|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ale na fajny moment trafiliście
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
To jest badanie krzywej cukrowej czy jakoś tak. Chodzi o to, że na czczo możesz mieć dobry poziom cukru a po jedzeniu za wysoki, czyli cukrzycę ciążową. Biorą krew jak przychodzisz, wypijasz słodki ulepek i czekasz 1 czy 2h i znowu badają.
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
i to każdy takie badanie przechodzi czy muszą być wskazania???
|
|
|
|
#1744 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy on da radę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że te wszystkie prania będziecie robić w jakimś płynie dla niemowląt?? Loweli czy coś?? Cytat:
chyba gdzieś mi przepadła, a gdzie męzu? |
||||||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzywa cukrowa. to się robi po 24tc
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
każdy między 24 a 28tc
|
|
|
|
#1747 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi sie ze powinien kazdy, ja mam wizyte za 3 tyg i mam byc z wynikami
sA synek ktory sika - cudo! To was maly zalatwil ![]() Jutro mam calodzienna wizyte u kosmetyczki i fryzjera - i mimo ze nic nadzwyczajnego to jakos ciesze sie bardziej niz przed ciaza ![]() Motylku - moja babcia niedawno tez przeszla wylew, ale wszystko jest jak najbarfziej ok |
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym albo kilka dni przed albo jak po terminie to przynajmniej po 8.06.2013 Ale chcieć to ja sobie mogę, zobaczymy kiedy Ptyś zechce się zjawić Mam tylko nadzieję, że nie będzie to w czasie jak tatuś będzie na zleceniu ![]() Cytat:
Cytat:
No i dzięki za troskę , teraz czekam na karuzelkę z FP - wczoraj zamówiłam z payback.A co do punktów payback to powinni przysłać jakiegoś maila, że ktoś może stracić X punktów w terminie X; ale z drugiej strony można to sobie sprawdzić na ich stronie ![]() --- Dostaliśmy niedawno telefon, że papierki w robocie są już gotowe; więc szykujemy resztę i zbieramy się na spotkanie. Odezwę się pewnie popołudniu/wieczorem. Miłego dnia ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Mąż chodzi ostatnio cały czas na nocki, czyli 2-10... |
||||
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chciałam kupić te produkty których na pewno nie dostanę bo sie zuzywają - kosmetyki, jakieś higieniczne przybory, rzeczy do porodu itp.. Dobra spadam na gimnastyke bo się znowu spóźnie i mnie nie wpuszcza
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-13 o 10:52 |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio tylko podcięłam włosy, a czuję się o niebo lepiej
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie do każda to miała. Jak nie dostaniesz do 28 tygodnia to się upomnij.
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mężulek uwielbia mi dawać kwiaty, w sezonie są to tulipany, tak standardowo róże, a od kiedy jestem w ciąży przynosi mi po 3 gerbery- jako symbol naszej trójeczki ![]() Ale mówi mu, żeby nie tracił pieniędzy i nie kupował bo te kwiatki teraz krótko stoją. Więc troszkę przystopował i teraz przynosi mi tak raz w miesiącu a nie co tydzień Jak przynosił róże przed zimą to zawsze stały tydzień ![]() widzę, że dziewczyny już Ci wytłumaczyły. Chyba każdy je musi zrobić bo to badanie sprawdza czy nie masz cukrzycy ciążowej. Robi się je między 24 a 28 tc |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już mąż przyniesie mi kwiatka, to wsadzam tylko do wazonu, i wyrzucam jak uschnie. czekoladki lepsze
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pierwsze pranie robię w płatkach mydlanych a później w Loveli a później się zobaczy, bo może nie będziemy cudować każdy |
|
|
|
|
#1756 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte i za kg Cytat:
![]() Cytat:
za 25 tcCytat:
![]() dziewczyny trzymac kciuki za chwile przychodzi pasiapsiolka i nalozy mi ta farbe -rozjasniacz LOREAL PREFERNCE trzymac kciuki zeby rude, zielone, albo zolte nie wyszly
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem zmęczona jakbym wcale nie przespała jakiś 10godzin ![]() kawyyyyyyyy! dzień dobry poza tym.. lonely-wiem,co czujesz z tymi punktami, nam też zabrali,wyzerowali wszyyyyystkie punkty.. i też o tym leżaczku lub blenderze myśleliśmy ![]() ale żeby wcześniej powiedzieć to nie ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
hej hej, rudy nie taki zły :P
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
Ok dzięki dziewczyny będę się upominać jakby co. Jak narazie jesteśmy w 26 tygodniu
![]() Przyszła mi paczucha ![]() i jeszcze dwie z ubrankami ale jeszcze nie rozpakowałam ![]() Za to obfociłam te ubranka co mam juz poprane i poprasowane |
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fioletowe mogą być?
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
parę bodziaczkow widziałam w sklepach![]() już pierzesz? A zamierzasz prać jeszcze bliżej porodu? Ja może metki poobcinam, żeby już się coś ruszyło |
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w załączniku jest. Tylko musisz mieć lekki dystans bo myłam włoski w poniedziałek wieczorem i jestem tak jak pisałam ciemną szatynką
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie będzie mi się chciało z brzuchalem prasować
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ubranka
|
|
#1764 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a gdzie je zamawiałaś? |
|
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi moje jeszcze płynem do płukania pachną ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Paczuchę u sprzedawcy http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926 ubranka są ze smyka mothercare i z pepco kilka rzeczy |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile nie ma się w domu kotów
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
a to moje zdobycze allegrowskie które przyszły dzisiaj
Jeszcze cała suszarka czeka do prasowania i trochę mam pochowanych po to 68, 74. Chyba naprawdę trochę przesadziłam
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1770 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Motylku, trzymaj się
![]() Cytat:
nie no, nie wszystko ale przy tym jak wygląda moja ciąża to od pierwszego pobytu w szpitalu mam popakowane niektóre najpotrzebniejsze rzeczy jak koszulka, ręcznik, kosmetyczka, coś do czytania, bielizna, sztućce, kubeczek itp. teraz dorzuciłam na wszelki wypadek podpaski poporodowe, podkłady i majtki poporodowe. dziecięcych rzeczy na razie nie pakuje a torba nas dwa razy uratowała przy krwawieniach jak nie mieliśmy głowy do szukania rzeczy i pędziliśmy do szpitala.Cytat:
u mnie baaardzo ciekawe życie ostatnio - wstaje, kąpie się, jem śniadanie, kładę się, idę siku, kładę się ... masakra. ale skurczy nie mam dużo po fenoterolu za tydzień wizyta, jakby się cudem okazało że szyjka zatrzymała się i nie skraca to zacznę coś w domu robić, teraz mam postanowienie leżeć ile się da przez dwa tyg. a na koniec lutego będzie 32 tydzień, w miarę bezpiecznie już ![]() Przemuś ma codziennie czkawki ![]() Cytat:
w płynie mam w domu, ale ogólnie wolę mydła w kostce nie przepadam za żelami pod prysznic itp, wolę mydło, jakoś się fajniej spłukuje i szybciej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale bardzo wstępnie, wyprane w naszym proszku, i nie prasowane jeszcze, postanowiłam wyprać na wszelki wypadek jakby maluch się szybciej pchał na świat. pod koniec miesiąca jak będziemy robić zakupy to kupimy dziecięcy proszek i płyn do płukania, i będzie się prało, a jak będę "na chodzie" to poprasuje ![]() ogólnie większość rzeczy mamy już przygotowane, jakbym miała teraz rodzić (tfu tfu) to mąż przepierze szybko ciuszki i parę wyprasuje, rzeczy typu pampersy, kosmetyki dla maleństwa mamy, szpitalną wyprawkę też, łóżeczko czeka ... prowizorka jest czekamy na mebelki (mąż musi załatwić transport i przewieść od rodziców), tylko nadal nie mamy wózka i fotelika - po wizycie za tydzień albo podjedziemy do smyka pooglądać, albo na ślepo zamówimy na allegro navingtona
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-13 o 11:43 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

spał i sikał
ale na fajny moment trafiliście 

Ślub 27. X. 2012
No i dzięki za troskę 

jestem zmęczona jakbym wcale nie przespała jakiś 10godzin