|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Moja mama też ani jednego a mnie tak porozrywało, że odlot. Ale może to też dlatego, że u mnie dłuugo nie było widać brzucha a później mały się chyba przekręcił i raz, dwa poszłoooo.
Wykorzytujecie już tżtów? Tzn żeby trochę porozpieszali swoje ciężarne królewny ?
|
|
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ratunkuuuuuuuuuu!!!!!!!!! Mam strasznego doła :/
Tysiąc myśli na minute (Nekoniecznie związanych z ciążą tylko z całym obecnym życiem i sytuacja) Jakąś pierdołe sobie pomyśle i już świeczki w oczach A tż pojechał do KRK i nie mam mnie kto w tyłek kopnąć żebym przestała myśleć;/ Tak bym już chciała mieć własny dom a w nim fortece gdzie mogę się schować przed całym światem![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie i serdecznie gratuluję
Cytat:
![]() Może każe mi przejść na dietę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
cały słoik zeżarłam za jednym posiedzeniem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te pierwsze tygodnie są na tyle jeszcze takie niepewne dla dzidzi że w ogóle nikomu nie chcę mówić o ciąży... może po 10-tym tygodniu zacznę się ujawniać wśród znajomych oraz w pracy![]() ja jestem na państwowej robocie ![]() Cytat:
![]() my też śpimy oboje jak dwie mumie zawinięte szczelnie każdy w swoją kołderkę ![]() Cytat:
![]() zaczęłam dzisiaj sprzątać i wróciłam do łóżeczka bo na sam widok kuchni mi niedobrze najchętniej bym spała i spała to moje ulubione zajęcie
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozstępów. W pierwszej ciąży do 8 miesiąca nie miałam ani jednego,a w 9 pokazały się na pośladkach i dookoła pępka. Po porodzie miałam wrażenie,że są jeszcze większe i bardziej widoczne,ale wiadomo- były jeszcze sinawe. Tak naprawdę to po miesiącu od narodzin Mai zauważyłam,że mam też z tyłu łydek(pod kolanem) i dodatkowo na udach. O piersiach wolę nie wspominać... Na mnie też nie działają żadne specyfiki-smarowałam się całą ciążę(czasem oczywiście zapominałam) no i efekt taki,a nie inny ![]() Teraz już tak biust mi podskoczył,że z moich 'flaczków' zrobiły się mega śliczne piersi,które będą pewnie dwa razy bardziej wiszące po drugim dziecku ![]() Marzę o operacji plastycznej ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- EwaciaGłowa do góry-jutro będzie lepiej! To tylko hormony-nie daj się im!
|
|
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
hejka - właśnie wróciłam od lekarza; byłam na USG i widziałam bibka, nawet rączką machnął
niestety był za mały na USG genetyczne (41mm)co do Ft4 to wg endo będzie spadać i to jest normalne, więc nadal mam dawkę 100 i wizyta za 6 tyg |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Otak, operacja plastyczna. Jak oglądałam na tvn style że da się jakoś naciąć i rozstępy z obwiślakiem schować to też myślę czy by już nie odkładać
![]() Brzuch to teraz mój największy kompleks.Tzn przez najbliższe 9mcy ( oby ) będzie największą dumą, ale później znowu ... Mam nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się tu motywować do smarowań- mnie proszę podwójnie ![]() Mlebidakin- zazdroszczę usg i maluszka machającego rączką oby mój pomachał w następny poniedziałek
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-16 o 11:11 |
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile musi miec fasolka,żeby móc zrobić usg genetyczne?
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3642 | |
|
Konto usunięte
|
45 mm
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
A tam cycki. One siedza w staniku ;p a na plaży w górze od bikini
)Cytat:
Oby była oznaka że jest ok A nawet już nie będę taka wymagająca. Niech serduszko zabije i to wystaczy mamusi ![]()
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
posprzątałam łązienke i kibelek (mały się uczył przy tym wierszyka: Kto ty jestes?Polak mały.... -->usmiałam się nieźle przy tym: Obiadu nie gotuje bo mam lenia jedynie małemu zrobie frytki na drugie bo zupke ma z wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- jejku ponad 4cm to już taki mały ludzik ja też w srode mam wizyte i mam nadzieję równie dużego olbrzyma zobaczyć
|
|
|
|
|
#3645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O operacji plastycznej marzę od dawna, ale ja pod kątem powiększenia piersi. Kto wiem, może po drugim dziecku ... ![]() Cytat:
![]() A który to tydzień i dzień?
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
no co wy- nie straszcie nawet że po porodzie jest aż tak źle
![]() Cytat:
ja już odliczam dni do czwartku- na ostatniej wizycie moja kropka miała 2,5 mm aby- teraz pewnie już się z tego mały pączek zrobił oby wszystko było ok
|
|
#3647 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście zaczęłam panikować a lekarz "niech pani da temu dziecku spokojnie rosnąć" ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin a dzisiaj mialo byc genetyczne? przesunelas sobie na inny termin czy nie bedziesz robic??
jak to jest z tymi genetycznymi w polsce? najpierw badaja przeziernosc karkowa, czy malec ma wyksztalcona ta kosc nosowa itd a dopiero potem jak cos wyjdzie nie tak to badaja krew pod tym katem?? i to mialyscie na normalnej nieplatnej wizycie?? bo ja sie wczytalam w to co oferuje medycyna niemiecka to jest bezplatne usg pomiedzy 10-12 tygodniem, ale na nim potwierdzana jest tylko ciaza, mierzony plod i okreslany termin porodu... ja to mam w ten czwartek... zobacze czy cos bedzie sprawdzal jeszcze pod katem rozwoju poszczegolnych partii ciala maluszka jesli nie to bede sie musiala osobno umowic... ale to koszt 111 euro... bo polowa za badania usg a polowa za krew...
|
|
|
|
#3650 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam pakiet z pracy w prywatnej przychodni, ale nie wiem czy dostanę 2 skierowanie na usg genetyczne - jeśli nie to pójdę prywatnie prywatnie usg plus test z krwi to tez koło 100 eur wyniesie ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole to zapomnialam pogratulowac super ze z maluszkiem wszystko ok i juz taki duzy jest |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-02-16 o 12:58 |
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio potrafil wypic cala puszke takiego gestego mleka skondensowanego ![]() Cytat:
![]() DZIEWCZYNY Z UK NIE ORIENTUJECIE SIE CZY JEST TU BADANA KREW POD KONTEM CUKRU PRZY TYM RUTYNOWYM POBIERANIU KRWI???
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-16 o 12:53 |
||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() ja czuje, ze mi sie przytyje ;/ jem i jem i jestem glodna ciagle ![]() spac mi sie chce moge spac calymi dniami. ja plakalam na poczatku ciazy nawet sama nie wiem czemu. Ktos mi cos powiedziala a ja w ryk, ale juz mi przeszlo ![]()
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka Dziewczyny
![]() Wstalismy stosunkowo niedawno, a ja sie umylam, ubralam, zjedlismy sniadanie i dalej siedze jak kwoka na kanapie i ziewam... ![]() Zazdroszce Wam tych wizyt i usg.. tak bym chiala wiedzieć, czy z moim Bobaskiem wszystko wporządku... Strasznie się cieszę ze jestem w ciąży i już sie nie mogę doczekac ja już sobie zamowilam tą mustele na rozstepy i do piersi, czekam az dojdzie i zaczne sie smarowac.. może coś da...Cytat:
Gdzie go znalazlas?![]() Cytat:
codziennie![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- a ja wlasnie czesto sie smieje na glos sama do siebie Jak totalny glupek np. ostatnio jadlam parowki z musztardą, biorę kęs do buzi i mi musztarda spadla na spodnie i sie zaczełam na caly glos smiac.. do siebie bo nikogo w domu nie bylo Tylko raz zdarzylo sie, ze wieczorem przed spaniem sie rozplakalam, tak sobie TZ sie zmieszal bo nie wiedzial o co chodzi
|
||
|
|
|
#3656 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
Cytat:
Ja z kolei pochodzę z Warmii, a obecnie mieszkamy w wielkopolsce. Tak nas rzuca po kraju ![]() Cytat:
Druga opcja była taka: szwagierka ma firmę też jednoosobową (zupełnie inna branża) i chcieliśmy jej zlecić prowadzenie naszej firmy. I tu wygląda podobnie jak przy zleceniu - z tym że zlecasz firmie. Ona sama płaci swoje składki, więc i tym razem masz niższy koszt. Dodatkowo faktycznie wcale nie muszą tego robić - a póki ja bym dawała radę, to sama bym biznes ciągnęła. Niestety szwagierka zaszła w ciążę przede mną więc sprawa się rypła. No a od pierwszego dnia macierzyńskiego już bez problemu możesz sama prowadzić biznes. Problemem zawsze jest to l4 do porodu. ![]() Nie wiem czy powinnam takie szwindle tu przedstawiać po tym jaka dyskusja się wczoraj wywiązała. Ale w tym przypadku nie oszukuję żadnego pracodawcy tylko ewentualnie przez parę miesięcy ZUS, a tu chyba nikt nie ma sentymentów... ![]() ![]()
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj facet nie jest Polakiem...jest Afrykanczykiem i pochodzi z Zimbabwe dlatego go tak smiesznie nazywam a poznalismy sie tu gdzie mieszkam, w UK...zupelnie przypadkiem przez moja kolezanke ![]() tez strasznie nie moge sie doczekac USG...chcialabym zobaczyc nasze laciate czekoladowe dzieciatko Mamuski, powiedzcie mi...jak sie u Was sprawdzila teoria o wadze urodzeniowej dziecka zblizonej do wagi urodzeniowej rodzicow?? Pytam bo mnie ta kwestia martwi szczerze mowiac. Jesli faktycznie tak jest to ja jakiegos wielkoluda urodze bo Bambosz nie byl malenkim dzieckiem-cos ok. 3 kg wazyl a ja az 5, 200
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-16 o 13:18 |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dzieciak będzie mulatkiem
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ważyłam po urodzeniu 3400,mój Tż 3000,a Majcia 3590
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj facet ma juz 1 dzieciaka z poprzedniego zwiazku-przystojniaka az wam wkleje zdjecie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Tzn żeby trochę porozpieszali swoje ciężarne królewny ?

Tysiąc myśli na minute (Nekoniecznie związanych z ciążą tylko z całym obecnym życiem i sytuacja) Jakąś pierdołe sobie pomyśle i już świeczki w oczach
A tż pojechał do KRK i nie mam mnie kto w tyłek kopnąć żebym przestała myśleć;/ Tak bym już chciała mieć własny dom a w nim fortece gdzie mogę się schować przed całym światem
w poniedzialek mam wizyte ale juz oczywiscie mam schize ze cukrzyca ciazowa bla bla bla 

kupiłam 15dkg i od razu pożarłam
te pierwsze tygodnie są na tyle jeszcze takie niepewne dla dzidzi że w ogóle nikomu nie chcę mówić o ciąży... może po 10-tym tygodniu zacznę się ujawniać wśród znajomych oraz w pracy
Na mnie też nie działają żadne specyfiki-smarowałam się całą ciążę(czasem oczywiście zapominałam) no i efekt taki,a nie inny 
To tylko hormony-nie daj się im!

) będzie największą dumą, ale później znowu ... Mam nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się tu motywować do smarowań- mnie proszę podwójnie