|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
czemu nie przerzucisz się na kompa?
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
moze jeszcze ktoras mamusia dziewczynkowa chce
http://tablica.pl/oferta/tunika-suki...2-ID1yytt.html |
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam sie niedxielnie i leniwie w lozkuu
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nie było mnie bardzo długo ale czas mnie goni, musiałam oddać promotorowi całą część teoretyczną mojej pracy dyplomowej a byłam z nia daleko w od poniedziałku zaczęłam już nowy semestr studiów, harmonogram nie jest zbyt optymistyczny, nie wiem jak długo dam radę chodzić na uczelnie z brzuszkiem zwłaszcza że dojeżdzam w jedną strone 50km.... ehh juz sama niew wiem czy uda mi się skończyć te studiaA z poztywnych spraw to byłam w piątek na wizycie. U małej wszystko w jak najlepszym porządku, zdrowiuteńka malutka jest waży tylko 530g. Ja też zdrowa jak to lekarz powiedział idealnie![]() miałam robioną cytologie i dostałam skierowanie na tą magiczną glukoze 75ml ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- aaaaa no i witam się w 24tygodniu
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2013-02-17 o 09:35 |
|
|
|
#3126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Fenoterol to silny (podobno
)lek rozkurczowy, który dostałam po tym jak lekarze stwierdzili, że nospa na mnie nie działa. Po nim miałam niby wrócić do w miarę normalnego funkcjonowania, ale obawiam się, że on też nie specjalnie działa...Cytat:
![]() Co do leżenia na boku to u mnie to jedyna w miare bezpieczna pozycja, choć nawet jak w ten sposó leżę to skurcze się pojawiają, ale są króciutkie. Mam nadzieję, że w posiewie nic Ci nie wyjdzie, szybciutko założysz pessar i wreszcie odetchniesz z ulgą Cytat:
) działało. (inna sprawa, że infekcje lubią wracać ![]() Cytat:
Żeby pisać z tel, musiałabym leżeć na plecach a to już u mnie niewykonalne. Ale wcześniej też wolałam z telefonu, jak już byłam w łóżku ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Dowiedz się o możliwości indywidualnego toku, abo dziekanki. Ludzie biorą dziekanki z bardziej błahych powodów niż dziecko i kończą studia. Ty też możesz. A dużo Ci jeszcze zostało?Mała rozumiem waży 530g super, że wszystko u niej w porządku i za 24tc
|
||||
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się Wam pochwalić dzisiaj zostałam ciocią ślicznej Anielki
2685g i 51cm Ma czarne sliczne włoski![]() Siostra pojechała do szpitala o 21 a o 00.40 malutka już była na świecie
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za prace i za wizyte malutka 5030g ????toz to 5 kg dziecko ))![]() brawo za 24 tc Cytat:
heheha ja dziisj wieczorem mam starcie z lusterkiem by jutro u gina wygladac ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- gratulacje dla mamy i cioci :P
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na mojej uczelni nie ma czegoś takiego jak idywidualny tok studiów, wiem bo się już tym interesowałam.... Studia mam do końca czerwca a w czerwcu poród. Myslałam żeby o egzaminy postarać się w maju a obrone pracy przełożyc na wrzesień. Liczę na dobre serce wykładowców żeby mi poszli na rękę z wcześniejszymi egzaminami
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od tego pisania mi juz sie wszystko miesza![]() 5 kg dziecka to bym nie chciała miec heh dziekujemy |
|
|
|
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obyło sie bez nacięcia, tak że superniestety siostra rodziła w norwegii i zobaczę ją i maleńką pewnie dopiero w czerwcu. Miałam tam do nich polecieć ale teraz jakoś nie czuję się na siłach latać samolotem |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3135 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że dziewczyny same zobaczą co i jak ![]() Moje mleko było na początku totalnie bez wartości i od razu karmiłam na przemian cyc+mm... Cytat:
