O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 14:11   #3361
karolina_yildiz
Przyczajenie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Ja tez jestem wielka fanka kotow, jeszcze mieszkajac u rodzicow mielismy rodzinnie cztery koty, teraz gdy mieszkamy osobno wzielismy jedna kotke ze soba.
Kot w mieszkaniu szalu dostaje, rozpiera ja energia, wskakuje wszedzie, lize i gryzie wszystko, kradnie w nocy papier toaletowy z lazienki i dzieli go na kawalki ale kocham ja przez to jeszcze bardziej
karolina_yildiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:23   #3362
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Małgoś chętnie spróbuje bo nigdy nie jadlam...możesz wrzucic przepis do klubu
Ja mam genialny przepis na gołąbki bez zawijania, autorstwa koleżanki wizażanki http://anulawkuchni.blogspot.com/201...zawijania.html

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
W pracy tylko takie znalazłam. Kiedyś chciałam dodać do klubu zdjęcia ale nie mogę ślubnych więc dodam tutaj trochę zmodyfikowane
Bardzo ladna, wklejałaś ją kiedyś na wątku ślubnym, bo zdaje mi się, że już ją widziałam. Śliczny bukiet uwielbiam eustomy i róże

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a przypomnijcie sobie swoje lata szkolne - jak wtedy człowiek wariował w walentynki .... poczta walentynkowa w szkole, dyskoteka szkolna, ciche podkochiwanie się w kolegach z przeciwległej klasy itp itd
później w liceum przyszedł czas na randki i chodziło się z różą i chłopakiem za rękę po całym centrum żeby gdziekolwiek miejsce znalesc, wszędzie takie tłumy zakiochanej młodzieży a teraz co .... sms rano w pracy "kocham Cię moja walentynko" , dobrze że chociaz taki gest hehehe

lubie czasami wrócić wspomnieniami do czasów liceum. Dla mnie to był najpiękniejszy okres młodzienczy, lepszy niż studia. Fakt, że męza poznałam dopiero pod koniec szkoły średniej ale przez to zdązyłam "nacieszyć" się młodością, powariować w dyskotekach, to w liceum narodziły się nowe przyjaźnie, miłości. Człowiek dojrzewał przy tych ludziach. Dla mnie to niezapomniany okres i naprawde do dziś czasami łezka mi się zakręci przy piosence "ale to juz było i nie wróci więcej...." bo od razu mam to wszystko przed oczami. No sentyment mam wielki do mojej klasy, nauczycieli i ogólnie okresu LO.
ot i sie napisałam .......
Oj walentynki w szkole to był fajny dzień, w podstawówce się z dziewczynami umawiałyśmy, która której zrobi walentynkę, żeby wzbudzić sensację w klasie, że mamy tajemniczych wielbicieli
Czasy szkolne były super, szkoda, że już nie wrócą. Ja najlepiej wspominam liceum, miałam fajną klasę, choć były grupki, ale jak trzeba było to umieliśmy się zgrać. Dużo akcji się robiło, oj świetnie się to wspomina Na lic. dziennym też było fajnie, choć dopiero na 3 roku naprawdę się rozkręciło. Kontakt utrzymuję z kilkoma osobami z każdego etapu mojej edukacji, ale przyjaźnię się z dziewczyną z podstawówki

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ja u rodziców też miałam kotkę i tez została w domu, ale tamte w porównaniu z moją to anioł

Zazdroszczę, że taki spokojny jest. Moja to nam daje taką lekcję, że mała głowa...

Własnie dostałam wiadomość od dobrej znajomej, że płód obumarł. Już drugi raz.
bardzo mi przykro, wiem co to znaczy. Nie pocieszaj jej, to za wiele jej nie da, powiedź tylko, że jesteś z nią i jak ma ochotę się wygadać to może na ciebie liczyć

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:24
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:26   #3363
daga 13
Raczkowanie

bardzo przykre są takie sytuacje
moja znajoma będąc w ciąży brała antybiotyki przeciwbulowe i miała gorączkę do tego miała prześwitlenie płuc całe szczęście że z fartuchem ochronnym. teraz jest w 6 tc jeszcze nie ma zarodka jest na razie pęcherzyk płodowy, lekarzzakazał wstrzemięźliwość od przytulania bardzo na siebie uwarzać i dał jakieś leki, no i wizyta za tydzień czy jest zarodek.
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:35   #3364
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Ja u rodziców też miałam kotkę i tez została w domu, ale tamte w porównaniu z moją to anioł

Zazdroszczę, że taki spokojny jest. Moja to nam daje taką lekcję, że mała głowa...

przykre to, nawt nie wiadomo jak taką osobę pocieszyc bo tak naprawdę się nie da.....

