DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-15, 20:36   #571
shawty19
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 592
GG do shawty19
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!

Cytat:
Napisane przez milka8686 Poka¿ wiadomo¶æ
co¶ w tym jest vide namawianie do wklejenia ich prywatnych rozmow

oczywiscie abstrahujac od faktu,ze samo zakladanie watku o intymnych sprawach na forum to kamikadze, no, ale takie zalozenie forum
Ja osobi¶cie namawia³am autorkê, do wyt³umaczenia czym s± te jej znaki b±d¼ podania jakiego¶ przyk³adu.
Bo wybacz, ale jakby¶ mi powiedzia³a, ze ch³opak dawa³ Ci znaki, to równie dobrze mog³abym pomy¶leæ ¿e sta³ pod oknem i Ci ¶wieci³ latark±, albo przez przypadek Ci d³u¿ej rêkê przytrzyma³.
Stary 2013-02-15, 20:36   #572
alexandraa13
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 888

Cytat:
Napisane przez shawty19 Poka¿ wiadomo¶æ
alexandraa13 chcia³am Ci powiedzieæ, ¿e przez te 19 stron, które powsta³o niejednokrotnie problem autorki by³ rozpatrywany. Ka¿da z Nas z osobna wypowiada³a siê na ten temat, co my¶li o zachowaniu autorki i ch³opaka, oraz tym co dziewczyna powinna zrobiæ.
A o ile mnie pamiêæ nie myli, autorka od samego pocz±tku nie dawa³a siê przekonaæ do naszych racji ani tym bardziej do tego, ze powinna porozmawiaæ na ten temat z kim¶ bardziej odpowiednim, czyli psychologiem.
Ponadto kiedy My, próbowa³y¶my siê czego¶ wiêcej dowiedzieæ, zeby obiektywnie spojrzeæ na sprawê zosta³y¶my nazwane hienami, które tylko czekaj± na informacjê z ¿ycia autorki, a¿eby je rozszarpaæ i wy¶miaæ.

Je¶li autorka, uwa¿a³a, ¿e powiemy jej, ze winnym ca³ej sytuacji jest ten ch³opak, albo ¿eby siê ponownie do niego odezwa³a, ¿eby jej wyja¶ni³ wszystko, to niestety by³a w b³êdzie. I jestem w 100% pewna, ¿e wiêkszo¶æ z dziewczyn, które siê tu udziela³o, pisa³o swoje wypowiedzi nie w celu na¶miewania siê z autorki. Wiêkszo¶æ chcia³a jej otworzyæ oczy na zaistnia³± sytuacjê.
pogrubione - tak rozumiem, z wiêkszo¶ci± siê nawet zgadzam. Co nie zmienia faktu, ¿e to NIE JEST powód do obra¿ania czy wy¶miewania

drugie pogrubione - procentowo tego nie analizowa³am, mo¿liwe, ¿e wiêkszo¶æ. Moje s³owa s± skierowane do tej "mniejszo¶ci".

Nie podlega dyskusji, ¿e dziewczyna ma problem, ¿e bardzo siê pogubi³a, potrzebuje pomocy, musi du¿o rzeczy zrozumieæ, zmieniæ itd. Ale z tego powodu widzê, ¿e wg niektórych stabilnych emocjonalnie, dojrza³ych, inteligentnych i ogarniêtych wiza¿anek zas³uguje na wy¶mianie.
alexandraa13 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 20:42   #573
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Poka¿ wiadomo¶æ
pogrubione - tak rozumiem, z wiêkszo¶ci± siê nawet zgadzam. Co nie zmienia faktu, ¿e to NIE JEST powód do obra¿ania czy wy¶miewania

drugie pogrubione - procentowo tego nie analizowa³am, mo¿liwe, ¿e wiêkszo¶æ. Moje s³owa s± skierowane do tej "mniejszo¶ci".

Nie podlega dyskusji, ¿e dziewczyna ma problem, ¿e bardzo siê pogubi³a, potrzebuje pomocy, musi du¿o rzeczy zrozumieæ, zmieniæ itd. Ale z tego powodu widzê, ¿e wg niektórych stabilnych emocjonalnie, dojrza³ych, inteligentnych i ogarniêtych wiza¿anek zas³uguje na wy¶mianie.
Przyznam siê w pierwszej kolejno¶ci do tego, ¿e po przeczytaniu pierwszego posta autorki zaczê³am siê sama do siebie ¶miaæ. Z prostego powodu, osoba 25 letnia zachowuje siê jak zakochana 14 latka.
Stara³am siê w swoich wiadomo¶ciach pokazaæ autorce w czym tkwi problem. I chyba ka¿da z wypowiadaj±cych siê mia³a to samo na celu.
Dziesi±tki dziewczyn proponowa³y jej wizytê o psychologa. Tak, nawet te które wed³ug Ciebie siê z niej wy¶miewa³y.
Autorka na to zareagowa³a w ten sposób, ze stwierdzi³a ¿e wariatk± nie jest a my jej nie bêdziemy wysy³aæ do lekarza.
No to z ca³ym szacunkiem, ale skoro kto¶ piszê swoj± historiê na publicznym forum, ¿eby zapoznaæ siê z opiniami innych osób, a upiera siê przy swoim to w czym mia³y¶my jej pomóc?
Na prawdê nie widzê powodu, dla którego teraz mamy siê przerzucaæ nawzajem odpowiedzialno¶ci±. Ja zdania nie zmieniê, czy ch³opak dawa³ jej te znaki czy nie, ona je nadinterpretowa³a. Wydawa³o jej siê, ¿e z tego wyjdzie wielka mi³o¶æ, a po miesi±cu 'zabawy' powinna daæ sobie spokój.
Stary 2013-02-15, 20:43   #574
201607110949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 560

ja tam my¶lê, ¿e to troll. przyznam, prowo by³o bardzo udane a¿ do czasu, gdy historia przesta³a trzymaæ siê kupy
201607110949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 20:51   #575
alexandraa13
Rozeznanie

Jedyne o co mi chodzi to to, ¿e nie rozumiem jak mo¿na mieæ ubaw i radochê czytaj±c o czyjej¶ tragedii ( i naprawdê bez znaczenie, czy wynik³a ona z g³upoty/niedojrza³o¶ci/niewiedzy/nadinterpretacji/zaburzeñ czy bóg wie czego).
Stary 2013-02-15, 21:00   #576
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

A to ju¿ jest kwestia podej¶cia. Dla jednych jest to tragedia dla innych ubaw.
Dla mnie osobi¶cie tragedi± by³o i jest zachowanie autorki.
Bez odbioru.!
Stary 2013-02-15, 21:27   #577
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 828

To nie tragedia tylko nudy...ale ten w±tek i tak mniej wulgarny od tego z ginekologiem
panna mati_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 21:30   #578
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Tu przynajmniej nikt nikogo nie wyzywa, tylko pe³na kulturka
Stary 2013-02-15, 21:50   #579
panna mati_
Zakorzenienie

Ale desperacja autorki podobna. Tak przez chwilê pomy¶la³am, ¿e to mo¿e ta sama osoba. Oba w±tki zatytuowane DZIWNE
Stary 2013-02-15, 22:02   #580
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 580

To i ja co¶ dodam od siebie. Przeczyta³am wszystkie posty autorki w w±tku i czê¶æ waszych dziewczyny..
Pierwsze co mi siê nasuwa - drogie wiza¿anki, czy Wy umiecie kulturalnie odpisywaæ zamiast wszystkich po kolei ob¶miaæ, wyszydziæ? ¯al mi Was, na prawdê, przykro siê to czyta, bo dziewczyna na prawdê ma problem, a Wy najm±drzejsze paniusie ¶wiata, wszystkie rozumy zjad³y¶cie i zamiast co¶ normalnie odpisaæ, to tylko ¶miechy, przyg³upawe komentarze. Oczywi¶cie tej uwagi nie kierujê do wszystkich, tylko do tych, które nie potrafi³y siê zachowaæ (zauwa¿y³am, ¿e jak zwykle robi to "elitka" wiza¿u )

Kolejna sprawa: autorko, pos³uchaj. Ja rozumiem, ¿e siê zakocha³a¶, ale przegiê³a¶ totalnie ze swoim zachowaniem. Po pierwsze - nie rozumiem po co do niego wypisywa³a¶, skoro kole¶ Ciê olewa³, nie odpisywa³ na smsy, zbywa³ ogólnie mówi±c. Poni¿y³a¶ siê konkretnie. Ja ju¿ bym da³a sobie spokój w tym momencie, kiedy on Ci ODMÓWI£ SPOTKANIA raz. Potem kolejny raz odmówi³, potem nie odpisywa³ na smsy.
Co do jego zachowania - jak na moje oko to ch³opak nie mia³ jajec, ¿eby Ci powiedzieæ od razu 'sorry, ma³a, ale daj se spokój'. Zbywa³ Ciê, czasem rzuci³ jaki¶ s³odki tek¶cik, ¿eby¶ czeka³a na niego, bo jara³o go to, ¿e jest jaka¶ naiwna panna co na niego czeka. Da³a¶ siê wpu¶ciæ w maliny, w jak±¶ dziecinn± grê z jego strony.
Co do tych znaków - ciê¿ko siê wypowiedzieæ, bo poda³a¶ za ma³o przyk³adów, jednak¿e bior±c pod uwagê te, co poda³a¶ - to wybacz, ale to, ¿e on tam gdzie¶ wrzuci³ na blogu obrazek zaczerpniêty z Twojego bloga czy czego¶ tam to ch.uj a nie znak ubzdura³a¶ to sobie, ¿e kole¶ na Ciebie leci, tylko po prostu siê nie mo¿e zdecydowaæ, nie pouk³ada³ sobie wszystkiego w g³owie. Niestety przeliczy³a¶ siê.

Wniosek mnie siê nasuwa taki, ¿e kole¶ jest idiot±, a Ty naiwn± dziewczyn±, która O¦LEP£A i nie widzia³a jak± z Ciebie mia³ polewke.
Olej typa, nie odzywaj siê do niego

Edytowane przez ciezko_jest_lekko_zyc
Czas edycji: 2013-02-15 o 23:45 Powód: literówka
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 22:58   #581
spritfire
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 550

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Poka¿ wiadomo¶æ
To i ja co¶ dodam od siebie. Przeczyta³am wszystkie posty autorki w w±tku i czê¶æ waszych dziewczyny..
Pierwsze co mi siê nasuwa - drogie wiza¿anki, czy Wy umiecie kulturalnie odpisywaæ zamiast wszystkich po kolei ob¶miaæ, wyszydziæ? ¯al mi Was, na prawdê, przykro siê to czyta, bo dziewczyna na prawdê ma problem, a Wy najm±drzejsze paniusie ¶wiata, wszystkie rozumy zjad³y¶cie i zamiast co¶ normalnie odpisaæ, to tylko ¶miechy, przyg³upawe komentarze. Oczywi¶cie tej uwagi nie kierujê do wszystkich, tylko do tych, które nie potrafi³y siê zachowaæ (zauwa¿y³am, ¿e jak zwykle robi to "elitka" wiza¿u )

Kolejna sprawa: autorko, pos³uchaj. Ja rozumiem, ¿e siê zakocha³a¶, ale przegiê³a¶ totalnie ze swoim zachowaniem. Po pierwsze - nie rozumiem po co do niego wypisywa³a¶, skoro kole¶ Ciê olewa³, nie odpisywa³ na smsy, zbywa³ ogólnie mówi±c. Poni¿y³a¶ siê konkretnie. Ja ju¿ bym da³a sobie spokój w tym momencie, kiedy on Ci ODMÓWI£ SPOTKANIA raz. Potem kolejny raz odmówi³, potem nie odpisywa³ na smsy.
Co do jego zachowania - jak na moje oko to ch³opak nie mia³ jajec, ¿eby Ci powiedzieæ od razu 'sorry, ma³a, ale daj se spokój'. Zbywa³ Ciê, czasem rzuci³ jaki¶ s³odki tek¶cik, ¿eby¶ czeka³a na niego, bo jara³o go to, ¿e jest jaka¶ naiwna panna co na niego czeka. Da³a¶ siê wpu¶ciæ w maliny, w jak±¶ dziecinn± grê z jego strony.
Co do tych znaków - ciê¿ko siê wypowiedzieæ, bo poda³a¶ za ma³o przyk³adów, jednak¿e bior±c pod uwagê te, co poda³a¶ - to wybacz, ale to, ¿e on tam gdzie¶ wrzuci³ na blogu obrazek zaczerpniêty z Twojego bloga czy czego¶ tam to ch.uj a nie znak ubzdura³a¶ to sobie, ¿e kole¶ na Ciebie leci, tylko po prostu siê nie mo¿e zdecydowaæ, nie pouk³ada³ sobie wszystkiego w g³owie. Niestety przeliczy³a¶ siê.

Wniosek mnie siê nasuwa taki, ¿e kole¶ jest idiot±, a Ty naiwn± dziewczynk±, która O¦LEP£A i nie widzia³a jak± z Ciebie mia³ polewke.
Olej typa, nie odzywaj siê do niego
za to Ty rzeczywi¶cie popisa³a¶ sie kultur±
spritfire jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 22:59   #582
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spritfire Poka¿ wiadomo¶æ
Stary 2013-02-15, 23:36   #583
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 23 788

troll czy nie - uwa¿ajcie bo tacy ludzie naprawdê gdzie¶ tam siê czaj±... :d
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 23:44   #584
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spritfire Poka¿ wiadomo¶æ
Nazywaj±c kogo¶ naiwnym stwierdzam fakt przynajmniej jej nie wy¶miewam, a to ¿e u¿y³am przekleñstwa - och straszne -,-
Przynajmniej udawaj, ¿e zrozumia³a¶ przekaz mojej wiadomo¶ci
Stary 2013-02-15, 23:47   #585
madalena83
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 065

Cytat:
Nazywaj±c kogo¶ naiwnym stwierdzam fakt przynajmniej jej nie wy¶miewam, a to ¿e u¿y³am przekleñstwa - och straszne -,-
Przynajmniej udawaj, ¿e zrozumia³a¶ przekaz mojej wiadomo¶ci
a nazywaj±c kogo¶ idiot± te¿ stwierdzasz fakt??

"Nie da siê ¿yæ byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba ¿yæ perfekcyjnie"

Jan Lubiñski
madalena83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-15, 23:49   #586
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madalena83 Poka¿ wiadomo¶æ
a nazywaj±c kogo¶ idiot± te¿ stwierdzasz fakt??
Serio teraz bêdziecie wyszukiwaæ w moich wypowiedziach czego¶ do czego mo¿ecie siê doczepiæ? dobry pomys³, zawsze co¶ siê znajdzie.
Nie, to jest moja OPINIA o jego zachowaniu.
Nie wchodzê w dalsz± dyskusjê, dla mnie ka¿dy kto w tym w±tku sypa³ ¿arcikami jaka to autorka jest ¶mieszna itd. sam jest tak samo ¿enuj±cy.
eot.
Stary 2013-02-16, 00:05   #587
madalena83
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 065

Cytat:
Serio teraz bêdziecie wyszukiwaæ w moich wypowiedziach czego¶ do czego mo¿ecie siê doczepiæ? dobry pomys³, zawsze co¶ siê znajdzie.
Nie, to jest moja OPINIA o jego zachowaniu.
Nie wchodzê w dalsz± dyskusjê, dla mnie ka¿dy kto w tym w±tku sypa³ ¿arcikami jaka to autorka jest ¶mieszna itd. sam jest tak samo ¿enuj±cy.
eot.
¶mieszne to jest to, ¿e Ty mówi±c, ¿e facet jest idiot± wyra¿asz opiniê o jego zachowaniu, a jak inni pisz± o autorce, ¿e jest ¶mieszna to ju¿ jest nie w porz±dku

"Nie da siê ¿yæ byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba ¿yæ perfekcyjnie"

Jan Lubiñski
madalena83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 00:08   #588
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madalena83 Poka¿ wiadomo¶æ
¶mieszne to jest to, ¿e Ty mówi±c, ¿e facet jest idiot± wyra¿asz opiniê o jego zachowaniu, a jak inni pisz± o autorce, ¿e jest ¶mieszna to ju¿ jest nie w porz±dku
Nie chodzi o to CO pisz±, tylko JAK pisz±, jakim tonem szyderczym
Poczytaj sobie pierwsze strony w±tku to mo¿e skumasz.
Dobrej nocy
Stary 2013-02-16, 02:05   #589
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 801

nie bêdê siê z ciebie ¶mia³a, bo je¶li to wszystko jest prawd±, to twoja sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. chcê jednak co¶ napisaæ, by do³o¿yæ kamyk do lawiny. bo mo¿e ta lawina zmieni twój sposób my¶lenia.

pal licho te znaki- by³y, nie by³y, ma³o istotne. powinna¶ siê natomiast zastanowiæ nad jednym. gdzie podzia³a siê twoja godno¶æ? honor? dlaczego nie masz ani nie mia³a¶ poczucia, ¿e nale¿y siê wycofaæ. ¿e skoro on nie usi³uje (wprost, bezpo¶rednio, w prawdziwym ¿yciu, a nie w internetowym ¶wiatku) nawi±zaæ z tob± wiêzi, to mo¿e nale¿y siê odsun±æ? gdzie siê podzia³ twój instynkt przetrwania, który nie przestrzeg³ ciê przed parciem wprost w jak±¶ matniê?
zastanów siê, bo to jest prawdziwy problem.
Stary 2013-02-16, 02:45   #590
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Cytat:
Napisane przez olenkasz Poka¿ wiadomo¶æ
nie bêdê siê z ciebie ¶mia³a, bo je¶li to wszystko jest prawd±, to twoja sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. chcê jednak co¶ napisaæ, by do³o¿yæ kamyk do lawiny. bo mo¿e ta lawina zmieni twój sposób my¶lenia.

pal licho te znaki- by³y, nie by³y, ma³o istotne. powinna¶ siê natomiast zastanowiæ nad jednym. gdzie podzia³a siê twoja godno¶æ? honor? dlaczego nie masz ani nie mia³a¶ poczucia, ¿e nale¿y siê wycofaæ. ¿e skoro on nie usi³uje (wprost, bezpo¶rednio, w prawdziwym ¿yciu, a nie w internetowym ¶wiatku) nawi±zaæ z tob± wiêzi, to mo¿e nale¿y siê odsun±æ? gdzie siê podzia³ twój instynkt przetrwania, który nie przestrzeg³ ciê przed parciem wprost w jak±¶ matniê?
zastanów siê, bo to jest prawdziwy problem.
ZGADZAM SIÊ. Ja to widzia³am, ale s±dzi³am, ¿e skoro ju¿ tyle wytrzyma³am to poczekam jeszcze parê dni... z paru dni zrobi³o siê parê miesiêcy ALE JA Z TEGO WYCHODZÊ !

Odpisujê tylko dlatego, ¿e zauwa¿y³am link do twojej zupy je¶li rozumiesz co to znaczy mieæ link do zupy faceta i wiedzieæ, ¿e tylko 2 osoby poza Tob± znaj± ten adres, poza tym on ma link do Twojej, ponadto masz dowody, ¿e on na Twoj± zagl±da i jednocze¶nie dostaje ode mnie jakie¶ tam smsy, a w jego statusach znajduj± siê bezpo¶rednie zdania z Twoich smsów, potrafi³ zapodawaæ piosenki, które wcze¶niej dostawa³ ode mnie w wiadomo¶ciach prywatnych... to mimo, ¿e nie odpisywa³ bezpo¶rednio romansowali¶my tak przez neta... tylko, ¿e to wysz³o daleko, daleko poza granice rozs±dku. Oboje mieli¶my z tego jak±¶ przyjemno¶æ, bo widywali¶my siê gdzie¶ w realu, on by³ jaki¶ nie¶mia³y, pó¼niej wraca³ do domu i otwiera³ siê na blogu. Dlaczego mia³ wiêcej ¶mia³o¶ci wobec obecnej dziewczyny ? Podejrzewam, ¿e mo¿e dlatego, ¿e nie by³o z ni± tej otoczki typu muzyka, cytaty itd. Ja go nie t³umaczê, siebie te¿ nie, ale oboje siê przyczynili¶my do tej chorej sytuacji

Je¶li wiesz czym jest zupa dla niektórych ludzi i ¿e s± ch³opcy, którzy nie s³uchaj± disco/disco polo jak u¿ytkowniczki wypowiadaj±ce siê w tym w±tku, to mo¿e chocia¿ Ty zrozumiesz, ¿e mo¿na siê emocjonalnie wczuæ w taki przedziwny kontakt

A, no i urwa³ ze mn± kontakt 2 tygodnie przed wyjazdem z dziewczyn± do tego Pary¿a. Wiedzia³, ¿e przeginamy, wiedzia³, ¿e to musi siê wreszcie skoñczyæ. No i ³atwiej by³o sp³awiæ mnie ni¿ to co ju¿ ma w realu A to, ¿e by³am g³upia, naiwna, dziecina, niedojrza³a, ¿e wierzy³am mu, ¿e co¶ wreszcie zmieni... no có¿. Do tych b³êdów siê przyznajê...

