|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
no i od rana zaciskamy mięśnie KEGLA..
a własnie od kiedy ćwiczy/rozciąga się krocze? do tego używa sie jakiś specyfików np. olejków? jak tak to co i gdzie to się kupuje? |
|
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaczęłam jeść masowo jabłka chociaż nie lubiłam..
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
o ja też mam 30tc
a co za tym idzie vil ma 31 vil to Ty już możesz mówić że za kilka (a nie kilkanaście) tygodni rodzisz |
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Motylek- strasznie mi przykro z powodu babci
Trzymaj się- mimo wszystko
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
JA mam tak samo
|
#2647 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co... Co się stało... Chyba nie jestem zbyt atrakcyjnym towarem do wyjść, spotkań i rozmów w tej ciąży
![]() O Beatce już Wam pisałam, więc powtarzać się nie będę, że skoro już się nic ode mnie nie chce, to się ze mną nie utrzymuje kontaktów. Generalnie moje bliższe koleżanki z LO się porozjeżdżały po Polsce, a ja wróciłam do rodzinnego miasta. Ale jak któraś była tutaj, to zawsze się spotykałyśmy, plotkowałyśmy etc. A ostatnio na fejsie każda się chwali, że jedzie na Mazury itp, a do mnie się nie odezwą. Rozumiem, każda ma jakieś swoje sprawy itp, ale nawet rozmowy na fb czy gg się urwały... Wiem, że nie każdą musi rajcować ciąża itp, ale ja z kolei nie gadam ciągle o tym, bo wiem, że to nie temat dla każdego. Mam jedną mamusię blok obok, ale wiem, że sama nie ma czasu da siebie, bo ma 8 miesięczną Majkę, pracę i dom na głowie, a w weekendy jeździ do szkoły i tym bardziej cieszy mnie każdy sms od Niej i każda wiadomość. A reszta mnie olała po prostu... Bo przez pierwsze miesiące po ich wyjeździe jakoś to tłumaczyłam brakiem czasu, a teraz jest już chyba brak ochoty z ich strony... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hump'owej się znudziło bycie non stop w TOP GADUŁACH ![]() Marchewka- dziękuję!
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masaż krocza od 34 tc. Ja już olejki mam, niedługo je wymieszam i niech mąż nasuje![]() wiesiołek chyba coś tam ukrwienie macicy zwiększa a co za tym idzie podatność na skurcze coś w tym guście. Ja brałam wiesiołka przed ciążą i w połowie cyklu kiety zaszłam w ciążę odstawiłam, bo wyczytałam, że nie wolno w ciąży przez mozliwość wywołania skurczy.
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka rozumie Twoją sytuację- mam to samo. Nie dość że się tu przeprowadziłam gdzie nie znam nikogo to kontakty z innym też się urwały.
Przykro mi bo jedna koleżanka już kompletnie mnie olała. Jak szykowałam się do ślubu (czerwiec 2012) to i tak gadka ciągle była o jej ślubie (styczeń 2013) bo przecież ja nie robię wesela tylko małe przyjęcie. Po moim weselu gadałyśmy często, pomagałam jej "wirtualnie" wszytsko wybierać. A teraz po ślubie cisza. Tylko raz mi odpisała na smsa. A straciła pracę i siedzi w domu i wiem że spędza większość czasu na kompie. Przykre to jest dla mnie, bo odzywa się tylko jak coś chce. Zmykam sprzątać. Chociaż trochę ogarnę ale pewnie szybko się zmęczę. |
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() ja już dzisiaj po glukozie i morfologii. O dziwo, miałam 75 gr, ale pielęgniarka po godzinie kazała mi już iść do domu. A wszędzie piszą, że 2h ważne, że zrobiłam i mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać. Okropna ta glukoza jak dla mnie, ale na szczęście nie było mi po niej jakoś strasznie. A propos powyższych dyskusji -nie piję alkoholu w ciąży. Nie wiem, czy 2 łyczki wina/piwa szkodzą czy nie, ale wolę potem nie siedzieć i się nie schizować, że być może zaszkodziłam swojemu dziecku. Codziennie kąpię się w wannie, tylko w miarę krótko i nie w gorącej wodzie. Uwielbiam Ostatnio też czytałam o różnych produktach szkodliwych w ciąży. Dowiedziałam się, że szkodzi m. in. cynamon. A ja jakieś 1,5 miesiąca temu zrobiłam szarlotkę z ogromną ilością cynamonu i zjadłam kilka kawałów. Na szczęście nic się nie stało. Jak czuję takie wbijanie szpileczki w okolicach szyjki to czy to znaczy, że tam dzidzia mi teraz naciska? Ja nic nie dostałam na Walentynki, ale nie jest mi smutno. Jakoś zrozumiałam, że nie kwiaty itp. choć są mega miłe są wyznacznikiem miłości. Mój mąż pojechał dzisiaj ze mną na tą glukozę, nie marudził że musi - i to było miłe. Miłego piątku dla wszystkich Jenny, dziękuję za wpisanie wizyty.A, i trzymam kciuki za dziś wizytujące jutro zaczynam 26 tc.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-02-15 o 11:11 |
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Witam się z Wami na początku III trymestru. Jeszcze 3 m-ce i dzidzia bedzie ze mną Generalnie mam dzień jakiś taki dziwny - strasznie mi słabo. Staram się jak najmniej ruszać a muszę iść po małą do zerówki.. jak ją zaprowadziłam to prawioe zemdlałam pod wejściem. Nie wiem co się dzieje - chyba walnę kawę i przegryzę czekoladą...Co do Walentynek - tak jak pisałam my nie obchodzimy więc się nie stresuję - choć prezent mimo wszystko obie z małą dostałyśmy ![]() Co do alkoholu - ja mam OGROMNĄ ochotę na piwo - jak nigdy, bo generalnie piwa nie piję - wolę wino - ale w tej ciąży co mój TŻ sobie naleje do szklanki to muszę siorbnąć łyczka ![]() Ale dla siebie zawsze w domu mam bavarię brzoskwiniową i jakoś daję radę ![]() ![]() za nowe tygodnie dziewczyny - już bliżej niż dalej
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię, buszujące do tej pory w dolnych partiach brzuszka, chyba sobie postawiło dzisiaj za cel kopnąć mamę w żebra lub żołądek. Do tej pory tak dużo kopniaków na tej wysokości jeszcze nie było
Co do przyjaciółek ... miałam 2 z LO i jedną ze studiów. Ta ze studiów wyjechała do Australii na stałe, ale czasami piszemy, rozmawiamy, mamy podobne charaktery więc się dogadujemy, zwierzamy czasami. Po prostu jak jest potrzeba to się pisze. Z jedną z LO nadal mam kontakt, ma już 2 dzieci, a druga ... no cóż, wyszło jaka była i kontakt się urwał .... Miałam małe zamieszanie w życiu osobistym bo najpierw zmarła babcia (z jednej strony), później dziadek, ja poszłam na kurs, na który jeździłam w inny region pl na 2-3 tygodnie, a i tak mieszkałyśmy jakieś 60km od siebie. Coś tam pisałyśmy, ale jak się dowiedziałam, że chce wyjechać do chłopaka do Portugalii na stałe to chciałam chociaż na kawę się umówić, poplotkować tak na do widzenia, to się dowiedziałam, że ona się pakuje i nie ma czasu. Mówię, że wpadnę na chwilkę tylko się pożegnać, to nie, bo ona ma bałagan a ja miałam całe pół roku żeby wpaść ... no cóż, chyba nie zrozumiała, że po takich wydarzeniach osobistych nie miałam ochoty na kawki i pierdoły. Olałam ją a ona też mnie. Do czasu jak się dowiedziała, że się zaręczyłam i planuję ślub na wrzesień to od razu napisała wielkiego maila jak to u niej cudownie, ona też zaręczona a ślub w czerwcu. Niby wszystko fajnie, coś popisałyśmy, mówię, że jak już będzie coś załatwiać w PL to niech da znać umówimy się jakoś na kawę, bo jej rodzice mają samochód ja też już miałam to przecież można. No ale ona nie miała wiecznie czasu (na 1 kawę) a kilka razy była w pl, raz nawet 2 tygodnie na wczasach z mamą nad morzem ... Przysłała zaproszenie na ślub, na mnie z osobą towarzyszącą. Tu mnie troszkę poniosło, bo poznała mojego aktualnego męża i wiedziała jak ma na imię, a że zaręczyliśmy się to raczej chyba go nie zmienię, prawie jak mąż. Tak sama dla siebie dałam jej szansę, że jak się spotkamy na tą kawę to idę na ślub, a jak nie, to znaczy że ma mnie totalnie w Na urodziny w tym roku już mi nawet SMSa nie przysłała ... jak to moja mama ostatnio stwierdziła "w końcu zauważyłaś, że jak ona czegoś chce to się da wszystko zorganizować, a jak ktoś inny to już jej ciężko". Smutno tak po tych "nastu" latach, ale nawet kontakt się urwał .... No to wyrzuciłam z siebie kwestię "przyjaciółek".
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
to są moje ćwiczenia biurowe jak się mi o nich przypomni
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żeby sam, ale zimą imbir, cynamon i kardamon to u mnie podstawa przypraw.
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Każdy robi co uważa za słuszne i sam odpowiada za swoje dziecię. Ale takiego żywego alkoholu to nie piłam już chyba ze 3 lata ponad, pomijając jeden wypad na wesele, jak nie musiałam przez 2 doby karmić. Wypiłam wtedy 2 lampki wina.![]() A poza tym dzisiaj zaczynam 28 tydzień Coraz lepiej się czuję psychicznie, że jakoś idziemy do przodu z tygodniami po tych przeżyciach moich. Ale póki co dalej się oszczędzam
|
||
|
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://forum.wegerodzina.pl/viewtopic.php?t=3219 http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...dy-i-mity.html - fragment o ziołach.
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
tż stwierdził,że w ogóle nie będzie się odzywał.. o nic
wczoraj zadzwonił,dziś ma mnie gdzieś..nie przejmuję się zbytnio ale ciekawi mnie o co chodzi ![]() zaraz jadę do lidla..mam ochotę na coś ale nie wiem na co
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Rogaliki maślane
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak widocznie ma być ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- z kiełbasą ? ![]() śniło mi się ostatnio takie śniadanie |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
One bardziej na słodko, ale jak masz ochotę na taki z kiełbasą to proszę bardzo.
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moje sny nie wiedzą ![]() cały czas przypomina mi się sen jak idę na wizytę a gin mi mówi,że przecież rodzę.. i jak ja chciałam zwiać i mówiłam,że za wcześnie,że nie chcę.. ![]() dziś też cos w tym stylu ale bardziej pokręcone :P nie amm sił na te sny.ciekawe czy skończą się po porodzie..?
|
|
|
|
|
#2665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jestem MEGA zadowolona. Dziś nie mam w ogóle podrażnienia, ani jednej krosty a po maszynce różnie to bywało ![]() i jaaa Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Wróciłam od lekarza, dostałam antybiotyk, syrop, coś osłonowego i mam brać rutinoscorbin. Całą ciążę nie wzięłam jednej nospy czy paracetamolu to teraz sobie odbiję za tydzień mam się zgłosić do kontroli Lekarz mi pogratulował ciąży, pyta, który miesiąc, mówię, że 6 a on wybałuszył oczy i aż wstał, żeby spojrzeć na brzuch, stwierdził, że maluuuutki No i mam nie gadać (przynajmniej za dużo)
|
|||
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale o pisaniu nic nie mówił?
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Ja wstałam rano, bo koleżanka miała wpaść na kawkę i plotki z córcią, ale okazało się, że jej synek i mała mają wirusa jakiegoś i wymiotują dalej niż widzą. Jadę w takim razie do szwagierki na plotki. Miłego dzionka
|
#2669 | |||
|
Zakorzenienie
|
za 30t dla ciebieno i dla vil za 31t ![]() daję wam fory Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak! i do tego kakao
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Nieeee
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Trzymaj się- mimo wszystko
Ślub 27. X. 2012

i przegryzę czekoladą...

i do tego kakao