![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Ja będę miała na weselu p. Bartka Sobieraja. Numer musisz znaleźć w necie bo mi się niestety skasował z tel. Jeśli Ci się nie uda to daj znać. Jak będę w weekend w domu to popatrzę na umowę. Ale raczej nie powinno być problemu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile przed ślubem umawiacie się na próbną fryzurkę ślubną?
![]()
#2704 |
Zakorzenienie
|
ja kolo maja chcialam isc
![]() ![]()
![]() |
#2705 |
Rozeznanie
|
Dostałam namiary na 'sklep' z bielizną od krawcowej na nowym kleparzu (stoisko 53). Słyszałyście/byłyście bo nie chcę mi się iść jak nie będzie po co
![]() Mam jeszcze pytanie ![]()
#2706 |
Rozeznanie
|
Jeżeli mam na myśli to samo to faktycznie jest na kleparzu "stoisko" z bielizną i to dośc fajną. Można dostac dobry towar w dobrej cenie i nie zajeżdża tandetą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
hehe wlasnie chce zagladnac do tej evity przy al.Pokoju choc w sumie juz sie chyba na inny salon zdecydowalam gdzie uzekly mnie 2 suknie i teraz nie wiem ktora wybrac,no ale ze juz w prawie kadym salonie w Krakowie bylam procz tego przy alei to i ten chce oblukac by potem nie zalowac
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- myslicie ze powinnam juz kupowac suknie skoro slub dopiero w sierpniu?Aha jakby ktoras szukala butów-wygodnych to moge polecic te z pasazy weneckiego,bo sama ide w przyszlym tyg.kupowac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- A macie juz auto do ślubu??Bo ba szukam jakiego retro ale nic mi sie nie podoba bo ceny ok.1000 zl dramat!!!moze ktos ma namiary na cos takiego z klasa najlepiej czerwonego cadillaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja właśnie w ten weekend "zaliczyłam" nauki przedmałżeńskie w narzeczonym w parafii św. Józefa i szczerze polecam Kurs na miłość. W sobotę zajęcia z bardzo sympatycznym małżeństwem, w niedziele z księdzem i zakończone mszą święta. Nie ma pouczania moralizowania tylko poruszone wiele tematów które skłaniają do refleksji i dyskusji w związku, mimo że razem jesteśmy wiele lat już to nauki też były dla nas przydatne i ciekawe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tyle czasu wytrzymam - wiadomo, wykłady ![]() My i tak byśmy szli na weekendowe, więc tak czy siak musiałabym za to zapłacić, więc wolę zapłacić za coś z czego skorzystam.
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Nie no na prawdę zleciało szybko to, były w miarę często przerwy tak więc można od razu było pogadać o poruszonym temacie, rozprostować kości iść do toalety czy zrobić sobie kawę lub herbatę tak więc nie powinno być problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Kochane gdzie kupujecie buty do ślubu? Zależy mi na bucikach na obcasie 5-6 cm, delikatnych, eleganckich- coś jak te z załącznika.
I jeszcze jedno pytanie, w jakim kolorze Wasi panowie mają garnitury? Możecie polecić jakiś dobry salon mody męskiej?
#2716 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam buty na kasztanowej
![]()
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nasz ślub w czerwcu tego roku a organizacja w kropce ![]() Mam nadzieje ze dzięki Wam uda mi sie nadgonic wszystkie sprawy ![]() Solina |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sugarfree87;3930700 7]Kochane gdzie kupujecie buty do ślubu? Zależy mi na bucikach na obcasie 5-6 cm, delikatnych, eleganckich- coś jak te z załącznika.
I jeszcze jedno pytanie, w jakim kolorze Wasi panowie mają garnitury? Możecie polecić jakiś dobry salon mody męskiej?[/QU Hej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
Ja swoje kupiłam w Deichmannie- jeśli interesowałyby Cię zupełnie standardowe białe buty. Wiem, że nie każdy lubi tą markę- ale wyjątkowo można przymierzyć chyba ze 4-5 modeli na różnych obcasach. Dla mnie optymalne rozwiązanie- przystępna cena. Nie mniej jednak nie ma ich we wszystkich miejscach (np. w M1 w ogóle nie mają białych), nie ma ich wszystkich na ich stronie internetowej.
Ogólnie dość polecany jest salon Konika, jesli chodzi o takie garnitury do 500 zł. W ramach możliwości radzę udać się do głównej siedziby w Stróży- w cenie dopasowanie garnituru (np, skrócenie nogawek czy rękawków). |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
Podobne buty kupowałam w Akces Dance na ul Gościnnej. Robią buty na miarę więc można sobie samemu wybrać i dopasować model.Miałam bardzo podobne do tych ze zdjęcia właśnie.
Garnitur kupowaliśmy w Stróży ale w Garnitexie - bardzo duży wybór i niskie ceny. Fachowa obsługa ( w przeciwieństwie do wielu innych renomowanych firm) Można zamówić szycie na miarę ( marynarka z innego kroju, spodnie z innego itd) Na miejscu można też kupić kamizelkę ślubną i od razu przerobić jeśli jest taka potrzeba. Mają też trochę kreacji dla kobiet w fajnych cenach(choć zdecydowanie mniej niż garniturów) Przykładowo garnitur szyty kosztuje ok 500zł a te z wieszaka ok 300zł. Sukienki wieczorowe, koktailowe ok 100-250zł Niestety są to pojedyncze modele więc nie zawsze jest pełna rozmiarówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
Też polecam Deichmana. Wczoraj byłam w Galerii Kazimierz, białych butów koło 7-8 modeli, kryte i bardziej sandałkowe jak i z odkrytym palcem. Głównie wysoki obcas, lub płaski - dla mnie to akurat wada bo szukam czegoś pośredniego . Ceny od 69 w górę czyli przyzwoicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój mąż miał czarny- klasyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
Cześć,
nie udzielam się zbyt aktywnie na forum, ale chciałam się z Wami podzielić swoją przygodą w Poradniach Małżeńskich: jeśli jeszcze nie byłyście nigdzie szczerze polecam Salwator - poradnię prowadzi bardzo miła Pani, jeśli nie macie żadnych narzeczeńskich problemów i spraw które chcielibyście omówić od razu dostajecie pieczątki za wszystkie wizyty - więc jeśli ktoś chce przejść poradnię bezstresowo to Salwator jest dla niego, my niestety dotarliśmy tam dopiero za drugim razem, nasze pierwsze podejście było na Saskiej, i powiem Wam, że jak wyszłam stamtąd (po pół godzinnym maglowaniu) to byłam szczerze załamana, czułam się jak na milicyjnym przesłuchaniu - pytania typu gdzie pracujesz, czy masz skończone studia (nie wiem co to ma dorzeczy ![]() ![]() A najciekawsze dlaczego - bo powiedzieliśmy, że nie modlimy się razem..... ![]() Co do kursu przedmałżeńskiego szczerze polecam "Kurs na miłość" - rewelacyjnie przygotowany, bez zbędnego moralizatorstwa i naprawdę przemyślany - ma na celu pomóc, a nie odstraszyć i to jest chyba jego największym plusem. (Apropos pan z Płaszowa mówił, że on też prowadzi kurs - współczuję każdemu kto na niego się natknie) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Niech zgadnę... pan Jacek? Prowadzi kurs weekendowy na os. Widok (parafia Jan Kanty). Wywodziłam się (marudziłam) na ten temat w topicu o weekendowych naukach przedmałżeńskich. Nas zapraszał na Saską... wiedziałam gdzie nie pójdę (;
Jestem w stanie stuprocentowo uwierzyć w Twoje słowa, bo na naukach było identycznie: 'jeśli XYZ to odradzam'. |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam new man, bytom. w pasazu wenecki "wszystko bylo dobre"
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I widzę, że wszyscy polecają nauki u św. Józefa od znajomych też słyszałam same dobre rzeczy także pewnie tam się zapiszemy ![]()
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Kochane gdzie kupujecie biustonosze do sukni ślubnej?
moja suknia ma wycięte plecy... i nie wiem czy powinnam kupić biustonosz z obniżonym zapięciem? Czy normalny a Panie go poprostu odetną? 1 zdjęcie to moja suknia, natomiast 2 to wycięcie na plecach jakie mam mieć Boję się, że jeśli w sukni zostaną wszyte tylko miseczki biustonosza bez zapięcia z tyłu to biust nie będzie się ładnie prezentował ![]()
#2728 |
Rozeznanie
|
Czy możecie polecić jakiś salon w Krakowie gdzie szyją porządne suknie z dobrych jakościowo materiałów? Trochę mi się spieszy, bo ślub już w czerwcu, więc pasowałoby już złożyć zamówienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tak samo! Muszę szukać biustonosza,jeśli będziesz mieć coś pierwsza pisz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.