|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
|
|
|
|
#2943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() happy to my wam zdrówka życzymy DUŻO DUŻO DUŻO Cytat:
![]() vil leż i zaciskaj nogi!!! niech mały wytrzyma chociaż do tego 17 marca ![]() Jenny, maliska za wizytęminkionka dziwne że Ci nie daje skierowań na badanie. Ja mam średnio co dwa miesiące. A rozmawiałaś z nim o tym? pawie oczko piękny brzuszek. Ja też muszę zrobić zdjęcie swojego a ciuszki boskie |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Co porabiacie?
Ja maluję kartki na ludowo na Wielkanoc.
|
#2945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A swoją drogą jak się ma tyłozgięcie do porodu??
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślę, teraz po prostu więcej się o tym mówi
gold za 30 tcdodaję co tydzień do peelingu kawowego ![]() a naczynka to mi faktycznie popękały w ciąży ale zanim robiłam peeling dobra ja zmykam pod prysznic będę wieczorkiem dziś się kończy moja aukcja więc trzmajcie kciuki żebym wygrała
|
|
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład: paraffinum liquidum, hexyl laurate, ethylene/propylene/styrene copolymer, cyclopentasiloxane, butylene/ethylene/styrene copolymer, parfum czyli parafina (chyba najtańszy tłuszcz na świecie), potem lipid, który jest przy okazji rozpuszczalnikiem - ale jest w porządku, następnie rodzaj plastiku używany również do uszczelniania, klejów itp... (nie wiem jak was, ale mnie coś takiego przeraża ), silikon, znów ten "plastik", no i zapach.jeśli potrzebujesz oliwki, która nie zostawia tłustego filmu, to nie bierz oliwki, tylko jakiś dobrze wchłaniający się balsam z takich korzystnych cenowo firm to babydream ma całkiem do rzeczy składy Cytat:
![]() skup się teraz jeszcze na magisterce, potem odetchniesz i będziesz mogła z nami poszaleć Cytat:
|
|
#2948 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.nokaut.pl/produkt-magne-b6-max.html czy o taki magnez chodzi?? polecę kupić Cytat:
![]() qrde dużo chyba niektórzy znajomi myśleli że termin mam na marzec ![]() Cytat:
Późno zaczęłam chodzić tzn gdzieś 1,5 roku jak miałam, okres raczkowania ominęłam i ślizgałam sie na pupie podobno no ale to nie wiem czy to akurat "wina" wcześniactwa. Co do rozwoju mowy itd to bardzo wcześnie zaczęłam mówić i dużo do każdego w szkole byłam najlepszą uczennicą od zerówki aż do liceum. średnie zawsze powyżej 5.0 także chyba na mozg mi nie padło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama wiedziała, że dostałam okres, wróciłam z podwórka i miałam całe majtki brudne, zdziwiłam się, uprałam je, założyłam świeże, po 15 minutach poszłam znów do łazienki i w płacz to mama już wiedziała co jest grane A co do tyłogzięcia to raczej do porodu ma się nijak ale ręki nie dam. Jedynie wiem, że może być trudniej zajść w ciążę. Może ale nie musi
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ja na all jeszcze nie zamawiałam, za to wiem, że chcę takie o gramaturze 140g/m2 bo są podobno najlepsze. Diabli pisała, że ma gdzieś koło siebie hurtownie, gdzie mają takie za 3,60pln, ja w necie widziałam najtańsze za 4zł. Ale nie wiem jakie Ty potrzebujesz, czy muszą być super chłonne, czy nie koniecznie. Ja będę używać do pieluchowania też, dlatego mi na chłonności zależy. |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i zaraz uciekam, później może wpadnę na dłużej |
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
potterko- póki co zadne pieluchy z allegro nas nie zachwyciły - w każdym bądż razie żadna nie pisała, ż kupiła jakies fajne.
ja tych co kupiłam też nie polecam. jadę po muslinowe ręczniczki do ikeii Cytat:
Dostaniesz tylko podklad poporodowy. W międzyczasie przyniosą malucha na karmienie i po 2h przewiozą Cię na salę poporodową. Pod prysznic puszczą cię po następnych kilku godzinach - pod warunkiem, że się bedziesz czuła na siłach... U mnie było tak, że za drzwiami stała położna i zagladała co 2 min czy stoję jeszcze pod tym prysznicem czy juz straciłam przytomność. Traci się duzo krwi podczas porodu no i od razu się zaczyna połóg, więc dmuchają na zimne Cytat:
Teraz mam nerwicę przed każdą wizytą
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-02-16 o 11:56 |
||
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Metropolitan a ty miałaś pierwszą cesarkę???
A co tym razem? Bo ja przed pierwszym porodem to byłam jednym, wielkim, wyluzowanym wzorem do naśladowania, a teraz boję się jak diabli tez tak masz? juz nawet ryczałam raz...EDIT: Doczytałam, że wybrałaś gaz rozweselający. A cc nie chcesz? Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-02-16 o 12:04 |
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm a ja nie mogę sobie przypomnieć po co ja poszłam po raz pierwszy do gina.. chyba po tabletki anty.. więc tak w okolicach 17-18 roku życia.. Albo może na wyregulowanie okresu?? zawsze miałam dziwny okres.. ogólnie nie narzekam, bo mnie prawie nic nie boli, leci tyle co nic, nigdy syfy mi nie wyskakują, cycki nie bolą, trwa ze 4 dni i występuje stosunkowo rzadko, albo bardzo nieregularnie od 27 dni do 50.. więc troche loteria kiedy i co..
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzięki o info o gramaturze Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-02-16 o 12:00 |
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wizytę i trzymam za pracę! za 30 tc!Cytat:
ale bym sobie zjadła
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie lubie chodzic do ginekologa.. |
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja chciałam zapytać jak duże torby brałyście do szpitala?
Bo właśnie przeglądam all i coś takiego by mi pasowało ale nie wiem czy nie za mała - co myślicie? http://allegro.pl/nike-lekka-praktyc...024849103.html |
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tyłozgięcia to wyczytałąm kiedyś,że bóle krzyżowe częściej się zdarzają przy porodzie ale nie znam nikogo kto tak miał.. wiec chyba to ściemka ![]() Na poród nie ma żadnego wpływu... na szczęście ![]() czaaaaasem się zdaża,że po porodzie zanika tyłozgięcie i mijają bóle miesiaczkowe.. ale tego też nie potrafią udowodnić więc nie licze na cuda ![]() zrobiłam sobie makijąż na wyjście..pierwszy raz od dawien dawna.. jedną brew mam cudną.. a druga? jak od linijki ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() lecę |
||
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wszystko jest ok i miesiączkuje się regularnie to nie trzeba...Mam poporodowe, złe wspomnienia i dostaje gęsiej skórki na samą myśl o wizycie. Trochę się to ostatnio zmieniło, odkad mam nową lekarkę i ona ma świetne podejscie i się wyluzowalam ale wiem że już do nikogo innego nigdy wiecej nie pójdę
|
|
|
#2965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pieknyy avatarek ![]() Ja szy kuje obiadek i pozniej gosci mam Michas mi szalejee w brzuchuu i w pepku mam 112 cm ![]() i jakos mi sie nie chce nic a mousze odkurzyc jak codzien aa dziewczyny te co maja obrzeki, herbata z pokrzywy pomaga , dziala moczopednie, i ma duzo zelaza chyba , ja musze sie gina zapytac czy moge ze wzgledu na nerki ale podobno jest suuperr
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Axella taki rozmiar?
Banka no ja też słyszałam o herbacie z pokrzywy, że zawiera żelazo, kupiłam na początku ciąży i nie wypiłam jeszcze ani jednego kubka
|
|
|
|
#2967 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed chwilką zmierzyłam brzuszek i mam 93cm w obwodzie ![]() a jeszcze niedawno miałam 87 ![]() nie wiem ile miałam w "pępku" przed ciążą, ale w talii miałam 60 Cytat:
apelując do Wszystkich:Nie śpieszmy się z tymi porodami, jeszcze się nacieszymy Dzieciaczkami ![]() Cytat:
![]() No to szlaj Mamuśka ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że nie weźmie przykładu z tatusia, który urodził się mając prawie 5 kg ![]() ajjj.. najważniejsze, żeby wszystkie Maluszki urodziły się zdrowe i wszystkie porody odbyły się bez komplikacji ![]() Cytat:
![]() -żałuję kasy na wszystko, kupuję jedynie jak Tż mnie już bardzo namawia -męczę się przy mierzeniu większej ilości ciuchów (zwłaszcza spodni) na raz -nic mi się nie podoba -we wszystkim wyglądam jak wieloryb -szkoda mi kupować porządniejszych ubrań, bo wydaje mi się że po porodzie wszystko będzie za duże i nie wiem jak dobierać rozmiary Cytat:
![]() śliczna Blaneczka ![]() powodzenia z magisterką Cytat:
super, że choroba przeszła ja ruchów nie liczę, nawet nie wiem jak miałabym się za to zabrać ![]()
|
|||||||
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Auuuuuuućććć...
mam suche usta i właśnie pociągnęłam sobie skórkę i zadarłam usta aż do krwi ale za to udało mi się Was nadrobić |
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie pakuję w dwie Jedną będę miała ze swoimi rzeczami i jak się zacznie to ją łapię i lecę ![]() A drugą mam zamiar spakować dla maluszka i zostawić u teściowej, która ma szpital, w którym mam rodzic pod nosem. Zdąży mi przywieźć rzeczy dla małego jak ja będę rodzić a ja nie będę musiała tachać ze sobą 20 kg torby ze wszystkim od razu ![]() Planuję to tak rozbic bo jest duże prawdopodobieństwo, że bdę sama w domu jak sie poród zacznie i nie chcę tego dzwigać sama jeszcze z bólami a dodatkowo pewnie z Z. u boku, która bedzie pewnie przerażona tak samo jak ja
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
no mnie już ta położna do końca ciąży będzie tak badać pytałam dziś siostrę i ja tak mocno położna nigdy nie ściskała za brzuch mam nadzieje że na następnej wizycie bedzie bardziej delikatna. Ja dziś mam dzień bez męża bo pojechała z kolegami na wycieczkę w koncu sobie odpocznę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Pycha!

chyba nie kupuję, w d mam i jak co kupię na all 
za wizytę
) 

Ślub 27. X. 2012

) i ma 100mg w tabletce. Ja biorę 4 dziennie i mogę być pewna, że te prawie 300mg się wchłonie, a nie jak w przypadku innych preparatów.

ja nie chodzę od pierwszej miesiączki, nie dałabym się tak wtedy zaciągnąć
tez tak masz? juz nawet ryczałam raz...
za pracę!
ale bym sobie zjadła