|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
cześć
Cytat:
Cytat:
ja też mam niedoczynnośc tarczycy, ale ft4 w normie, tsh 2,4, ale mam już podwyższoną dawkę i zbijamy Cytat:
ja co prawda od 2 lat we Wro nie mieszkam, ale mam nadzieję, że jeszcze tam za kilka lat wrócimy ![]() Cytat:
![]() mąż jest w Katowicach będzie dopiero jutro Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i tak do maja ) i jak siedziałam u gina to telefon burczał co chwilę bo już chciał wiedzieć co z bejbikiem ogólnie strasznie się cieszy, czyta mamzone ( niech już będzie maj ---a ja dzisiaj kupiłam sobie sweterk
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
O żurawinie było w jakimś programie o zdrowiu. Na tyle dawno, że źródła nie przytoczę.
EDIT: Pierwszy lepszy artykuł - TUTAJ "Żurawina dostępna w Polsce w postaci owoców to żurawina błotna. Ma ona mniejszą niż amerykańska zawartość substancji aktywnych, jednak do czasu rozpoczęcia uprawy żurawiny wieloowocowej w Polsce może być jej wartościowym substytutem." Poprawię się więc, nie chodzi o to gdzie była produkowana, a jaka to odmiana. Niemniej jednak, w Ameryce uprawiana jest ta o większych właściwościach leczniczych. ![]() Cytat:
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-02-14 o 17:05 |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo której ciężarnej chce się szukać ustawy??? Poza mną
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
az przykro sie czyta wasze żale na tz-tów;/ Czyli jednak mój nie jest taki straszny i w zasadzie wszystkie zgrzyty jakie są między nami dotyczą tego że on mnie chce chronić przed całym światem i uważa że jestem naiwna i daje się robić w balona i wykorzystywać innym;/ jak to on mówi: "jak sie ma miekkie serce to trzeba mieć twardą dupe"
![]() ![]() A wracając do walentynek to ja mojemu zakupiłam wczoraj komplet wierteł do wiertarki o którym zapomniałam ż eto na walentynki;/ a tz oświadczył mi po podarowaniu różyczki że to nie koniec pezentów Ja oczywiście micha ucieszona i błysk w oku a on mi mówi: " no przeciez obiecałem ci że Ci motyke kupie i grabki".....hahahha...... .a ja z tego co pamiętam to powinnam mu kupić gumiaki i łopate żeby był prawdziwy chłop ze wsi![]() ![]() |
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie raz się o tym przekonałam... Ja mam wszystkie badania opłacone z pakietu medycznego w pracy, więc nie chce mi się drążyć, ale gdyby było inaczej, to przekopałabym wszystkie ustawy
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3367 |
|
BAN stały
|
W sumie to ciężarne nie muszą być nawet ubezpieczone, wtedy płaci miasto czy gmina za nie. Ja tak już szłam i nie było problemu,jak wysłałam do NFZ wniosek o uznanie niemieckiego ubezpieczenia to jeszcze odpowiedzi nie dostałam.
A mam to gdzieś.Z mojego męża zdzierali ZUS rok po tym jak zamknął firmę (a zgłosił im to) to ja sie teraz odkuję. |
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Piłkę nożną
Teraz gra w piłkę halową i chodzi pokopać na halę. Ale jak tylko zrobi się ciepło to na murawę ![]() Cytat:
A mój przyjechał z pracy i dał mi na walentynki... kubek |
|
|
|
|
#3369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mała była w tym tygodniu dosłownie jeden dzień w przedszkolu.Dziś od popołudnia skarży się na ból brzuszka,gardła i ma rozwolnienie-od poniedziałku to akurat trzy dni na rozwinięcie się wirusówki Moja siostra w Mińsku Maz. też ma takie cyrki z dostaniem się do pediatry jak Ty.U nas po prostu wsiadam w samochód i jadę.Nie wyobrażam sobie,że dzwoniąc do przychodni np. w środę słyszę ,że mogą nas zarejestrować na poniedziałek-a to słyszy czasami moja siostra Ja pięć lat temu zapłaciłam za usg genetyczne 150zł.Teraz kosztuje 230zł. Cytat:
Ja w spożywczaku od zaprzyjaźnionych ekspedientek usłyszałam,że pięknie błyszczą mi się oczy i cała promienieję ![]() Cytat:
Mała ogromny lizak i tulipana ![]() Bardzo przykro się czyta Wasze wpisy o problemach z tżami...U nas w tym roku minie osiem lat od poznania i siódma rocznica ślubu a mam wrażenie,że kochamy się jeszcze bardziej niż na początku.Mój tż jest moim najlepszym przyjacielem i mogę na Nim polegać w każdej życiowej sytuacji. Odkąd jestem w ciąży mąż za dużo niestety pracuje bo od 8rano do 20-przejął część moich obowiązków ale niestety inaczej się nie da-prowadzimy własną firmę a tam trzeba samemu wszystkiego dopilnować.Ostatnio dobrał sobie szkolenie i wszystkie weekendy do czerwca ma zawalone ![]() Naszło mnie na barszczyk czerwony z uszkami i wciągnęłam właśnie talerz
Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-02-14 o 17:35 |
|||
|
|
|
#3370 |
|
BAN stały
|
Jaki butelki kupujecie?Ja mam Avent, ale zastanawiam sie czyby jeszcze jednej albo dwóch Tommee Tippe nie dokupić...Są trochę lepsze, mają rurkę odpowietrzającą.
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a mnie zaczelo gardlo bolec... nie wiem czy to z wymiotow czy jakies przeziebienie
tantum verde mozna prawda? akurat mam...zastanawiam sie czy zazyc czy czekac....
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałyście może filmik o dwóch mężczyznach którzy chcieli poznać ból porodowy? Polecam klik
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to od rana dzwonie od mojej pani doktor i co chwile przestawiali mi godzine o ktorej mam zadzwonic... w koncu powiedzieli ze pani doktor oddzwoni do mnie i co? i nie zadzwonila.... wrrrrr.... a to nie ja chcialam do niej dzwonic tylko oni mi kazali zadzwonic po wyniki... wrrr wiedzialam ze beda z tym przeboje
jutro trzeba znowu probowac... jedno jest pocieszajace ze chyba nie umieram, bo jakbym miala zle wyniki to chyba juz by mnie scigala kolezanka jak miala slaba morfologie to zaraz jak lekarka dzwonila do niej ze ma sie natychmiast stawic u niej
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smoczki nie pamiętam, jakie później miałam, ale na początku też TT.
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na poważnie,że dobrze wiedzieć,że nie tylko polska służba zdrowia ma olewatorskie podejście do pacjenta. |
||
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mialam z aventu , siostra też . A smoczki początkowo też avent a potem canpol
Pewnie przy tym zostanę chyba że dzidzia będzie wybredna
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tantum verde tez jeszcze czekam...moze to od wymiotow ale watpie bo wymiotowalam rano a zaczelo bolec kolo 14...
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jestem zadowolona, a Ty masz jakieś wątpliwości? Może polecisz mi innego lekarza?
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Samba ja myślę, że od wymiotów, bo mnie też boli, ale tak dziwnie
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonila pani doktor
mam tsh 2,24 wiec zmalalo od ostatniego razu bo bylo prawie 3 ft4 i ft3 tez w porzadku i na razie kazala mi pozostac przy dawce ktora biore... Tylko wynikow holtera jeszcze nie miala...wiec musze dzwonic jutro
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() A u mnie dzień bez mdłości Z dobrym nastrojem po wizycie. Nawet szefunio się pytał jak się sprawy mają. Miło ![]() A mój mąż jest kochany Hehe ![]() Te mamy, które mają problem ze swoimi TŻ-tami- współczuję - ale trzeba rozmawiać o problemach. Lepiej żeby wrzód pękł i atmosfera się oczyściła niż takie niewiadomoco.Co do USG genetycznego- ja mam się zgłosić ze skierowaniem i jest ono bezpłatne. Pani ginekolog coś mówiła o jakichś testach( kilka dni temu na wątku były opisane) i one są dla Pań pow. 35 r.ż., gdzie w rodzinie były przypadki chorób genetycznych- i te są płatne. Mi też ziiiiimno...
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny,
Moje walentynki jak co roku schodzą na drugi plan, bo pierwsze skrzypce grają urodziny TŻta. Torcik wczoraj w tajemnicy upiekłam i jakoś przed tym moim łakomczuchem udało mi się go ukryć aż do dziś Niestety mój ukochany zapomniał, że walentynki to już dziś- także ja zostałam bez prezentu. Przyzwyczaiłam się do tego, że akurat co roku zapomina albo kupuje na ostatnią chwilę![]() Tż w pracy więc z nudów sprawdziłam czy mój detektor tętna płodu coś może dziś znajdzie i uwaga UDAŁO MI SIĘ ! ![]() Zgadnijcie jaka to ulga dla mnie tym bardziej, że jeszcze żadnego usg nie miałam. Chociaż młody mi zrobił prezencik i dał się łaskawie znaleść dopplerem
|
#3386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, prawdopodobnie jestem kolejną mamusią październikowa. OM miałam 8.01 więc TP wypada chyba na połowę października? 2 kreseczki zobaczyłam w niedzielę i potwierdziły się w dwóch kolejnych testach. Do lekarza idę we wtorek, martwię się czy wszystko bedzie w porządku, męczy mnie ból podbrzusza, bardzo szybko się męczę, wieczorem to już ledwo przebieram nogami. To moja pierwsza ciąża. Mąż się cieszy, choć właśnie odbyliśmy małą rozmowę motywacyjną
Pozdrawiam
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
teacherkaWitaj w naszym gronie
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samba ostatnio miałam skojarzenie żeby cie spytać jak sie masz po karnawale w Rio, bo to twoje klimaty ![]() ![]() , ale pomyślałam, że karnawał to ty masz tam u siebie w przełyku po jedzeniu , hehe, juz niedługo może się nam poprawi, coraz bliżej w końcu do II trymesrtuA Papuga napisz jutro czy TŻ był dziś w domu jak wróciłaś z roboty,pozdrawiam twardzielko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

ja też mam niedoczynnośc tarczycy, ale ft4 w normie, tsh 2,4, ale mam już podwyższoną dawkę i zbijamy

będzie dopiero jutro

niech już będzie maj 

nie wiem kiedy to zlecialo.
.Mała była w tym tygodniu dosłownie jeden dzień w przedszkolu.Dziś od popołudnia skarży się na ból brzuszka,gardła i ma rozwolnienie-od poniedziałku to akurat trzy dni na rozwinięcie się wirusówki 

- ale trzeba rozmawiać o problemach. Lepiej żeby wrzód pękł i atmosfera się oczyściła niż takie niewiadomoco.