|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Właśnie odebrałam wyniki! no i wszystko w normie
![]() ![]() Wracam dzisiaj do domu możliwie jak najszybciej i zamierzam wykorzystać Męża ![]() ![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam tak samo i uważam, że to nie jest jakaś "zazdrość" tylko poczucie niesprawiedliwości w świecie, ale zawsze los się może odwrócić ![]() Niby mam jednego fryzjera, do którego mogę chodzić ze spokojną głową, że mi coś ciachnie za mocno, ale i tak chodzę tam max 2 razy w roku. Co jak co, ale podcinanie końcówek w mniemaniu fryzjera to zawsze jest za dużo niż na moje oko ![]() ![]() Przykro mi, że nie dostałaś oferty, na którą czekałaś, ale to znaczy, że czeka na Ciebie coś znacznie lepszego ![]() ![]() Łapię! Łapię! Łapię! <rzuciła się napalona> ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak dobrze, że już piątek. Dziś to mi już mózg stanął w poprzek, wychodzi na to, że: mówię po polsku, czytam po angielsku i uczę się fińskiego. Czasem naprawdę już mi się wszystko pierniczy, a po całym tygodniu to już całkowicie. ![]() ![]() A wczorajsze ostatkowe ciastka fińskie wyszły przepyszne! TŻ jak zobaczył to powiedział, że pełna profeska i wyglądają jak prosto z cukierni, a mlaskał tak, że hej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie dzisiaj jakieś plamienia, ale delikatne. jestem tal zła na tą @, że aż nie mogę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja też cieszę się ze jest weekend - mój pierwszy od dłuższego czasu, w którym nie muszę iść do pracy i mogę spać cały dzień! Jestem tak zmęczona, że nie wiem jak ja tu jeszcze wysiedzę 6 godzin
![]() A jutro biorę się za sprzątanie i jakieś większe zakupy. Bo w lodówce ino światło :P Dziewczyny, skąd wzięło się to ze ciąże lekarz liczy od dnia rozpoczęcia ostatniej miesiączki? ps. Mój lekarz wyjechał na urlop. :| i wraca za 3 tygodnie ![]() ![]() Jakoś tak nie ogarniam za dobrze innych gin. bo miałam b. złe doświadczenia i wolałabym uniknąć kolejnej zmiany lekarza..
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tak już robią, nie wiem, może dlatego, że łatwiej.Bo dzień miesiączki jest pewny, a dnia owulacji, a tym bardziej zapłodnienia nie da się dokładnie określić. Wszystkie pacjentki są wtedy ujednolicone ![]() Ale potem na usg mierzy dokładnie dzieciątko i już dokładniej ustala termin porodu. Jeśli za 3 tyg. będzie u Ciebie dziewiąty tydzień to może trochę za późno? Ja bym pewnie nie czekała. Zawsze pierwszą wizytę możesz odbyć u innego lekarza, zleci badania, powie czy wszystko OK., a potem pójdziesz do swojego ![]() Ja idę jutro i strasznie się denerwuję ![]() Nie wiem jak to będzie i co usłyszę... Dziś już drugi raz śniło mi się, że krwawię... straszne ![]() ![]() ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-02-15 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a snem się nie przejmuj! i daj znać jutro co Ci lekarz powiedział
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i GRATULACJE! a co do tego dziwnego liczenia tygodni ciąży, wyczytałam, że czas ewentualnej ciąży liczy się od momentu miesiączki (1 tydzien), wtedy to - dokładnie po miesiączce - dojrzewa jajeczko (miedzy 1 a 2 tygodniem), które następnie zostaje uwolnione (owulacja - 2 tydzien). w 2 - 3 tygodniu ewentulanie dochodzi do zapłodnienia. A więc liczy się czas "życia" jajeczka ![]() http://fajnamama.pl/1-tydzien-ciazy/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiec u nas było tak ze od grudnia się staraliśmy i nic. ![]() ![]() ![]() I najlepsze to to, że dzień przed owu mój mąż powiedział, że jest dzisiaj najbardziej gotowy ze wszystkich razy, że czuje że żołnierzy jest dzisiaj 10000 x więcej niż zawsze i właśnie wydaje mi się że tego dnia to się stało ![]()
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Akcja z fryzjerem przed ślubem... masakra ![]() Co do pracy to straciłam już nadzieję tyle czasu nikt nie chce mi dać umowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cos ostatni jest z tymi snami. Ja przeczytałam wątek na wizażu jak dziewczyna pisała że zdiagnozowali jej płód z wada genetyczną i zdecydowała się na aborcje a potem śniłam że ja to zrobiłam. Chyba najgorszy sen w moim życiu... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U wszystkich te objawy na pewno się różnią. Choć jeden Rybko miałyśmy wspólny - gazy ![]()
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
Ryba - pieknie dwie kreski
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dam znać po wizycie ![]()
![]() |
#1426 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=Pradip;39257612] Co do pracy to straciłam już nadzieję tyle czasu nikt nie chce mi dać umowy ![]() QUOTE] Ja też długo szukałam takiej fajnej i odpowiedniej dla siebie i w końcu się udało. Inna sprawa, że jestem nią już tak zmęczona, że czasami mam ochotę ją rzucić i więcej tu nie wracać ![]() ![]() A ja własnie dopiero skończyłam robotę i zmykam do domu czym prędzej realizować plan ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dopada depresja pogodowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- [QUOTE=Gegee;39257884]Zrób betę będziesz spokojniejsza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Owocnej nocki życzę ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Życzę stosunkowo udanej nocy ![]() My z TŻ spadamy na kolację do znajomych ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-15 o 18:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
mam nadzieje ze ktoras sie zalapie na to :P http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...99933825_n.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
ryba - gratulacje
![]() shamanka - oby to było plamienie implantacyjne, ale nie nakręcaj się przedwcześnie. Ja się strasznie nakręciłam jak tydzień po owulacji miałam minimalne plamienie (którego nigdy wcześniej nie doswiadczyłam) no i niestety nic z tego potem nie wyszło... ![]() Dobrze że już weekend, bo też zmęczona jestem pracą i tym całym zalataniem. Na pracę także nie narzekam, bo robię to co lubię i to zgodnie ze swoim wykształceniem. Pradip - nie przejmuj się, sprawdź swoje CV - popraw co możliwe. Ponieważ czasem uczestniczę w rekrutacji osób do mojego działu to widzę jak niewłaściwie napisane CV od razu skreśla osobę. Jeśli masz ochotę to mogę zerknąć na Twoje. Oczywiście nie wiem jakiej pracy szukasz, ale mówię tylko na podstawie swoich doświadczeń. A teraz muszę zregenerować się i szykować siły na najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny po dniu nieobecności i nadrabiam ah,
byliśmy wczoraj całyd zień pozadomem, w urz.ędach na zakupach i u mojej mamy. Szamanka te objawy mogą o czymśznaczyc , trzymam kciuki. Ryba piękny test! Gege tak jak mówisz działajcie dalej żeby nie przegapic owulki, bo bol owulacyjny może być dużo wcześniej. U mnie chyba owulki nie będzie, program rysuje mi wykres i jeszcze jej nie wykrył a dziś 17dc!!! I do tego żadnego śluzu nnie widzę maiłąm tylko ból owulacyjny jednego nia, ale na razie żadnego skoku temperatury, ALE JESTEM ZŁA NA TO. Ryba łapię fliidki Gege super że masz prolaktynę w normie, przy staraniach to bardzo ważne. miłego weekendu
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Witam się weekendowo
![]() Cytat:
![]() madziusia222 ten ovufiend sam wyznacza owulację? Dobra pora wstać i mieszkanko ogarnąć do wieczora bo idziemy na urodziny do znajomej a jutro inni znajomi mają wpaść miłego weekendu[/QUOTE] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jestem na ovufriend i on sam ma wyznaczyc owulacje teraz niby mam dni plodne ale owulacji ani widu ani słychu ![]() ![]()
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
troche mnie nie było tzn podczytywałam ale nie pisałam bo niby o czym jak ten cykl jest stracony. czekam tylko na następny żeby porobic badania i 9 marca mam wizyte u nowego gina. Mama mnie namawia żebym wysłala swoje wyniki do wujaszka który jest ginem ale jakos nie potrafie si e przełamac. Ryba WIELKIE GRATKI ![]() ![]() ![]() łapie fluidki na zaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
madziusia222 ovuview i on żeby mi pokazywał owulację to chyba muszę 6 cykli z niego korzystać albo sama raz wyznaczyć i potem dopiero program
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny!
Powróciłam do świata żywych po "jelitówce" ![]() ![]() ![]() Słuchajcie.... dziś jakąś godz. temu zrobiłam sobie test... i odłożyłam na wanne,, w tym czasie pluskałam się w piance... Po chwili spojrzałam na tescik i.... albo mam zwidy albo widze tam cień cienia z cienia-- baardzo się trzeba przyjrzeć ale Tż też coś tam ujrzał. Pisząc teraz do was zerkam na ten test i próbuję zrobić zdjęcie żebyście mogły same obejrzeć ale nic nie widać na nich- nic zupełenie nic . Jednocześnie bardzo się przyglądam bo chyba mam omamy. jest też prawdopodobieństwo że... po 1. leci jakie jadłam mogły mi coś pomechłać... albo też mogłam sobie po prostu tam chlapcąć wodą i ten cień cienia z cienia może być fałszywy! Jutro z rana powtórka i dam znać co tam zobaczę Rybka wielkie Gratki! A mam pytanie czy ten pierwszy test nic zupełnie nie pokazał a na drugi dzień już coś widziałaś?? bo ten test z fotki to przepiękny!!! OM. 15.01.2013 , 2 cs. 25 lat
#1436 |
Raczkowanie
|
Dżoker ale super trzymam kciukasy żeby jutro sie tylko potwierdziło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jutro po porannej powtórce oczywiście dam znać. Narazie wolę się nie napalać- chociaż już za późno.... napaliłam się. Ale jak się okaże że to jednak falstart to i tak działamy dalej. ![]() Testuję na takich różowych testach płytkowych z allegro : Diagnos -one step pregnancy test . Może to być jakiś szajs bo za 1,4. Jak nie w tym cyklu to w następnym , prawda?? Muszę obmyślić jakiś fajny plan. Jak powiem mężowi:P mamie i siostrom ![]()
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
No ja myśle że dajesz gwarancje heheh
co do napalania - ja bym była tak nakręcona jak te zabawki do kąpieli ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Co do planu to ja sobie tez tak po cichutku marze jak to powiem męzowi jak już zobacze te dwie krechy- chociaz szczerze nie potrafie sobie tego wyobrazic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i chyba jednak w czwartek się wybiorę do gina, bo jakoś tak jeść nie mogę ![]() ![]() Ps. daj jutro koniecznie znać co z testem!! ![]() ![]()
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Ryba spokojnie wszystko bedzie wporzo, winko i kawka nie zaszkodzą - słyszałam że na poczatku zarodek żywi sie ciałkiem zółtym i to co my spozywamy nie ma wpływu no ale dowiesz sie od lekarza tak na stówkę i będziesz spokojniejsza - teraz jak już wiesz że jest fasollka to dbaj o siebie (ale chyba kawy nie bedziesz musiała całkowicie odstawiac na stówke ograniczyc)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.