Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 00:11   #2911
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Ash, na fotkach z RPA wygladasz inaczej :P kolejna kameleonowa (po Bance hehe).

Lonely, Wiktorek bedzie sredniakiem tak jak Nela damy rade
chociaz ona w miesiac podwoila swoja wage, wiec w takim tempie do 38 tyg. moze sie zdziwic hehe

Paulina87 - zauwazylas u siebie jakies deficyty w zwiazku z wczesniactwem? pytam, bo mnie to zawsze zastanawia. ja po urodzeniu mialam 7pkt, dwie transfuzje, kroplowke do glowki (a po tym wielki krwiak, ktory wchlonal sie grubo po roku). pediatra zawsze macala mnie po glowie, a ja nie kumalam o co jej chodzi nie nosze okularow, nie mam problemow ze sluchem. ogolnie nie uwazam zebym miala jakies objawy wczesniactwa. choc czasem mialam problemy z koncentracja, z zapamietywaniem...ale nie wiem czy to taki moj urok, czy lenistwo podczas studiow hehe.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jeej ja sobie też nie wyobrażam i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba
ja chyba tez siostrzeniec tydzien przed porodem jeszcze nie byl odwrocony a pozniej jakos mu sie udalo hehe. roznie to bywa, ale tez chyba w takiej sytuacji balabym sie rodzic sn

Ash, mala urocza ale wkurzylo mnie troche to co znajoma mowila o pediatrze. karmila piersia do 4 miesiaca. pozniej pediatra stwierdzila, ze dziecko za malo przybiera i kazala dokarmiac...ale ona nie plakala, zjadala, odbijalo jej sie, zasypiala przy cycu, nie wygladala na glodna. no i zaczela dokarmiac, mleka miala coraz mniej, wiec zrezygnowala z piersi. mleko ma do teraz!!! no, ale dziecko sie juz piersi nie chwyci. i waga... 10kg-9 miesiecy duzo faldek, okraglutka. tz stwierdzil, ze to przez mleko modyfikowane...jakos mnie przerazila, ze pediatrzy tak dziwnie "doradzaja".

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ja się tak bardo cc boje ze chyba bym wypchneął nawet jakby byl bokiem ustawiony..
moja wyobraznia plus Twoj plan =

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć ponownie
Wygrałam 2 aukcje na allegro (w sumie to 4 i powinnam dostać szlaban na zakupy ) i poszam się na chwilę położyć... Miała być chwila, a zrobiła się godzina przed 22 Co ja będę robić w nocy
Jenny, ja tez...2 aukcje
http://allegro.pl/show_item.php?item=3016952613
http://allegro.pl/show_item.php?item=3017031593
tak spontanicznie mi to wyszlo, hehe.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
znalazłam na tablicy.pl babkę która po swojej córci wyprzedaje rzeczy..wszystko jak nówki, po 1pln sztuka szykują się zakupy
super takie okazje sa swietne. odbierzesz sobie. babka pokaze Ci co ma jeszcze...mozna sie umowic i co jakis czas zglaszac sie po kolejne rozmiary poluj!

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

nadrobilam i znow wszystkie poszlyscie spac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 07:48   #2912
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Dzień dobry!
Znów głód wygonił mnie z łóżka na długo przed świtem chyba jedyna rada na to to jeść kolację o 22

Cytat:
Muszę sobie zamówić niebawem te olejki, dzięki
Zamawiaj na zdrowie Sprawdź sobie tylko ceny w innych sklepach z półproduktami. Ja zamawiałam w tym, który podałam, bo brałam też inne rzeczy i wychodziło mi najtaniej. Choć może jakbym tylko te dwa olejki brała to gdzie indziej byłoby korzystniej? Albo mniejsze pojemności gdzieś sa dostępne, jeśli ktoś chce tylko do tego masażu? Nie wiem, ale polecam się rozejrzeć

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nawciągałam się pomidorowej i chyba zaraz pęknę. Do tego śmierdzi w całej chałupie krupniokami.
A co to te krupnioki? Kojarzy mi się tylko z krupnikiem

Cytat:
Zapomniałam napisać, że przez tego naszego uparciucha śniło mi się, że byłam w szpitalu. Leżałam na jakiejś kozetce, wtulona w męża i czekałam na swoją kolej przyjęcia. I nagle pojawił się mój lekarz prowadzący i tak strasznie się chowałam, żeby mnie nie zauważył. I wtedy... zaczęłam się zastanawiać PO CO ja tu w ogóle przyjechałam?! Chodziło o to, że chciałam coś wymyślić, że jest nie tak, żeby mi podali płeć dziecka w końcu. A przed swoim lekarzem było mi wstyd. Dżizas... ten dzieciak to mnie wykończy do porodu.
Twoja podświadomość snuje plany za Twoimi plecami

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Ash, mala urocza ale wkurzylo mnie troche to co znajoma mowila o pediatrze. karmila piersia do 4 miesiaca. pozniej pediatra stwierdzila, ze dziecko za malo przybiera i kazala dokarmiac...ale ona nie plakala, zjadala, odbijalo jej sie, zasypiala przy cycu, nie wygladala na glodna. no i zaczela dokarmiac, mleka miala coraz mniej, wiec zrezygnowala z piersi. mleko ma do teraz!!! no, ale dziecko sie juz piersi nie chwyci. i waga... 10kg-9 miesiecy duzo faldek, okraglutka. tz stwierdzil, ze to przez mleko modyfikowane...jakos mnie przerazila, ze pediatrzy tak dziwnie "doradzaja".[COLOR="Silver"]
Bo w RPA już byłam w ciąży w II trymestrze A od początku mi się nieźle spuchło, co niestety mocno wpływa na mój wizerunek

A co do pediatry, to niestety o dobrego też trudno. Pewnie ten był przyzwyczajony do dzieci karmionym mm i innych przyrostów masy, co z tego, że nie dokońca naturalnych... Mam nadzieję, że jeżeli usłyszę tego typu zalecenia to będe miała wystarczająco oleju w głowie, żebym poradzić się jeszcze innego lekarza

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

A na leniwą sobotę (dla tych z Was, które mają na taką ochotę i czas) polecam:

http://www.youtube.com/watch?v=eCX1tJUscLw

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-16 o 07:49
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:12   #2913
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci

No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop

U mnie też wszystko dobrze, od ostatniej wizyty mam na plusie 2kg (no dobra, 2,5) czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4-4,5kg.

Po wizycie skoczyliśmy na obiad, do Smyka (kupiłam pajace ) i do Empika (kupiliśmy książkę z serii Poczytaj mi, mamo).

za wizytę i za zakupy!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Na poprawę nastroju byliśmy dzisiaj z Tż na zakupach i kupiłam sobie leginsy i bluzeczkę w stradivariusie w takich fajnych kolorkach z myślą już o wiośnie
na koniec dnia zajechaliśmy do brata Tż i ta nasza mała kochana 2latka nie chciała nas puścić do domu, płakała że jedzie z nami... Jutro ją może znowu zabierzemy na weekend
Łojejku... jak Ci zazdroszczę takich zakupików... Sama bym się z chęcią wybrała do jakiejś galerii na odmóżdżenie, ale najbliższa prawie 100 km stąd, więc

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę 11.02 miałam wizytę - wszystko ok Zuzia w 30 tyg waży 1744 więc po raz kolejny usłyszałam "na mniejsze dziecko niż 4 kg nie ma co liczyć" :P he he tylko ja się pytam kto takiego klopsa urodzi :P
za wizytę!
Spora ta Twoja Zuzinka!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Szprotka kurcze to już bym bardziej kurierowi powiedziała, żeby mi pomógł bo w ciąży jestem niż sama to tachała Myślę, że małemu nic nie jest, ale nie dźwigaj takich rzeczy.
Wiesz co, ja mam kilku znajomych kurirów- w sensie często coś zamawiam, więc panowie z DHL, DPD mnie znają, są mili, sympatyczni i życzliwi. Wczoraj przyjechał jakiś OPEK, grom wie co to jest, i facet był chamski po prostu. W ciągu 5min dzwonił do mnie 3 razy, gdzie jesteśmy, bo On czeka itp. Więc w te pędy do niego... Burak jeden! Mogłam w sumie poczekać z tą paką na Męża, ale wtedy bym przemarzła do szpiku. I tak źle i tak niedobrze...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mężu mi rozbił kokosa i muszę przyznać, że jest przepyszny

a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez

a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy, wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki . Ale pomysłu jak dokładnie Wam to obfocić to nie mam
za brzucholka!
A Twoja córcia, to będzie modeleczką i będziesz mogła ją kilka razy dziennie przebierać... Tyle ciuszków... Szok... Spisałą się szwagierka!

Cytat:
Zapomniałam napisać, że przez tego naszego uparciucha śniło mi się, że byłam w szpitalu. Leżałam na jakiejś kozetce, wtulona w męża i czekałam na swoją kolej przyjęcia. I nagle pojawił się mój lekarz prowadzący i tak strasznie się chowałam, żeby mnie nie zauważył. I wtedy... zaczęłam się zastanawiać PO CO ja tu w ogóle przyjechałam?! Chodziło o to, że chciałam coś wymyślić, że jest nie tak, żeby mi podali płeć dziecka w końcu. A przed swoim lekarzem było mi wstyd. Dżizas... ten dzieciak to mnie wykończy do porodu.
Hahaha!

---

Sobotnie dzień dobry!

Melduję tylko, że mój Maluszek popykał wczoraj delikatnie mamusię na znak, że u Niego wszystko ok. Niemniej stracha sobie napędziłam... Męża tak zatroskanego, to chyba nigdy nie widziałam...

Idę zrobię sobie jakieś śniadanko, bo mnie zasysa od środka.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:20   #2914
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

chociaz ona w miesiac podwoila swoja wage, wiec w takim tempie do 38 tyg. moze sie zdziwic hehe

Paulina87 - zauwazylas u siebie jakies deficyty w zwiazku z wczesniactwem? pytam, bo mnie to zawsze zastanawia. ja po urodzeniu mialam 7pkt, dwie transfuzje, kroplowke do glowki (a po tym wielki krwiak, ktory wchlonal sie grubo po roku). pediatra zawsze macala mnie po glowie, a ja nie kumalam o co jej chodzi nie nosze okularow, nie mam problemow ze sluchem. ogolnie nie uwazam zebym miala jakies objawy wczesniactwa. choc czasem mialam problemy z koncentracja, z zapamietywaniem...ale nie wiem czy to taki moj urok, czy lenistwo podczas studiow hehe.

ja chyba tez siostrzeniec tydzien przed porodem jeszcze nie byl odwrocony a pozniej jakos mu sie udalo hehe. roznie to bywa, ale tez chyba w takiej sytuacji balabym sie rodzic sn

Ash, mala urocza ale wkurzylo mnie troche to co znajoma mowila o pediatrze. karmila piersia do 4 miesiaca. pozniej pediatra stwierdzila, ze dziecko za malo przybiera i kazala dokarmiac...ale ona nie plakala, zjadala, odbijalo jej sie, zasypiala przy cycu, nie wygladala na glodna. no i zaczela dokarmiac, mleka miala coraz mniej, wiec zrezygnowala z piersi. mleko ma do teraz!!! no, ale dziecko sie juz piersi nie chwyci. i waga... 10kg-9 miesiecy duzo faldek, okraglutka. tz stwierdzil, ze to przez mleko modyfikowane...jakos mnie przerazila, ze pediatrzy tak dziwnie "doradzaja".

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

moja wyobraznia plus Twoj plan =

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Jenny, ja tez...2 aukcje
http://allegro.pl/show_item.php?item=3016952613
http://allegro.pl/show_item.php?item=3017031593
tak spontanicznie mi to wyszlo, hehe.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

super takie okazje sa swietne. odbierzesz sobie. babka pokaze Ci co ma jeszcze...mozna sie umowic i co jakis czas zglaszac sie po kolejne rozmiary poluj!

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

nadrobilam i znow wszystkie poszlyscie spac

Witam sie z rana, dzisiaj wczesna pobudka z powodu dnia babci i dziadla w szkole mlodego wiem wiem miesiac temu byl heheh ale u mnie rodzice nie biora sobie do serca polecenia nauczycielki i nikt nie nauczyl dzieci roli z wyjatkiem 3 dzieci w tym mojego
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:25   #2915
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale sama oliwka be
a co z nią jest nie tak?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Witam sie z rana, dzisiaj wczesna pobudka z powodu dnia babci i dziadla w szkole mlodego wiem wiem miesiac temu byl heheh ale u mnie rodzice nie biora sobie do serca polecenia nauczycielki i nikt nie nauczyl dzieci roli z wyjatkiem 3 dzieci w tym mojego
a już przestraszyłam sie, że życzen nie złożylam.. uff

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:27   #2916
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za wizytę i za zakupy!

Łojejku... jak Ci zazdroszczę takich zakupików... Sama bym się z chęcią wybrała do jakiejś galerii na odmóżdżenie, ale najbliższa prawie 100 km stąd, więc

za wizytę!
Spora ta Twoja Zuzinka!

Wiesz co, ja mam kilku znajomych kurirów- w sensie często coś zamawiam, więc panowie z DHL, DPD mnie znają, są mili, sympatyczni i życzliwi. Wczoraj przyjechał jakiś OPEK, grom wie co to jest, i facet był chamski po prostu. W ciągu 5min dzwonił do mnie 3 razy, gdzie jesteśmy, bo On czeka itp. Więc w te pędy do niego... Burak jeden! Mogłam w sumie poczekać z tą paką na Męża, ale wtedy bym przemarzła do szpiku. I tak źle i tak niedobrze...

za brzucholka!
A Twoja córcia, to będzie modeleczką i będziesz mogła ją kilka razy dziennie przebierać... Tyle ciuszków... Szok... Spisałą się szwagierka!

Hahaha!

---

Sobotnie dzień dobry!

Melduję tylko, że mój Maluszek popykał wczoraj delikatnie mamusię na znak, że u Niego wszystko ok. Niemniej stracha sobie napędziłam... Męża tak zatroskanego, to chyba nigdy nie widziałam...

o ja tez ide wciagnac z rana cos na sniadanko
smacznego
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:37   #2917
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ja już po drugim śniadanku
Stary 2013-02-16, 09:07   #2918
adunia89
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Wrzucam fotkę naszej Blanki z wczorajszej wizyty. Wizyta ok, szyjka długa i mocno trzyma, Mała waży już 708g, wysępiłam nawet fotkę 4D od mojego gina. Dostałam też skierowanie na glukozę 75, więc pójdę jakoś w przyszłym tyg, to będzie 25tc.
Nie ma mnie też chwilowo na forum - kilka spraw zwaliło mi się nagle na głowę i odpuściłam kompa. Lecę ostro z magisterką, promotor chce wszystko na wczoraj, a że to rozdział analityczny to cały czas coś się nie zgadza Odeszła też moja 13-letnia suczka, którą jeszcze w podstawówce przywlekłam do domu. Ciężko było się pozbierać, ale kiedyś trzeba...

Regularnie podczytuję Was na kompie i cieszę się z każdej kolejnej szczęśliwej wizytującej
Mam nadzieję, że uda mi się niedługo wrócić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24tc.jpg (58,1 KB, 39 załadowań)

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:29   #2919
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wrzucam fotkę naszej Blanki z wczorajszej wizyty. Wizyta ok, szyjka długa i mocno trzyma, Mała waży już 708g, wysępiłam nawet fotkę 4D od mojego gina. Dostałam też skierowanie na glukozę 75, więc pójdę jakoś w przyszłym tyg, to będzie 25tc.
Nie ma mnie też chwilowo na forum - kilka spraw zwaliło mi się nagle na głowę i odpuściłam kompa. Lecę ostro z magisterką, promotor chce wszystko na wczoraj, a że to rozdział analityczny to cały czas coś się nie zgadza Odeszła też moja 13-letnia suczka, którą jeszcze w podstawówce przywlekłam do domu. Ciężko było się pozbierać, ale kiedyś trzeba...

Regularnie podczytuję Was na kompie i cieszę się z każdej kolejnej szczęśliwej wizytującej
Piękna Ale te zdjęcia 3D mnie przerażają
Ja jakoś 11 marca się na usg umawiam

Niedługo lecę do miasta, kupić papier i będę robić dziś jakieś kartki...
Jurek już od rana fikał
Stary 2013-02-16, 09:31   #2920
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam na tablicy.pl babkę która po swojej córci wyprzedaje rzeczy..wszystko jak nówki, po 1pln sztuka szykują się zakupy
To kupuj jak fajne

Sama bym coś jeszcze kupiła ale na razie jeszcze czekam aż będę miec to co kuzynka i koleżanka mi pożyczą.
Bo z tego co mówiły to wyprawka na 2 miesiące...

Cytat:
Aaa, jest w tesko fajowa paczka niemowlaczka huggies'a
takie śliczne (serio) pudełko a w nim paczka mokrych chusteczek, paczka pampersów newborn i takie bawełniane ręczniczki na sucho/na mokro
mega podręczny zestawik i za jedyne 17pln
Szkoda, ze ja nie mam dużego tesco w mieście, a w małym wogole fajnych promocji nie ma...

Cytat:
Ash, mala urocza ale wkurzylo mnie troche to co znajoma mowila o pediatrze. karmila piersia do 4 miesiaca. pozniej pediatra stwierdzila, ze dziecko za malo przybiera i kazala dokarmiac...ale ona nie plakala, zjadala, odbijalo jej sie, zasypiala przy cycu, nie wygladala na glodna. no i zaczela dokarmiac, mleka miala coraz mniej, wiec zrezygnowala z piersi. mleko ma do teraz!!! no, ale dziecko sie juz piersi nie chwyci. i waga... 10kg-9 miesiecy duzo faldek, okraglutka. tz stwierdzil, ze to przez mleko modyfikowane...jakos mnie przerazila, ze pediatrzy tak dziwnie "doradzaja"

Koleżanki syn ma 3 miesiace. Ona miała pokarm i ma dalej ale daje mu mleko modyfikowane na noc bo prześpi 6h,a ona w soboty pracuje i mały waży już ponad 7kg. Ale słodka pyzka z niego.

Cytat:
Ja też czesto coś kupuje i nie zdarzyło mi się żeby z DHL był cham. Z innych już niestety tak. Ale ja po części ich rozumiem.Mój Tż jeździł w DHL na próbę 1 dzień i powiedział, że masakra. Płaca od paczki, a nie od godzin pracy i zazwyczaj kurier pacuje od 6 rano do późniego wieczora bo przecież musi wrócić na baze. W zimie na prawdę im nie zazdroszę.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Śliczna

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:44   #2921
xal
Zakorzenienie

Cytat:
zależy jak kto na to patrzy... Ja nie mówię, że wierzę w konkretną date. Wierzę w Koniec Swiata zapowiedziany przez Apokalipsę. Wierzę w objawienia Maryjne. Ani w Apokalipsie ani w objawieniach nie było podanej żadnej daty. Jednak jak patrze, co się dzieje po całym świecie, jak zachowują się ludzie to tym bardziej zaczynam wierzyć w koniec świata. Dla mnie tylko Bóg zna tą datę
Nuna, koniec kiedyś będzie, tylko jeszcze żadnej przepowiedni nie zinterpretowano poprawnie przed faktem, a co do objawień to chyba treści wszystkich nam nie podano. Wychodzę z założenia, że co ma być to będzie, a czy doczekam tego końca wszystkiego czy coś mi się po drodze stanie to dla mnie bez różnicy, trzeba po prostu żyć według własnych zasad co dzień.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Olejek do masażu krocza: Skład weledy to olej ze słodkich migdałów i olej z kiełków pszenicy + olejki eteryczne. Taniej wychodzi kupić oleje osobno i pomieszać. Pojemność weledy to 50 ml, ale jak czytalam opinie to dziewczynom zawsze połowa buteleczki zostaje, więc można nawet mniej zroić i będzie git.
Zamawiając np tu: http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo....html?limit=25 najmniejsze pojemności (30ml i 50ml)
wychodzi ok 30pln z przesyłką i można się albo z kimś podzielić albo pozostałą część zużyć do ciała czy na włosy Olejki eteryczne ja sobie darowałam, bo drogie, do tego nie wiem jakie, ale to i tak dużo nie zmienia bo dwa główne oleje są.

Magnez: ja polecam Magne B6 max jest w jednej z najlepiej przyswajalnych form dostępnych na rynku (cytrynian, wchłania się w ok 70%, gdzie np. tlenek magnezu tylko w 4% ) i ma 100mg w tabletce. Ja biorę 4 dziennie i mogę być pewna, że te prawie 300mg się wchłonie, a nie jak w przypadku innych preparatów.
Znając moje zdolności, to pewnie te olejki by mi się nie zmieszały ale wydaje mi się, że więcej tego migdałowego, jeszcze poszukam.

A nie pamiętasz jaki podawali w kroplówce bo to będzie najlepiej przyswajalny moim zdaniem?
Cytat:
oj tak! ja tez naleze do tych, ktore jesli sie da chca rodzic SN, ale jesli mala nie bedzie glowa do przodu to chyba spanikuje...za duzo naogladalam sie porodowki i ciagle wydaje mi sie, ze pozniej sa same komplikacje, a i tak konczy sie w ostatnim momencie na cesarce. licze na gina, ze jednak dupcia malej nie pozwoli wychodzic od wczoraj leze sobie po 10 min dziennie z poducha-rogalem pod pupa. moze ja zmotywuje do wybrania wygodniejszej pozycji :P wolalam jak kopala powyzej pepka, a nie po pecherzu i szyjce
Jak wczoraj poszłam spać to mała sobie buszowała tam na dole, jak się ułożyłam, zasypiam i ... chyba już wiem co znaczy kopniak w przeponę pewnie rączki były na dole, a nóżki fikały gdzieś na górze tylko ich nie czułam, raz poczułam ...
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Współczuję "koleżanek"
W sumie jedna fajna w miarę blisko, ale faktycznie szkoda, że tutaj gdzie mieszkam nie mam nikogo ...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też czesto coś kupuje i nie zdarzyło mi się żeby z DHL był cham. Z innych już niestety tak. Ale ja po części ich rozumiem.Mój Tż jeździł w DHL na próbę 1 dzień i powiedział, że masakra. Płaca od paczki, a nie od godzin pracy i zazwyczaj kurier pacuje od 6 rano do późniego wieczora bo przecież musi wrócić na baze. W zimie na prawdę im nie zazdroszę.
Mój tata ma często kontakt służbowo z kurierami, jak mieszkałam z nimi to też i DHL na prawdę rewelka. Już się tak znają, że ostatnio jak byłam u rodziców to z balkonu (bo strasznie napadało śniegu i zimno) otworzyłam piwnicę, pan zabrał paczkę, ja zamknęłam i on pojechał A jak przyjeżdżają to zawsze wniesie. Kiedyś był UPS i moja mam odbierała, to powiedział, że ma sobie wnieść sama no ale mama się nie dała, bo przecież opłacone z wniesieniem ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:03   #2922
vvgh
Wtajemniczenie

Ammm, pycha śniadanko, rogalik z Philadelphią i kiełkami brokułu I z miodem Mniam Mniam.
Stary 2013-02-16, 10:04   #2923
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
według mnie naprawdę idzie... za dużo patologii dzieje się po świecie...
Myślisz? moim zdaniem dawniej to dopiero patologia była...

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html
Co o tym sądzicie?
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
ja najprawdopodobniej będę rodzic z gazem rozweselającym , bo niestety to dla mnie jedyna opcja znieczulenia... chociaż to wcale nie znieczula tylko trochę podobno ogłupia i niewiele daje. Ale nie mogę mieć zzo po cc niestety.

Cytat:
Jeej ja sobie też nie wyobrażam i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba

Śliczny brzuszek a ilość ciuszków (zwłaszcza czapeczek ) powala
jeśli bedzie położenie pośladkowe to cc nie jest widzimisie lekarza tylko wskazaniem bezwzględnym do cesarki i żaden lekarz nie bedzie z tym dyskutował

Cytat:
oj tak! ja tez naleze do tych, ktore jesli sie da chca rodzic SN, ale jesli mala nie bedzie glowa do przodu to chyba spanikuje...za duzo naogladalam sie porodowki i ciagle wydaje mi sie, ze pozniej sa same komplikacje, a i tak konczy sie w ostatnim momencie na cesarce. licze na gina, ze jednak dupcia malej nie pozwoli wychodzic od wczoraj leze sobie po 10 min dziennie z poducha-rogalem pod pupa. moze ja zmotywuje do wybrania wygodniejszej pozycji :P wolalam jak kopala powyzej pepka, a nie po pecherzu i szyjce
moja była właśnie głową w bok czy jakoś tak i niestety musiałam sie męczyć sn... moim zdaniem od razu lekarz wiedział, że i tak będzie cesarka, ale czekał na łapówę...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ale wiecie co, miałam dziś ogromną chwilę radości - nasz kot robiąc kupę strasznie się zabrudził, potem zapaskudził pół przedpokoju bo mu się do futerka przyczepiło - i mąż wsadził ją do wanny i wykąpał - a ja tylko siedziałam obok i płakałam ze śmiechu z tego kociego wycia pełnego pretensji chciałam porobić fotki ale nie wyszły, zrobiłam filmik, może uda się go gdzieś wrzucić
kurcze ja też mam gdzieś fotę mojego kota jak wpadł niechcący do wanny. Ona ma takie szare-srebrne futerko i po zamoczeniu w tej wodzie wyglądała jak szczur. Jak znajdę tą fotkę to wrzucę.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

piękna dziewczynka i piękne imię wybrałaś. Dla mnie osobiście najpiękniejsze na świecie

a mi szyjka nawala od rana, zwijam sie z bólu, chciałabym, żeby to już się skończyło... źle znoszę tą ciążę... mam już dość tego i wiem, że każdy dzień dla maluta w brzuchu jest mega ważny, ale dla mnie to też kolejny dzień męki.... nie mogę się już doczekać porodu, żeby w końcu te dolegliwości ustąpiły.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:06   #2924
Mysia mysz
Zakorzenienie

dzień dobry
wczoraj bylismy na urodzinach kumpla w knajpce i fajnie salka dla palących oddzielona drzwiami, szkoda, że non stop otwarte i wszyscy palą w przejściu, więc się szybko zmyliśmy, żeby mały nie wdychał dzisiaj piszę dalej pracę a wieczorem planszówki

miłego dzionka
Stary 2013-02-16, 10:29   #2925
sharpnowaja
Zakorzenienie

halo halo
jak tam na weekendzie?

ja byłam wczoraj u teściowej i zjedliśmy kolację. Niby zwykłe kanapki ale BARDZO źle się po nich czułam. Całą noc mnie brzuch bolał. Nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się, że szkodzi m. in. cynamon.
poważnie szkodzi? dlaczego? ja często piję kawę z cynamonem

candance za III trymestr

dziewczyny tak się zastanawiam czy znajomi na prawdę mają nas gdzieś czy tylko my "ciężarne" tak to odbieramy. Nie zmienia to faktu że jest to przykre.

justyna niepoważna ta koleżanka. I świeć tu teraz za taką oczami. Tak na marginesie 25 lat i nigdy u gina nie była?
Stary 2013-02-16, 10:33   #2926
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejoszka.
witam się z kawą,potem lecę na miasto.
muszę iść na ciuszki na poprawę humoru.

jak kolejny dzień z rzędu można być obudzonym przez ból brzucha i ból głowy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:33   #2927
potterka
Zakorzenienie

Cześć

Wróciłam ze szkolenia, mam milion stron do nadrobienia ale standardowo odpuszczę sobie

W drodze na szkolenie zatrzymałysmy się z koleżanką w maku głównie do WC, a przy okazji coś zjeść.. Tak się złożyło, że równo z nami podjechał autokar z dziećmi.. Zanim dokulałam się do kas to oczywiście mega kolejki i przed nami zakonnica z milionem dzieci (z tego autokaru z dzieciakami)..
Widziała, że w ciąży jestem bo byłam bez kurtki i zgadnijcie jaka była jej reakcja

Mam również pytanie.. wiem, ze temat był już poruszany kilka razy, ale nie pozapisywałam sobie linków.
OD KOGO I KTÓRE PIELUCHY TETROWE Z ALL POLECACIE
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:36   #2928
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo halo
jak tam na weekendzie?

ja byłam wczoraj u teściowej i zjedliśmy kolację. Niby zwykłe kanapki ale BARDZO źle się po nich czułam. Całą noc mnie brzuch bolał. Nie wiem dlaczego

candance za III trymestr

dziewczyny tak się zastanawiam czy znajomi na prawdę mają nas gdzieś czy tylko my "ciężarne" tak to odbieramy. Nie zmienia to faktu że jest to przykre.

justyna niepoważna ta koleżanka. I świeć tu teraz za taką oczami. Tak na marginesie 25 lat i nigdy u gina nie była?
25 i nigdy u gina, bo w większości rodzin do gina idzie się tylko w wypadku ciąży

też mam znajome 20+ które nigdy nie były nie komentuje
ja od pierwszej miesiączki śmigałam co rok minimum.

79 dni do Wielkiego Dnia
lecę!

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-16 o 10:42
Stary 2013-02-16, 10:38   #2929
gold-fish
Zakorzenienie

adunia , śliczną masz pamiatkę też bym chciała iść na 4D ale jakoś szkoda mi kasy

U nas 30 tc rozpoczęty w pepku mam 95 cm wydaje mi się że brzuszek jest wielki i przytyłam w udach liczycie ruchy? bo ja nie za bardzo. Nawet nie wiem ile powinno być na godzinę

Choroba przeszła został lekki katar.

Wczoraj kupiłam pierwszy raz farbę Biokap Nutricolor, która nie ma amoniaku ani rezorcyny i jest niby w 90% naturalna Mam nadzieję że kolor wyjdzie taki jak chcę
A wieczorem idę na koncert do filharmonii ciekawe czy małemu sie spodoba. Przez ostatni tydzień codziennie właczałam radio RMF classic na tyle głosno żeby mały słyszał muzykę i zawsze się ruszał

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:42   #2930
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

No ale to dobrze, że podwoiła Bartuś też i tak ma być, znaczy, że zdrowo rosną

A co do pediatry.... no trzeba czasem brać poprawkę na to, co mówią

Cytat:
Zamawiaj na zdrowie Sprawdź sobie tylko ceny w innych sklepach z półproduktami. Ja zamawiałam w tym, który podałam, bo brałam też inne rzeczy i wychodziło mi najtaniej. Choć może jakbym tylko te dwa olejki brała to gdzie indziej byłoby korzystniej? Albo mniejsze pojemności gdzieś sa dostępne, jeśli ktoś chce tylko do tego masażu? Nie wiem, ale polecam się rozejrzeć

A co to te krupnioki? Kojarzy mi się tylko z krupnikiem
Tak, tak, rozejrzę się jeszcze
Ale skoro te olejki uelastyczniają skórę to może warto mieć więcej i robić sobie masaż brzucha po porodzie

Krupniok to po polsku kaszanka

Cytat:

Ja jeszcze chyba nie miałam nieprzyjemności z kurierami z firmą OPEK też się spotkałam i wszystko było ok Zależy na jakiego człowieka trafisz niestety

Nie dziwię się Proszę więcej się tak nie przeciążać
Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Śliczna mała trzymaj się

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia powrotu do zdrowia i oklaski za wizytę

Niedawno wstałam, teraz zjedliśmy śniadanie z mężulem a ja się czuję koszmarnie
Mężu robi kafelki w kuchni, więc kuchenka dziś nieczynna mama obiecała, że ugotuje rosół i przyniesie nam Czasem dobrze jest mieć ją blisko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:42   #2931
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
To tego zawsze jesteśmy swoimi druhnami na ślubach (już 4 za nami ), tak wyglądałyśmy na moim:
piękne

metropolitam ja mam wrażliwą skórę, TŻtem (ale nie atopową) i jak na razie stawiam na normalne kosmetyki i proszki. Jak coś będzie nie tak to dopiero zmienię.

dziewczyny co do koszulki na poród to jak to jest z przystawianiem do cyca? bo mam dwie do szpitala- jedna normalna a druga rozpinana. I ta normalna miała być tylko do porodu- żeby ją można było później wyrzucić. Ale jak mi od razu dadzą małą do karmienia to co mam się rozbierać? czy zdążę się jakoś przebrać między porodem a pierwszym karmieniem?

nuna wymienię różę na michałki

[QUOTE=diabli;39250533pyta lam tez czy zatrudnienie miesiac-dwa przed porodem nie jest dla nich jakies podejrzane. stwierdzila, ze prace podjac mozna zawsze.[/QUOTE]
oj kocham Cię za to info

czy można napisać listowne zapytanie do ZUSu? w jakim czasie odpowiadają? bo kurcze dalej się zastanawiam, niby mi odpisali na emaila no ale jakby nie było dzwoniłam chyba do 10 ZUSów i ciągle słyszałam inną wersję, na czacie z ZUSem inna wersja a na emaila jeszcze inna. Więc kurna jak mam się dowiedzieć jak jest na prawdę?
Stary 2013-02-16, 10:43   #2932
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Piękna kruszynka
Dobrze, że kompa odpuszczasz. Będziesz miała mgr z głow to do nas wrócisz na dobre trzymam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Znając moje zdolności, to pewnie te olejki by mi się nie zmieszały ale wydaje mi się, że więcej tego migdałowego, jeszcze poszukam.

A nie pamiętasz jaki podawali w kroplówce bo to będzie najlepiej przyswajalny moim zdaniem?
połączą się, połączą Dwa oleje zawsze się połączą jeśli oba będą płynne

A co do magnezu, to nawet nie przyszło mi do głowy spytać jaką on miał postać w kroplówce. Może któraś z Was wie? Lublana?
Stary 2013-02-16, 10:45   #2933
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
25 i nigdy u gina, bo w większości rodzin do gina idzie się tylko w wypadku ciąży

też mam znajome 20+ które nigdy nie były nie komentuje
ja od pierwszej miesiączki śmigałam co rok minimum.
O matko ja nie chodzę od pierwszej miesiączki, nie dałabym się tak wtedy zaciągnąć
Ale jak już zaczęłam chodzić to chodzę regularnie nawet lubię

Stary 2013-02-16, 10:47   #2934
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
O matko ja nie chodzę od pierwszej miesiączki, nie dałabym się tak wtedy zaciągnąć
ja chodziłam bo od zawsze 2gio dzień okresu=mdleję i leże i jestem nie do zycia
matko święta... i to niedługo wroci

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-16, 10:51   #2935
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
U nas 30 tc rozpoczęty w pepku mam 95 cm wydaje mi się że brzuszek jest wielki i przytyłam w udach liczycie ruchy? bo ja nie za bardzo. Nawet nie wiem ile powinno być na godzinę

Choroba przeszła został lekki katar.
za 30tc, ja nie liczę ruchów mały mi się kręci cały dzień praktycznie, najbardziej oczywiście rano, po przebudzeniu i wieczorem, przed snem jestem spokojna a ponoć powinno być 10 na godzinę jeśli już ktoś chce liczyć ...

Cieszę się, że poradziłaś sobie z chorobą, ja właśnie idę po drugą dawkę antybiotyku

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
ja chodziłam bo od zawsze 2gio dzień okresu=mdleję i leże i jestem nie do zycia
matko święta... i to niedługo wroci
no to ja nie, początkowe miałam nie dość, że od razu regularne to nawet średnio bolesne, w wiekiem mi przyszły takie skurcze podczas, że czasem chodzić nie mogłam a pierwszą miesiączkę dostałam jak miałam chyba 12 lat ...

wróci, wróci, ja liczę, że jeszcze z pół roku się pobujam bez

Stary 2013-02-16, 10:52   #2936
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci
spory już

Cytat:
Długo leżałaś w szpitalu? musiałam to jakoś przeoczyć
4 dni a co do olejków, bo mi się nei zacytowało to ja zmieszam migdałowy z olejkiem z kiełków pszenicy, pi razy oko 50/50a tu filmik o masażu http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
u mnie tez jest, słyszałam że ma się po nim mdłości, ale może raz sie sztachne na próbę

Cytat:
Mężu mi rozbił kokosa i muszę przyznać, że jest przepyszny

a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez

a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy, wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki . Ale pomysłu jak dokładnie Wam to obfocić to nie mam
uwielbiam kokosyśliczny masz brzuszek a branka rewelacyjne, szczególnie kwiecisty bodziak na pierwszym planie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

kochana ja mam szyjke 2 cm od dłuższego czasu i mój gin jest zadowolony wiec nic z tego nie rozumiem
a to 22mm to cała długość czy część pochwowa bo u mnie mierzy "palcem" tlko pochwową i ma 2 cm i ta wartość wpisuje w kartę ciąży.. a jak zaczynałam ciążę było 2,5-3 potem już ciągle 2-2,5, w miedzy czasie 1,5 i tylko antybiotyk dostałam, pomogło
ale Ty mówisz o czymś innym, w sumie nie wiem o czym, szyjka jest schowana w ciele i trzeba ją mierzyć usg, Vil ma cała szyjkę długości 2 cm. No i nie ma możliwości wydłużenia szyjki.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
qrcze bo mnie od jakis 2 tygodni coraz częściej sie macica stawia szczególnie wieczorem i w nocy;/ ale szyjke moim zdaniem mam ok sama próbuje co jakiś czas zbadać delikatnie
gin też sie nie przejął, pdoobno te skurcze są normalne od 23 tygodnia
lepiej sobie nie gmeraj przy szyjce. Poza tym niby skąd miałabyś wiedzieć czy jest okSą różne parametry, twardość, rozwarcie, ułożenie względem kości krzyżowej...

Cytat:
Ale panikujecie z tymi główkami do dołu, ja się obróciłam na sam koniec, mama nie pamięta czy ostatni dzień czy tydzień, ale jakoś tak przed samym porodem i znalazłam drogę Po prostu nie lubię wisieć głową w dół
dokładnie, martwić to sie można po 30 tc a i tak dziecko może się obrócić pod koniec

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no niestety przy infekcji też o partnerze trzeba pomyśleć.... bo leczyć zazwyczaj muszą się oboje partnerzy jak coś się dzieje.
no to napisałam, ze lekarz przepisze też partnerowi...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
bo uważa że każde ciało obce "tam" to zbędna ingerencja i mam leżeć ... ale ja leżę i się skraca a do tego mimo fenoterolu od kilku wieczorów mam ciągle skurcze i faszeruje się nospą dodatkowo, i boję się że od tego się jeszcze bardziej skróci :/
moja ginka powiedziała, żeby nospy nie brać, bo od niej się szyjka może skracać.

Cytat:
magnez podawany w kroplówce to jest siarczan magnezu MgSO4 - magnez rozpuszczony w roztworze soli fizjologicznej.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
liczycie ruchy? bo ja nie za bardzo. Nawet nie wiem ile powinno być na godzinę
ja nie liczę, bo moja mała co chwilę się rusza, więc nie czuje potrzeby ścisłego kontrolowania
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:56   #2937
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za 30tc, ja nie liczę ruchów mały mi się kręci cały dzień praktycznie, najbardziej oczywiście rano, po przebudzeniu i wieczorem, przed snem jestem spokojna a ponoć powinno być 10 na godzinę jeśli już ktoś chce liczyć ...

Cieszę się, że poradziłaś sobie z chorobą, ja właśnie idę po drugą dawkę antybiotyku

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

no to ja nie, początkowe miałam nie dość, że od razu regularne to nawet średnio bolesne, w wiekiem mi przyszły takie skurcze podczas, że czasem chodzić nie mogłam a pierwszą miesiączkę dostałam jak miałam chyba 12 lat ...

wróci, wróci, ja liczę, że jeszcze z pół roku się pobujam bez
łoo, fajnie. ja dostałam w wieku 12lat, do 15stu chyba miałam nieregularne (tygodniowy okres, dwa tyg przerwy, znów tydzień okres i np 1,5mca przerwy )
i ten ból..
gin mi powiedział,że nie ma co liczyć na osłabienie po porodzie, bo przy tyłozgięciu boleć będzie tak czy siak, już nie moge się doczekać

dobra.spadam..
wyszedł mi syfol sku rwol i jestem zła

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-16, 10:56   #2938
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
czy można napisać listowne zapytanie do ZUSu? w jakim czasie odpowiadają? bo kurcze dalej się zastanawiam, niby mi odpisali na emaila no ale jakby nie było dzwoniłam chyba do 10 ZUSów i ciągle słyszałam inną wersję, na czacie z ZUSem inna wersja a na emaila jeszcze inna. Więc kurna jak mam się dowiedzieć jak jest na prawdę?
żeby odpowiedź była wiążąca lepiej sie przejśc i złożyć jakies oficjalne pismo i wtedy odicjalnie odpowiedzą, żebyś miała w razie czego podkładkę

Cytat:
A co do magnezu, to nawet nie przyszło mi do głowy spytać jaką on miał postać w kroplówce. Może któraś z Was wie? Lublana?
u mnie na kroplówce był napisany pisakiem symbol chemiczny to sobie zapamiętałam

Cytat:
ja chodzę odkąd zaczęłam współżycieno i elegancko regularnie, bo po tabsy i na badania

Cytat:
ja miałam takie, ze mdlałam prawie, także nie sądzę, ze poród mnie zaskoczy swoim bólema okres dostałam jak miałam 11 lat.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-16 o 10:58
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:00   #2939
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się spotkałam z taką informacją (moim zdaniem nic z niej nie wynika):
Cynamon działa przede wszystkim rozgrzewająco, ujędrniająco i ściągająco. W kosmetyce stosowany jest w zabiegach wyszczuplających i antycellulitowych. Jest również składnikiem kosmetyków rozgrzewających do pielęgnacji stóp. Bardzo popularny jest jednak przede wszystkim w kuchni - jako dodatek do dań z jabłkami i śliwkami oraz do napojów rozgrzewających. A jednak naukowcy przestrzegają, że nie należy stosować go u kobiet w ciąży, gdyż może działać poronnie. Wciąż trwają badania nad wpływem na zdrowie zawartej w cynamonie kumaryny. Substancja ta bowiem w nadmiernych ilościach może także uszkadzać wątrobę.

Jedyne czego bym nie polecała to stosowanie go w ciąży na skórę. W ciąży mamy skłonności do pękających naczynek, a cynamon może się jeszcze bardziej przyczynić do powstawania pajączków bo rozgrzewa. Ja mam cerę naczynkową i wiem, że w ciąży czy nie to nie mogę go stosować, tak samo jak kawy. Za starych dobrych czasów, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że mam delikatne naczynka uwielbiałam peeling kawowy z cynamonem

Cytat:
Tak, tak, rozejrzę się jeszcze
Ale skoro te olejki uelastyczniają skórę to może warto mieć więcej i robić sobie masaż brzucha po porodzie

Krupniok to po polsku kaszanka
Jasne, że można Dlatego ja zamówiłam po 75ml

Aaaa, kaszanka! Bardzo lubię

Cytat:
Warto jeszcze dodać, że nie trzeba liczyć w każdej godzinie, tylko raz dziennie, w porze aktywności dziecka. Najlepiej kiedy wiemy, że małe jest aktywne zjeść coś węglowodanowego i położyć się i przez godzinę powinno być ok 10 ruchów. Może oczywiście być też więcej Ale najlepiej dopytać swojego lekarza o instrukcje.
Stary 2013-02-16, 11:06   #2940
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Warto jeszcze dodać, że nie trzeba liczyć w każdej godzinie, tylko raz dziennie, w porze aktywności dziecka. Najlepiej kiedy wiemy, że małe jest aktywne zjeść coś węglowodanowego i położyć się i przez godzinę powinno być ok 10 ruchów. Może oczywiście być też więcej Ale najlepiej dopytać swojego lekarza o instrukcje.
Aha, no widzisz ja właśnie nie wiedziałam jak to rozumieć ale w każdym razie nie liczę w ostatniej minucie dostałam chyba z 50 kopniaków

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości