|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Wiedziałam, że będzie dobrze! Brawa też dla Juleczki pięknie rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A brzoskwiń z puszki nienanwidzę
|
|||
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ash no w umie do lidla mam teraz niedaleko
jakieś pół km wiec warto skoczyć po malinki a co do brzoskiwń to z puszki jadam ale tylko na bóla do deseru np. do placka daję i wtedy inaczej smakują niż tak po wyjęciu z puszki, wtedy to takie zasłodkie się mi wydają
|
|
|
|
#2403 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Brawo dla Julki i dla grzecznej szyjki ![]() Co lekarz to inaczej patrzy na szyjkę Ja mam 25 mm i normalnie funkcjonuję... no poza dłuższymi spacerami Odkurzam, sprzątam sama.
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udaną wizytę i grzeczną szyjkę ![]() Ale mała mi się wierci. Pierwszy raz tak dokazuje Tygodnie lecą a ona coraz więcej siły ma Figlara mała
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-14 o 17:08 |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! za 28 tc!
|
|
#2406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miałam niesmak i łyknęłam sobie wodę ....
![]() Też z takim nastawieniem poszłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/mco-baby-pekna-blu...008254452.html
wczorej kupiłam bardzo podobną za 6zł na sh, tylko kremową i na suwak, a kwiatki takie same
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Na pocieszenie dodam, że ta czekolada to gorzka ![]() Na mnie żadna czekolada nie działa, próbowałam czy pasuje, a zapomniałam, że czekolady nie lubię
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/sliczna-bluza-z-ko...024418452.html
ta fajna dla chłopaka
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
nom
pracuje, teraz tylko tydzień odpoczywam na l4 i wracam
|
|
#2411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zależy od stanu skóry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Tołpę kupiłam wczoraj i smarowałam już dwa razy - fajnie nawilża, dość szybko się wchłania i jak dla mnie na dość przyjemny, choć... dziwny zapach ![]() Cytat:
![]() Ja myję włosy babydream dla dzieci i facelle czasem ---- Babcia dała mi słoik miodu, kochana ale czuję się coraz gorzej, nie mam siły Was nadrobić w całości. Mężu powiedział, że mój kaszel brzmi mu na zapalenie oskrzeli i chyba jutro rano przejdę się do rodzinnego choć... wątpię, że coś zaradzi ale chociaż będę miała diagnozę ![]() Jestem wściekła |
||||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Raz próbowałam olejem rycynowym i nigdy więcej, zmyć się tego nie dało, brrr Teraz mam awersję do takich eksperymentów.
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Motylku bardzo współczuję...
Cytat:
więc jeszcze myślę gdzie tu ostatecznie rodzić...Nadrobiłam od wczoraj Wasze posty. aha.... żebym nie zapomniała, Jenny proszę wpisz mi wizytę u gina 11.03. Ja jutro rano wybieram się na glukozę 75 gr Byłam lekko zajęta i jedynie jednym okiem zaglądam na wizaż. Wczoraj zaniosłam l4 do pracy i poszłam w końcu do fryzjera, gdzie doprowadzono moje włosy do normalności. Poza tym byłam w bibliotece i zrobiłam małe zakupy. Wykończyło mnie to A dziś trochę posprzątałam w mieszkaniu, zrobiłam dwa prania i ogarnęłam łazienki. Ktoś kiedyś pisał, że uwielbia sprzątać łazienki? ja nienawidzę ale samo się nie zrobi.Poza tym w weekend przyjeżdżają moi rodzice. Aha, no i witam się z Wami Walentynkowo ja raczej nic nie dostanę, bo ustaliliśmy, że nie obchodzimy.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-02-14 o 17:48 |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
W almie widziałam innej firmy, ale też 100% malina
A oto moja walentynkowa niespodzianka dla męża (zdjęcie z z telefonu, na żywo ładniej wygląda ) Część bez pudru jest dla mnie ![]() Kupiłam mu jeszcze serduszko-anystres do ściskania w ręku
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam 4 i na pierwszym miejscu stawiam tą latte, poźniej Argon, później marchewkową (bo tam chyba coś z marchewką było) a na końcu tą z łożysk. Mam włosy ciemne falujące (czasami proste czasami kręcone- jak im się chce). Za to moja była współlokatorka z akademika miała w odwrotnej kolejności a włosy miała blond sprężynki. Więc niestety trzeba próbować na sobie![]() Aaś ja też muszę myć co drugi dzień. axella jaki macie z mamą pomysł? Jenny ja Cię po prostu kocham za tego Ptysia aż mam banana na twarzy jak to czytam
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chce takiego placuszka z malinkami!!!!!zamawiam kuriera, zdążysz takie słodkości na jutro mi upiec![]() A co do tego serduszka antystresowego to może się przy porodzie przydać tylko pytanie dla kogo czy dla ciebie przy bólach partych czy dla tż jak sie bedzie stresował może mojemu takie sprawie na czas porodu
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka sukienka BARDZO fajna
szprotka za 24 tcA w banku bym ich postraszyła że pójdę do innego. Oj szybko się wtedy zabiorą do roboty ![]() Atena ja na wyjście ciuszków nie zabieram od razu. Przygotuję TŻtowi kilka wersji i zobaczymy jaka będzie pogoda to to przywiezie do szpitala ![]() nuna za wizytę. Tym odkurzaniem to mnie rozwaliłaś zapomnij o czymś takim. Masz odpoczywać już do końca ciąży!!!vvgh za 28 tcJusti a jaki masz miodzik? ja poluję na nawłociowy i nigdzie nie mogę dostać a on na choróbska najlepszyNo i chciałam sie pochwalić dostałam od TŻta różę trochę mi głupio bo ja nic dla niego nie miałam no bo jakoś nie spodziewałam się że dostanę COKOLWIEK
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic ja za to dzisiejszą glukozę poprawiłam paczką draży i chałwą ![]() Chyba jutro coś upiekę jak będę na chodzie
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga - ten napar z liści malin i wiesiołka to powinno się pić od 35 tc? dobrze zapamiętałam? bo ciężko mi znaleźć w gąszczu forum ten post
|
#2421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miód mam spadziowy, mój wujek ma własną pasiekę
|
||||||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 28t
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
a ja się dziś z mężem pokłóciłam bo nie chciał iść ze mną do sklepu a okazało się ze jest umówiony z kolega by jechać po prezent w końcu poszłam sama i kupiłam mu piernika w kształcie serduszka a on mi misia i róże głupio mi było bo nawrzeszczałam na niego a on chciał tylko iść sam po prezent ale już oki ja to jestem zołza
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Jak gdzieś znajdziecie taką herbatkę z liści malin to dajcie linka. Pewnie jak przyjdzie czas na jej picie to i tak o niej zapomnę
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my też mieliśmy taki plan, okazało się że nie bardzo są w sprzedaży PORZĄDNE, w miarę tanie gondolki żeby to się opłacało ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
dla Wszystkich ![]() siedzę z zeszytem i farbą na głowie i się uczę (pielęgniarstwo europejskie- meeega nuda;/) .bo w sobotę ostatni egzamin na tych nieszczęsnych studiach ![]() Maluch mi się gmera w brzuchu ciekawe ile już waży? pewnie z dobry kilogram ... bo to już 27 tydzień leci...![]() a na Walentynki dostałam kartę walentynkową (bo zawsze kupujemy/albo robimy sobie tylko kartki) Na kolację przygotowałam "paczuszki:" z ciasta francuskiego, wypełnione pieczarkami, kurczakiem i mozarellą, ale nie wiem czy dojdzie ona do skutku, bo mamy gościa.... |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane właśnie wróciłam z ostrego dyżuru
TŻ przyciął mi palca między zlewem a szafką To mi zrobił prezent na walentynki Załozyli mi 8 szwów mam obcięty koniuszek palca do samej kości jest moc a teraz posłusznie zamówił pizze bo mi się należy a co dzielna byłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

POkazywał mi jak zgina stópke
Wiedziałam, że będzie dobrze! Brawa też dla Juleczki
za mną chodzą też morele lub brzoskwinie takie swieże, choć na bóla to i z puszki dobre
Ja mam 25 mm i normalnie funkcjonuję... no poza dłuższymi spacerami
zaraz zmieniam.

na razie próbuję leczyć się domowymi sposobami, aptekę mam nadzieję że ominę