Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 09:45   #4741
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Hej
My jeszcze w lozku i tak kaszlemy i kichamy sobie na zmianę z małym, jeszcze mi teraz tylko Tzta brakuje do pełni szczęścia

W nocy musiałam małemu podać paracetamol, bo znów miał gorączkę, do tego zapchany nosek na maxa

W bloku, w którym mieszkamy sa wymieniane wszędzie łazienki, więc od paru dni od rana budzi mnie dźwięk pily i krzyki robotników

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Dziewczyny fajne zakupy

No i narobilyscie mi ochoty na pizzę a dzisiaj piątek i chciałam coś bezmiesnego zrobic

Wszystkiego naj dla Lu 8 miesięcy, jak to poważnie brzmi. No i super, ze na wizycie było wszystko ok

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:55   #4742
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć weekendowo

Najlepsze życzenia dla naszej małej przodowniczki Lusi za 8 miesiąc
Agunia mam kilka ciuszków, które mogę sprezentować Lusi m.in Kombinezon 74 , kurteczka puchowa 74, legginsy + bluzeczka z pieskiem, pajacyki i bluzeczki takie do domu chcesz ??? mogę przesłać Ci zdjęcia na priv( z tym , że wszystko praktycznie różowe)

Dzisiaj wieczorem przyjeżdża teściowa i jedziemy z tż n parapetówkę ....mąż autem , a ja pijącatak się cieszę to nasze pierwsze wyjście nocne i na tyle czasu od kiedy jest z nami Nadia

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2013-02-15 o 09:59
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:02   #4743
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Pisałyście o sadzaniu dzieci. Ja swoją sadzam Nie wiem jaki to będzie miało wpływ na jej kręgosłup w przyszłości, jednak na pewno miało wpływ na moje zdrowie psychiczne. Czasami po południu lub wieczorem jak młoda była zmierzła, nie pomagało śpiewanie, czytanie, kołysanie, noszenie to na ogół pomagało posadzenie Od razu robiła się jakaś weselsza.
Teraz już siedzi stabilnie i ćwiczy samodzielne siadanie.
Ja tez sadzam, ale nie jakoś często i nie na długo. Musze ją jeszcze pilnować, bo czasem się gibnie w bok, czy gorzej - do przodu na nos.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ćwiczysz słabą silną wolę? Ja mam w salonie kasztanki i d.u.p.y mi się z kuchni po nie nie chce ruszyć to dopiero lenistwo...

Ja tam bym aż tak leniwa nie była.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No Wy ciagle swoje, a ja właśnie piszę, że nie chcę stawać na rzęsach by to wszystko godzić. Wiadomo, wszystko można. Tylko ja nie wiem po co miałabym to robić. W pracy na mnie czekają, parę miesiecy nieobecności wobec następnych 35 lat pracy ma niewielkie znaczenie, stać mnie na to finansowo itp. A ja nie mogłabym mieć dnia wolnego w tygodniu, ani 7 godzinnego dnia pracy, tylko 10 godzinny a to też miałoby teraz znaczenie.
Ja to rozumiem. Ze starsza nie pracowałam do jej 4 lat. Chciałam do 3, ale wcześniej nie znalazłam pracy. No i uważałam, że ja wszystko zrobię lepiej , bo ma być po mojemu i koniec.

Dla L

Muszę jeszcze nadrobić resztę, ale już teraz nie dam rady.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:05   #4744
wvictoria
Wtajemniczenie

Agunia, Lu kończy 8 miesięcy??? A kiedy to zleciało? Zaraz będzie miała roczek
Jeszcze raz i dla Lu

ps. dopiero teraz sobie uświadomiłam, że to JUŻ 8 miesięcy nawet nie wiem kiedy zleciało

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:06   #4745
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Witam z kawką. Bez słodyczy Mały właśnie zasypia po harcach na macie. Nocka ok. Pobudka o 4:30 na cyca i o 6:30 też na cyca. Potem my z małżem spaliśmy dalej, a L bawił się między nami na łóżku. Obudziło mnie pacnięcie w buzię z głośnym "ama"( tłumaczę to sobie jako "mama" oczywiście) i piękny uśmiech synusia

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
U mnie walentynki przebiegły zgodnie z przewidywaniami, nawet głupiej kartki nie dostałam

Cytat:
Cześć
koszmarna noc i poranek. Mały budził się tysiąc razy. Wlaściwie to nie budził się tylko porykiwał przez sen. Na szczęście obrócenie go (zmiana pozycji) lub podanie smoczka pomagały. W ogóle to nie wiem o co biega bo mały się normalnie to kręci po całym łóżeczku przez sen. A teraz była druga noc kiedy jak chciał się obrócić to popłakiwał żeby mama to zrobiła bo jemu się nie chce
Jakby tej nocy było mało to obudził się o 6 z zatkanym nosem i wrzaskiem. Odciągałam mu gluty z nosa chyba 40 minut (oczywiście z przerwami). Co mu psiknęłam do nosa i odciągnęłam to z chwilę już mu furczało w nosie a on się zaczynał wściekać. Ale w końcu udało mi się wydobyć to co mu najbardziej przeszkadzało i spokojnie zasnął. Chyba o to chodziło bo jak tylko wyleciał ostatni glucik z nosa to zamknął oczy i natychmiast zasnął. Nawet bez smoczka. I tak już śpi jakąś godzinkę. Ale pośpi chyba dłużej bo nocą jest zmęczony.
A mnie coś wlazło w kark i nie mogę się w prawo obrócić bo mnie cała szyja boli.

Tak w ogóle to kupiłam kilka rzeczy małemu:
http://endo.pl/produkty/kategoria/2-...i.html?v=93222 (to kupiłam przez Sol)
http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=95833
http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=87939

No i idę na urodziny 5latki i jej też kupiłam prezent A ponieważ woli ciuchy niż zabawki, jak przystało na prawdziwą kobietę, to zakupiłam dla niej:
http://endo.pl/produkty/kategoria/2-...i.html?v=93105
http://endo.pl/produkty/kategoria/2-...i.html?v=95385
Mam nadzieję, że trafiłam w gust 5latki
współczuję ciężkiej nocki
Świetne zakupy! Przyjaciel królika- the best

Cytat:
Hejo
Piję kawę, zaś bez słodkiego (chociaż na stole leży duplo - walentynkowy prezent). Obserwuję małą hasającą na dywanie. Łazi po całym mimo, że nie raczkuje do przodu. Wszędzie jest jej pełno.
u nas identycznie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:12   #4746
nel_a
Zakorzenienie

Najlepszego dla Lu

8 miesięcy
a pamiętam jak się ekscytowałyśmy kolejnymi porodami z wypiekami siedziałam przed kompem

A my dziś jedziemy na zakupy - prośba dziewczyny!! Teściu ma urodziny i nie wiem co mu kupić jakieś pomysły? Dodam że to ciężki przypadek bo niewiele go interesuje (albo się tak dobrze kamufluje).....
Po zakupach jedziemy do nich.
I jeszcze zahaczę o SH bo Emil wyrósł mi z kombinezonu a mam jedynie cienką kurteczkę

Ciastek, jeszcze raz dziękuję Ci

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:17   #4747
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Lu

8 miesięcy
a pamiętam jak się ekscytowałyśmy kolejnymi porodami z wypiekami siedziałam przed kompem

A my dziś jedziemy na zakupy - prośba dziewczyny!! Teściu ma urodziny i nie wiem co mu kupić jakieś pomysły? Dodam że to ciężki przypadek bo niewiele go interesuje (albo się tak dobrze kamufluje).....
Po zakupach jedziemy do nich.
I jeszcze zahaczę o SH bo Emil wyrósł mi z kombinezonu a mam jedynie cienką kurteczkę

Ciastek, jeszcze raz dziękuję Ci
ja kupuję najczęściej albo koszulę albo alkohol a co tam
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:23   #4748
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Tez pomyślałam standardowo o alkoholu. Z tego to chyba większość ludzi sie ucieszy

Synek

Stary 2013-02-15, 10:31   #4749
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sadzać nie muszę wystarczy, że jak leży chwyci mój palec i już się podciąga. Przecież na siedząco świat wygląda o niebo lepiej! A i matka nie głuchnie ani nie oszaleje
wytłumacz to proszę mojemu dziecku

Cytat:
cholera, już se nie popiszę. Małż wraca z pracy. Pojechał po 7 i już wraca bo... wczoraj był na treningu i coś mu grzmotnęło w plecach i dość mocno go to boli. Tak sport to zdrowie
biedny...

Cytat:
Hej Kolejną noc spłam z małą bo inaczej to by było ciężko -
budzi się bardzo często, a żeby zasnęła czasem wystarcza ją tylko pogłaskać po główce Spanie z nią ma tę zaletę, że nie wstaję ani razu mimo że panna budzi sie milion razy.
współczuję

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no to pięknie

Cytat:
Może Ale dziś budziałam sie w nocy jakieś 20 razy i jakbym miała wstać o 6 to byłabym nieprzytomna. A noc taka jak dziś to nie incydent ale norma od poczatku styczna Wszystko zależy. Ja wiem, ze chodziałabym zmęczona niewyspana i wściekła.
rozumiem Cię. U mnie byłoby tak samo. Nie potrafię funkcjonować, jak się nie wyśpię

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Jak wam minęły walentynki ?
Nam całkiem fajnie, moje walentynki zrobiły mi niespodziankę i przyjechały do pracy, córcia z prezentem w dłoni czekała na mame, która zamiast siedzieć w papierach, buszowała po sklepach i została przyłapana na goracym uczynku Teraz tż na pewno nie uwierzy, że tak ciężko pracuję. Potem wieczór z winkiem i krewetkami w domu.
no proszę, wydało się co mama robi, gdy nie ma jej w domu

Cytat:
No Wy ciagle swoje, a ja właśnie piszę, że nie chcę stawać na rzęsach by to wszystko godzić. Wiadomo, wszystko można. Tylko ja nie wiem po co miałabym to robić. W pracy na mnie czekają, parę miesiecy nieobecności wobec następnych 35 lat pracy ma niewielkie znaczenie, stać mnie na to finansowo itp. A ja nie mogłabym mieć dnia wolnego w tygodniu, ani 7 godzinnego dnia pracy, tylko 10 godzinny a to też miałoby teraz znaczenie.
rozumiem Cię i mam dokładnie takie samo zdanie. Gdyby nie fakt, że w przyszłym roku chcemy się postarać o rodzeństwo dla L, też najchętniej zostałabym z nim jeszcze w domu Bo u mnie to może być 10-12 godzin poza domem dziennie Aż mi się myśleć nie chce...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Melduję, że Lu kończy dzisiaj 8 miesięcy

Byliśmy też u pediatry i wszystko jest super, lekarka strasznie nam małą wychwalała, że tak świetnie ruchowo rozwinięta (nie dość, że wcześniak, to z rozwojem ruchowym jest "do przodu"), że taka grzeczna, ładna Na koniec aż ją na ręce wzięła i chwilę zabawiała

No i Luśka waży 7280g (przyrost 300g w 3 tyg, norma teraz to 300g na miesiąc) i mierzy 66cm.
Wszystkiego naj dla Lusi!
za wymiary

Cytat:
Soleilka dzięki za opis tego zabiegu.
U Was były aż 3... Ciekawe jak będzie u nas....
trzymam kciuki za zabieg

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej
My jeszcze w lozku i tak kaszlemy i kichamy sobie na zmianę z małym, jeszcze mi teraz tylko Tzta brakuje do pełni szczęścia
ojej, dużo zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
zegarek, woda po goleniu, krawat, a może jest smakoszem: kawy, herbaty itd... Można kupić jakiś fajny zestaw z filiżanką np. Albo właśnie jakiś dobry alkohol. Czasem wybór prezentu jest bardzo łatwy, bo albo znamy zainteresowania obdarowywanego albo jest to osoba, której "wszystko się przyda" (ja taka jestem). Gorzej z takimi, co to nic im nie pasuje, niczego nie potrzebują (czytaj moja mama)
Stary 2013-02-15, 10:47   #4750
katja_22
Zadomowienie

Hej! ja tak na szybko

Phdwao gratuluję nowej umiejętności... super, że mały sam zasypia no i faktycznie bystrzacha z niego, brawo

Wvictoria
na pewno minie, to pewnie wina ząbków... Mój też ostatnio ma mniejszy apetyt, ale liczę, że mu się odmieni
No i fajne zakupy

Prince_polo mi też się zdarza zasnąć, ostatnio to normalka :P
Fajne zakupy, malutka będzie wyglądać bardzo elegancko

Soleilka to mieliście przeżycia... Nie wiem czemu, ale mnie ten opis przeraził trochę i cieszę się, że obyło się bez tego... Pocieszające jest to, że nie trwa długo i raczej nie boli... Więc Linko będzie dobrze

Irmusia81 za ładne jedzenie I u nas podobnie z tym siedzeniem, za bardzo się wierci, pochyla do przodu, ale widać postępy... Wczoraj już siedział sam przez chwilę, z podparciem sobie radzi dość dobrze od dłuższego czasu, póki nie zacznie się znowu za czymś oglądać i po to sięgać

Do teorii ciężko mi się odnieść, mój P. generalnie się do wszystkiego rwie, ja go za często nie sadzałam (chyba że na kolanach, żeby był chwilę spokojnie bo pozycja leżąca go nie satysfakcjonowała), nie podnosiłam (jedynie jak sam się zaczynał podnosić i denerwował się, że nie daje rady), ale to sporadycznie... Co do leżenia na brzuszku dawniej było jak za karę, więc 5 sekund i się go kładło normalnie, potem kładłam go trochę brzuszkiem na swoim brzuchu, ale też tylko chwilę a odkąd potrafi się obracać to już mu pasuje, bo kiedy chce to zmienia pozycję, ale sam do tego doszedł... Nie lubił tego, więc ja go nie zmuszałam

Mandragorrka zgadzam się, że ciąża to był bardzo fajny czas... Też wspominam z sentymentem

A co do powrotów do pracy to u mnie dziewczyny co chwila łapały za telefon, bo chciały wiedzieć co u ich pociech, a najmłodsze miało już rok, więc wyobrażam sobie, że mamie w pracy nie jest łatwo znieść taką rozłąkę Jak byłam w ciąży to się śmiałam, że mam o tyle dobrze, że ja swoje mam przy sobie i mniej więcej wiem co u niego słychać, bo komunikowało się ze mną poprzez kopniaki

A jak już się synuś urodził i miał jakieś półtora m-ca byłam je odwiedzić i pochwalić się synkiem... Akurat jedna z dziewczyn, z którą akurat nie miałam okazji współpracować była pierwszy dzień w pracy po wychowawczym, o czym nie wiedziałam jak się tam wybierałam i chciało jej się płakać, bo ciągle myślała o córeczce...Więc nie każdy jest taki twardy

Agunia82 super, że wszystko dobrze, a córcia się pięknie rozwija
No i wszystkiego najlepszego! 8 m-cy - poważny wiek My równo za 2 tyg. będziemy obchodzić

Ewka5891 zdrowiejcie szybko
Ja wczoraj robiłam pizzę taką domową

Buena mam podobne myśli, więc tez doskonale rozumiem Linkę

Miało być szybko... Nie wyszło coś
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:48   #4751
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Tez pomyślałam standardowo o alkoholu. Z tego to chyba większość ludzi sie ucieszy
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
wytłumacz to proszę mojemu dziecku

biedny...

współczuję

no to pięknie

rozumiem Cię. U mnie byłoby tak samo. Nie potrafię funkcjonować, jak się nie wyśpię

no proszę, wydało się co mama robi, gdy nie ma jej w domu

rozumiem Cię i mam dokładnie takie samo zdanie. Gdyby nie fakt, że w przyszłym roku chcemy się postarać o rodzeństwo dla L, też najchętniej zostałabym z nim jeszcze w domu Bo u mnie to może być 10-12 godzin poza domem dziennie Aż mi się myśleć nie chce...

Wszystkiego naj dla Lusi!
za wymiary

trzymam kciuki za zabieg

ojej, dużo zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

zegarek, woda po goleniu, krawat, a może jest smakoszem: kawy, herbaty itd... Można kupić jakiś fajny zestaw z filiżanką np. Albo właśnie jakiś dobry alkohol. Czasem wybór prezentu jest bardzo łatwy, bo albo znamy zainteresowania obdarowywanego albo jest to osoba, której "wszystko się przyda" (ja taka jestem). Gorzej z takimi, co to nic im nie pasuje, niczego nie potrzebują (czytaj moja mama)

alko nie może - tzn. to zależy od dzisiejszych wyników - miał robiony tomograf, lekarz zauważył guzka na płucu.
Smakoszem to on jest alkoholu
Z nim jest problem bo "jemu nic nie jest potrzebne".
Kosmetyki ma od jakichś znajomych. Koszulę i koszulkę polo kiedyś mu kupiłam ale nie wiem czy zakłada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 10:55   #4752
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
alko nie może - tzn. to zależy od dzisiejszych wyników - miał robiony tomograf, lekarz zauważył guzka na płucu.
Smakoszem to on jest alkoholu
Z nim jest problem bo "jemu nic nie jest potrzebne".
Kosmetyki ma od jakichś znajomych. Koszulę i koszulkę polo kiedyś mu kupiłam ale nie wiem czy zakłada
a w takim razie, znam ten ból
Moja mama taka jest. Dlatego zwykle kupuję jej: książkę, kosmetyki, coś słodkiego, ewentualnie apaszkę czy coś w tym stylu. I za bardzo się nie przejmuję, bo jej i tak nic nie zachwyci
Stary 2013-02-15, 11:16   #4753
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam.

Cytat:
dla Lu.
Ja jeszcze nie dowierzam, że u nas trwa już ósmy miesiąc.

Za to rano uświadomiłam sobie, że za dwa tygodnie będzie już marzec, czyli wiosna tuż, tuż...
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:25   #4754
nadalka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Lu

Iga znowu grzomtnęła głową w podłogę... no nie mogę z nią...
Stary 2013-02-15, 11:36   #4755
Linka25
Zakorzenienie

Nela powiem Ci co kupiłyśmy dla taty w tym roku: perfumy (on uwielbia, musi mieć zawsze kilka flakonów, no i wiemy co lubi, ale to większy wydatek) i elegancki szalik. Nie wiem z jakiej firmy ale chodzi mi o mniej więcej coś takiego http://wolczanka.com.pl/search.php?node=302&counter=1
Nie był to typowy szalik na zimę, raczej taki elegancki szal na każdą prawie porę roku.

Popatrz w akcesoriach fajnych firm męskich może właśnie szal lub coś podobnego.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:42   #4756
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nela powiem Ci co kupiłyśmy dla taty w tym roku: perfumy (on uwielbia, musi mieć zawsze kilka flakonów, no i wiemy co lubi, ale to większy wydatek) i elegancki szalik. Nie wiem z jakiej firmy ale chodzi mi o mniej więcej coś takiego http://wolczanka.com.pl/search.php?node=302&counter=1
Nie był to typowy szalik na zimę, raczej taki elegancki szal na każdą prawie porę roku.

Popatrz w akcesoriach fajnych firm męskich może właśnie szal lub coś podobnego.
taki szaliki to fajna sprawa, rozejrzę się

Stary 2013-02-15, 11:49   #4757
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
taki szaliki to fajna sprawa, rozejrzę się
bardzo fajna, bo można mieć ich kilka lub nawet kilkanaście
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:00   #4758
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Mamcia, jak Amelka?
Wvici, współczuję nocki. Mam nadzieję, ze to niedługo minie.
Jak Fabiś?

Cytat:
Hej Ja na szybkiego.

powoli mnie ten biegnący czas przeraża!
Wszystkiego naj dla naszej Zdolniachy! Piękne wyniki

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a w takim razie, znam ten ból
Moja mama taka jest. Dlatego zwykle kupuję jej: książkę, kosmetyki, coś słodkiego, ewentualnie apaszkę czy coś w tym stylu. I za bardzo się nie przejmuję, bo jej i tak nic nie zachwyci
Jako dziecko jeszcze kupiłam babci maseczkę. Do dziś ją ma. A jak używała, to zostawiała na noc, bo szkoda było jej zmywać

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Za to rano uświadomiłam sobie, że za dwa tygodnie będzie już marzec, czyli wiosna tuż, tuż...
Też czekam!!!

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-02-15 o 15:07
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:02   #4759
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ciągle to samo Linko, bo gdybym ja nie musiała iść do pracy, to bym jeszcze trochę posiedziała. Jedna pensja by nam wystarczyła, ale przywykliśmy do pewnego stylu życia i nie chcielibyśmy go zmieniać, a do tego potrzebna jest moja wypłata.
Także w obliczu 35 lat masz rację, czym jest tych kilka miesięcy - mam takie samo zdanie, ale dzielę również zdanie z Victorią, poniżej

Cytat:
Hej Ja na szybkiego.

No i Luśka waży 7280g (przyrost 300g w 3 tyg, norma teraz to 300g na miesiąc) i mierzy 66cm.
Wszystkiego najlepszego !
Lu mało waży, mniej niż moja kruszyna, a Lu wcale nie wygląda na chuderlaka...

Cytat:

Linko, rozumiem Twoje podejście. Masz rację, że jeszcze 35 lat pracy to zdążymy się napracować, niestety
Ja tylko ze swojej strony mogę napisać tyle, że ja mogłabym w zasadzie zostać w domu z młodym - mam gdzie wracać (chyba by mnie nie zwolnili po wychowawczym biorąc pod uwagę, że kogoś na moje stanowisko szukali ponad rok), z głodu też byśmy nie przymierali. Ale ja, mimo tego, że boję się tego powrotu, już się nie mogę doczekać wyjśca do ludzi. Spotkania się z kimś i pogadania o pracy. Tak, brakuje mi tego. Nie, nie jestem pracoholikiem. Ale jednak przez te lata kiedy pracowałam zdążyłam się do tej aktywności przyzwyczaić. I po prawie roku w domu męczy mnie to już. Zwyczajnie mam dość tego, że moje życie kręci się wokół dziecka, obiadów, gotowania, itp. Oczywiście, że mogę wyjść i spotkać się ze znajomymi ale to nie to samo. Jak dla mnie, dla mojego własnego zdrowia psychicznego praca jest MI potrzebna. Co nie znaczy, że każdy powinien wracać do pracy bo jest to tak samo indywidualna decyzja jak każda inna i tu szablonu przystawić nie można.
Dokładnie mam takie samo zdanie. Bycie pracoholikiem a potrzeba wyjścia do ludzi, porozmawiania o czymś innym niż obiadki, kupki, kaszki, to dwie różne sprawy. Ja nie jestem pracoholiczką, ale perfekcjonistką w pracy, co często jest mylone. Jestem zła na siebie, gdy coś zawalę, albo zrobię na odwal się. A niestety czasem sytuacja i brak czasu do tego zmusza. Mam na koncie taki mały fuck up i codziennie o nim myślę, jak go rozwiązać, i czy inni się kapną...

Maleństwo zasnęło samo w łóżeczku, dość już wózkowego usypiania, duża jest i jednak wiek robi swoje. Przykłada główkę do misia, otula się kocykiem i śpi. Nie do wiary.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:09   #4760
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej od rana zamierzam tu wejsc i ciagle cos.

Wczoraj zachwalalam jak to spiworek ulatwil nam zycie i chyba sobie sama wykrakalam bo mala w nocy mimo spiworka non stop sie przekrecala!
koszmar.
w koncu skapitulowalam i ok 00.30 pozwolilam jej spac na brzuchu, obudzila sie o 5 wypila mleko i nie spala do 6 o 6 wpadla w taki placz,,, ze ho ho wyla ze jej sie uspokoic nie dalo.
w koncu usnela mi na rekach i pospala jeszcze do 8.
Od rana marudzi, nie placze ale tak jeczy i krzyczy,...
na probe przystawienia lyzeczki do ust kreci glowa na wszystkie strony i wez tu nakarm dziecko

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:10   #4761
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ciągle to samo Linko, bo gdybym ja nie musiała iść do pracy, to bym jeszcze trochę posiedziała. Jedna pensja by nam wystarczyła, ale przywykliśmy do pewnego stylu życia i nie chcielibyśmy go zmieniać, a do tego potrzebna jest moja wypłata.
Także w obliczu 35 lat masz rację, czym jest tych kilka miesięcy - mam takie samo zdanie, ale dzielę również zdanie z Victorią, poniżej

Dokładnie mam takie samo zdanie. Bycie pracoholikiem a potrzeba wyjścia do ludzi, porozmawiania o czymś innym niż obiadki, kupki, kaszki, to dwie różne sprawy. Ja nie jestem pracoholiczką, ale perfekcjonistką w pracy, co często jest mylone. Jestem zła na siebie, gdy coś zawalę, albo zrobię na odwal się. A niestety czasem sytuacja i brak czasu do tego zmusza. Mam na koncie taki mały fuck up i codziennie o nim myślę, jak go rozwiązać, i czy inni się kapną...

Maleństwo zasnęło samo w łóżeczku, dość już wózkowego usypiania, duża jest i jednak wiek robi swoje. Przykłada główkę do misia, otula się kocykiem i śpi. Nie do wiary.
to pogrubione to o mnie Nienawidzę zawalać terminów, zapominać o czymś (tego to nie mam w zwyczaju ale gdyby się zdarzyło...)

za zasypianie. Z powodu choróbska mój skarbek ma problem z uśnięciem i trochę muszę go pobujać.

Stary 2013-02-15, 12:15   #4762
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aha wlasnie obadalam dobrze dziaselka wyglada ze ida nam dwie dolne jedynki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:21   #4763
Malwina_a
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla Lu

Przyszło mi krzesełko do karmienia http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...996708194.html chyba je polecałyście, czekam aż małż wróci z pracy i mi je poskłada.

Karmiłam do tej pory małą na leżaczku bujaczku ale było coraz gorzej, bo mała chce w nim siedzieć nie pół lezeć, więc wszystko jej z buzi wylatywało jak zajmowała się siadaniem a nie leżeniem.
Dostała takie krzesełko na chrzest od chrzestnej http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...006988097.html ale jakoś jej w nim nie widzę bez zadnego przypięcia, może za 2-3 miesiące. Więc krzesełko idzie do mamy, pewnie się tam też przyda.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej od rana zamierzam tu wejsc i ciagle cos.

Wczoraj zachwalalam jak to spiworek ulatwil nam zycie i chyba sobie sama wykrakalam bo mala w nocy mimo spiworka non stop sie przekrecala!
koszmar.
w koncu skapitulowalam i ok 00.30 pozwolilam jej spac na brzuchu, obudzila sie o 5 wypila mleko i nie spala do 6 o 6 wpadla w taki placz,,, ze ho ho wyla ze jej sie uspokoic nie dalo.
w koncu usnela mi na rekach i pospala jeszcze do 8.
Od rana marudzi, nie placze ale tak jeczy i krzyczy,...
na probe przystawienia lyzeczki do ust kreci glowa na wszystkie strony i wez tu nakarm dziecko
U nas tak było w weekend, nie dała sobie umyć ząbków, ani łyżeczki z jedzeniem wsadzić, ani wytrzeć buzi i co?po 2 dniach wszystko wróciło do normy, dziąsła znów nie są czerwone. Dolne dwójki idą już jej od 1,5 miesiąca i wyjść nie mogą.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:36   #4764
wvictoria
Wtajemniczenie

Moje dziecię zrobiło dziś już 2 kupy i właśnie rzeźbi w brązie trzecią Do tego dotychczasowe dwie były w kolorze jesiennej trawy. Myslicie, że to przez zęby?

Stary 2013-02-15, 12:41   #4765
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Ja to mam odporne dziecko. Jeszcze po żadnym obiadku ani deserku mu nic nie było. Jedno co to nie lubi brokułów bo pluł nimi dalej niż widział (podałam je w obiadku z ziemniakami).
Nie wiem jak Ty, ale ja w momencie kiedy przebieram K. danego dnia już 4 czy 5 raz to zawsze sobie myślę - jak to dobrze, że mam tyle ubrań dla niego. Inaczej musiałabym prac co drugi dzień, a tak to zapas body, skarpetek i innych ubranek kończy mi się po tygodniu W związku z tym mam usprawiedliwienie aby robić kolejne zakupy
ja też miałam odporne, jedzące wszystko i tolerujące wszystko - dopóki mi tego quarku nie zjadło Taka niespodziewanka
A o ciuszkach nigdy nie myślałam w ten sposób, bo mogłabym prania nie robić miesiąc, a miałaby w czym chodzić
Dla mnie usprawiedliwieniem faktu, że kupuję jej takie ilości łaszków jest sakramentalne stwierdzenie "bo sobie nic nie kupuję" . Co jest prawdą - dopóki nie schudnę, nie mam zamiaru inwestować w żadne ubrania, które nie są niezbędne. A że mi to chudnięciu kiepsko idzie (bo fakt - nic nie robię w tym kierunku), to oszczędność (na moich rzeczach) robi się coraz większa
Ubranka kupiłaś przesłodkie!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
kupiłam małej futerko, ale bedzie dopiero na jesien bo jest takie wieksze
http://allegro.pl/st-bernard-sliczne...963416903.html (juz przyszlo)
i taka sukienusie jeszcze nie przyszla

http://allegro.pl/nowa-sukienka-dla-...008403417.html

i jeszcze dzis mam zamiar zamowic ładne opaski
futerko fajne, choć nie do końca w moim klimacie, ale sukienusia... ! Ale będzie w niej Rozi zadawać szyku! W dodatku z racji kroju pewnie będzie też dobra na upały

Cytat:
Jak wam minęły walentynki ?
Nam całkiem fajnie, moje walentynki zrobiły mi niespodziankę i przyjechały do pracy, córcia z prezentem w dłoni czekała na mame, która zamiast siedzieć w papierach, buszowała po sklepach i została przyłapana na goracym uczynku Teraz tż na pewno nie uwierzy, że tak ciężko pracuję. Potem wieczór z winkiem i krewetkami w domu.
tak jak pisałam - świętowaliśmy rocznicę ślubu teściów
Małż mnie trochę zaskoczył - nigdy nie robiliśmy sobie z okazji walentynek żadnych prezentów, a tu nagle wczoraj mi ze swetrem wyskoczył (może też już nie może patrzeć, że chodzę wciąż w tych samych rzeczach). No i cóż - chciał nie chciał, wzięłam go do Zary i kupiłam mu spodnie. Takie to mieliśmy romantyczne świętowanie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:15   #4766
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecię zrobiło dziś już 2 kupy i właśnie rzeźbi w brązie trzecią Do tego dotychczasowe dwie były w kolorze jesiennej trawy. Myslicie, że to przez zęby?
mysle z etak moja tez dziwolągi produkuje
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
j

futerko fajne, choć nie do końca w moim klimacie, ale sukienusia... ! Ale będzie w niej Rozi zadawać szyku! W dodatku z racji kroju pewnie będzie też dobra na upały

)
mozesz nie uwierzyc ale wolała bym by rozowych dodatkow w nim nie bylo ogólnie fason przypadł mi do gustu i to ze jest w wiekszosci ciemne.
JA JUZ ZYGAM RÓŻEM! a mama kupiła wczoraj niuni różowy płaszczyk

normalnie nikt nie rozumie ze dziewczynka nie tylko w różu ładnie wygląda

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:36   #4767
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Mi bardziej niż pieczony smakuje losos z pary, jest delikatny i przepyszny bardzo często go robie

Synek

Stary 2013-02-15, 13:45   #4768
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja też miałam odporne, jedzące wszystko i tolerujące wszystko - dopóki mi tego quarku nie zjadło Taka niespodziewanka
A o ciuszkach nigdy nie myślałam w ten sposób, bo mogłabym prania nie robić miesiąc, a miałaby w czym chodzić
Dla mnie usprawiedliwieniem faktu, że kupuję jej takie ilości łaszków jest sakramentalne stwierdzenie "bo sobie nic nie kupuję" . Co jest prawdą - dopóki nie schudnę, nie mam zamiaru inwestować w żadne ubrania, które nie są niezbędne. A że mi to chudnięciu kiepsko idzie (bo fakt - nic nie robię w tym kierunku), to oszczędność (na moich rzeczach) robi się coraz większa
Ubranka kupiłaś przesłodkie!
Zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę to młode jeszcze niewiele rzeczy próbowało i wszystko przed nami. Ale i tak jestem pełna podziwu dla niego. Dziś wsuwał jarzynki z rybą. Tak to pachniało, że ja mialam ochotę zwrócić to co zjadłam. A on buźkę otwierał i zjadł cały słoiczek

Wiesz, mnie to ubrań wierzchnich (bluz, spodni) może by wystarczyło na dłużej ale bodziaki by mi się skończyły Co prawda mam ich sporo ale i tak ich zawsze mało
Dziękuję Dochodzę do wniosku, że chłopcu łatwiej kupić coś ładnego i prostego. Jednak przeważająca, co nie oznacza, że wszystkie, część ubrań dla dziewczynek to albo róż, albo kokardki/różyczki/ itp. Trzeba poszukać czegoś prostego. A dla chłopca jednak trochę tego jest I kolory mi odpowiadają

Ciastek, dziękuję za odpowiedź ws. kup (matko, jak to brzmi ) Właśnie ostatnio w pieluszce znajduję same "cuda"

Stary 2013-02-15, 13:53   #4769
phdwao
Zakorzenienie

Bwvictoria ta bluzke z endo kupilam z napisam " rosne jak na drozdzach" pomaranczowa, bardzo ladna.

Linko nie chcesz i tyle, twoja sprawa ja napisalam ze to zmeczenie jet troszke demonizowane przez Ciebie nie jest latwo, oczy bola itd ale to nie jest jakas tragedia ze chodzi sie jak pijany zajac caly dzien ponadto w domu rowniez w dzien nie spalam a dzien zaczynama po 6 czyli jak teraz, teraz zas mam inny harmonogram, jetem bardziej zorganizowana i wbrew pozorom wciaz cos robie poniewaz bedac " na chodzie" caly dzien nie skupiam sie na tym jaka jestem zmeczona itd tylko co mam zrobic. To troche skomplikowane ale jest dobrze, nikt na tym nie traci a nawet wydaje mi sie ze o ja o maly na tym zyskalismy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 14:03   #4770
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Ciastek, dziękuję za odpowiedź ws. kup (matko, jak to brzmi ) Właśnie ostatnio w pieluszce znajduję same "cuda"

Cytat:
Treść usunięta
ja nie mam bo nie lubie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości