MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 15:10   #3211
Agateczka*
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a co do drobnego druczku, to... hmmmmmm...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej! Witamy się po pierwszej nie przespanej nocy w domu Mala dala do wiwatu. Nie chce leżeć sama w łóżeczku. Najlepiej spalaby wtulona we mnie..
Mala wyskoczyła o 9 25 była taka malenka!! I taka śliczna!! A jak kładą dziecko na brzuch to nie do opisania uczucie...
opis fajny, mimo wszystko szybko to przeszłaś i super dałaś radę i szybko się pozbierałaś.
A teraz to już z każdym dniem będziecie się poznawać na wzajem i będzie super. Jeszcze raz gratulacje i buziaki dla was

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
A mnie by to chyba było na rękę. Uważam ze do sal gdzie leży się porodzie powinny mieć wstęp 1, góra 2 osoby (bo nie zawsze tatuś może albo chce) ojciec maluszka, mama czy przyjaciółka, a tak to odwiedziny osobno. Stresowały by mnie odwiedziny, zarowno moje jak i współlokatorek. O ile np. mąż czy mama obecni na sali byłby ok to cała familia przewijająca się przez sale, kiedy ja chcę karmić by mnie wkórzała.
Ale ja tak myślę głównie z obawy przed odwiedzinami teściów, czego po prostu nie chcę. Od ślubu wynajmujemy mieszkanie i mimo zaproszeń oni nawet nie pofatygowali się zobaczyć jak mieszkamy (to już ponad pół roku). I to nie z racji tego, ze mają daleko bo to jest 10 km, ale dlatego, że teść ma focha, że nie mieszkamy u nich i nie żyjemy pod ich dyktando. Ale do szpitala to pewnie pierwsi będą na pokaz, a ja nie mam zamiaru przyjmować tabunów gości, bo mnie to krępuje. Wiem, że TŻ powie, że przecież chcą zobaczyć wnuka i na pewno też będzie chciał się pochwalić, ale moim zdaniem teraz oni mogą poczekać i odwiedzić nas dopiero w domu i to tez nie od razu ale po paru dniach, o ile będą w stanie przekroczyć próg tego mieszkania. Nie żeby mi jakoś specjalnie zależało na ich odwiedzinach u nas, ale wiem, że TŻ-owi jest z powodu ich zachowania przykro, bo zamiast nam kibicować mają fochy, że nie robimy wg ich planu. Głównie teść, bo teściowa raczej nie ma nic do gadania, ale w sumie gdyby naprawdę chciała, to mogłaby nas odwiedzić wprawdzie nie ma prawa jazdy, ale tyle razy u nich jesteśmy więc mogła się z nami czy z TŻ-ta rodzeństwem zabrać
Ok. ja też nie chcę tabunu ludzi i też o teściów mi chodzi właśnie że przynajmniej mnie nie odwiedzą, w domu ok ale nie w szpitalu
I ja też chcę tylko męża i mamę i nikogo więcej. Tylko wyjdzie w praniu czy wpuszczą w ogóle, ale myślę że dużo zależy na jaką zmianę się trafi...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

za 35 tydzień

oj tam oj tam
ja mówię wam spokojnie, że urodzę koło terminu

oby było jak zechcesz, tylko nie wiem czy Michaś się zgodzi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

za tydz. !

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

A bym zapomniałam dziś zaczynam 39 tydzień...
Z jednej strony się ciesze z drugiej ogrania mnie strach
za tc. to już tuż tuż...

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ja też się boję jak cholera, nie tylko porodu, ale też tego co będzie po...ale sobie myślę, że będzie dobrze, że damy radę wszystkie

ja tak samo, ale wyjścia nie mamy musimy przez to przejść:brzydal :

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
NInka zdrówka dużo!
JA wzięłam przykład ze strippi i ogarnełam kuchnie tak porzadniej (płytki, szafki itp.) TEraz zajadam sie landrynkami;p
Małpka mój tez sie mało rusza...Chyba mają mało miejsca juz po prostu, bo przesunie sie raz na godzinei tyle...Patrze tak na ten brzuch i wyobrażam sobie, gdzie ma która częsc ciała
Załączam tez nasze przedwczorajsze zakupy, łóżeczko i karoca czekają na Ksieciunia
no to za udane zakupy
Stary 2013-02-16, 15:31   #3212
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a ja mam sie koszmarnie. jak pisalam noc mi dala popalic. bylismy u rodzicow mierzylam cisnienie a tam prawie 140 na 90 no i sie zdenerwowalam. wiem ze mi sie opuchlo ;( i do tego to. rece bola nogi bola.

martwie sie. wizyte mam dopiero 25 wzielam od mamy cisnieniomierz pomierze do pn i pewnie bede dzwonic, poki co leze z nozkami do gory
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 15:38   #3213
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
n

klementyna ten przewijak tak docelowa tam ma leżeć? bo ja się nasłuchałam jak chłopcy siusiają to bym sie bała że bedę miała wszystko zalane

jedziemy do znajomych pograć w planszówki, gracie?

miłego weekendu
Przewijak na razie tylko, bo sprawdzałam, czy stabilnie lezy na łżeczku i czy sie nie przesuwa...Mówisz, ze moze by fontanna? To gdzie mam małego przewijac? myślałam, ze na łóżeczku, albo na stelazu do wanienki, bo tez łądnie utrzymuje, ale to znaczy, ze to grozi plamami na suficie?;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 15:43   #3214
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
dzisiaj moja mała żabinka ma urodziny - 4 lata .... wierzcie mi nie wiem jak to się stało ,dopiero co się urodziła ....
wczoraj z Ninką byłyśmy jeszcze na bilansie - 104 cm i 16 kg .... a nie dawno taka tycia była .....
Jedziemy zaraz po prezent bo chcę aby sama wybrała - pierwszą w życiu lalkę ,wózek ....
.....
Sto Lat dla Ninki i samych slonecznych dni!

Liwka- super że jesteście w domu z dnia na dzień będzie łatwiej....

( o porodzie nie piszę - nie chcę nawet o nim myśleć)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 15:50   #3215
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
Strippi czyli jeszcze czekamy na Michałka, nooo oki to czekamy
na pewno ktoś mnie przegoni

Cytat:
lampa?
lampę mąż mył

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

oby było jak zechcesz, tylko nie wiem czy Michaś się zgodzi

nie ma wyjścia, bo ja zaciskam poślady
Stary 2013-02-16, 15:50   #3216
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Przewijak na razie tylko, bo sprawdzałam, czy stabilnie lezy na łżeczku i czy sie nie przesuwa...Mówisz, ze moze by fontanna? To gdzie mam małego przewijac? myślałam, ze na łóżeczku, albo na stelazu do wanienki, bo tez łądnie utrzymuje, ale to znaczy, ze to grozi plamami na suficie?;p
przewijak tylko na łóżeczku, względnie na komodzie. Chłopcy siusiają tyle co dziewczynki tyle że mogą wybierać różne kierunki ale przecież po to jesteśmy obecne przy przewijaniu żeby to kontrolować. Nie leją z cysterny wężem pod ciśnieniem bez obaw!
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:00   #3217
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
kabina prysznicowa?

Lukrecjas masz dzieci?

ja przy młodej nie raz miałam posikane pantofle bo się lało z przewijaka, może też moja wina bo leżała tam pielucha flanelowa która nie zawsze wystarczała, młoda lubiła się posikać jak ją wytarłam chusteczką albo umyłam mydełkiem i miałam krem na palcu-ten moment był najodpowiedniejszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 16:03   #3218
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
kabina prysznicowa?

Lukrecjas masz dzieci?

ja przy młodej nie raz miałam posikane pantofle bo się lało z przewijaka, może też moja wina bo leżała tam pielucha flanelowa która nie zawsze wystarczała, młoda lubiła się posikać jak ją wytarłam chusteczką albo umyłam mydełkiem i miałam krem na palcu-ten moment był najodpowiedniejszy
Tak się składa że mam Więc wiem nie ze słyszenia ale z doświadczenia na siku nie masz wpływu, nie można temu zapobiec ale można zminimalizować skutki
Stary 2013-02-16, 16:03   #3219
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Z mojego doświadczenia wynika, że chłopcy lubią siusiać, jak im się odepnie pieluchę. Wobec tego, rozpinałam, chwilkę czekałam, jak siusiak w ruch, to tą pieluchą zasłaniałam i wsiąkało w tego starego pampersa. I już. Też miałam przewijak na łóżeczku. No czasem było nieco strat w ludziach dookoła Ale wg mnie niedużo.

Nestelle
- dla Ninki.

Strippi - jeszcze nie jesteś na porodówce?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:04   #3220
corka_rosy
Wtajemniczenie

trolla - dzięki za sprostowanie odn. soli

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:05   #3221
megi-megi
Zakorzenienie

Liwka - piękny opis, bez zbędnych szczegółów.
A jak nie wiesz, co ze sobą zrobić w dzień, jak mała śpi, to polecam spanie z nią. Na pewno w nocy będziesz zadowolona z takiej formy spędzania czasu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 16:07   #3222
klementyna1
Zakorzenienie

czas pokarze,, bede najwyzej próbowa, ciekawwe jaki zasięg sikania ma mały;p Miałam kupic pokrowiec na przewijak, ale to chyba bez sensu, pewnie więcej by byl w praniu niz w uzytku;p A pieluszke jak sie polozy, to potem do prania i juz. dobrze mysle?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:15   #3223
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dziś mam dzień leniucha i nie pomyłam podłóg

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
szyjka 3 cm, brzuszek troche wtardnieje, a maly wciąz siedzi posladkowo wiec dużą pupcią naciska na nią dlatego znowu mam wrócic do magnezu i nospy, a za 2 tygodnie nastepna wizyta. Mały w 31t6d waży z usg 2100, ale gin powiedziała , ze zakres nawet od 1700 może być , ale najwazniejsze ze ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
no!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
bylismy u rodzicow mierzylam cisnienie a tam prawie 140 na 90 no i sie zdenerwowalam.
spokojnie..
a teraz ile?

Cytat:
kabina prysznicowa?

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A jak nie wiesz, co ze sobą zrobić w dzień, jak mała śpi, to polecam spanie z nią. Na pewno w nocy będziesz zadowolona z takiej formy spędzania czasu.
to się nazywa rada z życiowego doświadczenia

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:21   #3224
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
to była przenośnia lekarza??
bo mój w podobnym wieku miał już ponad 2 kg, a wcale duży nie będzie, tylko w sam raz 3,5kg.
Nie, nie była to przenośna. Równie dobrze mały może być długi. Ja jestem szczupła z natury, ale wysoka. Mąż też jest wysoki. Skoro lekarz nie uważa, że waga jest w jakiś sposób podejrzana, to nie będę się na siłę nakręcać Nie powiem kanapce "Idziesz w całości do Sławka!", bo nic na to nie poradzę. Wyniki mam dobre, witaminy biorę, mały rozwija się książkowo więc nie panikuję.
Moja mama rodziła dzieci 3z kawałkiem, ale nie dochodziła do 4 kg, ani nie spadały mniej. Nie martwię się więc

Kurczę, udało nam się przykleić tego głupiego Kubusia Puchatka. Nie sądziłam, że bohater bajki może dorosłych o tyle nerwów przyprawić Gdy skończymy pokój małego pokażę Wam fotki, ale na pewno nie dorównam Waszym

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:30   #3225
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Liwka dzięki za opis
Bzinka gratuluje
Nestelle sto lat dla córci

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Z mojego doświadczenia wynika, że chłopcy lubią siusiać, jak im się odepnie pieluchę. Wobec tego, rozpinałam, chwilkę czekałam, jak siusiak w ruch, to tą pieluchą zasłaniałam i wsiąkało w tego starego pampersa. I już. Też miałam przewijak na łóżeczku. No czasem było nieco strat w ludziach dookoła Ale wg mnie niedużo.
Tak u mojej siostry było dokładnie tak samo, odwijała pieluche widziała że coś sie zaczynało i szybko zakrywała tą zużytą i zmieniała, nigdy nic nie zalał dookoła.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
czas pokarze,, bede najwyzej próbowa, ciekawwe jaki zasięg sikania ma mały;p Miałam kupic pokrowiec na przewijak, ale to chyba bez sensu, pewnie więcej by byl w praniu niz w uzytku;p A pieluszke jak sie polozy, to potem do prania i juz. dobrze mysle?
Ja tak robie, mam taki ładny przwijak w Kubusia Puchatka ze niczym go nie zakrywam a pieluch mam sporo więc na czas przewijania sobie położe.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:34   #3226
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

no!

spokojnie..
a teraz ile?

teraz jeszcze gorzej 147 na 89 ale chyba od samego patrzenia na cisnieniomierz mi sie podnosi
15.10. 2011.

Stary 2013-02-16, 16:36   #3227
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak ponieważ w regulaminie piszę tak:
Każdy aktywny uczestnik programu Rossnę! po wypełnieniu Ankiety otrzyma 10% dodatkowego rabatu na wszystkie artykuły dostępne w drogeriach Rossmann
Czyli otrzyma 10% na produkty "nie dziecięce" i 13% na dziecięce. Tak było poprzednim razem jak końcem grudnia był dodatkowy rabat -20%
dzięki ja zielona, w grudniu jeszcze nie miałam karty to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Ja właśnie aktywowałam karte Rossneę (chyba mi się udało) ale nie moge nigdzie znależć tej promocji...
http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...contestId=1322

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
jeszcze mam pytanko - wiadomo że każda z nas zakłada karmienie naturalne, ale w razie W jakie mleko modyfikowane bierzecie pod uwagę? czytam opinie i nie wiem już nic... Bebilon, Nan, Enfamil, Bebiko...
nie czytaj. u nas w SR położna mówiła, że nam nie wolno samym wybierać MM, o tym jakie MM podawać w razie czego decyduje pediatra prowadzący nasze dziecko. tych mlek jest sporo, raz, że samych firm, a dwa - rodzajów, są dostosowane do konkretnych problemów.

za to możemy mieć coś w razie W, ale tak jednorazowo. w aptekach można kupić jednorazówki mleka, to jest zapakowane w butelkę + smoczek i możemy mieć takie coś jakby np w nocy był problem z pokarmem czy coś, żeby nagle nie jeździć do apteki. tylko te mleka mają krótki termin ważności, więc nie powinno się ich kupować za wcześnie, na pewno nie zanim dziecko się urodzi.

Cytat:
Załączam tez nasze przedwczorajsze zakupy, łóżeczko i karoca czekają na Ksieciunia
świetne. wózek wygląda bardzo fajnie, nic nie widać, że używany i śliczna pościel do łóżeczka.

Cytat:
ja też planuję przewijak na łóżeczku, bo nie bardzo mam inne miejsce, żadnej komody nie będzie w pokoju.

Cytat:
ja mam pokrowiec, a nawet pokrowce. mam taki sam przewijak i dla mnie jest śliski, wydaje mi się, że jak położę na nim pieluszkę to ześlizgnie mi się dziecko bo ta pielucha nie będzie przymocowana do przewijaka

byliśmy na zakupach. strasznie mnie męczą ostatnio duże sklepy. przy okazji zrobiliśmy porządne zapasy proszków do prania, ale ceny powalające. dziecięce proszki w porównaniu z normalnymi są strasznie drogie a i tak braliśmy dzidziusia - najtańszy proszek.

przy okazji, ostatnio robiłam kolejne tury dziecięcego prania, tym razem większe rzeczy. 2 pralki puściłam w loveli do białego i jednak wolę dzidziusia, jakieś bardziej miękkie po nim są ciuszki. nie wiem jak będzie z dopieraniem plam, ale póki co jestem zdecydowanie za dzidziusiem.

teraz mam stertę prasowania..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:41   #3228
trolla2405
Rozeznanie

pani22ka to wpadacie do nas bo się znajomi rozmyślili, mniejsza o powód ale nie mam juz siły na takie osoby trochę, a w sumie to ich bardzo lubię
w co gracie?

zobaczymy co będzie z tymi fontannami u naszych drogich synów, nie mam wprawy wiec pewno oberwę nie raz, mówisz megi-megi pewne ruchy siusiaka wskazują na zagrożenie, dobra, to jest chociaż jakaś informacja

Cytat:
bo to mądra kobieta jest

wiedziałam że coś wymyślą koło mojego terminu porodu, może będzie konklawe, poprzednio też miałam atrakcje, bo był Kraków pozamykany i i szpitale, ciekawe czy jak by wybrali papieża to są jakieś większe uroczystości w miescie kościołów jakim jest Kraków?

skończyła mi się pepsi, wypiłam 2 łyki wygazowanych resztek, czym ja obleje urodziny Michałka?
Stary 2013-02-16, 16:41   #3229
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
teraz jeszcze gorzej 147 na 89 ale chyba od samego patrzenia na cisnieniomierz mi sie podnosi
no wierzę, że z nerwów. koleżance powyżej 155 kazali jechać na IP (ale ona też z niedomaganiem szyjkowym)... miałaś tak już? zwykle ile u lekarza masz?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziecięce proszki w porównaniu z normalnymi są strasznie drogie
a ja myślałam że po prostu w drogim sklepie kupowałam. też uważam, że to przegięcie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 16:43   #3230
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dzięki ja zielona, w grudniu jeszcze nie miałam karty to nie wiem.

http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...contestId=1322

nie czytaj. u nas w SR położna mówiła, że nam nie wolno samym wybierać MM, o tym jakie MM podawać w razie czego decyduje pediatra prowadzący nasze dziecko. tych mlek jest sporo, raz, że samych firm, a dwa - rodzajów, są dostosowane do konkretnych problemów.

za to możemy mieć coś w razie W, ale tak jednorazowo. w aptekach można kupić jednorazówki mleka, to jest zapakowane w butelkę + smoczek i możemy mieć takie coś jakby np w nocy był problem z pokarmem czy coś, żeby nagle nie jeździć do apteki. tylko te mleka mają krótki termin ważności, więc nie powinno się ich kupować za wcześnie, na pewno nie zanim dziecko się urodzi.

ja też planuję przewijak na łóżeczku, bo nie bardzo mam inne miejsce, żadnej komody nie będzie w pokoju.

.
nie, kupować nie miałam zamiaru tylko chciałam poznać Wasze opinie. Osobiście miałam do czynienia z Bebilonem i Bebiko bo takie też mi lekarz polecił ale dobrze poznać zdanie innych mam
ostatnio dużo dobrego słyszałam o mleku Nan. Zobaczymy
Stary 2013-02-16, 16:47   #3231
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w co gracie?
Kolejka, Pan tu nie stał, w karciochy, Mafię, Fasolki, Scrabble...
dziękuję za zaproszenie, ale .... no ja mało mobilna jestem

Cytat:
to są jakieś większe uroczystości w miescie kościołów jakim jest Kraków?
mnie by to wcale nie zdziwilo

Cytat:
skończyła mi się pepsi, wypiłam 2 łyki wygazowanych resztek, czym ja obleje urodziny Michałka?

Stary 2013-02-16, 16:55   #3232
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a ja myślałam że po prostu w drogim sklepie kupowałam. też uważam, że to przegięcie...
wszystko co dziecięce jest drogie i najrzadziej objęte promocjami bo nie masz wyjścia, jakiś proszek trzeba kupić, a wybór stosunkowo mały.

dla przykładu:
dzidziuś do białego - 1,9 kg - prawie 22zł
dosia do białego - 5kg - 21zł
różnica kosmiczna
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 16:57   #3233
trolla2405
Rozeznanie

nie ma się z czego śmiać ja też do najmobilniejszych to nie należe, coś jak waleń mniej więcej
ale mam plan; namówię męża żeby sobie po piwo poszedł to mi kupi
ja lubię Dominion, chyba najbardziej
coś bym zjadła sama nie wiem co
Stary 2013-02-16, 16:58   #3234
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no wierzę, że z nerwów. koleżance powyżej 155 kazali jechać na IP (ale ona też z niedomaganiem szyjkowym)... miałaś tak już? zwykle ile u lekarza masz?

110/80 mialam. nigdy nie mialam takiego wysokiego ;( na razie stwierdzilam ze odpuszczam mierzenie leze i probuje sie zrelaksowac. kostki ladnie sklesly takze chyba po prostu kiepska noc i reszta zrobily swoje. ale wezme jutro zaczne mierzyc i zapisywac a w pn pojade zrobic badania moczu i krwi i zadzownie do mojej czy mam byc wczesniej. wiesz jakbym nie zmierzyla to bym nawet nie wiedziala ze mam wysokie
15.10. 2011.

Stary 2013-02-16, 17:07   #3235
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
za zakupy

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

A bym zapomniałam dziś zaczynam 39 tydzień...
Z jednej strony się ciesze z drugiej ogrania mnie strach

Cytat:
miłego weekendu
Ja dzisiaj grałam w Eurobiznes kuzyni mnie odwiedzili (12l i 15l) no i nalegali to zagrałam z Nimi no i jeszcze przytaszczyli ta gre
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 17:09   #3236
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
coś bym zjadła sama nie wiem co
ukochane stwierdzenie mojego chłopa. jak to słyszy to drzy z nerwa

Cytat:
wiesz jakbym nie zmierzyla to bym nawet nie wiedziala ze mam wysokie
to jest najgorsze...
nóżki w górę i wdech-wydech

Stary 2013-02-16, 17:09   #3237
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam sie koszmarnie. jak pisalam noc mi dala popalic. bylismy u rodzicow mierzylam cisnienie a tam prawie 140 na 90 no i sie zdenerwowalam. wiem ze mi sie opuchlo ;( i do tego to. rece bola nogi bola.

martwie sie. wizyte mam dopiero 25 wzielam od mamy cisnieniomierz pomierze do pn i pewnie bede dzwonic, poki co leze z nozkami do gory
mnie lekarz powiedział że jak będą puchły nogi, dłonie i rosło ciśnienie to mam natychmiast do niego dzwonić, ale nie powiedział dlaczego, a ja geba nie zapytałam
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 17:12   #3238
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
mnie lekarz powiedział że jak będą puchły nogi, dłonie i rosło ciśnienie to mam natychmiast do niego dzwonić, ale nie powiedział dlaczego, a ja geba nie zapytałam
tzn wiadomo ze to moze prowadzic nie musi do zatrucia ciazowego. ale nie chce sie wkrecac.
15.10. 2011.

Stary 2013-02-16, 17:16   #3239
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
kabina prysznicowa?

Lukrecjas masz dzieci?

Trolla przyznam szczerze że ja miałam przewijak na łóżeczku i teraz też zamierzam tak mieć, podksładałam pieluchę tetrową i szybko zmieniałam pampersa. Nigdy takiej fontanny nie miałam....

Cytat:

Cytat:
Liwka - piękny opis, bez zbędnych szczegółów.
Powiem szczerze ,ze ja na poczatku to z motorkiem w dupie oblatywałam mieszkanie, na szybko sprzatanie pranie i padalam na pysk, a potem doszłam do wniosku- ze mojemu dziecku wisi czy mama ma czysto ważne żeby miała siłę na bycie z nim, i jak mi spała to ja spałam rzem z nią.

Cytat:
pani22ka to wpadacie do nas bo się znajomi rozmyślili, mniejsza o powód ale nie mam juz siły na takie osoby trochę, a w sumie to ich bardzo lubię
w co gracie?

zobaczymy co będzie z tymi fontannami u naszych drogich synów, nie mam wprawy wiec pewno oberwę nie raz, mówisz megi-megi pewne ruchy siusiaka wskazują na zagrożenie, dobra, to jest chociaż jakaś informacja

bo to mądra kobieta jest

wiedziałam że coś wymyślą koło mojego terminu porodu, może będzie konklawe, poprzednio też miałam atrakcje, bo był Kraków pozamykany i i szpitale, ciekawe czy jak by wybrali papieża to są jakieś większe uroczystości w miescie kościołów jakim jest Kraków?

myślę, ze nie pozamykają- ewentualnie na wawelu jakaś msza może byc- tyle że Dziwisz bedzie w Rzymie, to może dopiero po jego powrocie?

Cytat:
110/80 mialam. nigdy nie mialam takiego wysokiego ;( na razie stwierdzilam ze odpuszczam mierzenie leze i probuje sie zrelaksowac. kostki ladnie sklesly takze chyba po prostu kiepska noc i reszta zrobily swoje. ale wezme jutro zaczne mierzyc i zapisywac a w pn pojade zrobic badania moczu i krwi i zadzownie do mojej czy mam byc wczesniej. wiesz jakbym nie zmierzyla to bym nawet nie wiedziala ze mam wysokie
ja mam syndrom białego fartucha...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 17:26   #3240
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
tzn wiadomo ze to moze prowadzic nie musi do zatrucia ciazowego. ale nie chce sie wkrecac.
Nieciekawie z tym ciśnieniem, nie chcę straszyć ale moja koleżanka miała właśnie wysokie ciśnienie ok 37t i pojechała do szpitala i zaczęło się zatrucie robić i miała cesarkę gdzieś na drugi dzień.
Ale skoro mówisz, że nigdy nie miałaś problemów z ciśnieniem to może to tylko jednorazowe zdenerwowałaś się albo coś...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości