Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 06:35   #2701
dolceana
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Ja będę miała na weselu p. Bartka Sobieraja. Numer musisz znaleźć w necie bo mi się niestety skasował z tel. Jeśli Ci się nie uda to daj znać. Jak będę w weekend w domu to popatrzę na umowę. Ale raczej nie powinno być problemu!
dolceana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 06:44   #2702
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolceana Pokaż wiadomość
Ja będę miała na weselu p. Bartka Sobieraja. Numer musisz znaleźć w necie bo mi się niestety skasował z tel. Jeśli Ci się nie uda to daj znać. Jak będę w weekend w domu to popatrzę na umowę. Ale raczej nie powinno być problemu!
Pan Bartek ma zajęty niestety nasz termin, bo juz pisałam do niego maila
Stary 2013-02-13, 08:21   #2703
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Dziewczyny ile przed ślubem umawiacie się na próbną fryzurkę ślubną?
Stary 2013-02-13, 08:24   #2704
extassy
Zakorzenienie

ja kolo maja chcialam isc slub w lipcu
Stary 2013-02-14, 01:04   #2705
19izka89
Rozeznanie

Dostałam namiary na 'sklep' z bielizną od krawcowej na nowym kleparzu (stoisko 53). Słyszałyście/byłyście bo nie chcę mi się iść jak nie będzie po co Podobno Pani ma markowe biustonosze i zamawia wybrane modele z hurtowni jak nie ma na stoisku w dużo niższych cenach.

Mam jeszcze pytanie Gdzie w Krakowie sprzedają Wonderbra?
Stary 2013-02-14, 14:55   #2706
kreoolka
Rozeznanie

Jeżeli mam na myśli to samo to faktycznie jest na kleparzu "stoisko" z bielizną i to dośc fajną. Można dostac dobry towar w dobrej cenie i nie zajeżdża tandetą Ponadto jest duży wybór. Osobiście kupiłam tam coś może ze 3 razy ale jak jestem w tamtej okolicy to zaglądam tam .
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:19   #2707
19izka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Jeżeli mam na myśli to samo to faktycznie jest na kleparzu "stoisko" z bielizną i to dośc fajną. Można dostac dobry towar w dobrej cenie i nie zajeżdża tandetą Ponadto jest duży wybór. Osobiście kupiłam tam coś może ze 3 razy ale jak jestem w tamtej okolicy to zaglądam tam .
Dzięki To w takim razie się przejdę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:49   #2708
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Tak, na Floriańskiej

Nie ma jakiś tanich salonów? Pomóżcie bo mi się nie chcę chodzić po wszystkich
Dziś przejeżdżając przez al. pokoju, ujrzałam salon mody ślubnej szkoda , że dopiero teraz go odkryłam Nie mam pojęcia jakie ceny ale może warto zaglądnąc
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:56   #2709
19izka89
Rozeznanie

evita jest na al. pokoju. Dużo sukienek, fajne garnitury i sukienki wieczorowe Ceny normalne, jak wszędzie.
Stary 2013-02-17, 16:38   #2710
zaczarowana 18
Raczkowanie

hehe wlasnie chce zagladnac do tej evity przy al.Pokoju choc w sumie juz sie chyba na inny salon zdecydowalam gdzie uzekly mnie 2 suknie i teraz nie wiem ktora wybrac,no ale ze juz w prawie kadym salonie w Krakowie bylam procz tego przy alei to i ten chce oblukac by potem nie zalowacwiec jak tam dotre to zdam relacje ale najwczesniej to za tydzien w sobotebylam w evicie na zakopiance ale nic mi sie nie podobalo choc dopiero byli przed wprowadzeniem nowych modeli na 2013 bo to byl listopad wiec moze teraz cos ciekawego jest?Panie byly bardzo mile i uczynne i dzieki nim wiedzialam jakich modeli szukac

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

myslicie ze powinnam juz kupowac suknie skoro slub dopiero w sierpniu?Aha jakby ktoras szukala butów-wygodnych to moge polecic te z pasazy weneckiego,bo sama ide w przyszlym tyg.kupowac to jedyny sklep gdzie mi powiedzili ze nie ma problemu z obcalem tzn dopasuja taki jaki chce do kazdego modelu buta a to super akurat to najwyzej moge miec 5,5cm a no i jak włozylam noge to faktycznie czulam sie jak w pantoflach co u mnie jest mega problemem bo mam waska a dluga stope,a jak do tego jeszcze dostalam na targach ich ulotke to az mi sie oczeta zaswiecily ze zamiast 190zł zaplace 140

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

A macie juz auto do ślubu??Bo ba szukam jakiego retro ale nic mi sie nie podoba bo ceny ok.1000 zl dramat!!!moze ktos ma namiary na cos takiego z klasa najlepiej czerwonego cadillaca??
zaczarowana 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:58   #2711
anannke
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ja właśnie w ten weekend "zaliczyłam" nauki przedmałżeńskie w narzeczonym w parafii św. Józefa i szczerze polecam Kurs na miłość. W sobotę zajęcia z bardzo sympatycznym małżeństwem, w niedziele z księdzem i zakończone mszą święta. Nie ma pouczania moralizowania tylko poruszone wiele tematów które skłaniają do refleksji i dyskusji w związku, mimo że razem jesteśmy wiele lat już to nauki też były dla nas przydatne i ciekawe Ciekawe spojrzenie na pewne sprawy, uświadomienie pewnych rzeczy, motywów zawierania ślubu na prawdę można wiele wynieść dla siebie a jeśli ktoś chce to jeszcze więcej Myślałam że będzie ciężko tyle wytrzymać jednak czas zleciał bardzo szybko nic się nie dłużyło. Dlatego szczerzę polecam i nakłaniam wręcz żeby się wybrać na dobre nauki skoro jest wybór i można iść na prawdę na takie które coś wniosą i miło spędzi się czas i zajmują niewiele czasu (bo to weekendowe) a nie na takie na których będzie się umierać z nudów na krześle i na zasadzie odbębnienia, ksiądz będzie marudził o jednym i jeszcze porem narzekać jakie to beznadziejne były chyba nie było pary na naukach która byłaby niezadowolona z wyboru a było na prawdę bardzo dużo osób
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:23   #2712
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
evita jest na al. pokoju. Dużo sukienek, fajne garnitury i sukienki wieczorowe Ceny normalne, jak wszędzie.
co do cen to bym się kłóciła, po tych cenach spodziewałam się dużo lepszej jakości suknia za 4000nie powinna nigdzie drapac.
Stary 2013-02-17, 18:34   #2713
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja właśnie w ten weekend "zaliczyłam" nauki przedmałżeńskie w narzeczonym w parafii św. Józefa i szczerze polecam Kurs na miłość. W sobotę zajęcia z bardzo sympatycznym małżeństwem, w niedziele z księdzem i zakończone mszą święta. Nie ma pouczania moralizowania tylko poruszone wiele tematów które skłaniają do refleksji i dyskusji w związku, mimo że razem jesteśmy wiele lat już to nauki też były dla nas przydatne i ciekawe Ciekawe spojrzenie na pewne sprawy, uświadomienie pewnych rzeczy, motywów zawierania ślubu na prawdę można wiele wynieść dla siebie a jeśli ktoś chce to jeszcze więcej Myślałam że będzie ciężko tyle wytrzymać jednak czas zleciał bardzo szybko nic się nie dłużyło. Dlatego szczerzę polecam i nakłaniam wręcz żeby się wybrać na dobre nauki skoro jest wybór i można iść na prawdę na takie które coś wniosą i miło spędzi się czas i zajmują niewiele czasu (bo to weekendowe) a nie na takie na których będzie się umierać z nudów na krześle i na zasadzie odbębnienia, ksiądz będzie marudził o jednym i jeszcze porem narzekać jakie to beznadziejne były chyba nie było pary na naukach która byłaby niezadowolona z wyboru a było na prawdę bardzo dużo osób
My też się na te nauki zapisaliśmy, na maj Z polecenia dostaliśmy, że warto u Dominikanów, ale tam weekendowe sa w piątek i sobotę. Ale i te i te częściowo prowadzą państwo Babik, więc znaleźliśmy Kurs na miłość i czekam z niecierpliwością. Też uważam, że skoro trzeba na kurs iść, a ma się wybór to lepiej wybrać coś wartościowego i ciekawego, a nie przynudzanie i moralizatorskie gadki.
Ja tyle czasu wytrzymam - wiadomo, wykłady Gorzej z TŻ, bo on nie student, ale wierzę że jak będzie ciekawie to nie będzie żałował.
My i tak byśmy szli na weekendowe, więc tak czy siak musiałabym za to zapłacić, więc wolę zapłacić za coś z czego skorzystam.
Stary 2013-02-18, 11:32   #2714
anannke
Zakorzenienie

Nie no na prawdę zleciało szybko to, były w miarę często przerwy tak więc można od razu było pogadać o poruszonym temacie, rozprostować kości iść do toalety czy zrobić sobie kawę lub herbatę tak więc nie powinno być problemu
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:13   #2715
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Kochane gdzie kupujecie buty do ślubu? Zależy mi na bucikach na obcasie 5-6 cm, delikatnych, eleganckich- coś jak te z załącznika.
I jeszcze jedno pytanie, w jakim kolorze Wasi panowie mają garnitury? Możecie polecić jakiś dobry salon mody męskiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6743_big.jpg (17,9 KB, 15 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 16:41   #2716
extassy
Zakorzenienie

ja kupiłam buty na kasztanowej
Stary 2013-02-19, 15:05   #2717
sol11
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Nasz ślub w czerwcu tego roku a organizacja w kropce
Mam nadzieje ze dzięki Wam uda mi sie nadgonic wszystkie sprawy

Solina
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:25   #2718
zaczarowana 18
Raczkowanie

[QUOTE=sugarfree87;3930700 7]Kochane gdzie kupujecie buty do ślubu? Zależy mi na bucikach na obcasie 5-6 cm, delikatnych, eleganckich- coś jak te z załącznika.
I jeszcze jedno pytanie, w jakim kolorze Wasi panowie mają garnitury? Możecie polecić jakiś dobry salon mody męskiej?[/QU
Hej chyba takie widzialam wlasnie skorkowe w salonie w pasazu weneckim przy dlugiej a z obcasem tez tam nie ma problemu bo widze ze taki sam chcemy mało wysoki tak robia jaki sobie zechcesz ja jutro tam ide własnie kupic butki z promocyjna ulotka z targów
zaczarowana 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:31   #2719
sokzkaralucha
Raczkowanie

Ja swoje kupiłam w Deichmannie- jeśli interesowałyby Cię zupełnie standardowe białe buty. Wiem, że nie każdy lubi tą markę- ale wyjątkowo można przymierzyć chyba ze 4-5 modeli na różnych obcasach. Dla mnie optymalne rozwiązanie- przystępna cena. Nie mniej jednak nie ma ich we wszystkich miejscach (np. w M1 w ogóle nie mają białych), nie ma ich wszystkich na ich stronie internetowej.

Ogólnie dość polecany jest salon Konika, jesli chodzi o takie garnitury do 500 zł. W ramach możliwości radzę udać się do głównej siedziby w Stróży- w cenie dopasowanie garnituru (np, skrócenie nogawek czy rękawków).
sokzkaralucha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 23:38   #2720
samiramis
Raczkowanie

Podobne buty kupowałam w Akces Dance na ul Gościnnej. Robią buty na miarę więc można sobie samemu wybrać i dopasować model.Miałam bardzo podobne do tych ze zdjęcia właśnie.
Garnitur kupowaliśmy w Stróży ale w Garnitexie - bardzo duży wybór i niskie ceny. Fachowa obsługa ( w przeciwieństwie do wielu innych renomowanych firm) Można zamówić szycie na miarę ( marynarka z innego kroju, spodnie z innego itd) Na miejscu można też kupić kamizelkę ślubną i od razu przerobić jeśli jest taka potrzeba. Mają też trochę kreacji dla kobiet w fajnych cenach(choć zdecydowanie mniej niż garniturów)
Przykładowo garnitur szyty kosztuje ok 500zł a te z wieszaka ok 300zł. Sukienki wieczorowe, koktailowe ok 100-250zł Niestety są to pojedyncze modele więc nie zawsze jest pełna rozmiarówka
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 07:52   #2721
Karolablue
Raczkowanie

Też polecam Deichmana. Wczoraj byłam w Galerii Kazimierz, białych butów koło 7-8 modeli, kryte i bardziej sandałkowe jak i z odkrytym palcem. Głównie wysoki obcas, lub płaski - dla mnie to akurat wada bo szukam czegoś pośredniego . Ceny od 69 w górę czyli przyzwoicie.
Karolablue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:39   #2722
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sugarfree87 Pokaż wiadomość
Kochane gdzie kupujecie buty do ślubu? Zależy mi na bucikach na obcasie 5-6 cm, delikatnych, eleganckich- coś jak te z załącznika.
I jeszcze jedno pytanie, w jakim kolorze Wasi panowie mają garnitury? Możecie polecić jakiś dobry salon mody męskiej?
ja miałam buty z Merbuta, bo właśnie miały niski obcas, kupiłam je w Plazie, fajne też oglądałam w canhpol w Bonarce i fulara&żywczyk ale ceny już sporę, za to piękne
Mój mąż miał czarny- klasyka
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:15   #2723
fiszuwka
Raczkowanie

Cześć,

nie udzielam się zbyt aktywnie na forum, ale chciałam się z Wami podzielić swoją przygodą w Poradniach Małżeńskich:

jeśli jeszcze nie byłyście nigdzie szczerze polecam Salwator - poradnię prowadzi bardzo miła Pani, jeśli nie macie żadnych narzeczeńskich problemów i spraw które chcielibyście omówić od razu dostajecie pieczątki za wszystkie wizyty - więc jeśli ktoś chce przejść poradnię bezstresowo to Salwator jest dla niego,

my niestety dotarliśmy tam dopiero za drugim razem, nasze pierwsze podejście było na Saskiej, i powiem Wam, że jak wyszłam stamtąd (po pół godzinnym maglowaniu) to byłam szczerze załamana, czułam się jak na milicyjnym przesłuchaniu - pytania typu gdzie pracujesz, czy masz skończone studia (nie wiem co to ma dorzeczy no ale ok), czy jesteśmy po zaręczynach i czy nasze rodziny się poznały, gdzie zamierzamy mieszkać - czemu akurat tam, podchody czy mieszkamy razem przed ślubem, czy razem się modlimy, czy chodzimy do kościoła, kim jest dla nas Bóg, co jest najważniejsze w małżeństwie itd. - niestety wg pana z poradni jesteśmy baaaardzo złym materiałem na małżeństwo i odradzał nam ślub
A najciekawsze dlaczego - bo powiedzieliśmy, że nie modlimy się razem..... od razu nas zaatakował, przypiął etykietkę niewierzących i zaczął prawić kazanie jacy to jesteśmy beznadziejni...

Co do kursu przedmałżeńskiego szczerze polecam "Kurs na miłość" - rewelacyjnie przygotowany, bez zbędnego moralizatorstwa i naprawdę przemyślany - ma na celu pomóc, a nie odstraszyć i to jest chyba jego największym plusem. (Apropos pan z Płaszowa mówił, że on też prowadzi kurs - współczuję każdemu kto na niego się natknie)
fiszuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:01   #2724
sokzkaralucha
Raczkowanie

Niech zgadnę... pan Jacek? Prowadzi kurs weekendowy na os. Widok (parafia Jan Kanty). Wywodziłam się (marudziłam) na ten temat w topicu o weekendowych naukach przedmałżeńskich. Nas zapraszał na Saską... wiedziałam gdzie nie pójdę (;
Jestem w stanie stuprocentowo uwierzyć w Twoje słowa, bo na naukach było identycznie: 'jeśli XYZ to odradzam'.
sokzkaralucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:12   #2725
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
moj tz ma czarny smoking z vistuli
polecam new man, bytom. w pasazu wenecki "wszystko bylo dobre"
Stary 2013-03-01, 13:50   #2726
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nasz ślub w czerwcu tego roku a organizacja w kropce
Mam nadzieje ze dzięki Wam uda mi sie nadgonic wszystkie sprawy

Solina
Hej Solina, a co masz już załatwione ? Ja jestem zaręczona od kilku dni, ślub chcielibyśmy w tym roku, bo po co czekać mam nadzieję, że się wszystko uda załatwić, jestem w trakcie rozmów o salę
I widzę, że wszyscy polecają nauki u św. Józefa od znajomych też słyszałam same dobre rzeczy także pewnie tam się zapiszemy
Stary 2013-03-07, 11:37   #2727
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Kochane gdzie kupujecie biustonosze do sukni ślubnej?
moja suknia ma wycięte plecy... i nie wiem czy powinnam kupić biustonosz z obniżonym zapięciem? Czy normalny a Panie go poprostu odetną?
1 zdjęcie to moja suknia, natomiast 2 to wycięcie na plecach jakie mam mieć
Boję się, że jeśli w sukni zostaną wszyte tylko miseczki biustonosza bez zapięcia z tyłu to biust nie będzie się ładnie prezentował
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fleure3.jpg (64,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plecy.jpg (147,4 KB, 14 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 14:18   #2728
aania88
Rozeznanie

Czy możecie polecić jakiś salon w Krakowie gdzie szyją porządne suknie z dobrych jakościowo materiałów? Trochę mi się spieszy, bo ślub już w czerwcu, więc pasowałoby już złożyć zamówienie
aania88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 22:43   #2729
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Kochane gdzie kupujecie biustonosze do sukni ślubnej?
moja suknia ma wycięte plecy... i nie wiem czy powinnam kupić biustonosz z obniżonym zapięciem? Czy normalny a Panie go poprostu odetną?
1 zdjęcie to moja suknia, natomiast 2 to wycięcie na plecach jakie mam mieć
Boję się, że jeśli w sukni zostaną wszyte tylko miseczki biustonosza bez zapięcia z tyłu to biust nie będzie się ładnie prezentował
Koniecznie biustonosz z niskim zacięciem ,same miseczki splaszcza biust.
Mam tak samo!
Muszę szukać biustonosza,jeśli będziesz mieć coś pierwsza pisz!
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:01   #2730
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Koniecznie biustonosz z niskim zacięciem ,same miseczki splaszcza biust.
Mam tak samo!
Muszę szukać biustonosza,jeśli będziesz mieć coś pierwsza pisz!
Tylko zastanawiam się czy biustonosz z niskim zapięciem bez ramiączek będzie się dobrze trzymał na miejscu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości