Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 19:06   #3091
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dzień dobry
wczoraj bylismy na urodzinach kumpla w knajpce i fajnie salka dla palących oddzielona drzwiami, szkoda, że non stop otwarte i wszyscy palą w przejściu, więc się szybko zmyliśmy, żeby mały nie wdychał dzisiaj piszę dalej pracę a wieczorem planszówki

miłego dzionka
w jakie planszówki gracie? możesz coś polecić? bo tak się zastanawiam żeby coś kupić

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
spory już

4 dni a co do olejków, bo mi się nei zacytowało to ja zmieszam migdałowy z olejkiem z kiełków pszenicy, pi razy oko 50/50a tu filmik o masażu http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx

Dobrze, że tak krótko i że już chyba lepiej, prawda? dzięki za przepis i link

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko piękny brzuszek. Ja też muszę zrobić zdjęcie swojego a ciuszki boskie
Dzięki, czekam na fotkę
Stary 2013-02-16, 19:06   #3092
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
motylku

dziewczyny jakieś trzy godziny temu..wracałam z tż i synkiem z tesco..
tż pchał wózek z małym a Ja szłam obok... nagle pośliznęłam się na oblodzonym krawężniku i upadłam...w prawdzie nie pamiętam już jak i na co.. łokiec stłuczony..kolano i biodro..są siniaki i otarcia..zwróciłam uwagę na brzuch to lekko był ośnieżony..więc nie wiem czy upadłam też na niego czy po prostu trochę się oprószył....
czekam na ruchy małego i nic
nie boli mnie brzuch tylko biodro i kolano najbardziej..
dzwoniłam do lekarza ale powiedział że póki nie krwawię i nie ma bóli brzucha mam spokojnie leżec i się uspokoic...
ale jak tu się uspokoic jak mały się nie rusza
ciekawe czy mu ten upadek zaszkodził?!
moze spi , mysle ze ze bardziej na to biodro upadlas i kolano, moze zjedz czekoladke poloz sie na plecach i na plasko prawie i poruszaj brzuchem moze sie obudzii ...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 19:07   #3093
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
motylku

tż pchał wózek z małym a Ja szłam obok... nagle pośliznęłam się na oblodzonym krawężniku i upadłam...w prawdzie nie pamiętam już jak i na co.. łokiec stłuczony..kolano i biodro..są siniaki i otarcia..zwróciłam uwagę na brzuch to lekko był ośnieżony..więc nie wiem czy upadłam też na niego czy po prostu trochę się oprószył....
dzwoniłam do lekarza ale powiedział że póki nie krwawię i nie ma bóli brzucha mam spokojnie leżec i się uspokoic...
o kurcze połóż się, zjedz coś, powinien się ruszyć, jeśli nie to ja bym jechała na ip....

Motylku przytulam Cię mocno

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 19:12   #3094
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
moze spi , mysle ze ze bardziej na to biodro upadlas i kolano, moze zjedz czekoladke poloz sie na plecach i na plasko prawie i poruszaj brzuchem moze sie obudzii ...
dzieki
właśnie tak robie ..leże i podjadam sobie cukierki czekoladowe..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
o kurcze połóż się, zjedz coś, powinien się ruszyć, jeśli nie to ja bym jechała na ip....

Motylku przytulam Cię mocno

dzieki
chciałam pojechac ..
ale mam jeszcze trochę poczekac..to czekam
już nawet się rozryczałam z tego wszystkiego..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 19:21   #3095
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

dzieki
chciałam pojechac ..
bedzie dobrze )
Stary 2013-02-16, 19:24   #3096
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
lubię racuchy tylko nigdy nie chce mi się ich robić a jak się Wam wyśpi ponad normę w dzień to później idzie spać???
wiesz co nie wiem, bo rzadko się zdarzało, że spała ponad normę, ona w sumie w ogóle nie chce spać w dzień, ale z nią to nie ma reguły, takżw okaże się wieczorem...

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry w sobotę...

niedawno wróciłam z IP... ból w podżebrzu byl już tak silny, że musiałam jechać... no i co? i się okazało, że mam "nieokreślone zapalenie płuc"... tak to jest, jak lekarz boi się jakiekolwiek leki wypisać ciężarówce, a ja już jestem chora prawie 2 tygodnie... wróciłam do domu po komplecie badań i z receptą na antybiotyk i syrop... normalnie wszystkie kończyny mi opadły...
współczuję ci,. nie rozumiem takich lekarzy, przecież można a nawet trzeba czasem wypisać antybiotyk w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny , no ja właśnie też nie chcę panikować i wydaje mi się, że spokojnie mogę sobie poczekać kilka dni i zobaczyć czy się unormuje Ale wolałam też poznać Wasze zdanie, bo może a nóż widelec słyszałyście, że coś takiego jest groźne.
Dziękuję
moim zdaaniem luzik... nie ma co z każdym bólem latać moim zdaniem.

Cytat:
motylku

o kurde, co za pech... ale nie martw się, brzuszek naprawdę dobrze chroni maluszka i na pewno nic się nie stało!

a my z małzem mieliśmy iść do kina... nie pójdziemy bo leżę i zwijam się z bólu od kłucia w szyjce
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 19:29   #3097
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Czzesc dziewczyny! Dalej w szpitalu, dzien czwarty. Do tej pory zmierzyli szyjke tylko raz wiec nie wiem jak z nia sytuacja musze czekac do poniedzialku. Lublana- leze na Zeromskiego, nie potrafie ocenic czy magnez pomaga? Ash- nikt nic wspominal o pessarze, a przy jakiej dlugosci go zalecaja? Szyjka zamknieta, nie weim czy to tez ma znaczenia w zwiazku z pessarem. Dziewczyny, dziekuje za kciuki i prosze o jeszcze!
kciuki masz zapewnione, 3maj się jakoś i bądź dobrej myśli!
Stary 2013-02-16, 19:42   #3098
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

dzieki
chciałam pojechac ..
będzie ok zaufaj ginowi maluszek może się przestraszył i siedzi cichutko
Stary 2013-02-16, 20:23   #3099
maluska88
Raczkowanie

Ada i jak maluszek się odezwał oby wszystko było oki ja jak mały siedzi cicho jem coś słodkiego i popijam zimnym tak tez kuzynka mi powiedziała ona tak robiła jak Zuzia nie brykała
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:24   #3100
banka26
Zakorzenienie

albo mi szwankuje wizaz albo niekogo nie ma od 40 min
Stary 2013-02-16, 20:38   #3101
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
motylku

Daj znać jak poczujesz małego. Jestem pewna, że wszystko ok, malenstwo ma super amortyzację. A Ty bardzo jesteś obolała?

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a my z małzem mieliśmy iść do kina... nie pójdziemy bo leżę i zwijam się z bólu od kłucia w szyjce
O masz Ci los :/ Co to za dzień dzisiaj!

Ja w sumie od wczoraj mam ciągle skurcze, brzuch twardnieje nawet przy przewracaniu się z boku na bok Dziś na nogach spędziłam może 20 min w sumie... To nie tak miało być z tym fenoterolem! Póki co ratuję się mega dawkami magnezu, ale jak jutro będzie to samo to jadę w pon do szpitala...
Na szczęście mała fika cały czas, ale macica odstawia cyrki...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:50   #3102
xal
Zakorzenienie

Przyszedł kuzyn z dziewczyną trochę posiedzieli, a mnie głowa zaczęła boleć jeszcze zanim przyszli i nadal boli. Posprzątałam cały pokój i kuchnię na błysk, ale się umordowałam. Nie wiem, czy to zawsze tyle czasu zajmowało, czy ja teraz tyle potrzebuję ....

Przeczytałam na razie o waszych pracach i planach, ja się cieszę z L4 bo moja praca bywa stresująca jak się na idiotę trafi, a teraz jakby mnie jeszcze przypadkiem poniosło i powiedziałabym wprost co myślę, to jeszcze mogłyby być problemy
Czytam dalej ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 20:51   #3103
cloche
Zakorzenienie

no naprawdę, co za dzień dziewczyny...
ada, co to za chodnik głupi? wiesz, że w niemczech mogłabyś kogoś posądzić, jeśli nie było odgarnięte i ty mimo zimowego obuwia się uszkodziłaś po upadku? nie lubię takich, co to wykorzystują, ale w niektórych sytuacjach to jest dobre rozwiązanie - żeby jednak odgarniać na tyle, by było bezpiecznie.
maluszek się pewnie wystraszył i siedzi cicho. wiesz, zwierzątka jak poczują zagrożenie, a nie mogą uciec, to udają, że ich nie ma może twój malec czeka, aż będzie znów wszystko "po staremu"...

Ash, wcinaj magnez no i jak nie będzie poprawy, to śmigaj, niech cię jakiś kompetentny lekarz obejrzy... straszne, tyle twardych brzuchów! ja bez magnezu też jakaś nie tego byłam, a to zaledwie dwa dni... niefajnie było. nawet sobie nie wyobrażam, jak bym miała chodzić po tygodniu bezmagnezowym!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:01   #3104
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Osobiście najgorzej to właśnie z tym rynkiem pracy, ja mam ogromny dylemat, bo urodzę swoje pierwsze dziecko mając 31 lat, macierzyński skończy mi się gdy będę miała 32 lata...i tak naprawdę za długo nie mogę czekać z tym drugim dzieckiem ( wstępnie chciałabym mieć dwójkę i żałuję, że teraz nie mam bliźniaków ) więc nawet jak wrócę do pracy to pewnie maksymalnie na rok czy 1,5 i o kolejne muszę się starać by urodzić w granicach 35 lat....jest jeszcze opcja, że nie wracam po macierzyńskim i w ostatnich miesiącach się już staramy, ale jakoś nie łudzę się, że wtedy po ponad 3 latach nieobecności w pracy będę miała gdzie wracać.

Dziewczyny nie chciałabym panikować i ruszać do szpitala dlatego małe pytanko- bo wiele już wszystkie przeszłyście. Dziś obudziłam się o 9, wstałam- dałam kotom jeść i będąc na nogach poczułam, że kłuję mnie z prawej strony, wróciłam do łóżka i poszłam dalej spać przekonana, że przejdzie. Ale wstając o 12:00 i ruszając się znów czułam to kłucie. Obecnie jest tak, że jak siedzę czy leżę ( w każdym razie nie ruszam się za bardzo) wszystko jest ok, ale jak już się poruszam to czuję taki ból ( trochę jakbym miała mięśnie przetrenowane) w dolnej części całego brzuszka. Nie krwawie, maleństwo kilka razy dało o sobie znać kopniakami. Jak myślicie, mogę sobie spokojnie poczekać i zobaczyć czy przejdzie do jutra czy pojutrze? Bo tak planuje, ale może powinnam lecieć do szputala??? Miałyście podobne odczucia?
1. To jesteś w takiej sytuacji jak ja, tylko ja bym miała gdzie wrócić, ale totalnie bym się wybiła z przepisów ...
2. Kiedyś mnie tak kuło prawie 2 dni, ale byłam na wizycie i nic złego się nie działo, może to od rozciągania?
Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
niedawno wróciłam z IP... ból w podżebrzu byl już tak silny, że musiałam jechać... no i co? i się okazało, że mam "nieokreślone zapalenie płuc"... tak to jest, jak lekarz boi się jakiekolwiek leki wypisać ciężarówce, a ja już jestem chora prawie 2 tygodnie... wróciłam do domu po komplecie badań i z receptą na antybiotyk i syrop... normalnie wszystkie kończyny mi opadły...
Moja znowu na byle kichnięcie daje antybiotyk, którego ja nigdy nie wykupuję ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:05   #3105
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja znowu na byle kichnięcie daje antybiotyk, którego ja nigdy nie wykupuję ...
Nasi też wystarczy, że gardło lekko zaczerwienione i już antybiotyk a jak jeszcze chodziłam do pediatry i przyszłam do niej z migrenami to też dostałam antybiotyk

Stary 2013-02-16, 21:39   #3106
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze masz wybor

ooo wcale nie czuje sie za wygodna a zamieram karmic butelka, to jest wybor indywidualny kazdej z kobiet. Wcale a wcale sie nie uwazam za wygodna, i wielu specjalistow uwaza ze matki karmiace butelka - z wlasnej woli i decyzji maja przekichane, po pierwsze w kazdym szpitalu jest poradnia laktacyjna dot. karmienia piersia, a gdzie poradnie butelkowe - nie ma takich nawet na ddtvn o tym mowili ze lekcewazy sie i potepia takie matki a wcale nie powinno tak byc..
Banka, ale mozna karmic butelka swoim mlekiem poki je masz
napisalam. ja nie potepiam, tylko nie rozumiem dlaczego ktos woli dawac mm jesli ma swoj pokarm i jesli nie prosto z cyca to moglby go podawac z butelki nie pojmuje dlaczego pediatra moze namawiac do mm, bo dziecko nie przybiera wedlug jakis tam norm...ta moja znajoma od 5 miesiecy nie karmi, a mleko ma nadal. i przestala karmic wlasnie ze wzgledu na pediatre, ktory stwierdzil, ze ma dokarmiac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:51   #3107
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
napisalam. ja nie potepiam, tylko nie rozumiem dlaczego ktos woli dawac mm jesli ma swoj pokarm i jesli nie prosto z cyca to moglby go podawac z butelki nie pojmuje dlaczego pediatra moze namawiac do mm, bo dziecko nie przybiera wedlug jakis tam norm...ta moja znajoma od 5 miesiecy nie karmi, a mleko ma nadal. i przestala karmic wlasnie ze wzgledu na pediatre, ktory stwierdzil, ze ma dokarmiac.
gdybym miala karmic butelka z moim mlekiem to bym cyca wolala dac, wygodniej a nie z butelki hehe
ja bede ta wredna mamuska co kupi bebilon i bedzie wstawala w nocy kilka razy zeby je przyzadzic
tak jest , jezli dziecko nie przybierze okreslonej wagi przez okreslony czas znaczy ze mleko nie wartosciowe - siara bez tluszczu
a znajoma ma mieszane karmienie ?? czyli karmi i cycem i butla?
ja tak mialam z mlodym 3 tyg. z tym ze ze mnie moze krople wyssal przez godzine eheheh i darl sie przez 3 tyg. a po 3 tyg. nastal blogi stan i dla niego i dla mnie
Stary 2013-02-16, 22:09   #3108
nuna2
Zakorzenienie

Ja uważam, że czas pokarze, jak naprawdę będzie... tak samo można powiedzieć, że pampersy to ludzka wygoda, bo powinno się na tetrówkach. MY możemy chcieć dużo rzeczy a rzeczywistość i tak zweryfikuje jak będzie...
Stary 2013-02-16, 22:11   #3109
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja w sumie od wczoraj mam ciągle skurcze, brzuch twardnieje nawet przy przewracaniu się z boku na bok Dziś na nogach spędziłam może 20 min w sumie... To nie tak miało być z tym fenoterolem! Póki co ratuję się mega dawkami magnezu, ale jak jutro będzie to samo to jadę w pon do szpitala...
o co chodzi z fenoterolem??? mały i tez tak skacze, że aż boli... z utęsknieniem czekam na tą moją wizytę w środę, bo ja w czwartek musze jechac do Warszawy na ten pieprzony egzamin i naprawdę czarno to widzę, ale co zrobić, tyle się uczyłam, kasa już wpłacona i w ogóle....

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no, ale wiesz diabli, nie każda mama chce karmić, i różne są przyczyny tego. Ja generalnie mam dystans do tego, osobiście uważam, że oczywiście mleko matki jest najlepsze i to jest bezsprzeczne, ale psychika matki jest bardzo ważna w tym okresie, i jeżeli mama ma się stresować tym karmieniem, to rzeczywiście lepiej dac sobie spokój. Powiem ci, że w moim gronie bardzo dużo kobiet nie karmi piersią i generalnie mam do tego stosunek obojętny, bo dzieciaki są zdrowe i naprawdę krzywda im się nie dzieje. Zresztą wiesz, sama karmiłam małą i teraz też chcę, aczkolwiek wiem, że różnie może być, więc ogólnie w ogóle się tym jakoś nie przejmuję i nie myślę o tym, a o będzie to będzie. A co do pediatrów ogólnie, to są chyba jakieś nieuki, bo też nie rozumiem, jak można matce tak w głowie namieszać i to z powodu jakichś durnych tabel. Ja mimo, że mam dziecko, to nawet nie wiem, co to jest siatka centylowa i nie umie na tym odczytywać, i mnie to nic nie obchodzi, czy dziecko się mieści czy nie. I też oczywiście pediatra mi powiedziała, że moja Blanka jest za gruba, bo się nie mieści w normach i mam ją gdzieś, wyrosła teraz bardzo w górę i wygląda normalnie. Nie zapycham jej słodyczami i innym gównem, więc nie wiem, po co miałabym się tym przejmować.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

akurat Banka, z tym niewartościowym mlekiem, to ja tam uważam, że to jakiś mit.
Stary 2013-02-16, 22:15   #3110
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
ojj masakra a może zwiększysz dawkę? podobno do 8-9 dziennie jest bezpiecznie ... ja miałam ostatnio każdego popołudnia skurcze, ale dziś odkryłam coś o czym dawno już pisałyście - że jak leżę na boku to ich nie ma. "tylko" twardy brzuch. głupia jestem, że wcześniej tego nie próbowałam pewnie i tak się niedługo na to uodpornię ale dziś to ładnie uskuteczniam. i cały dzień myślę o tym aby nie było bakterii w posiewie żeby założyć ten pessar.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Matylda ma dzień lenistwa...
Ale może zmęczona jest po tylu emocjach.

Babcia gorączkuje - okładają ją lodem.
Żyje bo ma silne serce, ale to też kwestia czasu niestety, bo oddycha maszyna i maszyna podtrzymuje pracę serca.
Męczą mnie telefony - od wszystkich.
Ja rozumiem, że chcą wiedzieć co i jak - ale nie mam już siły...
Wyłączyłam.

Dziś nie wpuścili mnie na OIOM, tzn Pani Doktor wyszła do mnie na korytarz porozmawiać ze mną, że jestem w ciąży, że na OIOMIE jest dużo infekcji, żebym nie ryzykowała, bo nikt by nie chciał bym coś złapała, że jak się uprę to mnie wpuści, ale tyle lat jest lekarzem i żebym jej posłuchała, bo babci już nie pomogę, a mogę zaszkodzić dziecku, że rozumie, że Babcia jest dla mnie ważna, ale najważniejsze jest teraz dziecko.
Porozmawiałam z rodzicami i nie weszłam...
Ale serce pęka jak cholera...
Motylku przytulam mocno

Cytat:
myślę że jakby mu miało zaszkodzić to prędzej być jakieś skurcze miała ... a jak nic się nie dzieje to powinno być ok. ale jak nie będziesz czuła ruchów to dla spokoju bym pojechała. będzie ok

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:24   #3111
minkionka
Raczkowanie

Kochane, pisalam do Was odnośnie mojej infekcji. Poradziłam się mojego lekarza(sms) czy mam czekac do wtorku na wizytę czy coś mogę brać.

Wiecie: nieleczone drożdżaki bardziej zagrażają płodowi niz kuracja, nawet antybiotykiem...;(

Odpisał" Nystatyna". to rzecz jasna antybiotyk ale na innych forach wiele kobiet się wypowiada, że wielokrotnie brały to będąc w ciązy. Niby nie zlaeca się brania tego bez wyraźnego wskazania przez lekarza a jednak bardzo często właśnie to kobiety dostają na grzybki.Musiałam załatwić sobie, bo to tylko na recepte, ubłagałam Panią w aptece;-(

I od dziś będę aplikować...

Trzymać kciuki za nasze maleństwo...
Stary 2013-02-16, 22:25   #3112
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
gdybym miala karmic butelka z moim mlekiem to bym cyca wolala dac, wygodniej a nie z butelki hehe
ja bede ta wredna mamuska co kupi bebilon i bedzie wstawala w nocy kilka razy zeby je przyzadzic
tak jest , jezli dziecko nie przybierze okreslonej wagi przez okreslony czas znaczy ze mleko nie wartosciowe - siara bez tluszczu
a znajoma ma mieszane karmienie ?? czyli karmi i cycem i butla?
ja tak mialam z mlodym 3 tyg. z tym ze ze mnie moze krople wyssal przez godzine eheheh i darl sie przez 3 tyg. a po 3 tyg. nastal blogi stan i dla niego i dla mnie
Kochana, ale ja nie mowie, ze jestes wredna mamuska. kazdy ma prawo wyboru rozumiem, ze nie kazdemu moze pasowac karmienie. moze mnie tez nie spasuje? pisalam o znajomej, ktora po moim pytaniu ile czasu karmila posmutniala i stwierdzila, ze tlyko 4 miesiace, bo pediatra na niej wymusila dokarmianie, a wtedy mala juz cyca nie chciala...dziecko jadlo z piersi, nie plakalo, najadalo sie, bo zasypialo...ale "ksiazkowe normy" byly wyzsze i pediatra kazala podawac mm. mowila, ze od tamtej pory mala zaczela tak mocno przybierac. ma teraz 9 miesiecy (urodzona 13 maja) i wazy 10 kg. fakt jest dluga, ale okraglutka tez. mnie chodzi tylko i wylacznie o to, ze dziecko ma spelniac jakies tam normy, bo jak nie to problem...troche to glupie. jesli chciala karmic, miala mleko to mogla jeszcze powalczyc.
Stary 2013-02-16, 22:41   #3113
banka26
Zakorzenienie

Metropolitan - a co jak dziecko karmione piersia spada z wagi?
i co do siatek centylowych to ja uwazam ze sa wazne i na nich sie opiera diagnozujac syna bez nich nie widzialabym ani rodzinna lekarz ze jest jakis problem

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Diabli z ta wtedna mamuska to moje slowa hehe a co kolezanki i lekarki to dziwne bo centyle sa od 0 do 100 wiec przedzial spory . i po to da centyle w ksiazeczce zeby rodzice te kontrolowali je i mogla sie przeciwwstawic bo nie wierze ze wage mialo dziecko ponizej 3 centyla a 9 kilo przy 9 mc dziecku to chyba b. duzo i tez prawie wykracza poza siatke tylko w druga strone czyli ponad 100 centyl , moj syn byl okraglutki a wazyl 10 kg jak mial rok lub ponad a teraz chudzielec na maxa
Stary 2013-02-16, 22:53   #3114
Tity
Zakorzenienie

Motylku mimo wszystko cały czas trzymam za babcię kciuki
Ashyshqa oby skurcze minęły...
metropolitan współczuję kłucia...
ada i jak odezwało się maleństwo? Na pewno nic się nie stało, w końcu dzidzi to tam prawie pływa jeszcze
minkionka nieleczone infekcje mogą spowodować pęknięcie pęcherza płodowego. Ja bym na takie swędzące sprawy wzięła Clotrimazol w czopkach. Gin mi to za każdym razem zapisywał jak się coś działo.

A ja miałam dzisiaj stres....już do szpitala chciałam jechać. Poszłam siku, podtarłam się, ok, patrzę a w kiblu woda czerwona.....wpadłam w panikę, jeszcze raz się podcieram, nic....po chwili sobie przypomniałam, że 10 min wcześniej mężowi leciała krew z nosa....i nie spuścił wody do końca....aaaah.......praw ie zawału dostałam...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:55   #3115
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Kochane, pisalam do Was odnośnie mojej infekcji. Poradziłam się mojego lekarza(sms) czy mam czekac do wtorku na wizytę czy coś mogę brać.

Wiecie: nieleczone drożdżaki bardziej zagrażają płodowi niz kuracja, nawet antybiotykiem...;(

Odpisał" Nystatyna". to rzecz jasna antybiotyk ale na innych forach wiele kobiet się wypowiada, że wielokrotnie brały to będąc w ciązy. Niby nie zlaeca się brania tego bez wyraźnego wskazania przez lekarza a jednak bardzo często właśnie to kobiety dostają na grzybki.Musiałam załatwić sobie, bo to tylko na recepte, ubłagałam Panią w aptece;-(

I od dziś będę aplikować...

Trzymać kciuki za nasze maleństwo...
no to bierz! a swoją drogą, nie wyobrażam sobie takiego kontaktu z lekarzem.... no masakra jakaś...

banka, nie wiem.... może masz rację, pewnie masz. Tylko się zastanawiam po prostu, co wpływać miałoby na wartość tego mleka? dlaczego jedna kobieta ma wartościowe a inna niby nie? może dziecko spada z wagi bo nie zjada tyle ile powinno, szybko zasypia przy piersi...sama nie wiem.
a co do siatek to oczywiście zgadzam się, że są potrzebne, ale tylko orientacyjnie, bo przecież dzieci mogą się mega różnić jedno od drugiego w tym samym wieku i bez sensu jest takie porównywanie. Tak samo jeden dorosły mierzy 150 cm a inny 200. Mnie to osobiście wkurza, że lekarka mi zwraca uwagę na to, że mała jest za gruba i za niska, bo nie ma po kim byc a ni gruba ani niska, u nas w rodzinie nie ma ani jednej otyłej osoby. A ja też do 6 roku życia byłam okrągła, za to teraz mam niedowagę, więc jestem przekonana, że wyrośnie z tego. Zwłaszcza, że nie karmię jej śmieciami.
Nie wiem, moim zdaniem po prostu wielu pediatrów jest jeszcze starej daty i gadają bzdury. I najlepszy przykład tej dziewczyny, która przez taką "specjalistkę" karmić przestała. Szkoda dziecka i jej, bo jak widać, jest jej przykro z tego powodu, że przestała.
Stary 2013-02-16, 22:57   #3116
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli z ta wtedna mamuska to moje slowa hehe a co kolezanki i lekarki to dziwne bo centyle sa od 0 do 100 wiec przedzial spory . i po to da centyle w ksiazeczce zeby rodzice te kontrolowali je i mogla sie przeciwwstawic bo nie wierze ze wage mialo dziecko ponizej 3 centyla a 9 kilo przy 9 mc dziecku to chyba b. duzo i tez prawie wykracza poza siatke tylko w druga strone czyli ponad 100 centyl , moj syn byl okraglutki a wazyl 10 kg jak mial rok lub ponad a teraz chudzielec na maxa
chyba nie chodzilo o centyle, a o to, ze mala nie przybierala na wadze. ale nie bylo wojen nie plakala z glodu. jadla normalnie... oj wazy na pewno za duzo, bo dopiero ledwo siedzi taka kuleczka ciezko jej bedzie z nauka chodzenia. tz stwierdzil, ze pewnie po tym sztucznym mleku jest taka nabita
Stary 2013-02-16, 22:59   #3117
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

A ja miałam dzisiaj stres....już do szpitala chciałam jechać. Poszłam siku, podtarłam się, ok, patrzę a w kiblu woda czerwona.....wpadłam w panikę, jeszcze raz się podcieram, nic....po chwili sobie przypomniałam, że 10 min wcześniej mężowi leciała krew z nosa....i nie spuścił wody do końca....aaaah.......praw ie zawału dostałam...
masakra... ja do dziś jak sobie przypomnę o moim krwotoku na początku ciąży po którym wylądowałam w szpitalu to mnie ciarki przechodzą i ryczeć mi się chce...

idę poleżeć... pewnie zasnę, czy wy tez takie zmęczone chodzicie???? normalnie tylko bym spała...

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

moja była 6 miechów tylko na piersi i była mega grubaskiem... ale chyba z reguły rzeczywiście te dzieciaki na mm mają większe skłonności do tycia.

PA
Stary 2013-02-16, 23:05   #3118
Tity
Zakorzenienie

metropolitan no ja też po krwotoku, więc myślałam, że znowu to samo będę przeżywać...Co do zmęczenia, to nawet jest ok ostatnio, mimo, że ze snem w nocy różnie, ale w sumie to się w dzień nie przemęczam za bardzo. Nawet mam werwę do roboty, ale co z tego jak nie mogę za dużo robić...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 23:07   #3119
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mi nawet zmęczenie za bardzo nie dokucza, no teraz przez chorobę jestem osłabiona albo w weekendy, po szkole

Muszę pochwalić mojego męża Położył dziś kafle w kuchni między meblami Niby nic ale pierwszy raz to robił w życiu, więc jestem z niego dumna
Mieliśmy do tej pory tapetę bo nie mogliśmy się zdecydować na płytki ale w końcu znaleźliśmy odpowiednie

Stary 2013-02-16, 23:15   #3120
banka26
Zakorzenienie

wydaje mi sie ze poprostu nie ktorxy rodzice jak karmia mlekiem to nie syoduja sie do miarek , mysle ze jak dosypia miarke czy dwie to sie bardziej najedza albo 4mc bobasowi lane kluchy robia , czesciej karmia ni powinni a to wlasnie prowadzi do nadwagi

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

ja jestem zmeczina na maxa i cos mnie kluje w szyjce ale tak mega i kosci cipne mnie nawalaja na maxa i wkurza mnie pisanie z tel. hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości