|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39254542]
Już chyba nigdy nie wrócę do cebuli, bo potem mieszkanie śmierdzi 3 dni, [/QUOTE] też mam z tym problem, zapach pomimo wietrzenia, świecenia świeczką nadal się utrzymuje Wybraliście już imię? |
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Maksi, iza, dziekujemy
Jesli chodzi o imie to myslimy nad Blanka. Perse, zapomnialam pogratulowac Tobie Arturka!!! Cudne wiesci |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() c udowne wiesci!!!MEASIA! ja jak mała ma gorszy dzien powtarzam sobie: "to ne bedzie wiecznie trwac! Jutro bedzie lepiej." |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co mój chłop wymyślił? że mi jest łatwiej się zorganizować i mieć czas na wszystko (chociażby dzisiaj: ogarnianie mieszkania, wstawienie kilku prań, wieszanie, zmywanie, prasowanie) bo mnie jest dwoje a on tylko jeden
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
ooo będzie moja imienniczka?
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
witam
adunia maksi, barbie do przedszkola jeszcze trochę czasu mamy ale w marcu robią zapisy na przyszły rok... no i jak bym chciała go dac od np marca przyszłego roku ( na 2 sem ) to muszę go już teraz zapisać. U nas fajne przedszkole 20-25 dzieci to całe przedszkole. Kobiety przyjmują nawet 2 latka w pampersie jeśli mama bardzo potrzebuje iść do pracy... maksi szalejesz z ciastami wyglądają na bardzo smaczne, aż ślinka leci
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też
a tu syn napiera ![]() nie za duża. taka jak trzeba dowciApy sie go trzymają.. lepiej niech nie mędrkuje
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse, boję się po prostu, że się historia powtórzy. Raz że ja na AWF mam aż godzinę drogi w jedną stronę, dwa że to jest przedmiot, który mnie CHOLERNIE stresuje, a trzy że są to zajęcia praktyczne, na którym wykonujemy na sobie zabiegi fizykalne, które są przeciwwskazane w ciąży. Za duże ryzyko.
Dziewuszki, dziękuję za słowa otuchy, na Was zawsze można liczyć ![]() Wiem, że pół roku szybko minie. Ale jak sobie pomyślę, że w tym czasie będę robić coś, co mnie skrajnie wkurza i unieszczęśliwia, zamiast tulić swojego wyczekanego maluszka lub przynajmniej się o niego starać, to mnie trafia ze złości. AWF już mi się kojarzy teraz tylko z # i ze szpitalem. To cały czas wraca. Ciężko mi jest tam tak po prostu pojechać i wyłączyć wspomnienia. No, nie da się. Także przede mną ciężkie psychicznie pół roku. Agatko, mam nadzieję, że Twoja nieobecność na wątku po wizycie jest związana z tym, że Twój doktorek kazał Wam niezwłocznie działać ![]() Paniczko, piękne wieści z wizyty przynosisz ![]() Tak się cieszę! Tak sobie myślę, że po porodzie tata Torresiątka powinien Ciebie i doktorka na rękach nosić! Ciebie za trudy i wyrzeczenia, a doktorka za jego wiedzę, kompetencje i łeb na karku ![]() Perse, Kochana, trudny okres przed Tobą, ale wierzę, że Arturek kopniaczkami da Ci dużo siły. ![]() Anitko, ja mam co prawda jednego Aniołka (i choć o jednego za dużo, to mam nadzieję, że ostatniego...), ale bardzo często mogę się podpisać pod Twoimi postami. Trzymaj się ![]() Adunia, ależ się cieszę! A zdjęcie cudowne! Lucy, dużo zdrówka dla Twojej małej Jubilatki!
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękujemy za wszystkie komplementy!
O kurcze, to ja nie wiedziałam! W takim razie najprawdopodobniej będzie imienniczka ![]() Uff, to dobrze ![]() Medi, przed Tobą trudny czas, wymagający dużo cierpliwości, ale wiem, że dasz radę. Pół roku - brzmi poważnie, ale czas tak zasuwa, że zanim się obejrzysz będziecie mogli się starać. My też czekaliśmy równe 6 miesięcy, a tu za niecały miesiąc minie rok odkąd urodziłam swoje pierwsze dziecko... Trzymam mocno kciuki za Ciebie, bo masz troszkę do zrobienia, ale mocno wierzę, że finał będzie piękny! ________ My na weekend uciekamy do teściów. Planuję iść na basen, ale nie mam kostiumu jednoczęściowego... Myślicie, że wzbudzę kontrowersje jeśli wyskoczę w zwykłym dwuczęściowym? Nadmienię iż nie wyglądam najgorzej, w sumie tak jak przed ciążą tylko mam bagaż z przodu Mam ogromną ochotę się popluskać i odciążyć trochę kręgosłup...
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Witam ![]() Agatko jak wizyta????
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Witam się sobotnio
KOCURKU ja jestem jak najbardziej za takim planowaniem posiłków na cały tydzień, taka pełna organizacja i zdecydowanie ułatwia to życie. MAKSI ale pieczesz pyszności ![]() ADUNIA śliczniutka ta twoja córeczka, MEDI MONIKA te chłopaki nasze to zawsze coś ciekawego wymyślą ale twojego to dowcip się wyjątkowo trzyma AGATKA udanego wyjazdu ![]() NATALIA nim się obejrzysz a będziesz od synka odganiac pannice, on taki śliczniutki więc będziesz miała co robić MAGA co tam u was? Jak sobie radzicie? Dziewczynki w przyszłym tygodniu odbieram wynik z histeroskopi, poproszę o kilka kciukasów żeby wszystko było ok ![]() bo mam lekkiego stresa...
|
#4154 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny dziękuję za wczorajsze odp. dot. prolaktyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcie córci jest po prostu niesamowite A co do basenu to myślę że nie ma żadnych przeciwwskazań do 2częściowego stroju ja kilka razy widziałam dziewczyny z naprawdę dużym brzuszkiem i nie zaobserwowała aby wzbudzało to jakieś większe emocje na basenie zresztą przecież jak już wejdziesz do wody to nie widać ![]() Barbi bo wtedy na przełomie maj/czerwiec kończę kurs językowy i będę mieć egzamin. Nie jestem w stanie przewidzieć co będzie jak zajdę w ciążę dlatego chcę mieć pewność że w razie czego będę mogła rzucić wszystko i iść np. na L4 bez zawalania podjętych zobowiązań. Tak planuje a jak wyjdzie w realu to czas pokaże ![]() Cytat:
wiem jak trudne jest czekać.. ale z drugiej strony dobrze będzie jak zakończysz ten etap w życiu aby ze spokojem móc rozpocząć kolejny. Może to będzie jakaś dodatkowa mobilizacja do zaliczenia przedmiotów i obrony, że jak to zrobisz to potem będziesz mogła całkowicie skupić się na staraniach Agatek ???? Miłej soboty ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
i wierzę że wszystko będzie dobrze!!! |
||||
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia
![]() Anusia dzięki, że pytasz U nas raz lepiej, raz gorzej, Oli potrafi dać popalić, ale dajemy radę ![]() Trzymam kciuki za wyniki ![]() Berbie co u Ciebie słychać?
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki nie mam dobrych wieści nic z tego nie będzie ;/
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Agatko
![]() ![]() co się dzieje? |
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
O jaka słodziutka
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4161 | |||||
|
Konto usunięte
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Medi trzymam za Ciebie kciuki Nie daj się tam na AWFie i oby do przodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wszystko muszę wymyślać ja Czasami mi już brakuje pomysłów. Co się stało?
|
|||||
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nie mam internetu....
No kolejny miesiąc w plecy...od dziś mam dupka...owu może była ale raczej nie koniecznie...pęcherzyków brak i podejrzenie że jest polip i tyle...następne wizyta i usg podczas @
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wynik. |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata
gratuluje Artusia i Blanki - trzymamy kciuki Mala chwilowo spi. wczoraj dala popalic przez kupsztale znowu. dzis popludniu chyba bedzie to samo. ale sie nie damy i przetrwamy to. Zauwazylam, ze jest bardziej aktywna wieczorami tak po 20 kiedy wszyscy szykuja sie do spania ona wyglada tak jak na zdjeciu ponizej. a o wyglad moj nie pytajcie.nie mam sily nadrabiac wczorajszego dnia, wiec jesli cos pominelam to sie upominac prosze
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Ja na basen wolę jednoczęściowy strój, bo oprócz niego mam tylko bikini, które mi się przy nawrotach podwija ![]() Izka, jak tam mężowi nowa praca się podoba? Jeśli pisałaś, to przepraszam- mogłam nie doczytać. Cytat:
![]() Zaciskam! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że mobilizacja przyjdzie. Na razie jest ogromne zniechęcenie. Agatko, przykro mi strasznie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39265307] Ech rozumiem.... Ja też musiałam na parę miesięcy schować marzenia do kieszeni i chodzić do pracy, której jakoś specjalnie nie uwielbiałam.... Ale teraz sama widzę, jak czas pędzi - już niedługo minie rok. Naprawdę nie wiem, kiedy mi to uciekło. Jak się odlicza czas do jakiegoś celu - to jest dużo łatwiej. Medi trzymam za Ciebie kciuki Nie daj się tam na AWFie i oby do przodu ![]() [/QUOTE] Dziękuję ![]() Wiecie, tak mi się trochę głupio zrobiło... Ja tu się miotam, że od # do staranek upłynie mi aż przeszło rok, a przecież mamy tu na wątku dziewczyny, które również już długo czekają na zielone światło, albo takie, które się już długo starają... Pokory mi jednak nadal brakuje... A i cierpliwość to nie jest moja najmocniejsza strona, niestety. Jakie plany na dziś macie? Ja czekam na męża (siedzi na uczelni), jemy obiad (nie wiem, co ugotować...) i idziemy do nowych znajomych. Troszkę mam stresa, bo nie znam tych ludzi w ogóle, a zawsze się boję, że źle wypadnę. Ot, problemy
|
|||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kochane Was przeczytałam i wszystko nadrobilam. Byłam dobrej myśli jeżeli chodzi o staranka bo lekarze właściwie nie zabraniają.. Tylko ze TŻ wczoraj się ode mnie wyprowadził i wygląda ze juz nie wroci.. Zatem na razie nie ma ani jak ani z kim się o potomka starac
![]() no chyba ze sobie nowego chłopa znajde
|
|
|
|
#4168 |
|
Konto usunięte
|
Eliza ale jak to? Pokłóciliście się? Jestem trochę w szoku i nawet nie wiem, co Ci napisać
![]() Ja coś znowu się trochę kiepsko czuję, dlatego dzisiaj w łóżku, pod kołderką. Spać mi się chce, a pogoda nie sprzyja - za oknem jest ciemno jak pod wieczór :/ |
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39247402]Łączę ubitą śmietankę (30 lub 36%) z mascarpone (w proporcji trochę mniej śmietanki czyli np. 250 g serka, 180 g śmietanki). Biszkopty moczę w kawie (wersja dla nieciężarnych: plus kilka kropel alkoholu). Wykładam formę biszkoptami, na to masa, na to starta czekolada
Można posypać kakao, ale ja nienawidzę tego uczucia, jak mnie kakao zapycha przy jedzeniu i nie czuję nawet smaku ciasta. Proste jak drut, zajmuje 10 minut, a pychotka [/QUOTE]planuję się zabrać za to tiramisu, ale chyba potrzebuję bardziej łopatologicznego przepisu. wybacz mi moją niewiedzę i oświeć mnie ![]() śmietanka czyli taka płynna, nie zwykła śmietana, tak? mam jakąś łaciatą, chyba 30, nada się? jak ją ubijasz? resztę chyba rozumiem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39267949]Eliza ale jak to? Pokłóciliście się? Jestem trochę w szoku i nawet nie wiem, co Ci napisać
![]() Ja coś znowu się trochę kiepsko czuję, dlatego dzisiaj w łóżku, pod kołderką. Spać mi się chce, a pogoda nie sprzyja - za oknem jest ciemno jak pod wieczór :/[/QUOTE] Kochana po prostu się rozstalismy.TŻ juz od dawna się odgrazal ze mnie zostawi, co tez uczynił. Jakoś to prezyje ,bo juz trochę przyzwyczailam się do tego,ze tak się może stać. Życie to nie bajka ![]() A Ty się oszczedzaj. Młody najwazniejszy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

wyglądają na bardzo smaczne, aż ślinka leci

Nadmienię iż nie wyglądam najgorzej, w sumie tak jak przed ciążą tylko mam bagaż z przodu 

zresztą przecież jak już wejdziesz do wody to nie widać
Co się stało?