|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Meduzza, a kiedy opis Twojego porodu?
![]() No czosnek by się przydał do szpinaku, ale jak nie można, to nie można. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Jeny, widze, ze wy to szalejecie kulinarnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |||||
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Kubusia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słodkości?? ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Co do rozmiaru 36 - Pstryczku potwierdzam osobiście , ze istnieje takowy ![]() A tu taka cisza w ogóle o tej porze, pewnie wszystkie bobaski w kąpieli ![]()
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Badzia ja tez z tych dygajacych,ale dzisiaj pozwolilam sobie na 4 paluszki,4 czipsy i kawaleczek ciasta fale dunaju u mamy zjadlam i przed chwila moja Ola takiego kupsztala walnela,ze szok.Takze chyba brzunio ok.W ogole moje dziecie ma tendencje do obsrywania sobie swiezo umytej dupci.Zlosnica mala. IFFONKA dobrze,ze egzaminy juz za Toba,gratuluje.
#2346 |
Raczkowanie
|
jeju za te zdane egzaminy to ja Was Kochane podziwiam,
![]() ja nie wiem jak dajecie rade się skupić na nauce- jedne z dzidziem wiszącym na cycu a drugie z brzuchem gdy nie wiadomo jak siedzieć czy leżeć Ja dziś to poszalałam całe nasze piętro posprzątałam łącznie z odkurzaniem ( co przeważnie robi Tż lub jego siostra) a potem jak poszłam do kuchni to zrobiłam obiad. Teściowa się śmiała, że koniecznie chce dziś urodzić no ale Olka ma inne plany i wychodzić nie chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- ale cisza pora kąpieli nadeszła ![]()
#2347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
Wielkie gratulacje dla nowych mamuś!!! W końcu się worek rozwiązał
![]() Dziękuję Wam za wczorajsze rady,ale niestety chyba miałyście rację że to kolki ,wczoraj wieczorem znów to samo, dzisiaj też już zaczyna marudzić :-( Istnieje w ogóle lekarstwo na kolki??? Dziewczyny jak wy pijecie ten koperek lub maluchowi dajecie to to jest taki zwykły koper włoski który się kupuje w aptece bez recepty? My dziś byliśmy na pierwszym spacerze i Blanka ślicznie spała przez cały czas i jeszcze po powrocie do domu :-D Szaja gratuluję nowego autka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja marzę o spacerku z moim kruszakiem ![]() Dziewczyny jak robicie barszcz czerwony? Mam na myśli taki prawdziwy bez używania tych koncentratów itp.
![]() |
#2350 | |||||||
Zakorzenienie
|
ja tez w ogole nie dopajam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() heh ale trojki to ja juz sobie ne wyobrazam ![]() Cytat:
Cytat:
2. Jak ubieram Go na spiocha to cos pomarudzi ale wychodzimy tylko na spacer i zaraz spi ![]() 3. Czesto usypia przy cycu, ale na rekach tez lubi byc usypiany, sam rzadko usnie ale zdarza sie Cytat:
super ze juz w domku ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2013-02-16 o 20:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja też go piję. Little : gratulacje! Ale jestem padnięta po egzaminach (wiem, że 2 zaliczenia już mam na +, na pozostałe czekam na wyniki), a biust to mi zaraz pęknie. Dziecko śpi, idę po laktator. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja na szczęście zrobiła, aż przez pampersa przeciekało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
Hmm chyba ważne, że siku robi tak mi się wydaje... Nasza Mała na początku waliła kupę za kupą a teraz tylko co 4 pieluszka jest kupowa reszta cięęężka od siusków.
Coś nam Niunia dziś łatwo usypia, jakaś taka grzeczna.... Ciekawe jakiego hita nam szykuje na noc w takim razie bo coś mi się wierzyć nie chce w taki spokojny dzień cały ![]() Opis porodu napiszę, napiszę ale coś weny nie mam na razie. Postaram się zebrać ![]() Powiem Wam, że po urodzeniu dziecka czuje się jak na kolejce górskiej z humorami... jednego dnia mam dość, rycze kłócimy się wszyscy, następnego supcio, szczęśliwa rodzina, ja zadowolona. Zwariować można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() -------------------- Gardło i prawy migdał mam tak powiększony że szok, boli mnie - o dziwo najbardziej przy mówieniu a nie przy jedzeniu, ale w pon. lekarz raczej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj byliśmy na patronażu u pediatry i jednocześnie na pierwszym spacerze ![]() ![]() ![]() Little i Ilkas gratulacje! ![]() ![]() ![]() Silver to mam nadzieję, że te usg wyjdzie poprawnie i lekarz ma rację ![]() Pstryczek sto lat dla Kubusia ![]() Nawijka, Ifwka śliczne brzuszki ![]() Dziewczyny zleci szybko i już niedługo będziecie tulić maluszki ![]() ![]() Co do czopa to u mnie zaczął odchodzić tydzień przed porodem a wody odeszły na porodówce, chyba ze 2h przed partymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Wtajemniczenie
|
witam witam!
dziś popołudniu jak mała spała wysmarowałam wam taaakieeeegooooo posta, z cytowaniem i w ogóle na full wypasie ![]() ![]() ![]() przede wszystkim - gratulacje nowe mamuśki! ![]() ![]() i trzymam kciuki za nierozpakowane! ![]() chciałam się pochwalić, że moja Anula dzisiaj skończyła 2 tygodnie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Właśnie - co do stanika -miałam się zapytać czy w nich śpicie.
Ja tak, ale to mnie wkurza, bo - po kąpieli smaruję się balsamem - piersi też - to trwa nim się wchłonie, a i tak nie całkowicie. Jest mi gorąco. I szczerze nienawidzę wkładek laktacyjnych! Gorąco mi od nich, pocę się, i jakoś dużo miejsca w staniku zajmują (takie mam odczucie). Samo spanie w staniku by mnie nie wkurza lo tak jak te wkładki. (stanik z fiszbinami). Bez nie mogę, bo jestem mokra zaraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39268802] Mąż dzwoni, każe mi przez okno wyjrzeć, a tam.... nasze nowe autko ![]() super ![]() Cytat:
1. muszę nosić, trzymać na rączkach, gadać i śpiewać - inaczej ryk ![]() 2. tylko na śpiocha - jak nie to tak jak wyżej - płacz taki że szok ![]() 3. zazwyczaj mała usypia mi na cycu albo przy odbijaniu na klacie, ale od dziś staram się ją usypiać jak leży w łóżeczku - głaszczę, śpiewam, syczę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kopru to tak - zwykły w saszetkach jej parzę ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego - miałam tak samo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, poszlismy dzis z TZ do tesciow na piechote, lacznie ponad godzine szybkiego marszu. I co? Zadnych efektow, nawet maly skurcz sie do mnie nie przypałęta, a jutro moja godzina 0...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, moja mała, jak zauważyłam, nie przepada za smokami BD, woli Avent, chyba będę musiała więcej dokupić.
![]() A co do humorów, to ja po przyjeździe ze szpitala też miałam z tym problem (masakra), na zmianę - płacz i euforia, ale od kilku dni się wszystko uspokoiło i jest normalnie w tej kwestii u mnie... A już się bałam, że mi się jakiś blues przypałętał. |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo te wszystkie przyśpieszacze nie działają !!! U mnie niby pojawiają się jakieś mini skurczki - i co z tego? NIC. Chodzę sobie tak z nimi z dobre 2 tygodnie a i jeszcze niby rozwarcie mam na 2 cm ![]() P.S. dzisiaj na uczelni jeden kolega mi powiedział że wyglądam jak bym zaraz wybuchnąć miała ![]()
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jest spokojna a jak już założę kombinezon to grobowa cisza. 3. Usypia sama w łóżeczku, wózku w dzień, jak nie uśnie mi podczas odbijania |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny Dziękuję za kciuki egzamin zaliczony, a nawet 2 zaliczyłam ![]() Jak czytam wasze posty to wydaje mi się, że moje dziecko to jakieś nie z tej ziemi, nie mam z nią żadnych problemów. Odparzenia (nawet zaczerwienienie to abstrakcja dla nas) u niej nie widziałam, choć czasem pieluszka naprawdę jest mokra. Pupcię przecieram chusteczkami nivea, pampersami. Jak skończyła miesiąc to przestałam jej prasować i żadnych problemów skórkowych nie zauważyłam. Potówek też jeszcze nie miała. Jedyne to dostała uczulenia kontaktowego od proszku mojej mamy, dwa razy jej pilnowała i za każdym razem zrobiły się jej czerwone wypieki na buźce, ale jak już jej nie brała to po 3 godz przeszło. Jest spokojna, nie mam z nią żadnych problemów. Czasem marudzi, ale to tylko dziecko i też m swoje potrzeby. Gratulacje dla nowych mamusiek ![]() W załączeniu moja mała gwiazdeczka, która ma już 2 miesiące |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
15 min temu chlusnely mi wody... Dalej ze mnie leci, wiec zbieramy tylek i jedziemy do szpitala.
Trzymajcie kciuki, zadnych skurczy nie mam, to chyba zle... TZ lata jak szalony, spanikowany jest o wiele bardziej niz ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2367 |
Rozeznanie
|
Nawijka trzymam kciuki, czekamy na czerwonego niusa
![]() Gratulacje dla nowych mamuś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Wtajemniczenie
|
Nawijka trzymam kciuki!
![]() Nina bardzo ładna panna ![]() Słuchajcie, moja mała ma bardzo suchą skórę szczególnie na rękach i nogach w niektórych miejscach nawet jej schodzi. Ma tak od urodzenia więc to nie alergia raczej. Zastanawiam się czy coś z tym robić wy sensie że jakimiś emolientami potraktować czy czekać aż zniknie ? Póki co to używam kosmetyków z hippa żelu do mycia i oliwki no ale chyba niewiele to daje |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Mam chwilke...wiec sie chwale, nam tez odpadl pepunio!!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.