Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 10:25   #3631
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Moja mama też ani jednego a mnie tak porozrywało, że odlot. Ale może to też dlatego, że u mnie dłuugo nie było widać brzucha a później mały się chyba przekręcił i raz, dwa poszłoooo.

Wykorzytujecie już tżtów? Tzn żeby trochę porozpieszali swoje ciężarne królewny ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:42   #3632
ewacia85
Wtajemniczenie

Ratunkuuuuuuuuuu!!!!!!!!! Mam strasznego doła :/ Tysiąc myśli na minute (Nekoniecznie związanych z ciążą tylko z całym obecnym życiem i sytuacja) Jakąś pierdołe sobie pomyśle i już świeczki w oczach A tż pojechał do KRK i nie mam mnie kto w tyłek kopnąć żebym przestała myśleć;/ Tak bym już chciała mieć własny dom a w nim fortece gdzie mogę się schować przed całym światem

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Moja mama też ani jednego a mnie tak porozrywało, że odlot. Ale może to też dlatego, że u mnie dłuugo nie było widać brzucha a później mały się chyba przekręcił i raz, dwa poszłoooo.

Wykorzytujecie już tżtów? Tzn żeby trochę porozpieszali swoje ciężarne królewny ?
mi się zrobiło kilka pod koniec ciąży na "boczkach" ale mało widoczne a tak to miałam na pupie;/ i na udach od wewnatrz ale tu już miałam po okresie dojrzewania kiedy szybko urosłam).Początkowo byłam załąmana bo byłam na tym punkcie przewrażliwiona ale z czasem mi przeszło:P Jednak z wiekiem inaczej sie patrzy na siebie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:44   #3633
Diorisha
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie i serdecznie gratuluję

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
laski ktore juz maja maluchy. odebralam wyniki powtornej glukozy i mimo wszystko mam ja podwyzszona bo mam 104 a norma jest 99. wiecie co dalej ? tzn co mnie czeka w poniedzialek mam wizyte ale juz oczywiscie mam schize ze cukrzyca ciazowa bla bla bla
Widzę,że co laboratorium to inne normy.Moje za normę podaje 115.Sama się troszkę niepokoję-mam dosyć wysoki poziom glukozy bo 96.W najbliższą środę mam wizytę u gina -zobaczymy co mi powie
Może każe mi przejść na dietę

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

ja miałam podobnie z cytomegalią i zrobili mi badania na awidnośc cyto - może sa badania na awidnośc tokspolazmozy? jesli tak to zrób i bedziesz wiedzieć czy to strare czy nowe pzreciwciała
Również miałam badanie na awidność cyto.Wiem,że są badania na awidność toxy Ewentualną toxoplazmozę w (przeciwieństwie do cytomegalii )się w ciąży leczy.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj wracałam z pracy mam mi kazała kupić cytryny i jak weszłam do warzywniaka i poczułam kapustę kiszoną kupiłam 15dkg i od razu pożarłam
Ja tak miałam ostatnio z ogórkami kiszonymi cały słoik zeżarłam za jednym posiedzeniem

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Witam Dołączam się do grona mamusiek wrześniowych Termin porodu 23. września, to już moja druga ciąża. W marcu zeszłego roku urodziłam córeczkę Zuzię Teraz czekamy na kolejne maleństwo Niestety ciąża od początku przebiega z infekcjami wirusowymi, od 1,5 miesiąca utrzymuje mi się kaszel i nic nie pomaga go zwalczyć. Zagrożenie dla dzidzi jest duże, ale wierzę że będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam serdecznie
To jesteśmy już trzy z terminem na 23go Zobaczymy która pierwsza na porodówce wyląduje!
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:48   #3634
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Tancerka212 gratuluję umowy na stałej możliwości awansu, ty długo dasz radę jeszcze się tam tak bunkrować z tą ciążą?
jeszcze ze 2-3 tygodnie te pierwsze tygodnie są na tyle jeszcze takie niepewne dla dzidzi że w ogóle nikomu nie chcę mówić o ciąży... może po 10-tym tygodniu zacznę się ujawniać wśród znajomych oraz w pracy

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
pracę 'państwową' bym zrozumiała ale nie u prywatnej osoby..
ja jestem na państwowej robocie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Hhehehe nie wiem jaki cel nad biednym ZUSem się litować,ta instytucja by nas wszystkich puściła z torbami bez skrupułów.
też prawda

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dlatego my mamy 2 kołdry
my też śpimy oboje jak dwie mumie zawinięte szczelnie każdy w swoją kołderkę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Ratunkuuuuuuuuuu!!!!!!!!! Mam strasznego doła :/ Tysiąc myśli na minute (Nekoniecznie związanych z ciążą tylko z całym obecnym życiem i sytuacja) Jakąś pierdołe sobie pomyśle i już świeczki w oczach A tż pojechał do KRK i nie mam mnie kto w tyłek kopnąć żebym przestała myśleć;/ Tak bym już chciała mieć własny dom a w nim fortece gdzie mogę się schować przed całym światem
ojojoj a co cię tak z okazji soboty napadło? nosek do góry

zaczęłam dzisiaj sprzątać i wróciłam do łóżeczka bo na sam widok kuchni mi niedobrze najchętniej bym spała i spała to moje ulubione zajęcie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:57   #3635
cotynato
Zakorzenienie

ewacia85
halo halo! Nie smutamy

Wymianka.
Stary 2013-02-16, 11:01   #3636
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaa,często proszę go,żeby zrobił kolację albo jak siedzę na wizażu to cały czas wołam: "Kochanie,zrobisz mi chlebka z żółtym serkiem i ketchupem i coś zimnego do picia?"

Co do rozstępów. W pierwszej ciąży do 8 miesiąca nie miałam ani jednego,a w 9 pokazały się na pośladkach i dookoła pępka. Po porodzie miałam wrażenie,że są jeszcze większe i bardziej widoczne,ale wiadomo- były jeszcze sinawe. Tak naprawdę to po miesiącu od narodzin Mai zauważyłam,że mam też z tyłu łydek(pod kolanem) i dodatkowo na udach. O piersiach wolę nie wspominać...mam kreska na kresce,ale nie mają żadnego koloru. Nie wiem co to będzie po drugiej ciąży? Na mnie też nie działają żadne specyfiki-smarowałam się całą ciążę(czasem oczywiście zapominałam) no i efekt taki,a nie inny
Teraz już tak biust mi podskoczył,że z moich 'flaczków' zrobiły się mega śliczne piersi,które będą pewnie dwa razy bardziej wiszące po drugim dziecku
Marzę o operacji plastycznej

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

EwaciaGłowa do góry-jutro będzie lepiej! To tylko hormony-nie daj się im!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:08   #3637
201704210903
Konto usunięte

hejka - właśnie wróciłam od lekarza; byłam na USG i widziałam bibka, nawet rączką machnął niestety był za mały na USG genetyczne (41mm)

co do Ft4 to wg endo będzie spadać i to jest normalne, więc nadal mam dawkę 100 i wizyta za 6 tyg
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:09   #3638
cotynato
Zakorzenienie

Otak, operacja plastyczna. Jak oglądałam na tvn style że da się jakoś naciąć i rozstępy z obwiślakiem schować to też myślę czy by już nie odkładać
Brzuch to teraz mój największy kompleks.Tzn przez najbliższe 9mcy ( oby ) będzie największą dumą, ale później znowu ... Mam nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się tu motywować do smarowań- mnie proszę podwójnie

Mlebidakin- zazdroszczę usg i maluszka machającego rączką oby mój pomachał w następny poniedziałek

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-02-16 o 11:11
Stary 2013-02-16, 11:09   #3639
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
hejka - właśnie wróciłam od lekarza; byłam na USG i widziałam bibka, nawet rączką machnął niestety był za mały na USG genetyczne (41mm)

co do Ft4 to wg endo będzie spadać i to jest normalne, więc nadal mam dawkę 100 i wizyta za 6 tyg
Super
Ile musi miec fasolka,żeby móc zrobić usg genetyczne?

Stary 2013-02-16, 11:10   #3640
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

No wszystko by bylo fajnie gdyby w naszym cudownym kraju bylo tak, ze konczy sie szkole, szuka pracy i ta prace sie dostaje... Niestety tak nie jest.

Ja mam takie spanie, że gdybym mogła to zasypialabym w kazdym miejscu i o kazdej porze :P

Ciąża to jednak specyficzny okres Wydawaloby sie ze mleczko w tubce to mdlosci wywola a nie pomoze :P

No wlasnie moja endokrynolog mi tylko mowila ze TSH powinno byc w granicach 1-2 przy zachodzeniu w ciaze. W pazdzierniku jak robilam wyniki to mialam 1,5, wiec spoko. Teraz jak odebralam wyniki to tak sobie pomyslalam ze TSH troche za wysokie, a ft4 za niskie, ale oczywiscie pani w laboratorium powiedziala ze wyniki w normie... Te normy to tez o kant potluc, bo norma tsh np do 4 jest, a kazdy dobry endokrynolog powie ze powyzej 3 to juz za duzo
mnie dziewczyny tutaj na forum uswiadomily ze w ciazy ft4 jest wazniejsze niz tsh i ponoc ft4 powinno byc jak najblizej gornej granicy normy... ja tak mniej wiecej mam i lekarz powiedzial ze to dobrze... za to tsh skoczylo mi z 1,08 w listopadzie (czyli przed starankami) do 2,86 w polowie stycznia, gdy juz bylam w ciazy... lekarka niby stwierdzila ze wynik prawidlowy ale zwiekszyla mi troche dawke i teraz po miesiacu mialam 2,24.... na razie nie kazala mi zwiekszac dawki...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:11   #3641
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Otak, operacja plastyczna. Jak oglądałam na tvn style że da się jakoś naciąć i rozstępy z obwiślakiem schować to też myślę czy by już nie odkładać
Brzuch to teraz mój największy kompleks.Tzn przez najbliższe 9mcy ( oby ) będzie największą dumą, ale później znowu ... Mam nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się tu motywować do smarowań- mnie proszę podwójnie
W moim przypadku żadne smarowanie już nie pomoże (smarowanie piersi)

Stary 2013-02-16, 11:13   #3642
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Super
Ile musi miec fasolka,żeby móc zrobić usg genetyczne?
45 mm

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:

Mlebidakin- zazdroszczę usg i maluszka machającego rączką oby mój pomachał w następny poniedziałek
może pomacha nóżką
Stary 2013-02-16, 11:16   #3643
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
W moim przypadku żadne smarowanie już nie pomoże (smarowanie piersi)
A tam cycki. One siedza w staniku ;p a na plaży w górze od bikini ( przynajmniej ja się tak z moimi pocieszam )

Cytat:
45 mm

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

może pomacha nóżką
Może być czymkolwiek Oby była oznaka że jest ok A nawet już nie będę taka wymagająca. Niech serduszko zabije i to wystaczy mamusi

Wymianka.
Stary 2013-02-16, 11:27   #3644
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

ojojoj a co cię tak z okazji soboty napadło? nosek do góry

zaczęłam dzisiaj sprzątać i wróciłam do łóżeczka bo na sam widok kuchni mi niedobrze najchętniej bym spała i spała to moje ulubione zajęcie
ja chciałam zrobić jakis placek albo z Adim ciasteczka( ale robiłam wczoraj) żeby sie odstresować ale skłądników mi brak na to co bym chciała zrobić;/ więc ostatecznie robimy włąsnie galaretke z owocami i bita smietana posprzątałam łązienke i kibelek (mały się uczył przy tym wierszyka: Kto ty jestes?Polak mały....-->usmiałam się nieźle przy tym: Jak tz będzie wracał z krk to pewnie mu smsowa liste zakupów wyśle Obiadu nie gotuje bo mam lenia jedynie małemu zrobie frytki na drugie bo zupke ma z wczoraj

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

jejku ponad 4cm to już taki mały ludzik ja też w srode mam wizyte i mam nadzieję równie dużego olbrzyma zobaczyć
Stary 2013-02-16, 11:30   #3645
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaaa,często proszę go,żeby zrobił kolację albo jak siedzę na wizażu to cały czas wołam: "Kochanie,zrobisz mi chlebka z żółtym serkiem i ketchupem i coś zimnego do picia?"

Co do rozstępów. W pierwszej ciąży do 8 miesiąca nie miałam ani jednego,a w 9 pokazały się na pośladkach i dookoła pępka. Po porodzie miałam wrażenie,że są jeszcze większe i bardziej widoczne,ale wiadomo- były jeszcze sinawe. Tak naprawdę to po miesiącu od narodzin Mai zauważyłam,że mam też z tyłu łydek(pod kolanem) i dodatkowo na udach. O piersiach wolę nie wspominać...mam kreska na kresce,ale nie mają żadnego koloru. Nie wiem co to będzie po drugiej ciąży? Na mnie też nie działają żadne specyfiki-smarowałam się całą ciążę(czasem oczywiście zapominałam) no i efekt taki,a nie inny
Teraz już tak biust mi podskoczył,że z moich 'flaczków' zrobiły się mega śliczne piersi,które będą pewnie dwa razy bardziej wiszące po drugim dziecku
Ja po pierwszej ciąży mam kilka rozstępów na boczkach, na udach i na łydkach. Brzuch miałam ogromny, przytyłam 25 kg, a rozstępu na brzuchu ani jednego -dzięki Bogu! Teraz może być gorzej. Co do biustu to mam malutki, nie obwisł bo nie karmiłam piersia. Teraz mam zamiar karmić więc pewnie będę miała tzw. uszy jamnika!!!

O operacji plastycznej marzę od dawna, ale ja pod kątem powiększenia piersi. Kto wiem, może po drugim dziecku ...

Cytat:
Jej jaka duża już dzidzia
A który to tydzień i dzień?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:35   #3646
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no co wy- nie straszcie nawet że po porodzie jest aż tak źle

Cytat:
super ale duży ludzik
ja już odliczam dni do czwartku- na ostatniej wizycie moja kropka miała 2,5 mm aby- teraz pewnie już się z tego mały pączek zrobił oby wszystko było ok
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:36   #3647
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja po pierwszej ciąży mam kilka rozstępów na boczkach, na udach i na łydkach. Brzuch miałam ogromny, przytyłam 25 kg, a rozstępu na brzuchu ani jednego -dzięki Bogu! Teraz może być gorzej. Co do biustu to mam malutki, nie obwisł bo nie karmiłam piersia. Teraz mam zamiar karmić więc pewnie będę miała tzw. uszy jamnika!!!

O operacji plastycznej marzę od dawna, ale ja pod kątem powiększenia piersi. Kto wiem, może po drugim dziecku ...

Jej jaka duża już dzidzia
A który to tydzień i dzień?
niby miał być 11 i 3 dni, ale coś mało dzidziuś urósł i dziś lekarz określił na 11t 0 dni... termin porodu mi się przesunął na 7 września

oczywiście zaczęłam panikować a lekarz "niech pani da temu dziecku spokojnie rosnąć"

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no co wy- nie straszcie nawet że po porodzie jest aż tak źle

super ale duży ludzik
ja już odliczam dni do czwartku- na ostatniej wizycie moja kropka miała 2,5 mm aby- teraz pewnie już się z tego mały pączek zrobił oby wszystko było ok
będzie dobrze - trzymam cały czas za kciuki
Stary 2013-02-16, 11:45   #3648
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
niby miał być 11 i 3 dni, ale coś mało dzidziuś urósł i dziś lekarz określił na 11t 0 dni... termin porodu mi się przesunął na 7 września
ja na wizycie bede miała 11t4d zobaczymy jaki mój groszek bedzie duzy,
Stary 2013-02-16, 11:48   #3649
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Mlebidakin a dzisiaj mialo byc genetyczne? przesunelas sobie na inny termin czy nie bedziesz robic??

jak to jest z tymi genetycznymi w polsce? najpierw badaja przeziernosc karkowa, czy malec ma wyksztalcona ta kosc nosowa itd a dopiero potem jak cos wyjdzie nie tak to badaja krew pod tym katem?? i to mialyscie na normalnej nieplatnej wizycie?? bo ja sie wczytalam w to co oferuje medycyna niemiecka to jest bezplatne usg pomiedzy 10-12 tygodniem, ale na nim potwierdzana jest tylko ciaza, mierzony plod i okreslany termin porodu... ja to mam w ten czwartek... zobacze czy cos bedzie sprawdzal jeszcze pod katem rozwoju poszczegolnych partii ciala maluszka jesli nie to bede sie musiala osobno umowic... ale to koszt 111 euro... bo polowa za badania usg a polowa za krew...
Stary 2013-02-16, 11:52   #3650
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Mlebidakin a dzisiaj mialo byc genetyczne? przesunelas sobie na inny termin czy nie bedziesz robic??

jak to jest z tymi genetycznymi w polsce? najpierw badaja przeziernosc karkowa, czy malec ma wyksztalcona ta kosc nosowa itd a dopiero potem jak cos wyjdzie nie tak to badaja krew pod tym katem?? i to mialyscie na normalnej nieplatnej wizycie?? bo ja sie wczytalam w to co oferuje medycyna niemiecka to jest bezplatne usg pomiedzy 10-12 tygodniem, ale na nim potwierdzana jest tylko ciaza, mierzony plod i okreslany termin porodu... ja to mam w ten czwartek... zobacze czy cos bedzie sprawdzal jeszcze pod katem rozwoju poszczegolnych partii ciala maluszka jesli nie to bede sie musiala osobno umowic... ale to koszt 111 euro... bo polowa za badania usg a polowa za krew...
miało być genetyczne
ja mam pakiet z pracy w prywatnej przychodni, ale nie wiem czy dostanę 2 skierowanie na usg genetyczne - jeśli nie to pójdę prywatnie

prywatnie usg plus test z krwi to tez koło 100 eur wyniesie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
ja na wizycie bede miała 11t4d zobaczymy jaki mój groszek bedzie duzy,
ewcia czekam na relację z wizyty
Stary 2013-02-16, 11:54   #3651
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
miało być genetyczne
ja mam pakiet z pracy w prywatnej przychodni, ale nie wiem czy dostanę 2 skierowanie na usg genetyczne - jeśli nie to pójdę prywatnie

prywatnie usg plus test z krwi to tez koło 100 eur wyniesie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

ewcia czekam na relację z wizyty
a zawsze robi sie ten test z krwi czy tylko jak cos nie tak wyjdzie?

w ogole to zapomnialam pogratulowac super ze z maluszkiem wszystko ok i juz taki duzy jest
Stary 2013-02-16, 12:45   #3652
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a zawsze robi sie ten test z krwi czy tylko jak cos nie tak wyjdzie?

w ogole to zapomnialam pogratulowac super ze z maluszkiem wszystko ok i juz taki duzy jest
Test z krwi czyli tzw. test podwójny dwóch białek PAPP-A i BHCG nie jest badaniem rutynowym i wykonuje się go jedynie jeśli usg przezierności karku wykaże jakieś nieprawidłowości

Edytowane przez Diorisha
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:58
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:51   #3653
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja dzięki Tancerce wczoraj się dobrze czułam, bo z jej polecenia kupiłam mleczko w tubce działa na mdłości
podejrzewam ze jak ja kupie to zostanie pozarte przez mojego Czekolade ostatnio potrafil wypic cala puszke takiego gestego mleka skondensowanego

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
bez przesady dziewczyny...moja mama wykarmila 3 dzieci w tym niektore do jakis 3 lat i jakos tak zle nie jest

DZIEWCZYNY Z UK NIE ORIENTUJECIE SIE CZY JEST TU BADANA KREW POD KONTEM CUKRU PRZY TYM RUTYNOWYM POBIERANIU KRWI???

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>

Edytowane przez zmienniczka
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:53
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:52   #3654
t_89
Zakorzenienie

hej wszystkim
ja czuje, ze mi sie przytyje ;/ jem i jem i jestem glodna ciagle
spac mi sie chce moge spac calymi dniami.
ja plakalam na poczatku ciazy nawet sama nie wiem czemu. Ktos mi cos powiedziala a ja w ryk, ale juz mi przeszlo
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:00   #3655
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hejka Dziewczyny

Wstalismy stosunkowo niedawno, a ja sie umylam, ubralam, zjedlismy sniadanie i dalej siedze jak kwoka na kanapie i ziewam...

Zazdroszce Wam tych wizyt i usg.. tak bym chiala wiedzieć, czy z moim Bobaskiem wszystko wporządku...

Strasznie się cieszę ze jestem w ciąży i już sie nie mogę doczekac Ale jak Was czytam i piszecie o mega rozstępach, wiszących cyckach i sflaczałych brzuchach to wpadam w dół ja już sobie zamowilam tą mustele na rozstepy i do piersi, czekam az dojdzie i zaczne sie smarowac.. może coś da...

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
wez nawet nic nie mow
ja wczoraj nawolywalam z pietra mojego Chocolate i po 10 razie dlugiego jeczacego ''HOOOOOOOOOOOOONEYYY'' nie wytrzymal i zawolal ''czy ty mozesz przestac? to naprawde jest denerwujace'', po czym przyszedl za minute na gore i mowi ''po co mnie tak nawolywalas?'' a ja mowie ''przepraszam'', odwrocilam sie dupa do niego i zaczelam ryczec w poduszke
Twoj facet nie jest Polakiem? Bo już napisalaś raz o Nim "Bambo" i teraz:"Chocolate" Gdzie go znalazlas?

Cytat:

jasne codziennie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

a ja wlasnie czesto sie smieje na glos sama do siebie Jak totalny glupek np. ostatnio jadlam parowki z musztardą, biorę kęs do buzi i mi musztarda spadla na spodnie i sie zaczełam na caly glos smiac.. do siebie bo nikogo w domu nie bylo
Tylko raz zdarzylo sie, ze wieczorem przed spaniem sie rozplakalam, tak sobie TZ sie zmieszal bo nie wiedzial o co chodzi
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:03   #3656
rubinka25
Rozeznanie

Witam nowe mamusie

Cytat:
to teraz czuje się samotna z tego podkarpacia ;/ W lublinie byłam a Wrocławia niestety nie widziałam;/
ewacia85 ja może nie jestem z podkarpacia, ale mój TŻ pochodzi stamtąd, więc czasem bywamy w tamtych stronach. Ja z kolei pochodzę z Warmii, a obecnie mieszkamy w wielkopolsce. Tak nas rzuca po kraju

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no ok... ale dg mam w domu, sklep internetowy, firma jednoosobowa
jak rozwiązać to żeby sklep funkcjonował nadal w trakcie mojego l4 ?
dac komuś umowe zlecenie na ten czas ? to wtedy już chyba jest średnio opłacalne
bo skoro firma jest jednoosobowa ja jestem na l4 to w praktyce nie może przynosić dochodu ?
Brydzia interesowałam się tym tematem przed ciążą, bo chciałam właśnie założyć działalność, żeby po ciąży nie wracać na etat tylko ciągnąć swój mały biznesik. Sprawa wygląda w ten sposób, że póki nie jesteś na l4 robisz wszystko sama. Od pierwszego dnia l4 nie możesz robić nic. Teoretycznie... Możesz jednak podpisać z kimś umowę zlecenie i upoważnić do reprezentowania Ciebie w urzędach itp. Ja myślałam, żeby zrobić to czysto fikcyjnie. Tzn. zatrudnić moją mamę lub teściową (jedna pracuje, druga jest na emeryturze więc teoretycznie składek za nie nie trzeba płacić, bo mają już opłacone) - a póki bym dawała radę to tak naprawdę dalej sama bym prowadziła biznes.
Druga opcja była taka: szwagierka ma firmę też jednoosobową (zupełnie inna branża) i chcieliśmy jej zlecić prowadzenie naszej firmy. I tu wygląda podobnie jak przy zleceniu - z tym że zlecasz firmie. Ona sama płaci swoje składki, więc i tym razem masz niższy koszt. Dodatkowo faktycznie wcale nie muszą tego robić - a póki ja bym dawała radę, to sama bym biznes ciągnęła. Niestety szwagierka zaszła w ciążę przede mną więc sprawa się rypła.
No a od pierwszego dnia macierzyńskiego już bez problemu możesz sama prowadzić biznes. Problemem zawsze jest to l4 do porodu.

Nie wiem czy powinnam takie szwindle tu przedstawiać po tym jaka dyskusja się wczoraj wywiązała. Ale w tym przypadku nie oszukuję żadnego pracodawcy tylko ewentualnie przez parę miesięcy ZUS, a tu chyba nikt nie ma sentymentów...

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:08   #3657
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Twoj facet nie jest Polakiem? Bo już napisalaś raz o Nim "Bambo" i teraz:"Chocolate" Gdzie go znalazlas?
no jak to, nie znacie wierszyka o murzynku Bambo? moj facet nie jest Polakiem...jest Afrykanczykiem i pochodzi z Zimbabwe dlatego go tak smiesznie nazywam a poznalismy sie tu gdzie mieszkam, w UK...zupelnie przypadkiem przez moja kolezanke

tez strasznie nie moge sie doczekac USG...chcialabym zobaczyc nasze laciate czekoladowe dzieciatko

Mamuski, powiedzcie mi...jak sie u Was sprawdzila teoria o wadze urodzeniowej dziecka zblizonej do wagi urodzeniowej rodzicow?? Pytam bo mnie ta kwestia martwi szczerze mowiac. Jesli faktycznie tak jest to ja jakiegos wielkoluda urodze bo Bambosz nie byl malenkim dzieckiem-cos ok. 3 kg wazyl a ja az 5, 200

Edytowane przez zmienniczka
Czas edycji: 2013-02-16 o 13:18
Stary 2013-02-16, 13:20   #3658
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
no jak to, nie znacie wierszyka o murzynku Bambo? moj facet nie jest Polakiem...jest Afrykanczykiem i pochodzi z Zimbabwe dlatego go tak smiesznie nazywam a poznalismy sie tu gdzie mieszkam, w UK...zupelnie przypadkiem przez moja kolezanke

tez strasznie nie moge sie doczekac USG...chcialabym zobaczyc nasze laciate dzieciatko
Aż musiałam zobaczyć gdzie to państwo Południe Afryki.
To dzieciak będzie mulatkiem
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:22   #3659
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

tez strasznie nie moge sie doczekac USG...chcialabym zobaczyc nasze laciate czekoladowe dzieciatko

Mamuski, powiedzcie mi...jak sie u Was sprawdzila teoria o wadze urodzeniowej dziecka zblizonej do wagi urodzeniowej rodzicow?? Pytam bo mnie ta kwestia martwi szczerze mowiac. Jesli faktycznie tak jest to ja jakiegos wielkoluda urodze bo Bambosz nie byl malenkim dzieckiem-cos ok. 3 kg wazyl a ja az 5, 200
To chyba nie ma jakiegoś większego znaczenia...
Ja ważyłam po urodzeniu 3400,mój Tż 3000,a Majcia 3590

Stary 2013-02-16, 13:23   #3660
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Aż musiałam zobaczyć gdzie to państwo Południe Afryki.
To dzieciak będzie mulatkiem
Mam cicha nadzieje, ze jednak mulatka
Moj facet ma juz 1 dzieciaka z poprzedniego zwiazku-przystojniaka az wam wkleje zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 546106_462892267074446_318654784_n.jpg (192,4 KB, 75 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości