MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 12:11   #2941
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
na weekend nie!! po weekendzie
jakie sprecyzowane plany
a co na to Michas, ma w ogole cos do powiedzenia?
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Poza tym mąż mnie dorwał i zrobił sesję ciążową.Szkoda tylko że dorwał mnie w pidżamie,bez makijażu,przed fryzjerem

Wstawiam jedno zdjątko,wszyscy mi mówią że mam duży brzuch
bardzo ladnie wygladasz .. chcialabym tak sie prezentowac bez makijazu i w pizamie
Stary 2013-02-15, 12:15   #2942
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
bmm

Art o którym mowa i wszelkie źródła o karmieniu piersią mówią, że dokarmiamy jedynie gdy stwierdzona anemia.I mówi o tym art wklejony przez Ciebie, że w każdym innym wypadku najlepsze dla dziecka jest karmienie piersią. Robi się takim dzieciom normalnie badanie krwi, jeśli jest podejrzenie, a jeśli jej Babcia lekarka podjęła sobie decyzję na oko, że jej się wydaje że może być anemia to popełniła błąd i tyle. Niska waga dziecka, nie zawsze świadczy o anemii, mojej przyjaciółki dzieci są bardzo chude od dziecka, dolne poziomy siatki centylowej, ich tata jest pediatrą w prokocimiu / jeden z lepszych ośrodków dla dzieci na południu pl/, dzieci są regularnie badane i mają idealne wyniki krwi - po prostu taka ich uroda ! I ktoś nakazując im niepotrzebne rozszerzanie diety na oko, zrobiłby im po prostu krzywdę. Nie jesteśmy maszynami. Zwłaszcza, że powtarzam jeszcze raz, dzieci karmione piersią mogą ważyć mniej od dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, bo siatki centylowe są stworzone pod dzieci utuczone właśnie MM.

Nie wiem czemu z uporem maniaka upierasz się że pierś nie wystarczy, skoro WHO, Unia Europejska, Polskie Tow Pediatryczne że karmienie tylko i wyłącznie cyckiem, wystarczy do 6 miesiąca życia. ( gluten symbolicznie w 5).

Wiadomo że koncernom jest na rękę, żeby mleko matki nie było wystarczające, chciałyby żebyśmy wszystkie podawały jedynie MM - kasa-kasa-kasa. I ogólnie chcesz dziecku podawać zupki/ mm/ kurczaka/ pizzę cokolwiek - ok, Twoje święte prawo jako matki. Ale nie wmawiaj sobie, ani nikomu innemu że to dla dobra dziecka i że o ile nie ma zdiagnozowanego jakiegoś schorzenia jest u to do 6 miesiąca do czegokolwiek potrzebne.

=
Jezu, no az niepotrzebnie weszlam znowu na chwile na forum, bo cisnienie mi skacze. Pokaz w mojej wypowiedzi jedno miejsce, gdzie twierdze, ze lekarka na oko stwierdzila, ze mala ma niedobory zelaza/anemie. Napisalam, ze matka jej, ktora ja karmila, nie miala nigdy anemii stwierdzonej w ciazy, ani potem. Mala miala robione badania i stad wiedzieli, ze miala niedobory. Jasne, ze jakby bylo wszystko ok, to by jej nie podawali.
Tlumaczylam tylko, dlaczego ta lekarka uzyla slowa "powinno sie podawac dzieciom" - i tu to jest moja luzna uwaga, ze pewnie jako babcia woli zapobiegac i boi sie o wnusie.
Teraz pytanie czy faktycznie po skonczonym 3 miesiacu zycia robi sie badania standardowo dzieciom - jesli tak, to ok, widzisz wyniki, jak slabe podajesz, jak nie, to nie. Ale akurat tego juz nie wiem - mala miala robione wyniki, bo miala niedowage lekka, czy jak Ty piszesz, byla szczupla -na chora nigdy nie wygladala, zawsze usmiechnieta itd. no i rodzina lekarzy, wiec nie wiem, czy z ich inicjatywy, czy tak jest w standardzie.

I nie wmawiaj mi z uporem maniaka, ze chce dokarmiac zdrowe dzieci, bo juz pisalam z milion razy, ze tylko te co, potrzebuja. I, ze czasami pokarm matki nie wystarcza do ukonczenia 6 miesiecy, tak jak w tym artykule wlasnie jest napisane - karm wylacznie piersia do 4-6 meisiaca zycia - nie oznacza to "karm do 6 miesiaca". To nie to samo. No i lepiej jak pisza w tym artykule jednak pomagac sobie w diecie, zeby zwiekszyc szanse, ze mleko bedzuie ok - wzbogacajac swoja diete jednak.

I to miala na celu moja wypowiedz, a nie jak mi wmawiasz, ze chce kogos na sile dokarmiac.

I na koniec sprawdzilam tak pobierznie w necie, bo juz naprawde nie mam czasu, czy robi sie rutynowo badania i wszedzie oczywiscie skopiowana glownie jedna tresc:

"3.–4. miesiąc życia dziecka

Po 6 tygodniach od poprzedniego szczepienia powinnaś znów pójść z dzieckiem do pediatry, by ten ocenił postępy w rozwoju niemowlęcia. Szczepienia zalecane w tym okresie:Obowiązkowe: II dawka szczepionki przeciw błonicy, krztuścowi i tężcowi, II dawka przeciw Haemophilus influenzae typu B dla dzieci z rodzin wielodzietnych, I dawka przeciw polio. Zalecane: II dawka szczepionki przeciw Haemophilus influenzae typu B dla wszystkich dzieci."

I wnioskuje z tego, ze to juz od lekarza zalezy, czy da skierwanie na badanie krwi. A jesli tak by bylo, to wiadomo, jeden zleci, jeden nie. I rozumiem, ze ten Twoj znajomy, czy kto to tam byl, jest lekarzem i badal sobie dzieci kiedy chcial itd, ale nie kazda mama musi miec taka swiadomosc, ze od 4 miesiaca moze zawartosc zelaza w jej mleku nie wystarczac i myslec sobie, moje dziecko jest szczuple, male, taka uroda, przeciez karmie piersia, czyli na bank wszystko ok. A tak nie musi byc oczywiscie. Podejscie zero jedynkowe chyba nie jest dobre w tym przypadku.
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:17   #2943
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
czyli co ty też za 2 dni
za 3, bo w niedzielę nie chcę rodzić hihi

Cytat:

Jakoś tak opisałaś, że mi się odechciało sprawdzania za tyg!
wolę was przygotować
choć wiadomo, każda inaczej odczuwa ból

Cytat:
Cześć Lachony

Witam się z herbatką...ledwo żyję dzisiaj z 7-8 km przeszłam...miałam mieć wizytę u endokrynologa ale niestety okazało się że mam 0 zł na koncie(wizyta kosztuje 100)Mąż zapomniał zrobić przelew

Poza tym mąż mnie dorwał i zrobił sesję ciążową.Szkoda tylko że dorwał mnie w pidżamie,bez makijażu,przed fryzjerem

odezwała się lachonka!!
malutki i kształtny masz brzuszek
i jaka młodzinka jesteś!! ślicznie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
to brzmi jak jakis bardzo zly sen...
te co oglądają porodówkę mogą zobaczyć jak pacjentki reagują na to badanie, często nie dają się zbadać, a to bardzo ważne jest, bo można określić czy poród postępuje
dodatkowo jak okazuje się nagle, że już 10cm i można przeć to już całkiem

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dobrze że sprostowałaś bo sobie myśle "to jak 10cm to dwie ręcę " ale teraz mi się zgadza
hihi

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
strippi trzymasz ludzi w niepewności, tu już domysły były a ty sobie spokojnie fryz robisz
teraz spokojnie gotuję sobie rosół, ale coś czuję że zmienię go w pomidorówkę
Stary 2013-02-15, 12:17   #2944
Dragusia88
Zakorzenienie

pranie wyprane, pieluchy i ciuchy wyprasowane cola wypita ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:19   #2945
Moderna
Zakorzenienie

bylam przeciez tylko chwile z psem na spacerze, a tu znowu musze tyle nadrabiac

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wstawiam mój ciężarek.
Ale nie chce mi się stoczyć z kanapy po centymetr, coby się zmierzyć w kłębie
slicznie
mi tez by sie nie chcialo staczac z kanapy
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ciuszki 56 są za duże, ale miska jest chuda jak patyk śpioszki za długie i zdarza się ze wkłada dwie nóżki w jedna nogawkę i musiałam na śpioszki na stopki skarpetki ubrać. Typowe łapki spadają z rączek i w nocy się podrapala bo ma długie pazurki. Lepiej zakładać skarpetki na łapki.
ojjj to dajesz mi nadzieje
mam strasznie duzo ciuszkow na 56.. i te 62 tez jakies male.. mam nadzieje, ze moj synus sie w cos zmiesci :

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i platki zjedzone ... powiem wam ze mi siostra kupila takie pyszne ze nawet to mleko jest z nimi zjadliwe ... yhmmm moglabym co dziennie jesc ... ale wiem z czym by sie to wiazalo upsss
jakie platki, jakie?
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a Tobie?! nosz.... co za ludzie wokół....
jam twardziel

ale jakby mi bylo slabo to na pewno nie zawahałabym sie jakiegos faceta zepchnac z krzeselka
Cytat:
Co do spacerów, może to kwestia systematyczności, że od kilku miesięcy praktycznie codziennie ..ale przyznam że od jakiś 2 tygodni, te same odległości męczą mnie potwornie. Nie jest to kwestia wagi bo ta od grudnia taka sama praktycznie, ale wydaje mi się że już takie kwestie wydolnościowe - po prostu mój klocek już jest jakimś tam obciążeniem dla krwiobiegu etc. Ale mam swojego kapo - w postaci chłopa - który dostał nakaz wyprowadzania mnie, a że on baaardzo systematyczny, to wyciąga mnie dzień w dzień i zawsze jak wracam to mu bardzo dziękuję...
no ja tez codziennie musze chodzic na popoludniowy spacer z psem.. i jest coraz ciezej.. tempo coraz wolniejsze, ale wazne, ze wychodze.. swieze powietrze jest bardzo wazne i potrzebne
Stary 2013-02-15, 12:21   #2946
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Uwaga Uwaga

poszłam do wc, bo brzuch mnie zaczął boleć jak na okres no i Michał mocno zaczął uciskać
i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
Stary 2013-02-15, 12:21   #2947
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Młodzinka?:-D 21 lat mam :-P
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:22   #2948
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
no niestety
skurcze, czy parcie to nic przy tym badaniu

tak szybko już miałaś sprawdzane rozwarcie? u nas się robi koło 40 tygodnia, ale wczoraj zapytała, czy chcę mieć i powiedziałam, że tak
No chodzilo mi o takie badanie na fotelu u gina lub w szpitalu podczas ciazy. Sprawdzaja czy szyjka zamknieta itd chyba A jak rozwarcie to nie wiem, ale podejrzewam, ze jak chce sie sprawdzic czy szyjka zamknieta, to tez trzeba wlozyc do konca? Tak na chlopski rozum Jejku, a co jest jak jest 8 cm rozwarcia = 8 palcow do konca ?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Uwaga Uwaga

poszłam do wc, bo brzuch mnie zaczął boleć jak na okres no i Michał mocno zaczął uciskać
i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
brawo dla czopa No to chyba juz przesadzone. Trzymam mocno kciuki !!!!!!!
Stary 2013-02-15, 12:24   #2949
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
ulala, chyba Michaś matki się nie będzie słuchał
Stary 2013-02-15, 12:27   #2950
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
czyli coś się rozkręca, aaaaaa ciekawe czy maleństwo już chce wychodzic,trzymamy kciukiii

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:27   #2951
Moderna
Zakorzenienie

ahhh jeeejejejeje, przyszly paczuszki
lampka na sciane
przybornik do przewijania i kocyk z biologicznej bawelny

jak ja lubie takie zbedne gadzety chyba najbardziej ciesza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg haba-007482-01.jpg (27,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71wFKNBnAEL._AA1500_.jpg (81,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 61EgHvt5hhL._AA1500_.jpg (66,3 KB, 24 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:29   #2952
Chocoblue
Raczkowanie

Przepiękna lampka, skąd taką wytrzasnęłaś?

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:29   #2953
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
ty to jestes hardcore, ze jeszcze jestes w stanie nam zdac relacje
prosimy o porod na zywo

trzymam kciuki Strippi choc w planach mialo byc po weekendzie.. Michas, tak zaskoczyc mame
Stary 2013-02-15, 12:30   #2954
alliw
Zadomowienie

Cytat:

super wyglądasz a brzuszek w sam raz

Cytat:
to chyba jednak tak nie dziala.. faceci sa jak drogowcy, zawsze zaskoczeni i nieprzygotowani

na tego paciorkowca to kiedy robic wymaz? 35-36 tydzien?
gdyz u nas chyba jest to badanie nieobowiazkowe, prywatne.. nie chce zapomniec poprosic lekarza o wymaz

a wymaz 35-37 tydzień

Cytat:
to co? ja babcia po trzydziestce, skoro ty nie młodzinka?
Stary 2013-02-15, 12:30   #2955
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
Strippi w końcu urodzi, nie będzie zakupów robić

a tak dzisiaj myślałam o czopie że jeszcze zadna się nie chwaliła

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:30   #2956
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Przepiękna lampka, skąd taką wytrzasnęłaś?
to lampka marki Haba
ona ma dawac takie delikatne, przycmione swiatlo
Stary 2013-02-15, 12:31   #2957
alliw
Zadomowienie

Cytat:
lampka na sciane

śliczna ta lampka!
Stary 2013-02-15, 12:31   #2958
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Jezu, no az niepotrzebnie weszlam znowu na chwile na forum, bo cisnienie mi skacze. Pokaz w mojej wypowiedzi jedno miejsce, gdzie twierdze, ze lekarka na oko stwierdzila, ze mala ma niedobory zelaza/anemie. Napisalam, ze matka jej, ktora ja karmila, nie miala nigdy anemii stwierdzonej w ciazy, ani potem. Mala miala robione badania i stad wiedzieli, ze miala niedobory. Jasne, ze jakby bylo wszystko ok, to by jej nie podawali.
Tlumaczylam tylko, dlaczego ta lekarka uzyla slowa "powinno sie podawac dzieciom" - i tu to jest moja luzna uwaga, ze pewnie jako babcia woli zapobiegac i boi sie o wnusie.
Teraz pytanie czy faktycznie po skonczonym 3 miesiacu zycia robi sie badania standardowo dzieciom - jesli tak, to ok, widzisz wyniki, jak slabe podajesz, jak nie, to nie. Ale akurat tego juz nie wiem - mala miala robione wyniki, bo miala niedowage lekka, czy jak Ty piszesz, byla szczupla -na chora nigdy nie wygladala, zawsze usmiechnieta itd. no i rodzina lekarzy, wiec nie wiem, czy z ich inicjatywy, czy tak jest w standardzie.

I nie wmawiaj mi z uporem maniaka, ze chce dokarmiac zdrowe dzieci, bo juz pisalam z milion razy, ze tylko te co, potrzebuja. I, ze czasami pokarm matki nie wystarcza do ukonczenia 6 miesiecy, tak jak w tym artykule wlasnie jest napisane - karm wylacznie piersia do 4-6 meisiaca zycia - nie oznacza to "karm do 6 miesiaca". To nie to samo. No i lepiej jak pisza w tym artykule jednak pomagac sobie w diecie, zeby zwiekszyc szanse, ze mleko bedzuie ok - wzbogacajac swoja diete jednak.

I to miala na celu moja wypowiedz, a nie jak mi wmawiasz, ze chce kogos na sile dokarmiac.

I na koniec sprawdzilam tak pobierznie w necie, bo juz naprawde nie mam czasu, czy robi sie rutynowo badania i wszedzie oczywiscie skopiowana glownie jedna tresc:

"3.–4. miesiąc życia dziecka

Po 6 tygodniach od poprzedniego szczepienia powinnaś znów pójść z dzieckiem do pediatry, by ten ocenił postępy w rozwoju niemowlęcia. Szczepienia zalecane w tym okresie:Obowiązkowe: II dawka szczepionki przeciw błonicy, krztuścowi i tężcowi, II dawka przeciw Haemophilus influenzae typu B dla dzieci z rodzin wielodzietnych, I dawka przeciw polio. Zalecane: II dawka szczepionki przeciw Haemophilus influenzae typu B dla wszystkich dzieci."

I wnioskuje z tego, ze to juz od lekarza zalezy, czy da skierwanie na badanie krwi. A jesli tak by bylo, to wiadomo, jeden zleci, jeden nie. I rozumiem, ze ten Twoj znajomy, czy kto to tam byl, jest lekarzem i badal sobie dzieci kiedy chcial itd, ale nie kazda mama musi miec taka swiadomosc, ze od 4 miesiaca moze zawartosc zelaza w jej mleku nie wystarczac i myslec sobie, moje dziecko jest szczuple, male, taka uroda, przeciez karmie piersia, czyli na bank wszystko ok. A tak nie musi byc oczywiscie. Podejscie zero jedynkowe chyba nie jest dobre w tym przypadku.
kolezanki synek 28 lutego skonczy 5 miesiac. maly wazy juz 8 kg a ma anemie. Jechal tylko na cycku. Dalej ma jechac ale syntetyczne zelazo dostaje lyzeczka. to tak a propo. nie wiadomo co bedzie.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:32   #2959
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Strippi w końcu urodzi, nie będzie zakupów robić
i sprzątać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:34   #2960
aliś
Zadomowienie

Cytat:

Zgrabniutki Mi też TŻ wczoraj zrobił parę takich w piżamie, ale nie dają się na pokaz bo pomimo, że imo nie mam jakiegoś kolosalnego brzucha i wagi, to siedzę w takiej pozycji, że wyglądam na nich jak jakiś waleń
Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!

aliś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:39   #2961
Villga
Zadomowienie

Strippi: trzymam kciuki!!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:41   #2962
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hellou!

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
z nowosci u mnie.
po wczorajszej wizycie u gina. skurcze sie uspokoiły, szyjka sie nie skraca, wstepny termin cc 18 marca. No to teraz nogi na zyrandol i wisimy do 18 marca

Cytat:
Hej weszłam tylko na momencik napisać wam ze dziś wychodzimy!! Strasznie się cieszę bo siedzenie w zamknięciu mnie dobija!! jak będę miała chwilkę i ogarniemy się z Misia w domu to opisze poród tylko dajcie znać czy pisać prawdę o bólu czy nie hehe
Super! Jak tylko będziesz miała chwilkę, odpoczniesz troszkę to czekamy na pierwsze porodowe relacje
I pisz prawdę, trzeba wiedzieć czego się możemy spodziewać

Cytat:
Wstawiam mój ciężarek.
Piękny brzusio!

Cytat:
Oliwka straszne to co piszesz O TŻ niestety też. Zwłaszcza że firma jest Wasza, więc co za problem było wprowadzić zakaz ?
Ja paliłam przed ciążą, mój chłop też. Ale rzuciliśmy / w zasadzie nawet przed zrobieniem testu/ i nie palimy. Nie wyobrażam sobie zresztą teraz z tym węchem i zmysłami przebywać/ całować się z osobą palącą. Ależ to śmierdzi
za tydzień
Co do papierosów to nie wyobrażam sobie, żeby mój tato i brat, którzy palą robili to przy mnie. W domu jest od początku mojej ciąży kategoryczny zakaz palenia, wychodzą sobie na korytarz jak potrzebują.
Szczerze jakby oni przy mnie palili to bym sobie wyszła i nie przychodziła więcej do mamy.

Cytat:
lampka na sciane

Lampka bardzo ładna i przybornik też
I rzeczywiście takie rzeczy najbardziej cieszą

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
No to zaciśnięte!

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:45
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:41   #2963
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Jak na brak makijażu, fryzjera i stroju wieczorowego to całkowicie przywoicie wyglądasz Powiem WAm szczerze, jak ja czasem na siebie spojrze w lustrze rano, nieuczesaną, zapuchniętą, nieumalowana to wspominam dobrze te czasy,gdy nie mieliśmy lustra;p

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
Ty nie strasz, bo mi mały tak na dole się tłucze, ze mnie boli tak nisko i brzuch jakos nizej, sluzu też sporawo....Mam nadzieję, ze to tylko schizy, bo w środe maja nam zakładac nowy piec-musze dotrzymac!!A tz wychodząc do pracy mówił: W razie jak bedziesz rodzic, to dzwoń...Ja mu na to, ze nie, bede na wiadrze czekac az mi wody odejda i Ty z pracy wrócisz po 21.00..... Więcej tak nie zartuje,bo mam stracha teraz;p

strippi nie wrzucisz nam zdjęcia?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:43   #2964
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
ale wczoraj trułam chłopu o marzeniach i ich realizacji po porodzie więc: zjem ciacho drożdżowe z kruszonką i owocami i... będę okna myć chłop na to: "po moim trupie" ja zachwycona, że taki szlachetny a on: "jeszcze Torresa przeziębisz". no i stwierdzil, że OK. oni wtedy na spacerku będą
zabawny ten Twój tż

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
czyli nie chcesz nam niespodzianki zrobić
a ile maluszek waży?
2 tyg miał 2979 a teraz sprawdzała ułożenie i przepływy...

Cytat:
Cześć Lachony

bardzo ładny

Cytat:

na tego paciorkowca to kiedy robic wymaz? 35-36 tydzien?
gdyz u nas chyba jest to badanie nieobowiazkowe, prywatne.. nie chce zapomniec poprosic lekarza o wymaz
ja miałam pobierany wymaz w 33 tyg.

Cytat:
Uwaga Uwaga

i wiecie co.....

odszedł mi Czop!
nie no strippi napisz, że robisz sobie z nas jaja

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:44   #2965
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Hej weszłam tylko na momencik napisać wam ze dziś wychodzimy!! Strasznie się cieszę bo siedzenie w zamknięciu mnie dobija!! jak będę miała chwilkę i ogarniemy się z Misia w domu to opisze poród tylko dajcie znać czy pisać prawdę o bólu czy nie hehe
pisz wszystko, nie oszczędzaj nas im więcej wiemy, tym mniej nas zaskoczy

Cytat:
Wstawiam mój ciężarek.
zgrabniutki ten Twój ciężarek

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile bierzecie pampersów do szpitala? całą paczke-40szt?
ja biorę całą paczkę, ale mam te biedronkowe i ich chyba tam jest 28szt

Cytat:
Ciuszki 56 są za duże, ale miska jest chuda jak patyk śpioszki za długie i zdarza się ze wkłada dwie nóżki w jedna nogawkę i musiałam na śpioszki na stopki skarpetki ubrać. Typowe łapki spadają z rączek i w nocy się podrapala bo ma długie pazurki. Lepiej zakładać skarpetki na łapki.
jak fajnie czyta się takie posty

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mama wróciła z USg i od lekarza- torbiel na nerce i stan zapalny ukł. moczowego i zółądkowego.... antybiotyk 5 dni i zobaczymy co dalej. Ehhh te choroby.
mojej też ostatnio wykryli torbiel na nerce. miała mieć zabieg ale inny lekarz stwierdził, że dopóki mocno nie dokucza nic się z tym nie robi, tylko monitoruje się na usg
zdrówka dla Twojej Mamy

Cytat:
ale wczoraj trułam chłopu o marzeniach i ich realizacji po porodzie więc: zjem ciacho drożdżowe z kruszonką i owocami i... będę okna myć chłop na to: "po moim trupie" ja zachwycona, że taki szlachetny a on: "jeszcze Torresa przeziębisz". no i stwierdzil, że OK. oni wtedy na spacerku będą

Cytat:
ręcznie
wkłada głęboko palec i dotyka końca szyjki
bolesne, ale do przeżycia
za to na porodówce już nie do przeżycia... ból taki że masakra, bo sprawdza się podczas skurczu
już doczytałam w necie
nie wyobrażam sobie tam 10 paluchów na raz ałła

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny melduję się po wizycie a więc z małym jest wszystko Ok i jak narazie nic nie wskazuje na to, żebym miała urodzić kolejna wizyta 27.02 i jak stwierdziła ginka napewno się na niej spotkamy no i jak nic nie ruszy do terminu tj. 02.03 to widzimy się 08.03. na oddziale
Stary 2013-02-15, 12:46   #2966
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
może ja i przewrażliwiona jestem, i jestem antynikotynową terrorystką, ale dla mnie palenie przy ciężarnej W OGÓLE a już osób najbliższych jest kompletnym przegięciem... argument okapów, balkonów, doskonalych wywiewów itp. do mnie nie przemawia...
mnie też strasznie razi palenie. u mnie w domu nikt nie palił nigdy, za to teściowa kopci w mieszkaniu. niby jak mamy przyjść to jest zawsze wywietrzone i przy mnie wtedy nie pali, ale jak tylko wyjdziemy to czuję, że mi całe ubranie śmierdzi, zawsze po powrocie do domu pierwsze co robię to wrzucam wszystkie ciuchy do prania, TŻ też, chociaż on przyzwyczajony bo mieszkał tam przecież. nie wiem jak będziemy tam z dzieckiem chodzić za to na rodzinnych imprezach i świętach jak jest ktoś jeszcze palący to palą z teściową w kuchni, niby okno otwarte ale i tak czuć, ostatnio męża na spacer wyciągnęłam bo już mnie głowa bolała od papierochów, a przecież przy mnie nikt nie palił...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:47   #2967
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jak na brak makijażu, fryzjera i stroju wieczorowego to całkowicie przywoicie wyglądasz Powiem WAm szczerze, jak ja czasem na siebie spojrze w lustrze rano, nieuczesaną, zapuchniętą, nieumalowana to wspominam dobrze te czasy,gdy nie mieliśmy lustra;p

strippi nie wrzucisz nam zdjęcia?
hehehehe.. tez z checia bym zakryla wszystkie lustra w domu

nie nie nie! ja nie chce zdjecia!
Stary 2013-02-15, 12:47   #2968
mariolci
Rozeznanie

a ja mam juz wyniki badań i
-hemoglobina z 10.9 podskoczyła do 11.2
-hematokryt z 31 na 32
-erytrocyty z 3.6 na 3.7

także cosik się poprawiło, mało bo mało, ale cosik lepiej

a jak to było z tym czopem, jak czop odejdzie too..... ????

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:49
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:48   #2969
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
jakie sprecyzowane plany
a co na to Michas, ma w ogole cos do powiedzenia?
haha no zobaczymy czy posłucha się mamuśki

Cytat:
wyglądasz jak nastolatka
21 sama bym chciała tyle mieć hihi

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No chodzilo mi o takie badanie na fotelu u gina lub w szpitalu podczas ciazy. Sprawdzaja czy szyjka zamknieta itd chyba A jak rozwarcie to nie wiem, ale podejrzewam, ze jak chce sie sprawdzic czy szyjka zamknieta, to tez trzeba wlozyc do konca? Tak na chlopski rozum Jejku, a co jest jak jest 8 cm rozwarcia = 8 palcow do konca ?
brawo dla czopa No to chyba juz przesadzone. Trzymam mocno kciuki !!!!!!!
5 palców to 10cm także 8 cm to jakoś 4 palce

a rozwarcie wcześniej się nie sprawdza, bo się narusza tam i w każdej chwili może zacząć się poród
Mi wczoraj sprawdziła i powiedziała, że mogę urodzić na weekend
no i dziś czop wypadł

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ulala, chyba Michaś matki się nie będzie słuchał
już ja z nim porozmawiam po porodzie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
czyli coś się rozkręca, aaaaaa ciekawe czy maleństwo już chce wychodzic,trzymamy kciukiii
oby jeszcze nie!! o 20:00 mam farbowanie włosów!

Cytat:
lampka na sciane

za paczuszki

ja za to dziś dostałam też paczkę z ubrankami które kupiłam na babyszafie na fejsie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05163.jpg (61,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05164.jpg (66,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05165.jpg (62,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05167.jpg (61,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05169.jpg (63,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05170.jpg (60,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05171.jpg (62,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05172.jpg (48,4 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-02-15, 12:49   #2970
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
kolezanki synek 28 lutego skonczy 5 miesiac. maly wazy juz 8 kg a ma anemie. Jechal tylko na cycku. Dalej ma jechac ale syntetyczne zelazo dostaje lyzeczka. to tak a propo. nie wiadomo co bedzie.
A to to juz w ogole ... Ale moznaby wnioskowac za to, ze moze po prostu robi sie/albo akurat ten lekarz zrobil badanie krwi malcowi i stad przynajmniej wiedza, ze trzeba uzupelniac.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości