|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ash, na fotkach z RPA wygladasz inaczej :P kolejna kameleonowa (po Bance hehe).
Lonely, Wiktorek bedzie sredniakiem tak jak Nela damy rade ![]() chociaz ona w miesiac podwoila swoja wage, wiec w takim tempie do 38 tyg. moze sie zdziwic hehe Paulina87 - zauwazylas u siebie jakies deficyty w zwiazku z wczesniactwem? pytam, bo mnie to zawsze zastanawia. ja po urodzeniu mialam 7pkt, dwie transfuzje, kroplowke do glowki (a po tym wielki krwiak, ktory wchlonal sie grubo po roku). pediatra zawsze macala mnie po glowie, a ja nie kumalam o co jej chodzi nie nosze okularow, nie mam problemow ze sluchem. ogolnie nie uwazam zebym miala jakies objawy wczesniactwa. choc czasem mialam problemy z koncentracja, z zapamietywaniem...ale nie wiem czy to taki moj urok, czy lenistwo podczas studiow hehe.Cytat:
siostrzeniec tydzien przed porodem jeszcze nie byl odwrocony a pozniej jakos mu sie udalo hehe. roznie to bywa, ale tez chyba w takiej sytuacji balabym sie rodzic snAsh, mala urocza ale wkurzylo mnie troche to co znajoma mowila o pediatrze. karmila piersia do 4 miesiaca. pozniej pediatra stwierdzila, ze dziecko za malo przybiera i kazala dokarmiac...ale ona nie plakala, zjadala, odbijalo jej sie, zasypiala przy cycu, nie wygladala na glodna. no i zaczela dokarmiac, mleka miala coraz mniej, wiec zrezygnowala z piersi. mleko ma do teraz!!! no, ale dziecko sie juz piersi nie chwyci. i waga... 10kg-9 miesiecy duzo faldek, okraglutka. tz stwierdzil, ze to przez mleko modyfikowane...jakos mnie przerazila, ze pediatrzy tak dziwnie "doradzaja".---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3016952613 http://allegro.pl/show_item.php?item=3017031593 tak spontanicznie mi to wyszlo, hehe. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
takie okazje sa swietne. odbierzesz sobie. babka pokaze Ci co ma jeszcze...mozna sie umowic i co jakis czas zglaszac sie po kolejne rozmiary poluj!---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- nadrobilam i znow wszystkie poszlyscie spac |
||||
|
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Dzień dobry!
![]() Znów głód wygonił mnie z łóżka na długo przed świtem ![]() Zamawiaj na zdrowie Sprawdź sobie tylko ceny w innych sklepach z półproduktami. Ja zamawiałam w tym, który podałam, bo brałam też inne rzeczy i wychodziło mi najtaniej. Choć może jakbym tylko te dwa olejki brała to gdzie indziej byłoby korzystniej? Albo mniejsze pojemności gdzieś sa dostępne, jeśli ktoś chce tylko do tego masażu? Nie wiem, ale polecam się rozejrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Twoja podświadomość snuje plany za Twoimi plecami Cytat:
A od początku mi się nieźle spuchło, co niestety mocno wpływa na mój wizerunek ![]() A co do pediatry, to niestety o dobrego też trudno. Pewnie ten był przyzwyczajony do dzieci karmionym mm i innych przyrostów masy, co z tego, że nie dokońca naturalnych... Mam nadzieję, że jeżeli usłyszę tego typu zalecenia to będe miała wystarczająco oleju w głowie, żebym poradzić się jeszcze innego lekarza ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- A na leniwą sobotę (dla tych z Was, które mają na taką ochotę i czas) polecam: http://www.youtube.com/watch?v=eCX1tJUscLw Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-16 o 07:49 |
|||
|
|
|
#2913 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i za zakupy!Cytat:
Cytat:
za wizytę! Spora ta Twoja Zuzinka! Cytat:
Mogłam w sumie poczekać z tą paką na Męża, ale wtedy bym przemarzła do szpiku. I tak źle i tak niedobrze...Cytat:
za brzucholka!A Twoja córcia, to będzie modeleczką i będziesz mogła ją kilka razy dziennie przebierać... Tyle ciuszków... Szok... Spisałą się szwagierka!Cytat:
--- Sobotnie dzień dobry! Melduję tylko, że mój Maluszek popykał wczoraj delikatnie mamusię na znak, że u Niego wszystko ok. Niemniej stracha sobie napędziłam... Męża tak zatroskanego, to chyba nigdy nie widziałam... Idę zrobię sobie jakieś śniadanko, bo mnie zasysa od środka.
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam sie z rana, dzisiaj wczesna pobudka z powodu dnia babci i dziadla w szkole mlodego wiem wiem miesiac temu byl heheh ale u mnie rodzice nie biora sobie do serca polecenia nauczycielki i nikt nie nauczyl dzieci roli z wyjatkiem 3 dzieci w tym mojego
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
a co z nią jest nie tak?
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- a już przestraszyłam sie, że życzen nie złożylam.. uff |
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po drugim śniadanku
|
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wrzucam fotkę naszej Blanki z wczorajszej wizyty. Wizyta ok, szyjka długa i mocno trzyma, Mała waży już 708g, wysępiłam nawet fotkę 4D od mojego gina. Dostałam też skierowanie na glukozę 75, więc pójdę jakoś w przyszłym tyg, to będzie 25tc. Nie ma mnie też chwilowo na forum - kilka spraw zwaliło mi się nagle na głowę i odpuściłam kompa. Lecę ostro z magisterką, promotor chce wszystko na wczoraj, a że to rozdział analityczny to cały czas coś się nie zgadza Regularnie podczytuję Was na kompie i cieszę się z każdej kolejnej szczęśliwej wizytującej Mam nadzieję, że uda mi się niedługo wrócić... |
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale te zdjęcia 3D mnie przerażają Ja jakoś 11 marca się na usg umawiam ![]() Niedługo lecę do miasta, kupić papier i będę robić dziś jakieś kartki... ![]() Jurek już od rana fikał
|
|
#2920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama bym coś jeszcze kupiła ale na razie jeszcze czekam aż będę miec to co kuzynka i koleżanka mi pożyczą. Bo z tego co mówiły to wyprawka na 2 miesiące... Cytat:
Cytat:
Koleżanki syn ma 3 miesiace. Ona miała pokarm i ma dalej ale daje mu mleko modyfikowane na noc bo prześpi 6h,a ona w soboty pracuje i mały waży już ponad 7kg. Ale słodka pyzka z niego. Cytat:
Cytat:
|
|
#2921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie pamiętasz jaki podawali w kroplówce bo to będzie najlepiej przyswajalny moim zdaniem? Cytat:
pewnie rączki były na dole, a nóżki fikały gdzieś na górze tylko ich nie czułam, raz poczułam ...W sumie jedna fajna w miarę blisko, ale faktycznie szkoda, że tutaj gdzie mieszkam nie mam nikogo ... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
A jak przyjeżdżają to zawsze wniesie. Kiedyś był UPS i moja mam odbierała, to powiedział, że ma sobie wnieść sama
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Ammm, pycha śniadanko, rogalik z Philadelphią i kiełkami brokułu
I z miodem Mniam Mniam.
|
#2923 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a mi szyjka nawala od rana, zwijam sie z bólu, chciałabym, żeby to już się skończyło... źle znoszę tą ciążę... mam już dość tego i wiem, że każdy dzień dla maluta w brzuchu jest mega ważny, ale dla mnie to też kolejny dzień męki.... nie mogę się już doczekać porodu, żeby w końcu te dolegliwości ustąpiły. |
||||||
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wczoraj bylismy na urodzinach kumpla w knajpce i fajnie salka dla palących oddzielona drzwiami, szkoda, że non stop otwarte i wszyscy palą w przejściu, więc się szybko zmyliśmy, żeby mały nie wdychał dzisiaj piszę dalej pracę a wieczorem planszówki miłego dzionka
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo
jak tam na weekendzie? ja byłam wczoraj u teściowej i zjedliśmy kolację. Niby zwykłe kanapki ale BARDZO źle się po nich czułam. Całą noc mnie brzuch bolał. Nie wiem dlaczego ![]() poważnie szkodzi? dlaczego? ja często piję kawę z cynamonem ![]() candance za III trymestrdziewczyny tak się zastanawiam czy znajomi na prawdę mają nas gdzieś czy tylko my "ciężarne" tak to odbieramy. Nie zmienia to faktu że jest to przykre. justyna niepoważna ta koleżanka. I świeć tu teraz za taką oczami. Tak na marginesie 25 lat i nigdy u gina nie była?
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
hejoszka.
witam się z kawą,potem lecę na miasto. muszę iść na ciuszki na poprawę humoru. jak kolejny dzień z rzędu można być obudzonym przez ból brzucha i ból głowy
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam ze szkolenia, mam milion stron do nadrobienia ale standardowo odpuszczę sobie ![]() W drodze na szkolenie zatrzymałysmy się z koleżanką w maku głównie do WC, a przy okazji coś zjeść.. Tak się złożyło, że równo z nami podjechał autokar z dziećmi.. Zanim dokulałam się do kas to oczywiście mega kolejki i przed nami zakonnica z milionem dzieci (z tego autokaru z dzieciakami).. Widziała, że w ciąży jestem bo byłam bez kurtki i zgadnijcie jaka była jej reakcja ![]() Mam również pytanie.. wiem, ze temat był już poruszany kilka razy, ale nie pozapisywałam sobie linków. OD KOGO I KTÓRE PIELUCHY TETROWE Z ALL POLECACIE
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam znajome 20+ które nigdy nie były nie komentuje ![]() ja od pierwszej miesiączki śmigałam co rok minimum. 79 dni do Wielkiego Dnia lecę! Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-16 o 10:42 |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
adunia , śliczną masz pamiatkę
![]() U nas 30 tc rozpoczęty wydaje mi się że brzuszek jest wielki i przytyłam w udach liczycie ruchy? bo ja nie za bardzo. Nawet nie wiem ile powinno być na godzinę ![]() Choroba przeszła Wczoraj kupiłam pierwszy raz farbę Biokap Nutricolor, która nie ma amoniaku ani rezorcyny i jest niby w 90% naturalna Mam nadzieję że kolor wyjdzie taki jak chcę ![]() A wieczorem idę na koncert do filharmonii ciekawe czy małemu sie spodoba. Przez ostatni tydzień codziennie właczałam radio RMF classic na tyle głosno żeby mały słyszał muzykę i zawsze się ruszał
|
|
|
|
#2930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pediatry.... no trzeba czasem brać poprawkę na to, co mówią ![]() Cytat:
Ale skoro te olejki uelastyczniają skórę to może warto mieć więcej i robić sobie masaż brzucha po porodzie ![]() Krupniok to po polsku kaszanka Cytat:
Nie dziwię się Proszę więcej się tak nie przeciążać Cytat:
trzymaj się Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia powrotu do zdrowia i oklaski za wizytę Niedawno wstałam, teraz zjedliśmy śniadanie z mężulem a ja się czuję koszmarnie ![]() Mężu robi kafelki w kuchni, więc kuchenka dziś nieczynna mama obiecała, że ugotuje rosół i przyniesie nam Czasem dobrze jest mieć ją blisko
|
||||
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() metropolitam ja mam wrażliwą skórę, TŻtem (ale nie atopową) i jak na razie stawiam na normalne kosmetyki i proszki. Jak coś będzie nie tak to dopiero zmienię. dziewczyny co do koszulki na poród to jak to jest z przystawianiem do cyca? bo mam dwie do szpitala- jedna normalna a druga rozpinana. I ta normalna miała być tylko do porodu- żeby ją można było później wyrzucić. Ale jak mi od razu dadzą małą do karmienia to co mam się rozbierać? czy zdążę się jakoś przebrać między porodem a pierwszym karmieniem? nuna wymienię różę na michałki [QUOTE=diabli;39250533pyta lam tez czy zatrudnienie miesiac-dwa przed porodem nie jest dla nich jakies podejrzane. stwierdzila, ze prace podjac mozna zawsze.[/QUOTE] oj kocham Cię za to info czy można napisać listowne zapytanie do ZUSu? w jakim czasie odpowiadają? bo kurcze dalej się zastanawiam, niby mi odpisali na emaila no ale jakby nie było dzwoniłam chyba do 10 ZUSów i ciągle słyszałam inną wersję, na czacie z ZUSem inna wersja a na emaila jeszcze inna. Więc kurna jak mam się dowiedzieć jak jest na prawdę? |
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że kompa odpuszczasz. Będziesz miała mgr z głow to do nas wrócisz na dobre trzymam ![]() Cytat:
Dwa oleje zawsze się połączą jeśli oba będą płynne ![]() A co do magnezu, to nawet nie przyszło mi do głowy spytać jaką on miał postać w kroplówce. Może któraś z Was wie? Lublana? |
||
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chodzę od pierwszej miesiączki, nie dałabym się tak wtedy zaciągnąć Ale jak już zaczęłam chodzić to chodzę regularnie
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko święta... i to niedługo wroci
|
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 30tc, ja nie liczę ruchów jestem spokojna Cieszę się, że poradziłaś sobie z chorobą, ja właśnie idę po drugą dawkę antybiotyku ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
a pierwszą miesiączkę dostałam jak miałam chyba 12 lat ...wróci, wróci, ja liczę, że jeszcze z pół roku się pobujam bez |
||
|
|
|
#2936 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 4 dni a co do olejków, bo mi się nei zacytowało to ja zmieszam migdałowy z olejkiem z kiełków pszenicy, pi razy oko 50/50 a tu filmik o masażu http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspxCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Są różne parametry, twardość, rozwarcie, ułożenie względem kości krzyżowej...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i ten ból.. gin mi powiedział,że nie ma co liczyć na osłabienie po porodzie, bo przy tyłozgięciu boleć będzie tak czy siak, już nie moge się doczekać ![]() dobra.spadam.. wyszedł mi syfol sku rwol i jestem zła
|
|
|
|
|
#2938 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i elegancko regularnie, bo po tabsy i na badania![]() Cytat:
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-16 o 10:58 |
||||
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja się spotkałam z taką informacją (moim zdaniem nic z niej nie wynika):
Cynamon działa przede wszystkim rozgrzewająco, ujędrniająco i ściągająco. W kosmetyce stosowany jest w zabiegach wyszczuplających i antycellulitowych. Jest również składnikiem kosmetyków rozgrzewających do pielęgnacji stóp. Bardzo popularny jest jednak przede wszystkim w kuchni - jako dodatek do dań z jabłkami i śliwkami oraz do napojów rozgrzewających. A jednak naukowcy przestrzegają, że nie należy stosować go u kobiet w ciąży, gdyż może działać poronnie. Wciąż trwają badania nad wpływem na zdrowie zawartej w cynamonie kumaryny. Substancja ta bowiem w nadmiernych ilościach może także uszkadzać wątrobę. Jedyne czego bym nie polecała to stosowanie go w ciąży na skórę. W ciąży mamy skłonności do pękających naczynek, a cynamon może się jeszcze bardziej przyczynić do powstawania pajączków bo rozgrzewa. Ja mam cerę naczynkową i wiem, że w ciąży czy nie to nie mogę go stosować, tak samo jak kawy. Za starych dobrych czasów, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że mam delikatne naczynka uwielbiałam peeling kawowy z cynamonem ![]() Cytat:
Dlatego ja zamówiłam po 75ml ![]() Aaaa, kaszanka! Bardzo lubię ![]() Cytat:
Ale najlepiej dopytać swojego lekarza o instrukcje.
|
||
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w każdym razie nie liczę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

damy rade 

i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba
siostrzeniec tydzien przed porodem jeszcze nie byl odwrocony
) i poszam się na chwilę położyć... Miała być chwila, a zrobiła się godzina przed 22
Co ja będę robić w nocy

Twoja podświadomość snuje plany za Twoimi plecami
za wizytę i za zakupy!
kurcze to już bym bardziej kurierowi powiedziała, żeby mi pomógł bo w ciąży jestem niż sama to tachała
i muszę przyznać, że jest przepyszny 

) i ma 100mg w tabletce. Ja biorę 4 dziennie i mogę być pewna, że te prawie 300mg się wchłonie, a nie jak w przypadku innych preparatów.
pewnie rączki były na dole, a nóżki fikały gdzieś na górze tylko ich nie czułam, raz poczułam ...

dlaczego? ja często piję kawę z cynamonem