DODAM jeszcze, ¿e to by³a niemo¿liwa g³upota z mojej strony szukaæ jakiej¶ oceny sytuacji w Internecie. I nawet siê zgodzê, ¿e lepiej by³oby i¶æ w tym celu do psychologa, je¶li nie chcê o tym rozmawiaæ ze znajomymi, którzy s± w wiêkszo¶ci znajomymi tego ch³opaka.

Wypowiadaj±ce siê tu wyjadaczki i stare wygi forumowe to jaki¶ koszmar. Pierwszy raz udziela³am siê na forum tego typu i ostatni. A komentarze, ¿e 'w±tek roku' i temu podobne ¶wiadcz± o tym jak du¿o te osoby spêdzaj± na forach ¶ledz±c czyje¶ ¿ycia, czêsto na¶miewaj±c siê z tych bardziej ¿yciowo nieporadnych. Czasem lepiej ugry¼æ siê w jêzyk (czy te¿ klawiaturê ) ni¿ dowalaæ komu¶, kto mo¿e mieæ faktycznie problemy.

My jeste¶my w wieku studenckim, mamy w planach podró¿e, koncerty, a nie np. ¶lub czy zak³adanie rodziny. Wypowiada³y siê osoby posiadaj±ce ju¿ dzieci, wiêc ja trochê rozumiem, ¿e mog³y mieæ taki stosunek do tego co piszê. Gdybym szuka³a mê¿a czy ojca dla dzieci to raczej wiadomo by³oby, ¿e z nim nie ma jak przez internet natomiast by³ dla mnie na tyle intryguj±cy, ¿e chcia³o mi siê ci±gle przed³u¿aæ sytuacjê i czekaæ czy zadzia³a wreszcie w realu, nawet je¶li kosztowa³a mnie sporo cierpienia.

Edytowane przez noubanaa
Czas edycji: 2013-02-16 o 03:16
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 03:15   #591
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 801

je¶li przejrza³a¶ moj± zupê to wiesz, ¿e mnie z facetami nie ³±cz± ¿adne tego typu relacje. ale tak- wiem jak to jest czytaæ na czyim¶ blogu o sobie

generalnie mam nadziejê, ze ci przesz³o, ¿e olejesz temat tego kolesia i wrócisz do siebie. ufam, ¿e twoje s³owa o tym, ¿e to wszystko jest przesz³o¶ci±, s± prawdziwe.
tak bêdzie najlepiej dla ciebie i dla twojego stanu emocjonalnego.

¿yczê powodzenia
Stary 2013-02-16, 03:26   #592
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Poka¿ wiadomo¶æ
je¶li przejrza³a¶ moj± zupê to wiesz, ¿e mnie z facetami nie ³±cz± ¿adne tego typu relacje. ale tak- wiem jak to jest czytaæ na czyim¶ blogu o sobie

generalnie mam nadziejê, ze ci przesz³o, ¿e olejesz temat tego kolesia i wrócisz do siebie. ufam, ¿e twoje s³owa o tym, ¿e to wszystko jest przesz³o¶ci±, s± prawdziwe.
tak bêdzie najlepiej dla ciebie i dla twojego stanu emocjonalnego.

¿yczê powodzenia
Dziêki ! Wiem, ¿e muszê to skoñczyæ Po prostu nie odzywam siê, nie piszê i nie zapodajê nic w jego kierunku jak to bywa³o wcze¶niej. On te¿ przesta³ zapodawaæ, skoñczy³ tak jak mo¿e czyta³a¶ w poprzednich postach. Po prostu teraz kwestia czasu, a¿ ca³kowicie sprawa wyparuje z g³owy

Edytowane przez noubanaa
Czas edycji: 2013-02-16 o 03:30
Stary 2013-02-16, 12:07   #593
Flashdance
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 843

Cytat:
Napisane przez noubanaa Poka¿ wiadomo¶æ
ZGADZAM SIÊ. Ja to widzia³am, ale s±dzi³am, ¿e skoro ju¿ tyle wytrzyma³am to poczekam jeszcze parê dni... z paru dni zrobi³o siê parê miesiêcy ALE JA Z TEGO WYCHODZÊ !

