Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 10:44   #2641
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

no i od rana zaciskamy mięśnie KEGLA..

a własnie od kiedy ćwiczy/rozciąga się krocze? do tego używa sie jakiś specyfików np. olejków? jak tak to co i gdzie to się kupuje?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:45   #2642
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Lublana
Też będę piła ten napar, bo bardzo nie chciałabym przenosić.
a to liście malin przyspieszają poród czy wiesiołek również?

Cytat:
Napisane przez axella
Przyszedł mi zwrot z PITa z 2011
do ręki Pani przyniosła
niedużo ale jak cieszy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:45   #2643
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja tez własnie się strasznie słodyczowa zrobiłam co dawniej słodycze mogłoby dla mnie nie istnieć, uwielbiałam za to makarony, które w ciąży jadłam raptem kilka razy
a ja zaczęłam jeść masowo jabłka chociaż nie lubiłam..

Wojtek
Stary 2013-02-15, 10:46   #2644
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
o kurcze 30 tc..
o ja też mam 30tc a co za tym idzie vil ma 31
vil to Ty już możesz mówić że za kilka (a nie kilkanaście) tygodni rodzisz
Stary 2013-02-15, 10:47   #2645
cynamon_owa
Zadomowienie

Motylek- strasznie mi przykro z powodu babci Trzymaj się- mimo wszystko

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:49   #2646
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zaczęłam jeść masowo jabłka chociaż nie lubiłam..
JA mam tak samo

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:53   #2647
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
a co sie stalo z koleżankami??
Wiesz co... Co się stało... Chyba nie jestem zbyt atrakcyjnym towarem do wyjść, spotkań i rozmów w tej ciąży
O Beatce już Wam pisałam, więc powtarzać się nie będę, że skoro już się nic ode mnie nie chce, to się ze mną nie utrzymuje kontaktów.
Generalnie moje bliższe koleżanki z LO się porozjeżdżały po Polsce, a ja wróciłam do rodzinnego miasta. Ale jak któraś była tutaj, to zawsze się spotykałyśmy, plotkowałyśmy etc. A ostatnio na fejsie każda się chwali, że jedzie na Mazury itp, a do mnie się nie odezwą. Rozumiem, każda ma jakieś swoje sprawy itp, ale nawet rozmowy na fb czy gg się urwały... Wiem, że nie każdą musi rajcować ciąża itp, ale ja z kolei nie gadam ciągle o tym, bo wiem, że to nie temat dla każdego.
Mam jedną mamusię blok obok, ale wiem, że sama nie ma czasu da siebie, bo ma 8 miesięczną Majkę, pracę i dom na głowie, a w weekendy jeździ do szkoły i tym bardziej cieszy mnie każdy sms od Niej i każda wiadomość.
A reszta mnie olała po prostu... Bo przez pierwsze miesiące po ich wyjeździe jakoś to tłumaczyłam brakiem czasu, a teraz jest już chyba brak ochoty z ich strony...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam się porannie
wstałam w paskudnym humorze do tego jest paskudna pogoda.. żyć nie umierać eh..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzięki
ja właśnie zastanawiam się nad serią zatrzymanie młodości z tego sklepu..
myślę o toniku, kremie na noc i na dzień
tylko muszę jeszcze jakieś recenzje tych kremów znaleźć
Przeczytałam ZATRZYMANIE MDŁOŚCI

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
i dobrze mu tak! Pewnie chłopcy z drużyny przeciwnej poszli na randki :P:
A co do koleżanek to przykro mi Wiem, że to nie to samo, ale masz nas jakCi coś leży na żołądku to zarzucaj tutaj
Wiem, wiem, i gdyby nie Wy, to bym zupełnie sama jak palec siedziała

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzięki ja zaniedbuję? niemożliwe
Hump'owej się znudziło bycie non stop w TOP GADUŁACH

Marchewka- dziękuję!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:54   #2648
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

a własnie od kiedy ćwiczy/rozciąga się krocze? do tego używa sie jakiś specyfików np. olejków? jak tak to co i gdzie to się kupuje?
zaciskammasaż krocza od 34 tc. Ja już olejki mam, niedługo je wymieszam i niech mąż nasuje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a to liście malin przyspieszają poród czy wiesiołek również?

wiesiołek chyba coś tam ukrwienie macicy zwiększa a co za tym idzie podatność na skurczecoś w tym guście. Ja brałam wiesiołka przed ciążą i w połowie cyklu kiety zaszłam w ciążę odstawiłam, bo wyczytałam, że nie wolno w ciąży przez mozliwość wywołania skurczy.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:04   #2649
sharpnowaja
Zakorzenienie

szprotka rozumie Twoją sytuację- mam to samo. Nie dość że się tu przeprowadziłam gdzie nie znam nikogo to kontakty z innym też się urwały.
Przykro mi bo jedna koleżanka już kompletnie mnie olała. Jak szykowałam się do ślubu (czerwiec 2012) to i tak gadka ciągle była o jej ślubie (styczeń 2013) bo przecież ja nie robię wesela tylko małe przyjęcie. Po moim weselu gadałyśmy często, pomagałam jej "wirtualnie" wszytsko wybierać. A teraz po ślubie cisza. Tylko raz mi odpisała na smsa. A straciła pracę i siedzi w domu i wiem że spędza większość czasu na kompie. Przykre to jest dla mnie, bo odzywa się tylko jak coś chce.

Zmykam sprzątać. Chociaż trochę ogarnę ale pewnie szybko się zmęczę.
Stary 2013-02-15, 11:08   #2650
whatIthink
Raczkowanie

Hej!

ja już dzisiaj po glukozie i morfologii. O dziwo, miałam 75 gr, ale pielęgniarka po godzinie kazała mi już iść do domu. A wszędzie piszą, że 2h ważne, że zrobiłam i mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać.
Okropna ta glukoza jak dla mnie, ale na szczęście nie było mi po niej jakoś strasznie.

A propos powyższych dyskusji -nie piję alkoholu w ciąży. Nie wiem, czy 2 łyczki wina/piwa szkodzą czy nie, ale wolę potem nie siedzieć i się nie schizować, że być może zaszkodziłam swojemu dziecku.

Codziennie kąpię się w wannie, tylko w miarę krótko i nie w gorącej wodzie. Uwielbiam kąpiel mnie bardzo odpręża i czasem pomaga na różne dolegliwości.

Ostatnio też czytałam o różnych produktach szkodliwych w ciąży. Dowiedziałam się, że szkodzi m. in. cynamon. A ja jakieś 1,5 miesiąca temu zrobiłam szarlotkę z ogromną ilością cynamonu i zjadłam kilka kawałów. Na szczęście nic się nie stało.

Jak czuję takie wbijanie szpileczki w okolicach szyjki to czy to znaczy, że tam dzidzia mi teraz naciska?

Ja nic nie dostałam na Walentynki, ale nie jest mi smutno. Jakoś zrozumiałam, że nie kwiaty itp. choć są mega miłe są wyznacznikiem miłości. Mój mąż pojechał dzisiaj ze mną na tą glukozę, nie marudził że musi - i to było miłe.

Miłego piątku dla wszystkich Jenny, dziękuję za wpisanie wizyty.

A, i trzymam kciuki za dziś wizytujące jutro zaczynam 26 tc.

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-02-15 o 11:11
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:18   #2651
candace1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Witam się z Wami na początku III trymestru.
Jeszcze 3 m-ce i dzidzia bedzie ze mną

Generalnie mam dzień jakiś taki dziwny - strasznie mi słabo.
Staram się jak najmniej ruszać a muszę iść po małą do zerówki.. jak ją zaprowadziłam to prawioe zemdlałam pod wejściem. Nie wiem co się dzieje - chyba walnę kawę i przegryzę czekoladą...

Co do Walentynek - tak jak pisałam my nie obchodzimy więc się nie stresuję - choć prezent mimo wszystko obie z małą dostałyśmy

Co do alkoholu - ja mam OGROMNĄ ochotę na piwo - jak nigdy, bo generalnie piwa nie piję - wolę wino - ale w tej ciąży co mój TŻ sobie naleje do szklanki to muszę siorbnąć łyczka
Ale dla siebie zawsze w domu mam bavarię brzoskwiniową i jakoś daję radę

za nowe tygodnie dziewczyny - już bliżej niż dalej
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:18   #2652
xal
Zakorzenienie

Moje dziecię, buszujące do tej pory w dolnych partiach brzuszka, chyba sobie postawiło dzisiaj za cel kopnąć mamę w żebra lub żołądek. Do tej pory tak dużo kopniaków na tej wysokości jeszcze nie było

Co do przyjaciółek ... miałam 2 z LO i jedną ze studiów. Ta ze studiów wyjechała do Australii na stałe, ale czasami piszemy, rozmawiamy, mamy podobne charaktery więc się dogadujemy, zwierzamy czasami. Po prostu jak jest potrzeba to się pisze.
Z jedną z LO nadal mam kontakt, ma już 2 dzieci, a druga ... no cóż, wyszło jaka była i kontakt się urwał ....
Miałam małe zamieszanie w życiu osobistym bo najpierw zmarła babcia (z jednej strony), później dziadek, ja poszłam na kurs, na który jeździłam w inny region pl na 2-3 tygodnie, a i tak mieszkałyśmy jakieś 60km od siebie. Coś tam pisałyśmy, ale jak się dowiedziałam, że chce wyjechać do chłopaka do Portugalii na stałe to chciałam chociaż na kawę się umówić, poplotkować tak na do widzenia, to się dowiedziałam, że ona się pakuje i nie ma czasu. Mówię, że wpadnę na chwilkę tylko się pożegnać, to nie, bo ona ma bałagan a ja miałam całe pół roku żeby wpaść ... no cóż, chyba nie zrozumiała, że po takich wydarzeniach osobistych nie miałam ochoty na kawki i pierdoły. Olałam ją a ona też mnie. Do czasu jak się dowiedziała, że się zaręczyłam i planuję ślub na wrzesień to od razu napisała wielkiego maila jak to u niej cudownie, ona też zaręczona a ślub w czerwcu. Niby wszystko fajnie, coś popisałyśmy, mówię, że jak już będzie coś załatwiać w PL to niech da znać umówimy się jakoś na kawę, bo jej rodzice mają samochód ja też już miałam to przecież można. No ale ona nie miała wiecznie czasu (na 1 kawę) a kilka razy była w pl, raz nawet 2 tygodnie na wczasach z mamą nad morzem ... Przysłała zaproszenie na ślub, na mnie z osobą towarzyszącą. Tu mnie troszkę poniosło, bo poznała mojego aktualnego męża i wiedziała jak ma na imię, a że zaręczyliśmy się to raczej chyba go nie zmienię, prawie jak mąż. Tak sama dla siebie dałam jej szansę, że jak się spotkamy na tą kawę to idę na ślub, a jak nie, to znaczy że ma mnie totalnie w i nie idę. Oczywiście, że się nie spotkałyśmy, więc nie poszłam. Wkurzona posłałam jej tylko zawiadomienie o moim ślubie a nie zaproszenie i tylko na nią, a nie na męża.
Na urodziny w tym roku już mi nawet SMSa nie przysłała ... jak to moja mama ostatnio stwierdziła "w końcu zauważyłaś, że jak ona czegoś chce to się da wszystko zorganizować, a jak ktoś inny to już jej ciężko". Smutno tak po tych "nastu" latach, ale nawet kontakt się urwał ....
No to wyrzuciłam z siebie kwestię "przyjaciółek".

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:23   #2653
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
to są moje ćwiczenia biurowe jak się mi o nich przypomni
Stary 2013-02-15, 11:27   #2654
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Ostatnio też czytałam o różnych produktach szkodliwych w ciąży. Dowiedziałam się, że szkodzi m. in. cynamon. A ja jakieś 1,5 miesiąca temu zrobiłam szarlotkę z ogromną ilością cynamonu i zjadłam kilka kawałów. Na szczęście nic się nie stało.
Rozwiń temat albo rzuć linkiem, bo ja do serka dodaję cynamon, owoce cynamonem posypuję i do naleśników ....
Nie żeby sam, ale zimą imbir, cynamon i kardamon to u mnie podstawa przypraw.

Stary 2013-02-15, 11:29   #2655
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam walentynkowo

TŻ mi przyniósł wieeelki bukiet kwiatów byliśmy w wypasionej restauracji z genialną obsługą i piliśmy pysznego szampana od firmy czuję się dopieszczona

Jadłam sandacza na parze i creme brulee

bardzo miły wieczór

wrzucam kwiaty od małża
Oh zazdroszczę wypadu do restauracji, ciekawe kiedy my się wybierzemy, pewnie jak dzieci na studia pójdą

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bić chyba nikt nie będzie
Ja uważam, że nikt nie wie jaka ilość alkoholu może mieć wpływ na dziecko i wolę nie ryzykować odbiję to sobie po zakończeniu karmienia
Ja też wolę nie ryzykować, chociaż jakimś radykałem nie jestem i zdarza mi się zjeść cukierka z alkoholem, albo ciasto na spirytusie Każdy robi co uważa za słuszne i sam odpowiada za swoje dziecię. Ale takiego żywego alkoholu to nie piłam już chyba ze 3 lata ponad, pomijając jeden wypad na wesele, jak nie musiałam przez 2 doby karmić. Wypiłam wtedy 2 lampki wina.

A poza tym dzisiaj zaczynam 28 tydzień Coraz lepiej się czuję psychicznie, że jakoś idziemy do przodu z tygodniami po tych przeżyciach moich. Ale póki co dalej się oszczędzam

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:30   #2656
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Przeczytałam ZATRZYMANIE MDŁOŚCI
Ja też...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:32   #2657
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja też...
ja też

Wojtek
Stary 2013-02-15, 11:33   #2658
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Rozwiń temat albo rzuć linkiem, bo ja do serka dodaję cynamon, owoce cynamonem posypuję i do naleśników ....
Nie żeby sam, ale zimą imbir, cynamon i kardamon to u mnie podstawa przypraw.
Generalnie chodzi o to, żeby uważać na duże ilości cynamonu, bo może stymulować skurcze macicy i działać poronnie.

http://forum.wegerodzina.pl/viewtopic.php?t=3219
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...dy-i-mity.html - fragment o ziołach.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:39   #2659
axella
Zakorzenienie

GG do axella

tż stwierdził,że w ogóle nie będzie się odzywał.. o nic wczoraj zadzwonił,dziś ma mnie gdzieś..

nie przejmuję się zbytnio ale ciekawi mnie o co chodzi

zaraz jadę do lidla..mam ochotę na coś ale nie wiem na co

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:50   #2660
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co... Co się stało... Chyba nie jestem zbyt atrakcyjnym towarem do wyjść, spotkań i rozmów w tej ciąży
O Beatce już Wam pisałam, więc powtarzać się nie będę, że skoro już się nic ode mnie nie chce, to się ze mną nie utrzymuje kontaktów.
Generalnie moje bliższe koleżanki z LO się porozjeżdżały po Polsce, a ja wróciłam do rodzinnego miasta. Ale jak któraś była tutaj, to zawsze się spotykałyśmy, plotkowałyśmy etc. A ostatnio na fejsie każda się chwali, że jedzie na Mazury itp, a do mnie się nie odezwą. Rozumiem, każda ma jakieś swoje sprawy itp, ale nawet rozmowy na fb czy gg się urwały... Wiem, że nie każdą musi rajcować ciąża itp, ale ja z kolei nie gadam ciągle o tym, bo wiem, że to nie temat dla każdego.
Mam jedną mamusię blok obok, ale wiem, że sama nie ma czasu da siebie, bo ma 8 miesięczną Majkę, pracę i dom na głowie, a w weekendy jeździ do szkoły i tym bardziej cieszy mnie każdy sms od Niej i każda wiadomość.
A reszta mnie olała po prostu... Bo przez pierwsze miesiące po ich wyjeździe jakoś to tłumaczyłam brakiem czasu, a teraz jest już chyba brak ochoty z ich strony...
Co do znajomych to brak mi słów. Koleżanki ze studiów się oddywają i potrafią nawet 60km przyjechać żeby mnie odwiedzić. Jedna przyjaciółka wyjechała do warszawy wiec czasem coś na fb napisze bo żadko w domu bywa. Ale mieliśmy super paczkę znajomych. W tym momencie już 3 małżeństwa ( 1 z 3 miesięcznym dzieckiem ) i jeden singiel. Oboje byliśmy w tej paczce zanim zaczęłiśmy być razem. I właśnie od tego zaczęło się ograniczanie kontakty mimo, że zanim się zeszliśmy wszyscy nam kibicowali. A już poslubie i jak dowiedzieli się o ciązy to wogole omijają nasz szerokim łukiem ( takie mam wrażenie ). Ci co maja dziecko spoko. Odwiedzamy się, czasem Basia z małym na kawę przyjedzie, ale reszta...ostatnio się dowiedziałam (właśnie od tej Basi ), że wybierali się na ostatki do baru w którym zawsze siedzieliśmy. I co napisali do nich, którzy mają małe dziecko ( ale onie dali rady iść bo ona pracowała ) a do nas nawet nie napisali czy idziemy. Od października ( wtedy był nasz ślub ) wszyscy razem wizdzielismy się raz. Nie wiem ile razy oni się spotkali poza naszymi plecami...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:52   #2661
xal
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz jadę do lidla..mam ochotę na coś ale nie wiem na co
Rogaliki maślane

Stary 2013-02-15, 11:53   #2662
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do znajomych to brak mi słów. Koleżanki ze studiów się oddywają i potrafią nawet 60km przyjechać żeby mnie odwiedzić. Jedna przyjaciółka wyjechała do warszawy wiec czasem coś na fb napisze bo żadko w domu bywa. Ale mieliśmy super paczkę znajomych. W tym momencie już 3 małżeństwa ( 1 z 3 miesięcznym dzieckiem ) i jeden singiel. Oboje byliśmy w tej paczce zanim zaczęłiśmy być razem. I właśnie od tego zaczęło się ograniczanie kontakty mimo, że zanim się zeszliśmy wszyscy nam kibicowali. A już poslubie i jak dowiedzieli się o ciązy to wogole omijają nasz szerokim łukiem ( takie mam wrażenie ). Ci co maja dziecko spoko. Odwiedzamy się, czasem Basia z małym na kawę przyjedzie, ale reszta...ostatnio się dowiedziałam (właśnie od tej Basi ), że wybierali się na ostatki do baru w którym zawsze siedzieliśmy. I co napisali do nich, którzy mają małe dziecko ( ale onie dali rady iść bo ona pracowała ) a do nas nawet nie napisali czy idziemy. Od października ( wtedy był nasz ślub ) wszyscy razem wizdzielismy się raz. Nie wiem ile razy oni się spotkali poza naszymi plecami...
przeżywam to samo.. moja "paczka" też ma mnie gdzieś, jeden jedyny kumpel jest moim łącznikiem ze świtem.. spotykają się sami..nikt mnie o nic nie spyta.. no cóż..
tak widocznie ma być

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Rogaliki maślane
z kiełbasą ?
śniło mi się ostatnio takie śniadanie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 11:55   #2663
xal
Zakorzenienie

Cytat:
z kiełbasą ?
śniło mi się ostatnio takie śniadanie
One bardziej na słodko, ale jak masz ochotę na taki z kiełbasą to proszę bardzo.

Stary 2013-02-15, 11:58   #2664
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
One bardziej na słodko, ale jak masz ochotę na taki z kiełbasą to proszę bardzo.
wiem,że na słodko..
ale moje sny nie wiedzą

cały czas przypomina mi się sen jak idę na wizytę a gin mi mówi,że przecież rodzę..
i jak ja chciałam zwiać i mówiłam,że za wcześnie,że nie chcę..

dziś też cos w tym stylu ale bardziej pokręcone :P
nie amm sił na te sny.ciekawe czy skończą się po porodzie..?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 11:58   #2665
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja miałam i szału nie robiła. Nie wiem gdzie chcecie używać bo ja to tylko na nogi dawałam, a tam nie są jakieś twarde włosy. Ale pewnie na jednych będzie działać na innych nie. Ja używam veeta niebieskiego i moim zdaniem dużo lepszy.
Ja robiłam bikini... bo do tego jest i jestem MEGA zadowolona. Dziś nie mam w ogóle podrażnienia, ani jednej krosty a po maszynce różnie to bywało

Cytat:
hehe też jestem sokomiszczuniem w tej ciąży
i jaaa

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
O cynamonie nie słyszałam ale pewnie jakieś mega dawki jak już mogłyby zaszkodzić. Ponoć mak też nie jest zalecany w dużych ilościach i nie jem ale na święta pochłaniałam makowiec jak mała śmieciara

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja też wolę nie ryzykować, chociaż jakimś radykałem nie jestem i zdarza mi się zjeść cukierka z alkoholem, albo ciasto na spirytusie Każdy robi co uważa za słuszne i sam odpowiada za swoje dziecię. Ale takiego żywego alkoholu to nie piłam już chyba ze 3 lata ponad, pomijając jeden wypad na wesele, jak nie musiałam przez 2 doby karmić. Wypiłam wtedy 2 lampki wina.
Ja byłam ostatnio z koleżanką na kawce i ciachu, wzięłam szarlotkę na ciepło, miała być z adwokatem i poprosiłam bez, pewnie przesadzam ale wolę tak

----
Wróciłam od lekarza, dostałam antybiotyk, syrop, coś osłonowego i mam brać rutinoscorbin. Całą ciążę nie wzięłam jednej nospy czy paracetamolu to teraz sobie odbiję Jeszcze się skonsultuję z moim ginem dziś na wizycie. No i tak jak myślałam, oskrzela zawalone za tydzień mam się zgłosić do kontroli
Lekarz mi pogratulował ciąży, pyta, który miesiąc, mówię, że 6 a on wybałuszył oczy i aż wstał, żeby spojrzeć na brzuch, stwierdził, że maluuuutki
No i mam nie gadać (przynajmniej za dużo)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:08   #2666
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza, dostałam antybiotyk, syrop, coś osłonowego i mam brać rutinoscorbin. Całą ciążę nie wzięłam jednej nospy czy paracetamolu to teraz sobie odbiję Jeszcze się skonsultuję z moim ginem dziś na wizycie. No i tak jak myślałam, oskrzela zawalone za tydzień mam się zgłosić do kontroli
Lekarz mi pogratulował ciąży, pyta, który miesiąc, mówię, że 6 a on wybałuszył oczy i aż wstał, żeby spojrzeć na brzuch, stwierdził, że maluuuutki
No i mam nie gadać (przynajmniej za dużo)
Oj biedaku
Ale o pisaniu nic nie mówił?

Stary 2013-02-15, 12:09   #2667
antoinettee
Zadomowienie

Witam dziewczynki Ja wstałam rano, bo koleżanka miała wpaść na kawkę i plotki z córcią, ale okazało się, że jej synek i mała mają wirusa jakiegoś i wymiotują dalej niż widzą. Jadę w takim razie do szwagierki na plotki. Miłego dzionka
Stary 2013-02-15, 12:09   #2668
maarchewka
Zakorzenienie

Ostatnio mam takie sny, że budzi mnie wlasny krzyk..No nigdy tak nie miałam..

Wojtek
Stary 2013-02-15, 12:09   #2669
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
o ja też mam 30tc a co za tym idzie vil ma 31
za 30t dla ciebie
no i dla vil za 31t

Cytat:
Hump'owej się znudziło bycie non stop w TOP GADUŁACH
daję wam fory

Cytat:
wiesiołek chyba coś tam ukrwienie macicy zwiększa a co za tym idzie podatność na skurczecoś w tym guście. Ja brałam wiesiołka przed ciążą i w połowie cyklu kiety zaszłam w ciążę odstawiłam, bo wyczytałam, że nie wolno w ciąży przez mozliwość wywołania skurczy.
ja też brałam przed ciążą, i nawet trochę na początku ciąży żeby dokończyć opakowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Witam się z Wami na początku III trymestru.
Jeszcze 3 m-ce i dzidzia bedzie ze mną
za 3trymestr

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A poza tym dzisiaj zaczynam 28 tydzień Coraz lepiej się czuję psychicznie, że jakoś idziemy do przodu z tygodniami po tych przeżyciach moich. Ale póki co dalej się oszczędzam
za 28t

Cytat:
Rogaliki maślane
tak! i do tego kakao
Stary 2013-02-15, 12:09   #2670
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedaku
Ale o pisaniu nic nie mówił?
Nieeee

Cytat:
Możliwe skutki uboczne: Lek zawiera efedrynę. Podany w dużych dawkach może spowodować pobudzenie, nerwowość, bezsenność, przyspieszenie czynności, zaburzenia rytmu i kołatanie serca, bóle i zawroty głowy, uczucie suchości w nosie i gardle, wzmożone pragnie. Ze względu na możliwość wystąpienia znacznego pobudzenia psychoruchowego nie stosować w trakcie prowadzenia pojazdów oraz obsługi urządzeń mechanicznych w ruchu. Po zastosowaniu leku nie należy prowadzić pojazdów oraz obsługiwać urządzeń do czasu ustąpienia objawów ze strony układu nerwowego.
Nie chcę tego syropu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości