|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mały ileś tam razy dziennie się wierci, kopie, obija ... jakby mniej się zaczął ruszać to bym liczyła. teraz jestem spokojna że wszystko u niego ok ![]() Cytat:
zwiększać zaś fenoterol? ehh pocekam do środy i zobaczymy ... Cytat:
mimo że po jednej paczce wrzucałam. plus inne rzeczy, kosmetyki, ręczniki itp - może być ciężko.mąż sam będąc na zakupach kupił płyn do płukania Dzidziuś i proszek
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-16 o 13:37 |
|||||
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
10zl za kartonik, ktory starczy na 2 dni. nie lepiej dac zdrowego cyca? jesli ma sie mleko i dziecko bardziej skorzysta? rozumiem, ze mozna nie moc karmic...ale np. Twoja to chyba troche za wygodna :P
|
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy!Cytat:
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
szukaj gramatury 140 - to najgrubsza tetra
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nie.. tak bardzo mnie nie wykluczają z powodu ciąży.. raczej jest w drugą strone.. ciągle mnie się wszyscy pytają jak się czuje, jak badania, jak dzidziuś itp.. a ja czasami bym wolała porozmawiać o czymś innym niż moje problemy gastryczne..
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- ej ale czemu tak myślicie? ja jak mam ochotę z kimś się zobaczyć to proponuje tej osobie i wychodzimy gdzieś albo wpadamy do siebie, wszyscy jesteśmy zabiegani więc czasem można mylnie odebrać, że ktoś się nie chce widzieć
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się kojarzy z taką gliną, no nie wiem, ja wolę zwykłe usg, ale to 3D też zrobimy jeszcze
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo wcale nie czuje sie za wygodna a zamieram karmic butelka, to jest wybor indywidualny kazdej z kobiet. Wcale a wcale sie nie uwazam za wygodna, i wielu specjalistow uwaza ze matki karmiace butelka - z wlasnej woli i decyzji maja przekichane, po pierwsze w kazdym szpitalu jest poradnia laktacyjna dot. karmienia piersia, a gdzie poradnie butelkowe - nie ma takich nawet na ddtvn o tym mowili ze lekcewazy sie i potepia takie matki a wcale nie powinno tak byc..
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Jak na razie mam :1. Nie będę spala z dzieckiem w naszym malżenskim łóżku, chyba że będę zasypiać podczas karmienia i nie będę miała go siły odnieść 2. Jeżeli to będzie możliwe chce rodzić jak najbardziej naturalnie - bez znieczulenia i bez cesarki 3. Chce karmić naturalnie przez jakieś 6-9 miesięcy, ciekawe czy bedę mogła.. na razie w ogóle nie mam siary... nie wiem czy mam sie tym martwic.. 4. Bedę codziennie wychodzic na spacerki 5. Będę po połogu chodzic na zajęcia dla aktywnej mamy, żeby wrócić do figury sprzed ciaży.. plan jest by wrócić do lepszej niz sprzed ciaży:p ale zobaczymy.. 6. Nie mam przeciwskazań co do smoczków, więc jeśli to sprawi, że mały będzie sie mniej darł będę dawała mu smoczek.. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- a nie będzies chciała wykorzystać tego drugiego pół roku jeżeli bedzie taka mozliwość?? |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
a no, tylko muszę jechać do innego miasta ale cóż
a co do tego, że butelka jest wygodna - dla mnie średnio prawda bo trzeba w tej nocy się rozbudzić aby mleko przygotować, podać, butelkę chyba wypada od razu umyć a tak, wyciągam cyca i mogę drzemać tak samo w ciągu dnia
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
HEjo
Ja już okąpana, po obiedzie i mam zamiar leżeć już do końca dnia... Rodzice jadą do brata przejechałabym sie, ale chrzanie... nie ruszam się nigdzie
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zmieniłaś i ja Cię nie poznałam, Ady32 też nie poznaję, jakoś mnie ta ciąża ogranicza ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą u mnie się mówi wykąpana ![]() kiedyś brat miał z kolegą ze studiów rozmowę.. tamtem wlasnie też mówił okąpac się bo twierdził, że wykąpac to tak jakby się wewnątrz umyć a nie na zewnątrz.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-16 o 13:56 |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam plan aby wrócić szybko do figury sprzed ciąży ale raczej wybiorę ćwiczenia w domu o ile dam radę się zorganizować jak nie to fitnessik Ja raczej będę się starała bez smoczka ale zobaczymy a co do reszty punktów to planuję podobnie ale co wyjdzie zobaczymy |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od 4go miesiąca planuje wprowadzać już inne jedzonko i na pewno chce znieczulenie jak się będzie dało![]() co do urlopu, to na razie nie chcę, TŻ też chce żebym wróciła, ale wyjdzie w praniu jak pączek będzie sobie radził i jak się z teściową dogadamy zresztą na razie nic nie wprowadzili więc nawet nad tym nie myślęna razie to ciągle myślę, kiedy iść na l4:/ bo czasme jestem zmęczona, a a jak jestem już w domu to mi brakuje ludzi i pracy i chce wracać
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz pracuje tylko popołudniami, więc wpada rzadko ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z drugiej strony dwie dziewczyny, które znam tak tylko z rockotek i jakoś nie miałyśmy super kontaktu nigdy co chwilę się dopytują o wszystko - miłe generalnie mam kontakt teraz z 4-5 osobami ze znajomych, taki dobry, że co kilka dni gadamy. a reszta ... wiem, że jakbym się odezwała, zaproponowała spotkanie to by byli chętni, ale trochę mi przykro że sami z siebie nic, a znają sytuację ...pociążowe plany: - nie będę chodzić w domu w porozciąganych ciuchach, będę się ubierać ładnie, ale wygodnie, z lekkim makijażem (chociaż tusz, korektor, puder mineralny) - będę zorganizowana i nie będzie mi sprawiało problemu posprzątanie w domu, zajęcie się dzieckiem, znalezienie czasu na spacer, i do tego nie będę marudzić - nie będę z powodu dziecka odkładać spraw takich jak fryzjer, kosmetyczka czy wizyta u dentysty - zawsze się można zorganizować po południu i mąż się zajmie dzieckiem - nie będę narzekać na niewyspanie/zmęczenie/brak czasu, bo mój biedny mąż ma cały dom na głowie od września i już wysiada psychicznie i nie mam zamiaru go potem prosić o pomoc ani marudzić - zamiana ról
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-16 o 14:03 |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety nie należę do tych kobiet które kochają wszystkie dzieci i się zachwycają każdym i marzą o siedzeniu w domu:P oczywiście będę się starała być najlepszą matką na świecie, ale do tego jest mi niezbędne moje własne życie w tym praca
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt raczej,,wykąpać" używam... To nie wiem czemu okąpać napisałam...Okąpać jest raczej nie poprawnie no ale...mogę wam zaproponować szarlotkę jeszcze ciepłą szprotka doczytałam, że maluszek się poruszał troszkę-t0 super.
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro wiesz, że chętnie skorzystają z zaproszenia to na co czekasz? ja bym się nie przejmowała, że oni nie proponują może, nie wiedzą co Ci wolno robić i nie chcą się narzucać
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w takim układzie życzę Ci aby faktycznie udało Ci się wrócić do pracy po pół roku bez problemu
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś chyba pierwsze syndromy toksycznej pracy mnie dopadaly.. więc taka przerwa jak znalazł w koncu mam czas dla siebie.. nie miałam go od.. chyba wakacji po maturze.. a wczesniej to w ogóle nie wiem kiedy.. bo od podstawówki chodziłam na dwie szkoly,, potem studia i druga szkoła.. potem studia i korki.. potem studia, korki, praca.. potem studia i praca.. potem praca i dom.. a teraz w koncu czuje ze nic nie muszę.. Nie muszę myśleć ze jutro egzamin, albo że jutro raport do wysłania, albo, żeby nic sie w pracy pilnego nie pojawilo bo się umówiłam ze znajomymi i nie chce odwoływać.. albo, że muszę posprzątać bo następna wolna chwilę będę miala za tydzien, a za tydzien to już będzie tak brudno, że tego niedoczyszcze.. Moge jutro rano wstać, ale mogę sobie pospac.. mogę dzisiaj pójść do miasta, ale jak mi się nie będie chciało to sobie posiedze w domu.. mogę iść na gimnastykę, ale równie dobrze jak mi się nie zechce to poczytam książke.. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mi za tą płacą.. bosko! Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-16 o 14:08 |
|
|
|
|
#3027 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
nie sprecyzowałam - chętnie się spotkają, ale jak będę "na chodzie" i w gliwicach, żeby wyskoczyć gdzieś na drinka albo w przypadku karmiącej soczek - ale tutaj się nie chce im przyjeżdżać (nie mówię o wszystkich oczywiście, ale naprawdę wiele osób z którymi mieliśmy dobry kontakt ma takie podejście)
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz kończę o 13 więc mam sporo czasu, został mi jeden egzamin i napisanie pracy tylko![]() świetnie Cię rozumiem, bo sama poszła na studia zaoczne i wyprowadziłam się mając 19 lat więc nie pamiętam kiedy miałam za dużo wolnego czasu
|
|
|
#3030 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

za 30tc, ja nie liczę ruchów
zwiększać zaś fenoterol? ehh pocekam do środy i zobaczymy ...
mimo że po jednej paczce wrzucałam. plus inne rzeczy, kosmetyki, ręczniki itp - może być ciężko.

10zl za kartonik, ktory starczy na 2 dni. nie lepiej dac zdrowego cyca? jesli ma sie mleko i dziecko bardziej skorzysta? rozumiem, ze mozna nie moc karmic...ale np. Twoja to chyba troche za wygodna :P

a tak, wyciągam cyca i mogę drzemać
tak samo w ciągu dnia
i muszę przyznać, że jest przepyszny