Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 16:50   #3361
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

cześć
Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ciuszki ciążowe. H&M jak dla mnie to same worki, w poprzedniej ciąży i w tej rownież (wczoraj byłam i kupiłam sobie jedną sukienkę) to tylko w happymum się ubierałam.
w Arkadach na dole jest ten sklep, prawda? bo tak kojarzę
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
teraz mam Ft4 17,75, spadło z 18,8 (nie pamietam ile było dokładnie) - Ft4 jest wazniejsze, bo ono szybciej się zmienia i mozna szybciej zareagować w ciąży; TSH wolniej się zmienia - chyba o to chodzi z tymi hormonami
o jej ja też mam niedoczynnośc tarczycy, ale ft4 w normie, tsh 2,4, ale mam już podwyższoną dawkę i zbijamy
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze, ale ten czas leci. Jeszcze niedawno ja gadałam o mojej fasolce na watku wrzesień-październik a teraz ta fasolka to już kawał chłopa
cześć widzę, że dziewczyn z Wrocka też jest troszkę, bo już się bałam, że nas Lublin zdominuje
ja co prawda od 2 lat we Wro nie mieszkam, ale mam nadzieję, że jeszcze tam za kilka lat wrócimy
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
uroczyście ogłaszam że żelki działająpierwszą sztukę trzeba na chama wepchnąć do ust ale z każdą kolejną jest coraz lepiej
kurde, gdyby nie to, że po nich umieram to też bym spróbowała, ale może być gorzej niż teraz

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie plany walentynkowe?
mąż jest w Katowicach będzie dopiero jutro
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
to my razem od 2002roku czyli już 11 rok razem leci Po 3 latach zaręczyny a po 6latach razem ślub(chcieliśmy rok wcześniej ale nie wyszło).
to my razem 9lat, a po ślubie 1,5 roku
Cytat:
jesteśmy już razem 11 rok, od slubu minie 3 lata to jest idealnie- jak na początku- wielka love, buziaczki, serduszka i w ogóle I love You
ja też nie narzekam

Cytat:
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee to nie może byc prawda masakra jakaś... skąd ty go wytrzasnęłaś kochana co?
mój to siedział ze mną w poczekalni i w zasadzie to gdyby tylko lekarz pozwolił mu wejść do gabinetu to leciałby jak na skrzydłach ale na dopochwowe oglądanie kilkumilimetrowej kropki go nie zabierałam może później jak kluseczka będzie wyglądała jak człowiek to go zabiorę niech sobie popatrzy i się nacieszy
ehhh mój ostatnio nie mógł ze mną iśc we wtorek, bo jest na szkoleniu (tylko w weekendy jest w domu i tak do maja) i jak siedziałam u gina to telefon burczał co chwilę bo już chciał wiedzieć co z bejbikiem ogólnie strasznie się cieszy, czyta mamzone () i jak dzowni to pyta co tam u nas, daje buzi w brzuszek jak w niedzielę wyjeżdża niech już będzie maj ---

a ja dzisiaj kupiłam sobie sweterk granatowy w groszki na guziki i dla męża wzięłam t-shirt niech ma-będzie na walentynki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:57   #3362
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
gdzie ty taki glupoty wyczytalas???
O żurawinie było w jakimś programie o zdrowiu. Na tyle dawno, że źródła nie przytoczę.

EDIT:
Pierwszy lepszy artykuł - TUTAJ

"
Żurawina dostępna w Polsce w postaci owoców to żurawina błotna. Ma ona mniejszą niż amerykańska zawartość substancji aktywnych, jednak do czasu rozpoczęcia uprawy żurawiny wieloowocowej w Polsce może być jej wartościowym substytutem."

Poprawię się więc, nie chodzi o to gdzie była produkowana, a jaka to odmiana. Niemniej jednak, w Ameryce uprawiana jest ta o większych właściwościach leczniczych.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jeszcze wypowiedź laski, która dzwoniła pytać, czy wszystkie z tej tabelki są refundowane:

Więc wynika z tego, że WSZYSTKO z tabelki należy nam się za darmo z NFZ, jeśli gina mamy z NFZ.
ale wały

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-02-14 o 17:05
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:59   #3363
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
O żurawinie było w jakimś programie o zdrowiu. Na tyle dawno, że źródła nie przytoczę.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

ale wały
Nie wiem, jak Ciebie, ale mnie to nie dziwi
Bo której ciężarnej chce się szukać ustawy??? Poza mną

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:01   #3364
ewacia85
Wtajemniczenie

az przykro sie czyta wasze żale na tz-tów;/ Czyli jednak mój nie jest taki straszny i w zasadzie wszystkie zgrzyty jakie są między nami dotyczą tego że on mnie chce chronić przed całym światem i uważa że jestem naiwna i daje się robić w balona i wykorzystywać innym;/ jak to on mówi: "jak sie ma miekkie serce to trzeba mieć twardą dupe" A wracając do walentynek to ja mojemu zakupiłam wczoraj komplet wierteł do wiertarki o którym zapomniałam ż eto na walentynki;/ a tz oświadczył mi po podarowaniu różyczki że to nie koniec pezentów Ja oczywiście micha ucieszona i błysk w oku a on mi mówi: " no przeciez obiecałem ci że Ci motyke kupie i grabki".....hahahha...... .a ja z tego co pamiętam to powinnam mu kupić gumiaki i łopate żeby był prawdziwy chłop ze wsi ( przeprowadził sie z bloku na wieś)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:09   #3365
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak Ciebie, ale mnie to nie dziwi
Bo której ciężarnej chce się szukać ustawy??? Poza mną
Jak to mówią... Nieznajomość prawa szkodzi
Już nie raz się o tym przekonałam...

Ja mam wszystkie badania opłacone z pakietu medycznego w pracy, więc nie chce mi się drążyć, ale gdyby było inaczej, to przekopałabym wszystkie ustawy

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:11   #3366
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
az przykro sie czyta wasze żale na tz-tów;/ Czyli jednak mój nie jest taki straszny i w zasadzie wszystkie zgrzyty jakie są między nami dotyczą tego że on mnie chce chronić przed całym światem i uważa że jestem naiwna i daje się robić w balona i wykorzystywać innym;/ jak to on mówi: "jak sie ma miekkie serce to trzeba mieć twardą dupe" A wracając do walentynek to ja mojemu zakupiłam wczoraj komplet wierteł do wiertarki o którym zapomniałam ż eto na walentynki;/ a tz oświadczył mi po podarowaniu różyczki że to nie koniec pezentów Ja oczywiście micha ucieszona i błysk w oku a on mi mówi: " no przeciez obiecałem ci że Ci motyke kupie i grabki".....hahahha...... .a ja z tego co pamiętam to powinnam mu kupić gumiaki i łopate żeby był prawdziwy chłop ze wsi ( przeprowadził sie z bloku na wieś)

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:23   #3367
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

W sumie to ciężarne nie muszą być nawet ubezpieczone, wtedy płaci miasto czy gmina za nie. Ja tak już szłam i nie było problemu,jak wysłałam do NFZ wniosek o uznanie niemieckiego ubezpieczenia to jeszcze odpowiedzi nie dostałam.
A mam to gdzieś.Z mojego męża zdzierali ZUS rok po tym jak zamknął firmę (a zgłosił im to) to ja sie teraz odkuję.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:31   #3368
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
co trenuje?
Piłkę nożną
Teraz gra w piłkę halową i chodzi pokopać na halę. Ale jak tylko zrobi się ciepło to na murawę

Cytat:
A wracając do walentynek to ja mojemu zakupiłam wczoraj komplet wierteł do wiertarki o którym zapomniałam ż eto na walentynki;/ a tz oświadczył mi po podarowaniu różyczki że to nie koniec pezentów Ja oczywiście micha ucieszona i błysk w oku a on mi mówi: " no przeciez obiecałem ci że Ci motyke kupie i grabki".....hahahha...... .a ja z tego co pamiętam to powinnam mu kupić gumiaki i łopate żeby był prawdziwy chłop ze wsi ( przeprowadził sie z bloku na wieś)

A mój przyjechał z pracy i dał mi na walentynki... kubek
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:34   #3369
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja robilam genetyczne za 70 zl widac przez 4 lata ceny poszybowaly ostro do gory, a robilam u jednego z najlepszych specow od usg.
no i ja je mialam robione dopochwowo ale nie dlatego ze bylam otyla lepiej widac poprostu.

co do rocznic to ja za 6 dni, mam 3 rocznice slubu nie wiem kiedy to zlecialo.

u nas chorob ciag dalszy, wczoraj odebralam mloda z goraczka ponad 39 st. brak mi juz sil bo to trzeci raz w ciagu miesiaca i to jeszcze po antybiotyku dzwonilam do zlobka, to nie ma 13 dzieci i siedza tylko z 4. masakra.
do tego jeszcze musialam dzisiaj glukoze powtarzac, bo mialam ponad norme, ale z glupoty bo jak szlam za pierwszym razem, to sie tabletek nazarlam z rana

pedzicie tak, a ja jakos nie mam weny na pisanie
brzucho mi wywalilo ze wygladam tak jak w poprzedniej ciazy w 21 tc

dzisiaj przede mna jeszcze wizyta u laryngologa z tymi moimi zatokami i z mloda u pediatry :/ oczywiscie prywatnie, bo w przychodni nikt nie odbieral, a jak pojechalam to juz nie bylo miejsc cyrk!
Jestem wściekła bo u nas to samo .Mała była w tym tygodniu dosłownie jeden dzień w przedszkolu.Dziś od popołudnia skarży się na ból brzuszka,gardła i ma rozwolnienie-od poniedziałku to akurat trzy dni na rozwinięcie się wirusówki
Moja siostra w Mińsku Maz. też ma takie cyrki z dostaniem się do pediatry jak Ty.U nas po prostu wsiadam w samochód i jadę.Nie wyobrażam sobie,że dzwoniąc do przychodni np. w środę słyszę ,że mogą nas zarejestrować na poniedziałek-a to słyszy czasami moja siostra

Ja pięć lat temu zapłaciłam za usg genetyczne 150zł.Teraz kosztuje 230zł.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Ja to wogóle nie miałabym z kim zostawić żeby iść do kina, a też lubię
I my nie mielibyśmy z kim zostawić małej.Teściowie i moja mama 200km od nas.W ubiegłym roku chyba pięciokrotnie zostawiliśmy małą z nianią i wybraliśmy się do kina.A ze dwa razy to nawet na piwo

Cytat:
A ja usłyszałam, że mam drugi podbródek, ale nie od Tżta
Ja w spożywczaku od zaprzyjaźnionych ekspedientek usłyszałam,że pięknie błyszczą mi się oczy i cała promienieję

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A ja chyba sobie dzisiaj zażyczę Rafaello zamiast kwiatów
Mmmm,na samą myśl ślinka mi cieknie
Ja dostałam ptasie mleczko wedlowskie i tulipana Mała ogromny lizak i tulipana

Bardzo przykro się czyta Wasze wpisy o problemach z tżami...U nas w tym roku minie osiem lat od poznania i siódma rocznica ślubu a mam wrażenie,że kochamy się jeszcze bardziej niż na początku.Mój tż jest moim najlepszym przyjacielem i mogę na Nim polegać w każdej życiowej sytuacji.
Odkąd jestem w ciąży mąż za dużo niestety pracuje bo od 8rano do 20-przejął część moich obowiązków ale niestety inaczej się nie da-prowadzimy własną firmę a tam trzeba samemu wszystkiego dopilnować.Ostatnio dobrał sobie szkolenie i wszystkie weekendy do czerwca ma zawalone

Naszło mnie na barszczyk czerwony z uszkami i wciągnęłam właśnie talerz

Edytowane przez Diorisha
Czas edycji: 2013-02-14 o 17:35
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:30   #3370
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jaki butelki kupujecie?Ja mam Avent, ale zastanawiam sie czyby jeszcze jednej albo dwóch Tommee Tippe nie dokupić...Są trochę lepsze, mają rurkę odpowietrzającą.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:51   #3371
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurde a mnie zaczelo gardlo bolec... nie wiem czy to z wymiotow czy jakies przeziebienie tantum verde mozna prawda? akurat mam...zastanawiam sie czy zazyc czy czekac....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 18:52   #3372
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki butelki kupujecie?Ja mam Avent, ale zastanawiam sie czyby jeszcze jednej albo dwóch Tommee Tippe nie dokupić...Są trochę lepsze, mają rurkę odpowietrzającą.
U Natalki używaliśmy Dr.Browna i Aventa.Myślę,że teraz też na nie postawię.

Widziałyście może filmik o dwóch mężczyznach którzy chcieli poznać ból porodowy? Polecam klik
Stary 2013-02-14, 18:54   #3373
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
może filmik o dwóch mężczyznach którzy chcieli poznać ból porodowy? Polecam klik
widziałam

Stary 2013-02-14, 18:56   #3374
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a w ogole to od rana dzwonie od mojej pani doktor i co chwile przestawiali mi godzine o ktorej mam zadzwonic... w koncu powiedzieli ze pani doktor oddzwoni do mnie i co? i nie zadzwonila.... wrrrrr.... a to nie ja chcialam do niej dzwonic tylko oni mi kazali zadzwonic po wyniki... wrrr wiedzialam ze beda z tym przeboje jutro trzeba znowu probowac... jedno jest pocieszajace ze chyba nie umieram, bo jakbym miala zle wyniki to chyba juz by mnie scigala kolezanka jak miala slaba morfologie to zaraz jak lekarka dzwonila do niej ze ma sie natychmiast stawic u niej
Stary 2013-02-14, 19:02   #3375
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam TT po Edziku i ich będę używać
Smoczki nie pamiętam, jakie później miałam, ale na początku też TT.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-14, 19:04   #3376
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurde a mnie zaczelo gardlo bolec... nie wiem czy to z wymiotow czy jakies przeziebienie tantum verde mozna prawda? akurat mam...zastanawiam sie czy zazyc czy czekac....
Jakiś czas temu bolało mnie gardło i w aptece poprosiłam o jakiś lek dla kobiet w ciąży.Dostałam właśnie Tantum Verde ale przyznam,że troszkę bałam się brać i robiłam płukanki z wody z solą.Obawiam się,że przy mdłościach mogą mocno odrzucać.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a w ogole to od rana dzwonie od mojej pani doktor i co chwile przestawiali mi godzine o ktorej mam zadzwonic... w koncu powiedzieli ze pani doktor oddzwoni do mnie i co? i nie zadzwonila.... wrrrrr.... a to nie ja chcialam do niej dzwonic tylko oni mi kazali zadzwonic po wyniki... wrrr wiedzialam ze beda z tym przeboje jutro trzeba znowu probowac... jedno jest pocieszajace ze chyba nie umieram, bo jakbym miala zle wyniki to chyba juz by mnie scigala kolezanka jak miala slaba morfologie to zaraz jak lekarka dzwonila do niej ze ma sie natychmiast stawic u niej
ufff !!!
A tak na poważnie,że dobrze wiedzieć,że nie tylko polska służba zdrowia ma olewatorskie podejście do pacjenta.
Stary 2013-02-14, 19:11   #3377
ewacia85
Wtajemniczenie

ja mialam z aventu , siostra też . A smoczki początkowo też avent a potem canpol Pewnie przy tym zostanę chyba że dzidzia będzie wybredna
Stary 2013-02-14, 19:24   #3378
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś czas temu bolało mnie gardło i w aptece poprosiłam o jakiś lek dla kobiet w ciąży.Dostałam właśnie Tantum Verde ale przyznam,że troszkę bałam się brać i robiłam płukanki z wody z solą.Obawiam się,że przy mdłościach mogą mocno odrzucać.

ufff !!!
A tak na poważnie,że dobrze wiedzieć,że nie tylko polska służba zdrowia ma olewatorskie podejście do pacjenta.
oj plukanie to u mnie odpada calkowicie z tantum verde tez jeszcze czekam...moze to od wymiotow ale watpie bo wymiotowalam rano a zaczelo bolec kolo 14...
Stary 2013-02-14, 19:48   #3379
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
zadowolona jesteś z niej?
Tak, jestem zadowolona, a Ty masz jakieś wątpliwości? Może polecisz mi innego lekarza?
Stary 2013-02-14, 20:03   #3380
kaska87
Zakorzenienie

Samba ja myślę, że od wymiotów, bo mnie też boli, ale tak dziwnie

Stary 2013-02-14, 20:12   #3381
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dzwonila pani doktor jednak tutejsza sluzba zdrowia nie jest taka zla mam tsh 2,24 wiec zmalalo od ostatniego razu bo bylo prawie 3 ft4 i ft3 tez w porzadku i na razie kazala mi pozostac przy dawce ktora biore... Tylko wynikow holtera jeszcze nie miala...wiec musze dzwonic jutro
Stary 2013-02-14, 20:31   #3382
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

ufff !!!
Tamtuum verde można

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-14, 20:31   #3383
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:

Widziałyście może filmik o dwóch mężczyznach którzy chcieli poznać ból porodowy? Polecam klik
dobre

Cytat:

ufff !!!
sprobuj plukania szalwia...ona ma wlasciwosci antyseptyczne

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:36   #3384
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

A u mnie dzień bez mdłości Z dobrym nastrojem po wizycie. Nawet szefunio się pytał jak się sprawy mają. Miło

A mój mąż jest kochany . Odkąd jestem w ciąży to skacze koło mnie i wszystko robi- robienie obiadu, zmywanie, dzielnie znosi moje humory Hehe

Te mamy, które mają problem ze swoimi TŻ-tami- współczuję - ale trzeba rozmawiać o problemach. Lepiej żeby wrzód pękł i atmosfera się oczyściła niż takie niewiadomoco.

Co do USG genetycznego- ja mam się zgłosić ze skierowaniem i jest ono bezpłatne. Pani ginekolog coś mówiła o jakichś testach( kilka dni temu na wątku były opisane) i one są dla Pań pow. 35 r.ż., gdzie w rodzinie były przypadki chorób genetycznych- i te są płatne.

Mi też ziiiiimno...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:52   #3385
nephelim89
Rozeznanie

Witam dziewczyny,
Moje walentynki jak co roku schodzą na drugi plan, bo pierwsze skrzypce grają urodziny TŻta. Torcik wczoraj w tajemnicy upiekłam i jakoś przed tym moim łakomczuchem udało mi się go ukryć aż do dziś Niestety mój ukochany zapomniał, że walentynki to już dziś- także ja zostałam bez prezentu. Przyzwyczaiłam się do tego, że akurat co roku zapomina albo kupuje na ostatnią chwilę
Tż w pracy więc z nudów sprawdziłam czy mój detektor tętna płodu coś może dziś znajdzie i uwaga UDAŁO MI SIĘ ! Chyba z 20 minut szukałam i szukałam i nic poza moimi tętnicami znaleźć nie mogłam aż tu nagle turbo konika słyszę Serducho jak dzwon
Zgadnijcie jaka to ulga dla mnie tym bardziej, że jeszcze żadnego usg nie miałam.
Chociaż młody mi zrobił prezencik i dał się łaskawie znaleść dopplerem
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:59   #3386
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Używałam tylko Aventa i nie mam zamiaru ich zmienić. Smoczki były rewelacyjne-antykolkowe
Cytat:

Haha,widziałam to już

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,
Moje walentynki jak co roku schodzą na drugi plan, bo pierwsze skrzypce grają urodziny TŻta. Torcik wczoraj w tajemnicy upiekłam i jakoś przed tym moim łakomczuchem udało mi się go ukryć aż do dziś Niestety mój ukochany zapomniał, że walentynki to już dziś- także ja zostałam bez prezentu. Przyzwyczaiłam się do tego, że akurat co roku zapomina albo kupuje na ostatnią chwilę
Tż w pracy więc z nudów sprawdziłam czy mój detektor tętna płodu coś może dziś znajdzie i uwaga UDAŁO MI SIĘ ! Chyba z 20 minut szukałam i szukałam i nic poza moimi tętnicami znaleźć nie mogłam aż tu nagle turbo konika słyszę Serducho jak dzwon
Zgadnijcie jaka to ulga dla mnie tym bardziej, że jeszcze żadnego usg nie miałam.
Chociaż młody mi zrobił prezencik i dał się łaskawie znaleść dopplerem
Jeeeej,ale cudownie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:57   #3387
teacherka
Zakorzenienie

Witajcie, prawdopodobnie jestem kolejną mamusią październikowa. OM miałam 8.01 więc TP wypada chyba na połowę października? 2 kreseczki zobaczyłam w niedzielę i potwierdziły się w dwóch kolejnych testach. Do lekarza idę we wtorek, martwię się czy wszystko bedzie w porządku, męczy mnie ból podbrzusza, bardzo szybko się męczę, wieczorem to już ledwo przebieram nogami. To moja pierwsza ciąża. Mąż się cieszy, choć właśnie odbyliśmy małą rozmowę motywacyjną

Pozdrawiam
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:06   #3388
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Witajcie, prawdopodobnie jestem kolejną mamusią październikowa. OM miałam 8.01 więc TP wypada chyba na połowę października? 2 kreseczki zobaczyłam w niedzielę i potwierdziły się w dwóch kolejnych testach. Do lekarza idę we wtorek, martwię się czy wszystko bedzie w porządku, męczy mnie ból podbrzusza, bardzo szybko się męczę, wieczorem to już ledwo przebieram nogami. To moja pierwsza ciąża. Mąż się cieszy, choć właśnie odbyliśmy małą rozmowę motywacyjną

Pozdrawiam
Gratuluje i witamy w naszym gronie
Stary 2013-02-14, 22:07   #3389
87czarna
Zakorzenienie

teacherkaWitaj w naszym gronie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:20   #3390
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Witamy teacherka

Samba ostatnio miałam skojarzenie żeby cie spytać jak sie masz po karnawale w Rio, bo to twoje klimaty, ale pomyślałam, że karnawał to ty masz tam u siebie w przełyku po jedzeniu, hehe, juz niedługo może się nam poprawi, coraz bliżej w końcu do II trymesrtu

A Papuga napisz jutro czy TŻ był dziś w domu jak wróciłaś z roboty,pozdrawiam twardzielko
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości