Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 09:27   #2581
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

co do piwa na pobudzenie laktacji to bardzo prosta sprawa. i jak Ash pisze - nie chodzi tu o alkohol. nie wiem, czy to drożdże piwne czy jakieś coś po fermentacji, ale piwo - nieważne czy z alkoholem czy nie - zwiększa produkcję prolaktyny, czyli hormonu, który za produkcję mleka jest odpowiedzialny. prolaktyna wzrasta też przez stres. i czasami z innych względów... ja miałam za wysoką przed ciążą i miałam napompowane dojki. może wszystko z powodu dużej ilości piwa? w końcu na bawarii żyję, tu się nie da inaczej...
aha, żeby nie było - w ciąży to tylko czasem łyka piwa od męża wezmę. ale teraz to nawet mi się nie chce. na początku, kiedy wszystkim rzygałam, piwo było jedynym płynem, który przyjmowałam (miałam stracha, że mały pijak mi wyrośnie )
Tylko tak... prolaktyna rośnie po piwie i dzięki temu mamy więcej pokarmu, tak? I przy stresie też rośnie a jak wiadomo stres może zatrzymać laktację dziwne
Nie miałaś problemów z zajściem w ciążę przez prolaktynę?

Marchewko dziękuję za maila

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:30   #2582
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

http://allegro.pl/listing/user.php/r...26720&view=gal dużo fajnych komplecików
Stary 2013-02-15, 09:33   #2583
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
wiecie co, ja smaruję perfectą dax na rozstępy i polecam, w pierwszej ciąży też smarowałam tym i mi się ani jeden rozstęp nie zrobił.

a ja już po badankach, krew i mocz, nie ma to jak w żyłkę sobie walnąć z rana
masz zapewne też dobre geny, bo - nie czarujmy się - kosmetyki mogą nam jedynie trochę pomóc i ja nie będę odradzać standardowych kosmetyków, bo większości dziewczyn faktycznie taki przypasuje i wystarczy. więc po co wydawać więcej kasy... ale odkąd zaczęłam składy analizować, to po prostu nie tknę takiego kosmetyku, bo nie widzę sensu wydawać na niego choćby 5 zł (poza tym nie mam dostępu do polskich kosmetyków ). patrzę sobie, co w danych kosmetykach jest tylko wypełniaczem, a co faktycznie ma działać, i robię sobie mieszanki z tych "działaczy" no a jak mi się chce luksusu ze świetnym, naturalnym składem, to sobie kupuję takie firmy jak dr hauschka, living nature, czy john masters organics drogie cholery, ale należy mi się czasem w nagrodę za nie przetrzepywanie kasy na inne kosmetyki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:34   #2584
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Generalnie wegetuję chyba...
Od 9 do 22 byłam poza domem.
Babci pękł ten tętniak w nocy.
Operowali 5 godzin.
Zalał całą lewą półkulę.
Lekarze nie dają szansy, a jeśli zdarzy się cud to ubytek neurologiczny tak duży, że nie mamy póki co o czym rozmawiać.
Babcia na intensywnej terapii, oddycha maszyna, pełno kabli, brak połowy pokrywy mózgu.
Straszne przeżycie, straszny ból.
Cierpię ja - mam nadzieję, że ona nie.
Nie wiem - może samolubne, ale powiedziałam jej, że nie chce by się męczyła, że bardzo ją kocham, ale pozwalam jej odejść mimo, że jest mi najbliższa, że dam sobie radę, ale nie chce by cierpiała.
Ma obrzęk mózgu, nie wiem czy słyszy.
Ale poleciała jej jedna łza.
Po prostu ból rozrywa mi serce...
Więcej nie będę pisać, bo co mam psuć nastrój.

Na szczęście ze mną i Matyldą wszystko w porządku.
Wizytę miałam o 21:30 , ale siedział ze mną i rozmawiał długo...
Generalnie moje życie zmieni się na zawsze i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić...
aż mi się łza w oku zakręciła
STraszne to co przeżywasz... nie ma słów które ukoją Twój ból..
tylko czas może to zrobić
to co powiedziałaś Babci musiało Cię dużo kosztować, ale na pewno ulżyłaś Jej w cierpieniu takimi słowami Ty też musisz trzymać się dzielnie-dla tej Perełki którą nosisz w sercu

Ja też mam ukochaną babci, która mnie wychowała.. u której zawsze miałam drugi dom. Teraz bardzo ubolewam, że widuję ją rzadziej i strasznie za nią tęsknię. A kiedyś już dowiedziałam się, że babcia umiera.. Pamiętam co wtedy czułam.. Smutek nie do opisania
Na szczęście tak się nie stało.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry ponadrabiam może później, jęsli się wyrobię przed wyjazdem bo dziś jadę się integrować i jak coś to będę w niedzielę dopiero przygotujcie mi jakieś skróty
udanego wyjazdu w takim razie
coś nas ostatnio zaniedbujesz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
tak wysyłaj!
Kto jeszcze chce tego excela z porównaniem sprzedawców to niech podeśle na pw swojego maila.
już wysyłam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:34   #2585
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie piszcie takich rzeczy bo śmieję się na głos i mnie boli
widzę że reakcję mamy taką samą

idę zrobić kawusię
Stary 2013-02-15, 09:36   #2586
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko tak... prolaktyna rośnie po piwie i dzięki temu mamy więcej pokarmu, tak? I przy stresie też rośnie a jak wiadomo stres może zatrzymać laktację dziwne
Nie miałaś problemów z zajściem w ciążę przez prolaktynę?
no właśnie tego nie rozgryzłam... myślę, że może to mieć związek z różnymi rodzajami prolaktyny. wiem, że jest coś takiego jak makroprolaktyna, która w prostym teście wygląda jak ta normalna, ale nie szkodzi. cholera wie...

a co do pytania nr 2: owszem, miałam mieć problemy z zajściem chyba mój lekarz był najbardziej zaskoczony, jak po drugim cyklu starań poszłam do niego i wypatrzył mi fasolinkę
Stary 2013-02-15, 09:37   #2587
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
już wysyłam
hmm od Ciebie nie mam wiadomości..

Dobra mam, coś dlugo szło

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-15 o 09:40
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:37   #2588
cloche
Zakorzenienie

ok, spadam do roboty... i od wieczora będzie weekend!!!
Stary 2013-02-15, 09:41   #2589
axella
Zakorzenienie

GG do axella

witam się porannie
wstałam w paskudnym humorze do tego jest paskudna pogoda.. żyć nie umierać eh..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:41   #2590
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze dzisiaj mnie czeka porządne szorowanie kuchni.. Po ostatnich naleśnikach przestała spełniać wymogi sanepidu..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:46   #2591
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tego nie rozgryzłam... myślę, że może to mieć związek z różnymi rodzajami prolaktyny. wiem, że jest coś takiego jak makroprolaktyna, która w prostym teście wygląda jak ta normalna, ale nie szkodzi. cholera wie...

a co do pytania nr 2: owszem, miałam mieć problemy z zajściem chyba mój lekarz był najbardziej zaskoczony, jak po drugim cyklu starań poszłam do niego i wypatrzył mi fasolinkę
1. jak rozgryziesz to daj znać
2.

Marchewka

nałożę trochę podkładu coby nie straszyć ludzi i zbieram się do lekarza

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:49   #2592
humpback
Zakorzenienie

anoxee za wizytę hmm ja niby się dowiedziałam ok 16 t że chłopiec, później nie było okazji potwierdzić. Mam nadzieję że zmiany nie będzie

nuna karmi zalicza się do bezalkoholowych piw bo ma mniej niż 0,5% alkoholu

szprotka ja biorę kąpiele normalnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:50   #2593
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Staram się jak mogę.
Jest najukochańszą Babcią na świecie.
A ja jestem jej oczkiem w głowie, tak samo jak byłam oczkiem w głowie dziadka
Jest mi cholernie ciężko, ale nie będę Wam smucić, bo to wątek, w którym powinny być same radości
Nie było telefonu przez noc, więc znaczy, że żyje
Brak wiadomości - to dobra wiadomość.
Niestety nie udzielają inf telefonicznie i jeździmy codziennie po 50 km w jedną stronę.
Nawet gdyby to było 500, to i tak byśmy jeździli.

Mam teraz tyle na głowie, że w wolnych chwilach będę Was podczytywać, ale nie będę pisać, więc nie martwcie się
Trzymam kciuki za każde kolejne wizyty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:50   #2594
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam się porannie
wstałam w paskudnym humorze do tego jest paskudna pogoda.. żyć nie umierać eh..
nie wyspałaś się?
u mnie pogoda też mało zachęcająca

marchewka to może z rozpędu jeszcze moją doprowadzisz do porządku?
Stary 2013-02-15, 09:51   #2595
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
masz zapewne też dobre geny, bo - nie czarujmy się - kosmetyki mogą nam jedynie trochę pomóc i ja nie będę odradzać standardowych kosmetyków, bo większości dziewczyn faktycznie taki przypasuje i wystarczy. więc po co wydawać więcej kasy... ale odkąd zaczęłam składy analizować, to po prostu nie tknę takiego kosmetyku, bo nie widzę sensu wydawać na niego choćby 5 zł (poza tym nie mam dostępu do polskich kosmetyków ). patrzę sobie, co w danych kosmetykach jest tylko wypełniaczem, a co faktycznie ma działać, i robię sobie mieszanki z tych "działaczy" no a jak mi się chce luksusu ze świetnym, naturalnym składem, to sobie kupuję takie firmy jak dr hauschka, living nature, czy john masters organics drogie cholery, ale należy mi się czasem w nagrodę za nie przetrzepywanie kasy na inne kosmetyki
pewnie masz rację... ale ogólnie wydaje mi się, że podstawa to nawilżać ten brzuch, bo łatwiej rozstępy się zrobią na suchej skórze.
Ja się nie znam na składach, nawet ich nie czytam, wolę zaufać firmom kosmetycznym, bo od tego są. Mnie interesują efekty, a niekoniecznie skład. W mieszanie kosmetyków się nie bawię, bo nie znam się na tym i nie chce mi się, a do twarzy to już na pewno nie użyłabym niczego co jest ręcznie zmieszane. W tej kwestii miałabym zaufanie jedynie do farmaceuty lub dermatologa.
Wiem, że np. na wizażu mocno jest krytykowany tonik do twarzy, którego ja używam, bo ma w składzie dużo alkoholu. Ale mnie to np. nie obchodzi, bo mi w ogóle nie wysusza skóry, a skórę mam jak nową po nim. Zresztą to jest odwieczny konflikt pomiędzy zwolennikami natury i "chemii". Ja wolę mieć to co działa, bo kto w ogóle powiedział, że natura ma nam służyć na cerę? po co mam używać kremu zrobionego z jakiegoś ukręconego rumianku czy innego gówna, jeśli on w ogóle nie działa? Wolę sobie rumianek raczej wypić, jak mnie żołądek boli tak samo kiedyś mnie zrąbała laska na jakimś wątku, że jak można stosować emolium czy w ogóle emolienty , jak to są same parabeny czy coś. A ja wolę nie kwestionować opinii kilku lekarzy, których się doradzałam i widzę, jakie to miało działanie na skórę mojej córki, jej skóra była o wiele lepsza. A ciemieniucha na głowie zeszła jej dopiero po salicylolu i jakimś spirycie, który tak śmierdział spirytusem, że aż nos wykręcało. Ale zeszło w ciągu kilku dni, a przedtem walczyłam wszystkim co się dało. Rozumiesz o co mi chodzi?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:53   #2596
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Bardzo fajny sklep, dużo o nim słyszałam

A jeszc ze a propos kremów naturalnych i niedrogich to polecam Noni Care, jeśli gdzieś na tę firmę traficie. Ja miałam ten na dzień de lux, niby do cery dojrzałej ale nie ma tam nic niebezpiecznego dla nas, same nawilżacze

Tu jest jakaś blogowa recenzja o nich:
http://25latka-wraca-do-siebie.blogs...are-delux.html
dzięki
ja właśnie zastanawiam się nad serią zatrzymanie młodości z tego sklepu..
myślę o toniku, kremie na noc i na dzień
tylko muszę jeszcze jakieś recenzje tych kremów znaleźć

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no trzeba, bo jak się teraz nie weźmiemy to będzie już tylko z górki... ja widzę ile teraz muszę włożyć w to więcej wysiłku, żeby moja skóra wyglądała dobrze. a dawniej nic, po prostu taka była.ja to w ogóle mam fazę na punkcie swojej cery i powiem ci, ze tylko szukam, czy nie ma jakiejś zmarchy a tż się ze mnie śmieje, bo mówi, że przy moich 28 latach wyglądam na 20. Kiedyś w przychodni gawędziłam z taką starszą panią i mówię coś, że moje dziecko... a ona się zdziwiła, jak to pani ma już dziecko? i tak mnie zmierzyła wzrokiem od stóp do głów i mówi: "no w sumie to pani sprawa.." ale mi się śmiać wtedy chciało, pewnie myślała, że jestem nieletnia chociaż ja sama uważam, że na swój wiek jak najbardziej wyglądam.

wiecie co, ja smaruję perfectą dax na rozstępy i polecam, w pierwszej ciąży też smarowałam tym i mi się ani jeden rozstęp nie zrobił.
no właśńie moja cera też jeszcze wygląda w miarę ok. Ale lepiej zapobiegać niż później interweniować i postanowiłam, że pora się tym zainteresować

co do dax cosmetics i tego kremu na rozstępy dla ciężarnych- ja j w październiku taki dostałam od TŻ i niedawno go zużyłam

Cytat:

też miałąm bardzo wysoki poxiom prolaktyny i zaszłam w ciążę zanim zaczeliśmy z lekarzem kurację
tylko w takim razie nie wiem czemu cycki zawsze miałam małe

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:53   #2597
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam piątkowo i w 30 tc!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

MoTyleKsw nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak cierpisz. Trzymaj się dzielnie

Dziewczyny wczoraj w nocy stwierdziłam że chyba JUŻ zacznę wszytsko prać i szykować. Robię się coraz cięższa i coraz szybciej się męczę. Wczoraj robiłam sobie pod prysznicem peeling kawowy i tak się przy tym zmachałam że później z godz musiałam odpoczywać głupie czynności jak ugotowanie obiadu czy nawet pójście do sklepu mnie męczą coraz bardziej. Więc wolę się za to wszystko zabrać teraz bo gdzie ja później będę mieć siły na prasowanie
Kurde jak ja się teraz tak czuję w połowie siódmego miesiąca to co będzie w ósmym i dziewiątym
nie stresuj mnie bo jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, te ciuszki to będziesz pakować w jakieś próżniowe torby? czy wypierzesz i powkładasz do szafki?

Motylek, bardzo współczuję sytuacji, trzymaj się jakoś

Lonely, co do xlandera x move to w sumie też oglądaliśmy go na żywo i nie zwróciłam uwagi z tym podnoszeniem do krawężników, tzn. nie wydaje mi się żeby był jakiś problem z tym, babka też nam nic nie mówiła w sklepie, a oglądaliśmy różne wózki, przy następnej wizycie to obczaje dokładniej mnie zastanawia jeszcze jedno - kwestia koloru z tej serii podoba mi się tylko europa - mam nadzieję, że dla dziewczynki będzie ok. Jak oglądam inne wózki to podobają mi się jakieś ciemne/ odcienie grafitu a ostatnio czerwone
Stary 2013-02-15, 09:54   #2598
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się porannie przy Ince

Tak na szybko chciałam napisać, że w Makro od 19 lutego będą proszki Lovella 5kg za ok 39 zł - jeśli macie kartę albo znajomych, którzy mają to myślę, że warto zakupić
To są proszki dla maluszków, bo ja jeszcze zielona jestem? A płynów nie widziałaś może w promocji Jakoś jak mało rzeczy i ręczne pranie to wolę płyn bo mam wrażenie szybciej się rozpuszcza, ale to może być subiektywne wrażenie.
Cytat:
Kurcze dzisiaj mnie czeka porządne szorowanie kuchni.. Po ostatnich naleśnikach przestała spełniać wymogi sanepidu..
Też muszę się do kuchni z zapasem siły wybrać i ogarnąć.

Spać nie mogę w nocy, budzę się z bólem bioder, jak śpię na prawym boku to prawego, a jak na lewym to lewego to miednica się poszerza? Jak już bolą obydwie strony to się obracam na plecy i trochę odpuszcza, no ale ileż tak można? Nie wiem czy to kręgosłup czy to minie szybko.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:56   #2599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie wyspałaś się?
u mnie pogoda też mało zachęcająca

marchewka to może z rozpędu jeszcze moją doprowadzisz do porządku?
ogólnie źle spię

budzę się np o 5tej i jestem w pełni obudzona.. ale zmuszam się do spania a potem jestem nieprzytomna.
i właśnie zauważyłam,że nie mam kawy a moja boląca głowa jej potrzebuje
pogoda jest szaro-bura ble bleeee

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 09:56   #2600
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ile trzeba pracować żeby w ogóle móc iść na macierzyński? jest jakiś określony czas czy nie (w działalności chyba jest).
chyba nie ma, bo u mnie księgowa mówiła, że dużo kobiet zakłada dzg miesiąc/dwa przed porodem ja na NOWEJ umowie o pracę pracowałam 1 miesiąc i poszłam na zwolnienie więc się już niczym nie przejmuje, bo dużo osób mówiło, że tak się nie da, a się dało najlepiej spytaj jakieś doświadczonej księgowej i się tego trzymaj
Stary 2013-02-15, 09:56   #2601
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Bić chyba nikt nie będzie
Ja uważam, że nikt nie wie jaka ilość alkoholu może mieć wpływ na dziecko i wolę nie ryzykować odbiję to sobie po zakończeniu karmienia
też tak sądzę. Już można sobie darować te 9 miesięcy i nie pić. Dla mnie to jest egoistyczne jak ciężarna pije alko.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Mysia Mysz
pozazdrościć wiecie co... może to i głupie ale naprawdę przykre, że nawet mąż na głupiego kwiatka się nie wysilił... a to dopiero nasze 3 walentynki...pierwsze po ślubie... yh
szkoda, że nie kupił skoro oczekiwałaśale nei martw się, my nie obchodzimy Walentynek, wczoraj był dzień jak co dzieńJesteśmy razem juz ponad 10 lat i jakoś nieobchodzenie walentynek naszemu ziwązkowi nie szkodzizdecydowanie bardziej wolę dostac kwiaty bez okazji
W ogóle super, że wszystko ok z szyjką

Cytat:
ja dałam:
- 10g shea
- 10g kakao
- 10g kokos
- 10g z róży
- 20g z kiełków pszenicy
po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej i nocy w lodówce ubijałam przez 15 minut. wyszła gęsta, tłusta bita śmietanka, która do tej pory konsystencję ma taką samą. jak nabieram paluchem trochę tej śmietany z pudełka, które trzymam w łazience, to już czuję, jak się delikatnie topi - i przy rozsmarowywaniu topi się momentalnie. no i jak już pisałaś - pięknie wchłania
zapisuję sobie recepturę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA - poczęłam pierwsze kroki
przeczytałam, że poczułas pierwsze kroki i sobie wyobrażiłam stapające w brzuchu dziecko i to ubrane w bluzkę w paseczki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Generalnie wegetuję chyba...
Od 9 do 22 byłam poza domem.
Babci pękł ten tętniak w nocy.
Operowali 5 godzin.
Zalał całą lewą półkulę.
Lekarze nie dają szansy, a jeśli zdarzy się cud to ubytek neurologiczny tak duży, że nie mamy póki co o czym rozmawiać.
Babcia na intensywnej terapii, oddycha maszyna, pełno kabli, brak połowy pokrywy mózgu.
Straszne przeżycie, straszny ból.
Cierpię ja - mam nadzieję, że ona nie.
Nie wiem - może samolubne, ale powiedziałam jej, że nie chce by się męczyła, że bardzo ją kocham, ale pozwalam jej odejść mimo, że jest mi najbliższa, że dam sobie radę, ale nie chce by cierpiała.
Ma obrzęk mózgu, nie wiem czy słyszy.
Ale poleciała jej jedna łza.
Po prostu ból rozrywa mi serce...
Więcej nie będę pisać, bo co mam psuć nastrój.

Na szczęście ze mną i Matyldą wszystko w porządku.
Wizytę miałam o 21:30 , ale siedział ze mną i rozmawiał długo...
Generalnie moje życie zmieni się na zawsze i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić...
oby tylko nie cierpiała
My pożegnaliśmy babcię dwa tygodnie temu, odeszła we śnie
DObrze, że z mała wszystko ok

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
przed chwilą kupiłam śpiworki, które Wam szczerze polecam, dziecko ma swobodę ruchu u nas są mało popularne, a szkoda . To moje ulubione z czasów kiedy córka była niemowlakiem:

http://allegro.pl/spiworek-0-3-m-all...031566113.html

3 za 16zł, facet sprzedaje też body za 6, 7zł i pisał mi że jutro wystawi dresiki za 30zł.
kurcze fajny lekki na lato taki śpiworek

Cytat:
Dziewczyny wczoraj w nocy stwierdziłam że chyba JUŻ zacznę wszytsko prać i szykować. Robię się coraz cięższa i coraz szybciej się męczę. Wczoraj robiłam sobie pod prysznicem peeling kawowy i tak się przy tym zmachałam że później z godz musiałam odpoczywać głupie czynności jak ugotowanie obiadu czy nawet pójście do sklepu mnie męczą coraz bardziej. Więc wolę się za to wszystko zabrać teraz bo gdzie ja później będę mieć siły na prasowanie
Kurde jak ja się teraz tak czuję w połowie siódmego miesiąca to co będzie w ósmym i dziewiątym
ja mam już troche ciasno w szafie na pólce z akcesoriami i chyba spakuję to co do szpitala juz do torby i niech leży pod łóżkiem.
Też zauważyłam, ze szybciej się męczętrzeba właśnei to wziąć pod uwagę w swoich planach...

Cytat:
Byliście w Jeff's? Uwielbiam ich promocje 2 drinki w cenie 1 :ehem; Często po pracy chodziliśmy do tego na Żwirki i Wigury
ja uwielbiam ich guacamolezawsze zamawiam dodatkowe

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się porannie przy Ince

Tak na szybko chciałam napisać, że w Makro od 19 lutego będą proszki Lovella 5kg za ok 39 zł - jeśli macie kartę albo znajomych, którzy mają to myślę, że warto zakupić
mam już 1,8 kg do białego i 1,8 kg do kolorów to chyba sobie daruję... ale kupiłam opakowanie za 17 zł, więc podobnie cenowo. Zapytam mamy co sądzi, bo może podjade do Makro... chcoiaż takie proszek 1,8 kg to na długo powinien starczyć????

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-15 o 10:00
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:57   #2602
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Na wiosnę czekam z niecierpliwością.
Mąż przyjechał zaraz jak tylko wlazłam do wanny, bo druga drużyna nie przyjechała grać Nie żebym wredna była, ale dobrze im tak
A co do koleżanek- to właśnie powoli zaczyna się klarować kto nią faktycznie jest, a kto jest bo jest... Przykre to, ale teraz mam to gdzieś- mam swojego Misiula w brzuszku i z Nim sobie rozmawiam jak trzeba
i dobrze mu tak! Pewnie chłopcy z drużyny przeciwnej poszli na randki :P:
A co do koleżanek to przykro mi Wiem, że to nie to samo, ale masz nas jakCi coś leży na żołądku to zarzucaj tutaj

Cytat:
Aha! Wczoraj drugi raz wypróbowałam - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-jedwabiu.html - trzymałam 9-10minut i wszystkich włosków pozbyłam się bez problemu, jestem gładka jak niemowlaczek
Polecam jeśli macie problem z maszynką a jeszcze chcecie sobie same radzić. Trochę śmierdzi spalenizną ale naprawdę działa Tylko też weźcie pod uwagę, że jestem blondynką, więc włoski mam słabsze
To może na mnie też zadziała Dzięki za namiary Justi, muszę spróbować (choć mąż będzie niepocieszony, jeśli się kosmetyk sprawdzi, dziwnie dużą frajdę sprawiają mu te sesje depilacji )

Cytat:
hehe po drodzę puściły oczko, wiec muszę coś innego kupić
Tak w Jeffsie.. z drinkami spoko, ale dla mnie żarcie troche za drogie, tak raz w roku to spoko, ale częściej to by mi było szkoda.. Wolę Szwejka
w Jeffsie opłaca się jedynie te dzienne oferty brać, ale i tak to wszystko jest mega tłuste więc najlepiej iść tam tylko na drineczk Może kiedyś wrócą te czasy
A do Szwejka nie chodzimy bo mój mąż się tam oświadczył swojej byłej narzeczonej więc mnie jakoś tam nie ciągnie, a szkoda, bo dużo dobrego słyszałam i o jedzonku i cenach

Cytat:
a co sie stalo z koleżankami??

Propo tych slodkich sniadan.. Ja nie wiem jak to jest ale nie jestem w stanie na głodnego zjeść coś na słodko, ani dżemu ani nutelli, a batona to już całkiem.. Musi być na słono inaczej mi niedobrze.. Obiadu tez na słodko nie zjem jak już głodna jestem.. słodkie potrafię zjeść dopiero jak już pierwszy głód jest zaspokojony
Mam to samo, i to od zawsze, nie tylko w ciąży.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:58   #2603
Kinga_20
Zakorzenienie

Lublana ja zakupiłam 5kg do koloru teraz żałuję, że się pospieszyłam, ale 3 zeta jestem w plecy raptem, więc tragedii nie ma

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:01   #2604
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
chyba nie ma, bo u mnie księgowa mówiła, że dużo kobiet zakłada dzg miesiąc/dwa przed porodem ja na NOWEJ umowie o pracę pracowałam 1 miesiąc i poszłam na zwolnienie więc się już niczym nie przejmuje, bo dużo osób mówiło, że tak się nie da, a się dało najlepiej spytaj jakieś doświadczonej księgowej i się tego trzymaj
ja za duży cykor jestem ,ale założenie dg na miesiac przed porodem jest chyba najlepszą możliwą opcją-płacisz RAZ jedną dużą składkę i dostajesz kuupe kaski potem,przez cały macierzyński
ja jednak jestem cykor i zaczęłam w grudniu

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

A propos depilacji- były kieeeedyś w rossie,takie spreje-pianki,za około 10pln.
psikało się, a po 10min spłyukiwało i już było gładziuchno..
wie ktoś może co się z nimi stało?
uwielbialam je bezgranicznie a tu zonk i nie ma

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 10:03   #2605
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
nie stresuj mnie bo jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, te ciuszki to będziesz pakować w jakieś próżniowe torby? czy wypierzesz i powkładasz do szafki?
do komody nie mam worków próżniowych. Ciuszki były prane przez moją mamę wcześniej i dalej czuć świeżością więc myślę że przez te dwa miesiące nic im nie będzie.

pawie oczko ale Ty poszłaś na L4 więc zatrudnienie liczy się od dawna a mi chodzi czy mogę np zatrudnić się gdzieś teraz- już bez L4.

axella ja zauważyłam że mi bardzo pomaga picie melissy. Jakoś lepiej mi się śpi.
Stary 2013-02-15, 10:04   #2606
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
też tak sądzę. Już można sobie darować te 9 miesięcy i nie pić. Dla mnie to jest egoistyczne jak ciężarna pije alko.
Ja też nie piję w ogóle alko i jakoś da się z tym żyć. Nie muszę się zastanawiać czy 2 % szkodzi czy nie szkodzi Nawet jeśli nie, to ja mam 100% pewność, że nie zaszkodzę Jeszcze przyjdzie czas na driny ze słomką, póki co ostro pędzę w sokowirówce soki marchwiowe, jabłkowe, czasem jakiś seler i pietrucha i jest git
Stary 2013-02-15, 10:05   #2607
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
do komody nie mam worków próżniowych. Ciuszki były prane przez moją mamę wcześniej i dalej czuć świeżością więc myślę że przez te dwa miesiące nic im nie będzie.

pawie oczko ale Ty poszłaś na L4 więc zatrudnienie liczy się od dawna a mi chodzi czy mogę np zatrudnić się gdzieś teraz- już bez L4.

axella ja zauważyłam że mi bardzo pomaga picie melissy. Jakoś lepiej mi się śpi.
po melisie z 5razy wstaję do wc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 10:05   #2608
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
hmm od Ciebie nie mam wiadomości..

Dobra mam, coś dlugo szło
Dziękuję

Cytat:

To może na mnie też zadziała Dzięki za namiary Justi, muszę spróbować (choć mąż będzie niepocieszony, jeśli się kosmetyk sprawdzi, dziwnie dużą frajdę sprawiają mu te sesje depilacji )

Ja miałam i szału nie robiła. Nie wiem gdzie chcecie używać bo ja to tylko na nogi dawałam, a tam nie są jakieś twarde włosy. Ale pewnie na jednych będzie działać na innych nie. Ja używam veeta niebieskiego i moim zdaniem dużo lepszy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:06   #2609
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
A propos depilacji- były kieeeedyś w rossie,takie spreje-pianki,za około 10pln.
psikało się, a po 10min spłyukiwało i już było gładziuchno..
wie ktoś może co się z nimi stało?
uwielbialam je bezgranicznie a tu zonk i nie ma
na prawdę działało? bo ja nie raz kupowałam jakieś plastry pianki i
Stary 2013-02-15, 10:07   #2610
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Walentynki udane. Mąż przyszedł do mnie z rękami schowanymi za plecami i pyta, którą rękę wybieram... ja od razu mówię "mam nadzieję, że to coś do zjedzenia "
Wybrałam prawą : rafaello Mąż pokazuję lewą : kinder batoniki Kochany, wie co lubię ! Kwiatków raczej bym nie zjadła
dla męża

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mój zabrał mnie na szarlotkę z lodami i czekolade z bitą śmietaną wiec narzekać nie mogę, ale nie powiem pierwszy raz nie dostałam kwiatka i było mi trochę przykro. Ale jak nie ma co sie lubi to się lubi co się ma.

Aaaaa Tż się wygadał, że dostanę na urodziny czytnik ebooków. Moje marzenie od jakiegoś czasu.
czytnik ebooków to fajna rzecz tylko taki z elektronicznym papierem, żeby nie męczył oczu
ja chciałam lody z bitą śmietaną, ale tak się najadłam obiadem że nie byłam w stanie zmieścić lodów. więc deser przełożyłam na niedzielę

Cytat:
ale w ciąży byłaś i Cię namawiali?? jacyś nienormalni?
mnie ostatnio szanowne teściostwo namawiało, bo przecież odrobinka nie zaszkodzi.
Ale miałaś przygodę z tym pasem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości