|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#4112 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Eveline, Serum do biustu - tylko uwaga: powiększa go ![]() Cytat:
Jest drugi ząbek!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A najpiękniejsze jest to, że jak wracam do domu, to on na czworaczkach "biegnie" do mnie i od razu się prosi o wzięcie na ręce. A potem się popisuje, czego to się nauczył ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- my już mamy drugiego ząbka ![]() ![]()
![]() |
#4114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ok dzięki ![]() ![]() ![]() Gratulację ząbka ![]() U nas przebija się ząbek nr 8 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My do alergologa idziemy 6 marca... Cytat:
Teraz chyba wszystkie mleka podrożały. Ostatnio była promocja w Rossmannie na Bebiko, było po 11,99zł więc zrobiłam zapas. Wypełnij tę ankietę i będziesz miałą 10% rabatu w Rossie to taniej Cię wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Maks ma już 6 ząbków ![]() Wczoraj ugotowałam ogórkową i bardzo mu smakowała, mnie też, sama z połowę zjadłam ![]() A dziś ma warzywa z łososiem.
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4117 | |
Rozeznanie
|
no to i ja jeszcze o tym dywanie
![]() ![]() Cytat:
![]() jejku jak czytam że niektóre dzieci mają już 8 ząbków to nie dowierzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 |
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj też ogórkowa - zeżarłam sama, bo Filipowi nie posmakowała - oczepało go ze dwa razy i już więcej nie otworzył buzi, czyli koniec jedzenia. Więc wrzuciłam na wrzątek pulpety z szynki mielonej (z naszego obiadu) i właśnie skończył jeść czwartego
![]() Timi Filipowi pierwszy ząbek wyszedł 1.09, mamy już (albo dopiero 7), strasznie długo mu te zęby idą.
#4119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jak to długo mu idą? 7 zębów przez 5mcy to chyba szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Wtajemniczenie
|
Balneum Optiderm krem i olejek do kąpania,ale płynów z tej firmy jest mnóstwo.Filipa kapałam w Balneum Hermal Plus.smarujemy go 7-8 razy dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
jak odstawiałam olafa od piersi, to on wogóle nie umiał pić z butelki, wypijał mleko z tej zakrętki z butelki, teraz daję mu czasem z kubeczka i daje radę! a tak pije na zmianę z butelki i z lovi 360 . mnie też dwóch dań nie chce się robić.... najada się jednym, jak będzie kiedyś mu mało to zacznę gotować i zupy. też tak jak agata nie stosuję wprowadzania nowego jedzenia co kilka dni bo mały nigdy na nic nie zareagował alergicznie więc jakoś też się tym nie martwię. oczywiście na pierwszy rzut nie daję jakiś mega ilości dla pewności ![]() Cytat:
![]() ![]() heh zmywanie z dzieckiem nieźle, kreatywna dziewczyna z ciebie! u nas są dni że mały potrafi bawić się i godzinę sam! a sa dni takie że nie mogę mu się stracić z oczu bo zaraz w ryk. wtedy wkładam go w nosidło i tak sobie szykujemy obiad, czasem uśnie a czasem zrzuca mi wszystko z szafek. ale też musi uczestniczyć w wieszaniu prania, ubieraniu a nawet moim sikaniu! bron boże nie mogę zamknąć się w łazience... za mięsem sama niezbyt przepadam. dlatego olafowi robię na parze a wcześniej lekko nacieram oliwą z oliwek i sypię majerankiem, całkiem smaczne! i najważniejsze nie jest suche. dziś na obiad dostał omlet - z tartą marchewką i suszonym koperkiem do tego pierś z kurczaka. co do szynki to takiej sklepowej mimo wszystko bym nie dawała, nie wazne czy 90% mięsa, ale ile chemii i konserwantów brrr naleśniki robię podobnie jak ty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie też ostatnio o jogurcie naturalnym myślałam zeby podać, ale na myśleniu się skończyło. ale jak już dawałaś to i ja spróbuję ![]() Cytat:
...brakło mi słów.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dziewczyny powiedzcie mi jak wy przewijacie takie chcące już chodzić i siedzieć maluchy? ja czasem takie akrobacje z olafem odstawiam że śmiać mi się chce samej z siebie! i nie pomaga dawanie zabawek, kremu czy innych rzeczy do rączek w tym czasie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=GaTTa;39262058]Zagłosowane
![]() Ok dzięki ![]() ![]() ![]() Gratulację ząbka ![]() U nas przebija się ząbek nr 8 ![]() ![]() ![]()
#4123 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() ![]() Ale ten czas leci! Już niedługo pierwsze roczki będą ![]() ![]() Izotropia ja nawet kiedyś pisałam do bobovity i pytałam o różnicę między Bebiko a Bebilonem. Nie mogę znaleźć odpowiedzi w mailach, ale wyszło na to że nie wiele się różnią, Bebilon ma odrobinę bogatszy skład i lepsze opakowanie ![]() ![]() ![]()
#4124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- co sądzicie o takim jezdziku? http://allegro.pl/smoby-samochod-bal...999104122.html
![]() |
#4125 |
Zadomowienie
|
Bry
My mamy ostatnio ciężkie noce, nie wiem czy jest jakaś godzina, w której nie jestem wybudzona. Mały już od jakiego czasu śpi z nami w łóżku, bo nie byłam w stanie wyjmować go po 10-15 razy w ciągu nocy, bo wybudzałam się i jak on zasnął to ja znów nie mogłam i tak w kółko. Już kilka dni przed moim powrotem do pracy się popsuło spanie a te 3 ostatnie dni to totalna porażka, popłakuje w nocy, wierci się jak kura na jajach, wchodzi na mnie, daje mi z dynki, siada na łóżku i sobie siedzi dopóki mu głowa nie opadnie, w pozycji na czworakach kotłuje głową w poduszce, kołdrze, masakra jakaś, o ile wcześniej wysypiałam sie z nim całkowicie tak teraz jest nieciekawie. Oczywiście najlepiej mu się śpi jak ja wstaję do pracy. Myślę, ze może tak być przez zęby, bo jak poprzedni mu wychodził to było podobnie, tyle, że trwało ze 3-4 dni a nie 2 tyg! A teraz wychodzi mu dwójka górna. W ogóle dziwnie wygląda bez jedynek mając dwójki, jak taki pierwszoklasista, któremu wypadły mleczaki. Któraś pisala o przewijaniu, Adaś się strasznie wierci, jak go przewijam to on akurat ma potrzebę przekręcenia się na brzuch, ale zazwyczaj daję mu do rąk paczkę chusteczek i się skupia na nich albo jakaś skarpetkę. Pochwalimy się, że Adaś już umie na czworakach przejść kawałek, chociaż pada jeszcze na brzuch oraz w dniu dzisiejszym pierwszy raz wstał samodzielnie w łóżeczku, aaa i mówi mama, sylabami i nie kojarzy tego ze mną, no ale jest ![]() różowa, mnie sie podoba, przede wszystkim podoba mi się pałąk do pchania,myślę, że takie 3 funkcyjne posłużą dłużej. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-02-16 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
ja inaczej nie gotuję jak tylko na parze
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Wtajemniczenie
|
Bry...
RINCO u nas na sniadanie i kolacje mleko zageszczone Nutritonem (od zawsze Nutriton). Nie zageszczam jak w tym kalendarzu rozszerzania diety, bo Paula tego nie chce pic, kaszke je lyzeczka. Nie wiem czy nutriton tuczy jak kaszka, ale mysle ze samo mleko jej nie zasyci. MININI witaj ![]() ps. moze widujemy sie na spacerach?? BENKA ja czasem daje kukurydzianego chrupka flipsa, jeden od czasu do czasu. Nie wiem dlaczego tu tyle zlych slow pada pod adresem zwyklych chrupek, przeciez to to samo co kasza kukurydziana!! pewnie chodzi o to zeby nie dawac przekasek miedzy posilkami. No bez przesady, przeciez to nie slodycze, ani nic zlego. Jak dzieci beda starsze tez nie pozwolicie im na przekaske w postaci chrupka? Dobra, dobra, wyrazilam swoja opinie, nie komentujcie ![]() RINCO chrupki nie jako posilek,no blagam ![]() DEBESCIARA ja nie zostawiam Paulinki samej z chrupkiem, balabym sie ze sie zakrztusi. Jak je ( rozkrusza itp) to caly czas na nia patrze. TIMMI u nas wychodzi srednio 5-6 pampersow na dobe. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, kiedy wychodzi pewnie z 8-10 ale to bardzo rzadko. GAABBI wytyczne w schemacie zywieniwa sa stare a dzieci caly czas odza sie takie same...chyba ze chodzi o to ze co pokolenie to slabsze, to i zywienie musi byc delikatniejsze ![]() PERSE trzymam kciuki za Was ![]() ![]() RENATKA ta kaczuszka w kuli FP?? hehe do kapieli? nie wiedzialam, a tez ja mamy ![]() ![]() AGATA ile tej zupki i ile drugiego dania zjada Macio? Dywan ladny, ale niestety ja tez mialabym zawroty glowy ![]() ![]() ROZOWA 57 glos jest od nas ![]() NACIA to ja chetnie kupie te serum, moje piersi wygladaja strasznie :-( No to wreszcie nadrobilam ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-02-16 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
nie wiem jak takie zabawki sprawdzają się w roli pchacza ale coś mam przeczucie że jak coś jest do wszystkiego to do niczego. ja chyba kupię pchacza najpierw a potem zastanowię się nad jakimś rowerkiem już dla starszego dziecka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zadomowienie
|
czy działa Wam allegro dzisiaj?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | ||||
Raczkowanie
|
już chyba trzeci dzień próbuje coś npisać i co już wszystko pocytuje t mi komp się wyłącza
![]() a swoją drogą może mi podpowiecie co zrobić. Komputer kupiliśmy rok temu i wzięliśmy 3 lata gwarancji, chciałam go oddać, ale sklep w którym go kupiliśmy został zamknięty i nie wiem co zrobić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mleko to chyba każde ostatnio zdrożało, kaszki też Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
moja teściowa chciała karmić Antosia kruchymi ciastkami jak miał 3 miesiące i kawałek ![]() Cytat:
Chyba Benak pytała o chrupki, ja podaję normalnie, czasem kilka małych na dzień, czasem wcale, ale nie uważam tego za coś złego Agata fajny ten dywan mi sie podoba. Oczywiście chyba zgapię pomysł z dwoma daniami bo tak to wychodziło mi że albo dwa razy owoce albo mleko. Jak dostał mleko to później nie chciał jeść kolacji i tak w kółko, a tak będą dwa dania z przerwą. Normalnie inspirujesz mnie Martula fajny pomysł z tym wkładaniem do zlewu, jakoś nigdy nie pomyślałam, a mały stoi przy mnie i się wspina po nogach. Już nie pamiętam co i komu miałąm napisać bo pamięć to ja mam dobrą, ale zdecydowanie za krótką ![]() Ewus mi działa, sprawdziałam specjalnie, ale zmienili stronę zupełnie to może próbowałaś w trakcie prac ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- jednak mi też już nie działa allegro |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Wtajemniczenie
|
Bry...
U nas nic nowego. Allegro mi dziala, teraz sprawdzilam'. Zaraz obiadek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Bry... U nas nic nowego. Allegro mi dziala, teraz sprawdzilam'. Zaraz obiadek ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- natusiakac21-dziękuje za głosik ![]()
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
stokroteczka777- tak, kila z FP
![]() ![]() a ja mam pytanie kulinarne do Agaty- w kwestii kmakaronow dla niemowlat. Moze byc ciemny, pełnoziarnisty? bo kszałt rozumiem znaczenia nie ma skoro zmiksuje?
#4135 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dawanie chusteczek, pieluszki czy innych rzeczy rzadko pomaga na dłużej niż kilka sekund. Cytat:
![]() a na spacerach moze i się widziałyśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() aaa rozowa - my równiez zaglosowaliśmy ![]() dziś Olaf dostał całe jabłko, obrane tak do gryzienia, i zajął się nim na pół godziny chyba! trzy dni planowałam że mu tak dam jabłko i co wyjęłam z lodówki żeby nabrało temperatury to je mąż zjadł ![]() aaa i melon dziś pierwszy raz zjadł ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Wpadłam na chwilę, żeby się pochwalić, że Hania zaczęła dzisiaj sama siadać ![]() Jestem taaaaaka dumna z mojej Córeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Rozeznanie
|
witam!
Ostatnio mnie tu nie ma bo zatoki mi się odezwał. Gratulacje wszystkich nowych ząbków ![]() ![]() rozowa1987 Ja ma smobi tylko inny model smoby maestro confort II w skrócie to powiem ci tak że ma swoje plusy i minusy póki co. Stasiek zaliczył w nim już dwie wywrotki nic mu się nie stało ale na boki moim zdaniem źle jest wyważony . My tez odaliśmy ze Staskiem swój głosik na Liwkę ![]() izotropia Ja podaję bebiko i jestem bardzo zadowolona mój pije dużo mleka i przy innym to bym zbankrutowała ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() usiadł a potem pierwszy raz w łóżeczku stanął teraz to wystarczy chwila a ten już stoi a ja ma serce w gardle. w łóżeczku to jeszcze jestem spokojna ale jak stanie koło wersalki albo mebli to już widzę oczami jak sobie robi krzywdę taka to zemnie panikara może. Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2013-02-17 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | ||
Raczkowanie
|
aaa miałąm jeszcze napisać, że też daję Bebiko i mały je bardzo lubi. Obecnie pije około 4 razy na dobę. Są dni że wypije i 5, ale są też takie że chce 3
Cytat:
![]() Też korzystałąm już rzecznika w przypadku reklamacji butów i również wygrałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- chciałam jeszcze napisać, że Antoś uwielbia w kąpieli bawić się takim lampkami http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...ml%3B372%3B349 kupiłam prawie takie same kiedy w biedronce za grosze i one tak fajnie zmieniają kolory |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Wtajemniczenie
|
Napiszę Wam taką ciekawostkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zadomowienie
|
Mój śpi od zawsze w pajacu, więc obawiam się, że niestety skarpety go nie poratują.
Wróciłam z urodzin chrześniaka, każda wizyta u nich kończy się tym, że jestem strzępkiem nerwów, moje dziecko, które na ogół jest spokojne, tam wypłacze się za wszystkie czasy. Winna temu jest oczywiście teściowa, której pomysły po prostu mnie przerażają. Nienawidzę tam jeździć, oddałabym wszystko zeby mieć teściową, która mieszka na drugim końcu Polski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.