Odpisujê tylko dlatego, ¿e zauwa¿y³am link do twojej zupy je¶li rozumiesz co to znaczy mieæ link do zupy faceta i wiedzieæ, ¿e tylko 2 osoby poza Tob± znaj± ten adres, poza tym on ma link do Twojej, ponadto masz dowody, ¿e on na Twoj± zagl±da i jednocze¶nie dostaje ode mnie jakie¶ tam smsy, a w jego statusach znajduj± siê bezpo¶rednie zdania z Twoich smsów, potrafi³ zapodawaæ piosenki, które wcze¶niej dostawa³ ode mnie w wiadomo¶ciach prywatnych... to mimo, ¿e nie odpisywa³ bezpo¶rednio romansowali¶my tak przez neta... tylko, ¿e to wysz³o daleko, daleko poza granice rozs±dku. Oboje mieli¶my z tego jak±¶ przyjemno¶æ, bo widywali¶my siê gdzie¶ w realu, on by³ jaki¶ nie¶mia³y, pó¼niej wraca³ do domu i otwiera³ siê na blogu. Dlaczego mia³ wiêcej ¶mia³o¶ci wobec obecnej dziewczyny ? Podejrzewam, ¿e mo¿e dlatego, ¿e nie by³o z ni± tej otoczki typu muzyka, cytaty itd. Ja go nie t³umaczê, siebie te¿ nie, ale oboje siê przyczynili¶my do tej chorej sytuacji

Je¶li wiesz czym jest zupa dla niektórych ludzi i ¿e s± ch³opcy, którzy nie s³uchaj± disco/disco polo jak u¿ytkowniczki wypowiadaj±ce siê w tym w±tku, to mo¿e chocia¿ Ty zrozumiesz, ¿e mo¿na siê emocjonalnie wczuæ w taki przedziwny kontakt

A, no i urwa³ ze mn± kontakt 2 tygodnie przed wyjazdem z dziewczyn± do tego Pary¿a. Wiedzia³, ¿e przeginamy, wiedzia³, ¿e to musi siê wreszcie skoñczyæ. No i ³atwiej by³o sp³awiæ mnie ni¿ to co ju¿ ma w realu A to, ¿e by³am g³upia, naiwna, dziecina, niedojrza³a, ¿e wierzy³am mu, ¿e co¶ wreszcie zmieni... no có¿. Do tych b³êdów siê przyznajê...

DODAM jeszcze, ¿e to by³a niemo¿liwa g³upota z mojej strony szukaæ jakiej¶ oceny sytuacji w Internecie. I nawet siê zgodzê, ¿e lepiej by³oby i¶æ w tym celu do psychologa, je¶li nie chcê o tym rozmawiaæ ze znajomymi, którzy s± w wiêkszo¶ci znajomymi tego ch³opaka.

Wypowiadaj±ce siê tu wyjadaczki i stare wygi forumowe to jaki¶ koszmar. Pierwszy raz udziela³am siê na forum tego typu i ostatni. A komentarze, ¿e 'w±tek roku' i temu podobne ¶wiadcz± o tym jak du¿o te osoby spêdzaj± na forach ¶ledz±c czyje¶ ¿ycia, czêsto na¶miewaj±c siê z tych bardziej ¿yciowo nieporadnych. Czasem lepiej ugry¼æ siê w jêzyk (czy te¿ klawiaturê ) ni¿ dowalaæ komu¶, kto mo¿e mieæ faktycznie problemy.

My jeste¶my w wieku studenckim, mamy w planach podró¿e, koncerty, a nie np. ¶lub czy zak³adanie rodziny. Wypowiada³y siê osoby posiadaj±ce ju¿ dzieci, wiêc ja trochê rozumiem, ¿e mog³y mieæ taki stosunek do tego co piszê. Gdybym szuka³a mê¿a czy ojca dla dzieci to raczej wiadomo by³oby, ¿e z nim nie ma jak przez internet natomiast by³ dla mnie na tyle intryguj±cy, ¿e chcia³o mi siê ci±gle przed³u¿aæ sytuacjê i czekaæ czy zadzia³a wreszcie w realu, nawet je¶li kosztowa³a mnie sporo cierpienia.

No dobrze. Ty napisa³a¶ mu sms on go zacytowa³ na blogu, ty napisa³a¶ mu w o jakiej¶ piosence on umie¶ci³ j± na blogu, ty napisa³a¶ o czym¶ w smsie on napisa³ o tym samym na blogu. No i co z tego? Czy wed³ug Ciebie tak wygl±da flirt? Czy wed³ug ciebie to by³ objaw tego ¿e facet jest tob± zainteresowany i chcia³by siê z tob± spotykaæ? Przecie¿ takie relacje (cytowanie sms) mog± by miêdzy rodzeñstwem lub przyjació³mi. To ¿e cytowa³ twoje smsy mo¿e ¶wiadczyæ ¿e spodoba³y mu siê twoje sformu³owania, ale nie o tym ¿e o tobie my¶li. To ¿e umie¶ci³ piosenkê o której ty napisa³a¶ mo¿e ¶wiadczy ¿e mu siê spodoba³a, ale nie o tym ¿e chce siê z tob± spotykaæ (no chyba ¿e wstawia³ cytat i pisa³ "to cytat od osoby na której mi zale¿y", albo wstawia³ piosenkê i pisa³ "to specjalnie dla ciebie, my¶lê o tobie"). Je¶li nie dodawa³ takich osobistych komentarzy tylko wstawia³ piosenkê o której mu napisa³a¶ to nie ¶wiadczy o tym ¿e by³ tob± zainteresowany i flirtowa³ z tob±, tylko spodoba³a mu sie piosenka, to wszystko.

Nadinterpretacja z twojej strony by³a ogromna, ja nadal nie widzê z jego strony oznak zainteresowania twoj± osob± jako potencjaln± dziewczyn±. Nie widzê aby dawa³ ci nadziejê ¿e my¶li o tobie, têskni i chce siê spotykaæ.

Ci±gle piszesz ¿e mia³ du¿o okazji aby napisaæ ci ¿e nie chce siê z tob± spotykaæ. Ja widzê to z drugiej strony. Mia³ du¿o okazji aby powiedzieæ ci ¿e mu siê podobasz, ¿e chce siê z tob± spotkaæ, bli¿ej poznaæ, mia³ du¿o okazji aby siê do ciebie zbli¿yæ, poflirtowaæ. nie robi³ tego. Dlaczego? On tylko wstawia³ na bloga piosenkê o której mu napisa³a¶ co w tym z³ego, gdzie tu znak ¿e chcia³ aby¶ na niego czeka³a?
Flashdance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 12:24   #594
201607050913
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 528

Cytat:

Dziewczyno, nie ma i nie by³o ¿adnych "Wy", wiêc nie mów, ¿e z tego wychodzisz. Chory schemat siedzi w Twojej g³owie i wszyscy to widz±, oprócz Ciebie. Tylko ¿e wkrêcasz sobie, ¿e jeste¶ wyj±tkowa, bo masz "relacjê" której nikt nie rozumie i nikt w tym w±tku nie jest tak wra¿liwy i m±dry, ¿eby to ogarn±æ. ¯yj w swojej bajce dalej, ogromn± krzywdê sobie robisz.
201607050913 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 12:37   #595
nicRu
maszyna, nie cz³owiek

Wiadomo¶ci: 24 679

Cytat:
Napisane przez Flashdance Poka¿ wiadomo¶æ
No dobrze. Ty napisa³a¶ mu sms on go zacytowa³ na blogu, ty napisa³a¶ mu w o jakiej¶ piosence on umie¶ci³ j± na blogu, ty napisa³a¶ o czym¶ w smsie on napisa³ o tym samym na blogu. No i co z tego? Czy wed³ug Ciebie tak wygl±da flirt? Czy wed³ug ciebie to by³ objaw tego ¿e facet jest tob± zainteresowany i chcia³by siê z tob± spotykaæ? Przecie¿ takie relacje (cytowanie sms) mog± by miêdzy rodzeñstwem lub przyjació³mi. To ¿e cytowa³ twoje smsy mo¿e ¶wiadczyæ ¿e spodoba³y mu siê twoje sformu³owania, ale nie o tym ¿e o tobie my¶li. To ¿e umie¶ci³ piosenkê o której ty napisa³a¶ mo¿e ¶wiadczy ¿e mu siê spodoba³a, ale nie o tym ¿e chce siê z tob± spotykaæ (no chyba ¿e wstawia³ cytat i pisa³ "to cytat od osoby na której mi zale¿y", albo wstawia³ piosenkê i pisa³ "to specjalnie dla ciebie, my¶lê o tobie"). Je¶li nie dodawa³ takich osobistych komentarzy tylko wstawia³ piosenkê o której mu napisa³a¶ to nie ¶wiadczy o tym ¿e by³ tob± zainteresowany i flirtowa³ z tob±, tylko spodoba³a mu sie piosenka, to wszystko.

Nadinterpretacja z twojej strony by³a ogromna, ja nadal nie widzê z jego strony oznak zainteresowania twoj± osob± jako potencjaln± dziewczyn±. Nie widzê aby dawa³ ci nadziejê ¿e my¶li o tobie, têskni i chce siê spotykaæ.

Ci±gle piszesz ¿e mia³ du¿o okazji aby napisaæ ci ¿e nie chce siê z tob± spotykaæ. Ja widzê to z drugiej strony. Mia³ du¿o okazji aby powiedzieæ ci ¿e mu siê podobasz, ¿e chce siê z tob± spotkaæ, bli¿ej poznaæ, mia³ du¿o okazji aby siê do ciebie zbli¿yæ, poflirtowaæ. nie robi³ tego. Dlaczego? On tylko wstawia³ na bloga piosenkê o której mu napisa³a¶ co w tym z³ego, gdzie tu znak ¿e chcia³ aby¶ na niego czeka³a?
W walentynki po sieci chodzi³ taki obrazek:
"polubi³a moje zdjêcie, ja polubi³em jej zdjêcie, my¶lê, ¿e jeste¶my na dobrej drodze"...
My¶lê, ¿e to trochê na takiej zasadzie by³o.

To straszne jak internet zdusi³ w niektórych umiejêtno¶æ porozumiewania siê.
Stary 2013-02-16, 12:47   #596
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 957

szkoda autorko, ¿e pominê³a¶ moj poprzedni post.

wszystko ³adnie, piêknie, piosenki, cytaty, porozumienie bez s³ów ponad wszystkimi... my tego nie rozumiemy widaæ i sluchamy disco polo (nie wiem skad to wzielas ) ale nie jest to jednak powód do nêkania kogo¶ sms'ami... juz pomiinê fakt, ze nie jest do powód robienia z siebie tego co Ty zrobila¶.
Stary 2013-02-16, 12:49   #597
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Poka¿ wiadomo¶æ
"polubi³a moje zdjêcie, ja polubi³em jej zdjêcie, my¶lê, ¿e jeste¶my na dobrej drodze"...

To straszne jak internet zdusi³ w niektórych umiejêtno¶æ porozumiewania siê.
Widzia³am obrazek sama siê ¶mia³am.

To prawda, ¿e internet to z³o. Dodatkowo powiem, ¿e ch³opak sam nazywa siê 'dzieckiem internetu'

Wszyscy mnie pytali na jakiej podstawie robi³am sobie nadzieje... Co to za 'znaki'... Có¿, ch³opak wiedzia³, ¿e jestem zad³u¿ona, o czym ¶wiadczy³y zarówno smsy jak i wpisy na blogu. Jego wpisy czêsto by³y odpowiedzi± na moje smsy lub wpisy. Nie jestem na tyle por±bana, ¿eby udostêpniaæ prywatne wiadomo¶ci b±d¼ adresy blogów, tylko po to by udowodniæ komu¶ w Internecie, ¿e mia³am prawo mieæ skrawek nadziei. A z jakiego powodu nie potrafi³ wyj¶æ poza internet ? Nie wiem. I siê nigdy nie dowiem. Muszê odchorowaæ t± sytuacjê Poza tym mówi³am ju¿ ¿e na ¿ywo te¿ us³ysza³am, ¿e chcia³by ze mn± byæ, ale to by³ czas kiedy by³am dumna (tak jak doradzaj± mi s³usznie wiza¿anki) i uwa¿a³am, ¿e za s³abo siê stara no i znalaz³ pewnie tak±, która mia³a mniejsze wymagania nie wiem sama... w ka¿dym razie nazywanie mnie stalkerk± w tym przypadku jest grubo przesadzone.

A z sytuacji na ¿ywo to ju¿ mówi³am, ¿e zaczepia³ wzrokiem, wpatrywa³ siê, ale nie podchodzi³. Wieczorem mog³am za to poczytaæ na blogu o jakich¶ tam jego blokadach, strachach i innych...
Stary 2013-02-16, 12:52   #598
monika192
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Cytat:
Napisane przez nicRu Poka¿ wiadomo¶æ

To straszne jak internet zdusi³ w niektórych umiejêtno¶æ jrporozumiewania siê.
Nawet je¶li tak by³o to który normalny, doros³y, dojrza³y umys³owo cz³owiek bawi siê w takie rzeczy w wieku 25 lat?
Przecie¿ to jaka¶ totalna dziecinada na poziomie wieku 15-letniego. My¶lê ¿e autorka co¶ ¶ciemnia z tym wiekiem albo jest niedojrza³a umys³owo.
monika192 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 12:52   #599
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 23 788

Cytat:
Widzia³am obrazek sama siê ¶mia³am.

To prawda, ¿e internet to z³o. Dodatkowo powiem, ¿e ch³opak sam nazywa siê 'dzieckiem internetu'

Wszyscy mnie pytali na jakiej podstawie robi³am sobie nadzieje... Co to za 'znaki'... Có¿, ch³opak wiedzia³, ¿e jestem zad³u¿ona, o czym ¶wiadczy³y zarówno smsy jak i wpisy na blogu. Jego wpisy czêsto by³y odpowiedzi± na moje smsy lub wpisy. Nie jestem na tyle por±bana, ¿eby udostêpniaæ prywatne wiadomo¶ci b±d¼ adresy blogów, tylko po to by udowodniæ komu¶ w Internecie, ¿e mia³am prawo mieæ skrawek nadziei. A z jakiego powodu nie potrafi³ wyj¶æ poza internet ? Nie wiem. I siê nigdy nie dowiem. Muszê odchorowaæ t± sytuacjê Poza tym mówi³am ju¿ ¿e na ¿ywo te¿ us³ysza³am, ¿e chcia³by ze mn± byæ, ale to by³ czas kiedy by³am dumna (tak jak doradzaj± mi s³usznie wiza¿anki) i uwa¿a³am, ¿e za s³abo siê stara no i znalaz³ pewnie tak±, która mia³a mniejsze wymagania nie wiem sama... w ka¿dym razie nazywanie mnie stalkerk± w tym przypadku jest grubo przesadzone.

A z sytuacji na ¿ywo to ju¿ mówi³am, ¿e zaczepia³ wzrokiem, wpatrywa³ siê, ale nie podchodzi³. Wieczorem mog³am za to poczytaæ na blogu o jakich¶ tam jego blokadach, strachach i innych...
no niewa¿ne normalna kobieta ola³aby takiego go¶cia i uzna³aby go za jakiego¶ psychola (bez obrazy) a Ty siê da³a¶ wci±gn±æ dla mnie i tak terapia by Ci siê przyda³a ¿eby ju¿ wiêcej nie wpadaæ w takie dziwne sytuacje
a znaj±c ¿ycie jeszce Ci siê to pewnie podoba³o na pocz±tku, no masakra 25 lat, medycyna... nie, nie pasuje mi to i nie chcê w to wierzyæ
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 12:55   #600
alexandraa13
Rozeznanie

zakochaj siê w kim¶ normalnym, do kogo bêdziesz mog³a siê przytuliæ, pogadaæ o wszystkim, robiæ razem fajne rzeczy , szybko Ci przejdzie mi³o¶æ do niestandardowego pana
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.