|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!
Cytat:
Bo wybacz, ale jakby¶ mi powiedzia³a, ze ch³opak dawa³ Ci znaki, to równie dobrze mog³abym pomy¶leæ ¿e sta³ pod oknem i Ci ¶wieci³ latark±, albo przez przypadek Ci d³u¿ej rêkê przytrzyma³.
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Cytat:
drugie pogrubione - procentowo tego nie analizowa³am, mo¿liwe, ¿e wiêkszo¶æ. Moje s³owa s± skierowane do tej "mniejszo¶ci". Nie podlega dyskusji, ¿e dziewczyna ma problem, ¿e bardzo siê pogubi³a, potrzebuje pomocy, musi du¿o rzeczy zrozumieæ, zmieniæ itd. Ale z tego powodu widzê, ¿e wg niektórych stabilnych emocjonalnie, dojrza³ych, inteligentnych i ogarniêtych wiza¿anek zas³uguje na wy¶mianie. |
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stara³am siê w swoich wiadomo¶ciach pokazaæ autorce w czym tkwi problem. I chyba ka¿da z wypowiadaj±cych siê mia³a to samo na celu. Dziesi±tki dziewczyn proponowa³y jej wizytê o psychologa. Tak, nawet te które wed³ug Ciebie siê z niej wy¶miewa³y. Autorka na to zareagowa³a w ten sposób, ze stwierdzi³a ¿e wariatk± nie jest a my jej nie bêdziemy wysy³aæ do lekarza. No to z ca³ym szacunkiem, ale skoro kto¶ piszê swoj± historiê na publicznym forum, ¿eby zapoznaæ siê z opiniami innych osób, a upiera siê przy swoim to w czym mia³y¶my jej pomóc? Na prawdê nie widzê powodu, dla którego teraz mamy siê przerzucaæ nawzajem odpowiedzialno¶ci±. Ja zdania nie zmieniê, czy ch³opak dawa³ jej te znaki czy nie, ona je nadinterpretowa³a. Wydawa³o jej siê, ¿e z tego wyjdzie wielka mi³o¶æ, a po miesi±cu 'zabawy' powinna daæ sobie spokój.
|
|
|
#574 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 560
|
ja tam my¶lê, ¿e to troll. przyznam, prowo by³o bardzo udane a¿ do czasu, gdy historia przesta³a trzymaæ siê kupy
|
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Jedyne o co mi chodzi to to, ¿e nie rozumiem jak mo¿na mieæ ubaw i radochê czytaj±c o czyjej¶ tragedii ( i naprawdê bez znaczenie, czy wynik³a ona z g³upoty/niedojrza³o¶ci/niewiedzy/nadinterpretacji/zaburzeñ czy bóg wie czego).
|
|
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
A to ju¿ jest kwestia podej¶cia. Dla jednych jest to tragedia dla innych ubaw.
Dla mnie osobi¶cie tragedi± by³o i jest zachowanie autorki. Bez odbioru.!
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 828
|
To nie tragedia tylko nudy...ale ten w±tek i tak mniej wulgarny od tego z ginekologiem
|
|
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu przynajmniej nikt nikogo nie wyzywa, tylko pe³na kulturka
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Ale desperacja autorki podobna. Tak przez chwilê pomy¶la³am, ¿e to mo¿e ta sama osoba. Oba w±tki zatytuowane DZIWNE
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 580
|
To i ja co¶ dodam od siebie. Przeczyta³am wszystkie posty autorki w w±tku i czê¶æ waszych dziewczyny..
Pierwsze co mi siê nasuwa - drogie wiza¿anki, czy Wy umiecie kulturalnie odpisywaæ zamiast wszystkich po kolei ob¶miaæ, wyszydziæ? ¯al mi Was, na prawdê, przykro siê to czyta, bo dziewczyna na prawdê ma problem, a Wy najm±drzejsze paniusie ¶wiata, wszystkie rozumy zjad³y¶cie i zamiast co¶ normalnie odpisaæ, to tylko ¶miechy, przyg³upawe komentarze. Oczywi¶cie tej uwagi nie kierujê do wszystkich, tylko do tych, które nie potrafi³y siê zachowaæ (zauwa¿y³am, ¿e jak zwykle robi to "elitka" wiza¿u )Kolejna sprawa: autorko, pos³uchaj. Ja rozumiem, ¿e siê zakocha³a¶, ale przegiê³a¶ totalnie ze swoim zachowaniem. Po pierwsze - nie rozumiem po co do niego wypisywa³a¶, skoro kole¶ Ciê olewa³, nie odpisywa³ na smsy, zbywa³ ogólnie mówi±c. Poni¿y³a¶ siê konkretnie. Ja ju¿ bym da³a sobie spokój w tym momencie, kiedy on Ci ODMÓWI£ SPOTKANIA raz. Potem kolejny raz odmówi³, potem nie odpisywa³ na smsy. Co do jego zachowania - jak na moje oko to ch³opak nie mia³ jajec, ¿eby Ci powiedzieæ od razu 'sorry, ma³a, ale daj se spokój'. Zbywa³ Ciê, czasem rzuci³ jaki¶ s³odki tek¶cik, ¿eby¶ czeka³a na niego, bo jara³o go to, ¿e jest jaka¶ naiwna panna co na niego czeka. Da³a¶ siê wpu¶ciæ w maliny, w jak±¶ dziecinn± grê z jego strony.Co do tych znaków - ciê¿ko siê wypowiedzieæ, bo poda³a¶ za ma³o przyk³adów, jednak¿e bior±c pod uwagê te, co poda³a¶ - to wybacz, ale to, ¿e on tam gdzie¶ wrzuci³ na blogu obrazek zaczerpniêty z Twojego bloga czy czego¶ tam to ch.uj a nie znak ubzdura³a¶ to sobie, ¿e kole¶ na Ciebie leci, tylko po prostu siê nie mo¿e zdecydowaæ, nie pouk³ada³ sobie wszystkiego w g³owie. Niestety przeliczy³a¶ siê.Wniosek mnie siê nasuwa taki, ¿e kole¶ jest idiot±, a Ty naiwn± dziewczyn±, która O¦LEP£A i nie widzia³a jak± z Ciebie mia³ polewke. Olej typa, nie odzywaj siê do niego Edytowane przez ciezko_jest_lekko_zyc Czas edycji: 2013-02-15 o 23:45 Powód: literówka |
|
|
|
|
#581 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 550
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 23 788
|
troll czy nie - uwa¿ajcie bo tacy ludzie naprawdê gdzie¶ tam siê czaj±... :d
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Nazywaj±c kogo¶ naiwnym stwierdzam fakt
przynajmniej jej nie wy¶miewam, a to ¿e u¿y³am przekleñstwa - och straszne -,-Przynajmniej udawaj, ¿e zrozumia³a¶ przekaz mojej wiadomo¶ci |
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 065
|
a nazywaj±c kogo¶ idiot± te¿ stwierdzasz fakt??
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Serio teraz bêdziecie wyszukiwaæ w moich wypowiedziach czego¶ do czego mo¿ecie siê doczepiæ?
Nie, to jest moja OPINIA o jego zachowaniu. Nie wchodzê w dalsz± dyskusjê, dla mnie ka¿dy kto w tym w±tku sypa³ ¿arcikami jaka to autorka jest ¶mieszna itd. sam jest tak samo ¿enuj±cy. eot. |
|
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 065
|
Cytat:
|
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poczytaj sobie pierwsze strony w±tku to mo¿e skumasz. Dobrej nocy |
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 801
|
nie bêdê siê z ciebie ¶mia³a, bo je¶li to wszystko jest prawd±, to twoja sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. chcê jednak co¶ napisaæ, by do³o¿yæ kamyk do lawiny. bo mo¿e ta lawina zmieni twój sposób my¶lenia.
pal licho te znaki- by³y, nie by³y, ma³o istotne. powinna¶ siê natomiast zastanowiæ nad jednym. gdzie podzia³a siê twoja godno¶æ? honor? dlaczego nie masz ani nie mia³a¶ poczucia, ¿e nale¿y siê wycofaæ. ¿e skoro on nie usi³uje (wprost, bezpo¶rednio, w prawdziwym ¿yciu, a nie w internetowym ¶wiatku) nawi±zaæ z tob± wiêzi, to mo¿e nale¿y siê odsun±æ? gdzie siê podzia³ twój instynkt przetrwania, który nie przestrzeg³ ciê przed parciem wprost w jak±¶ matniê? zastanów siê, bo to jest prawdziwy problem.
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
Cytat:
ALE JA Z TEGO WYCHODZÊ ! ![]() Odpisujê tylko dlatego, ¿e zauwa¿y³am link do twojej zupy je¶li rozumiesz co to znaczy mieæ link do zupy faceta i wiedzieæ, ¿e tylko 2 osoby poza Tob± znaj± ten adres, poza tym on ma link do Twojej, ponadto masz dowody, ¿e on na Twoj± zagl±da i jednocze¶nie dostaje ode mnie jakie¶ tam smsy, a w jego statusach znajduj± siê bezpo¶rednie zdania z Twoich smsów, potrafi³ zapodawaæ piosenki, które wcze¶niej dostawa³ ode mnie w wiadomo¶ciach prywatnych... to mimo, ¿e nie odpisywa³ bezpo¶rednio romansowali¶my tak przez neta... tylko, ¿e to wysz³o daleko, daleko poza granice rozs±dku. Oboje mieli¶my z tego jak±¶ przyjemno¶æ, bo widywali¶my siê gdzie¶ w realu, on by³ jaki¶ nie¶mia³y, pó¼niej wraca³ do domu i otwiera³ siê na blogu. Dlaczego mia³ wiêcej ¶mia³o¶ci wobec obecnej dziewczyny ? Podejrzewam, ¿e mo¿e dlatego, ¿e nie by³o z ni± tej otoczki typu muzyka, cytaty itd. Ja go nie t³umaczê, siebie te¿ nie, ale oboje siê przyczynili¶my do tej chorej sytuacji ![]() Je¶li wiesz czym jest zupa dla niektórych ludzi i ¿e s± ch³opcy, którzy nie s³uchaj± disco/disco polo jak u¿ytkowniczki wypowiadaj±ce siê w tym w±tku, to mo¿e chocia¿ Ty zrozumiesz, ¿e mo¿na siê emocjonalnie wczuæ w taki przedziwny kontakt ![]() A, no i urwa³ ze mn± kontakt 2 tygodnie przed wyjazdem z dziewczyn± do tego Pary¿a. Wiedzia³, ¿e przeginamy, wiedzia³, ¿e to musi siê wreszcie skoñczyæ. No i ³atwiej by³o sp³awiæ mnie ni¿ to co ju¿ ma w realu A to, ¿e by³am g³upia, naiwna, dziecina, niedojrza³a, ¿e wierzy³am mu, ¿e co¶ wreszcie zmieni... no có¿. Do tych b³êdów siê przyznajê... ![]() DODAM jeszcze, ¿e to by³a niemo¿liwa g³upota z mojej strony szukaæ jakiej¶ oceny sytuacji w Internecie. I nawet siê zgodzê, ¿e lepiej by³oby i¶æ w tym celu do psychologa, je¶li nie chcê o tym rozmawiaæ ze znajomymi, którzy s± w wiêkszo¶ci znajomymi tego ch³opaka. ![]() Wypowiadaj±ce siê tu wyjadaczki i stare wygi forumowe to jaki¶ koszmar. Pierwszy raz udziela³am siê na forum tego typu i ostatni. A komentarze, ¿e 'w±tek roku' i temu podobne ¶wiadcz± o tym jak du¿o te osoby spêdzaj± na forach ¶ledz±c czyje¶ ¿ycia, czêsto na¶miewaj±c siê z tych bardziej ¿yciowo nieporadnych. Czasem lepiej ugry¼æ siê w jêzyk (czy te¿ klawiaturê ) ni¿ dowalaæ komu¶, kto mo¿e mieæ faktycznie problemy.My jeste¶my w wieku studenckim, mamy w planach podró¿e, koncerty, a nie np. ¶lub czy zak³adanie rodziny. Wypowiada³y siê osoby posiadaj±ce ju¿ dzieci, wiêc ja trochê rozumiem, ¿e mog³y mieæ taki stosunek do tego co piszê. Gdybym szuka³a mê¿a czy ojca dla dzieci to raczej wiadomo by³oby, ¿e z nim nie ma jak przez internet natomiast by³ dla mnie na tyle intryguj±cy, ¿e chcia³o mi siê ci±gle przed³u¿aæ sytuacjê i czekaæ czy zadzia³a wreszcie w realu, nawet je¶li kosztowa³a mnie sporo cierpienia.
Edytowane przez noubanaa Czas edycji: 2013-02-16 o 03:16 |
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 801
|
je¶li przejrza³a¶ moj± zupê to wiesz, ¿e mnie z facetami nie ³±cz± ¿adne tego typu relacje. ale tak- wiem jak to jest czytaæ na czyim¶ blogu o sobie
![]() generalnie mam nadziejê, ze ci przesz³o, ¿e olejesz temat tego kolesia i wrócisz do siebie. ufam, ¿e twoje s³owa o tym, ¿e to wszystko jest przesz³o¶ci±, s± prawdziwe. tak bêdzie najlepiej dla ciebie i dla twojego stanu emocjonalnego. ¿yczê powodzenia
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu nie odzywam siê, nie piszê i nie zapodajê nic w jego kierunku jak to bywa³o wcze¶niej. On te¿ przesta³ zapodawaæ, skoñczy³ tak jak mo¿e czyta³a¶ w poprzednich postach. Po prostu teraz kwestia czasu, a¿ ca³kowicie sprawa wyparuje z g³owy
Edytowane przez noubanaa Czas edycji: 2013-02-16 o 03:30 |
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 843
|
Cytat:
No dobrze. Ty napisa³a¶ mu sms on go zacytowa³ na blogu, ty napisa³a¶ mu w o jakiej¶ piosence on umie¶ci³ j± na blogu, ty napisa³a¶ o czym¶ w smsie on napisa³ o tym samym na blogu. No i co z tego? Czy wed³ug Ciebie tak wygl±da flirt? Czy wed³ug ciebie to by³ objaw tego ¿e facet jest tob± zainteresowany i chcia³by siê z tob± spotykaæ? Przecie¿ takie relacje (cytowanie sms) mog± by miêdzy rodzeñstwem lub przyjació³mi. To ¿e cytowa³ twoje smsy mo¿e ¶wiadczyæ ¿e spodoba³y mu siê twoje sformu³owania, ale nie o tym ¿e o tobie my¶li. To ¿e umie¶ci³ piosenkê o której ty napisa³a¶ mo¿e ¶wiadczy ¿e mu siê spodoba³a, ale nie o tym ¿e chce siê z tob± spotykaæ (no chyba ¿e wstawia³ cytat i pisa³ "to cytat od osoby na której mi zale¿y", albo wstawia³ piosenkê i pisa³ "to specjalnie dla ciebie, my¶lê o tobie"). Je¶li nie dodawa³ takich osobistych komentarzy tylko wstawia³ piosenkê o której mu napisa³a¶ to nie ¶wiadczy o tym ¿e by³ tob± zainteresowany i flirtowa³ z tob±, tylko spodoba³a mu sie piosenka, to wszystko. Nadinterpretacja z twojej strony by³a ogromna, ja nadal nie widzê z jego strony oznak zainteresowania twoj± osob± jako potencjaln± dziewczyn±. Nie widzê aby dawa³ ci nadziejê ¿e my¶li o tobie, têskni i chce siê spotykaæ. Ci±gle piszesz ¿e mia³ du¿o okazji aby napisaæ ci ¿e nie chce siê z tob± spotykaæ. Ja widzê to z drugiej strony. Mia³ du¿o okazji aby powiedzieæ ci ¿e mu siê podobasz, ¿e chce siê z tob± spotkaæ, bli¿ej poznaæ, mia³ du¿o okazji aby siê do ciebie zbli¿yæ, poflirtowaæ. nie robi³ tego. Dlaczego? On tylko wstawia³ na bloga piosenkê o której mu napisa³a¶ co w tym z³ego, gdzie tu znak ¿e chcia³ aby¶ na niego czeka³a? |
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 528
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#595 | |
|
maszyna, nie cz³owiek
Wiadomo¶ci: 24 679
|
Cytat:
"polubi³a moje zdjêcie, ja polubi³em jej zdjêcie, my¶lê, ¿e jeste¶my na dobrej drodze"... ![]() My¶lê, ¿e to trochê na takiej zasadzie by³o. To straszne jak internet zdusi³ w niektórych umiejêtno¶æ porozumiewania siê.
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 957
|
szkoda autorko, ¿e pominê³a¶ moj poprzedni post.
wszystko ³adnie, piêknie, piosenki, cytaty, porozumienie bez s³ów ponad wszystkimi... my tego nie rozumiemy widaæ i sluchamy disco polo (nie wiem skad to wzielas ) ale nie jest to jednak powód do nêkania kogo¶ sms'ami... juz pomiinê fakt, ze nie jest do powód robienia z siebie tego co Ty zrobila¶.
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama siê ¶mia³am.To prawda, ¿e internet to z³o. Dodatkowo powiem, ¿e ch³opak sam nazywa siê 'dzieckiem internetu' ![]() Wszyscy mnie pytali na jakiej podstawie robi³am sobie nadzieje... Co to za 'znaki'... Có¿, ch³opak wiedzia³, ¿e jestem zad³u¿ona, o czym ¶wiadczy³y zarówno smsy jak i wpisy na blogu. Jego wpisy czêsto by³y odpowiedzi± na moje smsy lub wpisy. Nie jestem na tyle por±bana, ¿eby udostêpniaæ prywatne wiadomo¶ci b±d¼ adresy blogów, tylko po to by udowodniæ komu¶ w Internecie, ¿e mia³am prawo mieæ skrawek nadziei. A z jakiego powodu nie potrafi³ wyj¶æ poza internet ? Nie wiem. I siê nigdy nie dowiem. Muszê odchorowaæ t± sytuacjê Poza tym mówi³am ju¿ ¿e na ¿ywo te¿ us³ysza³am, ¿e chcia³by ze mn± byæ, ale to by³ czas kiedy by³am dumna (tak jak doradzaj± mi s³usznie wiza¿anki) i uwa¿a³am, ¿e za s³abo siê stara no i znalaz³ pewnie tak±, która mia³a mniejsze wymagania nie wiem sama... w ka¿dym razie nazywanie mnie stalkerk± w tym przypadku jest grubo przesadzone. ![]() A z sytuacji na ¿ywo to ju¿ mówi³am, ¿e zaczepia³ wzrokiem, wpatrywa³ siê, ale nie podchodzi³. Wieczorem mog³am za to poczytaæ na blogu o jakich¶ tam jego blokadach, strachach i innych...
|
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 789
|
Cytat:
Przecie¿ to jaka¶ totalna dziecinada na poziomie wieku 15-letniego. My¶lê ¿e autorka co¶ ¶ciemnia z tym wiekiem albo jest niedojrza³a umys³owo. |
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 23 788
|
Cytat:
a znaj±c ¿ycie jeszce Ci siê to pewnie podoba³o na pocz±tku, no masakra 25 lat, medycyna... nie, nie pasuje mi to i nie chcê w to wierzyæ |
|
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
zakochaj siê w kim¶ normalnym, do kogo bêdziesz mog³a siê przytuliæ, pogadaæ o wszystkim, robiæ razem fajne rzeczy , szybko Ci przejdzie mi³o¶æ do niestandardowego pana
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

vide namawianie do wklejenia ich prywatnych rozmow

¯al mi Was, na prawdê, przykro siê to czyta, bo dziewczyna na prawdê ma problem, a Wy najm±drzejsze paniusie ¶wiata, wszystkie rozumy zjad³y¶cie i zamiast co¶ normalnie odpisaæ, to tylko ¶miechy, przyg³upawe komentarze. Oczywi¶cie tej uwagi nie kierujê do wszystkich, tylko do tych, które nie potrafi³y siê zachowaæ (zauwa¿y³am, ¿e jak zwykle robi to "elitka" wiza¿u
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)