|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
noo Basiu, ewidentnie rosnie przytulacz i indywidualista
chca mu gume wpychac jak mamincycus taki dobry? Delicjanko, ja przemywam teraz rumiankiem 3x dziennie i potówki znikają a oczka wodą przegotowaną Cytat:
![]() nooo, ja mam 3 listopada a urodziny 26. z moim imieniem to było tak: urodziłam sie w lostopadzie, wybranego nie było, to wzieli kalendarz i pierwsze listopadowe, które sie spodobało i oto jestem Sylwią dobrze, że jakas kunegudnda sie nie czaiła na początku kalendarza Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a u nas wczoraj było wesoło, oj wesoło jako, ze upływało magiczne 6 tygodni, wiec wieczorem w planach był pierwszy raz dziecie cały dzien marudziło, nie spało, o 19 wykąpane, najedzone padło jak przecinak. No to mys ie za bunga bunga zabieramy a Bartulo co? Bartulo stwierdził, że na wypadek gdyby sie przytrafiło zrobic rodzenstwo to nam antykoncepcje zastosował skuteczną nigdy od urodzenia nie zdarzyło mu sie obudzic po kąpieli tak z niczego- jedynie na jedzonko po 2-3 godzinach dopiero i tak zeszło 40 mnut na karmieniu, przytulaniu sie do cycusia, spiewaniu bunga bunga skonczyło sie na usiłowaniach, bo jak młody juz usnął, to mnie przeszła ta konkretna ochota a bolało jak jasny pieron takze |
|||||
|
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zabijesz i zostawisz dziecko bez matki ? ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie co do tych wód to słyszałam, że w pionie mniej leci bo dziecko główką zatyka ujście i tworzy taki korek. Ale ja już nie wiem... |
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Przewijam przed. Po jedzeniu tylko wtedy kiedy rzeczywiście słyszę że poszło coś dużego... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
czop nie zawsze musi odejść a akcja może się rozpoczać |
||
|
|
|
#2105 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamcie!
jak minely walentynki? ja dostalam rozyczke i buzi ![]() Cytat:
![]() http://www.kalbi.pl/Imieniny-Jakub dzieki wszystkim za odp dotyczace imienin tez myslelismy nad tym lipcem bo nie chce aby synus mial i urodziny i imieniny w zime, jak bedzie starszy to nie widze problemu ale jak bede chciala wyprawic jakas impreze a tu zima, zimno, sniego kupa i juz widze te pielgrzymki gosci do nas , yhy, taaaa. poza tym w lato czy na wiosne to mozna cos na dworzu zorganizowac, jakies zabawy a w zime to tylko w chalupie sie kisi ![]() u nas jest o tyle problem ze maz to krzysztof no i teraz zagwostka - robic podwojne imieniny, syna i ojca czy se darowac? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() podpadlas kolezanko! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() jak widze ze jest najedzona a pha raczke do buzi to wtedy daje smoka i szybko zasypia Cytat:
i nawet zainteresowanie bylo na tyle ze mama zdazyla sie w miare ogarnac i nawet glowe umyc ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku u nas też będzie Kubuś i chciałam, żeby imieniny obchodził 25 lipca, ja mam imieniny 26 lipca także dwie imprezy razem
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
bym zapomniala
Kubuś zaczyna dziś 9 tydzień! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-02-15 o 10:31 |
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moze i u nas bedzie ten lipiec
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
he he, i jeszcze Krzys Basi
![]() ciekawe jak u mitabe i nawijki, czy tez lipiec? |
|
|
|
#2112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedzie dzidziuś??![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Moja Daria ma już miesiąc Ale to zleciałooooo ![]() Dodam zaraz jej zdj do klubu.
|
|
#2113 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wkleiła bym swój ale większość z Was zwróciła by swoje śniadanie na taki widok Co do laktatora to ja juz probowalam ze sto razy, tylko u mnie prob Cytat:
Kurczę w ogóle nie można ćwiczyc? masakra, a ja mam takie mega parcie żeby zrzucić moje kg i ten bebzol Cytat:
woooow !!! Cytat:
Ae trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ! ![]() Cytat:
![]() Buziaki dla Kubusia Dziewczyny HELP!!!! Mam problem z moją dzidzią .Wczoraj od godziny 16 do 22 non stop płakała. Ale to był taki ryk że aż robiła się sina . Jeść dostała, nie pomogło, przewinięta była nie pomogło,na rączki pomogło ale po chwili znowu krzyk, brzuszek masowany nie pomogło, kropeli dostała tez nie pomogło, gorączki nie miała. Tak strasznie płakała że i ja się poryczałam jak głupia tak mi jej szkoda było, że modliłam się żeby to coś co jej dolegało przeszło na mnie. Dopiero o 22 się uspokoiła, na zmianę z mężem ją usypailiśmy i tuliliśmy i o 23 zasneła i spała do 3. Jedyną rzeczą jaką mi się wydaje że mogła jej dolegać to odparzenia, bo niestety znowu je ma. NIe wiem od czego to się robi bo uzywam wody przegotowanej do mycia pupy, sudocremu i jak znikną to znowu po kilku dniach powstają. BIedulka aż ma strupy Na dodatek tworzy się takie błędne koło,bo ona z nerwów robi kupę, jak zrobi kupę trzeba ja przewinąć , jak ją przewijam to się denerwuje że zimno albo niewygodnie i w trakcie przewijania znowu robi kupę, wtedy interweniuje z suszarką to przewinę do końca i jest ok przez jakis czas. Potem znowu się zasika lub zrobi kupę i jest płacz że przeszkadza i piecze bo te odparzenia i sytuacja sie powtarza. Ja już powoli siły trace i nerwy bo nie wiem jak jej pomóc . Macie moze jakiś pomysł , co robić jak żyć ? |
|||||
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, mam problema.
wczoraj wazylismy malego i wyszlo ze od poniedzialku przytył UWAGA-całe 5g!!! ![]() to raczej za malo jak na 3/4 dni, nie? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
no ale skoro ma te odparzenia to moze byc i to. jedyne co ci moge poradzic to niech malenstwo jak najczesciej wietrzy pupcie. poloz ja na czyms nieprzemakalnym i nech sobie tak lezy jak najdluzej, ile wytrzyma. i tak jak najczesciej w ciagu dnia rob. jak dzis bedzie tak plakac o tej samej mniej wiecej porze to byc moze ze to kolka
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam szczerze, ze kompletnie jeszcze o tym nie myslalam
![]() Poki co walcze z TZ, bo on ubzdural sobie, ze nazwiemy malego Kuba, a nie Jakub. Ja wole Jakuba, bo nie chce, zeby dziecko mialo zdrobniale imie - moze miec przez to pozniej problemy, jesli ktos nadgorliwy uzna, ze posluguje sie niewlasciwym imieniem i zawsze bedzie musial tlumaczyc, ze on jest KUBA a nie Jakub (mam nadzieje, ze nie zagmatwalam za bardzo )Poza tym nie do konca wierze w to, ze istnieje takie imie jak Kuba. Dla mnie to zawsze bylo zdrobnienie od Jakub. |
|
|
|
#2117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mineło, moja juz 5 wczoraj skonczyla )Cytat:
tylko poszla spac o 23.30 ale kurde ja soie tak nabijam glowe ze ona nie najedzona...... ale takie qpy wali ze ojoj. Cytat:
zrzucimy ten brzuch i te kg nie dygaj ! ja za dwa miesiace zaczynam biegać, z tego co wyczytalam to mozna. ALe jeszcze mojej dr sie zapytam. Juz tak bym chciala......... jak patrze na moje krótkie spodenki (uwielbiam je) nie ma opcji, musze sie w lato w nie zmiescic! co do Blaneczki, kurde ;/;/;/ kochana, posyp mąką ziemniaczaną i wietrz dupunie. Mąka ziemniaczana ponoć pomaga bardzo.
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
No dobra i ja pokażę. Ale żeby zadna z was więcej nie narzekała, bo jak widać inni mają gorzej, macie piękne brzuszki bez szpecących rozstępów.
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/desz...wiadomosc.html
chyba zaczynam powooli wierzyc w ten koniec swiata ![]() :brzyda l:
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam zdjęcie mojego Szkraba do klubu
w końcu miesiąc minął i pierwszy raz siebie pokazałam ![]()
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-15 o 11:12 |
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, dlatego ja zdecydowanie wole Jakuba. Musze popracowac nad TZ
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kurcze jakbym miała tyle rozstępów co Ty to bym była najszczęśliwsza na świecie ![]() Uwaga, odkurzacz dalej pochłania. Właśnie wpierniczyłam: chipsy solone (pół dużej paczki), prawie całą czekoladę i kilka malutkich czekoladek, do tego dwa tosty z dżemem i serek homo. Jak powstrzymać apetyt? |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ jestem wyspana.
Moja niunia jest cudowna. Budziła się dzisiaj w nocy tylko 3 razy na karmienie. ![]() Nancy, przygotowania do ślubu okej, już prawie wszystko mamy. Jeszcze tylko zaproszenia, tort i garnitur dla Pana Młodego. U mnie z czopem było tak, że najpierw zaczęłam plamić na czerwono, ale myślałam, że to po badaniu czystości wód, które miałam poprzedniego dnia wieczorem (mam nadżerkę i przy każdych badaniach tego typu plamiłam), potem pojawił się czop, potem były lekkie skurczyki, coraz mocniejsze, mocniejsze, aż w końcu wysłali mnie na porodówkę... Wody mi same nie odeszły, przebili mi worek. |
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Black garniak dla Pana Młodego to pewnie z tydzień przed ślubem kupicie ja miałam straszne przeprawy z moim wtedy jeszcze narzeczonym aż musiałam interweniować u teściowej
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-15 o 11:21 |
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wpadam sie pochwalic ze odpadl nam pepuszek
. I mamy juz dwa tygodnie!
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Witam... rano odszedl mi czop...ale na ktg NIC...choć rozwarcie mam 1,5 -2 cm...ale skurczy brak....zgłosić się mam w poniedziałek...
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
No my chcemy kupić w kwietniu/maju (ślub w lipcu), żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę, ale na szczęście nie mamy jakichś wygórowanych wymagań - ma być dobrej jakości, ładnie skrojony i czarny. I tyle.
Więc podejrzewam, że problemu ze znalezieniem takiego garnituru to akurat nie będzie.
|
|
|
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, przyszłam zlookać czerwone newsy ale widzę, że brak...
Moja Maja ma imieniny 9 kwietnia czyli w urodziny mojego męża lecę piec tort
|
|
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwne to.Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

chca mu gume wpychac jak mamincycus taki dobry? 
mimo, że od daty urodzin jest aż 5 razy Krzysztofa w kalendrzu
i oto jestem Sylwią 

6 5 4 3 2 1