Kobiety mają różny pokarm i widać to już w pierwszych dniach po porodzie. Jedno dziecko zje z 1 cyca i śpi jak zabite a 2gie zje z obu i drze się bo jest nadal głodne. I czym to wytłumaczyć? To co jemy ma przecież też wpływ na jakość pokarmu, a nie wszyscy jemy to samo. Na jakość pokarmu wpływa naprawdę wiele czynników. To tak jakby ktoś powiedział, że mitem jest że niektóre kobiety w ogóle nie mają pokarmu - no bo niby dlaczego miałyby go nie mieć? ![]() Cytat:
Mogła jedynie dokarmiać mm powiedzmy tylko na noc a nie przechodzić całkowicie na mm. Mnie życie nauczyło nie ufać lekarzom-bez konsultacji ich "mądrości" z jakimś innym a najlepiej z kilkoma lekarzami... Szczególnie gdy podczas bilansu 2 latka pediatra orzekła po zbadaniu małej słuchawkami, ze ma arytmię serca Wiecie co ja wtedy przezyłam?Wyszłam z przychodni zryczana jak bóbr i nie byłam w stanie wykrztusić z siebie słowa. Podałam tylko TŻtowi kartkę z adresem poradni kardiologicznej dla dzieci... Oczywiście wszystko jest ok, ale co przeżyłam to moje i już teraz patrzę przez palce na pewne "rewelacje" jakie słyszę od lekarzy. Zawsze konsultuję to z jeszcze innym lekarzem... Cytat:
super-mąż Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie i jaka malusia niuńka
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na imprezie.. Zrobiłam małą furorę brzuchem bo tamtego towarzystwa (znajomi z równoległej klasy z liceum) nikt nie wiedział, że jestem w ciaży.. A że jestem pionierką to już w ogóle.. Wszyscy się pytali oczywiscie jak sie czuje, jak to jest być w ciąży, jaka płeć i jak na imię.. Oczywiście kolega który ma na imię Łukasz ale wszyscy do niego mówią Wojtek strasznie sie wzruszył, że dziecko będzie Wojtek i ze to na pewno po nim i nam przez pół imprezy nei dawał spokoju ..No i wszyscy gratulowali i mówili jak to fajnie, ze będziemy mieli dziecko.. Ci co jeszcze wolni opowiadali jak to oni nam zazdroszczą, że mu juz tacy zaawansowani a oni jeszcze na etapie poszukiwania potencjalnej żony/męża.. Ale ludzie bardzo sie nie pozmieniali, ani z wyglądu ani z charakteru.. trochę dziwnie.. spodziewałam się większych metamorfoz Tylko wczesniej byli z dziewczynami albo chłopakami, a teraz co któryś z obrączka na palcu i moja żona to, a mój mąż tamto![]() No i wytrzymałamdo3.30 nad ranem..także sama byłam zdziwiona.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-17 o 09:50 |
||
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna jak kiedys gin zlecił usg, już nie pamiętam przesłanek.. Robiła je jego żona.. To moje pierwsze USG i nie wiedziałam, ze trzeba być zupełnie wypróżnionym(z kupki) , ale napitym wodą.. Tuż przed wizytą się wysikałam bo już nie mogłam wytrzymać, ale tego drugiego nie zrobiłam.. No i z USG mi wyszlo, że mam coś wielkiego na jajniku i to pewnie jest rak. Trzeba powtórzyć badanie, ale jak tak to możliwe, że będą mi usuwać jajnik.. Wtedy to przerażona bylam.. Lekarz przepisał mi jakiś srodek i powtórzył USG. Na drugim USG byłam juz lepiej przygotowana i nic nie wyszło.. Powiedział, że pewnie sie wchłonęło po tych lekach.. A druga jak kiedyś mój małż, a wtedy chlopak w pracy zemdlał i dostał drgawek.. Zabrali go na ostry dyżur.. zrobili mu RTG i lekarz stwierdził, że ma za duże serce i może nie wytrzymać.. wtedy to dopiero się TŻ zestresował.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-17 o 09:58 |
|
|
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
jA takze u mnie endokrynolog miesiac temu wysłuchaa szmery na sercu, odrazu skierowanie do kardiologa- i dobrze ze taka reakcja, ale potem sluchalo go 2 lekarzy i zaden nie usłyszal ani jednego szmeru wiec juz wzielam poprawke na to bo raz jedna mnie juz nastraszyla , wymacala mlodemu powiekszona watrobe i w innym miejscu niz powinna byc po 4 godzinach bylam juz na usg w szpitalu i tam doktor stwierdzila ze tamta chyba nie miala pojeci co maca przez brzuch, wszystko idealne na swoim miejscu , wiec tez z dystansem podchodze Cytat:
|)
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój... no do maja ma czas Cytat:
![]() Dziękuję za oklaski w imieniu męża --- Cześć niedzielnie My już po śniadanku ale chyba wracam do łóżka bo kicham i prycham jak głupia
|
||
|
|
|
#3141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do stacji dowodzenia. W pierwszej ciąży musiałam leżeć pod koniec i mój kochany małżuś pewnego pięknego dnia wrócił z laptopkiem. Kupił mi specjalnie, żebym nie musiała wstawać do kompa. Normalnie czasem to zjeść go można Cytat:
candace, co do lekarzy to mi też wmawiała jedna taka pinda, że moje dziecko ma jakieś niedomykanie zastawki, że szmery, że przegroda nie tak. Przez 2 miesiące w takiej świadomości żyłam. Potem poszłam do innego lekarza na kontrolę, kardiolog z tej samej przychodni zresztą. Zobaczył od niej diagnozę, zbadał małą i powiedział, że jest debilką chyba bo dziecko ma serce zdrowe jak dzwon. Kamień spadł mi z serca wtedy. [QUOTE=maarchewka;39280461 Byłam wczoraj na imprezie.. Zrobiłam małą furorę brzuchem bo tamtego towarzystwa (znajomi z równoległej klasy z liceum) nikt nie wiedział, że jestem w ciaży.. A że jestem pionierką to już w ogóle.. Wszyscy się pytali oczywiscie jak sie czuje, jak to jest być w ciąży, jaka płeć i jak na imię.. Oczywiście kolega który ma na imię Łukasz ale wszyscy do niego mówią Wojtek strasznie sie wzruszył, że dziecko będzie Wojtek i ze to na pewno po nim i nam przez pół imprezy nei dawał spokoju ..No i wszyscy gratulowali i mówili jak to fajnie, ze będziemy mieli dziecko.. Ci co jeszcze wolni opowiadali jak to oni nam zazdroszczą, że mu juz tacy zaawansowani a oni jeszcze na etapie poszukiwania potencjalnej żony/męża.. [/QUOTE] fajnie że tak miłe spotkanie miałaś. Ja niestety nie spotykam się z ludźmi ze szkoły, nikomu się nie chce organizować nic. Ale mam paczkę dziewczyn z podstawówki i trzymamy się razem. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- tż i mała puszczają stare piosenki z naszych czasów (witaminki, mydło wszystko umyje itp...)tańczą i szaleją jak wariaci. Uwielbiam patrzeć na to, że Blanka ma taki kontakt z tatą. Aż mi serduszko rośnie normalnie. |
||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
siemka z rana ![]() Wszytskiego najlepsiejszego wszystkim kotkom z okazji Dnia Kota! ![]() Jak mija weekend? wczoraj poleciałam na miasto, i jakoś sioę wszystko we mnie skumulowało i jak usiadłam i zaczęłam płakać to nie mogłam skończyć siedziałam i wyłam,aż zjechałam z ławki i wyłam nadal.. kompletnie nie mogłam się pozbierać ![]() ale przeszło,ze mnie zeszło i już jest ok choć więcej takich akcji nie chcę..jeszcze mój mały kot wczoraj mnie strasznie wystraszył i też wyłam bo zaklinowała sobie łapkę w uchylonym do góry oknie i za nic nie dało się jej wyjąć, więc ona straaasznie płakała, druga kota też płakała a ja wyłam i nie wiedziałam co zrobić.. w końcu jakoś poszło a potem wyciągałam godzinę kolce z kaktusa z reki bo nie wiedziec kiedy chwyciłam go dlonia i zwaliłam z parapetu.. eh nigdy więcej takich akcji ![]() mam sukienko-koszulę do porodu jestem hepi ![]() aaaa i okropnie boli mnie czasem kość łonowa/podbrzusze... okropieństwo..ale mała fika wiec wybaczam
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-17 o 10:43 |
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Ja dzisij jade ogladac wozek http://tablica.pl/oferta/wozek-chicc...846;r:11;s:260 zobaczymy co z tego bedzie
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzonka!! |
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznie pewnie w wakacje jak do rodziców pojadę, nie wytrzymałabym bez łazienki z małym dzieckiem. A do porodu raczej nie zdązy, bo jeszcze w pokoju siedzi.
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Poszłam wczoraj spać o 24 i naiwna myślałam że jak idę tak późno to się wyśpię. Ale gdzie tam, moje maleństwo zrobiło mi pobudkę przed 6 i po 6 byłam na nogach. I nie idzie się położyć bo co chcę chwile poleżeć to kopię jak opętana ![]() Cytat:
minkionka za ciuszkiOj widzę że macie ambitne plany co do porodu i tego co będzie po porodzie ![]() Ja od każdej coś zabiorę: - chciałabym rodzić naturalnie bez znieczulenia- ale to wyjdzie w praniu. - chciałabym karmić piersią do 8 m-ca - mam nadzieję że mała będzie chciała smoka - od 3 m-ca wprowadzam pieluchy wielorazowe - chce zostać z małą w domu jak najdłużej (najlepiej do 2 lat) o ile nam na to pozwoli sytuacja finansowa - też chcę o siebie dbać po porodzie- ćwiczenia (ale sama w domu), 2 x dziennie spacer z małą, mam nadzieję że nie zrobi się ze mnie taki kapeć i będę chodzić bez makijażu w potarganych włosach, w workowatych ciuchach. Więc makijaż obowiązkowy ![]() - mała śpi i siebie w łóżeczku |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam zostało odmalowanie kuchni, położenie tam podłogi (bo mamy stare kafle i jest zimno, kupiliśmy więc wykładzinę pcv) i mieszkanie gotowe na przyjęcie maluszka ale tak to jest jak się nie ma od razu kasy na całość
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-17 o 11:09 |
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taki plan. Mąż już dawno powiedział, że łoże małżeńskie jest 2 osobowe, a on się nigdzie nie wybiera
![]() On twierdzi, że ja będę po porodzie całymi dniami siedzieć i patrzeć na maluszka, bo skoro teraz tak przeżywam te kopniaczki
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ten też fajny, ale słyszałam, że chicco strasznie się prowadzi i w ogóle beee, więc nawet nie patrzę...
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

od poniedziałku zaczęłam już nowy semestr studiów, harmonogram nie jest zbyt optymistyczny, nie wiem jak długo dam radę chodzić na uczelnie z brzuszkiem zwłaszcza że dojeżdzam w jedną strone 50km.... ehh juz sama niew wiem czy uda mi się skończyć te studia
a może zwiększysz dawkę? podobno do 8-9 dziennie jest bezpiecznie ... ja miałam ostatnio każdego popołudnia skurcze, ale dziś odkryłam coś o czym dawno już pisałyście - że jak leżę na boku to ich nie ma. "tylko" twardy brzuch. głupia jestem, że wcześniej tego nie próbowałam 

super, że wszystko u niej w porządku i
za 24tc 

Wiecie co ja wtedy przezyłam?

okropieństwo..
tez tak masz? juz nawet ryczałam raz...