Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 11:32   #3031
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Brumku mnie się nie chce tych pomocy robić. A wydać 60 zł na kartki z wyrazami mi się nie uśmiecha
O wiele bardziej podoba mi się np. odimienna metoda nauki czytania Majchrzakowej.
Dla mnie Doman to takie spełnianie ambicji rodziców, pt patrzcie moje dziecko czyta. A ile w tym jest czytania ze zrozumieniem a ile czystej pamięciówki to nie wiem.
Koło 4 roku życia rozwija się słuch fonematyczny, dziecko zaczyna wyodrębniać głoski. Wtedy zaczyna się głoskowanie potem sylabizowanie i dopiero jak to dziecko opanuje właściwa nauka czytania.
O ile w angielskim to ok. może się przydać bo tam np. czerwony to czerwony, a u nas: czerwony, czerwona, czerwone, czerwonemu, czerwonej... ile tych słów dziecko musiałoby zobaczyć, wiec wg mnie oprócz ćwiczenia pamięci to nie wiele wpływa na nauke czytania sens stricte.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:49   #3032
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
rozczulilas mnie... dziekuje, jest troche lepiej. chociaz gardlo mnie boli czyli jednak sie cos wykluwało dodatkowo. psikam tantum verde, pije herbate lipowa (szalwi unikam, a zawsze dzialala). bedzie dobrze!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

potwierdzam. przy mie i artur i kinga dostaja jakiejs glupawki a artur to nawet w przedszkolu spi mimo iz staczal rok temu batalie o niespanie w dzien...
A czemu unikasz?
Kurcze a Ja płukałam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku mnie się nie chce tych pomocy robić. A wydać 60 zł na kartki z wyrazami mi się nie uśmiecha
O wiele bardziej podoba mi się np. odimienna metoda nauki czytania Majchrzakowej.
Dla mnie Doman to takie spełnianie ambicji rodziców, pt patrzcie moje dziecko czyta. A ile w tym jest czytania ze zrozumieniem a ile czystej pamięciówki to nie wiem.
Koło 4 roku życia rozwija się słuch fonematyczny, dziecko zaczyna wyodrębniać głoski. Wtedy zaczyna się głoskowanie potem sylabizowanie i dopiero jak to dziecko opanuje właściwa nauka czytania.
O ile w angielskim to ok. może się przydać bo tam np. czerwony to czerwony, a u nas: czerwony, czerwona, czerwone, czerwonemu, czerwonej... ile tych słów dziecko musiałoby zobaczyć, wiec wg mnie oprócz ćwiczenia pamięci to nie wiele wpływa na nauke czytania sens stricte.
Przemawia to do mnie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:50   #3033
83monia
Zakorzenienie

bo ja piłam herbatke szałwiowa i bardzo mi smakowala a niby niepolecana do picia. płukanie to innna sprawa...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:54   #3034
zanetaa88
Zakorzenienie

Nie pić nie piłam, nie moje smaki.
Wole malinową:P

Stary 2013-02-14, 12:12   #3035
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za odzew i poparcie. W koncu zwatpilam czy mam racje auto przyprowadził wczoraj o 23. Sam na tym zarobił a Moj tz nic z tego nie ma. Wymarzl tylko na tym Jego motorku jak do pracy wieczorem jechał (ten mu dał łaskawie swój motor by miał czym dojechać). Sprawa pożyczania pieniędzy dla tego kolegi tez juz walkowana była kilkakrotnie. Kiedys pojechał do PL a żona jego została w UK sama. Powiedział jej zeby jak jej zabraknie kasy to do M zadzwoniła a on jej pożyczy. Po 2 dniach zadzwoniła ze chce 100 f po kolejnych kilku dniach 60 f. Na dodatek trzeba było jej te pieniądze zawieźć do domu. Najbardziej wkurza mnie to ze ten kolega wszystko traktuje jak oczywistość. Tak powiedział i tak ma byc. Jest strasznie pewny siebie i nie uznaje odmowy.(nie przyszlo mu do Glowy ze Moze nie mamy wolnych środków na pozyczanie) Kiedys pożyczył 30 f i nie oddawał przez ponad 2 m-ce. W miedzy czasie tz kupował mu gry dla dzieci na xbox (oddawał za to kasę) ale na te 30 f nie było go stać. Ja jak mam dług to staram sie oddać jak najszybciej a pozniej wydaje na przyjemnosci.
Kwestia kupowania dla niego rożnych rzeczy na ebay tez dziala na mnie jak płachta na byka. On nie Moze placic online za zakupy i to zawsze tz mu kupuje i płaci ze swojego konta. On oddaje gotówkę, ale co mi z tej gotówki? Ja płace za mieszkanie przez internet. Gotówkę która on oddaje Musze specjalnie nieść do banku i wpłacać. Głupiego robota. Dodatkowo Musze Siedzieć w domu i odbierać te jego przesyłki.

Gomra kupowanie drugiego auta nie ma
Sensu. Az tak duzo go nie potrzebuje. A koszty utrzymania tu są wysokie. Planujemy kupic na wiosnę motor dla tz więc wtedy bede miała Audi dla Siebie. I juz tamten pajac na pewno go nie dostanie

Madziulka a jak wyglada sprawa drzemki w dzien obojga dzieciaków ?
acha, no to dobrze, ze kupujecie motor, może w końcu sytuacja ustabilizuje sie, i postawisz na swoim.

Cytat:
Bardzo dobrze napisane

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bo ja piłam herbatke szałwiowa i bardzo mi smakowala a niby niepolecana do picia. płukanie to innna sprawa...
a ja słyszałam odwrotnie, do picia szałwia jest dobra, z tym ze trzeba uwazać z iloscią, ale wpływa bardzo korzystnie na organizm.
Do płukania np nie, własnie wczoraj nawet dentysta mi mowił zeby nie płukac szałwią po wyrywaniu zeba, bo moga być "suche zebodoły" lepiej płukac wodą z solą na drugi dzień.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:30   #3036
brumek
Zakorzenienie

Szalwi sie w ciazy i po porodzie nie zaeca, bo to najskuteczniejszy naturalny hamulec laktacji
Stary 2013-02-14, 12:35   #3037
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

STronczku szkoda, że z mężem macie odmiennie zdanie na temat pożyczania samochodu i pieniędzy :/
ja kolegów TŻ znam bardzo dobrze - takich super kumpli ma 2-óch i wiem, że oni jakby chcieli pożyczyć to dla mnie problemu nie ma, ale to odpowiedzialni faceci i wiem, że jakby nawet coś się stało to wszystko pokryją z własnej kieszeni.

Isia super czapki chociaż ja jestem inna i najbradziej to podobają mi się te "zwykłe"
zwierzęce nakrycia głowy do mnie nie przemawiają

Lili Ala je Nutramigen.

MAdziulko a to opiekujesz się jakąś dziewczynką tak?
a jak np. wychodzisz z nimi na spacer?
ja już daawno temu jeszcze przy Hani myślałam o opiece nad drugim dzieckiem, ale wizja spacerów z dwójką maluchów bez podwójnego wózka była dla mnie nie do ogarnięcia a kupwoanie specjalnie czegoś było bezsensem
no i ja mieszkam na 3 piętrze bez windy

Żaneta a to dobrze, że wyniki ok
tak kiedyś gdzieś pisałam, może u Ciebie rzeczywiście od hormonów coś
z Telestradą nie pomogę - nie znam.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:43   #3038
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry

Pospałyśmy do 10 już dawnooo się to nie zdarzyło. W nocy kilka krótkich pobudek, żeby nie było.

Isia, jakie cudne czapy! Zapisuje się na kurs szydełkowania do Twojej mamy. Dziewczyny dobrze radzą, sprzedawaj! Ja bym na pewno była chętna na takie cudo.

Metoda Glenna Domana- ja nie jestem pedagogiem i nie znam się na tym, musiałabym więcej poczytać na ten temat. Jestem daleka od postawy chwalenia się czytającym dzieckiem, jednak wydaje mi się, że ta metoda ułatwia dziecku płynność czytania. Przecież sami nie literujemy wyrazów czytając je tylko czytamy je w całości (pamiętacie ten tekst gdzie dwie pierwsze i dwie ostatnie litery w wyrazach się zgadzały, w środku był mętlik, a i tak człowiek był w stanie rozszyfrować co jest napisane?) Nie ma też co uogólniać i mówić że dana metoda jest najlepsza, bo jak widać jest ich mnóstwo i jest w czym wybierać.
Lili, mi też się wydaje że zrobienie takich tabliczek nie jest czymś skomplikowanym.

Stronczku, rozumiem Twoją złość, to w końcu Wasze wspólne auto i oboje powinniście zdecydować, czy chcecie je pożyczyć, czy nie.
Swoją drogą ten znajomy to rzeczywiście nieciekawy typ i strasznie wykorzystuje Twojego tż- nie lubię takich ludzi.

Madziulka, oj to nabiegasz się przy dwójce. A jak się maluchy ze sobą dogadują? Bawią się w ogóle razem, czy raczej osobno?
Stary 2013-02-14, 12:55   #3039
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Iwa tak opiekuję się roczną dziewczynką. Mam wózek dla bliźniaków, taka zwykła, podwójna parasolka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:00   #3040
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

http://www.youtube.com/watch?v=7TQi29itJJc o robieniu tabliczek.

Moim zdaniem są lepsze, ciekawsze metody nauki czytania.
Marzenko ja rozumiem płynność ale moim zdaniem polski zbyt skomplikowany w odmianach, ale z drugiej strony widziałam tylko dzieci poniżej 2 lat, i tylko odczytujące tabliczki Muszę poszperać, bo czasem mam ochotę zaeksperymentować z Agatą

Ja na pewno będę Agatę uczyć czytać i pisać w domu. Metodą Dobrego Startu, którą uwielbiam, a której w przedszkolu pewnie nie będą stoować (no ale to dopiero koło urodzin)

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-14, 13:21   #3041
zanetaa88
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=JEQsVZIN3CI tu to jest fajne, że dziecko pokazuje to co "przeczyta" na kartce

Stary 2013-02-14, 13:35   #3042
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się z Wami podzielić swoim wczorajszym snem

Seks mi się śnił
tak mi się zaraz pomyślało, że nie mąż był głównym bohaterem

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jak romantycznie
no czasami tak mężul zabłyśnie chyba się mu dziś przebiorę za walentynkę
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
a u mojej mamy produkcja czapek trwa to jedyna rzecz, która mama moze robic na siedzaco wiec Ewka ma juz na wiosne z 10 czapek
śliczne ja też taką chcę znaczy Żbik chce

dziś było białe szaleństwo ogłaszam wszem i wobec że konflikt mojego syna ze sankami został zażegnany zrobiliśmy dwa bałwany i jedną glizdę
Stary 2013-02-14, 14:09   #3043
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Lili ciężko jest, nawet nie sądziłam, że aż tak ciężko będzie
To tak jakbyś bliźniaki miała
Ja jak Radek ma drzemkę to mogę coś spokojnie zrobić, odetchnąć. Nie wyobrażam sobie jak nie będzie cały dzień spał Ale... wtedy bedzie straszy i może się sam trochę sobą zajmie a nie będzie tylko mama

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak mi się zaraz pomyślało, że nie mąż był głównym bohaterem

dziś było białe szaleństwo ogłaszam wszem i wobec że konflikt mojego syna ze sankami został zażegnany zrobiliśmy dwa bałwany i jedną glizdę
Jutr spełni moje sny

super, że Żbik się już saneczek nie boi.
To się olepiliście, dwa bałwany i glizda

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Iwa a nutramigen jest na receptę?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:14   #3044
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Zostałam po raz kolejny ciocią
Kuzynka tzta, a chrzestna mojego starszego synka urodziła dzis córeczkę
Wysłała mi zdjecie, taka malutka kruszynka.

Zazdrosze daty porodu, piekniejszego prezentu na Walentynki chyba nie mozna sobie wymarzyć
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:16   #3045
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My tez hipp duze puszki i w rossmanie tez sa fajne promocje
najtaniej Hipp chyba jest w auchan, normalnie 35, a na promo 28.

walentynkowo:
http://maleksiazki.pl/katalog/rozali...string=rozalia

Roninek ma dzisiaj 9 urodzinki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:25   #3046
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ale to nadal tylko czytanie z tych plansz. ide pogrzebać może coś znajdę.

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-14, 14:35   #3047
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Marzenko wow jaka godzina pobudki! zazdraszczam na całego!

Shira super, że sanki wróciły do łask

Lili tak Nutramigen jest na receptę i jeszcze najlepiej mieć aktualne zaświadczenie od alerogloga, że dziecko musi to mleko pić.
a czemu pytasz?
tzn może i można kupić jakieś pojedyncze sztuki bez recepty (nie wiem mi się tak kiedyś udało jak mi mleka zabrakło) ale cena puszki zwala wtedy z nóg (38.70zł)

Gomra gratulacje!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-14, 14:52   #3048
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
najtaniej Hipp chyba jest w auchan, normalnie 35, a na promo 28.

walentynkowo:

Nie u mnie w Auchan.
U mnie najtaniej w Rossie.
Różnica między Auchan a Rossmanem to 2zł.

Moja gwiazda z bałwanem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zima 2013.jpg (31,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Emilei i bałwan.jpg (34,8 KB, 49 załadowań)

Stary 2013-02-14, 16:17   #3049
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Lili tak Nutramigen jest na receptę i jeszcze najlepiej mieć aktualne zaświadczenie od alerogloga, że dziecko musi to mleko pić.
a czemu pytasz?
tzn może i można kupić jakieś pojedyncze sztuki bez recepty (nie wiem mi się tak kiedyś udało jak mi mleka zabrakło) ale cena puszki zwala wtedy z nóg (38.70zł)
Bo właśnie Radek też ma skazę jak Ala ale jest jeszcze na UU. I tak się zastanawiam nad mm w razie czego.
Czasem jest tak, że się przy U gimnastykuje, częściej musi mieć dwa.
No sama nie wiem o co cho
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:27   #3050
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Madziulka, oj to nabiegasz się przy dwójce. A jak się maluchy ze sobą dogadują? Bawią się w ogóle razem, czy raczej osobno?
Ulubioną zabawą dzieciaków jest wyrywanie sobie zabawek Najczęściej to Szymon zabiera zabawkę małej i ucieka z nią do innego pomieszczenia, a ona go goni Szymon ma wtedy ubaw po pachy

Cytat:
To tak jakbyś bliźniaki miała
Ja jak Radek ma drzemkę to mogę coś spokojnie zrobić, odetchnąć. Nie wyobrażam sobie jak nie będzie cały dzień spał Ale... wtedy bedzie straszy i może się sam trochę sobą zajmie a nie będzie tylko mama
Wiesz, że chyba trochę gorzej niż bliźniaki Bo oprócz standardowych obowiązków jak przewijanie, karmienie, zabawa etc. jest to, że jednak to maleństwo tęskni za mamą, sporo płacze z tęsknoty.. mała chodzi do drzwi wyjściowych, przytula się do nich i popłakuje Dzieciaki nie wychowują się od początku razem tak jak bliźniaki.

Nie wyobrażam sobie kiedyś mojego pójścia do pracy, co Szymek będzie przeżywał

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:55   #3051
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamusie, przyjmujecie marnotrawnych ?

U nas z dnia na dzień więcej problemów... tak że nie mam siły pisać, ani ochoty smęcić Wam za uszami...
Czytam na bieżąco

Buziaki
Hej. Pisz co się dzieje
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
lasencje i jestem na D.
Ale co. Stary pijany jak diabli, już wyzywa. I co tu robić. Już się śmieje prosto w oczy, że nie mam gdzie wracać. I mama mi usypiała I., a ten wlazł i siadł w fotelu i będzie ją wyzywał. Wszystko mi na raz wróciło.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

a M. moj u siebie. On by tu nie przyjechał ze względu na alkoholika.

a mogło być dobrze.

anka ja polecam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...e-mascara.html jak dla mnie rewelka
Współczuję sytuacji z ojcem ale dobrze zrobiłaś przeprowadzając się do mamy A Twój brat jak to znosi? tzn, ojca?
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
a u mojej mamy produkcja czapek trwa to jedyna rzecz, która mama moze robic na siedzaco wiec Ewka ma juz na wiosne z 10 czapek
BOSKIE te bym chetnie kupila

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Wczoraj miałam dużo pozaznaczane, ale Jusia się obudziła i wyłączyłam. Pamietam, że Aniu pytałaś mnie jaki mamy wózek- graco quatro tour duo.
Marzenka- brawa za odsmoczkowanie
Stronczek-mój też pożycza samochód, ale jakoś strasznie mnie to nie rusza, z tym że nigdy by nie pożyczył-jakbym ja np. miała iść kawał drogi na piechotę, no i mamy dwa.

Co do łóżka- to usypiam Julkę już tylko w nim- w nocy budziła się podobnie jak zawsze, ale przychodziłam do niej i szybko zasypiała spowrotem, raz aby Ona przyszła do nas i została na trochę, ale ogólnie jestem zadowolona- jeszcze kilka rzeczy musimy sami usprawnić.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Zostałam po raz kolejny ciocią
Kuzynka tzta, a chrzestna mojego starszego synka urodziła dzis córeczkę
Wysłała mi zdjecie, taka malutka kruszynka.

Zazdrosze daty porodu, piekniejszego prezentu na Walentynki chyba nie mozna sobie wymarzyć
fajna data-prawda moja koleżanka z pracy urodziła rok temu 29 lutego- córeczka będzie wiecznie młoda

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-02-14 o 16:52
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:02   #3052
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Moja gwiazda z bałwanem
boskie

Cytat:
Bo właśnie Radek też ma skazę jak Ala ale jest jeszcze na UU. I tak się zastanawiam nad mm w razie czego.
Czasem jest tak, że się przy U gimnastykuje, częściej musi mieć dwa.
No sama nie wiem o co cho
aha
no to oprócz Nutramigenu jest jeszcze Bebilon Pepti, ale tak samo jak z Nutrą na receptę i nam nie podszedł - Ala miała po nim straszne zaparcia (on ma troszkę laktozy w składzie)
u nas pediatra zaleciła mleko no i jak masz możliwość to bierz już skierowanie do alergologa bo terminy masakryczne :/

Cytat:

Wiesz, że chyba trochę gorzej niż bliźniaki Bo oprócz standardowych obowiązków jak przewijanie, karmienie, zabawa etc. jest to, że jednak to maleństwo tęskni za mamą, sporo płacze z tęsknoty.. mała chodzi do drzwi wyjściowych, przytula się do nich i popłakuje Dzieciaki nie wychowują się od początku razem tak jak bliźniaki.

Nie wyobrażam sobie kiedyś mojego pójścia do pracy, co Szymek będzie przeżywał
bidulka
może akurat Szymcio będzie z tych dzieci, że płakać bardzo za mamusią nie będzie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-14, 18:20   #3053
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Moja paniusia z dzisiejszego spaceru

ImageUploadedByTapatalk1360862413.920243.jpg
ImageUploadedByTapatalk1360862429.724152.jpg
ImageUploadedByTapatalk1360862445.130842.jpg
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:37   #3054
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów, walentków, mamolów

cześć mamole jednym słowem

Emi i Wiki-świetne śnieżynki

marzenko gratuluje taaaakiej nocki, a ja mam stresa przed jutrzejszym odstawianiem smoka

jak wam mijają walentynki?
mi nawet beza nie wyszła buuuuuu telik
Stary 2013-02-14, 20:40   #3055
Kajool
Zadomowienie

szalwia w ciazy nie polecana, bo powoduje skurcze.

Czesc i czolem, jak Walentynki-srynki? Ja zrobilam salatke, miala byc tez dla meza, alem ja zjadla :P
Wczoraj Szymon probowal sie wciagnac do odkurzacza przez policzek, dzisiaj ma krwiaka
Bylam tez upoloznej, ale troche dziwna kobieta. No i nie bedzie przy porodzie, bo jej sie nie chce wstawac o 2 w nocy. Ech nie wiem czy chce aby przychodzila do mnie po wszystkim, musze to przemyslec. Ha i musialam podpisac oswiadczenie, ze nie bede o niej w internecie pisac. Chyba musze to wyciac :P
Stary 2013-02-14, 21:03   #3056
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliku moja to raczej nie śniezynka a wiosenna panna. Dzis piękna pogoda była, ale dziękujemy za komplement.

Kajool nikomu nie powiemy o pani leniwej położnej

Walentynki... Hmmm dzien jak co dzien. Przez ostatnie kilka lat sie starałam. JAKIS drobiazg i kartka a sama nie dostawalam nic ( zawsze przepraszał ze czasu nie miał by cos kupic) w tym roku ja czasu nie mam. Jednostronne gesty mi sie znudziły :ziewa:
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:05   #3057
myha82
Wtajemniczenie

Napisałam posta i mi sie włączyły aktualizacje a raczej wyłączył mi sie komp
W telegraficznym skrócie-nie mam jak was nadrobic. Mam młyn w pracy-jutro biegły+zapowiedziana kontrola z US Jestem wykonczona-jakbym mogła spałabym na stojąco Dzisiaj nawet zostaałm wbrew sobie na godzine ponad norme. A zaczelo sie od zostań na 5 minut, jeszcze tylko chwilke. Wreszcie powiedziałam,ze ide do domu bo jestem juz głodnato uslyszlam :to idź" i zoabaczyłam focha szefowej
Byle do kwietnia
ZANETA super bałwan Taki prawdziwy Nam sie takiego w tym roku nie udało zrobic Skończylismy na ulepieniu kulek
OLIWKO macie juz łóżeczko?

Dziewczyny czy wy zamawiałyście kolejne paputki. Ja ostatnio zamówiłam rozmiar L i one sa bardzo duze. Wasze tez? Te co teraz mamy sa juz prawie na styk i myslałam, ze te oczywiscie beda troche za duze ale nie że az tak

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:12   #3058
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku no właśnie jest Jak dzidzi śpi mi na rękach to staram się usiąść na sofie i drugą ręka przytulić chociaż główkę Szymonka, a jak nie śpi to często mała siedzi na jednym kolanie, a Szymon na drugim
Też jest zazdrość, gdy np. małą karmię, a Szymon mi się wtedy pcha na kolana
Tak myślałam... Bo jak byłam kilka dni temu u koleżanki i wzięłam na ręce jej roczna córeczkę,to Tymuś zaraz przyleciał z krzykiem i on też chciał.

Cytat:
Moim zdaniem są lepsze, ciekawsze metody nauki czytania.
Marzenko ja rozumiem płynność ale moim zdaniem polski zbyt skomplikowany w odmianach, ale z drugiej strony widziałam tylko dzieci poniżej 2 lat, i tylko odczytujące tabliczki Muszę poszperać, bo czasem mam ochotę zaeksperymentować z Agatą

Ja na pewno będę Agatę uczyć czytać i pisać w domu. Metodą Dobrego Startu, którą uwielbiam, a której w przedszkolu pewnie nie będą stoować (no ale to dopiero koło urodzin)
Pochwal sie jak znajdziesz coś ciekawego, co? W ogóle jestem żądna różnych takich kreatywnych, nietypowych zabaw/zajęć z dzieckiem. Pisz czasem, ok?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brawo Żbiku za przełamanie strachu przed potworem

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
walentynkowo:

Już parę lat temu oglądałam tę książeczkę w empiku i byłam zachwycona. Aż się płakać chce

Ronin - sto psich lat staruszku Tort był?

Cytat:
Moja gwiazda z bałwanem
Ale bałwan!!! Rewelacja. Same robiłyście?
My też dziś bałwana robiliśmy, ale jakieś 30 razy mniejszego ? POtem Wam opisze historię z tym bałwanem.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Moja paniusia z dzisiejszego spaceru
Załącznik 5114367
Załącznik 5114368
Załącznik 5114369
Wiki urosła? Tak się wydaje. I u Was ciepło chyba, co? Wiki już tak wiosennie wygląda U nas śnieg po kolana...

Pogodziliście się z tżem?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Gejów, walentków, mamolów

jak wam mijają walentynki?
mi nawet beza nie wyszła buuuuuu telik
Gejów
Trzymam kciuki za smoka! A czemu to akurat jutro?
My w Walentynki nie widzieliśmy się cały dzień. Dopiero niedawno mąż wrócił, no i spisał się bo kwiatki przyniósł A ode mnie miał piernikowe serce-niespodziankę do pracy i t-shirt w prezencie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1.
Czesc i czolem, jak Walentynki-srynki? Ja zrobilam salatke, miala byc tez dla meza, alem ja zjadla :P
2. Wczoraj Szymon probowal sie wciagnac do odkurzacza przez policzek, dzisiaj ma krwiaka
3. Bylam tez upoloznej, ale troche dziwna kobieta. No i nie bedzie przy porodzie, bo jej sie nie chce wstawac o 2 w nocy. Ech nie wiem czy chce aby przychodzila do mnie po wszystkim, musze to przemyslec. Ha i musialam podpisac oswiadczenie, ze nie bede o niej w internecie pisac. Chyba musze to wyciac :P
1. Oj tam, Kajoolku, liczą się dobre chęci
2. Odkurzaczowa malinka... Bidulek
3. To do czego ta położna jest , skoro przy porodzie nie będzie, opiekować sie nie będzie? PO co takie spotkanie?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pospałyśmy do 10 już dawnooo się to nie zdarzyło. W nocy kilka krótkich pobudek, żeby nie było.
Jak marzenie
Stary 2013-02-14, 21:13   #3059
myha82
Wtajemniczenie

Walentynki-dostaąłm dzisiaj sympatycznego smsa od meza. Nie spodziewałam sie. Amorów dzisiaj nie było bo TŻ chory

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:15   #3060
marzena_S
Zadomowienie

Bry wieczór
U mnie walentynki z laptopem , bo tż w pracy- pewnie wróci w nocy. Kupiłyśmy mu dzisiaj z Hanią perfum i wsunęłyśmy do szafy. Hania nawet się własnoręcznie podpisała na walentynce.

Brumku, tż dopieszcza a ja czuję jak mi znowu tyłek rośnie. Muszę się znowu wziąć za siebie.

Iwa, szalona kobieto! Dziękujemy za prezenty. Królik zrobił wrażenie zarówno na Hani jak i na mnie - nie mogę od niego wzroku oderwać, zdolniacha z Ciebie. Hania obadała wszystkie jego kończyny, uszy i ogon po czym wyściskała i wycałowała, więc mogę śmiało powiedzieć że został przyjęty do jej pluszowej rodziny.

Żaneta, pięknego bałwanka Emi ulepiła. Ślicznotka z niej.

Stronczku, czuć już u Was wiosnę na tych zdjęciach. Co tam macie w donicach? Tulipany?

Teliczku, ja też się bałam i nastawiałam na ciężką walkę, a nie było najgorzej. U Was na pewno będzie podobnie.

Agula
, co tam u Was? Jak się ma tż? Wracaj tu i smęć ile trzeba.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości