|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Myha Ja mam paputki ale z tej drugiej firmy i też dama ma je za duże, ale jej nie spadają i normalnie w nich chodzi.One z czasem dopasowały się do jej stopy i nie widzę czegoś niepokojącego.
Brumek z Emilie. Ona zrobiła oczy i nos i guziki a Ja resztę :P bo tak to się bawiła z kotem... Aaa i Emilie na bałwan mówi Bebok Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2013-02-14 o 21:18 |
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
KAJOOL ponawiam pytanie Brumka to po co ta położna? I jeszcze sie zabezpieczyla wpisem o interenecie... moze juz ktos kiedys cos o niej napisał
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- ZANETA ja tez nie widze nic niepokojacego w paputkach. Po prostu nie spodziewałam sie, ze beda takie duze. Tzn. moze na dlugosc nie ma az tak duzej różnicy w porównaniu z poprzednimi, ale sa dosc szerokie i ta gumka nie trzyma
|
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku nie pogodzilismy sie. Tzn on uważa ze nic sie nie stało i rozmawia ze mną normalnie. Ja sie odzywam kiedy Musze.
Wiki faktycznie chyba sie wyciągnęła Troche do gory Marzena u nas dzis Wiosennie było ale te powietrze jeszcze nie takie. A w donicy to chyba tulipany albo zonkile. Nie wiem... To sąsiadów
|
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide sie polozyc-jutro kolejny ciezki dzień w pracy. A Martyna tez mnie nie rozpieszcza w nocy
Dobranoc |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
MYHA moja właśnie trzyma,dlatego w nich chodzi. Jakby nie trzymał to musiałabym zainwestować w mniejszy rozmiar.
Brumek czekam na historie z bałwanem
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
myha, brumek, no wlasnie nie wiem po co. Ma wielki gabinet, sale do cwiczen, ale ja i tak z tego nie moge korzystac, bo popoludniami. Jak sie zapytalam o akupunkture, bo tutaj kobieta przed porodem robia, eee nie potrzebna pani. Jak powiedzialam, ze zaplacilam za usg comiesieczne, ee i po co, trzy by wystarczyly. Takze chyba wybiore polozna ta, co bedzie juz przy porodzie i ona bedzie przychodzic. A na akupunkturowe pojde do szpitala :P
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Jak tam walentynki Wam minęły? Romantikos? My dzisiaj skromnie, bo tż do późna pracował, ale cały dzień towarzyszył mi mały Walenty Marzenko, Domek był zdziwiony co to się stało z jego przyjacielem. Po 10min walki i próbami utrzymania go w buzi oddał mi go mówiąc "nie chce" ![]() Mąż się spisał ![]() Isia, przepiękne czapki Telik, wracaj na łono"gejowa" ]Kolinko, a Ciebie co tak mało ostatanio ![]() Stronczku, nie dziwię Ci się, też bym się wściekła A ten koleś to ma tupet![]() Kajool, a możesz zmienić położną? Lepiej się już czujesz? Agula, co z Tobą? Iwa, jak dzisiaj Twoje gardło? ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Zimowa Emilie i wiosenna Wiki cudaśne Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-02-14 o 22:08 |
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie zamawiałam kolejnych paputków( mówisz o paputkach.pl?)ale napewno zamówię, są super ![]() Dzieciaczki śpią, więc i ja idę ![]() A walentynki, jak co u niektorych dzień jak co dzień, nawet złamanego kwiatka nie dostałam liona jedynie , ale ma wymówkę, bo wrócił z warsztatu z potwornym bólem głowy, aż go ścieło z nóg...mam nadzieję, że nadrobi, chociaż szczerze w to wątpię.
|
||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku, ale Wam fajnie, że tak ciepło macie
![]() Telik kciuki za odsmokowanie! Kajoll to Szymcio miał pomysł z odkurzaczem ![]() buziaczki! dziwnie z tą położną :/ Myha współczuję wariactwa w pracy ![]() Marzenko to dobrze, że królik się spodobał cieszę się i teraz pochwalę się nim tutaj ![]() Natko dziękuję przeziębienie wzięło mnie na całego. trochę gorączki, katarzysko, kaszel :/ u nas Walentynek nie było ![]() ja przykichana, TŻ też nie lepiej jeszcze ten lekarz dzisiaj z Hanią - no i Hania nie mogła później dojść do siebie bo jej katar tam odciągali - napłakała się tam, nadenerwowała bo ona nie cierpi jak jej się coś w gardle albo w nosie robi - zakropić nos to ciężka sprawa a tu takie coś. do wieczora jak struta chodziła - mieliśmy sobie Chińczyka zamówić, ale przez przeziębienie to nawet smaku dobrze nie czuję więc ni etym razem... no i w pn mamy znowu jechać do szpitala :/
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-02-14 o 22:16 |
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
czytam Was na bieżąco, ale nie mam głowy, aby coś sensownego napisać... u nas już coraz lepiej, wychodzimy na prostą. Pozdrawiam Was najserdeczniej! |
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z takim pytankiem. Czy ktos z Was, Waszych Tz czy znajomych zna sie na przegrywaniu filmów vhs na cd/DVD ? oczywiscie odpłatnie.
|
|
|
|
#3072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łaskę babka robi, czy jak ![]() Cytat:
- Współczuję, ze tak Was choróbska dopadały Audrey - myślałam o Was i miałam pytać, jak Hela. Czyli biegunki mijają, tak? DDewik - a jak WY? Mąż doszedł do siebie? Marinko - a Tobie kochana, jak minął pierwszy dzień w domu? A historia z bałwanem jest taka, że dziś w parku ulepiłam Tymciowi bałwanka miniaturkę. I najpierw on go karmił śniegiem, potem woził na takie karuzeli-huśtawce, cały czas wołał na niego "miś", a jak trzeba było wracac do domu, to on w ryk, że go od bałwanka odciągam. WIęc wzięliśmy bałwana ze sobą Dwie górne kuli Tymuś wziął w rączkę, "miotełkę" z gałązki w drugą, ale to mu nie starczyło. Ja musiałam do kosza wózka włożyć tę dolną część bałwana. Inaczej płakał bidulek Całą drogę do domu ściskał tego stwora i gadał "miiiś". Ale pod blokiem zabrałam go i postawiłam na ziemi, a sami weszliśmy do klatki. I Tymuś tak się żałośnie, histerycznie popłakał, tak zawodził, że nie mogłam go uspokoić. Pół godziny jeszcze w domu zawodził. Ale nie ze złością, jak czasem robi, tylko z takim wielkim smutkiem. I potem jeszcze przez ponad godzinę raz na jakiś czas mu się przypominało i wołał "miiiś" i biegł do mnie rozpłakany po pocieszenie. Tak się zaprzyjaźnili ![]() Myślałam nawet, żeby wziąć tego bałwanka na balkon, ale wtedy Tymuś by pewnie cały dzień spędził dobijając się do drzwi balkonowych ![]() A oto ON (najpierw cały, a potem już w kawałkach - ale nadal kochany przez mojego Syna)
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku historia z bałwankiem rozczulająca!
Audrey cieszę się, że u Was coraz lepiej! Stronczku mój tata ma takie hobby przegrywa, robi jakieś animacje, napisy etc zapytam go jakim programem on to robi. skoro on sobie daje radę to z pewnością i Ty byś sobie poradziła. w weekend z nim pogadam to dam Ci znać
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa umiesz robić kwiatki na szydełku? (widzę na króliku
)Będę mogła Cię kiedyś pomęczyć na pw na ten temat? (wzoru, włóczki i szydełka?) Aaa Brumciu doczytałam odnośnie tych kwiatków pw na fb, ale zapomniałam odpisać - dziękuję za fatygę
|
|
#3076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
deficyt czasu mam ogromny... a masę rzeczy do zrobienia :| Cytat:
Wiecie jak ja się uczyłam? Najpierw podglądałam i rysowałam literki z książki, potem pytałam mamy, co to za jedna Skutek był taki że w przedszkolu pani dawała mi książkę żebym innym dzieciom czytała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kajool, ta położna jakaś walnięta... a jak kazała podpisać, to pewnie niejedna osoba na nią narzekała Ale nie jesteś na nią skazana? Możesz inną wybrać czy nie?Dostałam od męża kwiatki na walentynki
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK ale fajnie
) niesamowite ze od razu tak sie zakumplowal moja Emilie jak zobaczyła pierwszy raz balwana to potem chciala aby jej go rysować Ja dostalam kwiatka w nd, A na walentynki bon do kosmetyczki
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwa- PIĘKNY królik- niejedna dziewczynka( i mama ) by się w nim zakochała.Brumek- historia z bałwankiem rozczulająca- i bardzo fajan miniaturka- nie widziałam nigdy takiego małego bałwana ![]() Mogę się pochwalić, że Julcia od 1 do 6 spała bez pobudki |
|
|
|
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
IWA biedna Hania...Króliczek boski BRUMKU historia z bałwanem wzruszająca... |
|
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ja tak na szybko, iustynaMoja mama kupuje wszystkie gazetki z robotkami recznymi, wczoraj widziałam, że któraś z nowych jest cała o kwiatkach-ale nie pamietam nazwy Stronczek Nie dołuj nas tymi zielonymi doniczkami i wiosennym strojem Wiki-chce wiosne!!I rzeczywiscie bardzo urosła BrumekHistoria z bałwankiem Iwakrólik boski!!!!!!!!!!!!!sama bym takiego chciała!!!!! Kiedy Wy to dziewczyny robicie??????W nocy?Ja wczoraj probowałam cos z szydelkiem wydziergac ale nie było szans z ta diablica ![]() Zamowilam wczoraj paputki, ciekawe czy rzeczywiscie beda duze ![]() Czekamy na moja przyjaciolke z synkiem,Ewa juz rozkłada zabawki ![]() Dziekuje mamuski za komplementy czapek, pieski i misie juz sie sprzedały tylko dalej nie mam pojecia jak wpisac rozmiar-bo je niestety najlepiej mierzyc...najlepsza sprzedaz bezposredniai pomecze Was kolejnymi zdjeciami
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Królewicz jeszcze śpi, a ja spokojnie piję kawuchę ![]() Noc jak noc, trochę wiercenia, ale ogólnie ok. Uszkodzony smok po raz kolejny został przez niego odrzucony Iwa, śliczny króliczek! Taki dopracowany Moja teściowa też ma ciekawe podejście do smoczka, po co już odzwyczajać, przecież Dominik jest taki malutki (taaa jej syn chodził ze smokiem do 4 roku życia jak nie lepiej ). Brumku, bieeedny Tymek, mama pozbawiła go przyjaciela! ![]() Mme_audrey, cieszę się, że u Was coraz lepiej Oliweczko, za nockę.Stronczku, niestety nie pomogę... Ja na walentynki dostałam zaproszenie do SPA
|
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny......
Widzę że u Was śniegowe zabawy na całego ![]() A u nas coż : Bunt dwulatka mogę uznać za rozpoczęty...... moje dziecko od kilku dni jak mu sie cos nie podoba kladzie sie na podlodze macha nogami i krzyczy w niebogłosy...... ani go podniesc ani uspokoić masakra jakas do tego jakiekolwiek proby nauki mowienia konczą się odpowiedzią: NIE! ![]() noi nocnik też jest be ![]() Czy u Was też już są jakieś buntownicze zachowania??? A jak z nocnikowaniem zaczełyście już wysadzać? Jakieś rady???? P.S. Chciałam zapytać, która to z dziewczyn wspominała kiedyś o sprzedaży kosmetyków do włosów : vataka czy cuś takiego czyżby to była Kajool??? Chciałam się zapytaćna fb ale nie mam zaproszenia do Waszej grupy więc pytam tutaj......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2013-02-15 o 09:15 |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
czesto fotografowie maja taka mozliwosc. mi rpzegrywal znajomy kolezanki z rpacy ale nie mam juz z nia kontaktu
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna jakieś niewymyślne kwiatki zrobić potrafię
![]() pisz śmiało, nie wiem - zdjęcie jakieś podeślesz z jakiejś www co Ci się podoba to jak tylko będę w stanie to pomogę! kwiatki robi się dość łatwo ![]() zawsze też mogę Ci parę sztuk zrobić (chyba, że ilości hurtowe potrzebujesz to już czasowo nie bardzo hehe) tylko akurat teraz mam same grubiaste włóczki i to nie takie gładkie więc z nich kwiatki to raczej nie wyjdą a jak wyjdą to nie ładne ![]() Aania super, że TŻ pomyślał o Tobie w takim dniu jak wczoraj ![]() Żaneta nie no bon do kosmetyczki? super ![]() Oliweczko ja z dziewczynami często takie miniaturowe baławny robimy jak lecimy np. z przedszkola to tak na szybko wtedy powstają właśnie takie kurduple ![]() brawa dla Julci! ona tak często je w nocy mleko - tzn. więcej niż raz? aaaa Ala właśnie dorwała mi się do zeszytu z przepisami a tak mnóstwo mnóstwo luźnych kartek!!! ale bajzel :/ ale ogląda zdjęcia z gazet z jedzeniem i mlaska ![]() Isia no ja z szydełkiem to zazwyczaj od późnego wieczora do nocy walczę ![]() czasami jak mi się uda to w dzień, ale to Hania w przedszkolu wtedy a Ala drzemkę zalicza ![]() a nie ma u Was jakiegoś komisu odzieżowego? bo u nas na osiedlu jest i właśnie widziałam kiedyś jak Pani przyniosła robione przez siebie czapeczki do sprzedania i łatwiej wtedy przymierzyć ![]() Natka super, że odsmokowanie przechodzi tak łagodnie ![]() na takie zaproszenie to MUSISZ znaleźć czas ![]() Sweet u nas buntu to sporadycznie. z nocnikiem nie walczę - chce to sobie siądzie, nie chce to nie - uważam, że ma jeszcze na to czas.
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Iwa ale Ci się udał ten królik, śliczny! Nie dziwota że Hania go zaakceptowała. Isia zakładaj działalnosć! Czapki również śliczne, chyba zamówię u Ciebie taką Stronczek.. Twój tż coś w podobie do mojego. Tak sie daje, samochód tez już raz pożyczał, wozi znajomym coś za paliwo albo i na to nie starcza, pożyczają lawetę, przyczepkę, o pieniądzach nie wspomnę. I zawsze jak coś komuś się dzieje to dzwonia do niego! Bo się zakopał w śniegu, bo samochód nie chce zapalić, bo sro bo tamto. Ja ten temat już sto razy nim wałkowałam, a on wraz. Ludzie to wykorzystują. A i z kupowaniem prezentów to samo. Jak zwykle nic nie dostałam, nawet głupiej czekolady. Ale widziałam co brałam, już w sumie nie robi to na mnie wrażenia czy przykrości. Sweet żeby zapytać o coś nie trzeba być w grupie na fb. Brumek hehe zabawna historia, my jeszcze nie lepiłyśmy bałwana, nawet nie pomyslałam że taka miniaturkę możemy zrobić. Kajool ale dziwna ta położna zmień ją. Mam doła, naczytałam się smutnych blogów i od wczoraj o niczym innym nie myślę ![]() Wgl ja chcę już wiosnę, no! Sara mi w domu już głupieje.
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik u nas tak nie było. Kiedys sie starał. Na walentynki dostawalam zawsze JAKIS drobiazg. Od kilku lat tak sie popsulo. No ale sie przyzwyczajam pomału. i nie chodzi tu o jakieś wielkie prezenty tylko zwykły ludzki gest, pamięć, pokazanie ze cos dla niego znacze ...
Iwa bede wdzięczna za info I dzien dobry tak wgl. Idziemy zaraz na spacer. Slonko świeci piekne dzis ale chlodniej jest niż wczoraj. Zimowa kurtkę trzeba ubierac raczej. |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie chwile byl wieczor przy swiecach walentynkowy... bo prąd na chwile na calej ulicy wylaczyli
poza tym bez wielkich fanfar, bo na nic ochoty nie mam - ani na film, ani na kolacje, ani na |
|
|
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
A ja dostalam tulipana Musze gdzies na czerwono to zaznaczyc, bo memu mezu nie czesto sie takie cus zdarza![]() A poza tym u mnie znowu tortowo. Pichce torta na urodziny Wiki. Jutro imprezka, tort w zasadzie gotowy, tylko w nocy dekoracje musze zrobic. Jak wyjdzie, to sie pochwale, a jak nie, to nie ![]() Brumku super historia z Tymusiem i balwankiem! Isia zajefajne czapeczki! Zeby mi sie chcialo, tak jak mi sie nie chce, to tez bym cos zrobila. Moze jak wroce do pracy. Ja tak mam, ze im mniej czasu, tym wiecej rzeczy chce mi sie robic. Oliweczko brawa dla Julki! Stronczku sliczna Twoja panienka! Co do przegrywania, cos mi tam maz mowil, ze soc trzebaby kupic za 50 zl, czy cus... Sweet u nas buntu jako takiego nie ma, ale generalnie Antek ma ciezki charakterek. A z nocnika korzystamy juz od sierpnia. Kupki tam laduja, a siku, to jak sie trafi. Iwa a jak wczorajsze badania? Byly? Czy przelozone? Kroliczek sliczny! Teliku machnelam Twoj pasztet, tylko cos za suchy mi wyszedl. To znaczy moze taki ma byc, ale wolalabym "mokrzejszy". Ddewik jak przygotowania do godziny "0"? Masz stresa? Kajool olej taka polozna. Kolina a gdzies Ty? Wiecej nie pamietam... |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
lisy w UK http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...zez-lisa/1c9ft
powiem wam ze jak kilka lat temu bylam w londynie to rzeczywiscie lisy smigaly po pobliskim cmentarzu az miło! |
|
|
|
#3090 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry 'Kuny
też się cieszę bo wózek już dawno w odstawkę poszedł więc jedna atrakcja więcej się przydaje chociaż on woli łopatom do śniegu jeździć gejów gejów Teliczku Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojjj tak okiełznał sanki całe szczęście hahaha u nas się tak na diabła mówi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

zapraszam

Dobranoc

A ten koleś to ma tupet

Łaskę babka robi, czy jak