Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 11:24   #1711
karoolecka
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
uwielbiam takie ckliwe historie... popłakałam się, haha

Żona: kocham Cię
Mąż: też Cie kocham
Żona: udowodnij to. Wykrzycz to całemu światu
Mąż: [szepcząc do ucha] Kocham Cię
Żona: dlaczego mi to szepczesz?
Mąż: ponieważ Ty jesteś całym moim światem
: love:
siedzę i ryczę - nie wiem co ze jest ze mną
co do zdjęcia z załącznika bałabym się żeby mi obrączek nie porwało Suknie są świetne

kroooliczek89 gratuluję !

Madzikx3 Witaj

Ja troszkę rozumiem laddybird bo moi teściowie też są ze wsi i też są specyficzni ale w drugą stronę - są bardzo otwarci i tacy hmm.. swojscy Od razu ich polubiłam (Szczególnie tatę Tżta bo go poznałam jak był na małej bombce i uklęk przede mną, przytulił i wyszeptał "moja synowa" haha a ja z Tz się znałam dopiero kilka miesięcy Zawsze zdrabnia moje imię, normalnie teść cud malina ) Podsumowując bałam się, że za bardzo się otworzą i moich rodziców to wystraszy bo oni raczej tacy powściągliwi, ale gdzie tam popili sobie i się dobrze bawili

allofkowa

A ja marzę o aparacie bo mam cofniętą dwójkę Może po weselu.. Mąż mi pewnie chętnie sprezentuje aparat
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:26   #1712
velika
Winter is coming

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
po zdjęciu aparatu zęby wydają się taaaakie duże jak u konia
:
haha dokładnie ja jak zdjęłam, to błam w szoku, że mam takie wielkie zębiska Ale aparat to super sprawa, ja nosiłam na studiach, krótko bo ciut ponad rok. Za to teraz ząbki mam równiutkie, nie to co kiedyś. I duużo lepiej wyglądam, tym, bardziej, że przednia szczęka mi się wysuwała do przodu, a teraz grzecznie siedzi z tyłu
A gumki najbardziej lubiłam czerwone

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:26   #1713
garfieldek
Zakorzenienie

witajcie
byłam na zakupach, bo szykuje sie u mnie dzis wieczorem kolacja Dzis powiemy moim o zareczynach, a jutro rodzicom TZ (jedziemy tam na obiad)

Jesli chodzi o aparat, to ja sie ciesze, ze zdecydowalam sie wczesniej, bo teraz pewnie by mi bylo szkoda kasy, bo przeciez trzeba oszczedzac na wesele

velika króciutko nosilas aparat, fajnie

Wymianka

Edytowane przez garfieldek
Czas edycji: 2013-02-16 o 11:27
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:29   #1714
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
a ja właśnie wróciłam z pracy..... od 8 rano......
a jutro cały dzień na uczelni od 8, no plus jeszcze dojazd 1,5h......

ide spać
Boże i jak tu żyć? jak człowiek ma znaleźć czas na odpoczynek, czas dla siebie, na rodzinę

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście, nie nadążam Co do spotkania rodziców, jestem z tż 3 lata a nasi rodzice ani razu się nie widzieli. I niestety obawiam się ich spotkania. Po pierwsze dzieli ich 10 lat a po drugie teściowie są ludźmi ze wsi, więc no są specyficzni. Nie wiem jak to będzie na spotkaniu. Pewnie sztywno, z samej racji tego, że rodzice nie akceptują tż. Czyli zanim do owego spotkania dojdzie pewnie jeszcze sporo czasu minie...ewentualnie zapoznają się na błogosławieństwie . Swoją drogą uważam tą tradycję za przestarzałą. Wolałabym, żeby tż zobaczył mnie dopiero przed ołtarzem, ale cóż taka polska tradycja .
Ja tam uważam, że ludzie ze wsi zazwyczaj są bardziej przyjaźnie nastawieni do świata i łatwiej się z nimi żyje

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Akurat u mnie w rodzinie większość pracuje w oświacie, więc wakacje mają wolne. Co więcej Panna Młoda też ma wtedy wakacje (tak, tak, dobrze kojarzycie to PM z rocznika 1996 ), więc im to "rybka".
A starsza część rodziny ma więcej urlopu i mogą inaczej zaplanować. Chociaż też pewnie części nie będzie pasowało.
Ej przecież ona nawet 18 lat nie ma? dobrze liczę mówcie co chcecie, nie pozwoliłabym swojemu dziecku na to :P

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A ja tu sobie właśnie wróciłam z pracy, wchodzę do domu, a mama do mnie krzyczy, że kupiła garnki... Dla mnie... Ja się pytam po co a ona do mnie: "No jak się niedługo wyprowadzisz i zamieszkasz z N. żebyś miała w czym gotować" To ja się wyprowadzam
Widocznie tak, nie wiedziałaś?:brzyd al:

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro mam ważenie Trzymajcie kciuki
a ja miałam się dzisiaj zważyć, a zapomniałam gratuluję spadku

Tż dzisiaj wyjątkowo pojechał do pracy, a ja w tym czasie posprzątałam całe mieszkanie. Czas na odpoczynek
Kuzynka tż nadal milczy, nawet nie pytajcie jakie mam myśli o niej
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:32   #1715
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

moooniaaa, ja też bym nie pozwoliła, ale cóż. Ich sprawa.

Tak nadajecie, że mi się aparatu zachciało A wczoraj oglądałam aparaty foto i też mi się zamarzył. Tylko skąd $$ brać?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:34   #1716
KaEs
Wtajemniczenie

ja aparat nosiłam przez całe gimnazjum, uwaga prawie 3,5 roku... niestety po wypadku moje zęby rosły w cały świat dodam, że przed aparatem na stałe nosiłam 6 wkładanych i jak założyłam ten na stałe ortodontka powiedziała mi, że te wkładane w życiu mojej wady by nie zniwelowały , więc to była strata kasy........... i jeszcze ja się męczyłam... w nocy mi ciągle wypadał... dobrze, że mam już to z głowy boje się, że ja 8 mi wyjdą na dole, to nie będzie miejsca i znowu mi się pokrzywią... na górze na cale szczęśccie wyrosły !

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
moooniaaa, ja też bym nie pozwoliła, ale cóż. Ich sprawa.

Tak nadajecie, że mi się aparatu zachciało A wczoraj oglądałam aparaty foto i też mi się zamarzył. Tylko skąd $$ brać?
Co do aparatów foto ja mam lustrzankę nikon d5100 i bardzo polecam z obiektywem 50mm 1.8 wbrew pozorą nie wychodzi to drogo i z roku na rok jest tańsy, polecam, polecam NIKONKI

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:37   #1717
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja tam uważam, że ludzie ze wsi zazwyczaj są bardziej przyjaźnie nastawieni do świata i łatwiej się z nimi żyje

o to to dokładnie tak też tak uważam

Możemy Ci pomóc z kuzynką, jeśli chcesz

Ja nosiłam w podstawówce taki zdejmowany, ale wiecie kiedyś to tylko się wyzywało takie dzieci Mama kazała mi nosić na podwórku a ja nie chciałam, więc chowałam go do kieszeni. Któregoś pięknego dnia przewróciłam się i go połamałam Strasznie się bałam reakcji mamy, więc na noc wkładałam sobie kawałek rozciągniętego spinacza i pokazywałam z daleka, że włożyłam i idę spać Wyszło na jaw jak trzeba było iść na wizytę do ortodontki
Stary 2013-02-16, 11:39   #1718
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość

Ja nosiłam w podstawówce taki zdejmowany, ale wiecie kiedyś to tylko się wyzywało takie dzieci Mama kazała mi nosić na podwórku a ja nie chciałam, więc chowałam go do kieszeni. Któregoś pięknego dnia przewróciłam się i go połamałam Strasznie się bałam reakcji mamy, więc na noc wkładałam sobie kawałek rozciągniętego spinacza i pokazywałam z daleka, że włożyłam i idę spać Wyszło na jaw jak trzeba było iść na wizytę do ortodontki

dzieci to jednak maja pomysly

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:41   #1719
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Co do aparatów foto ja mam lustrzankę nikon d5100 i bardzo polecam z obiektywem 50mm 1.8 wbrew pozorą nie wychodzi to drogo i z roku na rok jest tańsy, polecam, polecam NIKONKI
Moje głupie pytanie: umiesz posługiwać się lustrzanką ? Bo ja mojej nie potrafię rozgryźć.. chciałabym robić jakieś fajne zdjęcia, efekty różne i w ogólee A ja ciągle tylko z trybu auto albo reszty gotowców Może polecisz mi jakąś książkę albo stronę internetową na ten temat ? Będę wdzięczna
Wstyd mi bo kupiliśmy sobie z Tz bo okazja była na allegro, a teraz leży i tylko czasem robię zdjęcia na bloga, które i tak wychodzą kiepsko
Stary 2013-02-16, 11:41   #1720
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

hahaha ja też jak byłam mała bałam się reakcji mamy szczególnie jak nie powiedziałam o jakiejś złej ocenie...

Stary 2013-02-16, 11:42   #1721
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość

dzieci to jednak maja pomysly
a wiesz ile razy sobie przeorałam dziąsła bo zapomniałam wyjąć na noc ? Czasem sama się zastanawiam jakim cudem ja jeszcze żyję skoro miałam takie świetne pomysły
Dobraliśmy się z Tż bo on też miał całkiem niezłe w wieku 3-4 lat wszedł na dach stodoły (!) za swoim kogucikiem...
Stary 2013-02-16, 11:49   #1722
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje głupie pytanie: umiesz posługiwać się lustrzanką ? Bo ja mojej nie potrafię rozgryźć.. chciałabym robić jakieś fajne zdjęcia, efekty różne i w ogólee A ja ciągle tylko z trybu auto albo reszty gotowców Może polecisz mi jakąś książkę albo stronę internetową na ten temat ? Będę wdzięczna
Wstyd mi bo kupiliśmy sobie z Tz bo okazja była na allegro, a teraz leży i tylko czasem robię zdjęcia na bloga, które i tak wychodzą kiepsko
ja korzystam z po prostu z ksiązeczki instruktażowej tam masz wszystko objaśnione ja dopracowuje każde zdjęcie w PS i tam się bawię jedyynie co to zawsze ustawiam iso bo lubię jaśniutkie fotografie... pokazałabym Ci parę fot, ale nie bardzo mam gdzie...?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
a wiesz ile razy sobie przeorałam dziąsła bo zapomniałam wyjąć na noc ? Czasem sama się zastanawiam jakim cudem ja jeszcze żyję skoro miałam takie świetne pomysły
Dobraliśmy się z Tż bo on też miał całkiem niezłe w wieku 3-4 lat wszedł na dach stodoły (!) za swoim kogucikiem...

ja ciągle coś odwalałam, byłam bardzo ruchliwym dzieckiem, od małego mówiono na mnie APARATKA nawet nie mając wówczas aparatu

Stary 2013-02-16, 11:50   #1723
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
ja korzystam z po prostu z ksiązeczki instruktażowej tam masz wszystko objaśnione ja dopracowuje każde zdjęcie w PS i tam się bawię jedyynie co to zawsze ustawiam iso bo lubię jaśniutkie fotografie... pokazałabym Ci parę fot, ale nie bardzo mam gdzie...?
może na priv ? Ja mam wszystko po angielsku, ciężko mi dojść o co im tam chodzi Poproszę Tżta niech mi poszuka spolszczenia tej książeczki Aparat ogólnie jest stary bo to Sony 200 alfa, ale czytałam opinię, że dla amatorów jest wystarczający. Muszę się wziąć za poczytanie o tym wszystkim w internecie, bo wstyd mi, że nie umiem dobrze z tego korzystać
Stary 2013-02-16, 11:52   #1724
alloffkowa
Zakorzenienie

mój tż od dziecka ułożony był a ja taka szalona, chłopczyca troche, zawsze uwielbiałam wspinać się po drzewach
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:53   #1725
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Boże i jak tu żyć? jak człowiek ma znaleźć czas na odpoczynek, czas dla siebie, na rodzinę

Ej przecież ona nawet 18 lat nie ma? dobrze liczę mówcie co chcecie, nie pozwoliłabym swojemu dziecku na to :P

Widocznie tak, nie wiedziałaś?:brzyd al:

a ja miałam się dzisiaj zważyć, a zapomniałam gratuluję spadku

Tż dzisiaj wyjątkowo pojechał do pracy, a ja w tym czasie posprzątałam całe mieszkanie. Czas na odpoczynek
moooniaaaa39265875 śledziłam wątek o kuzynce już wcześniej i szczerze powiem wiem co czujesz... u nas sprawa wygląda tak, że 3 z 4 par z mojej licealnej "paczki" bierze ślub w 2014 roku. W sumie jedna para miała hajtać się w tym roku ale plany przełożyli i postawili na 2014. Początkowo mówili, że ślub biorą tydzień albo dwa przed nami. No ok. mówię sobie, mamy wspólnych znajomych, których zarówno oni jak i my będziemy chcieli zaprosić, może nie będzie im łatwo pogodzić dwóch wesel w jednym miesiącu, ale przecież najważniejsza dla mnie jest ich obecność. Ale radość nie trwała długo bo jakimś czasie dowiaduje się od wspólnej znajomej, że tż koleżanki uparł się na tą samą datę co my i koniec kropka. I tu się sprawy komplikują. My już daty nie zmienimy, bo mamy podpisane umowy. Zresztą nie chciałabym jej zmieniać, bo tak bardzo mi się podoba i już. A po drugie oni doskonale znali naszą datę więc to nie fair.

Wiem, że to może nie jest identyczna sytuacja, bo w Waszym przypadku chodzi jednak o rodzinę, a u nas o wspólnych znajomych, ale wiem jak takie zachowanie potrafi wkurzyć! Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-02-17 o 12:43
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:54   #1726
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:

ja ciągle coś odwalałam, byłam bardzo ruchliwym dzieckiem, od małego mówiono na mnie APARATKA nawet nie mając wówczas aparatu
No to też musiałaś odwalać Co jeszcze pamiętam i co mama mi zawsze wypomina jak stoimy razem na przystanku to gdy byłam dzieckiem strasznie nie lubiłam jak komuś się bluzka lub sweter tak zwijał na plecach.. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi Z tyłu robiły się fałdki i np. odkrywały kawałek tyłka.. Mama zawsze się bała ze mną wychodzić do ludzi bo ja bez przypału podchodziłam do nich i im obciągałam te sweterki i bluzeczki, żeby fałd nie mieli z tyłu
Stary 2013-02-16, 11:54   #1727
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
może na priv ? Ja mam wszystko po angielsku, ciężko mi dojść o co im tam chodzi Poproszę Tżta niech mi poszuka spolszczenia tej książeczki Aparat ogólnie jest stary bo to Sony 200 alfa, ale czytałam opinię, że dla amatorów jest wystarczający. Muszę się wziąć za poczytanie o tym wszystkim w internecie, bo wstyd mi, że nie umiem dobrze z tego korzystać

mój tata ma sony alfa 330 i jest z niego zadowolony, zaraz Ci wyślę, ale u mnie to akurat portrety wchodzą w grę

Stary 2013-02-16, 11:56   #1728
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
moooniaaaa39265875 śledziłam wątek o kuzynce już wcześniej i szczerze powiem wiem co czujesz... u nas sprawa wygląda tak, że 3 z 4 par z mojej licealnej "paczki" bierze ślub w 2014 roku. W sumie jedna para miała hajtać się w tym roku ale o coś tam się pokłócili i plany przełożyli. Do tematu jednak wrócili w Sylwestra i postanowili, że będzie to w 2014. Ale do rzeczy... Początkowo mówili, że ślub biorą tydzień albo dwa przed nami. No ok. mówię sobie, mamy wspólnych znajomych, których zarówno oni jak i my będziemy chcieli zaprosić, może nie będzie im łatwo pogodzić dwóch wesel w jednym miesiącu, ale przecież najważniejsza dla mnie jest ich obecność. Ale radość nie trwała długo bo po kilku dniach Ona pisze mi, że On uparł się na tą samą datę co my i koniec kropka. I tu się sprawy komplikują. My już daty nie zmienimy, bo mamy podpisane umowy. Zresztą nie chciałabym jej zmieniać, bo tak bardzo mi się podoba i już. A po drugie oni doskonale znali naszą datę więc to nie fair. Jedyna nadzieja w tym, że spodobała im się ta sama sala co nam (a szczerze mówiąc nie jest aż tak bardzo popularna w "naszych" stronach bo oddalona o 25km, ale jak byliśmy z TŻ ją rezerwować to dojechaliśmy tam w 20 min. bo droga od nas jest dość szybka (od nich trochę gorsza), także jeśli nawet przejazd z Kościoła na sale potrwa 30-40 minut, to chyba tragedii nie ma,co?), a na niej ten termin już jest zajęty. No chyba, że zdecydują się na drugą salę w tym samym obiekcie (ale raczej nie, bo ta druga jest mniejsza) albo jakąś inną to wtedy problem pozostaje...

Wiem, że to może nie jest identyczna sytuacja, bo w Waszym przypadku chodzi jednak o rodzinę, a u nas o wspólnych znajomych, ale wiem jak takie zachowanie potrafi wkurzyć! Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło
znając mnie walnełabym fiocha jak stąd do Krakow i na tym gadka by sie skończyła
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-16, 11:57   #1729
karoolecka
Zadomowienie

aneczka ojj wkurzyłabym się przeokropnie... Ja nie wiem jak można tak zrobić...

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
znając mnie walnełabym fiocha jak stąd do Krakow i na tym gadka by sie skończyła
haha dokładnie tak !
Stary 2013-02-16, 11:57   #1730
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No to też musiałaś odwalać Co jeszcze pamiętam i co mama mi zawsze wypomina jak stoimy razem na przystanku to gdy byłam dzieckiem strasznie nie lubiłam jak komuś się bluzka lub sweter tak zwijał na plecach.. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi Z tyłu robiły się fałdki i np. odkrywały kawałek tyłka.. Mama zawsze się bała ze mną wychodzić do ludzi bo ja bez przypału podchodziłam do nich i im obciągałam te sweterki i bluzeczki, żeby fałd nie mieli z tyłu
lol dobra jesteś ja zawsze za to mówiłam dzień dobry wszystkim xd i babcia mnie zawsze za to ochrzaniała
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-16, 12:00   #1731
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
mój tata ma sony alfa 330 i jest z niego zadowolony, zaraz Ci wyślę, ale u mnie to akurat portrety wchodzą w grę
ok czekaam

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
lol dobra jesteś ja zawsze za to mówiłam dzień dobry wszystkim xd i babcia mnie zawsze za to ochrzaniała
No przecież miła chciałaś być noo..
Odnośnie babci to mi się jeszcze przypomniało, że w kościele zawsze jak ksiądz mówił "módlmy się" i rozkładał ręce to ja za każdym razem po nim powtarzałam na głos i też rozkładałam ręce Ale to tylko u babci w kościele, nie wiem czemu
Stary 2013-02-16, 12:01   #1732
moooniaaaa
Zakorzenienie

Aneczka, masakra-ten sam dzień? I co wspólni znajomi mają robić? na pół się podzielić? Boże ludzie w ogóle nie myślą albo myślą tylko o sobie
Ja już jestem skłonna zejść na 10 maja albo 7 czerwca, byle oni zachowali jakąś "odległość" czasową od nas, chociaż głupie 2-3 tygodnie. Ale ... wiem, że typują dwie sale i obydwie są beznadziejne, tzn.żarcie i obsługa bo estetycznie fajne. Wiem, wredna jestem
Stary 2013-02-16, 12:04   #1733
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Aneczka, masakra-ten sam dzień? I co wspólni znajomi mają robić? na pół się podzielić? Boże ludzie w ogóle nie myślą albo myślą tylko o sobie
Ja już jestem skłonna zejść na 10 maja albo 7 czerwca, byle oni zachowali jakąś "odległość" czasową od nas, chociaż głupie 2-3 tygodnie. Ale ... wiem, że typują dwie sale i obydwie są beznadziejne, tzn.żarcie i obsługa bo estetycznie fajne. Wiem, wredna jestem
i bardzo dobrze
Stary 2013-02-16, 12:04   #1734
KaEs
Wtajemniczenie

Nie mogę znaleźć gdzie mogę wrzucić foty w prywatnej pewnie się nie da, dlatego tu umieszczę i zaraz usunę to nie jest nic szczególnego, bo dopiero co zaczęłam robić ale pochwale się a co: wrzucę te robione Nam z tego względu, że nie umieszczę zdj ludzi którym robiłam bo nie wiem czy wyraziliby na to zgodę.. zmieniłąm rozmair więc straciły na jakości

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:25
Stary 2013-02-16, 12:06   #1735
moooniaaaa
Zakorzenienie

KaEs, piekna z Ciebie dziewczyna
Stary 2013-02-16, 12:09   #1736
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
moooniaaaa39265875 śledziłam wątek o kuzynce już wcześniej i szczerze powiem wiem co czujesz... u nas sprawa wygląda tak, że 3 z 4 par z mojej licealnej "paczki" bierze ślub w 2014 roku. W sumie jedna para miała hajtać się w tym roku ale o coś tam się pokłócili i plany przełożyli. Do tematu jednak wrócili w Sylwestra i postanowili, że będzie to w 2014. Ale do rzeczy... Początkowo mówili, że ślub biorą tydzień albo dwa przed nami. No ok. mówię sobie, mamy wspólnych znajomych, których zarówno oni jak i my będziemy chcieli zaprosić, może nie będzie im łatwo pogodzić dwóch wesel w jednym miesiącu, ale przecież najważniejsza dla mnie jest ich obecność. Ale radość nie trwała długo bo po kilku dniach Ona pisze mi, że On uparł się na tą samą datę co my i koniec kropka. I tu się sprawy komplikują. My już daty nie zmienimy, bo mamy podpisane umowy. Zresztą nie chciałabym jej zmieniać, bo tak bardzo mi się podoba i już. A po drugie oni doskonale znali naszą datę więc to nie fair. Jedyna nadzieja w tym, że spodobała im się ta sama sala co nam (a szczerze mówiąc nie jest aż tak bardzo popularna w "naszych" stronach bo oddalona o 25km, ale jak byliśmy z TŻ ją rezerwować to dojechaliśmy tam w 20 min. bo droga od nas jest dość szybka (od nich trochę gorsza), także jeśli nawet przejazd z Kościoła na sale potrwa 30-40 minut, to chyba tragedii nie ma,co?), a na niej ten termin już jest zajęty. No chyba, że zdecydują się na drugą salę w tym samym obiekcie (ale raczej nie, bo ta druga jest mniejsza) albo jakąś inną to wtedy problem pozostaje...

masakra, nie chciałabym znaleźć się w takiej sytuacji...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
KaEs, piekna z Ciebie dziewczyna
pełna kompleksów, ale to chyba jak każda z Nas? Dziękuję bardzo

teraz patrzę za bardzo zmniejszyłam zdjęcia no ale już trudno w każdym bądź razie jak tylko będzie wiosna i jak tylko będę mieć więcej czasu zaczynam przygodę z aparatem i później grafiką...

Stary 2013-02-16, 12:11   #1737
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Nie mogę znaleźć gdzie mogę wrzucić foty w prywatnej pewnie się nie da, dlatego tu umieszczę i zaraz usunę to nie jest nic szczególnego, bo dopiero co zaczęłam robić ale pochwale się a co: wrzucę te robione Nam z tego względu, że nie umieszczę zdj ludzi którym robiłam bo nie wiem czy wyraziliby na to zgodę.. zmieniłąm rozmair więc straciły na jakości
jejku jaka piękna z Was para bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia, właśnie coś takiego chciałabym umieć zrobić a jakie ustawiasz iso ? robisz z lampą czy starasz się bez ? Ja próbowałam wczoraj robić zdjęcia chrześniaczce i światło było całkiem niezłe, ale gdzie tam zdjęcia były lipne
w ogóle jaka kruszynka z Ciebie

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:13
Stary 2013-02-16, 12:15   #1738
KaEs
Wtajemniczenie

w Nikonku iso ustawiam normalnie manualnie jak wrócę do domu to Ci zeskanuję jak to się ma w sonówce i nie lubie zdjęć z lampą... wykorzystuje naturalne światło, lubię też robić zdj w jasnych pomieszczeniach, dlatego moja sala weselna jest jasna nie lubię z lampą, bo nie mam osobnej tylko wbudowaną... a ona mi robi beznadziejne kolory... dopiero zaczynam przygodę, ale znajomych zdjęcia są znacznie lepsze wg. mnie, bo sama wszystko ustawiałam ale i tak w większości przypadków korzystam z gotowców, czyli właśnie z programów tak naprawdę nigdy mi się nie uda zrobić zdjęcia idealnego, ale nie o to mi chodzi, ja chce mieć po prostu przyjemne zdj dla oka, nie jakieś profesjonalne

Stary 2013-02-16, 12:18   #1739
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ok czekaam

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

No przecież miła chciałaś być noo..
Odnośnie babci to mi się jeszcze przypomniało, że w kościele zawsze jak ksiądz mówił "módlmy się" i rozkładał ręce to ja za każdym razem po nim powtarzałam na głos i też rozkładałam ręce Ale to tylko u babci w kościele, nie wiem czemu
ja jak byłam mała to babcia się wstydziła zabierać mnie do kościoła bo się żegnałam lewą ręką
a jak już zabierała to siadałyśmy gdzieś z tyłu żeby ksiądz nie widział a ja zawsze chciałam z przodu siedzieć (
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-16, 12:19   #1740
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
w Nikonku iso ustawiam normalnie manualnie jak wrócę do domu to Ci zeskanuję jak to się ma w sonówce i nie lubie zdjęć z lampą... wykorzystuje naturalne światło, lubię też robić zdj w jasnych pomieszczeniach, dlatego moja sala weselna jest jasna nie lubię z lampą, bo nie mam osobnej tylko wbudowaną... a ona mi robi beznadziejne kolory... dopiero zaczynam przygodę, ale znajomych zdjęcia są znacznie lepsze wg. mnie, bo sama wszystko ustawiałam ale i tak w większości przypadków korzystam z gotowców, czyli właśnie z programów tak naprawdę nigdy mi się nie uda zrobić zdjęcia idealnego, ale nie o to mi chodzi, ja chce mieć po prostu przyjemne zdj dla oka, nie jakieś profesjonalne
Jejkuu dzięki też nie lubię lampy.. ale mi zwyczajnie bez lampy zdjęcia nie wychodzą Albo nie umiem się obsługiwać tym aparatem albo zwyczajnie nie mam ręki do zdjęć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości