|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Kasza jaglana podobno jest dobra na zatoki też.
Dziś humorek lepszy, zaraz wychodzę. |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Mój humorek też lepszy.
Może to znów pogoda, księżyc, czy coś tego typu nami steruje? Hormony? Nie łapie tego wszystkiego. :/
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2854 |
|
Lux Mundi
|
Połknęłam dziś żabsko
.Zadzwoniłam do dziekanatu co z moim podaniem . Wychodzi na to, że chcą mnie jeszcze , a pani była bardzo miła. Wzruszyłam się ![]() .
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam!
Przyszłam się przywitać. zdecydowałam, że najpierw napiszę skoro mam okazję i czas, a potem może uda mi się co ponadrabiać. ciekawe co u Was? oj, dawno mnie tu nie było. u mnie bywało róznie, raz lepiej, raz tak sobie, w każdym razie czasu brakowało. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- uf, nie napisałyscie jednak aż tak duzo. fajnie was poczytać, brakowało mi wątku. lasubmersion - miła sytuacja z wykładowczynią i pamiętaj na przyszłość, dziewczyno, że nie zawsze świat musi być czarny; czasem naprawdę ludzie na uczelni mają dobre intencje tylko zawala brak informacji, czyjaś "skleroza". żywiec, żywiec - a kozę, owcę i barana z krową już kupiłaś do ciasnego mieszkanka (nawiazując do starej przypowieści o żydzie, co miał ciasno i rabina się radził). Ledwo zipiesz, doła łapiesz i niesmak do studiów a kolejne wyzwanie bierzesz na plecy? Gomra gratuluję samozaparcia i sukcesów w ćwiczeniach! Tygrysku, widzę, że mocno Cię dobija sytuacja mamy i co tu ukrywać - jest dużym obciążeniem dla Ciebie. na pewno od niej "pożyczasz" nastroje. a książki sama jej kombinujesz, czy chodzi do biblioteki, czy sama szpera i dobiera? Edytowane przez Aper Czas edycji: 2013-02-16 o 13:27 |
|
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam, że jak zajrze po całym tygodniu to będzie co najmniej kilka ładnych stron do nadrobienia
![]() Dziewczyny czy Wy też macie wrażenie, że wykonujecie te wszystkie codzienne, konieczne czynności ale jakoś bez przekonania? Ja tak ostatnio mam i mam też wrażenie, że moje życie idzie własnym torem, toczy się gdzieś obok mnie. Cały czas mam ochotę zrobić coś szalonego, ale potem odzywa się we mnie jakiś głos, który mówi mi "nie wyrabiasz się z tym co konieczne, a marzysz o podbijaniu swiata". Dziwne uczucie, bardzo dziwne... Poza tym ostatnio swoje samopoczucie strasznie uzalezniam od wyglądu. Nie moge zrzucić tych cholernych kilogramów. Nie mam ochoty wychodzić z domu. Nie mam na nic siły. Do tego jeszcze powróciły sny o których Wam kiedyś wspominałam, że gdzieś się spieszę jak szalona, a właśnie w tej chwili wszystko działa przeciwko mnie. Jeszcze do tego matura za 2,5 miesiąca a ja mam wrażenie, że nic nie umiem...
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki dobieram i pożyczam/kupuję mamie ja, ona je tylko oddaje Oddałam jej jedną z moich kart, więc w sumie mogłaby pójść sama, ale twierdzi, że nie ogarnia bibliotek i nie wie która książka jest fajna a która nie.Nebulko, mam pytanko do Ciebie jako specjalistki od belly dance Jaki to rodzaj muzyki/typ tańca - http://www.youtube.com/watch?v=Xr87wIss80A - chodzi mi o takie wyraźne "uderzanie" ciałem (izolacje) w rytm bębnów, głównie ze środka filmiku? Znasz może jakieś utwory tego typu ?Dziewczynki, dziękuję za kolejne super spotkanko wczoraj
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do belly dance - takie ostre akcenty w rytm bebnow to tak zwane 'drum solo'. Moja ulubiona tancerka tej techniki jest Sadie, albo polska Suraiya, chociaz nie wiem czy ona nadal praktykuje ta technike. http://www.youtube.com/watch?v=MVwreZfeu-g ona sie specjalizuje w drum solo. CO do muzykow, znam tylko Hossamna Ramzy; on wydal pare plyt z samymi rytmami arabskimi, ktore sie idealnie nadaja do drum solo. Na fb jest jedna choreo z do muzyki z nim w moim dziale filmiki (Drum solo Hossam Ramzy - La'Bel Hadawa ). to tak dla inspiracji prosty uklad, ktorego mozna sie nauczyc.
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, taki mamy popularny wątek, że się spamu dorobiłyśmy.
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wrzucam piosenkę..
Piosenką,która postawiła mnie na nogi i dodała mega powera. http://www.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc Wracam do ukochanych Celtów, zaimków w szwedzkim i rozważań co jest ważniejsze w nauce języka obcego:aptitude czy cokolwiek innego... Miłego popołudnia
Edytowane przez lasubmersion Czas edycji: 2013-02-17 o 16:22 |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że ją wrzuciłaś, bo teraz na pewno o niej nie zapomnę.
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
hejo, sorrki za pare dni ciszy, ale od zeszlego tygodnia walcze z nadmiarem pracy. Jest pod tym wzgledem super
Zbieram sie za chwilke na lotnisko, lecimy z promotorem na konferencje do niemiec (znow) wiec nie wiem jak z dostepem do sieci bedzie. Ogolnie to chcialam sie z wami podzielic bardzo ciekawym artykulem nt polskiego wstydu. dalo mi duzo do myslenia i zdalam sobie sprawe, ze kompleksy wynikaja po czesci z tego(juz to wczesniej tu pisalam, ale ciezko mi to ujac w tak ladne slowa jak zrobil to ten czlowiek http://jestkultura.pl/2013/polski-wstyd/ ). i piekne zdjecia wstawilyscie w klubie...zazdroszcze wam az nie wiem co, ze mozecie sie spotykac i tak razem kleic, wycinac itd itp... ech. i na koniec powiem, ze rozwijam moje nowe zainteresowanie drobne poki co, ale moj maz mnie do tego przekonal - projektowanie wnetrz. ja sobie cos wymyslam, on robi to w planie i powstaje ladne zdjecie mojego pomyslu. super sprawa moze kiedys cos wiekszego sie z tego zrobi.
|
|
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie artykuł ciekawy, choć napisany dość chaotycznym językiem. Niemniej porusza ważny temat - na ile poczucie oceniania jest spowodowane faktycznym ocenianiem przez innych ludzi, a na ile naszym wyobrażeniem o tym ocenianiu.
Mnie się ten polski mechanim udało zauważyć gdy wyjechalam do Francji - ale nie na studia, ale do pracy jako opiekunka. Miałam okazję obserwować francuską rodzinę w każdej chyba codziennej sytuacji, włączając w to funkcjonowanie w miejscach publicznych - i byłam w szoku widząc ten... luz? Brak "ścieśniania się", jakby się to po rosyjsku powiedziało. Proszę mi pomóc, proszę mi wytłumaczyć, czy można to załatwić tak i tak, my zrobimy to po swojemu itd.Ale to wpisuje się w moje szersze obserwacje... od Francuza nie oczekuje się samodzielności, zaradności, on oczekuje że pańtwo/autorytet/ktoś odpowiedzialny mu załatwi i zrobi, więc on nie ma obowiązku się znać i wiedzieć. Wszystkie instrukcje czy reklamy są pisane przez ja. Np. W Polsce byłoby: "szczepienia odbywają się w przychodniach rodzinnych, prosimy przychodzić na czczo." We Francji: "szczepię się w przychodzni rodzinnej, na szczepienie przychodzę na czczo". Czujecie różnicę? Nie mają obowiązku znać ogólnej zasady, zasada kierowana jest do niego, żeby wiedział jak postapić. A w Polsce panuje powszechne przekonie, że trzeba wiedzieć jak się zachować, nie odstawać, nawet robiąc coś pierwszy raz robić to perfeksyjnie... itd. I stąd to poczucie zakłopotania czy też wstydu w prostych, codziennych sytuacjach. To poczucie "ludzie się na mnie gapią, zrobiłem coś nie tak" i czerwone poliki od razu. Aczkolwiek mnie się wydaje, że jest i wyjście awaryjne z tej spirali opisanej w artykule. Bo tak naprawdę tym większa jest presja im większe zakłopotoanie, jeśli rozumiecie o co mi chodzi. Im bardziej ludzie wydają się zawstydzeni, tym bardziej pozwalają innym sięo ceniać i tę ocenę (oczywiście najczęściej negatywną) wyrażać. Natomiast jeśli pokona isę pierwsze sekundy niepewności i przyjmie postawę "mam prawo tu być i tka się zachowywać", to otoczenie uznaje, że najwyraźniej rzeczywiście takie prawo masz. Nie wiem, ja w kazdym razie często doświadczałam takich sytuacji. System złamany.... |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w kwestii języka artykułu - bardzo musiałam się skupić, żeby wyłapać rozumowanie autora i główną myśl, cały czas gdzieś "skręcał" swoim wywodem...
Dużo bardziej przemawia do mnie to, co i jak Ty napisałaś Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Tylko te obserwacje francuskie to też pewien punkt odniesienia tylko, nie wzór... po co marnować potencjał i nie wyciągać wniosków ogólnych z historii partykularnych?
|
|
|
|
|
#2866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to wcale nieprawda, że nic nie umiesz...bo jak się uczyłaś na te wszystkie sprawdziany, to już w zasadzie powinno Ci wystarczyć (chyba, że nauczyciele olewają, no to trzeba samemu trochę podziałać). Cytat:
Jak jest weekend to działkują - to w sumie jedyne jej "hobby" (nie licząc gotowania w ilościach przeogromnych ). Wyczuwam w zasadzie podobieństwo Twojej mamy i mojej...bo jak sobie pomyślę, że siedziałaby ciągle sama w domu i nie miała za bardzo nawet dla kogo gotować, to nie wyobrażam sobie co by robiła? ![]() Cytat:
Fajnie to wszystko opisała Fairy Mimo to...podoba mi się, bo porusza bardzo ciekawą kwestię...i chyba poczytam co tam jeszcze napisał, bo zapowiada się na niezłe obserwacje To co mnie trochę załamało...to to, że jestem bardzo polaczkowata w tym aspekcie No serio, jakby o mnie było każde jedno zdanie Poza tym nawet jak popatrzę co się dzieje we "władzy". Przed innymi państwami grają jacy to my nie jesteśmy super, zielona wyspa itd., a u nas jest gorzej niż w bankrutującej Grecji To też jakaś dziwna cecha narodu...postaw się a zastaw się. Pokaż jak sobie świetnie radzisz, chociaż obywatele coraz biedniejsi, a duma narodowa nie pozwala prosić o pomoc ![]() Nebula - a podzielisz się z nami w klubie jakimś swoim projektem wnętrza? Jestem bardzo ciekawa A jak idzie tworzenie firmy?
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2013-02-18 o 19:39 |
||||
|
|
|
#2867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samodzielne znajdowanie granicy dopuszczalnego chaosu... i to że ona przebiega tym dalej, im na dłużej stracić ją z oczu... Ok, o ile jest w tych sformułowaniach miejsce na zmienianie kierunku w którym się podąża. Na sezonowość porządkowania. I jeśli się dopuszcza możliwość, że niektóre rozwiązania przyjdą bez gotowości z mojej strony. Nevermind. Cytat:
![]() Cytat:
), na krzakach owocowych wczoraj wypatrzyłam dzięcioła pstrego, płatki oglądałam bez lupy. Dodatkowo mam za sobą kupowanie ciepłych rajstop i skarpetek-zakolanówek ![]() Cindy, gratuluję podjętych kroków! ![]() Zrobione: * zamawianie prezentów * dokładka dla ptaków * drukarkowa przysługa * jasne pranie * obiad dla 2 osób * zmywanie * porządek na półce nad łóżkiem * składanie ciuchów * ciemne pranie * spaghetti szpinakowo-czosnkowo-suszonopomidorowe * wysyłanie zdjęć do M. i B. * sałatka z fetą * dłubanie w inspiracjach stylistycznych
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
wreszcie wypozyczyłam biegnącą z wilkami...ale oprócz niej mam jeszcze 2 pozycje dotyczące alergii
oraz biografię Anny Wintour![]() wieczorem zamierzam obejrzec film Supermarket,ktoś oglądał? po drogówce obejrzałam jeszcze Dom Zły....a jeszcze w kolejce czekaja -Wesele -Kret -Sponsoring -różyczka -piękny umysł -Małe dzieci -cudowne lato -turysta -burleska -mikołajek no i dzieci z bulerbyn ![]() jakies recenzje mozecie wystawic ?zastanawiam sie czy warto je wszyskie oglądać....
|
#2869 | |
|
Lux Mundi
|
Dziękuję Dziewczyny
Aktualnie martwię się jak wszystko załatwić tak, żebym nie musiała siedzieć na uczelni. Teoretycznie różnic programowych nie powinno być, ale sprawdzałam plan i wychodzi na to, że jednego z przedmiotów nie miałam .No nic - muszę w tym tygodniu pojechać i wszystko dograć. Obaczym co powiedzą w dziekanacie. Cytat:
Wesele to obraz dość niekonwencjonalny, ale pokazuje choć przerysowaną, to jednak - rzeczywistość i schematy jakimi rządzi się polskie społeczeństwo. Na pewno warto obejrzeć Turysta to remake filmu bodajże z lat 60. Warto zobaczyć chociażby dla stylizacji Angeliny. Różyczki nie widziałam i nie spieszy mi się - nie przepadam za Boczarską i Więckiewiczem .Czaję się podobnie jak Ty na Burleskę .A ostatnimi czasy odświeżam sobie różne gatunki filmowe. Wczoraj na tapecie Salt, dziś Przeminęło z wiatrem
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-02-19 o 19:08 |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Wesele - jeśli to polski film, którego jednym z wątków jest samochód, to oglądałam i to jest kawał dobrego kina.
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Widzę, że weny brak do pisania ![]() U mnie ogólnie ok., dużo pracy po urlopie, więc cały czas dłubię w różnych sprawach i staram się być na bieżąco. Pojawiają się nowe propozycje, z których się cieszę, ale mam obawy, czy dam radę. Z drugiej strony spowalniają mnie, rozpraszają mnie - nie mogę się skupić na tym, co najszybciej chciałaby dokończyć. A, no i oczywiście zbliża się termin skończenia pewnych spraw - więc nadchodzą dni niedospania i adrenaliny... Więc oczekuję na uderzenie mocy ![]()
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia Emi!
Rzeczywiście opustoszało tutaj. U mnie mocne rozkminianie w temacie 6-latek - 1 klasa czy zerówka. Wahania decyzji, no i chyba przejrzenie na oczy w dobie prania mózgu przez różne propagandy. Dziecko mam nieco chore - siedzi w domu. Liczenia projektowego nie ma więcej, mam się wgłębiać w program do konstrukcji i mam do tego średnią motywację... Siedzę na necie, bo co tu robić. Wczoraj TŻ tak zaostrzył nóż, że najpierw sam się udziabał w palec przy krojeniu bułki. W następnej kolejności ja się zarżnęłam. Też przy krojeniu bułki. I spostrzeżenie obydwoje mieliśmy to samo. Zaczynasz kroić bułkę a nóż już kończy. No, więc mycie naczyń odpada ![]() Korepetycje się odwołują, a potem jednak są. Wczoraj przysnęłam popołudniu, pewna, że korepetycji nie ma, a tu dzwonek domofonu. Ja tam się cieszę gdy są korepetycje ![]() Miłego dnia. Hm, spiszę dziś w blogu wystąpienie psycholog z konferencji - propagandowe wystąpienie, mimo to oparte na wiedzy, myślę, ze warto.
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim, wiem ze dawno mnie tu nie bylo... Podczytuje Was, ale nie mialam czasu/motywacji, zeby cokolwiek naskrobac.
Nie czuje sie zbyt towarzysko (yy... czy to zdanie brzmi OK po polsku?), nie mam ochoty spotykac sie ze znajomymi zbyt czesto... Rzucilam sie w wir nauki. Troche zaczelam sie stresowac faktem, ze mam egzaminy w maju (wiem, wiem, niby duzo czasu...), ale wydaje mi sie, ze mam mnostwo materialu do opanowania, a chce zebym mi (bardzo) dobrze poszlo Na dodatek pracuje ostatnio dosc sporo, bo splacam debet (jakby nie bylo, to bylam w Chinach).Cindy - czy Padme i Biogal bierzesz przed posilkiem, czy po? Milego dnia |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za powodzenie!
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczeta, melduję, że żyję
![]() Zapisałam się na kurs pilota wycieczek, cieszę się z tego ![]() Chodzę na taniec, też się cieszę ![]() W pracy w miarę. Jutro nam zaczną szafę budować, więc remont powolutku do przodu. Weekendy mam zajęte językowo (uczę i uczę się sama francuskiego), za chwilę kurs pilota. Praca leży i kwiczy, a promotorka mnie pogania.... Uwielbiam Melę Koteluk, słuchałam kiedyś audycji z jej udziałem w esce rock ![]() Nebula, ja też się zajmuję projektowaniem wnętrz Odkąd zaczeliśmy remont cały czas wymyślam co gdzie i jak może wyglądać ![]() I dzięki Dziewczyny za super spotkanie! Mam ogromny niedosyt, a decoupagowanie cały czas za mną chodzi.... Chciałam się jeszcze z Wami podzielić moimi dwoma najnowszymi odkryciami. Pamiętacie jak zamartwiałam się kwestią swojego wieku, że jestem za stara? Otóż wczoraj podczas zajęć tańca przyszła mi do głowy myśl "a czy wiele osób w moim wieku odważy się by zacząć od zera trudną technikę tańca, czy wielu ma takie ciało i chęci, że jest w stanie zrobić te rzeczy, które ja robię? Może ja jestem właśnie fajnym wyjątkiem, że w moim wieku, potrafię zacząć robić rzeczy, przy których inni by polegli?" Była to super mocarna myśl, która odwróciła moje myślenie o 180 stopni, zamiast się zamartwiać, zaczęłam być z tego dumna! I to się tyczy każdego wieku, każdej rzeczy. Każdy kto jest początkujący musi pokonać niewygodę, bunt ciała i mózgu, stare przyzwyczajenia, wyrobić nowe nawyki. A być początkującym to jest powód do dumy! ![]() I druga myśl na temat odkładania. Zadawałam sobie przez wiele lat pytanie co to znaczy "korzystać z zycia"? Otóż odpowiedź dla mnie przyszła całkiem niedawno. To znaczy "robić rzeczy, które ma się w głowie". Masz w głowie taniec, gotowanie, decoupage, języki i milion innych pomysłów? Nie czekaj, nie odkładaj, bo czas przecieknie przez palce i znów będziesz niezadowolona! Rób! Staram się to wcielać w zycie, gdy się udaje jestem mega szczęśliwa. Wystarczy pół godziny poćwiczyć z Chodakowską, albo zrobić inną drobną rzecz. Trzeba się zmusić, wysilić, ale satysfakcja jest ogromna. Chciałabym trzymać cały czas w pamięci uczucie tej satysfakcji i chcieć ciągle do niej wracać, bez zmuszania się. Więcej nie napiszę, bo uciekam do sprzątania, by podtrzymać porządek, który zrobił mój TŻ ![]() Ściskam
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mimo rannego palca zmyłam stos naczyń, tak jakoś - przy okazji robienia naleśników. I tu jeszcze informacja taka, bo miałam telefon od numeru 221011957, nie zdązyłam odebrać, wpisałam w wyszukiwarkę i oto co znalazłąm: "Kto dzwonił? 221011957 - na szczęście w radio ktoś już uprzedzał o nowej metodzie wyciągania pieniędzy i przestrzegał przed odbieraniem nieznanych nr podobnych w strukturze do rych z TPSA" "witam. do mnie tez ten numer dzis puszczal sygnal.mam drugi numer na karte ktory jest mi niepotrzebny, wiec oddzwonilam na ten numer. odezwala sie sekretarka, ktora powiedziala: jesli chcesz obnizyc koszty rachunku tel wcisnij 1. wcisnelam i znow sie odezwala ze wkrotce oddzwoni konsultant.a koszt mojego polaczenia to 60 gr min" Że puszczają krótki sygnał i gdy oddzwaniasz łączysz się przez jakieś Kongo czy Senegal... więc nie oddzwaniaj. Numer kierunkowy Senegal Z komórki: +221 xx xxx xxx Ze stacjonarnego: 00 221 xx xxx xxx "15 luty 2013r godzina 1.05 tel, nie odebrałem... Dzisiaj oddzwaniam i jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y o obniżaniu rachunku(nacisnąć 1) Po czym się rozlaczylem(trwało to 11s) Oby nie była to najdroższa rozmowa w moim życiu. Czytałem na forum ze koszt takiej przyjemności to ok 30zl"
||
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wzrosło średnie wynagrodzenie krajowe, to opłata za żywienie w państwowym przedszkolu wzrasta do 3 zł za godzinę.
Ktoś więcej zarabia - to automatycznie ja mam więcej płacić, bo to logiczne w jakiś sposób? Ja nie rozumiem tego świata.
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Aaa, pisz pracę, masz super temat Pomyśl o czytaniu super tekstów w oryginale, powoli i bez pośpiechu, żeby nie zgubić żadnego wrażenia, spostrzeżenia... Jak się naczytasz, to samo Ci się wszystko super ułoży![]() ----------------- Wróciłam dziś z pracy o 21, mózg mi paruje, ale jestem zdynamizowana Czyli przesuwam granicę wytrzymałości i możliwości![]() W kwietniu trzy wyjazdy trzydniowe: Bydgoszcz, Poznań, Kazimierz, jeden jednodniowy niedaleko Warszawy. Cały marzec na ogarnianie spraw z tym związanych plus oczywiste sprawy bieżące... których nowych-dużo... Potrzebuję dobrej organizacji, koncentracji i korzystania z każdej wolnej chwili, żeby sprawy mniej angażujące, bardziej techniczne, ogarnąć, odhaczać. Czuję wewnętrzną konsolidację sił... oby adrenalina mnie nie wykończyła, a zapał sukcesywnie opanowywał. |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Inga, to są słowa dla mnie na ten początek semestru!
Staram się nie przejmować wszystkim i próbuję zawrzeć w dostępnym czasie jak najwięcej nowych rzeczy. Zrobione dziś: * mail do M. * obiad i deser w pudełeczku do szkoły (jak mali Japończycy * dziekanat i stemplowanie legitymacji * nawiązanie kontaktu ze stowarzyszeniem wydziałowym * kupowanie prezentu i urodzinowe odwiedziny u L. * malowanie pazurków * oddawanie książki G. * aktywowanie konta w bibliotece * wypożyczenie 3 książek * dom kultury - spotkanie organizacyjne * zdobywanie archiwalnych numerów W. * autosesja 1 * pomoc bratu z kompem
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że u Ciebie tak dobrze ![]() Cytat:
Ale jestem pewna, że ze wszystkim sobie świetnie poradzisz Zawsze odnosiłam wrażenie, że jesteś jednak bardzo zorganizowaną osobą
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

.
. Wychodzi na to, że chcą mnie jeszcze
, a pani była bardzo miła. Wzruszyłam się 
.

Jaki to rodzaj muzyki/typ tańca - 

To też jakaś dziwna cecha narodu...postaw się a zastaw się. Pokaż jak sobie świetnie radzisz, chociaż obywatele coraz biedniejsi, a duma narodowa nie pozwala prosić o pomoc
)
(są osoby, które nie mają zdolności wyczuwania pewnych zapachów, na pewno fiołka, nie wiem czy czegoś jeszcze). Mam cały zestaw różnych perfum fiołkowych (fiołka syntetycznego czuję) i tak się zastanawiam, który jest najbliższy oryginałowi
Ale jestem pewna, że ze wszystkim sobie świetnie poradzisz