|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Jestem zła, rozżalona, wściekła! Plakać się chcę!!!
![]() ![]() ![]() Słuchajcie, [B]moj PRZEMILY [/B]lekarz, ironia to oczywiscie, bo wsciekla jestem że nie wiem, nie dawal mi skierowań na ZADNE badania- nie spomonając o moczu i kriw co miesiąc. Zanim sobie uświadomiłam, ze tak być nie powinno, minęły 3 miesiące. Toxo i cyto tez robilam SAMA, tylko dlatego, że o tym wyczytalam. teraz odebralam wyniki moczu i kriw. Swietnie. Nie dosc ze zlapala mnie jakas infekcja to jeszcze wyniki takie: Osad: krwinki biale- 6-8 w polu widzenia bakterie liczne Wy robice te badania regularnie. Bardzo źle jest? a jesli chodzi o krew: HGB 11.8 MPV 11,4 Babka z laboratorium stwierdzila, ze chyba nie jestem u zadnego lekarza w Polsce skoro mi neid aje skierowan na zadne badania. Nie wspomne że karta ciązy pusta. wpisal tylko date pierwszej wizyty. Fuck fuck fuck. a w mojej miejscowosci niestety jestem skazana na niego. O zdrowie dziecka dba idelanie- wszystkie badania genetyczne, polowkowe pelna profeska, wykresy, sresy. zkoda tylko, ze o moimz drowiu zapomnial. I jeszcze nie lubi jak się do niego dzwoni. tylko sms-y na kotre odpisuje z dwudionywym opoznieniem. Niech mnie ktoś uspokoi bo rozniose chłupę, nooooo |
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
najpierw wymacała brzuch tak mocno ze bolało a mierzyła od góry brzucha do prawie samej pochwy moj mąż był dzis pierwszy raz zemna to sam jak widział jak ona sciska ten brzuch to sie przestraszyl tak to mietoszyła ze bolało a jak jej mowie ze czuje ból jak tak dotyka to powiedziała ze pewnie jest obrócony plecami ona porostu wszystko zlewa sam mąż gada widać ze ma w dupie wszystko o wszystko muszę się prosić o certyfikat o szkole rodzenia dziś po raz pierwszy słuchała bicia serca a jest już 29tydzien już zaznaczyłam mężowi ze drugie dziecko chce jak bedziemy juz w Polsce bo tam jak cos nie tak idziesz do gin a nie czekasz na wizyte bo ciężko dostać sie do położnej jak nie masz wizyty
|
|
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żadnych badań?! Nienormalny?! No ja mam na każdej wizycie co miesiąc skierowanie na morfologię i mocz i w karcie ciąży różne rzeczy wpisuje i za każdym razem . Weź mu coś powiedz, bo to nie jest normalne W którym jesteś tygodniu?
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mocz masz faktyczniezły, ale MPV jak patrzę na moje widełki z labo masz w normie a hgb (hemoglobina jak mniemam) jest ok wg norm dla ciężarnych, dla nieciężarnych jest za niska. Co nie zmienia faktu, że ja bym za Chiny nie chodziła do takiego lekarza... naprawde nie masz wyboru???? |
|
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
jestem w 23 tygodniu...
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie masz szans, żeby zmienić lekarza ? Chodzisz prywatnie czy na nfz ?? Mi gin zleca sam od siebie różne badania. Morfologia i mocz co 1-2 m-ce. Do tego miałam badania na: vdrl/wr, hbs, toxo, hiv, glukoza na czczo (na początku ciąży), tsh + glukoza 75g (należy zrobić między 24-28 tc) Co do morfo to patrząc na normy z moich wyników, wszystko jest ok. Norma dla kobiet w ciąży dla hgb to 10-15,7, a mpv 9-13. No chyba, że Ty masz jakieś inne normy ?? Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-15 o 17:17 |
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() własnie wiem jak wygląda tam prowadzenie ciąży, bo koleżanka niedawno urodziła, masakra jednym słowem. Całe szczęście, że nic Ci nie dolega, bo dostać tam pomoc to graniczy z cudem
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
To co to za lekarz... ja nie rozumiem... 23 tydzień i NIC Ci nie zlecił? I chodzisz na własną rękę na morfologię i mocz i musisz płacic za każdym razem?
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie masz szans, żeby zmienić lekarza to może z nim pogadaj na następnej wizycie...
|
|
|
|
#2801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie ma, ale u rodziców jest. Już dzwoniłam do mamy, że jakby była w okolicy ...
![]() Cytat:
Cytat:
Przynajmniej sobie jakąś nową będzie mógł kupić z tej okazji.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
minkionka-> Spokojnie, mój gin jest trochę podobny do Twojego ,z tym , że Twój się dzieckiem interesuje, mój nie za bardzo;/ wszystko na odpieprz się,
czasami coś mi zleci- tzn jestem w 27t.c i tylko raz miałam morfologię i mocz zleconą przez niego (1 raz robiłam prywatnie), teraz dostałam skierowanie na glukozę . i tyle ![]() może spytaj się swojego gina o te badania, może zapomina o tym? nie denerwuj się
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-15 o 17:23 |
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje udanych wizyt !!!
![]() Cytat:
a co do szpitala dla wcześniaczków, to mieszkam w Ligocie a tutaj jest jedna z lepszych klinik dla takich maluszków, więc miałabym blizuitko w razie czego, pod warunkiem że by nas przyjęli ...
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie jak wezmę się za pranie to odechce mi się 2krotnej roboty Dziękujemy już tak niewiele zostało
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
A nie możesz do miejscowości obok się przepisać do ginekologa? Może bieżące badania dostaniesz od internisty jak z nim pogadasz?
za wizytyVil trzymam kciuki za Was
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dobrze, że masz takie podejście do życia ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- jakie olejki będziesz stosowała?
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
sorry
czytanie widać ze zrosumieniem mi siadłoCytat:
Znalazłam taki artykuł może Ci pomoże, ale koniecznie pogadaj z lekarzem na ten temat, niech się poprawi W ogóle najlepiej przedstaw mu listę badań w ciąży i powiedz, że oczekujesz, że będzie się tego trzymał. O tutaj masz http://parenting.pl/portal/kalendarium-badan-w-ciazy
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-02-15 o 17:43 |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/next-sweter-kardig...016866244.html mamuski chlopczykowe, nie przegapcie
|
|
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
apel do Lonely- masz piękne długie własne włosy, masz rację, jestes wyjątkowa i nie psuj tego. nie trzeba Ci żadnej henny ani szamponu koloryzującego, bedziesz tylko żałować, ja mam włosy za łopatki i krótszych nie chcę więc ceirpliwości wymagałoby zapuszczenie własnych, podjęłam próbę w sensie odbarwienia włosów, terz zmierzam do uzyskania podobnego do własnych i zapuszczania ale czy wytrzymam odrosty bo chcąc nie chcąc zawsze będze je widać to nie wie, ja ze swoją manią ze pół centymetra odrostu i już farbowłam, może być cięzko ale Ty masz zakaz zniszczenia pięknej natury na Towim łebku!!! ![]() Diabli- ja tez mam wizytę 6.03, miesiaczkę miałyśmy tak samo, ułożenie mojego dziecka też miednicowe, idziemy bardzo bardzo podobnie tylko ja płci pewna nie jestem ale miednicowe położenie nie kwalifikuje do cesarki, raczej zawsze podejmuje się próbę sn chyba że dziecko jest za małe albo zbyt duże, czasm przy pierwszym porodzie prędzej może byc cesarka ale cesarka to nic czego warto pragnąc, lekarz na sr mówił o tym, że to operacja jak każda inna, dużo bardziej niosąca ryzko niż poród sn, że dzieci rodzone przez cesarkę i to na życzenie np. dwa trzy tygodnie wcześniej bo kobiecie się nie chce łazić już w ciąży to mają większe problemy zdrowotne często, oczywiście to reguła nie jest, wiadomo ale ja też wolałabym sto rzy sn niż cesarkę choć sn się boję bo miałam nietypowy 1 poród i sam lekarz na sr powiedział że mój przypadek jest szczegółny i albo trzeba będzie mnie w odpowiednim czasie położyć do szpitala a ja nie chće czekac w szpitalu na poród albo żebym się nie martwiła bo dzieci urodzone w aucie czy gdzies w drodze do szpitala itp sa zazwyczaj ok, te porody są zazwyczaj bez komplikacji, to mnie pocieszył nadrabiam dalej, robię to od wczoraj i nie mogę nadrobić, dziś się nalatałam po mieście, dopiero usiadłam od razu podczytywać |
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie musi Ci dawac skierowan na bezplatne badania (jesli chodzisz prywatnie), ale powinien dac liste co powinnas wykonac i kiedy...ja morfologie i mocz robie sobie sama co miesiac. gin zlecil mi sporo roznych badan na poczatku ciazy i pozniej tak w polowie kolejne. ale ja mu wyniki morfo pokazuje, w karcie ciazy tez wszystkie mam wpisywane. pytam go co jeszcze powinnam zrobic. jak jest wiecej badan to ide do rodzinnego i prosze o skierowanie na bezplatne zeby niepotrzebnie nie placic (bo sporo jest refundowanych).
nie doluj sie, bo wyniki nie sa zle krew w normie, a w moczu jakies zapalenie, ale to w ciazy powszechne.---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- oj jestem ale obecnie chodze spac 2-3 w nocy...wczesniej nie zasne.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() z apteka chodzilo mi o to, ze gdyby okazalo sie, ze zamowilas niepotrzebnie to moznaby im to zwrocic. zapytaj w tej hurtowni o taka opcje. mysle, ze warto probowac, nawet dla glupiego tygodnia czy dwoch. znajoma miala przeboje z ciaza blizniacza, tez zalozyla krazek i dotrwala do 9 miesiaca, dzieciaki duze i wszystko ok. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
moja lekarka tez sie tak rozpedzila, a poprosilam tylko o glukoze.
|
||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniołek za udaną wizyte
![]() gogu nasz gogu tobie również za wizyte
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
minkionka jsli chodzi o mocz to ten wynik w ogóle nie oznacza, że masz jakieś bakterie.
Mogłaś źle pobrać mocz (wprowadzić sobie bakterie z pochwy) i stad taki wynik. Zrób sobie na spokojnie 2 raz zwykłe badanie moczu - tylko przed pobraniem próbi moczu - umyj sie tak, żebyś miała pewność, ze nie wprowadzasz żadnego dodatkowego sluzu - czegokolwiek do moczu. Ja tak miałam i przy prawidłowo pobranym moczu mam dobre wyniki. jak Ci wyjdzie znowu ten mocz źle - zrób koniecznie posiew. Do posiewu kupuje się specjalny sterylny pojemnik - musisz powiedzieć w aptece, ze to na posiew. Jesli chodzi o morfologię to jak na ciążę masz wyniki ok. A czy Ty robiłaś wr, hiv, grupę krwi? Cokolwiek? To sa podstawowe badania i bez tego to będziesz miała problem w szpitalu podczas porodu - przyjąć cie przyjmą ale będą musieli Ci robić te badania a nie chcesz się chyba nasłuchać niepotrzebnie.. Generalnie jakis ten lekarz chory jest spytaj go dlaczego Cię nie kieruje na badania? Przeciez w karcie ciazy masz napisane jakie badania w jakim tyg. sie wykonuje..
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie wskazania do cesarki miala endokrynolog, bo pisalam juz tutaj wyskoczyl mi guz na tarczycy. okazalo sie, ze mam w sumie 3, teraz jeden sie ujawnil, bo urosl do 4cm, wiec jest dosc duzy. endo uwaza, ze podczas parcia moze uciskac na krtan i stad jej wskazania, ale gin jeszcze na ten temat nie dyskutuje a mala fakt jest ulozona miednicowo, ale jeszcze ma czas zeby sie odrwrocic. po opinii endo zaczelam sie psychicznei przygotowywac na ciecie, ale i tak ostateczna decyzje podejmie gin pytalam, czy zdarza sie, ze guz moze uciskac - stwierdzil, ze rzadko tak sie zdarza. czeka na wyniki biopsji, zdjecia z usg tarczycy itd. i wtedy bedzie myslal. na razie wszystko jest niewiadoma. oczywiscie wolalabym sn, ale jesli mam sie dusic albo cos to niech mnie kroja musze zaufac lekarzom.
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i odpowiedzi- od Was dowiaduję się wąznych rzeczy, tylko od Was...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
tantum rosa się nie podmywaj... ja sie podmywałam bez konsultacji ze swoim ginem a inna gin mi powiedziała , że można;/ I gin mnie pytał, kto mi to zlecił więc lepiej nie...
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, że tak szyko otrzymałaś No i jest już co upychać do szafek ![]() Ja liczyłam, że może dziś przyjdzie sukieneczka safari bo wczoraj była wysłana, ale nie ma Cytat:
![]() No i dobrze, że masz tak blisko klinikę, w której się świetnie Przemciem zajmą. O przyjęcie nie powinnaś się martwić, jestem pewna, że takie przypadki są traktowane priorytetowo Cytat:
Słodziak z niego
|
|||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny gratuluję udanej wizyty
![]() Widzę, że wasz ptysio taki sam wstydzioch jak mój - też sie łapką zakrywał
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie ze względu na wcześniejsze przejścia wybrałam CSK jako miejsce porodu, faktycznie transfer dziecka w moim przypadku do GCZMiD był błyskawiczny z tego co wiem alternatywą jest jeszcze Zabrze ale to daleko. Jesteś już gotowa ? w sensie czy wszystko kupione ? W ogóle mój mąż właśnie składa łóżeczko, i chodzę skwaszona że to jednak za wcześnie. Ale teraz jak Was czytam, to może lepiej mieć wszystko gotowe bo nie znamy dnia ani godziny
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() nadrobiłam Was od rana odebrałam paszport i prawo jazdy (brzydkie, terminowe i wyglądam na rudą na zdjęciu )byłam też na pazurkach i na oczyszaniu pyszczka co do staników do karmienia, nie kupuje, moge wyciagac cyca z miseczki, kupie tylko jakis na porod i do szpitala miękki
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Helooł
![]() Wkońcu mam chwilke by do was wpaść od rana byłam zajeta a to z tż po urzedach lataliśmy, a potem piekłam jak oszalała i pół dnia w kuchni spędziłam Jutro jedziemy do rodziców na week (od świat niebyliśmy) i dlategoo upiekłam: placek z jabłkami i anansem i rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi ![]() Teraz szybciutko postaram się was nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
za wizyte a co do płci, to przesąd głosi,że dziewczynki takie długo ukrywające płeć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

za dwie godzinki jedziemy do gina 

pewnie jak wezmę się za pranie to odechce mi się 2krotnej roboty
07.07.2012

, na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam
- wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka