Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 11:11   #2281
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja jadłam i8 brzuszkowych problemów nie zauwazyłam u synka.

Aga, pewnie chodzi o te ciasteczka, potwierdzam że pyszne. Też je jem czasem. http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...92011/04_b.jpg
No ale ja bym więcej chciałą tych frytek zjeść

dzięki, widziałam je, ale jakoś nie wzięłam wezmę następnym razem
kupiłam za to herbatniki z masłem, mam nadzieję, że można
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:18   #2282
BlackSanctum
Zakorzenienie

Laski, mam newsa! Ilkas napisała: "Hej! Urodziłam dzisiaj o 3 w nocy Emilkę. Waży 3kg i ma 54cm. Poród spoko, opiszę jak wrócimy do domu, pozdrawiamy wizażowe ciocie." Kolejny maluszek w naszym gronie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:23   #2283
LadyWhisper
Zakorzenienie

ok, nadrabiam

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Oto moja 10-dniowa Calineczka, a na drugim zdjęciu z tatusiem(najwspanialszy widok na świecie)
cudeńka dwa!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39244223]

Piszecie o karuzelkach - marzyła mi się taka jakaś fiszerprajsowa, ale stwierdziłam, że coś innego zrobię szydełkiem, w kolorach czarno-biało-czerwonych (najbardziej widoczne na tym etapie i pobudzające), jakieś kulki, kwiatki i powieszę. Tu znajoma robiła, ale ona obszydełkowała stelaż karuzeli takiej taniej plastikowej:

http://kropkinadi.blogspot.com/2012/...la-mobila.html[/QUOTE]
dlaczego poskąpiono mi takich zdolności?! cudo!!!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bym zapomniala
Kubuś zaczyna dziś 9 tydzień!
piękny

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny HELP!!!! Mam problem z moją dzidzią .Wczoraj od godziny 16 do 22 non stop płakała. Ale to był taki ryk że aż robiła się sina . Jeść dostała, nie pomogło, przewinięta była nie pomogło,na rączki pomogło ale po chwili znowu krzyk, brzuszek masowany nie pomogło, kropeli dostała tez nie pomogło, gorączki nie miała. Tak strasznie płakała że i ja się poryczałam jak głupia tak mi jej szkoda było, że modliłam się żeby to coś co jej dolegało przeszło na mnie. Dopiero o 22 się uspokoiła, na zmianę z mężem ją usypailiśmy i tuliliśmy i o 23 zasneła i spała do 3.
Jedyną rzeczą jaką mi się wydaje że mogła jej dolegać to odparzenia, bo niestety znowu je ma. NIe wiem od czego to się robi bo uzywam wody przegotowanej do mycia pupy, sudocremu i jak znikną to znowu po kilku dniach powstają. BIedulka aż ma strupy
Na dodatek tworzy się takie błędne koło,bo ona z nerwów robi kupę, jak zrobi kupę trzeba ja przewinąć , jak ją przewijam to się denerwuje że zimno albo niewygodnie i w trakcie przewijania znowu robi kupę, wtedy interweniuje z suszarką to przewinę do końca i jest ok przez jakis czas. Potem znowu się zasika lub zrobi kupę i jest płacz że przeszkadza i piecze bo te odparzenia i sytuacja sie powtarza.
Ja już powoli siły trace i nerwy bo nie wiem jak jej pomóc .
Macie moze jakiś pomysł , co robić jak żyć ?
kochana, nam się udało wyleczyć paskudne odparzenia kremikiem z Rossmanna BD, takim okrągłym przeciw odparzeniom właśnie. Nie pomagało nic - po Sudocremie miałam wrażenie, że nawet się powiększają....

