![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: bez iskier, jakie to uczucie
Cytat:
![]() ![]() Jednocześnie wydaje mi się jednak, że Ty po prostu chcesz mieć KOGOŚ - i to nie jest facet z Twoich marzeń, ale jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ![]() Ja też nie zawsze spotykałam się z facetami, na widok których przy pierwszym poznaniu miałam miękkie nogi, czasami po prostu podobało mi się, że świetnie się rozumiemy, że mają fajne poczucie humoru i że w ramach bonusu są wobec mnie szarmanccy i traktują mnie jak najfajniejszą i najpiękniejszą dziewczynę na świecie, a ja im na to pozwalałam. Tylko że w momencie kiedy zaczynało im na serio zależeć i sytuacja zaczynała wymagać określenia się, uciekałam. I mimo wszystko myślę, że pewnie z Tobą też tak będzie. Jednak duużo przyjemniej jest, kiedy na widok smsa od boskiego faceta cieszysz się przez pół godziny sama do siebie/do kasownika w autobusie, a na myśl o spotkaniu się z nim motylki szaleją w brzuchu i jedyne miejsce na świecie, w którym chciałabyś się znaleźć to jego łóżko ![]() Jednak podsumowując, skoro Wam jest fajnie razem, tylko brakuje chemii, to pospotykajcie się luźno, co Ci szkodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chodzi mi wiesz nie o ideał pod wzgledem cech a taki bardziej kobiecy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Buc
|
Cytat:
brzmi co najmniej dziwnie. ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Jednym słowem ile osób tyle opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wredny kotecek
|
A moja babcia mówiła żeby zwracać uwagę na charakter i na to czy mamy wspólne tematy do rozmów, bo "jak uroda minie i do łóżka już nie będziecie chodzić to przynajmniej będziesz mogła z nim pogadać"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też teorię, że podobnie może dziać się ze związkami, w których partnerzy są pod względem urody kompletnie do siebie niedopasowani - on mega przystojny, ona brzydka albo on fatalny a ona piękna (a takich związków nie brakuje z tego co widzę). Choć jedno z drugim się łączy, bo skutkiem tych różnic też może być brak pożądania względem tej nieatrakcyjnej strony. Można z kimś być bo w wielu sferach jest nam z tą osobą razem naprawdę fajnie i przymykać oko na własną niechęć do zbliżeń/zbliżenia "z obowiązku", ale uważam, że nasze potrzeby fizyczne i tak nas kiedyś w końcu dogonią ![]()
![]() ![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2013-02-12 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Popieram dziewczyny : nie możecie się spotykać bez przyspieszania niczego? Powiedz mu, że nie chcesz go zwodzić ani wchodzić w nic na siłę i na razie wolałabyś się spotykać "na luzie". Dzięki temu będziesz miała więcej czasu na uporanie się z własnymi uczuciami. Od siebie tylko dodam, że sama byłam w identycznej sytuacji co Ty - a obecnie jestem z tym facetem od roku w związku. I nie, nie straciłam głowy, nie ma iskier ani jednorożców, ale jestem szczęśliwa z nim, a to chyba najważniejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja powiem z własnego doświadczenia. Też kiedyś chciałam iskier, chemii, rzygania tęczą, itp. Poznałam chłopaka, który był wspaniałym rozmówcą, niesamowicie inteligentny i posiadał inne wartościowe cechy charakteru, ale mnie nie pociągał i nie podobał mi się fizycznie. On jednak nie rezygnował. Wiedział co jest grane, że motam się z uczuciami, ale jednak ani on ani ja nie potrafiliśmy się od siebie odseparować. 3 razy dałam mu kosza i wciąż odnawialiśmy kontakt. Trwało to 3 miesiące. Stopniowo skracaliśmy dystans przytuleniami, pocałunkami, czułymi gestami i słowami. Na początku stałam jak kołek i nie bardzo miałam ochote odzwajemniać czułości, ale przyszedł taki moment, w którym poczułam ,,tak, to jest to!". Powiedziałam mu to, on bardzo się ucieszył. Pół nocy pieściliśmy się w łóżku. Mamy już półtora miesiąca, a ja nadal czuję, że to jest ten właściwy, mężczyzna, z którym chciałabym wziąć kiedyś ślub. Moje dopełnienie szczęścia. Nie chcę innego. I ,,jednorożce" też są, potrafię chodzic po supermarkecie z krowimi oczami i wielkim usmiechem, bo myślę o nim. Kiedy się dotykamy jestem w siódmym niebie, mam ochotę sprawić mu jak największą przyjemność i rzucić się na niego. Z resztą mój podpis mowi sam za siebie ![]() Dlatego myśle, że powinnaś spotykać się z nim na gruncie przyjacielskim. Jeśli nie chcesz dać fałszywego szczęscia powiedz, że obecnie nie jesteś jeszcze pewna czy to jest to, ale nie chciałabys rezygnować ze znajomości, bo czujesz, że jest wartościowa i może kiedyś. Gdybym ja lub mój chlopak raz na zawsze urwaliśmy nasze kontakty po któryms z moich ,,koszy" nie czułabym tego co teraz. ![]() I spokojnie, przysięgi małżeńskiej nie składasz. Naprawdę możesz kontynuować tą przyjaźń czy znajomość w zgodzie z nim i z samą sobą, a życie czasem robi nam niespodzianki ![]() Tylko spokojnie, lepsze szczere koleżeństwo niż fałszywy związek. Nie przyspieszaj nic. Ja poczułam, że chcę z nim być po 3 miesiącach, Ty możesz potrzebować więcej czasu, może być też tak, że związek z tej relacji nie wyjdzie, ale tu jest ważna szczerość wobec niego. Delikatna, ale bez owijania w bawełnę żeby chłopak wiedział co jest grane. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-02-13 o 00:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, a co w nim jest takiego, że jak już się widzicie, to Cię do niego ciągnie, hm?
![]() ![]() Ale żeby opadły, to muszą najpierw się pojawić, nie? ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że nigdy nie będę dla nikogo kalkulacją. Brrrrr. Cytat:
Cytat:
Wspaniała tak, ale idealna? Niekrzywdząca? Przecież jesteśmy tylko ludźmi, wszyscy mamy wady, docieramy się, ścieramy się, nigdy nie będzie totalnie bezproblemowo. Cytat:
![]() U mnie nie. Sprawdziłam.
![]() |
![]() |
#40 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tych "typów" - kiedy on jest mega ciachem a ona przeciętnej urody to zgadzam się, że może akurat jest w jego typie i dla niego wygląda fajnie. Ale kiedy on wygląda jak model, a ona jest naprawdę, obiektywnie brzydka to myślę, że nie ma szans by była z wyglądu w jego typie, raczej ma jakieś cechy charakteru, które go przy niej trzymają. I jeżeli ten pociąg względem jej osobowości nie przekłada się na pociąg fizyczny to myślę, że taki facet po jakimś czasie będzie chciał sobie znaleźć partnerkę, która będzie oprócz fajnego charakteru także atrakcyjna i da mu satysfakcję w łóżku (choć na pewno istnieją też wyjątki). To w końcu chyba jedna z rzeczy, która odróżnia pary od przyjaciół ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
przyjaciółka ma rację. jakaś część ciebie podświadomie nie pozwala ci znalezc kogos bliskieg. bo co to jest bliskosc? to ze macie tyle wspolnego ze soba, uwielbiasz z nim rozmawiac... hmm pewnie za jakis czas znajdziesz kogos do kogo od razu poczujesz pożądanie i nic poza tym , pożądanie minie<bo ono mija jeśliopiera się tylko o hormony> a Ty zostaneisz z poczuciem, że straciłaś wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Ja jednak się nie zgodzę, bo na siłę nie można pokochać (ale banalnie to zabrzmiało)...
dla mnie miłość to również seks i pożądanie (żeby nie było, potrzebuję też czułości, oddania, zaufania itd itp). Próbowałam kiedyś, kilka razy, z różnymi facetami, coś takiego, ale... nigdy się nie udało. Z jednym jesteśmy przyjaciółmi do dziś. Z charakteru cudo, dobry, wesoły, rozgadany, troszczył się o mnie, zawsze miał ochotę na seks, ale... nie pociągał mnie. Owszem, dałam mu szansę, próbowałam, ale seks nie sprawiał mi przyjemności, miałam wrażenie, że kocham się z bratem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój się trochę zmienił w trakcie znajomości, tak jakby otworzył - może to też miało jakieś znaczenie.... Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-02-13 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Albo mnie facet pociąga, albo nie. Mogę kochać kogoś cudownego, ale jeśli nie będzie mnie pociągał fizycznie, to nici z seksu, a dla mnie seks+miłość=związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem na jakim etapie jest Autorka, ale nic nie pisała o zbliżeniach, może ich po prostu jeszcze nie ma, a nóż okaże się, że facet jest ,,mistrzem całowania i dotyku" i coś się zacznie iść w dobrym kierunku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja bym odróżniła te dwie rzeczy: po pierwsze związek na siłę, z kimś, kto jest dla nas niemal jak brat (coś jak napisała autorka w 1 poście), a po drugie - spotkanie kogoś, w kim nie zakochujemy się z miejsca i nie rzygamy tęczą (to jest chyba przypadek maconhy
![]() Gdy poznałam TŻ nie podobał mi się ani trochę ![]() ![]() ![]() Mam też znajomą, która zaczęła związek bez miłości i z tego co wiem ta miłość ( w rozumieniu "szaleję za nim, jest idealny, ten jedyny itp.") nie pojawiła się nigdy, ale pojawiła się wzajemna czułość, przywiązanie i są obecnie szczęśliwym małżeństwem z dzieckiem ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Po niemal ośmiu latach w związku i tyleż samo mieszkania z Tżetem wciąż czuję iskry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na ile Twoi znajomi są szczęśliwi, wiedzą tak naprawdę tylko oni sami... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzą, że są szczęśliwi i na takich też wyglądają ![]() ![]() A to o czym piszesz, że ktoś boi się samotności i bierze pierwszą dostępną osobę, to ja uważam, że tak robi jakieś 80% osób ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Wasze odpowiedzi dają mi do myślenia, chciałabym jeszcze coś dodać. Nigdy nie byłam tak niezdecydowana jak w tej sytacji...
Duży wpływ na to ma także to, że od początku znajomości miałam o nim złe zdanie (oczwyiście teraz jest inaczej,jak już pisałam). Pomijając jego cechy, które mnie irytują myślałam nad tym, czy w jego obecności czuje się dobrze. Możemy rozmawiać godzinami, rozumiemy się, ale w jego charakterze jest sporo rzeczy które mnie drażnią. Gdy jesteśmy sami, czuje się z nim świetnie, wracam z dobrym humorem itd. Pytacie czy chociaż trochę mnie pociąga- nie jest w moim typie,fakt ale gdy doszło między nami do pewnych czułości, zbliżeń podobało mi się to, czułam się dobrze , ciągnie do kontaktu z nim, ale wciąż zastanawiam się, czy to dlatego,że brakuje mi drugiej osoby. Ale gdy jesteśmy wśród ludzi, wszystko nabiera innej barwy. Nie mam pojęcia, czmeu tak jest. Irytuje mnie niesmowicie. Pewnego razu byliśmy razem na pewnej imprezie (wspólna znajoma) muszę powiedzieć szczerze, że jego obecnośc przytłaczała mnie, myślałam tylko o tym ,żeby już poszedł... I to nie pierwsza taka sytuacja. To przykre, co pisze ale chce przedstawić Wam jak najjaśniej tą sytaucję. Właśnie wtedy przypomina mi sie obraz początków naszej znajomośći. Pogubiłam się w tym na amen. Tym bardziej, że jego uczucia w stosunku do mnie coraz bardziej się rozwijają. Powiem Wam, że żałuje tego, że nie skończyłam tego wcześniej, tylko brnęłam w to, wiedząc jak jest. Możliwe, że w jakimś stopniu boje się, że stracę go i nie trafie już nigdy na coś co będzie mi w pełni odpowiadało. Sama zastanawiam się, czy w ogóle możliwe jest znalezienie takiej osoby... Szczerze zazdroszcze takim osobom Edytowane przez halucynogenna Czas edycji: 2013-02-14 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Halucynogenna A jak długo się spotykacie? Może potrzebujesz jeszcze czasu? Przeczytaj co radziły dziewczyny i może spróbuj z nim pogadać. Powiedz mu, że jest fajnie, ale jeszcze nie umiesz się określić. Daj sobie czas, ale też nie każ mu zbyt długo czekać.
ps. Widzę siebie w twoich rozterkach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
[q
Edytowane przez Nancy_Franciss Czas edycji: 2013-02-14 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, ile się spotykacie?
Też kiedyś miałam podobne, koleżanka powiedziała mi, że jeśli irytuje to nic z tego nie wyjdzie. Mój też mnie trochę irytował, ale to był jeden dzień chyba i w minimalnym stopniu, a potem już wszystko wróciło do normy, nadal fajny charakter i super sposób bycia. Ja wiem, że 1,5 miesiąca to mało, ale ja się zwyczajnie ciesze, bo bardzo chciałam żeby coś z tego wyszło i mi się udało. Poza tym długo byłam bez faceta i marzyłam o drugiej połówce, więc chyba to co piszę jest normalne. Są duże szanse na pełnowartościowy zwiazek. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Widzę,że wiele osób ma podobny problem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem ile masz lat, ale zapewniam Cię, że myślenie "już nigdy sobie nikogo nie znajdę" albo "pewnie i tak nie znajdę nikogo lepszego" jest w większości przypadków błędne ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Brzmi ale tak jest
![]() Mi zwyczajny facet,który jest taki mega męski, wszystko zrobi i jest dosyć chłodny emocjonalnie nie podejdzie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Ale moze poczekaj jeszcze trochę? Moze cos sie wtedy wyklaruje..? Tylko nie za dlugo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Ja dalej mówię NIE, autorko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Najgorsze jest to, że on od dawna marzył tylko o tym, by choć trochę się do mnie zbliżyć, ciągle dostawał kosza,a jak teraz sie udało jest innym czlowiekiem- jest szczęśliwy i widać to,bardzo . Po pewnej sytuacji, gdy dałam mu kosza w sposób przykry muszę to przyznać, że sama się sobie dziwiłam,on dalej nie ustępował...Jego uczucie do mnie jest coraz silniejsze.
Sam mi powiedział pewne rzeczy i nie ukrywam, że przestraszyłam się. Nie wyobrażam sobie jakbym miała go teraz pozbawić tego wszystkiego, teraz czuje się z tym źle,a co dopiero gdy tak go skrzywdzę. Rozmawialiśmy, mówiłam, że nie potrafię się określić, że na pewno potrzebuje trochę czasu i nigdy nie chciałam i dalej nie chce dawać mu jakichs złudnych nadzieji, on niby to rozumie, ale sama widzę jak jest. Jest nastawiony, że wszystko idzie super itd. Nie wiem w jaki sposób miałabym to skończyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy w podly sposob rozstalam sie z moim poprzednim facetem, ktory pociagal mnie jak nikt nigdy i wedlug mnie i kazdej z kolezanek byl niesamowicie przystojny, babcia powiedziala mi
'Agatko, z ladnej miski sie nie najesz' ![]() Nie wiem czemu strasznie mi sie to wrylo w pamiec. GrumpyCatt - skads mi jest znajomy ten awatar, gdzies indziej go widzialam juz dzis ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.