Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 16:53   #2341
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was ale nie miałam siły cytować. Wróciłam właśnie z uczelni jestem padnięta, godzina w samochodzie w jedną stronę to stanowczo za dużo dla mojego kręgosłupa. Ale na szczęście już mam wszystko zaliczone i mogę spokojnie rodzić.
No to super, mozesz sie juz 100%skupic na rodzeniu. Ja rodzilam w dzien ostatniego ex i ciagle myslalam o tym, ze nie poszlam hehe
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 16:54   #2342
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Meduzza, a kiedy opis Twojego porodu?

No czosnek by się przydał do szpinaku, ale jak nie można, to nie można.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 17:37   #2343
badziabadzia
Zakorzenienie

Jeny, widze, ze wy to szalejecie kulinarnie . Ja to sie dygam jesc cokolwiek, zeby malutka nie miala problemow z brzuszkiem.. dzis dodalam do zupy brokula i na razie (odpukac) jest ok teraz sie czaje na tego tunczyka z puszki...
Stary 2013-02-16, 17:58   #2344
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bym zapomniala
Kubuś zaczyna dziś 9 tydzień!
Gratulacje dla Kubusia

Cytat:
he he, i jeszcze Krzys Basi

ciekawe jak u mitabe i nawijki, czy tez lipiec?
No to co robimy impreze w lipcu

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki wpadam sie pochwalic ze odpadl nam pepuszek . I mamy juz dwa tygodnie!
Brawo brawo

Cytat:
W koncu czerwone wiadomosci . Little !!!

Dziewczyny karmiace piersia.. na jakie slodkosci sobie pozwalacie? Bo zaczyna mnie nosic...
Gratulacje i pozdrowienia dla nowych mamuś
Słodkości?? Spałaszowałam walentynkowe rafaello, tak to ciasto np sernik

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie,i do picia i do jedzenia..

A słyszę też zdziwienie jak mówię, że kp i nic do picia nia daję. Że jakto nic?
Herbatek nie??

No nie. Raz podałam koperek, skrzywiła się Mała, ale to w celach leczniczych, i raz przegotowaną wodę - z tego samego powodu. A tak to nie dopajam, wy też?

Tylko że to faktycznie się można podłamać, jak kobiety w rodzinie mówią o niewartościowym pokarmie itp itd , ciężko wtedy walczyć o karmienie.
Ja chciałam dawać herbatke koperkową czy rumianek, ale Krzyś nie chcę niczego oprócz cycka, więc jest tylko cycek

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
GRATULACJE ŚWIEŻE MAMUŚKI

Kto wie czy karmiąc piersią można jeść galaretkę z torebki?? )
U nas na chrzcinach były galaretki z bitą śmietaną. Skusiłam się na taki deser i Krzysiowi nic po nich nie było i w ten oto sposób okazało się, że mogę jesć galaretki. Pewnie gdyby nie ta okazja chrzcinowa pewnie sama bym nie zrobiła sobie galaretki.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Co do rozmiaru 36 - Pstryczku potwierdzam osobiście
, ze istnieje takowy

A tu taka cisza w ogóle o tej porze, pewnie wszystkie bobaski w kąpieliMy też niebawem do kąpusiania idziemy
Stary 2013-02-16, 18:21   #2345
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Jeny, widze, ze wy to szalejecie kulinarnie . Ja to sie dygam jesc cokolwiek, zeby malutka nie miala problemow z brzuszkiem.. dzis dodalam do zupy brokula i na razie (odpukac) jest ok teraz sie czaje na tego tunczyka z puszki...
Badzia ja tez z tych dygajacych,ale dzisiaj pozwolilam sobie na 4 paluszki,4 czipsy i kawaleczek ciasta fale dunaju u mamy zjadlam i przed chwila moja Ola takiego kupsztala walnela,ze szok.Takze chyba brzunio ok.W ogole moje dziecie ma tendencje do obsrywania sobie swiezo umytej dupci.Zlosnica mala. IFFONKA dobrze,ze egzaminy juz za Toba,gratuluje.
Stary 2013-02-16, 18:51   #2346
j1987
Raczkowanie

jeju za te zdane egzaminy to ja Was Kochane podziwiam,
ja nie wiem jak dajecie rade się skupić na nauce- jedne z dzidziem wiszącym na cycu a drugie z brzuchem gdy nie wiadomo jak siedzieć czy leżeć

Ja dziś to poszalałam całe nasze piętro posprzątałam łącznie z odkurzaniem ( co przeważnie robi Tż lub jego siostra) a potem jak poszłam do kuchni to zrobiłam obiad. Teściowa się śmiała, że koniecznie chce dziś urodzić no ale Olka ma inne plany i wychodzić nie chce a mogłaby bo bardziej się zmęczyłam w wannie na gimnastyce aby nóżki i bożenkę oporządzić niż na sprzątaniu

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

ale cisza pora kąpieli nadeszła
Stary 2013-02-16, 19:03   #2347
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zjadłam godzinkę temu. Takie z piekarnika, bez oleju, wrzuciłam na blaszkę.
Dam znać czy Małej coś było, choć ona już i tak 2 dzień kupy nie robi
Co do kupek to moja ostatnio robiła w środe a dzis już sobota Dziewczyny czy to normalne?? Martwie się że tak rzadko te kupki robi.

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj wróciłyśmy do domu, po 10 dniach w szpitalu. Mała ok, przybrała przez ten czas pół kilo Jak na razie jest grzeczniutka. Muszę tylko uważać żeby nikt jej nie zaraził, bo choróbsko takie panuje, że zwaliło z nóg męża, drugą córkę i dwie kuzynki
Gratuluję nowym mamusiom - Little oraz Ilkas
Witajcie spowrotem
Stary 2013-02-16, 19:12   #2348
Lenova
Wtajemniczenie

Wielkie gratulacje dla nowych mamuś!!! W końcu się worek rozwiązał

Dziękuję Wam za wczorajsze rady,ale niestety chyba miałyście rację że to kolki ,wczoraj wieczorem znów to samo, dzisiaj też już zaczyna marudzić :-(
Istnieje w ogóle lekarstwo na kolki???

Dziewczyny jak wy pijecie ten koperek lub maluchowi dajecie to to jest taki zwykły koper włoski który się kupuje w aptece bez recepty?

My dziś byliśmy na pierwszym spacerze i Blanka ślicznie spała przez cały czas i jeszcze po powrocie do domu :-D

Szaja gratuluję nowego autka
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 19:32   #2349
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na pierwszym spacerze i Blanka ślicznie spała przez cały czas i jeszcze po powrocie do domu :-D

Jak ja marzę o spacerku z moim kruszakiem

Dziewczyny jak robicie barszcz czerwony? Mam na myśli taki prawdziwy bez używania tych koncentratów itp.
Stary 2013-02-16, 19:48   #2350
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A tak to nie dopajam, wy też?
ja tez w ogole nie dopajam

Cytat:
I tez teraz mi cieknie z cyckow na noc zdejmuje stanik i czesto przy przewjniu mi kapie na mala albo wlasnie w trakcie karmienia jak wypusci sutka to leeeci
spisz bez stanika ?? i nie budzisz sie cala mokra ? Mi to czasem wkladki przez noc przemakna, takze stanik na noc u mnie obowiazkowy ...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Poza tym śniło mi się, że urodziłam bliźniaki i karmiłam je cyckiem przez słomkę. Słomkę z jednej strony przystawiałam do sutka, dziecko z drugiej strony słomkę do buzi i tak mleczko leciało. Ale mam porąbane sny :/ a ponadto 8 razy wstawałam na siku
buhaha a my ostatnio rozkminialismy wlasnie z mezem jak tu karmic blizniaki jak oba glodne w tym samym czasie - prosze a tu takie rozwiazanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Laski, mam newsa! Ilkas napisała: "Hej! Urodziłam dzisiaj o 3 w nocy Emilkę. Waży 3kg i ma 54cm. Poród spoko, opiszę jak wrócimy do domu, pozdrawiamy wizażowe ciocie." Kolejny maluszek w naszym gronie.
ILKAS Gratulacje

Cytat:
jejku, szczerze podziwiam te z was ktore maja 2 dzieci. brawa dla was OGROMNIASTE!!!!
tak jak my uczymy sie bycia z jednym dzieciatkiem tak wy musicie nauczyciem sie zycia z dwojka. na pocieszenie dodam ze wy bedziecie mialy to juz z glowy a niektore z nas dopiero to czeka

heh ale trojki to ja juz sobie ne wyobrazam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
PYTANIE:
Dziewczyny jak przemywacie dzieciaczkom pupcie wodą przegotowaną to czego do tego uzywacie? Waty,tych specjalnych płatków kosmetycznych czy jeszcze coś innego? Ja do tej pory miałam te płatki ale to gó...no kosztuje 8zl (starcza na 3 dni) a w takim układzie to ja z torbami pojde.
Ja kupuje takie wieksze waciki np w rossmanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kilka pytań mam - wdzięczna byłabym za odpowiedzi

1. Czy Wasze dzieci jak nie śpią to są grzeczne? Poleżą same czy musicie je nosić?

2. Jeśli wychodzicie na spacer to na śpiocha czy normalnie dają się Wam ubrać i leżą w wózku?

3. Jak je usypiacie?
1. Moj jak nie spi to rzadko grzeczny, ciagle jednak domaga sie uwagi.

2. Jak ubieram Go na spiocha to cos pomarudzi ale wychodzimy tylko na spacer i zaraz spi

3. Czesto usypia przy cycu, ale na rekach tez lubi byc usypiany, sam rzadko usnie ale zdarza sie

Cytat:
Hej
Wczoraj wróciłyśmy do domu, po 10 dniach w szpitalu. Mała ok, przybrała przez ten czas pół kilo Jak na razie jest grzeczniutka. Muszę tylko uważać żeby nikt jej nie zaraził, bo choróbsko takie panuje, że zwaliło z nóg męża, drugą córkę i dwie kuzynki

super ze juz w domku

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2013-02-16 o 20:02
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:14   #2351
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
SZAJKA-ratuj mnie kobieto bo już nie wiem co robić. Czy to możliwe że jak kupa jest w ciągu dnia,bączki też idą to mojego małego męczą kolki? Z tym że to wygląda tak że wypije mleko i za chwile usiłuje zrobić kupę/czy puścić bączka,płacze przy tym i jest strasznie nerwowy. Bardzo sie wierci,wygina,przebiera nóżkami... Już głupia jestem co mu dolega.
Ja nie Szaja, ale u nas u bączki są i kupka jest...ale w większości to jednak jest pręźenie, podkurczanie nóżek, stękanie itp itd aż po histeryczny płacz dopóki nie pójdzie bączek. Więc to chybas niestety to.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zajadalam szpinak z makaronem ale ewidentnie brakowalo czosnku:p
A dzis brokulowa.
Co do slodyczy ja wcinam batony musli z biedronki z malinami. Przepyszne sa
Ale mam frajde z wypelniania albumu maluszka
Dziewczyny to co, niedlugo wszystkie bedziemy miec swoje dzieci po drugiej stronie? Trzymam kciuki za ta garstke w 2-pakach.
U nas z kolei wiekszosc rzeczy za mala, niektore takie sliczne
Ja się właśnie czaję na album jakiś ładny, ciekawa jestem tych, które masz - możesz coś polecić?

Cytat:

Dziękuję Wam za wczorajsze rady,ale niestety chyba miałyście rację że to kolki ,wczoraj wieczorem znów to samo, dzisiaj też już zaczyna marudzić :-(

Dziewczyny jak wy pijecie ten koperek lub maluchowi dajecie to to jest taki zwykły koper włoski który się kupuje w aptece bez recepty?

Szaja gratuluję nowego autka
Ja daję koperek czysty, zwykły w saszetkach, bez recepty. Bez żadnego cukru czy coś. Ale moja pociągnie max 3 łyki, krzywi się, nie smakuje jej. Próbuję też z przegotowaną wodą. Wszystko dla brzuszka.

I ja też go piję.

Little : gratulacje!

Ale jestem padnięta po egzaminach (wiem, że 2 zaliczenia już mam na +, na pozostałe czekam na wyniki), a biust to mi zaraz pęknie. Dziecko śpi, idę po laktator.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:14   #2352
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Co do kupek to moja ostatnio robiła w środe a dzis już sobota Dziewczyny czy to normalne?? Martwie się że tak rzadko te kupki robi.

Witajcie spowrotem
nie wiem, nam pediatra mówił, że jedna kupa na 2-3 dni jest ok
Moja na szczęście zrobiła, aż przez pampersa przeciekało
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:44   #2353
meduzza
Zadomowienie

Hmm chyba ważne, że siku robi tak mi się wydaje... Nasza Mała na początku waliła kupę za kupą a teraz tylko co 4 pieluszka jest kupowa reszta cięęężka od siusków.
Coś nam Niunia dziś łatwo usypia, jakaś taka grzeczna.... Ciekawe jakiego hita nam szykuje na noc w takim razie bo coś mi się wierzyć nie chce w taki spokojny dzień cały
Opis porodu napiszę, napiszę ale coś weny nie mam na razie. Postaram się zebrać
Powiem Wam, że po urodzeniu dziecka czuje się jak na kolejce górskiej z humorami... jednego dnia mam dość, rycze kłócimy się wszyscy, następnego supcio, szczęśliwa rodzina, ja zadowolona. Zwariować można
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:47   #2354
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
SZAJKA-ratuj mnie kobieto bo już nie wiem co robić. Czy to możliwe że jak kupa jest w ciągu dnia,bączki też idą to mojego małego męczą kolki? Z tym że to wygląda tak że wypije mleko i za chwile usiłuje zrobić kupę/czy puścić bączka,płacze przy tym i jest strasznie nerwowy. Bardzo sie wierci,wygina,przebiera nóżkami... Już głupia jestem co mu dolega.
Niestey możliwe, kolka jako taka niewiele ma z kupą wspólnego :/

Cytat:
Ja też, tym bardziej, że jak wczoraj jabłko zjadłam to zielenił się kupsztal i dupkę odparzyło :/ ale wcześniej jadłam i ok był0 to się zastanawiam, czy może o gatunek jabłka chodzić

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Witajcie spowrotem
Bywa, że piersiowe dzieci i tydzień nie robą kupy, tzw. trawienie bezresztkowe.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

spisz bez stanika ?? i nie budzisz sie cala mokra ? Mi to czasem wkladki przez noc przemakna, takze stanik na noc u mnie obowiazkowy ...
U mnie to samo. I szlag mnie trafia że 24h w staniku

--------------------
Gardło i prawy migdał mam tak powiększony że szok, boli mnie - o dziwo najbardziej przy mówieniu a nie przy jedzeniu, ale w pon. lekarz raczej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:06   #2355
szklanka19
Zadomowienie

Hej u nas ostatnio ciężkie dni bo Ewcia co pół godziny chce jeść/pić/ciumkać po prostu. Jestem padnięta już, dzisiaj w nocy spałam może łącznie pół godziny, dopiero nad ranem udało się przysnąć na 1,5h

Wczoraj byliśmy na patronażu u pediatry i jednocześnie na pierwszym spacerze Mała przytyła w 11 dni 440g, a karmię tylko piersią także jest ok musimy się zgłosić za dwa tygodnie do kontroli bo Mała ma krwiaka na główce, żeby zobaczyć czy się wchłania. Mam nadzieję, że tak bo naczytałam się, że to się odciąga i nawet nie chcę o tym myśleć

Little i Ilkas gratulacje! Duż zdrowia dla Was

Silver to mam nadzieję, że te usg wyjdzie poprawnie i lekarz ma rację

Pstryczek sto lat dla Kubusia

Nawijka, Ifwka śliczne brzuszki

Dziewczyny zleci szybko i już niedługo będziecie tulić maluszki Cudowne chwile przed Wami, dopiero się poznacie z dzidziusiami

Co do czopa to u mnie zaczął odchodzić tydzień przed porodem a wody odeszły na porodówce, chyba ze 2h przed partymi.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:22   #2356
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam witam!

dziś popołudniu jak mała spała wysmarowałam wam taaakieeeegooooo posta, z cytowaniem i w ogóle na full wypasie i co? net mi padł i nie mogłam go dodać ani nawet odzyskać szlag jasny mnie trafił

przede wszystkim - gratulacje nowe mamuśki!

i trzymam kciuki za nierozpakowane!

chciałam się pochwalić, że moja Anula dzisiaj skończyła 2 tygodnie! i minęły mi one szybciej, niż 4 dni przeterminowania ciąży więc dwupaki - doskonale was rozumiem

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:42   #2357
Debrah
Zakorzenienie

Właśnie - co do stanika -miałam się zapytać czy w nich śpicie.

Ja tak, ale to mnie wkurza, bo - po kąpieli smaruję się balsamem - piersi też - to trwa nim się wchłonie, a i tak nie całkowicie. Jest mi gorąco. I szczerze nienawidzę wkładek laktacyjnych! Gorąco mi od nich, pocę się, i jakoś dużo miejsca w staniku zajmują (takie mam odczucie).
Samo spanie w staniku by mnie nie wkurza lo tak jak te wkładki. (stanik z fiszbinami).
Bez nie mogę, bo jestem mokra zaraz.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:55   #2358
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć kobietki

Właśnie miałam pytać czy są jakieś wieści od Ilkas nareszcie sie doczekała- Gratuluję

Co do łez-mój też już od jakiegoś czasu płacze łezkami. A co do śmiania to jak do niego nawijam podczas przebierania to wtedy mu sie japka nie zamyka,śmieje sie aż miło
PYTANIE:
Dziewczyny jak przemywacie dzieciaczkom pupcie wodą przegotowaną to czego do tego uzywacie? Waty,tych specjalnych płatków kosmetycznych czy jeszcze coś innego? Ja do tej pory miałam te płatki ale to gó...no kosztuje 8zl (starcza na 3 dni) a w takim układzie to ja z torbami pojde.
ja dopóki nie mam łazienki na moim piętrze to przemywam tylko nawilżonymi chusteczkami, później planuję przemywać wodą i takim ręczniczkiem małym

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39268802]
Mąż dzwoni, każe mi przez okno wyjrzeć, a tam.... nasze nowe autko rdzawa meganka.[/QUOTE]

super

Cytat:

1. Czy Wasze dzieci jak nie śpią to są grzeczne? Poleżą same czy musicie je nosić?

2. Jeśli wychodzicie na spacer to na śpiocha czy normalnie dają się Wam ubrać i leżą w wózku?

3. Jak je usypiacie?

1. muszę nosić, trzymać na rączkach, gadać i śpiewać - inaczej ryk

2. tylko na śpiocha - jak nie to tak jak wyżej - płacz taki że szok

3. zazwyczaj mała usypia mi na cycu albo przy odbijaniu na klacie, ale od dziś staram się ją usypiać jak leży w łóżeczku - głaszczę, śpiewam, syczę zobaczymy, co z tego wyjdzie

Cytat:
Hej
no kochana, witamy spowrotem! i mamy nadzieję, że już będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hej...gratulacje nowej mamusi!! U mnie nadal nic..ale dziś jakby dalej odchodzi ten czop... pobolewa brzuch..pewnie w poniedziałek sie zacznie
nooo, fajnie by było trzymam kciuki!

Cytat:
ja też się boję strasznie... na początku próbowałam, ale odkąd mała ma te ataki wieczorne, a ja nie wiem czy to przez jedzenie czy przez kolki to jestem bardzo ostrożna...

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Badzia ja tez z tych dygajacych,ale dzisiaj pozwolilam sobie na 4 paluszki,4 czipsy i kawaleczek ciasta fale dunaju u mamy zjadlam i przed chwila moja Ola takiego kupsztala walnela,ze szok.Takze chyba brzunio ok.W ogole moje dziecie ma tendencje do obsrywania sobie swiezo umytej dupci.Zlosnica mala. IFFONKA dobrze,ze egzaminy juz za Toba,gratuluje.
moja z kolei sika, ale to z takim ciśnieniem, że zazwyczaj posika siebie, mnie, przewijak i podłogę

Cytat:

ehh, ja nie wiem co z tymi kolkami. ja wprowadzilam espumisan (2 razy dziennie po 7 kropelek) i herbatkę z kopru - po 5 dniach CHYBA widzę różnicę, ale zniknąć cholerstwo nie zniknęło o ile to u nas to kolka, bo to też ciężko stwierdzić.

Co do kopru to tak - zwykły w saszetkach jej parzę

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hmm chyba ważne, że siku robi tak mi się wydaje... Nasza Mała na początku waliła kupę za kupą a teraz tylko co 4 pieluszka jest kupowa reszta cięęężka od siusków.
Coś nam Niunia dziś łatwo usypia, jakaś taka grzeczna.... Ciekawe jakiego hita nam szykuje na noc w takim razie bo coś mi się wierzyć nie chce w taki spokojny dzień cały
Opis porodu napiszę, napiszę ale coś weny nie mam na razie. Postaram się zebrać
Powiem Wam, że po urodzeniu dziecka czuje się jak na kolejce górskiej z humorami... jednego dnia mam dość, rycze kłócimy się wszyscy, następnego supcio, szczęśliwa rodzina, ja zadowolona. Zwariować można
obyś miała rację!

co do pogrubionego - miałam tak samo teraz, odpukać, od 3 dni mam spokój, oby tak zostało!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:10   #2359
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurcze, poszlismy dzis z TZ do tesciow na piechote, lacznie ponad godzine szybkiego marszu. I co? Zadnych efektow, nawet maly skurcz sie do mnie nie przypałęta, a jutro moja godzina 0...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:23   #2360
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hmmm, moja mała, jak zauważyłam, nie przepada za smokami BD, woli Avent, chyba będę musiała więcej dokupić.

A co do humorów, to ja po przyjeździe ze szpitala też miałam z tym problem (masakra), na zmianę - płacz i euforia, ale od kilku dni się wszystko uspokoiło i jest normalnie w tej kwestii u mnie... A już się bałam, że mi się jakiś blues przypałętał.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:29   #2361
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, poszlismy dzis z TZ do tesciow na piechote, lacznie ponad godzine szybkiego marszu. I co? Zadnych efektow, nawet maly skurcz sie do mnie nie przypałęta, a jutro moja godzina 0...

Bo te wszystkie przyśpieszacze nie działają !!!
U mnie niby pojawiają się jakieś mini skurczki - i co z tego? NIC. Chodzę sobie tak z nimi z dobre 2 tygodnie a i jeszcze niby rozwarcie mam na 2 cm

P.S. dzisiaj na uczelni jeden kolega mi powiedział że wyglądam jak bym zaraz wybuchnąć miała - oj chciałabym
Stary 2013-02-16, 22:34   #2362
nafiyqa
Zakorzenienie

Iffonka, to co robimy? Moze wykrecimy sie jakos z tego porodu?

Stary 2013-02-16, 23:21   #2363
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

3. Jak je usypiacie?
1. Zależy, kiedy. czasem leży i jest spokój a czasem się upomina o uwagę. Teraz przechodzimy skok rozwojowy i jest lekko ciężej
2. Jest spokojna a jak już założę kombinezon to grobowa cisza.
3. Usypia sama w łóżeczku, wózku w dzień, jak nie uśnie mi podczas odbijania
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 23:44   #2364
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Moja miała to samo my dajemy delicol i po tygodniu wszystkie problemy znikły. A jakie Ci kupy robi? I jak często?

Dziewczyny Dziękuję za kciuki egzamin zaliczony, a nawet 2 zaliczyłam. I takim o to sposobem zakończyłam pierwszą sesję z Olą. Tragedii nie było myslałam, że będzie gorzej. teraz ostatni semestr i projekt inżynierski to będzie masakra.

Jak czytam wasze posty to wydaje mi się, że moje dziecko to jakieś nie z tej ziemi, nie mam z nią żadnych problemów. Odparzenia (nawet zaczerwienienie to abstrakcja dla nas) u niej nie widziałam, choć czasem pieluszka naprawdę jest mokra. Pupcię przecieram chusteczkami nivea, pampersami. Jak skończyła miesiąc to przestałam jej prasować i żadnych problemów skórkowych nie zauważyłam. Potówek też jeszcze nie miała. Jedyne to dostała uczulenia kontaktowego od proszku mojej mamy, dwa razy jej pilnowała i za każdym razem zrobiły się jej czerwone wypieki na buźce, ale jak już jej nie brała to po 3 godz przeszło.
Jest spokojna, nie mam z nią żadnych problemów. Czasem marudzi, ale to tylko dziecko i też m swoje potrzeby.

Gratulacje dla nowych mamusiek

W załączeniu moja mała gwiazdeczka, która ma już 2 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0038.jpg (82,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0040.jpg (107,3 KB, 49 załadowań)
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 01:36   #2365
nafiyqa
Zakorzenienie

15 min temu chlusnely mi wody... Dalej ze mnie leci, wiec zbieramy tylek i jedziemy do szpitala.
Trzymajcie kciuki, zadnych skurczy nie mam, to chyba zle...
TZ lata jak szalony, spanikowany jest o wiele bardziej niz ja.

Stary 2013-02-17, 01:59   #2366
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
15 min temu chlusnely mi wody... Dalej ze mnie leci, wiec zbieramy tylek i jedziemy do szpitala.
Kciuki zaciśnięte
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 02:33   #2367
YellowSheep
Rozeznanie

Nawijka trzymam kciuki, czekamy na czerwonego niusa

Gratulacje dla nowych mamuś w końcu coś ruszyło, teraz już z górki będzie
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 03:10   #2368
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
O, jednak spacer cos dal trzymam kciuki i powodzenia,oby poszło sprawnie!
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 03:48   #2369
Lenova
Wtajemniczenie

Nawijka trzymam kciuki!

Nina bardzo ładna panna i zazdroszczę że trafił Ci się taki grzeczny egzemplarz.

Słuchajcie, moja mała ma bardzo suchą skórę szczególnie na rękach i nogach w niektórych miejscach nawet jej schodzi. Ma tak od urodzenia więc to nie alergia raczej. Zastanawiam się czy coś z tym robić wy sensie że jakimiś emolientami potraktować czy czekać aż zniknie ? Póki co to używam kosmetyków z hippa żelu do mycia i oliwki no ale chyba niewiele to daje
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 04:38   #2370
ewadylewska
Zadomowienie

Mam chwilke...wiec sie chwale, nam tez odpadl pepunio!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości