|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Nie ma jakiegoś matematyka na sali ?
![]() Może bliźniaki?
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam pewnie będę próbować ale jakoś czarno to widzę...
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie już robiłam usg, jest jeden dzidziek i jedno serduszko
![]() szkoda, że nie zrobiłaś po 48 h Jeśli masz możliwość zrobienia bety jutro i powtórki w poniedziałek to zrób. Ogólnie zasada jest taka, że codziennie beta się średnio podwaja Z moich marnych wyliczeń Twojej bety wyszło, że przyrost mieści się w normie. Ja miałam 384,40, a za 48h 1083,41
Emilka 3.10.2013 Kamil 9.03.2000 Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2013-02-15 o 10:10 |
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto tylko się czegoś o kp wcześniej dowiedzieć, poczytać żeby zrozumieć jak wygląda karmienie na początku, co to są kryzysy laktacyjne itd. z reguły mama rezygnuje z karmienia bo brakuje jej wsparacia, wiary i zrozumienia a w zamian za to ciągle tylko słyszy "daj butelkę bo masz słabe mleko/masz za mało mleka/dziecko za często chce jeśc/za długo ssie" itd, itp....
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zapomniałam jak to człowiek wariuje. Najchętniej to by siedziało się cały dzień u gina i oglądało czy wszystko ok
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam do swojego lekarza. Jest problem bo ja mieszkam w małej miejscowości, mój lekarz we wtorki i czwartki przyjmuje w moejscowości 20 km obok. Tu u mnie w ogóle nie ma za bardzo innego dobrego lekarza. Jedyne co to jechać na Szczecin. Liczyłam się z tym że lekarz karze mi do szpitala przujechać. Ale nie. Kazał leżeć, leki brać tak jak do tej pory. I mówi że skoro plamię na brązowo to pewnie się oczyszczam po ostatnim (ostatnio 2 tyg temu też plamiłam i okazało się że mam dużo krwi w macicy). Do lekarza mam pojechać we wtorek. Z jednej strony bym pojechałą do szczecina skonsultować to z innym lekarzam, ale z drugiej strony to kawał drogi (2 godz jazdy) i może jak ten kazał nie wstawać to nie powinnam wstawać i gdzieś jeździć.
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, długo się nie odzywałam ale cały czas czytam Was!
jakoś weny na pisanie nie miałam bo ostatnio czuję się jakby zycie ze mnie uciekło... z nikim się dogadac nie moge humorki humorki humorki ;p cały czas bym spała, dalej mam mdłosci, aż dziwne, plamienia na szczęscie nie z krwią, ale na zwolnieniu już raczej posiedzę do końca umowy... Witam nowe Mamusie i gratuluje |
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Biorę duphaston on 10 dni i cyclonamie na zamkniecie naczyń krwionosnych- dzis ostatnia tabletka. Leze bo jestem na zwolnieniu. Wydaje sie logiczne że sie oczyszczam, bo ostatnio bardzo szybko po wzięciu cyclonaminy zatrzymało mi się plamienie (po 2 dniach), a w macicy miałam na usg dużo krwi więc nawet się zastanawiałam gdzie to się podziało.
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będę się chwalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() właśnie dostałam do ręki umowę na stałe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze obietnicę awansu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ten awans trochę nie w porę ale póki o ciąży nie wiedzą to biorę co mi dają ![]() ![]()
|
|
#3431 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do mm nie ma sensu kupować przed porodem bo to pediatra decyduje jakie, a jak nie to produkt łatwo dostępny. Wiecie co, nie pijcie za bardzo mięty, ja przez całą ciążę piłam dużo, a parę dni temu dowiedziałam się, że hamuje laktację.No i co?ani kropli z cycek |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ależ się wczoraj dziewczyny najadłam strachu. Do tej pory przeżywam to co się stało. Wczoraj Martynka przewróciła się ... nawet nie wiem jak do tego doszło. Straciła równowagę i poleciała prosto do tyłu na potylicę Straciła przytomność. Nie mogłam jej ocucić, na szczęscie szybko pobiegłam pod wode, ale i tak powieki jej to się podnosiły to opadały. Nie wiem dlaczego ale od razu chciałam jechac z nią na pogotowie, dzwonie więc do tz, a on ze szybko dzwoń po karetkę. Karetka była szybciutko, po 10 minutach juz u nas w domu byli ratownicy medyczni. Chcieli zabrac nas na obserwację+prześwietlenie głowy. Ja sie nie zgodziłam na noc w szpitalu. Sami ją obserwowaliśmy, spałam z małą, a rano przed 8 pojechaliśmy do szpitala na usg głowy (dało się zrobić, bo Martynka ma jeszcze ciemiączko niezrośnięte). Na szczęscie wszystko dobrze, ale co przeżyłam wczoraj to do teraz mnie trzepie. Dzisiaj aż się poryczałam w samochodzie jak wyjechaliśmy z tego szpitala.... ufff wszystko dobrze, nerwy w końcu mi puściły, bo wczoraj trzymałam się super.... Także nasze wczorajsze walentynki były z pogotowiem w domu
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze weźcie bo zaczynam panikować. Ale na logikę u was wygląda jakby więcej wzrosło bo zaczyna się od wyższej wartości.U mnie podwaja się tylko dwucyfrowa liczba więc przez o wygląda jakby rosło mniej, ale jak by nie patrzeć przyrosło w normach. Kurde jutro chyba znów polecę
![]() mięta hamuje laktacje? Dobrze wiedzieć. Muszę kupić. Mimo, że odstawiłam małego to nie ogarniam tematu jak pozbyć się obolałych cycek i mleka bez szkody dla fasolka.kkkasikkk- o matko! Nie dziwię się, że się strachu najadłaś. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-15 o 10:31 |
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele mam poddaje się czesto w 2-3 tyg życia maluszka....Cytat:
a gluten przy kp wprowdza się w 5-6 miesiącu, ja podawałam jak mała miała 5,5 miesiąca kaszkę łyżeczką a potem przystawiałam, żeby popiła z piersi. wbrew pozor są dzieci, które NIGDY z butelki nie korzystały |
||
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
wiem to od dziewczyn uzywajacych nutramigenu, a to mlkeo chyba ogolnie gorzej sie rozpuszcza
|
|
|
|
#3436 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko to rzeczywiście się musiałaś nieźle zestresować
już dobrze... Cytat:
chociaż sama tak samo się zastanawiałam czy nie za mało przyrosła ale jak widać wyszło ok
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkkO rany! Umarlabym ze strachu:| Dobrze, ze wszystko w porzadku. Ucałuj Martynkę:-*
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 |
|
BAN stały
|
Jak uważanie.Ja co najmniej raz będę musiała zostawi dziecko na cały dzień (wyrobienie paszportu) wiec wolę być przygotowana.
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwsza beta - 50. zakładając nawet 100% co dwa dni (choć 66% też jest ok) - po 2 dniach powinnaś mieć 100. po kolejnych 2 dniach - 200. znów pod 2 dniach (czyli po 6 od pierwszej bety) - 400. A Ty po 5 miałaś 557, więc jest git
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Weszłam na swój baby ticket z podpisu i zobaczyłam że ma już stópki |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak to rozpisałaś to wydaje się banalne. ale w ostatniej ciąży też inteligencją nie grzeszyłam |
|
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Musiałam poucinać troszkę buźek bo mi wiadomość nie chciała przejść-komunikat o przeładowaniu grafiką ![]() Cytat:
kkkasikkk kurcze przeżycie nie do pozazdroszczenia .Dobrze,że wszystko się pomyślnie skończyło.
|
|||
|
|
|
#3446 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chociaż może być to też wina tego, że kiedys nie było takiej opieki laktacyjnej jak teraz. |
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka GRATKI!!!!!:-*
|
|
#3448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem lepiej się poddać... Cytat:
![]() Nawet sobie nie wyobrażam, jak się musiałaś przestraszyć! Cytat:
|
|
|
#3449 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale teraz mam taki plan, ze i starsza córka na cycę sie załapie hehehhe Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-15 o 11:07 |
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : pijemy: Całe szczęście wszystko z małą w porządku. Dzielna z ciebie babka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

coś tam pewnie będę próbować ale jakoś czarno to widzę...

Straciła przytomność. Nie mogłam jej ocucić, na szczęscie szybko pobiegłam pod wode, ale i tak powieki jej to się podnosiły to opadały. Nie wiem dlaczego ale od razu chciałam jechac z nią na pogotowie, dzwonie więc do tz, a on ze szybko dzwoń po karetkę. Karetka była szybciutko, po 10 minutach juz u nas w domu byli ratownicy medyczni. Chcieli zabrac nas na obserwację+prześwietlenie głowy. Ja sie nie zgodziłam na noc w szpitalu. Sami ją obserwowaliśmy, spałam z małą, a rano przed 8 pojechaliśmy do szpitala na usg głowy (dało się zrobić, bo Martynka ma jeszcze ciemiączko niezrośnięte). Na szczęscie wszystko dobrze, ale co przeżyłam wczoraj to do teraz mnie trzepie. Dzisiaj aż się poryczałam w samochodzie jak wyjechaliśmy z tego szpitala.... ufff wszystko dobrze, nerwy w końcu mi puściły, bo wczoraj trzymałam się super.... Także nasze wczorajsze walentynki były z pogotowiem w domu
Dobrze wiedzieć. Muszę kupić. Mimo, że odstawiłam małego to nie ogarniam tematu jak pozbyć się obolałych cycek i mleka bez szkody dla fasolka.
już dobrze...
chociaż sama tak samo się zastanawiałam czy nie za mało przyrosła ale jak widać wyszło ok
ale w ostatniej ciąży też inteligencją nie grzeszyłam