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina_yildiz Pokaż wiadomość
Ja tez jestem wielka fanka kotow, jeszcze mieszkajac u rodzicow mielismy rodzinnie cztery koty, teraz gdy mieszkamy osobno wzielismy jedna kotke ze soba.
Kot w mieszkaniu szalu dostaje, rozpiera ja energia, wskakuje wszedzie, lize i gryzie wszystko, kradnie w nocy papier toaletowy z lazienki i dzieli go na kawalki ale kocham ja przez to jeszcze bardziej
miałam historię z dzieleniem papieru toaletowego w nocy

moja kocica chyba pozdarła go na miliony kawałków, jak weszłam do łazienki to myślałam że to sen. ogólnie demolowała nam łazienkę. spała w umywalce, rozwalała szczoteczki do zębów, az poszła na dwór i jej przeszło uff

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:37   #3365
daga 13
Raczkowanie

A my mamy pieska jest przekochany, kotki też miałam ale miszkam w domku i ulica robi selekcję a ogrodzenie kotka nie powstrzyma, więc kotka już nie chce .
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:02   #3366
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BabySmile87 Pokaż wiadomość
Przykre strasznie, zwłaszcza dwa razy z kolei. A który tydzień?
Chyba jakiś 8-9 czy coś. Wtedy tak samo. Ech jest mi tak źle.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro, wiem co to znaczy. Nie pocieszaj jej, to za wiele jej nie da, powiedź tylko, że jesteś z nią i jak ma ochotę się wygadać to może na ciebie liczyć
Tak własnie zrobiłam. Póki nie bło wiadomo co jest to mówiłam, że będzie dobrze, że trzeba mysleć pozytywnie. No ale teraz to ją rozumiem i sama po takiej inf. nie chciałabym tego słuchać.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:48   #3367
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Kasiu wruc do klubu przepis na tatara, jak go robisz? jak nigdy nie robiłam a chętnie bym spróbowała, u mnie w rodzinie są smakosze i na weselach i tym podobnych imprezach się delektują a nikt nie potrafi zrobic, więc może ja
ok )
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:05   #3368
Malgos_12
Zakorzenienie

Dziewczyny to ja naprawdę doceniam mojego kota Nadal śpi

Kurcze chyba też coś posprzątam...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:07   #3369
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Małgoś ja miałam takiego kocura, to był syn mojej kotki on tylk ojadł i spał naprzemiennie, nic go nie obchodziło. Aby miała ciepło i kima

fajowy był ale niestety xle jego historia się skończyła i już go nie ma

a jego matka to całkowite przeciwienstwo, nawet szafki sobie łapką otwierała żeby pogrzebac tam

ale tu cisza wszystkie dziewczyny chyba szykuja walentynki

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-14, 16:22   #3370
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja kupiłam lody, dorzuciłam banana i bitą śmietanę z sosem toffi i się zajadamy z tż-tem choć niechcący zapytałam mojego tż-ta - chcesz loda? hahahah
Stary 2013-02-14, 16:28   #3371
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam lody, dorzuciłam banana i bitą śmietanę z sosem toffi i się zajadamy z tż-tem choć niechcący zapytałam mojego tż-ta - chcesz loda? hahahah
I co zdecydował się na loda przy święcie zakochanych?

Ja dopiero wróciłam do domu:? po drodze zakupiłam różę dla mojego TŻ bo kiedyś mówił, że nie dostał nigdy ode mnie kwita, więc dziś dostanie szampan chłodzi się w lodówce, a Ja zmykam się szykować bo kolacja na 19
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:03   #3372
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - chciał nawet dwa ale niech sobie troszkę poczeka

a tu dla tych co nie mają dostępu do klubu moja sukienka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (46,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17371.jpg (13,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-02-14, 17:45   #3373
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

Więc nie żałuj chłopinie i zrób mu loda tylko daj podwójną porcję bitej śmietany
Stary 2013-02-14, 17:48   #3374
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

TY LEPIEJ NIE MARNUJ BITEJ ŚMIETANY

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-14, 17:49   #3375
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Super I moje ukochane słoneczniki sukni ślubnej z żółtymi dodatkami jeszcze nie widziałam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:00   #3376
201606201204
Konto usunięte

Cytat:

Ale fajnie rozwiewalo Ci welon.
Ciekawe polaczenie z zoltymi dodatkami. Sliczny bukiet.

Ja juz w domu szykuje kolacje . No i wyobrazcie sobie idealnie trafilam. Tz mial ochote na lososia w ciescie francuskim.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:02   #3377
justiii87
Zakorzenienie

Miłego wieczoru Wam życzę!
Ja dziś pewnie nie zajrzę już do Was bo będziemy świętować usia siusia
Stary 2013-02-14, 18:12   #3378
Malgos_12
Zakorzenienie

a dziękuję dziewczynki
o bitą śmietanę to niech się mój tż postara hahahahh
tym co idą świętować, życzę przyjemnego wieczoru!
Stary 2013-02-14, 18:28   #3379
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
my niestety na walentynki nie planujemy nic chyba że skuwanie płytek szpachlowanie i ciągłe sprzątanie możemy zaliczyć, jadę dzisiaj na zakupy to moim prezentem walentynkowym będzie umywalka zlewozmywak i panele podłogowe
Robicie remont?

Cytat:
uwielbiam koty mam kocicę ale została tam gdzie mieszkałam wcześniej i jeżdzę są podkarmiac i wygłaskac, jest strasznie ruchliwym kotem i jak była w domu to też wszystko niszczyła

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

hehe ale za to ten prezent zapamiętasz na długo
A ja muszę wam się przyznać, że nie lubię kotów, jakoś się ich boję, bo wydają mi się wredne za to kocham psy

Cytat:
Więc mój kochany mąż wstał wcześniej i pojechał po kwiaty i zrobił mi śniadanie a później kawkę, dziś mnie rozpieszcza

szykujemy później razem walentynkową kolację i zostajemy w domu

Ewelinka znalazłam u mnie w sklepie szampana fiore, ale tylko brzoskwiniowego mam nadzieję że też super smakuje, już się chłodzi w lodówce na wieczór
ale muszę upolowac kiedyś tego truskawkowego bo na niego mi narobiłaś ochoty!!!
Naprawdę musiałam zrobić ci smaka Napisz jak Ci smakował Ale truskawkowy i tak lepszy

Cytat:

Bardzo mi przykro, nawet nie wyobrażam sobie co musi czuć...

Cytat:
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:32   #3380
minimini333
Rozeznanie

hej hej
ja jeszcze w pracy ale o 10 kończe dyżur i pędzę do domu
ciekawe co mężuś przygotował
liczę na jakąś rybkę na kolację i fajną sałatkę
no zobaczymy
dziś pierwszy dzień dni płodnych

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 19:04   #3381
Malgos_12
Zakorzenienie

Ewelika - ja tam lubię wszystkie zwierzaki, a poza tym kotom są obce uczucia jak złośliwość, choć wiadomo czasami wygląda to inaczej itp
Stary 2013-02-14, 19:16   #3382
didi610
Raczkowanie

a to moja kiecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 601.jpg (20,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 343.jpg (28,6 KB, 37 załadowań)

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."

Edytowane przez didi610
Czas edycji: 2013-02-14 o 19:21
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:14   #3383
arenika
Zadomowienie

Hej malgoś, didi śliczne sukienki miałyście

Od męża dostałam walentynkową różyczkę i na tym nasze świętowanie się skończyło bo my niezbyt walentynkowi
Za to jutro skoro świt wyruszamy w góry

Tak pisałyście o czasach szkolnych i mi najfajniej było w l.o. , ale chyba dlatego że taki wiek najbardziej szalony i wtedy niczym się nie przejmowało tak na luzie do wszystkiego można było podejść
Z kilkoma osobami z dawnej klasy mam jeszcze kontakt, ale najbliższych znajomych i przyjaciół miałam spoza klasy/szkoły.
Potem miło wspominam czasy studiowania, mieszkanie w akademikach i ludzi stamtąd Potem się przeniosłam na mieszkanie z koleżanką z początku studiowania i okazała się moją bratnią duszą, najlepszym przyjacielem tak że była moją świadkową na ślubie
Z ludźmi z roku byliśmy wszyscy bardzo zgrani zresztą było nas ledwo 25 osób więc ciężko się nie zgrać Do teraz mam stały kontakt z większością
Stary 2013-02-14, 20:34   #3384
fiona27
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki

Cytat:

ooo nie bardzo, w pracy mam tydzień płatny, a jeśli coś dłużej to pewnie z socjala, ale musi być dłużej niż 3 dni i niewielkie pieniądze, tak jak na macierzyńskim - tak, że L4 nawet nie rozważam i mam nadzieję, że nie będę musiała. Byłoby to poniżej około 40% tego co zarabiam teraz...
Ale chyba nie dasz rady pracować do 9 miesiąca.... zwłaszcza, że pracujesz w sklepie to troche ciężko Ci będzie

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
oj taaaaaaaaaaaaak
zaczyna się tzw trudny wiek śmieję się że chetnie zapakowałąbym ją do wózka, może stąd to planowanie np dzisiaj byłyśmy na kręglach i była niezadowolona bo przez przypadek ja wygrywałam i weź tu zapewnij dziecku rozrywkę na feriach masakra
a czy wy dziewczyny chcecie konkretną płeć czy obojętnie czy będzie dziewczynka czy chłopczyk
Witaj
Jak juz wczesniej dziewczyny zdąrzyły nadmienić ja też mam dzieciątko, a teraz zacznę niebawem staranka o kolejne. Bardzo pragnę mięć córeczkę , więc postaram się przytulać z tz 2-3 dni przed owulacją, aby zwiększyć prawdopodobieństwo dziewczynki, ale jak będzie chłopak... no cóż pokocham jak swoje hehe

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
hej hej
dziś walentynki i pierwszy dzień dni płodnych wg mojego kalendarzyka
mąż dziś wcześniej wróci z pracy więc liczę na niespodziankę

moi rodzice się na basen wieczorem wybierają a póżniej na kebab-normalnie drugą młodość przeżywają
Coś dużo się Was dziś uzbierało z tymi dniami płodnymi i owulacjami to jakiś spisek

Cytat:

dziewczyny aby dziś się udało , i w listopadzie na porodówce się spotkamy
To czekamy na wysyp II kreseczek....

Cytat:
Kochana jakie propozycje,a co tam bedziesz w bawełnę owijać

Isabelle koleżankę najlepiej przytul bo żadne słowa tu nie pomogą, ja tak zrobiłam jak moja koleżanka poroniła, a starała się o dzidzię ponad dwa lata

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Za to jutro skoro świt wyruszamy w góry
Ja tez chcę, ja też...
Na jak długo wyjeżdzacie?

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-14 o 20:32
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:40   #3385
BabySmile87
Przyczajenie

Dziewczyny, fajne te wasze sukienki Ja swoje zdjęcia muszę poszukać dopiero.
Widzę, że większość z Was spędza mile czas, ja niestety dzisiaj samotnie

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
hej hej
ja jeszcze w pracy ale o 10 kończe dyżur i pędzę do domu
ciekawe co mężuś przygotował
liczę na jakąś rybkę na kolację i fajną sałatkę
no zobaczymy
dziś pierwszy dzień dni płodnych
Aaaa to działajcie dzisiaj, powodzenia A obserwujesz u siebie jakieś objawy, czy tylko z wyliczeń Ci wychodzi? U mnie dzisiaj 4 dc, a że przeciętnie cykl trwa u mnie 33-34 dni, to jeszcze trochę sobie poczekam...
Miłego wieczoru Wam życzę
BabySmile87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:58   #3386
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:

Aaaa to działajcie dzisiaj, powodzenia A obserwujesz u siebie jakieś objawy, czy tylko z wyliczeń Ci wychodzi? U mnie dzisiaj 4 dc, a że przeciętnie cykl trwa u mnie 33-34 dni, to jeszcze trochę sobie poczekam...
ja też dzisiaj samotnie, udało mi się wyrwac z pracy wcześniej żeby jeszcze z moim M sie spotkac przed Jego wyjściem i dac buziaka

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:59   #3387
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

Ja tez chcę, ja też...
Na jak długo wyjeżdzacie?
Ile by nie było to i tak za krótko Teraz jedziemy od piątku do środy.

Cytat:

Hehe u mnie też 4 dc, więc póki co nic nie działamy, dopiero pod koniec przyszłego tygodnia przytulanka starankowe
Stary 2013-02-14, 21:12   #3388
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj samotnie, udało mi się wyrwac z pracy wcześniej żeby jeszcze z moim M sie spotkac przed Jego wyjściem i dac buziaka
Witam w klubie, ja tez sama no prawie sama bo z synkiem czyli z największą moją miłością
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:17   #3389
Izetka_
Zadomowienie

A to moja kiecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kościół053.jpg (123,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plener095.jpg (42,1 KB, 32 załadowań)

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-02-14, 21:18   #3390
Izetka_
Zadomowienie

Arenika - ale Wam fajnie....też pojechałabym na taki wypad....

Michaś
02.07.2014r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości