DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-15, 12:16   #481
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!

Po prostu wiêkszo¶æ tych teorii mocno odbiega od tego jak by³o. Kolejny raz to przeczyta³am.

Fakt, ¿e by³am trochê jak zakrêcone, naiwne dziecko, które nie dostrzega pewnych rzeczy. Gdybym mog³a jeszcze raz to prze¿yæ to z dniem, w którym dowiedzia³am siê, ¿e jest w zwi±zku zupe³nie bym siê odcie³a. Natomiast nikt mi nie wmówi, ¿e to co on tam wysy³a³ czy wstawia³ nie mia³o na celu podtrzymania mnie w jakim¶ czekaniu na niego.
S±dzê, ¿e od momentu kiedy siê gdzie¶ widywali¶my, utrzymywali¶my kontakt przez neta, gdzie rozmawiali¶my na tematy do¶æ osobiste, miêdzy innymi mówi³ o jakiej¶ samotno¶ci, ¿e jedn± spraw± jest to czego on chce, a drug± to co potrafi zrobiæ, ¿e czêsto siê boi, ¿e czuje siê nikim. Wydaje mi siê, ¿e w ten sposób zwi±zali¶my siê emocjonalnie, z tym ¿e ja pewnie bardziej ni¿ on. Kiedy kiedy¶ mu powiedzia³am, ¿e jest mi cholernie smutno, ¿e my jako¶ normalniej nie ¿yjemy nie powiedzia³ nic, ale zapoda³ piosenkê ze s³owami, które mia³y byæ jakim¶ pocieszeniem. Ja co¶ oczywi¶cie napisa³am o tej piosence, wiêc na pewno wiedzia³, ¿e j± odebra³am do siebie, zreszt± by³a bogata wymiana muzyki miêdzy nami, która niestety spowodowa³a, ¿e zwi±za³am siê emocjonalnie z tym cz³owiekiem. Zaznaczam, ¿e nie tylko ja reagowa³am na to co by³o w necie, ale tak¿e on.
Fakt, ¿e nam siê co¶ nie poklei³o i to w³a¶nie z powodu tej dumy, której siê pó¼niej wyzby³am. Mia³am bardzo zdrowe podej¶cie, bo rozumia³am, ¿e powinnam czekaæ na konkretne propozycje od faceta itd. Dlatego kiedy nie spe³nia³ jakich¶ tam oczekiwañ moich mówi³am mu pó¼niej w realu NIE, ale strasznie tego ¿a³owa³am. Pó¼niej zapomnia³am oo dumie, bo by³am w nim zakochana i stopniowo przekracza³am granicê za granic±. Ukrywa³ przede mn± t± dziewczynê, a kiedy siê dowiedzia³am spyta³am czy krêci z ni± i ze mn±. Powiedzia³, ¿e z ni± i ze mn±. Z tym, ¿e prawdopodobnie z ni± nie wi±za³y go te emocje którymi siê karmili¶my przez neta. Zaznaczam, ¿e ona nie mia³a miêdzy innymi adresu jego bloga.
Ch³opak bardzo mi imponowa³, ze wzglêdu na to, ¿e interesowa³y nas podró¿e, s³uchali¶my podobnej muzyki, by³a chemia i wszystko poza tym, ¿e nie by³ taki odwa¿ny, zdecydowany.

Poczatkowo napisa³am parê smsów ze s³owami, ¿e mi to nie minê³o i czy ja mam to zostawiæ i i¶æ dalej. I on swoimi sposobami, muzyk±, wpisami motywowa³ mnie do zostania i czekania, a¿ bêdzie taka 'okazja', w której bêdzie odwa¿ny. Có¿, ja by³am zakochana, wiêc my¶la³am, ¿e to potrwa góra miesi±c, dwa. W tym czasie pisa³am smsy takie lu¼ne. Np. pojecha³abym do Pragi i patrzê, a na jego blogu zdjêcie Pragi... w ten sam dzieñ, ja piszê o Pradze, a on wstawia zdjêcie z Pragi... zbieg okoliczno¶ci...

I co¶ co mia³o byæ czekaniem na niego 1-2 miesi±ce uros³o do 8 miesiêcy ! W trakcie których z 30 razy pisa³am mu, ¿e nie mogê tak ¿yæ, ¿e siê mêczê, niszczê, ¿e potrzebujê jego konkretnych dzia³añ i tak dalej. W tym czasie on faktycznie nie odpowiada³ na smsy, ale zdarza³y siê dzwonki, a poza tym by³a kontynuacja piosenek, wpisów, które jednoznacznie wi±za³y siê z tym w jakim momencie byli¶my. Z mojej strony równie¿. S±dzê, ¿e nie jest czym¶ normalnym, je¶li ma siê stalkerkê i wstawia siê na swojego bloga piosenki zupe³nie niszowego zespo³u, które mu stalkerka wysy³a³a kiedy jeszcze razem krêcili. Robi³ to w momencie, kiedy go pyta³am czy mam zostaæ czy mam odej¶æ. Liczba sytuacji tego typu powoduje, ¿e zbiegi okoliczno¶ci to nie by³y. Swój zwi±zek nazywa³ zastêpczym, twierdzi³, ¿e to nic powa¿nego.

Tajemnic± dla mnie pozostanie dlaczego unosi³ siê czêsto dum± i mówi³ mi jakie¶ tam NIE, ale bywa³o, ¿e mówi³ TAK. Nie wiem dlaczego nie potrafi³ zadzia³aæ konkretnie w ¿adnym okresie, w którym podtrzymywali¶my dziwacznie ten kontakt. Dodam tylko, ¿e to jest bardzo wynios³y typ. Ja sama wczesniej podejrzewa³am u niego jakie¶ kompleksy. Zdawa³o mi siê czasem, ¿e jest zbyt dumny by staraæ siê o dziewczynê. Kiedy¶ go pyta³am, czy choruje na dumê. Powiedzia³, ¿e nie ale potrzebuje mojej cierpliwo¶ci.

Nikt nie podejrzewa³, ¿e to potrwa 8 miesiêcy, a ja w tym czasie siê tak wyniszczê, ¿e bêdzie mi tak bardzo zale¿a³o, a w³a¶ciwie czas pokazywa³ tylko, ¿e nie mam za bardzo o co walczyæ. Nie udawa³o mi siê uci±æ tej znajomo¶ci. Dostarcza³ tylu emocji, a choinka i grudzieñ to tylko przyk³ady tego w jaki sposób siê dowiadywa³am, ¿e on czyta to co piszê. Bo powtarzam nie zasypywa³am go zawsze wielkimi wyznaniami, czasem w³a¶nie to by³y takie krótkie smsy o bezdetach, maj±ce na celu pokazaæ, ¿e ja czekam.

To on to urwa³ 2 tygodnie temu, bo wywiera³am presjê, mówi³am ¿e ju¿ nie dajê rady, ucieka mi ¿ycie, czy co¶ zrobi czy nie. No i chyba czytaj±c na blogu o jakich¶ tam nieprzespanych, przeryczanych nocach (czyta³ bo jak ju¿ pisa³am mam dowody, ¿e tam wchodzi³) zdecydowa³ siê podj±æ decyzjê, ¿e nie mo¿e wiêcej w ten sposób pogrywaæ.

Nie wiem, po prostu zdradzam coraz wiêcej szczegó³ów, bo widzê, ¿e nikt absolutnie nie przyjmuje, ¿e ludzie mogli wej¶æ w emocjonaln± relacjê, która niestety odbywa³a siê za po¶rednictwem neta i przez to prawdopodobnie mieli¶my problem (tzn. on bardziej) odnale¼æ siê w realnym ¿yciu. Z tego powodu ca³y czas spotyka³ si± z inn± dziewczyn±, poniewa¿ nie mieli¶my pewno¶ci jak nam siê u³o¿y w realu, ale takie plany by spróbowaæ oczywi¶cie mieli¶my.
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:25   #482
assantea
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 186

Cytat:
Napisane przez noubanaa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, po prostu zdradzam coraz wiêcej szczegó³ów, bo widzê, ¿e nikt absolutnie nie przyjmuje, ¿e ludzie mogli wej¶æ w emocjonaln± relacjê, która niestety odbywa³a siê za po¶rednictwem neta i przez to prawdopodobnie mieli¶my problem (tzn. on bardziej) odnale¼æ siê w realnym ¿yciu. Z tego powodu ca³y czas spotyka³ si± z inn± dziewczyn±, poniewa¿ nie mieli¶my pewno¶ci jak nam siê u³o¿y w realu, ale takie plany by spróbowaæ oczywi¶cie mieli¶my.
Dziewczyno.... czy ty widzisz co piszesz? Strasznie, strasznie to wszystko naiwne.... Bêdzie Ci bardzo ciê¿ko o nim zapomnieæ ale mam nadziejê ¿e jako¶ wyjdziesz z tego bagna i nie pokusi Ciê ¿eby nadal go nêkaæ. Dwa tygodnie temu dosta³a¶ ju¿ od niego konkretn± informacjê ze Cie nie chce. Pamiêtaj o tym za ka¿dym razem kiedy przyjdzie Ci do g³owy ¿eby wzi±æ do rêki telefon i do niego napisaæ.
assantea jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:29   #483
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 472

Cytat:
I co¶ co mia³o byæ czekaniem na niego 1-2 miesi±ce uros³o do 8 miesiêcy ! W trakcie których z 30 razy pisa³am mu, ¿e nie mogê tak ¿yæ, ¿e siê mêczê, niszczê, ¿e potrzebujê jego konkretnych dzia³añ i tak dalej. W tym czasie on faktycznie nie odpowiada³ na smsy, ale zdarza³y siê dzwonki, a poza tym by³a kontynuacja piosenek, wpisów, które jednoznacznie wi±za³y siê z tym w jakim momencie byli¶my. Z mojej strony równie¿. S±dzê, ¿e nie jest czym¶ normalnym, je¶li ma siê stalkerkê i wstawia siê na swojego bloga piosenki zupe³nie niszowego zespo³u, które mu stalkerka wysy³a³a kiedy jeszcze razem krêcili. Robi³ to w momencie, kiedy go pyta³am czy mam zostaæ czy mam odej¶æ. Liczba sytuacji tego typu powoduje, ¿e zbiegi okoliczno¶ci to nie by³y. Swój zwi±zek nazywa³ zastêpczym, twierdzi³, ¿e to nic powa¿nego.
Przez 8 d³ugich miesiêcy mia³a¶ a¿ nadto czasu, ¿eby zacz±æ my¶leæ, u¿ywaæ w³asnego rozumu (a nie zdawaæ siê na niego i ¿e on zadecyduje) i zaprzestaæ tego pisania.
Po¿ywkê dla swojego upartego wypisywania do niego mia³a¶ tak nik³±, ¿e niemal jej nie ma: sygna³y w necie.

Mia³a¶ d³ugi czas, ¿eby wyci±gaæ wnioski. Nie wykorzysta³a¶ go. Dopiero on musia³ ci powiedzieæ co¶ w twarz, aby¶ da³a sobie spokój. Tak jakby¶ sama w³asnego rozumu nei mia³a i nie umia³a sama na to wpa¶æ: jak kto¶ siê z tob± nie kontaktuje osobi¶cie, to nie nale¿y mu wypisywaæ historii i epopei, tylko daæ spokój, skoro nie podtrzymuje w ¿aden sposób kontaktu. On nei jest twoim osobistym pamiêtnikiem, ani powiernikiem, ¿eby do niego pisaæ ca³ymi miesi±cami co u ciebie, czy nagabywaæ go o deklaracje. ON SIÊ NIE KONTAKTOWA£ OSOBI¦CIE. By³ obojêtny jak s³up og³oszeniowy na drodze. To wystarczy za sygna³ jasny i czytelny dla ka¿dego.

Dlatego daj sobie spokój z interpretacjami znaków. Radzê ci to ze szczerego serca, ¿e tak powiem.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:31
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:29   #484
shawty19
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 592
GG do shawty19

Moja droga noubanaa pomy¶l chwilkê. On mia³ problem z wyra¿aniem uczuæ, dobrze móg³ mieæ. Ale ¿eby wyra¿aæ uczucia wzglêdem swojej dziewczyny, to problemu ju¿ nie by³o?
Mo¿e faktycznie dawa³ Ci te znaki, ale jak mo¿na by³o tak d³ugo czekaæ?
Zreszt± coraz czê¶ciej zaczynam wierzyæ w to, ¿e on to robi³ celowo. Widzia³, do jakiego stanu siê doprowadzi³a¶ i jemu to najwidoczniej to dawa³o satysfakcjê. Bo wybacz, ale je¶li faktycznie by³aby miêdzy Wami taka silna wiê¼ emocjonalna, to czy wytworzona ona zosta³a w necie czy w realu, to on by zostawi³ t± dziewczynê.
Najwidoczniej po prostu mia³ dobr± zabawê z tego Twojego zachowania. I mu siê nie dziwie. Chocia¿ po pewnym czasie zaczê³oby mnie to przera¿aæ.
Stary 2013-02-15, 12:31   #485
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Autorka wróci³a i znowu widownia siê zbiera.
Stary 2013-02-15, 12:31   #486
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ mia³am sk³onno¶æ do nadmiernej interpretacji, do tego, ¿eby wyci±gaæ daleko id±ce wnioski.
Zreszt± przy takim usposobieniu, to cz³owiek mo¿e ³atwo popa¶æ w chorobliw± zazdro¶æ: bo odczyta co¶ tam i wnioski z tego wyci±gnie zbyt daleko id±ce.
Wierzê ci autorko, ¿e znaki istnia³y. Ale interpretujesz je w przesadny sposób, w sposób nie stoj±cy ko³o normy, i to chcê ci przekazaæ.
Przegie³a¶ pa³ê w ich interpretacji. Z takich jego drobnych bzdetnych rzeczy tworzy³a¶ sobie absolutnie zbyt wielk± nadziejê.
I nie tknê³o ciê, ¿e przeginasz pa³ê. Pisaæ do kogos, nie licz±c na odzew ¿aden wprost... Wprost, czyli s³owa skierowane do ciebie. Nie tknê³o ciê, ¿e nie nawi±zuje kontaktu: nie odpisuje, nie oddzwoni (w twoim wieku ju¿ cz³owieka staæ na dzwonienie, nie musi siê szczypaæ na smsy, "bo nie mam na koncie"), ¿e ma dziewczynê, ¿e ma swoje ¿ycie, ¿e na kontakt bli¿szy z tob± mówi³ wprost "nie"
nie tknê³o ciê, a jak tknê³o, to to ola³a¶.

I to by³ twój podstawowy b³±d.
Wiesz co ty zrobi³a¶?
Zrobi³a¶ jak w powiedzeniu "daj palec, a we¼mie ca³± rêkê". On ci drobne jakie¶ sygna³y przekazywa³ - a ty je interpretowa³a¶ w sposób przesadzony: bo z tych bzdetów wyci±ga³a¶ wniosek, ¿e "moze co¶ z tego bedzie".

I to jest w³a¶nie ta rzecz, która jest tutaj przesadzona, nienormalna. Ten upór w pisaniu do niego, mimo braku odzewu jasnego. Ten upór w³a¶nie i te wnioski daleko id±ce "co¶ bêdzie moze".
JAK mo¿e co¶kolwiek z tego byæ, skoro i dziewczynê on ma, i nie odpisuje tobie i nie kontaktuje siê w ¿aden sposób jasny (a tylko enigmatyczny) - jak z tego mo¿na by³o wywnioskowaæ, ¿e "co¶ z tego bêdzie"?

Tutaj w³asnie pope³ni³a¶ swój b³±d najwiêkszy. On ci sygna³ drobny, bzdetny - a ty na to uzna³a¶, ¿e mo¿esz ca³ymi dniami i miesi±cami mu pisaæ i opisywaæ, co u ciebie.

-----------------------
Dlatego raz na zawsze daj sobie spokój z ka¿dymi sygna³ami, z ich interpretacj±. Twój ich odczyt jest za daleko id±cy. Wiêc po prostu od teraz strze¿ siê interpretacji drugiego dna.
W ogóle go nie zauwa¿aj, bo prowadzi ciê to na manowce.

W kontaktach z mê¿czyznami - NIGDY wiêcej sobie na to nie pozwalaj, bo przyniesie ci to tylko nieszczê¶liwy czas, marnowanie go.
Od teraz bazuj tylko na konkretnych deklaracjach, s³owach jasnych w odczycie, s³owach wprost. Wtedy masz szansê na szczê¶cie jakiekolwiek.
Ale w jaki sposób mia³am odbieraæ znaki ? S±dzi³am, ¿e doczekam spotkania. Nie chodzi³o o to, ¿e bêdê w zwi±zku z nim, ale traktowa³am to jako obietnicê, ¿e spróbujemy.

Ale oczywi¶cie, ¿e siê z wiêkszo¶ci± zgadzam.
Stary 2013-02-15, 12:37   #487
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Przypomnê po raz kolejny, mê¿czy¼ni nie daj± znaków!
Je¶li chc± siê spotkaæ z dziewczyn± to jej to spotkanie proponuj±.
Stary 2013-02-15, 12:38   #488
Magdallen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 198

Zastanawiaj± mnie w takim razie dwie sprawy.

Dlaczego skoro on Ci ci±gle dawa³ znaki, zachêca³ nimi do kontaktu, nagle pojawi³o siê "spierdalaj" i straszenie policj±? Co¶ miêdzy tymi znakami na TAK a znakiem na S... siê wydarzy³o? Co¶ tam musia³a¶ przemliczeæ, bo przecie¿ taki schemat: znaki, znaki, znaki, znaki, spierdalaj siê kupy nie trzyma.

A druga sprawa - skoro mieli¶cie tak± siln± wiê¼, nie by³ szczê¶liwy z dziewczyn± itd. to czemu z ni± nie zerwa³? Przecie¿ nie s± ma³¿eñstwem z wieloletnim sta¿em, kredytem, dzieæmi. Jak siê jest zwyk³± par± i nie jest siê szczê¶liwym, nie kocha siê tej osoby, woli siê kogo¶ innego i wie siê, ¿e ten kto¶ inny o niczym innym nie marzy, tylko w³a¶nie o tym zwi±zku, to dlaczego siê nie zerwie pierwszego zwi±zku i nie wejdzie w drugi?

I w³a¶ciwie wynik³a z tego jeszcze trzecia sprawa. Skoro on taki inny, tak nie wprost przekazuje swoje uczucia, mo¿e jest nie¶mia³y w stosunku do dziewczyn itd. To w jaki sposób u³o¿y³ sobie normalny zwi±zek z tamt± dziewczyn±? Przecie¿ to jasno ¶wiadczy o tym, ¿e on je¶li chce, potrafi w normalny sposób stworzyæ zwi±zek. Nie potrzebowa³ z tamt± znaków.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:41
Magdallen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:43   #489
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym, ¿e prawdopodobnie z ni± nie wi±za³y go te emocje którymi siê karmili¶my przez neta. Zaznaczam, ¿e ona nie mia³a miêdzy innymi adresu jego bloga.
Oczywi¶cie jego relacja z t± dziewczyn± nie mo¿e siê równaæ pod wzglêdem g³êbi uczuæ z Wasz±.
Nie mia³a adresu jego bloga=ich relacja nie by³a prawdziwa, nie to, co Wasza.

Podsumowuj±c: Ty pisa³a¶ sms-y do niego dzieñ w dzieñ, a on Ci 'odpisywa³' poprzez wstawianie piosenek i obrazków w necie. lol.

Cytat:
Napisane przez Magdallen Poka¿ wiadomo¶æ
Co¶ tam musia³a¶ przemliczeæ, bo przecie¿ taki schemat: znaki, znaki, znaki, znaki, spierdalaj siê kupy nie trzyma.
Stary 2013-02-15, 12:43   #490
rickybobby
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 656

Napisa³a¶,¿e mysla³a¶,¿e jest zbyt dumny ¿eby starac siê o dziewczynê.
Co to za bzdet,jakie to jest ¿a³osne,ty go idealizujesz i próbujesz przekonaæ nas o jego wyjatkowo¶ci,a siebie ¿e by³a¶ kims wyjatkowym dla niego.I po co on mia³y siê starac w twoim przypadku,przecie¿ by³as tak nakrecona,¿e bardzije sie nie da.
rickybobby jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:44   #491
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 480

Co chwila jakie¶ nowe motywy, ciekawe, dlaczego autorka nie wspomnia³a o nich wcze¶niej. I po raz kolejny jeste¶my ¶wiadkiem cudownego O¶wiecenia na wiza¿u, kiedy to jak±¶ dobê po za³o¿eniu w±tku, za³o¿ycielka zaczyna "rozumieæ, w czym tkwi b³±d" i ¿e "ju¿ pracuje nad zmian± swojego podej¶cia".

A¿ mi siê przypomnia³ s³ynny w±tek z 2012, w którym kolejne odcinki ukazywa³y coraz to bardziej kontrowersyjne informacje o ni to sponsorze, ni to facecie za³o¿ycielki w±tku [pod koniec wysz³o na jaw, ¿e bi³ j± pilotem od dvd]

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:45   #492
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 259

Cytat:
Napisane przez shawty19 Poka¿ wiadomo¶æ
Przypomnê po raz kolejny, mê¿czy¼ni nie daj± znaków!
Je¶li chc± siê spotkaæ z dziewczyn± to jej to spotkanie proponuj±.
i tyle w temacie.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:45   #493
noubanaa
Raczkowanie

Naprawdê nie twierdzê, ¿e nie by³am naiwna, ale zawsze mia³am dwie opcje. Odci±æ siê od kogo¶ w kim siê mo¿e naiwnie, ale zakocha³am, albo drug± - wierzyæ, ¿e on co¶ zmieni. Jako, ¿e nikt inny jako¶ nie by³ w stanie obudziæ jakiego¶ mojego szczególnego zainteresowania ¿y³am sama, zachowuj±c pozory, ¿e jest w miarê dobrze, ¿e on mnie ju¿ nie interesuje (chocia¿ jak mówi³am ludzie z roku widzieli, ¿e co¶ dalej siê dzieje) i brn±c w t± toksyczn± sytuacjê, s±dz±c oczywi¶cie naiwnie, ¿e siê czego¶ doczekam.
Stary 2013-02-15, 12:47   #494
rickybobby
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 656

Cytat:

I w³a¶ciwie wynik³a z tego jeszcze trzecia sprawa. Skoro on taki inny, tak nie wprost przekazuje swoje uczucia, mo¿e jest nie¶mia³y w stosunku do dziewczyn itd. To w jaki sposób u³o¿y³ sobie normalny zwi±zek z tamt± dziewczyn±? Przecie¿ to jasno ¶wiadczy o tym, ¿e on je¶li chce, potrafi w normalny sposób stworzyæ zwi±zek. Nie potrzebowa³ z tamt± znaków.
Bo tamten zwi±zek jest zastêpczy,a tu jest internet,to mistyczne medium mi³osne.

Edytowane przez rickybobby
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:48
rickybobby jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:49   #495
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Poka¿ wiadomo¶æ
Napisa³a¶,¿e mysla³a¶,¿e jest zbyt dumny ¿eby starac siê o dziewczynê.
Co to za bzdet,jakie to jest ¿a³osne,ty go idealizujesz i próbujesz przekonaæ nas o jego wyjatkowo¶ci,a siebie ¿e by³a¶ kims wyjatkowym dla niego.I po co on mia³y siê starac w twoim przypadku,przecie¿ by³as tak nakrecona,¿e bardzije sie nie da.
No teraz mam ciut inne wnioski co do jego osoby. No i niestety by³am nakrêcona. Cz³owiek nigdy nie wie do czego jest zdolny...
Stary 2013-02-15, 12:52   #496
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 472

Powiem ci wiêcej: czytaj±c ukryte znaczenia i sygna³y u facetów zawsze bêdziesz pope³niaæ b³±d.
A to st±d, ¿e faceci po prostu nie maj± w zwyczaju takich rzeczy robiæ.
Wiêc jak zaprzestaniesz interpretacji, szukania drugiego dna - nic nie stracisz.

I dodam do tego jedn± wa¿n± rzecz: facetów, którzy takie sygna³y przekazuj± trzeba siê strzec. I piszê to na powa¿nie. Z takich ludzi jest znakomity materia³ na chorobliwych zazdro¶ników, którzy zatruwaj± ¿ycie.
Dlatego te sygna³y to jest najgorsze dziadostwo i po prostu trzeba zaprzestaæ ich odczytywania.

Nie do¶æ, ¿e zaznasz spokoju, jak przestaniesz szukaæ suygna³ów - to na dodatek NIC nie stracisz, bo w 999 przypadkach na tysi±c ich po prostu NIE BÊDZIE.

Wiêc jak jeszcze raz zauwa¿ysz sygna³ czy znak - to uznaj, ¿e przeginasz pa³ê i skieruj my¶li gdzie indziej. Tego po prostu powinna¶ zaprzestaæ. Od¿yjesz wtedy. Bo zamiast byæ w labiryncie, gdzie wiele rzeczy mog± byc sygna³em, albo mog± nim nie byæ, takim labiryncie "ale mo¿e jednak" - nagle znajdziesz siê w jasnej krainie, gdzie wszystko jest proste i konkretne. Gdzie nie trzeba d³ugo dumaæ nad wszystkim.
Znacz±co u³atwisz sobie ¿ycie. Bazuj na konkretach.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:57
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:53   #497
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdê nie twierdzê, ¿e nie by³am naiwna, ale zawsze mia³am dwie opcje. Odci±æ siê od kogo¶ w kim siê mo¿e naiwnie, ale zakocha³am, albo drug± - wierzyæ, ¿e on co¶ zmieni. Jako, ¿e nikt inny jako¶ nie by³ w stanie obudziæ jakiego¶ mojego szczególnego zainteresowania ¿y³am sama, zachowuj±c pozory, ¿e jest w miarê dobrze, ¿e on mnie ju¿ nie interesuje (chocia¿ jak mówi³am ludzie z roku widzieli, ¿e co¶ dalej siê dzieje) i brn±c w t± toksyczn± sytuacjê, s±dz±c oczywi¶cie naiwnie, ¿e siê czego¶ doczekam.
Ale Ty siê nie t³umacz, ¿e siê zakocha³a¶. Ci±gle do tego wracasz, ¿e by³a¶ zakochana i chcia³a¶ ¿yæ nadziej±.
Jest pro¶ciutka zasada, któr± siê za³apuje przy tych pierwszych, nastoletnich mi³o¶ciach: zakochujê siê -> nie chc± mnie -> nie nakrêcam siê, tylko zapominam. Wiem, ¿e to takie romantyczne i filmowe trwaæ w nieszczê¶liwej, niespe³nionej mi³o¶ci, z nadziej±, ¿e mo¿e jednak je¶li bêdê dobra i cierpliwa, bêdê czekaæ latami, to on w koñcu zrozumie, ¿e dla mnie to mi³o¶æ ¿ycia, poczuje w sobie mi³o¶æ i bêdziemy na zawsze razem. Ok, tak jest w bajkach. W prawdziwym ¿yciu jest inaczej. Nie chc± nas, to siê tam nie pchamy i zajmujemy siê sob±.
Stary 2013-02-15, 12:57   #498
alexandraa13
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 888

Ja Cie rozumiem coraz bardziej i wierzê, ¿e te rzeczy o których piszesz mia³y miejsce..
Ale nie zmienia to faktu, ¿e teraz chyba ju¿ wiesz co powinna¶ robiæ, analizowanie wci±¿ od nowa nic ju¿ nie zmieni.

Pociesz siê tym, ¿e ten ch³opak w którym siê zakocha³a¶ nie istnieje...jest tylko w Twojej g³owie i sama go sobie stworzy³a¶. Pos³u¿y³ Ci do tego kolega, którego tak naprawdê s³abo znasz i niewiele o nim wiesz, a ¿e mia³ kilka cech które by³y dla Ciebie atrakcyjne, to z niego akurat zrobi³a¶ swój idea³ i dopisa³a¶ mu masê cech, których za³o¿ê siê, ¿e nie ma.

Nie wiem czy Ci to pomo¿e, ja jak siê chcê "odkochaæ" i wybiæ sobie z g³owy nieodpowiedniego faceta, do którego zaczynam wzdychaæ wypisuje sobie na karteczce "wady i zalety". Wiesz co mi zawsze wychodzi? ¿e po stronie wad s± konkretne cechy tego faceta np. niedojrza³o¶æ, niezdecydowanie, ¿e jest flirciarzem, nieszczery,brak empatii, nie umie siê zachowaæ i pe³no innych takich. Po stronie zalet zwykle jest to samo...moje uczucia w stosunku do niego...¿e siê podoba, krêci, intryguje, ¿e chcia³abym siê z nim zaprzyja¼niæ, pogadaæ, przytuliæ itd...
Mo¿e te¿ sobie wypisz co¶ takiego, a potem czytaj za ka¿dym razem jak zachce Ci siê do niego odezwaæ.
alexandraa13 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 12:57   #499
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tamten zwi±zek jest zastêpczy,a tu jest internet,to mistyczne medium mi³osne.
No, to kicha. Jestem w zwi±zku zastêpczym. Chyba ju¿ z pó³ roku z T¯ nie napisali¶my do siebie nic przez internet
Stary 2013-02-15, 12:58   #500
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, ale s±dzê, ¿e m³ody ch³opak mo¿e byæ z dziewczyn± niekoniecznie ze wzglêdu na uczucia. Tym bardziej jak mówi³am wcze¶niej ma opiniê bawidamka i hedonisty. Tylko ze mn± mu co¶ nie wychodzi³o.

Sytuacja by³a poryta z ka¿dej strony. A ja tylko po prostu nie chcê byæ brana za wariatkê, stalkerkê która pisa³a do faceta, a on by³ taki obojêtny, w ¿aden sposób jej nie podpuszcza³. Zale¿a³o mi nadmiernie, ale wielokrotnie pisa³am mu o tym, ¿e ja siê zaanga¿owa³am w to niewspó³miernie do wydarzeñ i pyta³am go czy powinnam siê z niego leczyæ czy te¿ zostaæ. No i chyba jego rola polega³a na tym, ¿eby ewentualnie mi wyperswadowaæ pomys³, ¿e mogliby¶my siê normalnie spotykaæ. Zrobi³ to, ale jako¶ po kilku miesi±cach podtrzymywania dziwnej sytuacji. I tak, dziwcie siê, ¿e w ogóle ludzie tak ¿yli. To tak samo jak dziwimy siê ka¿dej patologii. Ale niestety zdarza siê, ¿e ludzie nie ¿yj± tak jak powinni. Wydaje mi siê, ¿e zrozumia³am parê rzeczy, i faktycznie parê mia¿d¿±cych opini mi w tym pomog³o.
Stary 2013-02-15, 13:04   #501
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ale s±dzê, ¿e m³ody ch³opak mo¿e byæ z dziewczyn± niekoniecznie ze wzglêdu na uczucia. Tym bardziej jak mówi³am wcze¶niej ma opiniê bawidamka i hedonisty. Tylko ze mn± mu co¶ nie wychodzi³o.

Sytuacja by³a poryta z ka¿dej strony. A ja tylko po prostu nie chcê byæ brana za wariatkê, stalkerkê która pisa³a do faceta, a on by³ taki obojêtny, w ¿aden sposób jej nie podpuszcza³. Zale¿a³o mi nadmiernie, ale wielokrotnie pisa³am mu o tym, ¿e ja siê zaanga¿owa³am w to niewspó³miernie do wydarzeñ i pyta³am go czy powinnam siê z niego leczyæ czy te¿ zostaæ. No i chyba jego rola polega³a na tym, ¿eby ewentualnie mi wyperswadowaæ pomys³, ¿e mogliby¶my siê normalnie spotykaæ. Zrobi³ to, ale jako¶ po kilku miesi±cach podtrzymywania dziwnej sytuacji. I tak, dziwcie siê, ¿e w ogóle ludzie tak ¿yli. To tak samo jak dziwimy siê ka¿dej patologii. Ale niestety zdarza siê, ¿e ludzie nie ¿yj± tak jak powinni. Wydaje mi siê, ¿e zrozumia³am parê rzeczy, i faktycznie parê mia¿d¿±cych opini mi w tym pomog³o.
Dziewczyno on nie mia³ wcale za zadanie wybijaæ Ci z g³owy swojej osoby! On Ci pokazywa³ brak chêci na co¶ wiêcej mówi±c, ¿e nie chce siê spotkaæ i to ju¿ powinno wystarczyæ. Ka¿dy normalny cz³owiek sam zrozumie, ¿e w takiej sytuacji ma odpu¶ciæ.
On jest dla Ciebie obc± osob±, nic Was nie ³±czy, nie jest ¿adnym powiernikiem Twoich uczuæ, czy psychoterapeut±, ¿e ma Ci co¶ t³umaczyæ. Zrozum to!
Stary 2013-02-15, 13:09   #502
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Ale Ty siê nie t³umacz, ¿e siê zakocha³a¶. Ci±gle do tego wracasz, ¿e by³a¶ zakochana i chcia³a¶ ¿yæ nadziej±.
Jest pro¶ciutka zasada, któr± siê za³apuje przy tych pierwszych, nastoletnich mi³o¶ciach: zakochujê siê -> nie chc± mnie -> nie nakrêcam siê, tylko zapominam. Wiem, ¿e to takie romantyczne i filmowe trwaæ w nieszczê¶liwej, niespe³nionej mi³o¶ci, z nadziej±, ¿e mo¿e jednak je¶li bêdê dobra i cierpliwa, bêdê czekaæ latami, to on w koñcu zrozumie, ¿e dla mnie to mi³o¶æ ¿ycia, poczuje w sobie mi³o¶æ i bêdziemy na zawsze razem. Ok, tak jest w bajkach. W prawdziwym ¿yciu jest inaczej. Nie chc± nas, to siê tam nie pchamy i zajmujemy siê sob±.
Tak, tylko zanim ja go spotka³am nigdy wcze¶niej nie mia³am problemu z rozpoznaniem czy kto¶ jest mn± zainteresowany czy te¿ nie jest. I oczywi¶cie ja widzia³am ró¿nicê w tym jaki jest ten ch³opak, a jak zachowuj± siê inni, Ci faktycznie mn± zainteresowani. Ja siê na pocz±tku w³a¶nie zachowywa³am tak jakby mi to co on robi nie wystarcza³o, chcia³am konkretów, ale on z kolei wtedy mówi³ co¶ o jakim¶ adhd czy ¿e go nie rozumiem, ¿e powinnam byæ cierpliwa... NO I BY£AM DD

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyno on nie mia³ wcale za zadanie wybijaæ Ci z g³owy swojej osoby! On Ci pokazywa³ brak chêci na co¶ wiêcej mówi±c, ¿e nie chce siê spotkaæ i to ju¿ powinno wystarczyæ. Ka¿dy normalny cz³owiek sam zrozumie, ¿e w takiej sytuacji ma odpu¶ciæ.
On jest dla Ciebie obc± osob±, nic Was nie ³±czy, nie jest ¿adnym powiernikiem Twoich uczuæ, czy psychoterapeut±, ¿e ma Ci co¶ t³umaczyæ. Zrozum to!
Ale jak to ? S±dzi³am, ¿e pisz±c mi o tym, ¿e chcia³by ze mn± byæ itd. móg³by równie¿ napisaæ, ¿e ju¿ tego nie chce ? ... A to, ¿e ja siê godzi³am czekaæ na co¶ co mo¿e nigdy nie nast±piæ to ju¿ moja sprawa... moje ryzyko...

Edytowane przez noubanaa
Czas edycji: 2013-02-15 o 13:10
Stary 2013-02-15, 13:11   #503
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak to ? S±dzi³am, ¿e pisz±c mi o tym, ¿e chcia³by ze mn± byæ itd. móg³by równie¿ napisaæ, ¿e ju¿ tego nie chce ? ...
Przecie¿ on nigdy z Tob± nie by³!!! Nie chcia³ siê nawet z Tob± spotkaæ!!!
Stary 2013-02-15, 13:12   #504
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Tak owszem. Sytuacja by³a poryta.
Nie wierzê w zwi±zki przez Internet, a ju¿ tym bardziej zwi±zki przez Internet oparte na jakich¶ znakach, a nie na rozmowie normalnej.

M³ody ch³opak, mo¿e sie bawiæ dziewczyn±, ale skoro z ni± jest i wszyscy wiedz±, ¿e jest to jego dziewczyna, umawia siê z ni±, wyje¿dza z ni± , to wybacz, ale to siê nasuwa jedno stwierdzenie MI£O¦Æ.
Ty nie dopuszczasz tego do siebie, bo ci±gle Ci sie wydaje, ¿e uczucie które by³o miêdzy Wami jest silniejsze.
Tyle, ze nie realne.
Stary 2013-02-15, 13:16   #505
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Przecie¿ on nigdy z Tob± nie by³!!! Nie chcia³ siê nawet z Tob± spotkaæ!!!
No nie by³, ale chyba s³owa "chcia³bym z Tob± byæ" mog± dawaæ nadziejê ? na spotkanie ?

A to czy on siê chcia³ spotkaæ czy nie... to tak jak mówiê... chcia³ mojej cierpliwo¶ci... I ja chcia³am byæ cierpliwa, ale wiadomo, ¿e nie zak³ada³am, ¿e potrwa to tyle czasu.
Stary 2013-02-15, 13:18   #506
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
No nie by³, ale chyba s³owa "chcia³bym z Tob± byæ" mog± dawaæ nadziejê ? na spotkanie ?

A to czy on siê chcia³ spotkaæ czy nie... to tak jak mówiê... chcia³ mojej cierpliwo¶ci... I ja chcia³am byæ cierpliwa, ale wiadomo, ¿e nie zak³ada³am, ¿e potrwa to tyle czasu.
Ja ju¿ nic wiêcej nie komentujê, bo nie mam wykszta³cenia psychiatrycznego i nie wiem jak jeszcze mo¿na t³umaczyæ takim ludziom, ¿e to paranoja.
Stary 2013-02-15, 13:19   #507
graphicdesign
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 165

Cytat:
Dok³adnie, nie wiesz, bo go kompletnie nie znasz. Bazujesz na jego opinii w towarzystwie i domys³ach. Ja raczej przyjmujê, ¿e jak kto¶ jest z kim¶ to ³±czy ich jednak uczucie (oczywi¶cie s± wyj±tki od tej regu³y, ale to s± nadal tylko wyj±tki).
graphicdesign jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 13:26   #508
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shawty19 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak owszem. Sytuacja by³a poryta.
Nie wierzê w zwi±zki przez Internet, a ju¿ tym bardziej zwi±zki przez Internet oparte na jakich¶ znakach, a nie na rozmowie normalnej.

M³ody ch³opak, mo¿e sie bawiæ dziewczyn±, ale skoro z ni± jest i wszyscy wiedz±, ¿e jest to jego dziewczyna, umawia siê z ni±, wyje¿dza z ni± , to wybacz, ale to siê nasuwa jedno stwierdzenie MI£O¦Æ.
Ty nie dopuszczasz tego do siebie, bo ci±gle Ci sie wydaje, ¿e uczucie które by³o miêdzy Wami jest silniejsze.
Tyle, ze nie realne.
I takie argumenty nie podlegaj± dyskusji. Ale czy to ju¿ mi³o¶æ ? Te¿ nie wiadomo.
Racja tak¿e w tym, ¿e mog³am sobie wyobra¿aæ, ¿e on czuje do mnie to co ja do niego. Z tym, ¿e naprawdê wielokrotnie opowiada³am mu o tym ¿e je¶li nie ma tej samej chêci z dwóch stron, to ja nie mam na co czekaæ i bardzo proszê go o dzia³anie lub wyra¼ne zaznaczenie, ¿e nie mam na co czekaæ. Naprawdê te 8 miesiêcy pe³ne by³y takich przedziwnych zagrañ w realu i w necie, ¿e ja naprawdê dawa³am siê w to coraz bardziej wkrêcaæ niestety, i tak czeka³am. Np. powiedzia³am mu, ¿e czekam do ¶wi±t, a pó¼niej koniec, leczê siê, zapominam. No i có¿, w ¶wiêta obietnice, rozmiêkczanie, urabianie, CIEPRLIWO¦CI... No jasne, ¿e mój b³±d, ¿e dalej siê wkrêca³am...
Stary 2013-02-15, 13:27   #509
graphicdesign
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 165

Cytat:
No i có¿, w ¶wiêta obietnice, rozmiêkczanie, urabianie, CIEPRLIWO¦CI... No jasne, ¿e mój b³±d, ¿e dalej siê wkrêca³am...
Ale on to mówi³ wprost? U¿ywa³ jakich¶ konkretnych stwierdzeñ w rozmowie z Tob±?
graphicdesign jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 13:52   #510
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja ju¿ nic wiêcej nie komentujê, bo nie mam wykszta³cenia psychiatrycznego i nie wiem jak jeszcze mo¿na t³umaczyæ takim ludziom, ¿e to paranoja.
Nie wiem czy trzeba t³umaczyæ. Ka¿dy podejmuje jakie¶ wybory, a to ¿e kto¶ mia³ jakie¶ z³udzenia, ¿e je¶li bêdzie siê cierpliwym to siê czego¶ doczeka ?

Masz wybór czekasz albo nie czekasz. Prawdopodobnie je¶li darzysz kogo¶ jakim¶ uczuciem, i przy okazji nie masz innej opcji to jest opcja ¿e poczekasz...

Z perspektywy czasu mog³abym ¶mia³o powiedzieæ, ¿e czekanie siê nie op³aci³o.

Jak widzicie wiele z Waszych komentarzy da³o mi do my¶lenia. I w pewnym sesnsie nabra³am si³, ¿eby odciaæ siê od wszelkich wi±¿±cych mnie z nim rzeczy.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez graphicdesign Poka¿ wiadomo¶æ
Ale on to mówi³ wprost? U¿ywa³ jakich¶ konkretnych stwierdzeñ w rozmowie z Tob±?
Ja ju¿ wcze¶niej pisa³am, ¿e wprost to niewiele siê mog³am spodziewaæ:

Podawa³am ju¿ przyk³ad ze ¶wi±t o choince. By³y jakie¶ piosenki, których udawa³am, ¿e nie widzê, no bo przecie¿ ile¿ mogê s³uchaæ s³ów, których nigdy nie spe³ni³. Jako¶ przed Nowym Rokiem napisa³am kilka smsów. ¯e to jaki¶ koszmar i piek³o co robili¶my. ¯e siê wykañczam. ¯e mia³ cokolwiek zrobiæ przed ¶wiêtami, ¿e ja chcê normalnie funkcjonowaæ, a nie tylko udawaæ, ¿e normalnie funkcjonujê, ¿e w nocami trawi mnie ta sytuacja. Na koniec go spyta³am, czy w roku 2013 jest pewny, ¿e zamierza dzia³aæ ?

Wpis u niego na blogu: identyczne s³owa, w identycznej kolejno¶ci, pochodz±ce z mojego smsa, ¿e ZAMIERZA DZIA£AÆ !

Nazwijcie mnie g³upi±, naiwn±, cokolwiek. Stwierdzi³am, ¿e skoro czeka³am tyle miesiêcy, a on wykaza³ w ten DZIWNY sposób chêæ dzia³ania, to postanowi³am daæ mu tê szansê.

Napisa³am w smsie, ¿e poczekam jeszcze parê dni, do nastêpnej 'okazji'. I na koniec spyta³am: WIÊC BÊDZIE DOBRZE ?

Status u niego: BÊDZIE DOBRZE

DLACZEGO nie napisa³ tego w smsie ? NIE WIEM I NIGDY SIÊ NIE DOWIEM. Powtarzam, ¿e na prze³omie stycznia i lutego dosta³am jasno do zrozumienia, ¿e ju¿ nic nie chce i ja od tego momentu smsów nie piszê.

Na dobr± sprawê tre¶æ smsów zna³am tylko ja i on, wiêc nikt mu nie móg³ zarzuciæ, ¿e w jakikolwiek sposób siê ze mn± kontaktuje.

Edytowane przez noubanaa
Czas edycji: 2013-02-15 o 13:57
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.