|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
dziwne Nie miałaś problemów z zajściem w ciążę przez prolaktynę? Marchewko dziękuję za maila |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
http://allegro.pl/listing/user.php/r...26720&view=gal dużo fajnych komplecików
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja nie będę odradzać standardowych kosmetyków, bo większości dziewczyn faktycznie taki przypasuje i wystarczy. więc po co wydawać więcej kasy... ale odkąd zaczęłam składy analizować, to po prostu nie tknę takiego kosmetyku, bo nie widzę sensu wydawać na niego choćby 5 zł (poza tym nie mam dostępu do polskich kosmetyków ). patrzę sobie, co w danych kosmetykach jest tylko wypełniaczem, a co faktycznie ma działać, i robię sobie mieszanki z tych "działaczy" no a jak mi się chce luksusu ze świetnym, naturalnym składem, to sobie kupuję takie firmy jak dr hauschka, living nature, czy john masters organics
|
|
#2584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mi się łza w oku zakręciła ![]() STraszne to co przeżywasz... nie ma słów które ukoją Twój ból.. tylko czas może to zrobić to co powiedziałaś Babci musiało Cię dużo kosztować, ale na pewno ulżyłaś Jej w cierpieniu takimi słowami Ty też musisz trzymać się dzielnie-dla tej Perełki którą nosisz w sercu Ja też mam ukochaną babci, która mnie wychowała.. u której zawsze miałam drugi dom. Teraz bardzo ubolewam, że widuję ją rzadziej i strasznie za nią tęsknię. A kiedyś już dowiedziałam się, że babcia umiera.. Pamiętam co wtedy czułam.. Smutek nie do opisania ![]() Na szczęście tak się nie stało. Cytat:
![]() coś nas ostatnio zaniedbujesz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że reakcję mamy taką samą
idę zrobić kawusię |
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pytania nr 2: owszem, miałam mieć problemy z zajściem
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
hmm od Ciebie nie mam wiadomości..
Dobra mam, coś dlugo szło
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-15 o 09:40 |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
ok, spadam do roboty... i od wieczora będzie weekend!!!
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
witam się porannie
![]() wstałam w paskudnym humorze do tego jest paskudna pogoda.. żyć nie umierać eh..
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dzisiaj mnie czeka porządne szorowanie kuchni.. Po ostatnich naleśnikach przestała spełniać wymogi sanepidu..
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Marchewka nałożę trochę podkładu coby nie straszyć ludzi i zbieram się do lekarza
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
anoxee za wizytę
hmm ja niby się dowiedziałam ok 16 t że chłopiec, później nie było okazji potwierdzić. Mam nadzieję że zmiany nie będzie ![]() nuna karmi zalicza się do bezalkoholowych piw bo ma mniej niż 0,5% alkoholu szprotka ja biorę kąpiele normalnie
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Staram się jak mogę. Jest najukochańszą Babcią na świecie. A ja jestem jej oczkiem w głowie, tak samo jak byłam oczkiem w głowie dziadka ![]() Jest mi cholernie ciężko, ale nie będę Wam smucić, bo to wątek, w którym powinny być same radości ![]() Nie było telefonu przez noc, więc znaczy, że żyje ![]() Brak wiadomości - to dobra wiadomość. Niestety nie udzielają inf telefonicznie i jeździmy codziennie po 50 km w jedną stronę. Nawet gdyby to było 500, to i tak byśmy jeździli. Mam teraz tyle na głowie, że w wolnych chwilach będę Was podczytywać, ale nie będę pisać, więc nie martwcie się ![]() Trzymam kciuki za każde kolejne wizyty
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pogoda też mało zachęcająca ![]() marchewka to może z rozpędu jeszcze moją doprowadzisz do porządku?
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie znam na składach, nawet ich nie czytam, wolę zaufać firmom kosmetycznym, bo od tego są. Mnie interesują efekty, a niekoniecznie skład. W mieszanie kosmetyków się nie bawię, bo nie znam się na tym i nie chce mi się, a do twarzy to już na pewno nie użyłabym niczego co jest ręcznie zmieszane. W tej kwestii miałabym zaufanie jedynie do farmaceuty lub dermatologa. Wiem, że np. na wizażu mocno jest krytykowany tonik do twarzy, którego ja używam, bo ma w składzie dużo alkoholu. Ale mnie to np. nie obchodzi, bo mi w ogóle nie wysusza skóry, a skórę mam jak nową po nim. Zresztą to jest odwieczny konflikt pomiędzy zwolennikami natury i "chemii". Ja wolę mieć to co działa, bo kto w ogóle powiedział, że natura ma nam służyć na cerę? po co mam używać kremu zrobionego z jakiegoś ukręconego rumianku czy innego gówna, jeśli on w ogóle nie działa? Wolę sobie rumianek raczej wypić, jak mnie żołądek boli tak samo kiedyś mnie zrąbała laska na jakimś wątku, że jak można stosować emolium czy w ogóle emolienty , jak to są same parabeny czy coś. A ja wolę nie kwestionować opinii kilku lekarzy, których się doradzałam i widzę, jakie to miało działanie na skórę mojej córki, jej skóra była o wiele lepsza. A ciemieniucha na głowie zeszła jej dopiero po salicylolu i jakimś spirycie, który tak śmierdział spirytusem, że aż nos wykręcało. Ale zeszło w ciągu kilku dni, a przedtem walczyłam wszystkim co się dało. Rozumiesz o co mi chodzi?
|
|
|
|
|
#2596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie zastanawiam się nad serią zatrzymanie młodości z tego sklepu.. myślę o toniku, kremie na noc i na dzień ![]() tylko muszę jeszcze jakieś recenzje tych kremów znaleźć Cytat:
co do dax cosmetics i tego kremu na rozstępy dla ciężarnych- ja j w październiku taki dostałam od TŻ i niedawno go zużyłam ![]() Cytat:
![]() tylko w takim razie nie wiem czemu cycki zawsze miałam małe |
|||
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam piątkowo i w 30 tc!
![]() ![]() Cytat:
bo jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, te ciuszki to będziesz pakować w jakieś próżniowe torby? czy wypierzesz i powkładasz do szafki? Motylek, bardzo współczuję sytuacji, trzymaj się jakoś Lonely, co do xlandera x move to w sumie też oglądaliśmy go na żywo i nie zwróciłam uwagi z tym podnoszeniem do krawężników, tzn. nie wydaje mi się żeby był jakiś problem z tym, babka też nam nic nie mówiła w sklepie, a oglądaliśmy różne wózki, przy następnej wizycie to obczaje dokładniej mnie zastanawia jeszcze jedno - kwestia koloru z tej serii podoba mi się tylko europa - mam nadzieję, że dla dziewczynki będzie ok. Jak oglądam inne wózki to podobają mi się jakieś ciemne/ odcienie grafitu a ostatnio czerwone
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś jak mało rzeczy i ręczne pranie to wolę płyn bo mam wrażenie szybciej się rozpuszcza, ale to może być subiektywne wrażenie.Cytat:
Spać nie mogę w nocy, budzę się z bólem bioder, jak śpię na prawym boku to prawego, a jak na lewym to lewego czy to minie szybko.
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() budzę się np o 5tej i jestem w pełni obudzona.. ale zmuszam się do spania a potem jestem nieprzytomna. i właśnie zauważyłam,że nie mam kawy a moja boląca głowa jej potrzebuje ![]() pogoda jest szaro-bura ble bleeee
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na NOWEJ umowie o pracę pracowałam 1 miesiąc i poszłam na zwolnienie więc się już niczym nie przejmuje, bo dużo osób mówiło, że tak się nie da, a się dało najlepiej spytaj jakieś doświadczonej księgowej i się tego trzymaj
|
|
#2601 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteśmy razem juz ponad 10 lat i jakoś nieobchodzenie walentynek naszemu ziwązkowi nie szkodzi zdecydowanie bardziej wolę dostac kwiaty bez okazjiW ogóle super, że wszystko ok z szyjką ![]() Cytat:
![]() przeczytałam, że poczułas pierwsze kroki i sobie wyobrażiłam stapające w brzuchu dziecko i to ubrane w bluzkę w paseczki Cytat:
My pożegnaliśmy babcię dwa tygodnie temu, odeszła we śnie ![]() DObrze, że z mała wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też zauważyłam, ze szybciej się męczę trzeba właśnei to wziąć pod uwagę w swoich planach...Cytat:
![]() mam już 1,8 kg do białego i 1,8 kg do kolorów to chyba sobie daruję... ale kupiłam opakowanie za 17 zł, więc podobnie cenowo. Zapytam mamy co sądzi, bo może podjade do Makro... chcoiaż takie proszek 1,8 kg to na długo powinien starczyć???? Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-15 o 10:00 |
|||||||
|
|
|
#2602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do koleżanek to przykro mi jakCi coś leży na żołądku to zarzucaj tutaj Cytat:
Dzięki za namiary Justi, muszę spróbować (choć mąż będzie niepocieszony, jeśli się kosmetyk sprawdzi, dziwnie dużą frajdę sprawiają mu te sesje depilacji )Cytat:
Może kiedyś wrócą te czasy ![]() A do Szwejka nie chodzimy bo mój mąż się tam oświadczył swojej byłej narzeczonej więc mnie jakoś tam nie ciągnie, a szkoda, bo dużo dobrego słyszałam i o jedzonku i cenach ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana ja zakupiłam 5kg do koloru
teraz żałuję, że się pospieszyłam, ale 3 zeta jestem w plecy raptem, więc tragedii nie ma
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jednak jestem cykor i zaczęłam w grudniu ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- A propos depilacji- były kieeeedyś w rossie,takie spreje-pianki,za około 10pln. psikało się, a po 10min spłyukiwało i już było gładziuchno.. wie ktoś może co się z nimi stało? ![]() uwielbialam je bezgranicznie a tu zonk i nie ma
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam worków próżniowych. Ciuszki były prane przez moją mamę wcześniej i dalej czuć świeżością więc myślę że przez te dwa miesiące nic im nie będzie.pawie oczko ale Ty poszłaś na L4 więc zatrudnienie liczy się od dawna a mi chodzi czy mogę np zatrudnić się gdzieś teraz- już bez L4. axella ja zauważyłam że mi bardzo pomaga picie melissy. Jakoś lepiej mi się śpi. |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jeśli nie, to ja mam 100% pewność, że nie zaszkodzę Jeszcze przyjdzie czas na driny ze słomką , póki co ostro pędzę w sokowirówce soki marchwiowe, jabłkowe, czasem jakiś seler i pietrucha i jest git ![]()
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ja miałam i szału nie robiła. Nie wiem gdzie chcecie używać bo ja to tylko na nogi dawałam, a tam nie są jakieś twarde włosy. Ale pewnie na jednych będzie działać na innych nie. Ja używam veeta niebieskiego i moim zdaniem dużo lepszy.
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nie raz kupowałam jakieś plastry pianki i |
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko taki z elektronicznym papierem, żeby nie męczył oczu ![]() ja chciałam lody z bitą śmietaną, ale tak się najadłam obiadem że nie byłam w stanie zmieścić lodów. więc deser przełożyłam na niedzielę ![]() mnie ostatnio szanowne teściostwo namawiało, bo przecież odrobinka nie zaszkodzi. Ale miałaś przygodę z tym pasem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

w końcu na bawarii żyję, tu się nie da inaczej...
dziwne

i ja nie będę odradzać standardowych kosmetyków, bo większości dziewczyn faktycznie taki przypasuje i wystarczy. więc po co wydawać więcej kasy... ale odkąd zaczęłam składy analizować, to po prostu nie tknę takiego kosmetyku, bo nie widzę sensu wydawać na niego choćby 5 zł (poza tym nie mam dostępu do polskich kosmetyków
, ale siedział ze mną i rozmawiał długo...
aż mi się łza w oku zakręciła
Ty też musisz trzymać się dzielnie-dla tej Perełki którą nosisz w sercu 

hmm ja niby się dowiedziałam ok 16 t że chłopiec, później nie było okazji potwierdzić. Mam nadzieję że zmiany nie będzie 

Może kiedyś wrócą te czasy
więc mnie jakoś tam nie ciągnie, a szkoda, bo dużo dobrego słyszałam i o jedzonku i cenach 
Ślub 27. X. 2012