|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Meduzza, a kiedy opis Twojego porodu?
![]() No czosnek by się przydał do szpinaku, ale jak nie można, to nie można.
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, widze, ze wy to szalejecie kulinarnie
. Ja to sie dygam jesc cokolwiek, zeby malutka nie miala problemow z brzuszkiem.. dzis dodalam do zupy brokula i na razie (odpukac) jest ok teraz sie czaje na tego tunczyka z puszki...
|
|
|
|
#2344 | |||||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Kubusia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słodkości?? Spałaszowałam walentynkowe rafaello, tak to ciasto np sernik---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Co do rozmiaru 36 - Pstryczku potwierdzam osobiście , ze istnieje takowy ![]() A tu taka cisza w ogóle o tej porze, pewnie wszystkie bobaski w kąpieli My też niebawem do kąpusiania idziemy
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Badzia ja tez z tych dygajacych,ale dzisiaj pozwolilam sobie na 4 paluszki,4 czipsy i kawaleczek ciasta fale dunaju u mamy zjadlam i przed chwila moja Ola takiego kupsztala walnela,ze szok.Takze chyba brzunio ok.W ogole moje dziecie ma tendencje do obsrywania sobie swiezo umytej dupci.Zlosnica mala. IFFONKA dobrze,ze egzaminy juz za Toba,gratuluje.
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
jeju za te zdane egzaminy to ja Was Kochane podziwiam,
![]() ja nie wiem jak dajecie rade się skupić na nauce- jedne z dzidziem wiszącym na cycu a drugie z brzuchem gdy nie wiadomo jak siedzieć czy leżeć Ja dziś to poszalałam całe nasze piętro posprzątałam łącznie z odkurzaniem ( co przeważnie robi Tż lub jego siostra) a potem jak poszłam do kuchni to zrobiłam obiad. Teściowa się śmiała, że koniecznie chce dziś urodzić no ale Olka ma inne plany i wychodzić nie chce a mogłaby bo bardziej się zmęczyłam w wannie na gimnastyce aby nóżki i bożenkę oporządzić niż na sprzątaniu![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- ale cisza pora kąpieli nadeszła
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis już sobota Dziewczyny czy to normalne?? Martwie się że tak rzadko te kupki robi.Cytat:
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie gratulacje dla nowych mamuś!!! W końcu się worek rozwiązał
![]() Dziękuję Wam za wczorajsze rady,ale niestety chyba miałyście rację że to kolki ,wczoraj wieczorem znów to samo, dzisiaj też już zaczyna marudzić :-( Istnieje w ogóle lekarstwo na kolki??? Dziewczyny jak wy pijecie ten koperek lub maluchowi dajecie to to jest taki zwykły koper włoski który się kupuje w aptece bez recepty? My dziś byliśmy na pierwszym spacerze i Blanka ślicznie spała przez cały czas i jeszcze po powrocie do domu :-D Szaja gratuluję nowego autka
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja marzę o spacerku z moim kruszakiem Dziewczyny jak robicie barszcz czerwony? Mam na myśli taki prawdziwy bez używania tych koncentratów itp.
|
|
#2350 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja tez w ogole nie dopajam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
heh ale trojki to ja juz sobie ne wyobrazam ![]() Cytat:
Cytat:
2. Jak ubieram Go na spiocha to cos pomarudzi ale wychodzimy tylko na spacer i zaraz spi ![]() 3. Czesto usypia przy cycu, ale na rekach tez lubi byc usypiany, sam rzadko usnie ale zdarza sie Cytat:
super ze juz w domku
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2013-02-16 o 21:02 |
|||||||
|
|
|
#2351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja też go piję. Little : gratulacje! Ale jestem padnięta po egzaminach (wiem, że 2 zaliczenia już mam na +, na pozostałe czekam na wyniki), a biust to mi zaraz pęknie. Dziecko śpi, idę po laktator.
|
|||
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja na szczęście zrobiła, aż przez pampersa przeciekało |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Hmm chyba ważne, że siku robi tak mi się wydaje... Nasza Mała na początku waliła kupę za kupą a teraz tylko co 4 pieluszka jest kupowa reszta cięęężka od siusków.
Coś nam Niunia dziś łatwo usypia, jakaś taka grzeczna.... Ciekawe jakiego hita nam szykuje na noc w takim razie bo coś mi się wierzyć nie chce w taki spokojny dzień cały Opis porodu napiszę, napiszę ale coś weny nie mam na razie. Postaram się zebrać Powiem Wam, że po urodzeniu dziecka czuje się jak na kolejce górskiej z humorami... jednego dnia mam dość, rycze kłócimy się wszyscy, następnego supcio, szczęśliwa rodzina, ja zadowolona. Zwariować można
|
|
|
|
#2354 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() -------------------- Gardło i prawy migdał mam tak powiększony że szok, boli mnie - o dziwo najbardziej przy mówieniu a nie przy jedzeniu, ale w pon. lekarz raczej. |
||||
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Hej
u nas ostatnio ciężkie dni bo Ewcia co pół godziny chce jeść/pić/ciumkać po prostu. Jestem padnięta już, dzisiaj w nocy spałam może łącznie pół godziny, dopiero nad ranem udało się przysnąć na 1,5h ![]() Wczoraj byliśmy na patronażu u pediatry i jednocześnie na pierwszym spacerze Mała przytyła w 11 dni 440g, a karmię tylko piersią także jest ok musimy się zgłosić za dwa tygodnie do kontroli bo Mała ma krwiaka na główce, żeby zobaczyć czy się wchłania. Mam nadzieję, że tak bo naczytałam się, że to się odciąga i nawet nie chcę o tym myśleć ![]() Little i Ilkas gratulacje! ![]() Silver to mam nadzieję, że te usg wyjdzie poprawnie i lekarz ma rację ![]() Pstryczek sto lat dla Kubusia Nawijka, Ifwka śliczne brzuszki ![]() Dziewczyny zleci szybko i już niedługo będziecie tulić maluszki Cudowne chwile przed Wami, dopiero się poznacie z dzidziusiami Co do czopa to u mnie zaczął odchodzić tydzień przed porodem a wody odeszły na porodówce, chyba ze 2h przed partymi. |
|
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam!
dziś popołudniu jak mała spała wysmarowałam wam taaakieeeegooooo posta, z cytowaniem i w ogóle na full wypasie i co? net mi padł i nie mogłam go dodać ani nawet odzyskać szlag jasny mnie trafił ![]() przede wszystkim - gratulacje nowe mamuśki! i trzymam kciuki za nierozpakowane! ![]() chciałam się pochwalić, że moja Anula dzisiaj skończyła 2 tygodnie! więc dwupaki - doskonale was rozumiem
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie - co do stanika -miałam się zapytać czy w nich śpicie.
Ja tak, ale to mnie wkurza, bo - po kąpieli smaruję się balsamem - piersi też - to trwa nim się wchłonie, a i tak nie całkowicie. Jest mi gorąco. I szczerze nienawidzę wkładek laktacyjnych! Gorąco mi od nich, pocę się, i jakoś dużo miejsca w staniku zajmują (takie mam odczucie). Samo spanie w staniku by mnie nie wkurza lo tak jak te wkładki. (stanik z fiszbinami). Bez nie mogę, bo jestem mokra zaraz. |
|
|
|
#2358 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39268802] Mąż dzwoni, każe mi przez okno wyjrzeć, a tam.... nasze nowe autko rdzawa meganka.[/QUOTE]super ![]() Cytat:
1. muszę nosić, trzymać na rączkach, gadać i śpiewać - inaczej ryk ![]() 2. tylko na śpiocha - jak nie to tak jak wyżej - płacz taki że szok ![]() 3. zazwyczaj mała usypia mi na cycu albo przy odbijaniu na klacie, ale od dziś staram się ją usypiać jak leży w łóżeczku - głaszczę, śpiewam, syczę zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o ile to u nas to kolka, bo to też ciężko stwierdzić.Co do kopru to tak - zwykły w saszetkach jej parzę Cytat:
![]() co do pogrubionego - miałam tak samo teraz, odpukać, od 3 dni mam spokój, oby tak zostało!
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, poszlismy dzis z TZ do tesciow na piechote, lacznie ponad godzine szybkiego marszu. I co? Zadnych efektow, nawet maly skurcz sie do mnie nie przypałęta, a jutro moja godzina 0...
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, moja mała, jak zauważyłam, nie przepada za smokami BD, woli Avent, chyba będę musiała więcej dokupić.
A co do humorów, to ja po przyjeździe ze szpitala też miałam z tym problem (masakra), na zmianę - płacz i euforia, ale od kilku dni się wszystko uspokoiło i jest normalnie w tej kwestii u mnie... A już się bałam, że mi się jakiś blues przypałętał. |
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo te wszystkie przyśpieszacze nie działają !!! U mnie niby pojawiają się jakieś mini skurczki - i co z tego? NIC. Chodzę sobie tak z nimi z dobre 2 tygodnie a i jeszcze niby rozwarcie mam na 2 cm P.S. dzisiaj na uczelni jeden kolega mi powiedział że wyglądam jak bym zaraz wybuchnąć miała - oj chciałabym
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jest spokojna a jak już założę kombinezon to grobowa cisza. 3. Usypia sama w łóżeczku, wózku w dzień, jak nie uśnie mi podczas odbijania |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny Dziękuję za kciuki egzamin zaliczony, a nawet 2 zaliczyłam . I takim o to sposobem zakończyłam pierwszą sesję z Olą. Tragedii nie było myslałam, że będzie gorzej. teraz ostatni semestr i projekt inżynierski to będzie masakra.Jak czytam wasze posty to wydaje mi się, że moje dziecko to jakieś nie z tej ziemi, nie mam z nią żadnych problemów. Odparzenia (nawet zaczerwienienie to abstrakcja dla nas) u niej nie widziałam, choć czasem pieluszka naprawdę jest mokra. Pupcię przecieram chusteczkami nivea, pampersami. Jak skończyła miesiąc to przestałam jej prasować i żadnych problemów skórkowych nie zauważyłam. Potówek też jeszcze nie miała. Jedyne to dostała uczulenia kontaktowego od proszku mojej mamy, dwa razy jej pilnowała i za każdym razem zrobiły się jej czerwone wypieki na buźce, ale jak już jej nie brała to po 3 godz przeszło. Jest spokojna, nie mam z nią żadnych problemów. Czasem marudzi, ale to tylko dziecko i też m swoje potrzeby. Gratulacje dla nowych mamusiek ![]() W załączeniu moja mała gwiazdeczka, która ma już 2 miesiące |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
15 min temu chlusnely mi wody... Dalej ze mnie leci, wiec zbieramy tylek i jedziemy do szpitala.
Trzymajcie kciuki, zadnych skurczy nie mam, to chyba zle... TZ lata jak szalony, spanikowany jest o wiele bardziej niz ja. |
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Nawijka trzymam kciuki, czekamy na czerwonego niusa
![]() Gratulacje dla nowych mamuś w końcu coś ruszyło, teraz już z górki będzie
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki i powodzenia,oby poszło sprawnie!
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawijka trzymam kciuki!
![]() Nina bardzo ładna panna i zazdroszczę że trafił Ci się taki grzeczny egzemplarz.Słuchajcie, moja mała ma bardzo suchą skórę szczególnie na rękach i nogach w niektórych miejscach nawet jej schodzi. Ma tak od urodzenia więc to nie alergia raczej. Zastanawiam się czy coś z tym robić wy sensie że jakimiś emolientami potraktować czy czekać aż zniknie ? Póki co to używam kosmetyków z hippa żelu do mycia i oliwki no ale chyba niewiele to daje |
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Mam chwilke...wiec sie chwale, nam tez odpadl pepunio!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

. Ja to sie dygam jesc cokolwiek, zeby malutka nie miala problemow z brzuszkiem.. dzis dodalam do zupy brokula i na razie (odpukac) jest ok
!!!
a mogłaby bo bardziej się zmęczyłam w wannie na gimnastyce aby nóżki i bożenkę oporządzić niż na sprzątaniu

szlag jasny mnie trafił