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki wpadam sie pochwalic ze odpadl nam pepuszek . I mamy juz dwa tygodnie!
gratulacje! : )

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

No i mój brzuchal w 40 tyg
ale piękny!!!
Zazdraszczam takiej piłeczki, ja miałam prostokątny do samego końca : D

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ja to mam już taki myk obmyślony. Idziemy na zakupy, niby dla mnie (jak dla mnie to jakoś małżon daje radę) i wchodzimy na dział męski niby przypadkiem, zanim się zdąży skapczyć gdzie jest to ja już znajduje przynajmniej jedną rzecz pasującą do niego i taką jak mu się podoba. Ogląda, ogląda, ja w tym czasie wzrokiem świdruje wieszaki, widzę jeszcze kilka fajnych rzeczy. Mówię, to chodż przymierz tą jedną rzecz. On mówi, że no jak jedną to ok. Zamykam go w przymierzalni i pędzę po to co widziałam fajnego, przynoszę kilka rzeczy, prawie wrzucam do przymierzalni i odchodzę kawałek dalej. Po chwili pytam czy już coś ubrał i wtedy nie ma wyjścia, zwykle przymierza wszystko bierzemy, płacimy, wychodzimy, po drodze jest jeszcze "gorąco mi, jeść mi się chce" więc proponuje kfc albo maca, zjada coś dobrego i wszyscy są szczęśliwi
hahaaha u nas to samo!!! Inaczej się nie da!!!

Cytat:
Moj tel chyba w ogole nie ogarnia mmsow bo jest taki starawy z leksza, mam go na chwile w zastepstwie. musze cos nowszego kupic...

Little urodziła
niesttety niec wiecej nie wiem
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moj zwykle odbiera mmsy, ale cos musi byc nie tak skoro teraz jest taka sytuacja :/

Toska little urodzila sie dzis przez cc, 4080g, 58cm. Klucha straszna, ale cudowna
Ogromne gratulacje!!! Sporawa dziołszka : )

Cytat:
W koncu czerwone wiadomosci . Little !!!

Dziewczyny karmiace piersia.. na jakie slodkosci sobie pozwalacie? Bo zaczyna mnie nosic...
Herbatniki Bonitki z Biedrony tylko i wyłącznie :P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:24   #2284
nafiyqa
Zakorzenienie

Ooo jak fajnie. I jaki maluszek z niej, gratulacje dla ilkas!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:26   #2285
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Laski, mam newsa! Ilkas napisała: "Hej! Urodziłam dzisiaj o 3 w nocy Emilkę. Waży 3kg i ma 54cm. Poród spoko, opiszę jak wrócimy do domu, pozdrawiamy wizażowe ciocie." Kolejny maluszek w naszym gronie.
SUPER gratulacje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:33   #2286
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
super !!

U nas nocka okej mala poszla spac przed 22 wstala o 1 na cyca, usnela moment pozniej wstala o 6.30 to moj mały bączek kochany, ale ma zaparcia, nie moze qpy zrobic od wczoraj hmmmm czopka jej dac czy jesio poczekac??

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:36   #2287
ewadylewska
Zadomowienie

GRATULACJE ŚWIEŻE MAMUŚKI

Kto wie czy karmiąc piersią można jeść galaretkę z torebki?? )
Stary 2013-02-16, 11:48   #2288
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje serdeczne Dużo zdróweczka dla maleństwa
Dziewczyny pchają się na świat a te nasze chłopy się ociągają
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:50   #2289
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
SUPER GRATULUJĘ
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 11:59   #2290
badziabadzia
Zakorzenienie

Ilkas gratulacje!

To, ktora nastepna?
Stary 2013-02-16, 12:06   #2291
LadyWhisper
Zakorzenienie

i dalej

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim Bobo Strzela minki jak kaczorek
śliczna!!!
A Twoje zdjęcie na fb, śliczna dziewczyna z Ciebie!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Załatwiłam termin tego usg nerki wkońcu, na 7 marca.Musze jakoś wytrzymać.
Czekamy razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY PUDRUJECIE DUPCIE MALUSZKÓW czy SMARUJECIE KREMAMI?
my na zmianę, puder z kremem przeciw odparzeniom BD, z tymże Mały nie lubi kremu i dłuższy czas go pudrowaliśmy, to się zrobiły odparzenia - teraz tylko kremujemy i przeszło

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam ani chwili dluzej z tesciowa Ciagle sugeruje mi, ze mam za malo pokarmu bo mala chce jesc co 2h czasem co godzine, ciagle chce zebysmy dawali malej mm... Powiedzialam raz, drugi, trzeci, ze chce karmic wylacznie piersia to nie, codziennie na nowo to samo. Dzisiaj juz powiedzialam, ze nikt mi nie bedzie zagladal w cycki i sama wiem ile mam pokarmu to zasugerowala, ze krzywdzimy dziecko i bedziemy plakac bo bedzie chudlo. Ja pi****le wiedzialam, ze tak bedzie... Najlepiej niech zrobi ze mbie zla matke bo piersia karmie. Paranoja. Do tego podaje jej smoka gdzie my w ogole smoka nie uzywamy Trzymajcie mnie bo nie wiem co zrobie.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

staram się was podczytywać regulernie, ale ostatnie 2 dni to istny obłęd u nas, nie wyborażam sobie tego skoku rozwojowego, skoro już teraz jest nie bardzo
Ania mało śpi, pręży się, zgina nóżki, płacze - a w zasadzie wrzeszczy w niebogłosy, no istny dramat... coś mi się wydaje, że to kolki nas dopadły bo zdarza nam się to wieczorami, krzyk jest nagły i w zasadzie ni ejest ciągły, mała uspakaja się czasem na kilkanaście minut a potem znów wrzask najgorsze jest to, że nie potrafię jej pomóc wprowadziliśmy już espumisan i herbatkę z kopru włoskiego, robię jej masaże brzuszka, ciepłe okłady no i niiiic...

no ale przez te 2 dni duuużo się u nas wydarzyło - odpadł nam pępuszek i byliśmy wczoraj na pierwszym spacerze, było ekstra pierwszy raz po porodzie wyszłam z domu

lecę was nadrabiać póki mała śpi, ale widzę, że gaduły z was chyba macie grzeczne dzieci skoro tyle produkujecie postów chyba, że to nasze dwupaki kochane trzymam za was kciuki!
gratulacje za pępola
u nas też po dwóch dniach i nocach Armagedonu zapanował w miarę spokój, więc mam nadzieję, że u was też będzie ok

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a takie frytki z piekarnika bez oleju można jeść ??????????
ja jem
tylko ostatnio kuraka za bardzo przyprawiłam i był problem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39264402]Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.

Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/[/QUOTE]
Szajka, a próbowałaś na zaparcia gotowane jabłko??? Moja mama mi ugotowała raz, zjadłam rano a jak mnie po południu pogoniło to szok - a tydzień ledwo siedziałam na d.upsku tak już straszliwie było :/ potem jadłam takie gotowane jabłko codziennie przez 3 dni i wszystko wróciło do normy

Cytat:

się posypały dziewczynki za resztę!!!

Aha, Neti, ja jechałam do szpitala jak miałam skurcze co 1min 40sek - 1.20 ale mi odeszły wody , ale jak są co 5 min to już jechać

Stary 2013-02-16, 12:10   #2292
LadyWhisper
Zakorzenienie

eno, dwie marcówki już rozpakowane!!! dziewczynki, co to za obijanie się

Aha wiem, co miałam zapytać - czy to możliwe, że moje dziecię już płacze łezkami??? Od jakiegoś tygodnia chyba ma centralnie mokre oczka!!! A w kącikach ślady po łezkach!!! Jak to zobaczyłam to mi samej łzy poleciały.....
No i nie wiem, ale chyba zaczyna reagować uśmiechem na "pierdki" na brzuszku, szyjce i stópkach! Nie zawsze, ale się zdarza

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:15
Stary 2013-02-16, 12:24   #2293
badziabadzia
Zakorzenienie

Lady, moja niunia od poczatku placze lezkami
Stary 2013-02-16, 12:26   #2294
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Aha wiem, co miałam zapytać - czy to możliwe, że moje dziecię już płacze łezkami??? Od jakiegoś tygodnia chyba ma centralnie mokre oczka!!! A w kącikach ślady po łezkach!!! Jak to zobaczyłam to mi samej łzy poleciały.....
No i nie wiem, ale chyba zaczyna reagować uśmiechem na "pierdki" na brzuszku, szyjce i stópkach! Nie zawsze, ale się zdarza
mozliwe, mojej juz lecialy;(( i to juz dawno.
a co do usmiechu, moja tez, i jak jej tak klekam buzią;p nie wiem jak to opisac, ale wtedy jakiego ma banana na buzi)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:29   #2295
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej
mlody zjadl co nie co i teraz sobie pieknie gaworzy z dnia na dzien coraz wiecej "rozmawia"
a mama co? wizaz
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim Bobo Strzela minki jak kaczorek
Słodziak!
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam ani chwili dluzej z tesciowa Ciagle sugeruje mi, ze mam za malo pokarmu bo mala chce jesc co 2h czasem co godzine, ciagle chce zebysmy dawali malej mm... Powiedzialam raz, drugi, trzeci, ze chce karmic wylacznie piersia to nie, codziennie na nowo to samo. Dzisiaj juz powiedzialam, ze nikt mi nie bedzie zagladal w cycki i sama wiem ile mam pokarmu to zasugerowala, ze krzywdzimy dziecko i bedziemy plakac bo bedzie chudlo. Ja pi****le wiedzialam, ze tak bedzie... Najlepiej niech zrobi ze mbie zla matke bo piersia karmie. Paranoja. Do tego podaje jej smoka gdzie my w ogole smoka nie uzywamy Trzymajcie mnie bo nie wiem co zrobie.
dla takiej tesciowej to tylko sie nalezy
nie przejmuj sie jej glupim gadaniem. sama wiesz co est najlepsze dla twojego dziecka!

Cytat:
Polozna w szpitalu polecala zielony linomag i mowila, zeby nie uzywac kremow z cynkiem dopoki takiej potrzeby jie ma..
Cytat:

ja smaruję linomagiem zielonym , a jak ma tylko choćby jedną krosteczkę na pupie to od razu sudokremem[COLOR=Silver]
ja tez uzywam zielonego linomagu, polecila polozna jak byla u nas. z dupka nie ma problemow jak narazie takze polecam jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Czekam na wieści co do makreli
Na jednym wątku czytam ze można a na następnej stronie że nie wiec to pewnie 50 na 50 będzie.
Pyszna była
z mlodym ok takze smacznego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:30   #2296
LadyWhisper
Zakorzenienie

Badzia, no właśnie w książeczce zdrowia mam napisane, że dopiero od któregoś tam miesiąca dziecko płacze łzami, więc dlatego mnie to zastanowiło, że mój tak "wcześnie"

Deli, taki bezzębny banan cudne to jest

Stary 2013-02-16, 12:32   #2297
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Wlasnie

Jak u Ciebie Lubcia? Dzialacie cos?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:34   #2298
j1987
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka się nie garnie na świat a ja już mam dość nie wiem jak siedzieć leżeć - plecy bolą strasznie

Cytat:
to wcale nie pociesza a dziecie nie współpracują choć teraz może coś ruszy bo po przestoju już są dwa
Stary 2013-02-16, 12:35   #2299
hope01
Zakorzenienie

łezki się powoli pojawiają, bo się kanaliki uruchamiają, aktualnie mojemu się jeden zatkał i przemywamy i masujemy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:41   #2300
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
witajcie
natknęłam się na Wasz wątek przypadkowo i od razu się rozmarzyłam jestem mamusią styczniową 2012 Moj synek skończył juz 13 miesięcy a ja się zastanawiam, kiedy to zleciało rok temu o tej porze przeżywałam to, co Wy teraz

Życzę Wam dużo radości z macierzyństwa i lekkich porodów tym, które to mają jeszcze przed sobą
Dziękujemy

Cytat:
TŻ miał zostać sam z małą, ale moja mama tak się tym faktem zestresowała, że zrezygnowała z zakupów i postanowiła zostać z nim. Przecież by sobie poradził. W końcu to jego dziecko, musi się nauczyć nią zajmować...
Mój Tz tez ostatnio miał zostać sam z małą bo ja musiałam dużo spraw pozałatwiać.A moja mama od razu "To ja przyjadę i mu pomogę" Ja mówię że napewno sobie poradzi,że musi się nauczyć.No i poradził sobie

Cytat:
Fryyyyyytki Ale bym zjadła. To można te z piekarnika czy nie

Cytat:
Pooooooooooza tym chcę się wam pochwalić, że wczoraj w H&M kupiłam sobie śliczną spódniczkę właśnie na sobotnie pępkowe - rozmiar 36!!!
Pochwal się tą spódniczka zdj?

Aha! no i za rozmiar

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Aha wiem, co miałam zapytać - czy to możliwe, że moje dziecię już płacze łezkami???
Ja wczoraj u mojej Darii też zauważyłam takie mokre w kącikach. Widocznie to normlane. Ale tez mi sie smutno zrobiło.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:42   #2301
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ifwka, ale cos sie ruszylo na pewno lada dzien malenstwo postanowi zobaczyc swiat
No nie wiem, dziś cały dzień nic
Cytat:

Pooooooooooza tym chcę się wam pochwalić, że wczoraj w H&M kupiłam sobie śliczną spódniczkę właśnie na sobotnie pępkowe - rozmiar 36!!!
Super
Cytat:
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka się nie garnie na świat a ja już mam dość nie wiem jak siedzieć leżeć - plecy bolą strasznie

to wcale nie pociesza a dziecie nie współpracują choć teraz może coś ruszy bo po przestoju już są dwa
Mam tak smao, już myśłałam że wczoraj cos będzie a tu nic nic nic
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:46   #2302
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Lady, moja niunia od poczatku placze lezkami
moja też

Gratulcje dla Ilkas ! ja mam dziś znów gości

W ogóle moja Hanulka dziś kichnęła i wyleciał taki zielony glutek nie wiem bo czyściłam rano jej nosek i nic nie wyciągnęłam dopiero jak kichneła ale nie ma zbytnio kataru tylko czy to normalne że juz ma takie glutki?
Stary 2013-02-16, 12:48   #2303
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ilkas, wielkie brawa

Łzy - obie moje od 1 dnia ryczą łzami
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:11   #2304
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hej,
Podczytuje was regularnie na tel. zazwyczaj jak mój mały wisi na cycu, dzisiaj zaczął 3 tydzień i niestety zaczęły się problemy
2 dni temu była położna, sprawdziła mi piersi i stwierdziła, że skoro nie są piersi twarde to na pewno mam za mało pokarmu i kazała podejść dzisiaj do przychodni i zważyć malucha, no więc poszliśmy... i okazało się, że mój synek faktycznie nie dojada bo waga spada ( waga z urodzenia to 4320g, najniższa waga w szpitalu to 3890g, waga w dniu wyjscia to 3915) a niestety dzisiaj w 15 dobie życia waga wskazała 3700
Kazali mi go raz dziennie wieczorem dokarmiać 40ml mm i tak dzisiaj zrobimy mam nadzieje, że to pomoże.
Ale to nie wszystkie problemy niestety, od wczoraj mały zaczął robić dużo więcej kupek niż zwykle, a dzisiaj zabarwiły się one na zielono. ponownie skontaktowałam się z położną i kazała podać małemu lakcid, czy któraś z was to stosowała?
Zastanawiam się czy powodem tych kupek może być kaszka dla dzieci, którą zjadłam? Podpowiedzdzie coś plis bo nie wiem co robić (
:
najwazniejsze ze wiecie ze waga spadla, teraz podkarmicie troszke i bedzie dobrze. u nas tez ostatnio waga co prawda idziew gore ale bardzo niewiele. 5g w ciegu3/4 dni a juz myslalam ze bede dawac mniej mm a tu klops. niestety, najwazniejsze jest zeby dzidzia nie byla glodna
z kupkami niestety nie pomoge

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

staram się was podczytywać regulernie, ale ostatnie 2 dni to istny obłęd u nas, nie wyborażam sobie tego skoku rozwojowego, skoro już teraz jest nie bardzo
Ania mało śpi, pręży się, zgina nóżki, płacze - a w zasadzie wrzeszczy w niebogłosy, no istny dramat... coś mi się wydaje, że to kolki nas dopadły bo zdarza nam się to wieczorami, krzyk jest nagły i w zasadzie ni ejest ciągły, mała uspakaja się czasem na kilkanaście minut a potem znów wrzask najgorsze jest to, że nie potrafię jej pomóc wprowadziliśmy już espumisan i herbatkę z kopru włoskiego, robię jej masaże brzuszka, ciepłe okłady no i niiiic...

no ale przez te 2 dni duuużo się u nas wydarzyło - odpadł nam pępuszek i byliśmy wczoraj na pierwszym spacerze, było ekstra pierwszy raz po porodzie wyszłam z domu
trzymam kciuki zeby to jednak nie byla kolka

za pepuszka i za spacer

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
nie pisałam chyba ze 2-3 dni, ale przy moim dziecku ciężko o chwilę wolnego. Wczoraj miałam kryzys totalny - pół dnia płakałam, doszłam do wniosku, że nie rozumiem własnego dziecka i nie nadaję się na matkę...

Z dobrych wiadomości mogę napisać, że zapalenie piersi wyleczyłam Dziękuję dziewczynom, które zwróciły uwagę na mój problem Szklanko - ten zabieg to takie ogrzewanie piersi
Super ze wyleczylas to zapalenie
a matka jestes najlepsza na swiecie a en kryzys to przez hormony, minie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wasze dzieciaczki wydaja s siebie takie dziwne dźwięki np piszczenie? moja czasem spi i nagle takie sekundowe pisknięcie ale takie głośne, albo od paru dni jak je to piszczy nie wiem czy dzieje jej się coś złego czy o co chodzi
moj jak sie przeciaga to tak skrzeczy smiesznie, jakby sie smial

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Kurcze, powiem Wam, że czuję się fatalnie mając świadomość, że niedożywiałam swoje dziecię, wszyscy naokoło mówili, że jak dziecko głodne to da o sobie znać i po płaczu pozna się, że coś nie tak. A problem taki, że ten mój maluch to najbardziej ze wszystkiego kocha spania, a już szczytem rozkoszy jest spanie przy cycu, poćumka sobie i śpi, no nic, od dzisiaj wprowadzam karmienie co 2 godziny już nie tylko w dzień, ale też w nocy mam nadzieję, że to przyniesie efekty.
.
prawdopodobnie moj tez nie dojada bo slabiutko na tej wadze przybiera ale co na to poradzimy... Nic. najgorsze to sie dolowac i sobie cos zarzucac, cos na co mamy niewielki wplyw tak naprawde... nie wolno sie zameczac takimi myslami bo bejbi to wyczuje i dopiero bedzie niefajnie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

ja mam dzis doła i wyrzuty sumienia ze mam malo czasu dla mojej corci staram sie jej nie zaniedbywac, duzo przytulam i caluje ale to chyba za mało ;/ Maly jednak bardzo czesto wisi mi na piersi a rozdwoic niestety sie nie potrafie.
Najgorsze jest to ze jak ja taka niewyspana chodze to i cierpliwosc mam mniejsza i zapewne odbija sie to na niej Nie wiem co zrobic, smutno mi

dziewczyny z dwojka dzieci a jak Wy sobie z tym radzicie ?
jejku, szczerze podziwiam te z was ktore maja 2 dzieci. brawa dla was OGROMNIASTE!!!!
tak jak my uczymy sie bycia z jednym dzieciatkiem tak wy musicie nauczyciem sie zycia z dwojka. na pocieszenie dodam ze wy bedziecie mialy to juz z glowy a niektore z nas dopiero to czeka

Cytat:
w sr mowili ze mozna. maz wlasnie kupil
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
biedulka malutka, moze teraz juz bedze w porzadku
co do niewartosciowego pokarmu- moj malzon dostal taką z☠☠☠e jak mi to powiedział, ze szok.... mlody wchodzil w 5 tydz- skok rozwojowy, marudny, tylko by wisiał na rekach, uwagi sie domagał niesamowicie a małżon domnie ze on sie nie najada bo placze i trzeba przejsc na mieszankę.! zwyzywalam na czym swiat stoi bo braklo mi nerwów do tłumaczenia po raz setny dlaczego taka mała maruda nagle sie zrobiła z naszego aniołeczka

co do snów- bywały gorsze u nas na watku, mnie sie snił seks z Marcinem Millerem z Boysów zresztą, co jeden to był lepszy jak dziewczyny pisały
dobrze zrobilas, sie nie zna a sie wtraca. bedzie karmil to bedzie sie mogl wypowiadac a tak wara!

a pamietacie moj - seks w windzie z Putinem

Stary 2013-02-16, 13:14   #2305
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
36!? a to taki rozmiar w ogole istnieje?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
super !!

U nas nocka okej mala poszla spac przed 22 wstala o 1 na cyca, usnela moment pozniej wstala o 6.30 to moj mały bączek kochany, ale ma zaparcia, nie moze qpy zrobic od wczoraj hmmmm czopka jej dac czy jesio poczekac??
ja bym poczekala. nie ma o za szybko przyzwyczajac dziecka do czopkow bo potem samo nie bedzie chcialo qpsztalka robic tylko bedzie czekac na wspomagacze

Stary 2013-02-16, 13:24   #2306
maluchna30
Zadomowienie

ILKAS OGROMNE BRAWA I GRATULACJE! LADY a ile przytylas w ciazy,ze juz taki piekny rozmiar masz?I jak to zrobilas,samo spadlo? A my zaliczylysmy 3ci spacerek i Ola wlasnie usnela przy cycu,a w miedzy czasie kupsko walnela.Ciekawe czy przebieransko ja obudzi? DZIEWCZYNY A NOSEK TO CODZIENNIE OCZYSZCZACIE ODCIAGACZKA CZY TYLKO JAK KOZICE WIDAC W SRODKU?
Stary 2013-02-16, 13:37   #2307
badziabadzia
Zakorzenienie

Maluchna my odciagamy tylko jak sa glutki
Stary 2013-02-16, 13:41   #2308
LadyWhisper
Zakorzenienie

Maluchna, przytylam 10, spadlo juz 16, pije baaaaardzo duzo wody, czasem nawet 3litry na dzien, odzywiam sie duzo zdrowiej niz przed ciaza, no i zero czipsow a wczesniej potrafilam nawet wielka pake na dzien jesc:p

Stary 2013-02-16, 13:49   #2309
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kobietki

Właśnie miałam pytać czy są jakieś wieści od Ilkas nareszcie sie doczekała- Gratuluję

Co do łez-mój też już od jakiegoś czasu płacze łezkami. A co do śmiania to jak do niego nawijam podczas przebierania to wtedy mu sie japka nie zamyka,śmieje sie aż miło
PYTANIE:
Dziewczyny jak przemywacie dzieciaczkom pupcie wodą przegotowaną to czego do tego uzywacie? Waty,tych specjalnych płatków kosmetycznych czy jeszcze coś innego? Ja do tej pory miałam te płatki ale to gó...no kosztuje 8zl (starcza na 3 dni) a w takim układzie to ja z torbami pojde.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:53   #2310
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja mam dzis doła i wyrzuty sumienia ze mam malo czasu dla mojej corci staram sie jej nie zaniedbywac, duzo przytulam i caluje ale to chyba za mało ;/ Maly jednak bardzo czesto wisi mi na piersi a rozdwoic niestety sie nie potrafie.
Najgorsze jest to ze jak ja taka niewyspana chodze to i cierpliwosc mam mniejsza i zapewne odbija sie to na niej Nie wiem co zrobic, smutno mi

dziewczyny z dwojka dzieci a jak Wy sobie z tym radzicie ?
Nie rozdwoisz się kochana. Zresztą ja i tak podziwiam mamy dwójki dzieci. Nie wyobrażam sobie tego.

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
najwazniejsze ze wiecie ze waga spadla, teraz podkarmicie troszke i bedzie dobrze. u nas tez ostatnio waga co prawda idziew gore ale bardzo niewiele. 5g w ciegu3/4 dni a juz myslalam ze bede dawac mniej mm a tu klops. niestety, najwazniejsze jest zeby dzidzia nie byla glodna
z kupkami niestety nie pomoge

trzymam kciuki zeby to jednak nie byla kolka

za pepuszka i za spacer

Super ze wyleczylas to zapalenie
a matka jestes najlepsza na swiecie a en kryzys to przez hormony, minie

moj jak sie przeciaga to tak skrzeczy smiesznie, jakby sie smial

prawdopodobnie moj tez nie dojada bo slabiutko na tej wadze przybiera ale co na to poradzimy... Nic. najgorsze to sie dolowac i sobie cos zarzucac, cos na co mamy niewielki wplyw tak naprawde... nie wolno sie zameczac takimi myslami bo bejbi to wyczuje i dopiero bedzie niefajnie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

jejku, szczerze podziwiam te z was ktore maja 2 dzieci. brawa dla was OGROMNIASTE!!!!
tak jak my uczymy sie bycia z jednym dzieciatkiem tak wy musicie nauczyciem sie zycia z dwojka. na pocieszenie dodam ze wy bedziecie mialy to juz z glowy a niektore z nas dopiero to czeka

w sr mowili ze mozna. maz wlasnie kupil

dobrze zrobilas, sie nie zna a sie wtraca. bedzie karmil to bedzie sie mogl wypowiadac a tak wara!

a pamietacie moj - seks w windzie z Putinem
Można takie frytki? Oj oj Mam w domu fryty z biedry

Co do mojego kryzysu to wcale nie jest takie proste. Mała daje się we znaki - albo śpi (mało) albo płacze. Nawet po jedzeniu, jest na rękach, bo sama to już w ogóle nie poleży i płacze. Nie ma chwili spokoju, a ja już nie mam siły. To wszystko zaczyna mnie przerastać.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Właśnie miałam pytać czy są jakieś wieści od Ilkas nareszcie sie doczekała- Gratuluję

Co do łez-mój też już od jakiegoś czasu płacze łezkami. A co do śmiania to jak do niego nawijam podczas przebierania to wtedy mu sie japka nie zamyka,śmieje sie aż miło
PYTANIE:
Dziewczyny jak przemywacie dzieciaczkom pupcie wodą przegotowaną to czego do tego uzywacie? Waty,tych specjalnych płatków kosmetycznych czy jeszcze coś innego? Ja do tej pory miałam te płatki ale to gó...no kosztuje 8zl (starcza na 3 dni) a w takim układzie to ja z torbami pojde.
Ja używam płatków z babydream. Starczają mi na trochę dłużej.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości