

Stary 2013-02-14, 14:51   #2321
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
faktycznieno nic to się zepnie włosy w koczka i się będzie jak upocone sumo aż cała woda zejdzieale w połączeniu z makijażem to musi wyglądac szczególnie upiornie
ale sie obśmiałam z całej dyskusji i włosach
ja to usze codziennie myc włosy albo co drugi dzien maks.

chyba sobie czepek taki kapielowy do torby zapakuje i będę chodzić w takim po porodówce
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:52   #2322
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Navingtona widziałam w Fido w Belgu, może jeszcze mają? W razie co to też widziałam w Będzinie koło nerki jakbyś chciała koniecznie oglądać.
W Jedo Fyn się nie łapię bo faktycznie są różne serie i nie wiem czym się różnią. Standardowo się czeka około 2 tygodnie. Ja muszę na koniec kwietnia mieć nosidełko, żeby bąbelka do domu przywieźć, na resztę mogę czekać.
Mogę wam wytłumaczyc wsio Jedo Classic i Jedo freeline różnią się między soba jedną rzeczą czyli budą. W Classic mamy normalna budkę z wentylatorem taką klapką otwieraną a w freeline prócz tego wentylatora mamy jeszcze jedną klapkę wyżej z takim jakby okienkiem. A Jedno memo te nowe co weszły mają ten sam stelaż no ale budka dużo lepiej dopracowana. Ma rączkę do niesienia wbudowaną po bokach dwa wentylatory które w lato nam się bardzo przydadzą, no i gondola ma funkcje kołyski. Do tego w tym nowym Jedo memo można spacerówkę przekładać tyłem albo przodem a w tej starej wersji chyba nie ma tej opcji.

to się napociłam
Stary 2013-02-14, 14:56   #2323
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Jenny, w kinie zupelnie nic nie ma...same komedie romantyczne
A to nawet się nie wybieram , zresztą nie wiem czy bym wysiedziała

Cytat:
kocyki-przytulanki znalazlam jeszcze takie
http://allegro.pl/przytulanka-szmaci...005834674.html (chyba kupimy malpke)
http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...993959854.html
http://allegro.pl/label-label-kocyk-...004377447.html te sa super, juz wklejalyscie, ale pieeekne. tylko moglyby byc tansze ale mozna sobie zazyczyc w ramach prezentu hehe
http://allegro.pl/lamaze-kocyk-panda...002069118.html
zachorowalam na te http://www.zoobies.pl/katalog.html (hipcio, krokodyl )
ale cena mnie dobija http://allegro.pl/zoobies-maskotka-p...020192962.html
Z label label podoba mi się lew
Muszę za chwilę sprawdzić czy będą mieć nową aukcję

Cytat:
Jenny co robi ten konik FP?
Świeci i gra 8 melodyjek => http://allegro.pl/fisher-price-konik...011573892.html

Cytat:
dziekujemy i tez chyba wstane jutro na glukoze. zrobie sobie 50, a po 30 tyg 75 jak juz mi gin zleci :P dla swietego spokoju.
trzymam kciuki za Ciebie!
No i obu nam się nie udało Kiedy robisz podejście nr 2 ? Ja zostawiam na poniedziałek

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

dzisiaj jak wydacie 99 zł jest zniżka w C&A 40 zł na hasło iloveyou
Dzięki za info

Cytat:
o jaaa! masz rampers ze stefanem? musze poszukac z grubcia-chomikiem po polowkowym bylismy w ikei w katowicach i kupilismy neli pierwsza maskotke - http://allegro.pl/gosig-ratta-plusza...953456910.html bialy scurek.
mojemu chrzesniakowi zanim sie urodzil siostra tez takiego zafundowala...uwielbial obgryzac jego ogon zgubil go podczas przedszkolnego spaceru i siostra przezywala bardziej niz mlody hehe. aaa i wszyscy mowili "pokaz szczurka" "gdzie masz swojego szczurka", wiec szymek uznal, ze to jest scurka...pani scurka :P
Udało mi się upolować przypadkiem
Poszukaj z chomikiem, może coś będzie
A chrześniak cuuudny!
Szczurek też mi się podoba

Cytat:
no dobra, to dla wszystkich Walentynek na sniadanie...
dla kocich mam tez cos mam...
i dla mam tak ogolnie!
♥♥♥♥♥♥♥♥

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:54
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:56   #2324
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę wam wytłumaczyc wsio Jedo Classic i Jedo freeline różnią się między soba jedną rzeczą czyli budą. W Classic mamy normalna budkę z wentylatorem taką klapką otwieraną a w freeline prócz tego wentylatora mamy jeszcze jedną klapkę wyżej z takim jakby okienkiem. A Jedno memo te nowe co weszły mają ten sam stelaż no ale budka dużo lepiej dopracowana. Ma rączkę do niesienia wbudowaną po bokach dwa wentylatory które w lato nam się bardzo przydadzą, no i gondola ma funkcje kołyski. Do tego w tym nowym Jedo memo można spacerówkę przekładać tyłem albo przodem a w tej starej wersji chyba nie ma tej opcji.

to się napociłam

dziękuję a jeszcze jedno pytanie: jak to w rzeczywistości wygląda po złożeniu? pytanie pod kątem wsadzania do bagażnika auta, bo dla mojego męża to jest najbardziej istotne. a na każdej stronie piszą że "mały po złożeniu" no ale wiadomo, rzeczywistość bywa inna

Stary 2013-02-14, 14:57   #2325
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

qrcze, mam ochotę na nesquika ... ale Przemek ma takie adhd od godziny że lepiej nie ryzykować większego
Jak będziesz zamawiała to radzę to nową wersję wydaje się fajniejsza i kolorki ma inne ja np tak robię, że zamawiam tą nowszą Fakt stabilnieszy jest no i oczywiście spacerówkę ma większą. Navington taki mały się wydaje. No ale jak mówię lepiej się przymierzyć samemu bo każdy ma inny gust Jedo napewno możesz zobaczyć w smyku, tą starą wersje ale stelaż i waga ta sama także spokojnie możesz wypróbować
Stary 2013-02-14, 14:58   #2326
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, dużo z Was decyduje się na znieczulenie?;-)

Początkowo chciałam cc, ale teraz wolę urodzić siłami natury ze znieczuleniem.
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash ty tego 22.02 masz się zgłosić o 9.00 na karową?
bo ja właśnie też się zapisałam.

kurde. zdołowana jestem przez ten cukier...
wszamałabym szokobasa na poprawę humoru
Jak masz ochotę to wszamaj

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziś jest 28 tc i 6 dni, czyli 29 tc czyli jutro zaczynamy 30

Ale ten czas leci, zaraz zaczną się porody

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 14:58   #2327
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie oleje dodałaś? Ja jeszcze nigdy nie robiłam mixów, zawsze stosuję samodzielnie oliwki i masła, zamiennie jednego dnia tak, innego takmixy olejowe robię czasem do włosów
Ja trzymam w szafce w kuchni, mam dwie półeczki na olejekokosek ma normalnie formę stałą, no chyba, że jest lato to pływaa np. bhringraj trzymam w łazience i ma stałą konstystencję.
Włóż lepiej do lodówki, ewentualnie zrób mniejsze porcje, żeby całości nie wyciągać za każdym razem
Dałam: masło shea, masło kakaowe, olej z zarodków pszenicy i z dzikiej róży. Każdy z nich osobno ma swoją konsystencje, ale razem to już co innego. Musze podpytać Cloche, czy jej to zostało w formie śmietanki, czy zamieniło się w masło w lodówce. Ale to masło nie jest złe, fajnie się rozpuszcza w kontakcie ze skórą. Generalnie polecam tę mieszankę, jest superowska

Cytat:
A na pełnoziarnistej mące? Ja robię 1/3 maki 2000, więcej to już męzowi nie pasuje ... dodaję otręby pszenne i otręby owsiane. To chyba nie podnosi cukru. A nadzienie z sera białego też chyba nie podniesie ... może Ci pozwolą raz na tydzień taką zdrową wersję?
Podpytam, ciekawa jestem czy takie 100% pełnoziarniste będą chciały się smażyć. Ja daję często trochę mąki gryczanej, ale z samej by nie wyszły na pewno
No i jeszcze jedna rzecz: nie można mi smażonego ale może diabetolog rozwieje moje wątpliwości, bo póki co posiłkuję się tylko Internetem

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:59
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:59   #2328
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Gdyby nie to, ze dziś trochę nadzienia z mężowskiej tarty mi skapnie to bym przyjechała na ten Sląsk i Naleśniki pewnie zjem za jakieś pół roku, nie prędzej
Ash moja siostra jak była na Dukanie to robiła takiego naleśnikowatego omleta z ricotty i jajek. brakowało trochę mąki, bo nie dawał się zawijać ale smakowo był OK. szukaj namiastek albo czegoś co da się zastąpić

no albo może z jakiś otrębów/mąki pełnoziarnistej?
Stary 2013-02-14, 15:00   #2329
Kinga_20
Zakorzenienie

Kurdeeeeeeeeee

Chciałam być fajna i zrobić tiramisu z torebki.... Otóż okazuje się, że może się nawet taki bzdet nie udać!!! Ustawiłam za wysokie obroty i mi się zważyło wszystko

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:00   #2330
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ale sie obśmiałam z całej dyskusji i włosach
ja to usze codziennie myc włosy albo co drugi dzien maks.

chyba sobie czepek taki kapielowy do torby zapakuje i będę chodzić w takim po porodówce
jeszcze taka szczotka by Ci do czepka pasowała http://www.donegal.com.pl/akcesoria-...549204515.html
Stary 2013-02-14, 15:01   #2331
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję a jeszcze jedno pytanie: jak to w rzeczywistości wygląda po złożeniu? pytanie pod kątem wsadzania do bagażnika auta, bo dla mojego męża to jest najbardziej istotne. a na każdej stronie piszą że "mały po złożeniu" no ale wiadomo, rzeczywistość bywa inna
http://www.jedo.pl/pl/#/fyn/freeline/
Wygląda na nieduży.

Stary 2013-02-14, 15:01   #2332
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heloł z rana, piję capuccinko i trochę Was nadrabiam.

Wczoraj byliśmy na SR, prowadziła zajęcia położna z 15-letnim doświadczeniem oraz osoba, która jak się okazało odbierała poród mojej przyjaciółki, która urodziła sn dziewczynkę ponad 4,3kg nie popękała, nie była nacinana Było trochę o porodzie, co nas może denerwować w szpitalu jak się zacznie poród, od momentu przyjścia na IP - jak sobie radzić ze stresem, który jest wtedy nie wskazany. Dostałyśmy zalecenie żeby od 36 tc pić napar z liści malin - 1 litr przez cały dzień oraz wcinać olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Ogólnie jestem strasznie zadowolona, TŻ też widzę wkręcił się i bardzo mu się zajęcia podobały.

Zakupiłam matę edukacyjną FP Taką jak w załączniku Miało nie być różu, ale ta jedna rzecz może być różowa

Dzisiaj walentynki, więc przygotuję jakieś słodkości dla męża i dzień spędzimy sobie razem, nie kupujemy sobie prezentów w ten dzień.
No to super!
My SR zaczynamy w środę (20.02), ciekawe jak będzie
A mata fajna

Cytat:
maż nastawił budzik na 7 rano.. oczywiście budzik zbudził mnie a ten spał dalej.. To ja poszłam, zrobiłam herbatkę, wyciagnęłam naczynia ze zmywarki, wstawiłam nowe, pozmywałam co się nie dało wstawić, przygotowalam mu jedzenie do pracy i zdążylam się z nim pokłócić, że się tłukę rano a on nie może spać..
i na koniec stwierdził, ze mu sie nie chce iść do pracy i nie idzie
Niedobry

Cytat:
wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 15:02   #2333
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Dałam: masło shea, masło kakaowe, olej z zarodków pszenicy i z dzikiej róży. Każdy z nich osobno ma swoją konsystencje, ale razem to już co innego. Musze podpytać Cloche, czy jej to zostało w formie śmietanki, czy zamieniło się w masło w lodówce. Ale to masło nie jest złe, fajnie się rozpuszcza w kontakcie ze skórą. Generalnie polecam tę mieszankę, jest superowska
to muszę dokupić masełka
Stary 2013-02-14, 15:02   #2334
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci tak stelaż sam w sobie trochę zajmuje ale wydaje mi się że nie powinno byc dużego problemu my mamy seata ibizę i po złożeniu górnej półki w bagażniku na bank się zmieści. Za to gondolka no to już wiadomo jest większa od navingtona i miejsca potrafi zająć. Tu masz
Wymiary stelaża po złożeniu bez kół: dł./wys./szer. 90/31/65 cm
także śmiało do bagażnika i sprawdzać

Fajnie by było jakbyś naprawdę sobie obejrzała oba wózki bo wkładać do samochodu nie będziesz codziennie a tak jak mówię Navington czy inne np xlander czy bebetto są strasznie sztywne. Na kostce tak się trzęsą aż delikatnie
Stary 2013-02-14, 15:03   #2335
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Podpytam, ciekawa jestem czy takie 100% pełnoziarniste będą chciały się smażyć. Ja daję często trochę mąki gryczanej, ale z samej by nie wyszły na pewno
No i jeszcze jedna rzecz: nie można mi smażonego ale może diabetolog rozwieje moje wątpliwości, bo póki co posiłkuję się tylko Internetem
ja dodaję 1/3 mąki żytniej 2000 i są takie bardziej miękkie. obawiam się że z całości by nie wyszły, ale nie wiem jakby to zadziałało w przypadku mąki orkiszowej np.
no i ja czasem smażę bez oleju na patelni teflonowej. tak w ramach wersji dietetycznej ;P
Stary 2013-02-14, 15:04   #2336
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo super

Stary 2013-02-14, 15:04   #2337
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno się dać te 100% usmażyć, spróbuj.
Wiesz, ale możesz smażyć bez tłuszczu na teflonie to prawie jak nie smażenie

Vil moja kuzynka taki kupiła i sprawdzali w bagażniku, bo zależało im na małym. Mają Civika, ale nie wiem jaki aktualnie bo zmieniali, ale raczej nie kombi.
Te wymiary co podają na stronie to by chyba weszły nawet do mojego bagażnika

Stary 2013-02-14, 15:06   #2338
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
sharp do torby do szpitala jeszcze warto wrzucić taką wodę w sparyu do odświeżenia się w trakcie akcji jak już nie raz było powiedziane na tych porodówkac jest straaaasznie gorąco
Już Cię widzę jak sobie psikasz tą wodą podczas bóli
Chyba, ze położna albo TŻ. Gorzej jak się ma cc - już siebie widzę na stole z takim psikaczem:"panie doktorze - pan mi tu psiknie bo mi gorąco a potem wyjmie małego"

Ja jeszcze do wyprawki dopisałam 6pak wody mineralnej.
Pić się chce tak, że niewyróbka
Także TŻ będzie mi tachał po porodzie zgrzewkę wody

Cytat:
To sobie trza strzelić permanentny

Cytat:

To może przy okazji dorobisz jako salowa albo ta co posiłki roznosi
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:06   #2339
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
ooo super
dla przykłady bebetto solaris który ma ramę mniej więcej tych samych rozmiarów w bagażniku smarta
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...68453277_o.jpg
Stary 2013-02-14, 15:06   #2340
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja dodaję 1/3 mąki żytniej 2000 i są takie bardziej miękkie. obawiam się że z całości by nie wyszły, ale nie wiem jakby to zadziałało w przypadku mąki orkiszowej np.
no i ja czasem smażę bez oleju na patelni teflonowej. tak w ramach wersji dietetycznej ;P
Z samej żytniej bym nie ryzykowała bo coś mi świta, że nie ma glutenu czy czegoś, w każdym razie gorzej się klei, podobno.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości